Ariciul și prezervativul


Ce poate fi mai rău decât interacțiunea dintre un arici și un prezervativ ?   Un avocat speculant notoriu mână în mână cu mafia executorilor bancari și un dobitoc  Prima Casă…

Din ciclul ”prost să fii, noroc că ești”, vă prezint astăzi un lanț de îndobitocire maximă perpetuată din 2008 și până în zilele noastre.   Bancher, evaluator, agent imobiliar, prostănac(ă), iar bancher ,iar evaluator, speculant,iar agent imobiliar și într-un final – alt prostănac – creditacul Prima Casă…

A fost odată ca niciodată că dacă n-ar fi fost nu s-ar mai fi povestit, o proastă care a dat pe un apartament din 1975 de 57 m.p.   nu mai puțin de 150.000 de EURO !!!   A avut ea vreo 25.000 și a mai luat de la bancă vreo sută douăzecișicinci și a crezut că l-a apucat pe Dumnezeu de un picior.  Nu știa că de fapt Dumnezeu era un bancher pe care-l apucase de altceva…   Trebuia să plătească in 30 de ani în jur de 250.000 de euro …   Proastă cum era, nu vedea nimic nici în stânga nici în dreapta; criza devenise vizibilă însă nu putea rata o asemenea oportunitate…

După nici doi ani de zile au apărut problemele și dosarul de executare a fost întocmit, probabil același nenorocit de evaluator a concluzionat că apartamentul a intrat la apă și nu mai face decât 75.000 iar la a 3-a licitație s-a dovedit că de fapt  valorează doar 47.000 de EURO…   Proasta a rămas și fără casă, și fără avansul consistent și va fi urmărită de bancheri toată viața pentru diferența de valoare care nu a existat de fapt niciodată decât în mintea ei și a alor prostănaci păcăliți de mafia bancar-imobiliară.

S-a nimerit să fie acolo la licitație domnul avocat Ioan Pituț care împreună cu partenerul său de afaceri – fotbalistul de la Steaua trecut în rezervă Adrian Matei  ( ce combinație de filme cu proști ) au adjudecat apartamentul cu pricina…  E un fel de ”eu am pontul tu ai banii / Și-amândoi prostim fazanii”…  (fazanii Prima Casă, se înțelege)

Imediat, cotețul a fost scos la vânzare cu 78.000 de euro…   Evident că mizeriile l-au mediatizat ca fiind construit după cutremur ceea ce este FALS. (vezi mai jos actul de impunere).  La mica publicitate apare ca având 70 m.p.  și anunțurile preluate de toate scursurile parazite – agenții imobiliari, conțin sintagma ”merită văzut”…

Chiar merita văzut pentru că doamna Maria, înainte de a elibera locuința și-a varsat nervii pe pereții interiori, a scos caloriferele,uşile, chiuvetele, tot, tot, tot !!!   Dacă ar fi avut gură să strige săracele i-ar fi spus : ” ce vină avem noi că tu ești proastă?”

Încă este de actualitate ”oferta specială” și la fel ca în cazul apartamentului din Titan pe care vi l-am prezentat zilele trecute, zeci de dobitoci Prima Casă  se perindă prin blocul cu pricina fiind destul de aproape să le bage în buzunar acestor trepăduși  un profit de 30.000 de euro…   e adevărat că din ăștia trebuie să plătească mai departe și ceva șpagă la executorul de pe lângă Banca Transilvania care a ținut la naftalină licitația dar le rămân destui bani, să n-aveți grijă !!!  Între timp cei doi speculanți ordinari  au renovat apartamentul cu aproximativ 1.000 de euro  și speră să apară un fazan dispus să-i pricopsească…

http://www.anuntul.ro/anunt/TITULESCU__Biserica_decomandat_confort_1_construit_dupa_cutremur_etaj_1_11_stra_4514795

http://harta-bucuresti.com.ro/bloc-20-sos-nicolae-titulescu.html

Oare ne mai revenim vreodată ca popor ?  Oare vom mai sta mult cu mâinile la ochi, la urechi și la gură ca intr-un scenariu unde OMERTA e singura regulă socială ???

Cât trebuie să mai scriu aici ca să înțeleagă toată prostimea că Prima Casă este un program de tip MAFIOT care încurajează specula și efectiv îi jefuiește pe creduli ???  Numai 2 ani s-au scurs de la debutul acestui Jaf National si 1.300 de imbecili au intarzieri la plata ratelor.  Povestea Mariei se va repeta iar conditia de prezervativ folosit se pare ca nu ii sperie cu nimic pe cretinoizii care încă mai depun dosarele. Ei ignoră si caderile de pret dinaintea Primei Case, si cele din timpul acestui program si cele generate de colapsul european care se vede cu ochiul liber.

Iată adevărul despre situația creditelor acordate de bancheri în România !  Acum sper să înțeleți că informațiile pe care le am în legătură cu restanțele la Prima Casă sunt REALE.   Abia din 2012 se vor acutiza executările și nemernicii de la FNGCIMM nu vor mai putea ascunde adevărul :

http://www.zf.ro/banci-si-asigurari/firmele-si-persoanele-fizice-gafaie-sub-povara-datoriilor-numai-jumatate-din-creditele-de-50-mld-euro-luate-de-la-banci-sunt-platite-la-timp-9064749

Doamne, fă ceva si scapă-ne de prosti !!!

Anunțuri

Posted on 15 Decembrie 2011, in Uncategorized. Bookmark the permalink. 330 comentarii.

 1. S-a calificat steaua deci… cresc preturile la imobiliare pe fondul unei exuberante si se vede clar o revenire pe trend crescator 🙂

 2. Am vazut ca emobiliarii au devenit agresivi la capitolo promovare
  Sud imobiliare,se promoveaza cu sloganul ,,chilipir imobiliar,,
  Se poate vedea pe click.ro

  Legat de articol,Daca adrian matei fost fotbalist la steaua,e coleg de generatie cu adrian ilie,il cunosc.A locuit pe octav cocarascu(la cateva case de ioan neculae,patron la astra) si e tigan.Stiu ca detinea multe imobile,deh omu a facut investitii cu banii castigati in fotbal

 3. Gibbone cel Aspru

  Nu e de ras, e dramatic ce se intampla. Sunt mii si mii de cazuri de manipulati , iar unde manipularea se suprapune peste prostie apar asemenea cazuri.
  Sa nu neglijam insa prima parte, aceea cu manipularea. Intre 2004-2008 se lucra la drogarea boborului pe toate canalele si dupa cum vedem chiar acum se mai incearca cate ceva.
  150.000E pt 57mp din 1975 suna halucinant, mai ales daca o fi intr-o zona tip dormitor.
  Bate recordul pe care il stiu eu, la capitolul oameni de rand, 80.000E garson de 35 mp , parter, Berceni.
  Banii inseamna putere si intr-un fel asta-i rezultatul cand puterea (banul) ajunge pe mana prostilor (acum prin intermediul bancilor).

  • Poate e record: Calea Floreasca vis a vis Automatica 2 camere fara balcon 43 mp constructie 1958 vandut in 2007 cu…..135 000 euro.

   • @ Marian

    Da, Mariane, dar când vede prostul de la balconul din Floreasca galeria dinamovistă cum strigă UE Becali şi UE Steaua zice că face toți banii 🙂 Unde mai pui că are și terasele din Dorobanți la doi pași…

   • 1- nu are balcon
    2-priveliste- automatica demolata
    3-……nu prea mai are bani de rate-firma lui de calculatoare s-a supt
    P.S-are usa metalica

 4. Apa, aerul si fraierul…

 5. pe mine nu ma mira nimic din ce ai scris. mi se pare chiar o normalitate. romanul e de cand se stie cam tolomac si pune botul la orice. va mai aduceti aminte cand, dupa revolutie, veneau strainii in vizita si toti romanasii le lingeau curul pentru o ciunga.

  vroiam sa-mi cumpar o casa dar mai bine pun ban pe ban si in primavara o sa-mi fac casa la 300euro/mp la cheie.

 6. „Bancherii vor piaţă liberă, clienţii au vrut credite în franci elveţieni că acum 3 ani erau mai ieftine, au vrut credit cu „buletinul” etc. Dar îşi asumă şi consecinţele şi pierderile dacă vremurile se întorc împotriva lor. Şi bancherii şi cei care au luat credite? Alt cerc vicios. Cine a fost de vină că oamenii fac faţă greu acum plăţii ratelor? Bancherul că le-a dat bani, că i-a atras la bancă prin reclamă, zugrăvindu-le o viaţă fără griji, sau oamenii că au luat creditul, au plecat în vacanţă, şi-au luat maşină „bună”, iar apoi şi-au pierdut jobul pentru că a venit criza şi nu mai au de unde să plătească? Sau Isărescu că nu a oprit prin măsuri administrative creditarea în perioada de glorie 2005- 2008, că a lăsat leul să se aprecieze când nu era cazul, inducând astfel ideea că s-a îmbunătăţit nivelul de trai pentru că economia „duduie”?”

  „Toată lumea se uită cu invidie la Germania. Vrea să aibă organizarea şi ordinea nemţească, autostrăzile lor, companiile lor, rezultatele, economia lor, salariile lor, fotbalul lor. Dar să fie români.

  În Germania nu poţi să-ţi iei casă fără avans mare, nu poţi să speculezi terenurile, să cumperi azi de pe planşetă trei apartamente şi peste două luni să le dai la dublu etc. Adică poţi, dar plăteşti impozite şi taxe, de nu devine rentabil. Dacă vrem stabilitate, predictibilitate, să fim ca nemţii, măsurile administrative reglează violenţa pieţei. Viaţa te învaţă şi acest lucru. Dacă vrem să luăm credit doar cu o hârtie, trebuie să fim pregătiţi să plătim şi preţul pentru acest lucru. Sau să găsim pe cineva să plătească pentru noi. Până acum a fost statul. Dar nici el nu mai are de unde.”

  e mai vechi dar ne arata unde suntem fata de altii: in evul mediu.

 7. Orgonas produce aceleasi manipulari ieftine de oranjgutan cretinopat.

  1. romanii sunt prea rupti in cur ca sa poata extrage pe masura apetitului lor de prosti… credite pentru cloace, iar PIB-ul e umflat de cele cateva entitati care plimba bani prin economia Romaniei fara sa-i afecteze in vreun fel pe… romani. 🙂

  2. Romanii au fost improprietariti artificial cu clocute si parcelute.

  3. Fondul locativ raportat la popolatie n-are nicio relevanta. Romania e una dintre putinele tari UE depopulata masiv in realitate… nu si in statisticile prostovanilor cretinopati care le iau in seama.

  4. Asa si?

  Cretinii astia retarzi prezinta mai intai textul „cloaca nu e pentru oricine”, iar apoi descriu nevoile poporului, in stilul prostovanului zilisteanu.

  Deci cloaca nu va ajunge la 10k pentru ca romanii au nevoie de cloace, dar n-au bani… iar orgonas behaie de prost.

 8. Cu tot respectul pentru comunitatea de aici, cred ca cel mai bun lucru pe care pot sa il fac pentru societate este sa intru in randul speculatorilor si parazitilor.

  In felul asta terminam mai repede cu fazanii, dispare o veriga esentiala din lant si gata cu „distractia”

 9. OMG , citesc pe softpedia , unul a postat asta :

  „Am luat timp de 3 ani 5% din PIB la dobanda de credit prima casa , si inca garantat de stat. mai exact 15% pib.
  Noi deci avem de dat inapoi (in afara) 15%x3 = 45% din PIB in urmatorii 30 ani.

  PS: morala povestii este ca daca lacomul este sarac si garantat de stat va da degeaba 45% din PIB-ul tarii.

  Avem de platit altor tari (noi toti romanii) 45% din PIB-ul tarii deoarece unii prosti romani au luat case pe credit in romania. Case construite tot de romani , cu materiale si mana de lucru din romania.

  Cifrele sale sunt corecte ? Chiar in halul asta de nociva e prima casa , sa oblige poporul roman sa dea altor tari 45% din PIB in rate pe 30 ani si dobanzi la euro imprumutati ?

 10. Noi ca popor suntem foarte usor de manipulat ;asta datorita vietii grele de zi cu zi(vorbesc de cetateanul de rind) care se datoreaza acestor nenorociti care au fost la cirma tarii si ne-au adus intr-un hal de indobitocire fara margini.Nu ma resemnez in fata situatiei insa la noi in tara fara un Vlad Tepes de 10 ori mai tare sau un mic razboi nu vom merge prea departe.De 20 de ani asteptam sa ne fie mai bine ,nu sa ne comparam cu occidentul dar un minim ar fi fost posibil.Nesansa noastra ca popor este ca nu prea sunt multi cu singe in ……care sa faca sa se miste putin lucrurile in mod pozitiv.Daca stau si fac o comparatie vad ca sa amplificat semnificatv numarul prietenilor acestui blog, ceea ce este un lucru exraordinar insa,pina nu se va face cunoscut mesajul de toata lumea sau aproape o sa tot vedem „arici pansati din astia care habar nu au pe ce lume traiesc si cad in plasa acestor jigodii.

  • nu mai vorbi in chestii general valabile gen „noi ca popor” , ca nu inseamna chiar nimic.

   Iar un Vlad Tepes nu mai poate exista deoarece ar incalca drepturile omului si constitutia.

   Iar un razboi ar omora si aduce foamete la cei saraci si cinstiti , excrocii si hotii si bogatii vor scapa de ororile razboiului.

   Solutia nu este deloc tu sa stai si sa vina altcineva si sa faca dreptate si bunastare in tara. Stiu ca pare un vis frumos , dar nu exista asa ceva.

  • mariane .. well done, tine-o tot asa, o bila alba

  • Un Vlad Teles nu e decat o figura paternalista, de la care astepti sa faca ceva. Tot din afara. In esenta nu difera cu nimic de asteptatul de la Iliescu. Sau de la Basescu.

   Solutia reala e la fiecare, sa-si scoata mintile de la naftalina si sa gandeasca cu capul propriu. Primul pas ar fi sa nu mai puna botul la toate tampeniile speculative.

 11. Ajentii au mintit ca niste scursuri ordinare… ce sunt 🙂

  The National Association of Realtors has admitted that it overstated existing homes sales numbers for the past five years.

  De cinci ani mint porceste.

  Aviz crailor, avenirvilor, orgonasilor si altor gioarse proaste care mai flutura numarul tranzactiilor raportate in colhozul Romania.

  … ce canal semet as face cu mizeriile astea… 😀

  • Statisticile oficiale din orice tara ar trebui sa fie de incredere. Realtors – ul asta cred ca-i privat. Si daca el vinde gogosi, normal ca va spune ca gogosile au pretul inca mic.

   Se poate ca The National Association of Realtors sa fi mintit 5 ani. Dar pentru un taiat-imprejur nu trebuie sa facem o noapte de cristal… Tot asa cum daca o moldoveanca e curva, nu inseamna neaparat ca toate sunt asa…

   De aia e bine, cum tot incerc sa va spun de cateva luni, sa lucram cu date oficiale, date concrete, informatii pertinente, cifre… nu doar pareri, injurii si frustrari refulate.

   • … institutiile lui boc nu minte 😀

    … prost mai esti…

   • eu vorbesc frumos si civilizat cu tine, dar tu ramai la fel de suburban si lipsit de bun simt.

    pentru ca tu continui sa injuri, si mereu ataci omul si nu ideea, as putea sa-ti dau si eu peste botul ala de frustrat ratat injurandu-te. dar nu vreau sa cobor la nivelul tau, nu-ti dau satisfactie. mai ales ca ti se spune de ani de zile toti, de pe peste tot, pe toate blogurile/forumuirle/site-urile, toti iti spun cum esti de distrus si tu tot nu-ti revii. pacat de tine. in 2007-2008 citeam cu interes ce scriai. scriai bine si argumentat. dar nu stiam ca frustrarea si ratarea profesionala duce la orbire.

    despre boc: boc minte pentru ca are pe cine si pentru ca poate. comenteaza careva? Da, sunt cativa frustrati ca tine care dau doar din gura neargumentat si injura inutil sub anonimatul electronic, dar nu face nimeni nimic concret. protestul in ro se rezuma la mediul virtual. unde toti sunt destepti, chiar daca rupti in cur de foame.

   • Pe blogul businessday.ro (citat de tine) sursa invocata de autor este Uniunea Notarilor. Asta inseamna ca s-au „numarat” contractele pentru care s-au platit taxele notariale.
    E adevarat, aici se includ si dezmembrarile/partaje si succesiunile, numai ca la fel se faceau calculele si in anii anteriori – rezultatul e cat se poate de corect, numarul tranzactiilor a tot crescut pe masura scaderii preturilor.

    Asta doar daca totusi in 2011 n-au murit/divortat mai multi romani.
    Eu propun celor cu dubii interogarea bazelor de date de la Administratia cimitirelor si Registrelor de stare civila.

   • In plus, si cu asta inchei, prin aberatiile si elucubratiile pe care le toooooot sustii „de-a proasta-n papusoi” rad toti de tine ca de ratatul satului. dar si noi ceilalti, cei care teoretic sustinem aceeasi cauza a asezarii corecte a preturilor in imobiliare, cadem in derizoriu prin asocierea cu tine si cu ineptiile tale.

    Revino-ti dracului o data, avem nevoie de oameni sanatosi pe baricada, nu de dilii frustrati!

   • GM

    blogurile/forumuirle/site-urile, toti iti spun cum esti de distrus si tu tot nu-ti revii. pacat de tine. in 2007-2008 citeam cu interes ce scriai. scriai bine si argumentat.

    Spui ca il urmaresti pe AC din 2007. Crezi ca acele argumente s-au schimbat intre timp?
    Poate ca e frustrat cand inca nu e crezut, mai ales spune de ani buni ce urmeaza sa vina.
    Tu cum te-ai simti, cand convins fiind nimeni (sau aproape nimeni) nu te crede?
    Ceri sa se vorbeasca cu date oficiale, uitand ca pana si UE ne-a prins ca masluim datele ca sa dea bine in statistici. La fel a facut si Grecia, sau ai uitat? Cata incredere sa ai in acele date oficiale?
    Am mai intrebat pe aici un alt interlocutor despre venitul median in Romania (era vb despre Pitesti data trecuta), am intrebat despre Indicele oficial … adica despre date oficiale ce nu se publica intentionat.
    Dintre toti comentatorii de aici, eu cred ca AC este cel mai aproape de realitate. Faptul ca e mai dur in limbaj il cunosc si eu prea bine, intrucat in toamna lui 2008 cand am descoperit primul blog (Balonul Imobiliar) m-am contrat cu el. Ignora epitetele folosite si ia ceea ce e folositor in ceea ce spune.
    Realitatea imobiliara romaneasca cere 10k 😀

   • @ Akhenaton: ok!

    in regula, o sa incerc sa ignor epitetele folosite de el si sa iau ce-i folositor.

   • @gm

    … vezi ca orgonas e plin de date oficiale, date concrete, informatii pertinente, cifre… nu doar pareri, injurii si frustrari refulate. Atat doar ca scrie la comanda… altfel ar muri de foame.

    Spuneam mai sus ca ajentii americani au recunoscut faptul ca au mintit 5 ani la rand. Cat timp va trece pana cand recunoasterea va deveni… globala?

    Cum ar fi trebuit sa reactionez la raspunsul tau, stiind si faptul ca esti un oranjgutan naiv cu o forma agravata de prostie cronica?

    Eu n-am nimic cu omul, prostul ma deranjeaza, iar ideile prostului nu ma intereseaza.

    10k

  • AC, esti sanatos ?
   cand am fluturat eu numarul tranzactiilor ?
   nu ti-a spus mama ta sa nu minti ? nu e frumos.
   care este problema ta ?

   in orice caz admir cat de inteligent esti ! si minciuna se poate crea in mod inteligent.

   • @avenirv

    … esti tot un mancator de cacat… era o simpla enumerare…

   • AC numai atata poti sa scoti ?
    o simpla enumerare dar MINCINOASA ?
    un om inteligent ca tine, unic (pardon, aceeasi clasa ca dl unu) nu poate sa scoata mai mult ? atat de mult ai obosit ?

    oricum, incearca sa nu minti. te bate mama.
    oricat incerci sa spin tot ai mintit, si tu esti un geniu ce nu minte. nu este nevoie, sunt mandru de tine.
    esti unic. pardon din nou, impreuna cu dl UNU.

   • … dupa ce te-am diagnosticat ce as putea sa-ti mai fac? La problema ta nu exista tratament.

   • Napoleon,
    dar eu nu ma pot ridica la nivelul tau unicat !
    multumesc oricum pt atentia pe care mi-o acorzi.

    di va doresc domnule Napoleon la mai mare. mai ceva decat unic.

 12. Grabiti-va MARE MARE MARE OCAZIE, se accepta PRIMA CASA, vai vai, ce v-ati face fara PC imbecili puturosi si nenorociti. Acu ceva vreme voiau 75 k:

  LUJERULUI, constructie 2011, finisaje de foarte buna calitate, se accepta credit derulat prin proiectul prima casa, centrala termica proprie, obiecte sanitare si electrice incluse, la 5 min. de metrou, ocazie, 15 Dec 15:23 Pret 59.900€
  0784.980.980/ 0736.980.240

 13. Gibbone cel Aspru

  probabil au scazut pretul de la 60.001 €.

 14. Ca sa ne mai destindem putin, am primit un banc bun, zic eu:

  „O moldoveanca vrea sa treaca granita in Romania.Vamesul o opreste si ii spune:
  ”-Domnisoara,deoarece am intrat in U.E.este necesar sa stiti cum se pronunta corect in engleza urmatoarele cuvinte:gheata,ceai,picior.””

 15. TF:

  pe email, de cateva ore, in alerta, toate comentariile apar ca fiiind scrise de „commented”.

  asa ramane sau lucreaza cineva la blog?

 16. A propos de Kompact House:

  Chiar acum doi agenti de la ei au scos la publicitate acelasi apartament la preturi diferite (nu stiu cum se insereaza imagini asa ca merg pe copy/ paste):

  DRUMUL Taberei, Favorit, etaj 1/4, decomandat, an constructie 1980, 65 metri patrati faianta, gresie, parchet, t, usa metalica, t, mobilat, utilat, finisaje de calitate, izolat, 14 Dec 11:00
  0728.874.503 Pret 66.500€

  Sursa: http://www.anuntul.ro/anunt/DRUMUL_Taberei_Favorit_etaj_1_4_decomandat_an_constructie_1980_65_metri_patra…_4517578

  Ia uitati-va la ce pret a fost scos acelasi ap (de data aceasta avem si poze) de catre o agenta a aceleiasi agentii, Louisa Radulescu:
  3 camere decomandat Compozitorilor
  Bucuresti, Sector 6, zona Drumul Taberei
  Compozitorilor
  67.500
  EUR

  Sursa:
  http://www.imobiliare.ro/vanzare-apartamente/bucuresti/drumul-taberei/apartament-de-vanzare-3-camere-X3B20005Q?lista=9475492

  Confruntandu-i pe Louisa Radulescu si pe agentul in cauza, mi s-a raspuns cu un tipar care mi-a devenit bine cunoscut in atatea luni de cautari: cum ca „fiecare agent publica pretul pe care il comunica proprietarul”. Mi-a mai spus (asta prea bate la ochi) ca pretul real al apartamentului este cel mai mare!!!!!!!!!!

  Culmea este ca ei mai sunt si acreditati ABI (Asociatia Brokerilor Imobiliari)….

  Morala: ascultati-l pe TF si feriti-va de escrocii imobiliari!!

 17. … fratilor, nu va certati, haideti sa ne canalizam energia pozitiva 😀 si sa jucam in picioare jegurile imo si profitorii din sistem ..
  in articolul din urma am propus sa se deschida un cont bancar .. florin nu a zis nimic, ma asteptam sa zica ceva – nu ne costa nimic !!!!!
  In contul respectiv transferam fiecare sume modice – de-asemenea nu ne costa nimic .. 2 .. .. pachete de tigari fiecare ..
  Cu banutii aia stransi hopa la o tipografie, dam un telefon si se rezolva, tiparim cateva sute de flyere in care punem o fraza, doua, inteligente – de tip „stop mafia imobiliara .. etc” .. veniti si vopi cu propuneri … un prieten al nostru spunea sa deschid eu contul – e o onare :D, multumesc, nu ma costa decat un drum pana la o banca – dar consider totusi ca initiatorul topicului sa faca acest gest – va avea si credibilitate astfel.
  Haideti fratilor sa facem ceva!
  Evident, daca aveti alte idei .. sariti 😀
  Poate anuturi la mica publicitate – de tipul cumpar ap, casa etc oder max. XX – stim noi mai bine cat 😀 … si umplem ziarele cu asa ceva etc .. etc

  • Cand dai nr de cont nu mai esti anonim, iar aici in afara de cativa restul nu se cunosc intre ei. 🙂

  • cineva iti raspunse-se: faceti dvs asta ! deschdeti contul, etc.
   eu am fost nesimtit si i-am spus persoanei respective ca este rea.
   deci ati deschis contul ?
   sau trebuie altcineva sa faca asta ?

   • daca accepta si initiatorul topicului, deschid contul si il pun aici … sper sa nu fiu tentat sa cumpar dinamita din banii aia :D, vad o agentie imo peste gard 😀 😀
    Initiatorul are credibilitate mai mare decat mine .. eu sunt nou pe aici .. desi parca il vad pe florin ca „sparge” banii pe gloante – e mai simplu sa ii impusti pe imo – bitii astia :D, glumeam .. desii s-a ieftinit rau .. dinamita =))

    florineeee unde fugisi … input please 🙂

   • @ fainis

    Nu așa combatem escrocimea imo-bancară. Abia așteaptă gunoaiele astea un motiv ca să denigreze demersul meu și al nostru în general… Nu vreau să murdăresc un nucleu de oameni pe care l-am format cu greu. Voi găsi o soluție ca să fim mai vizibili. Totuși, rămân la părerea că dacă toți cititorii ar face cunoscut acest mediu prietenilor și colegilor am reuși mai mult decât am făcut până acum. Mulțumesc oricum pentru implicare și sugestie !

   • Daca ar fi sa propun ceva concret, ar fi o campanie gratuita pe facebook. Facem pagina dedicata, putem poll-uri, mai intai light, apoi mai serioase. Intretinuta cu postari, linkuri, know-how. asta ar fi o metoda.

    A doua ar fi crearea unei comunitati extinse de cumparatori. O aplicatie web-based cu o baza de date in spate, si lumea sa poata sa puna preturi pe zone , cu cat ar oferi ei acolo. Si de ce (descriere , chiar si cu poza ca tag-urile de google maps). Asta ar fi interesant, dar implica investitii (in factor uman). Ca sa fie totul curat, trebuie sa fie non-profit, deci totul facut benevol de diversi prieteni ai blogului.

 18. decat sa apelam la tipografie mai bine bagam banii in adwords si reclame pe facebook.va ajut cu multa placere in aceasta initiativa

 19. Fostul fundas Adrian Matei a semnat un contract cu Sport.ro, acolo unde va fi invitat permanent in cadrul emisiunilor de analiza sportiva.

  Salariul lui va fi unul modic, 2000 de RON. Totusi, principala sursa de venit a fostului fundas de la Rapid, Dinamo, Steaua si FC National este un restaurant din Bucuresti, cu specific frantuzesco-asiatic.

  Asadar, intre doua polonice de sushi si ceva pui cu urechi de lemn, Matei va face naveta la postul din Pache Protopopescu pentru a deschide spectatorilor noi orizonturi despre Liga lui Mitica.
  si mai nou sa prosteasca lumea in ,,galaxia PC-emo”

 20. mrbrico, sarut mana .. ce trebuie sa facem?

 21. pai trebuie deschis un cont la orice banca si la acesta trebuie asociat un card.dupa ce contul e alimentat folosim banii pentru promovarea acestui blog;

  am adaugat „realitateaimobiliara” in messenger;daca aveti nevoie de consultanta adwords, facebook sau seo imi lasati un mesaj

  • Proiectul este praf in ochi. la cat sunt impozitele in ziua de azi ai face economie de nici 500 eur in aia 10 ani.

   Exemplul se bazeaza pe un apartament de 2 cam si ~52 mp. Impozitul este parca 140 ron pe an x 10 ani = 1400 ron economie.

 22. Gibbone cel Aspru

  Nush de ce i se pare lui Vicius 2000 lei un salariu modic pt 2h / zi de tampenii debitate de un retardat care a dat cu piciorul in minge si de care n-a auzit nimeni.

  • 300 sucursale Unicredit… noi

   Au mintit ca porcii, iar acum o scalda… prostii suspina. 🙂

   • @AC

    „UniCredit nu se retrage din Europa de Est, iar oricine sugerează aşa ceva este „nebun”, a spus Papa …

    Stim, stim ….

    Nici Raiffeisen nu se retrage, nici Volksbank, nici Alpha, nici Piraeus, nici ….

    Insa toate mai stau doar ca sa traga euroi si sa-i trimita acasa.

    Poate doar …ATE …

   • Ce sa facem …!?
    S-a terminat petrecerea … acum numaram paharele sparte, sa vedem cate au mai ramas intregi, sa vedem care a ramas gravida …ce facem in continuare ….care s-a multumit doar cu un anal „civilizat” …etc

    Incercam sa strangem nota de plata … Platim si toata lumea se intoarce la casele lor de ….paianta.

   • @BCA
    Stiu eu destui care se intorc acasa la palate.
    Petrecerea s-a terminat pentru cei mici, tocmai isi cauta de lucru, cei mari au case, conturi pline sa traiasca din dobanzi prin Cotroceni, Kiseleff, Primaverii.
    Ce importanta mai au „locuintele”, „bancile” 🙂

 23. Revin cu un link pe care l-am postat la articolul precedent al lui TF.

  http://www.realitatea.net/presedintele-bce-spune-ca-euro-nu-este-amenintat-de-criza-datoriilor-din-europa-video_879362.html

  citez din articol:
  „Beijingul s-a arătat disponibil să investească zeci de miliarde în zona euro, prin achiziţionarea de infrastructuri în ţările puternic îndatorate, cu condiţia ca acestea să accepte restricţii bugetare drastice şi reforme”.

  si mai postez inca doua:

  http://www.adevarul.ro/financiar/Moldova_primeste_9-5_milioane_de_dolari_nerambursabili_de_la_chinezi_0_610139005.html

  Cei drept, Moldova nu este in zona euro, dar e in Europa. Mai urmaresc unde se duc bani de la China, dupa ce se vor implementa masurile de austeritate in Europa.

  http://www.realitatea.net/china-declara-razboi-financiar-sua-va-supraimpozita-masinile-importate-din-statele-unite_895658.html

  Concluzia mea este ca soarta monedei euro va fi hotarita de razboiul financiar ( si nu numai, vedeti Iranul) dintre China si SUA. Europa e la mijloc in reglarea de conturi.

  Parerea mea 🙂

 24. Vasile crestinu

  In august 2011 am intrat in posesia unui apartament cu 2 camere in zona Doamna Ghica, 50 mp, confort 1, etajul 2, anul 1974, neamenajat. Cum sunt atent si urmaresc ce se intampla, l-am scos la vanzare si in septmbrie l-am vandut cu 49 000 euro CASH.(in zona se cerea cu circa 5 000 euro mai mult) Eu cred ca am facut o afacere foarte buna. Pretul apartamentlor este pe topogan. Acum astept, am si timp si bani. Am procedat/procedez bine ?

  • Parerea mea pur personala este ca ai procedat bine si ai facut o tranzactie buna (acceptand un pret un pic mai mic sau negociabil) vrand sa vinzi repede.

  • Vasile Crestinu’

   Marș imobiliar infect !!! Ai vândut tu cu 49.000 cash un coteț în Doamna Ghica cu 1.000 eur m.p. în septembrie 2011 ? Media împrumuturilor P.C. este de 37-38.000… Nu vă mai potoliți, fir-ati ai dracului de agenti imobiliari retardați, cu astfel de mesaje ”nevinovate” date din postura schizoidă de metamorfozați virtual ?

   Dobitocule, cu 49.000 CASH nu ia nimeni 2 camere din 74 in Doamna Ghica. După cum vezi, cu 40.000 se cumpără la licitații 3 camere 🙂 Cred că nici un urangutan Prima Casă nu ar da atâția bani pe o relicva. Ce să faci și tu… incerci marea cu degetul. Asta faceți, jigodiilor, de vreo 5-6 ani incoace – mâncați căcat, manipulați și vă faceți de râs…

   ” În zonă se cerea cu 5.000 euro mai mult…” Mulțumim pentru indicele Doamna Ghica !

 25. http://www.adevarul.ro/locale/alba_iulia/SMS-Rosia-Montana-castigat-inselat_0_609539276.html

  Prostia omeneasca se plateste.Oare cata minte ne trebuie fiecaruia sa gandim catusi de putin inainte de a ne arunca cu capul inainte?!

  Primisem si eu un telefon la un moment dat sa ma instiinteze ca am castigat ultimul model de Nokia si nu trebuia ”DECAT” sa trimit niste coduri de reincarcare pentru a putea intra in posesia premiului.L-am refuzat elegant dar el insista si era mirat ca nu ma intereseaza un premiu atat de mare… la un mom dat, vazand ca nu intelege ”omu” ca nu ma ”intereseaza” sa fiu prostit i-am inchis telefonul in nas.:))))

  Asa cum observam in linkul de mai sus romanul nu gandeste prea mult inainte de a lua o decizie care l-ar putea costa luni, ani sau chiar zeci de ani de munca .In legatura cu PC pot sa zic ca cunosc pe cineva de la banca care chiar face dosare pentru PC(Prima Teapa) si la momentul actual are patru dosare…foarte trist ca mai sunt multi care se incumeta sa fie sclavi pe zeci de ani pentru niste pereti comunisti.

  Eu personal nu pot oferi(cash) mai mult de 400 Euro/mp util dat fiind faptul ca stiu cum e sa muncesti si stiu valoarea banului!!!Din pacate nu multi realizam ca nu e important cat castigi ci important este cat pui deoparte,cat economistesti intr-o luna, an, etc..

  Nu pot decat sa il felicit pe domnu’ TF si sa ii transmit multa sanatate pentru efortul pentru care il depune pentru noi.

  • Eu personal nu pot oferi(cash) mai mult de 400 Euro/mp util dat fiind faptul ca stiu cum e sa muncesti si stiu valoarea banului!!!

   de ce nu calculezi in lei? de ce suporti tu riscul valutar?

   • Bine punctat.Dar dupa cum vezi tu toti cer in euro.Eu personal am lei la momentul actual iar daca va fi cazul si se va cere euro voi fi nevoit sa cumpar euro.

    Dupa parerea mea pretul in lei este de maxim 1700 RON/mp util.Tin sa precizez ca nu sunt interesat sa cumpar in Bucuresti.Prefer sa stau in chirie decat sa imbogatesc lenesii care au primit apartamente ceausiste…

 26. @eu

  poti sa mai astepti putin si sa schimbi in euro!
  moise guran zicea ca pe la inceputul anului va scadea euroul din cauza capsunarilor care incep sa vina in tara de sarbatori si sa iti aduca banii din spania, italia….

  poti sa astepti un curs bun pt tine si sa ii schimbi chiar daca se duce mai jos poti sa vezi jumatatea plina a paharlui ca nu ai schimbat la 4.4. daca mai prinzi un 4.2 cred ca e un curs bun pt perioada asta, plus ca in 2012 cica va fi mai rau, sa nu sara de 4.4 la un mom dat tot prin vara

  parerea mea!

  • @b3t1983

   Multumesc frumos de parere.Oricum daca va fi cazul sa cumpar euro voi cumpara de la cei care vin ”din afara” cu euro 🙂
   Eu tot sper ca atunci cand voi cumpara un apartament sa platesc in lei.Promit sa posetez detalii in legatura cu achizitionarea apartamentului atunci cand va fi.
   O zi buna tuturor va doresc.

 27. Una peste alta, bancile incep sa paraseasca Europa de est(deci vesti bune pt imobilare 🙂 ), un fapt absolut normal la ce active au in portofoliu (cel putin in Romania). Platim noi,platesc si altii,. cei pe banii carora bancile lor au facut afacerile, adica omul simplu din Europa de vest. Acesta este cel care a reusit sa economiseasca si astfel sa finanteze bancile care activeaza si in Romania. Romanul a facut ce stie cel mai bine, a cheltuit niste bani care nu erau ai lui(era simplu, cu o semnatura pe o foaie de contract, pe care nici nu s-au sinchisit sa il citeasca). Nota de plata urmeaza pt toti,dar in special pt cei care au facut credite pe 25-30 de ani. Trebuie sa fi al naibii de hotarat si „norocos” sa poti sa duci un credit pe aceasta perioada(sa ai loc de munca,sa mai fi si bine platit,sa fi sanatos si sa ai puterea sa te limitezi pt 30 de ani de la multe). Sa vedem mai au vesticii bani pt a imprumuta romanul? Greu, foarte greu,dar ce sa faci, dupa petrecere trebuie platita nota… avem banii? Eu zic ca nu.Cat despre imobiliare ce sa mai zic, le recomand proprietarilor sa viziteze cel putin Budapesta si dupa mai vb si de bani. La 1000€ mp se poate dezgheta piata doar daca fac tranzactii intre ei, asta daca au bani gheata. Eu unul vreau sa muncesc ca sa traiesc si nu invers, deci nu ma grabesc deloc, pt ca eu am muncit pe banii aia si le stiu valoarea. Auzi garsonira 30mp in Buc din 70 cu 1 miliard si jumatate lei vechi, pai suntem nebuni???

 28. Am adaugat anunt cu link spre Tavan 🙂 E valabil 5 zile
  http://www.anuntul.ro/anunt/anunt_4533517

 29. daca simtiti nevoia sa va amuzati umpic:
  http://www.imobiliare.ro/sugestie-pret
  … eu m-am cracanat de ras …
  nenorociti ordinari imo

  • Inkorect Politik

   La final arata „Preţul tău este în afara intervalului”

   Serios? 😉

   • ce cretini. Am bagat apartament 3 camere, zona indiferent, 70-90 mp, etaj intermediar, dupa 77 la 50.000 E => in afara intervalului (ahahahaaa, cretinii).

    Sub graficul lor de raspuns, oferte cu apartamente de 90 mp de vanzare la 50.000 E . Of, manipularea.

 30. CEC-ul a blocat cardurile, ghetea fumeaza prafuri … hmmm

 31. Cat de departe e China de noi,or avea aceeasi metodologie de calcul ca imo punct ro?

  Conform indicelui China Real Estate preţurile au scăzut cu numai 0,3% în cele mai mari 100 de oraşe, dar acest indicator pare a fi prins în trecut.

  Restul aici:
  http://www.zf.ro/business-international/in-2012-nu-doar-europa-va-fi-oaia-neagra-a-economiei-mondiale-china-se-clatina-serios-9064504

 32. Inkorect Politik

  http://www.gandul.info/news/arhitect-sef-sectorul-3-in-bucuresti-se-pot-construi-sute-de-mii-de-apartamente-9071711

  Deci aia care au facut „vile” in lanul de porumb pe langa Bucuresti ar putea sa ramana cu ele nevandute in urmatorii 100 de ani daca se vor construi toate apartamentle alea in oras 🙂

  • Bucureştiul are un deficit de circa 100.000 de locuinţe, iar pe cele 3.000 de hectare disponibile ar avea loc sute de mii de locuinţe. Noi suntem mult sub media europeană şi în ceea ce priveşte spaţiile hoteliere, spaţiile de birouri sau spaţiile de retail”, a adăugat Ştefan Dumitraşcu.

   Sigur, populatia cica scade, da’ deficitul e mare. Eu spun sa se construiasca … ca directia stragetiga sufera … iar o comisie e musai sa aiba buget … sa manance si gura lu’ arhitectu’

  • @Inkorect : E surprinzator ca ai luat in serios stirea, doar pentru ca ai ceva de impartit cu cei care si-au facut „case in porumb”.
   Deficitul ala de locuinte va fi probabil real in urmatoarele 5-10 decenii, presupunand ca 90% din Bucuresti va trebui demolat intr-o buna zi. Ai rabdare 50 de ani ? 🙂
   Nici nu mai discut argumentul financiar – nu degeaba a aparut nevoia casei de la periferie (rezolvata de speculanti/dezvoltatori si de constructia in regie proprie), si nu degeaba abia daca s-au construit in oras cateva zeci de mii de locuinte noi in 20 de ani.

 33. tare de tot Tavanule 🙂 🙂 🙂 ce-au facut aia e bun de banc 🙂
  adica boii aia au dat 47 de mii pe gioarsa aia la care se adauga acte notariale plus spaga de licitatie „meseriasa” (pt cunoscatori – idioti 🙂 ) deci circa 55 k la care se adauga si lustruirea cotetului inca 2-3k si vor sa scoata un 68-70k pe el…
  🙂 🙂 🙂 astia sint la categoria smecheri imbecili de la coada vacii

  „avocat Ioan Pituț care împreună cu partenerul său de afaceri – fotbalistul de la Steaua trecut în rezervă Adrian Matei ”
  🙂 🙂 🙂 sint de tinut minte ca sa nu cumva sa te intersectezi din ghinion cu ei in viata 🙂 🙂 🙂
  boii sint de risul curului chiar si printre speculanti 🙂 🙂 🙂
  p.s. daca fac 2-3 tranzactii din astea mai platesc si tva de incep sa vina cu bani de acasa 🙂 🙂 🙂 🙂 au ma doare burta de ris

  • @ Dan

   Mai am un pic și încep chiar să îi plâng… Săracii de ei ! În vremuri de criză să câștigi 15-20.000 de euro NET în câteva săptămâni e puțin, foarte puțin… Amenințarea vine cumva chiar din partea lor ??? Se simte o doza semnificativă de nervozitate în repetițiile emoticonurilor și autoironiile din mesajul tău 🙂 Știi cum se spune în popor – ”Nu moare caii când vrea câinii” dar mi-am asumat riscurile când am început demersul ăsta Pro Bono Publico.

   • eu am fost la vizionarea acestui apartament..cunosc forarte bine situatia..Banel asta in rezerva e un domn respectabil si inteligent evident…
    si ca sa stie..numai pentru ca e el vanzator nu as cumpara apartamentul..(intre noi fie vorba oricum nu l-as cumpara pentru ca e mic)

    ideea e ca deocamdata nu a cumparat nimeni apartamentul ..nu zice hop pana nu zici hip.. mai herr banel

 34. eu am 60.000 euro si vreau un apartament, dar mi-e scarba de preturile actuale.

  In acelasi timp dau 250 euro/luna chirie. si nu stiu daca e mai avantoj sa mai stau cu chirie 1 an sau sa imi iau un apartament.

  La cat de mare e specula si prima casa in floare ma indoiesc ca preturile vor ajunge vreodata acolo unde trebuie,

  • Vor ajunge; stai linistit

  • cine a muncit pentru 60k, nu are ezitari din astea.

   • si ce ar trebui sa faca cineva care a muncit pentru 60k? sa cumpere cu ochii inchisi orice cutie infecta la suprapret?

   • Marius

    unu ti-a transmis ca cine a muncit pentru 60k, nu ezita si asteapta. Rabdarea e cuvantul de ordine acum.
    Explica-ne motivul pentru care te grabesti!

  • Inkorect Politik

   Marius, nu te grabi.

   Uite aici niste preturi cerute in Budapesta, capitala unui stat din aceeasi zona geoagrafica si fosta tara comunista ca si noi. In plus orasul e mai civilizat ca Bucurestiul si salariile sunt mai mari…

   Sale price: 5.9 M HUF
   (19 630 €)
   Size: 54 m²
   Condition of real estate: to be renovated
   http://realestatehungary.hu/keresov2/hirdetesfeladas.php?action=bovebben&id=6213775&lang=en&valuta=

   Sale price: 5.95 M HUF
   (19 790 €)
   Size: 51 m²
   Condition of real estate: to be renovated
   http://realestatehungary.hu/keresov2/hirdetesfeladas.php?action=bovebben&id=5867332&lang=en&valuta=

   Sale price: 6.3 M HUF
   (20 960 €)
   Size: 60 m²
   Condition of real estate: in medium condition
   http://realestatehungary.hu/keresov2/hirdetesfeladas.php?action=bovebben&id=5938188&lang=en&valuta=

   Astea sunt ieftine si necesita ceva inestitie in ele.

   Acum unele ceva mai „scumpe”

   Sale price: 6.5 M HUF
   (21 620 €)
   Size: 53 m²
   Condition of real estate: renovated
   http://realestatehungary.hu/keresov2/hirdetesfeladas.php?action=bovebben&id=5946540&lang=en&valuta=

   Sale price: 6.8 M HUF
   (22 620 €)
   Size: 50 m²
   Condition of real estate: renovated
   http://realestatehungary.hu/keresov2/hirdetesfeladas.php?action=bovebben&id=6208917&lang=en&valuta=

   Si ofertele continua cu apartamente mai bune la preturi ce ajung la 30k si apoi apartamente si mai bune la peste 30k. Lai noi apartamentele de peste 50mp similare sunt la preturi cerute cel putin duble = specula!

   Eu unul compar preturile de la ei cu ce vad la noi in anunturi si nu o sa cumpar atat timp cat vor fi diferente mari intre cele doua orase la raportul preturi/venituri.

  • Ateapta macar pana pe la sf lui martie. La iesirea din iarna, unii s-ar putea sa fie mai … intelegatori.

   De exemplu, unde stau eu cu chirie, bloc din 72-74, caldura pentru noiembrie (din care o buna parte am tinut caloriferele inchise), la doua camere, a fost 125 RON. Daca in ianuarie temperaturile aluneca sub -10 grade in mod constant, imi miroase a sange.

   Nu ma leg de preturile clar umflate, asta se incadreaza in alt topic, alaturi de nesimtirea unor anume bosorogi si complicitatea lor cu neste baieti.

  • @marius

   un simplu calcul pt tine. sper sa te ajute.

   60.000e x 4.3 = 258.000 ron

   daca ii pui in banca cu scadenta la 3 luni dobanda 7% / an

   258.000 x 7% = 18.060ron din care scazi impozitul de 16%

   18.060 – 16% = 15.170 ron /an

   15.170 ron / 12 luni = 1.264 ron

   sau 1.264 / 4.3 = 294 euro

   din punc de vedere economic nu au cum sa mai creasca preturile caselor pt ca niciun salariu nu mai creste in romania in 2012. probabil ca or sa mai scada. in cel mai rau caz ramai cu chiria platita si cu 50e / luna, daca apuci sa cumperi vreun apartament se duce si dobanda.

   • nu o consider o afacere buna, deoarece la diferenta de curs pierzi cel putin 2500 euro. Daca peste 1 an voi cumpara si va trebui sa cumpar euro o sa pierd. Plus ca nu am incredere in leu.

   • @ marius

    pai si chiar daca e cum zici tu si mai astepti un an… punem raul in fata si creste euro dupa ce tu ai schimbat in ron, daca inmultesti cei 50e x 12 sunt 600 euro intrun an, deci teoretic pierzi in cel mai rau caz 1900 de euro.

    dar acum te intreb eu: daca scad in continuare cu 5-10% ceea ce mi se pare o certitudine avand in vedere ca , cu tot cu prima casa si cu tot cu creditele care se dadeau pana acum preturile tot au scazut cu 10% in 2011 , dar cand intra in viguare si normele de creditare…. fa tu calculul

    60.000e x 10% = 6000 euro

    deci tot iesi mai bine cu tot raul pus in fata. eu zic sa mai astepti. plus ca moise guran zicea ca euro este sinusoidal acum cand creste cand scade, deja a luato in jos ca aduc capsunarii banii in tara si cu 10 min in urma zicea la antena ca s-ar putea sa scada sub 4.3 pana la sfarsitul anului.

 35. Tavanule te inseli, n-am nici cea mai mica nervozitate imobiliara in clipa asta… e totul praf si pulbere. cine a inteles ideea merge mai departe cine nu face ce fac si papagalii aia doi… pretul care lor li se pare extraordinar in fapt e un mare rahat din care nu cistiga nimic… aia doi o sa cistige praful de pe toba la afacerea aia.
  pe mine ma amuza cit de dobitoc sa fii sa platesti spaga pt un rahat si sa te crezi si istet pe deasupra… am o prblema grava cu spagarii de genu astora la noi in tara pt ca imbecilii astia ne-au facut praf tara
  eu am o nervozitate maxima politico-economica… in imobiliare doar ma amuz in clipa asta, am incetat de ceva vreme sa mai fac comentarii vizavi de sectorul asta… e un sector mort pt multa vreme de acum inainte

 36. Modul in care inteleg eu sa contribui pentru cauza unui demers sanatos:

  – 7 RON
  – 10 minute din viata mea
  – un numar fictiv, dar in rest multa sinceritate

  http://www.anuntul.ro/anunturi.php?menu=anunturi&RubricaID=1&SubrubricaID=5

  Orice alta idee este apreciata!

  • Pe langa ca n-ai realizat decat hohote de ras cu demersul tau, ai mai si pierdut 10 minute din timpul tau. Pe care nu-l valorizezi, se pare.
   Piata face preturile, nu tepele cu preturi la jumatate publicate la plezneala. Macar daca erau 80-90% din valorile tranzactionate real, dar asa – 50% starneste mai mult dezorientare pentru cumparatori, care TOTUSI trebuie sa cumpere ceva ACUM. Ca asa vor ei.

   • Dar pe piata cine o face? 🙂

    Nu cumva au influenta si articolele platite, reportajele platite, fluturasii platiti, agentii lu’ peste etc. ?

    La manipulare organizata trebuie raspuns pe masura.

   • Cine stabileste valorile real? Mafia de pe imobiliare.ro cu indicele lor contrafacut? Tu, cu ironiile tale de taximetrist reprofilat? Auzi la el, „50% din valorile tranzactionate real”. Arata-mi si mie statistica „tranzactiilor reale” din Romania, manipulator ordinar! Sau am impresia ca suntem singura tara din Europa care nu serveste asa ceva?!

    Eu am suficienta rabdare si cash cat sa-mi constriesc ceva pe pamant, nu imi voi ingropa munca in patru pereti cumparati la ocazie, 8/10, scara civilizata… Si ca mine sunt multi, te asigur. Cam toti cei care au bani cat sa nu se imprumute. Stii ce starneste hohote de ras, mai baiatule? Preturile cotetelor insalubre din capitala Europei cu 0.2 caini vagabozi pe cap de locuitor…In care prostimea a crezut candva ca 2000 euro/mp era pretul corect intr-un cartier de cvasighetou european, fara nici un spatiu verde, vezi militariul…

    Deschide ochii, intelege ce se intampla in jurul tau, vezi ce se intampla cu Europa, America, mai nou in China, fosta ultima speranta… Economia mondiala e ca un castravete acum…5% materie solida, 95% apa. Intr-o seceta prelungita, ca aceea care va urma, incet dar sigur se va evapora toata marea asta de adaos virtual, crescut ca ciorchinele in jurul sectoarelor care creeaza valoare adevarata. Camatarie, specula, bisnita, manipulare, interventionism al statului…iti spun ceva? Asta sunt mecanismele din jurul „pietei libere” care „face preturile”…

    Am o veste pt tine, rahat imobiliar in ratacire – cei cu bani adevarati (ca mine, sic!!) vor desena intr-un final „piata”. In marea constipatie mondiala, banii virtuali se vor face din ce in cei mai putini si nevalorosi! Cam astia sunt „TOTUSI” banii cu care se cumpara „ACUM”…Dar se pare ca ciclicitatea asta nesuferita a universului nu e de acord cu principiul inceputului fara de sfarsit, al vietii fara de moarte sau al cresterii fara de descrestere. Orice bula se naste pentru a se sparge. Zgomotos si nesanatos pentru cei care refuza sa inteleaga.

    Tie iti doresc doar pofta de munca, cu siguranta vei avea nevoie! Fostii si totodata noii tai colegi de breasla au trecut pe GPL ca sa-si pastreze clientii, tu ti-ai echipat portbagajul?

 37. Nu ma grabesc neaparat, dar de 2 ani tot astept si nu stiu cata rabdare o sa mai am.

  Ar trebui ca toti cei care intra aici sa puna anunturi cu preturi reale. Poate asa cei care cauta vor vedea adevarata valoare a imobilelor pe care vor sa le cumpere.

  • Dar ai fost la vizualizari la proprietari ? Ai incercat sa negociezi ? Sau te iei doar dupa ce vezi pe net ?

   • Am fost, dar fara succes, iar toate ofertele de pe net le-as reduce cu cel putin 10.000 euro acum, ceea ce nu se intampla. Am obtinut doar cu 2-4.000 euro mai putin.
    Iar daca te duci cu agentii lui peste, ei incearca sa convinga proprietarii sa nu lase prea mult si ca vor gasi clienti intr-un final.. ceea ce se si intampla in unele cazuri pentru ca exista prima casa.

   • @Marius

    Era unul cu nume de cod alexandru, un ajent parlit, ceva mai trecut prin scoala ce-i drept, sustinea ca breasla lor e prima care isi doreste scadera preturilor, pentru ca in felul asta ar ajunge sa tranzactioneze mai mult pe o piata constipata.

    Teoretic vorbind ajentul are dreptate, scaderea preturilor ar fi in avantajul lor. Numai ca un ajent cu alt nume de cod, „marius d”, a sarit (la gatul meu) cu explicatia pentru care acest lucru nu se intampla si in practica. Anunturile de 600-700 euro mp patrat, ca acela dat de mine, „starnesc mai mult dezorientare pentru cumparatori”.

    Deci este clar. Oamenii s-au adunat in transee si apara minimul „istoric” de 1000 euro/mp cu pretul renuntarii la orice principiu. Mai nou impart fluturasi prin scarile de bloc cu pretul zonei, chiar si-au facut si un ghid online al pretului curent… Nu care cumva ca bizonul cumparator sa fie dezorientat si sa devina ezitant sau cel proprietar sa strice pretul zonei. Mi se pare corect…

 38. Potrivit imopedia, potrivit imopedia toata ziua buna ziua, indicele imobiliar potrivit imopedia, scamatorii astia nu se lasa, tot timpul dau articole la comanda, mama lor de nenorociti:

  http://www.zf.ro/proprietati/locuintele-din-bucuresti-se-ieftinesc-in-continuare-dar-intr-un-ritm-mai-scazut-9073963

 39. @Marius
  ok; opinia mea, ca a multora de pe aici, e sa mai ai rabdare pana in primavara; pana la urma – ai asteptat 2 ani. Ce mai inseamna 3 luni… ?

  Vezi doar ce se intampla in tara si afara: concedieri, taieri sau inghetari de pensii/salarii, austeritate, bani scumpi, mai scumpi, si mai scumpi.
  Din 1 Fev 2012 vor intra deveni active noile reglementari de creditare – sa vedem cui ii mai va da mana atunci sa isi amaneteze viitorii 30 de ani cu un salariu de 1500 de RON … ?

  Iar imobiliarii devin disperati… Ce dracu… Sa intre in blocuri si sa raspandeasca manifeste cu preturi de 1000 E/mp ?! Cine si-ar fi imaginat asa ceva acum 2-3 ani ? Platesc anunturi si diversi dubiosi sa pozeze in „cumparatori”, etc.

  Deci piata asta se duce la vale; cumpara acum doar daca n-ai ce face cu banii…

 40. Eu cred ca in continuare in Romania sunt prea multi bani negri pe piata. Daca statul ar intra in ei, dar ar arunca toti infractorii astia de se dau corecti in inchisoare si le-ar confisca frumos avutul nejustificat ar reveni lucrurile la normal. Noi platim si pentru hoti.

  Exemplu: tineri casatoriti cumpara apatament de 4 miliarde lei vechi in Buc (ap vechi, 3 camere, zona considerata buna pentru ca acolo s-a facut primul mall). De unde bani? Din munca silnica din cei 5 ani de pe cartea de munca? Bineinteles ca nu: banutii vin de la parinte bugetar (sef al unei institutii de stat intr-un oras de provincie). Intrebare: cu poate un bugetar cu maxim 50 de mil salariu sa aiba sute de mii de euro? Din vanzari anterioare? De la matusa Tamara? De ce nu ii bagam noi pe-astia in inchisoare, le confiscam tot si le lasam copilasii sa traiasca la fel cu oamenii normali? De ce ii lasam sa-si bata joc de noi in halul asta?

  Pentru parintii care chiar au muncit cinstit cat sa le dea copiilor bani de casa tot respectul. Ma umplu de furie si de ura cand vad ca unii care fura de la noi toti isi asigura cateva generatii din familie! Si exemplul dat e ‘mic copil’. Dar ganditi-va ca in fiecarejudet, orasel, comuna, satuc exista cativa ‘bugetari’ de lux cu averi impresionante.

  Astia dau si 100.000 de euro pentru un apartament puiului in Bucuresti ca doar n-a muncit pe banii aia. Aia ne incurca noua tot!

  La naiba, si eu sunt bugetar dar n-as avea atatia bani sa-mi strang tot salariul timp de 30 de ani!

  De ce suportam asa ceva? Ar mai suporta vreun popor batjocora asta?

  • Ionut a zis:

   „Daca statul ar intra in ei, dar ar arunca toti infractorii astia de se dau corecti in inchisoare si le-ar confisca frumos avutul nejustificat ar reveni lucrurile la normal. Noi platim si pentru hoti.”

   nu cumva char statul „e” hotii ?
   statul nu este o entitate impersonala, este format din noi toti si condus de cei pe care i-am ales noi, nu au picat din cer.
   pe vremuri mergea cu „letaemoa” dar si aia a dus la ghilotina. acum TOTI avem suntem implicati.

   deci daca esti bugetar de ce ii critici pe ascuns ? fii barbat si spune asta pe fata in gura mare. sa nu iti fie frica, noi te vom tine minte.
   uite, florin este pe bune si pe fata, macar invata asta de la el.

  • Suporta poporul asta, mamaliga nu explodeaza niciodata.

   • Crede-ma, am o furie si o ura in mine incat as rupe cu mana mea cateva capete. Dar asta nu e o solutie.Justitia ar rezolva totul foarte usor, daca ar exista justitie in tara asta:
    -Icsulescu, functia si salariul
    -Sef la Garda Financiara, salariu de vreo 5000 pe luna
    -Sotia?
    -Pensionara, pensie de 2000 pe luna
    -Si atunci de unde: 2 case, 3 apartamente, 5 masini, apartamente copiilor in Bucuresti, terenuri de sute de hectare etc etc??? Hat ia treci tu la inchisoare, iar bunurile se confisca!

    Din pacate da, romanul suporta, pentru ca romanii nu sunt uniti, traiesc pe principiul sa moara capra vecinului, iar 99% dintre ei, daca ar putea, ar fura si ei, asa ca il respecta intr-o anumita masura pe ala de e ‘destept’ si fura statul, fara sa se gandeasca ca fura si de la ei.

    Un exemplu de conversatie simpla, 2 vorbe:
    – Lu X i-a lua ta-su apartament cu banii jos
    – Pai ce e ta-su?
    -Sef la Garda Financiara intr-un oras de campie..
    -Ahh…(admirativ)…atunci da, se intelege…

    Cum se intelge domle, ca daca are functie de furat e normal sa fure??? Ca dintr-un salariu, fie el si atat de mare, nu ai cum sa faci banii aia.

    O tara de tot rahatul.

    Si credeti-ma, cu o floare nu se face primavara, mai ales ca majoritatea oamenilor sunt manjiti intr-un fel sau altul si nu te sustine nici dracu’.

 41. Inkorect Politik

  http://www.capital.ro/detalii-articole/stiri/peste-72-dintre-romani-si-au-redus-consumul-in-2011-158442.html

  Numai emobelearele „creste”…

  Asta pentru cine mai ia in serios minciunile agentilor.

 42. Salutare.
  Urmaresc acest blog de vreo 2 ani aproape, am ezitat sa postez vreun comentariu dar am apreciat enorm demersu domnului TF pentru acest blog.Totusi, din ce in ce mai mult vad in comentarii ca lumea asteapta caderea preturilor apartamentelor la preturi normale conform puterii de cumparare ceea ce mi se pare perfect normal…dar nu inteleg un lucru
  De ce, ce-i care au cash si vor sa cumpere…de ce toata lumea vrea, hop tzop..cum sa ieftinesc..sa cumpere apartamente.De ce lumea …cu banii care i-a strans…n-a investit in altceva, care sa aduca valoare adaugata..apartamentele u aduc decat confort…si este sa zicem…un oarecare consum…
  Toata lumea se plange ca exista specula pe piata imobiliara, dar pana la urma ce asteptati voi este …sa nu dati in mine…to un fel de specula..ce-i drept in interes personal..sa va mariti confortul..nu sa luati mai ieftin si sa dati mai scump.
  Nu inteleg d c lumea nu sta sa analizeze…ca totusi..nu e o tragedie sa stai cu chirie…sa strangi banutz cu banutz…si cand ai strans destui sa cumperi …ceva sa iti aduca alti banuti.Nu mai asteptati atata sa scada preturi…pur si simplu..ignoratii..nu mai dati atentie…o sa vada k nimeni nu o sa mai cumpere..si o sa scada preturile…si apoi ce facem…le cumparam ca sa ce..sa creasca din nou.De unde stim ca dak scad la valoarea normala spusa de multi, (si sunt total de acord 400-500 euro/mp) ca nu va scadea si mai jos…poate chiar la valorile din 2000.Atata timp cat lumea vede ca preturile scad..si vor scadea incontinuare..totusi cumpara ..cu fiecare scadere se gasesc cumparatori.Piata asta os a scada foarte greu….da si din vina programuluo Prima casa…dar si din vina oamenilor..ca..vor considera mereu ca au scazut si acum e oportunitate…si in loc sa scada brusc…sa nu mai fie interes pt piata imo…scad cu cate 2,3-5%.
  Bun..lumea zice…pai ce sa investesti…k totul e nesigur.Pai asa e..totul e nesigur dar, d c lume anu cumpara pamanturile arabile care strainii nu stiu cum sa faca sa puna mana pe el mai repede.Sunt cele mai ieftine din toata europa si culmea..si cele mai profitabile.D c lumea kre a strans zeci de mii de euro…nu incearca macar totusi…sa incerce..sa faca ceva..o sera, un teren cultivat..orice…ar aduce valoare adaugata..si am mai avea si noi preturi la alimente mai mici(avem preturi mai mari ca in franta si egrmania la produsele de baza)
  Asta e nedumerirea mea..d c lumea se vrea sa se elimine specula ,ca apoi lumea sa cumpere mai ieftin..cand banii aia ar putea fii folositi la ceva care ar ajuta economia.E clar …imobiliarele nu ajuta economia…ajuta doar bancile sa nu cada si pe la noi cum au cazut in alte tari…unde spiritul anteprenorial si investitiile sunt facute cu cap..si nu cu specula.
  Va intreb!

  • Catalin,
   1. imobiliarele in america de nord sunt considerate un produs al intregii economii. ca sa faci o imobiliara trebuie multe, de la cuie la tapete, de la scanduri (si in america trebuie multe scanduri) la clante, de la caramizi la tigle, de la bitum la ciment, de la hartie la geamuri, de la etc la etc. de asemenea imobiliare noi insemana mobilier, utilaje de bucatarie, de baie, electronice, aer conditionat, incalzit, etc, etc. imobiliare insemana multa munca de construire si intretinere, etc. crezi ca virgula consumarea acestor produse nu ajuta economia ? pai daca nu ar fii imobiliarele s-ar mai vinde astea ? sper ca accepti ca productie fara vanzare este o crima.
   2. daca iei pamant trebuie sa platesti impozit serios pana si in romanika. deci ar fii bine sa-l muncesti. intreaba pe cei de la tara daca le ajunge ce scot din munca pamantului.
   3. daca te uiti la stock market, din 2000 pana acum a fost un deceniu mort, nu a adus nimic (daca ai fost un trader activ si ai stiut ce faci atunci imaginea se schimba).
   4. depunerile pe termen aduc aproape nimic.
   5. specula sau cum ii spui in imobiliare a fost promovata tot de cei ce au investitii enorme in stock market, bonduri, derivative, insurance, etc. a fost pt ei doar un nou mod (vorba vine „nou” caci ei detin cele mai bune imobiliare din localitatile esentiale ale omenirii de cel putin 100 de ani – doar ca in mai vekime era o investitie mai conservatoare, mai sigura, pt „vaduve si orfani”) de a face bani, si au facut ENORM de multi bani.

   sunt curios care va fii urmatorul subiect al investitiilor speculative (a fost cu tehnologia, cu commodities, cu imobiliarele, cu lalelele, cu mirodeniile, cu banii; acum se joaca cu shortarea finantelor unor tari intregi).

   • Salut avenirv
    Mi-a placut raspunsul tau…foarte la obiect, cu argumente dar totusi dak intram in lumea bond market, CDS-urilor MBS-urilor…deja acolo e o alta nebunie.Dak lume aasta ajuns sa considere datoria (pana la urma CDO-urile si MBS-urile erau practic datorii asigurate) ca fiind cel mai sigur asset, avand triplu A de la agentiile de rating…s-a facut un scurt circuit cu lumea reala.Deja bursele si pietele sunt foarte sensibile si instabile la orioce zvonuri si pot aduce un tsunami doar printr-un inside training facut pentru a specula orice.Deci dak ne duce in zona asta …da intr-o nebunie curata.
    Eu vorbeam de omul normal, de rand, care a strans si nu s-a imprumutat la banca, care munceste prin afara in speranta ca vine in tara si se apuca de un bussines…normal acel om vrea ceva tangibil, ceva care…sa fie un adevarat asset( nu iese treaba vinzi..dar vinzi un produs, nu un vis sau o datorie)
    Da imobiliarele au fost candva un safe asset pana baetii destepti de pe wall street au stiut sa speculeze la maxim si sa se foloseasca si de acest ultim pilon de siguranta (aurul nu mai e demult un safe investment…la cat de usor se poate manipula).
    Acum probema e…care va fii urm bula.
    Criza datoriilor…da ar putea fii o bula de speculatie pe niste datorii care practic sunt fictive o mare parte din ele, tocmai pt ca statele au preluat pierderile bancilor ca sa le salveze pt k erau too big 2 fail…iar datoriile bancilor erau..culmea..MBS-urile si CDO0urile toxice…care nimeni nu stie ce valoare mai au.

    Se spune ca dupa terminarea unui balon…se pregateste terenul pt altul…nimeni nu stie care va fii…ar putea fii bula energiei regenrabile…bula stockurilor de marfuri (in deosei cerealele si cafeaua)…deja sa ajuns la preturi foarte mare si exista riscul unei crize de infometare…

    Nimeni nu stie ce va fii ideea e ca…orice investitie…trebuie sa fie facuta pt a aduce un plus de valoarea pe termen mediu si lung…si dupa cum se vede…pe aceste termene..imobiliarele nu sunt atractive.
    Sorry de post prea lung

   • Avenirv vede mai nou in imobiliare „un produs al intregii economii”, limitandu-se infantil la binefacerile constructiilor noi.

    Avenirv, maestre, lumineaza-ne si pe noi cu prealuminata ta minte vizionara. Am inteles cum e in americi, mersi fain de explicatie…

    Dar intr-o tara in care nu se construieste mai nimic nou si un popor cu 97% proprietari, fara credite, din anul 2000, se transforma in doar 10 ani intr-un popor cu 97% proprietari, dator vandut bancilor, asta cum e? Tot un produs al intregii economii? Bine, bine, dar al carei economii ;)?

    Astept explicatia cu sufletul la gura…

 43. Imi cer scuze pentru scaparile, cuvintele scrise aiurea si greselile gramaticale…trebuie schimbata tastatura asta e clar…oricum sper sa mesajul meu a fost totusi inteles.

 44. http://www.capital.ro/detalii-articole/stiri/colapsul-europei-tehnici-de-supravietuire-158371.html

  Gândurile negre sunt cu atât mai presante cu cât situația personală este mai complicată – casa în care stai este, de fapt, a băncii, lucrezi într-un domeniu foarte sensibil la capriciile economiei sau banii pe care i-ai adunat cu greu sunt amenințați de inflație, de căderea cotațiilor bursiere ori, de ce nu, de falimente.

  Circa un milion de locuinţe din România sunt ipotecate. Unele au fost puse gaj la banca pentru sume relativ modeste, de sub 10.000 de euro, însă în alte cazuri ele sunt garanția pentru credite de zeci și chiar sute de mii de euro. Ce se va întâmpla cu aceste împrumuturi în scenariul nedorit în care economia UE va intra într-o recesiune puternică și de durată?

  si acum..

  Cât de sigure sunt depozitele bancare?

  Teoretic, dobânzile bancare te protejează de rata inflației și fiecare deponent are garantate depozite de până la 100.000 de euro pentru fiecare bancă din sistem. În practică, România a trecut deja prin momente în care rata anuală a inflației a fost de 150%, iar dobânzile oferite la depozite erau de circa două-trei ori mai mici (vezi ce se întâmpla în 1997). Cu alte cuvinte, sunt șanse ca băncile să nu ne poată proteja, decât parțial, economiile de devalorizare.

  Pe de altă parte, Fondul de Garantare a Depozitelor Bancare avea la dispoziție, la finele lui 2010, cam 1,8 miliarde de lei, reprezentând numai 1,3% din banii pe care îi garanta. Mai exact, este suficient ca o singură bancă din Top 10 (fiecare din ele având peste 3% cotă de piață) să ajungă în situația în care nu le poate achita banii deponenților pentru ca sumele dedicate despăgubirilor să se epuizeze. Iar cum prăbușirea unei instituții financiare aduce, în vremuri tensionate, un val de neîncredere ce provoacă și alte falimente în domeniu, cel mai probabil e recomandabil ca măcar o parte a banilor pentru zile negre să stea în altă parte decât într-un cont.

  Cei cărora astfel de ipoteze li se par hazardate ar trebui să se uite la ce s-a întâmplat acum câteva zile cu filiala letonă a Swedbank – după ce clienții au intrat în panică din cauza unor informații difuzate prin rețelele de socializare, au retras într-o singură zi aproape 15 milioane de euro, jumătate din bancomatele instituției rămânând fără bani.

  • La 18 km de Bucuresti fara utilitati orasenesti cat ai vrea sa coste ?! E un pret normal penru cine vrea sa vanda repede, de 2-3 ori mai mic decat unul identic in oras.

 45. stiri mai noi?

 46. http://www.zf.ro/banci-si-asigurari/firmele-si-persoanele-fizice-gafaie-sub-povara-datoriilor-numai-jumatate-din-creditele-de-50-mld-euro-luate-de-la-banci-sunt-platite-la-timp-9064749

  Standardele relaxate de creditare din trecut, dar şi scăderea veniturilor clienţilor în perioada de criză presează acum portofoliile băncilor, care văd cum tot mai puţini clienţi reuşesc să-şi achite la timp ratele.

  Populaţia şi firmele îşi achită la timp ratele pentru numai jumătate din creditele luate de la bănci, respectiv 101 miliarde de lei (23 mld. euro), în timp ce restul împrumuturilor sunt plătite cu o întârziere de cel puţin 15 zile faţă de data scadentă, arată datele BNR.
  Băncile aveau la sfârşitul lunii octombrie o expunere de 217 miliarde de lei (50 mld. euro) pe credite acordate populaţiei şi companiilor. Dintre acestea, 116 miliarde de lei (peste 27 mld. euro), adică 53%, erau credite încadrate în diferite categorii de întârziere.

  „Standardele relaxate de creditare din trecut reprezintă cu siguranţă unul dintre motivele pentru această situaţie. Scăderea veniturilor clien­ţilor şi faptul că soldul creditelor a stagnat au contribuit, de asemenea, la creşterea ponderii creditelor cu întârzieri la plată în total credite”, comentează ana­listul financiar Dragoş Cabat.

  Bancherii aproape şi-au luat gândul de la credite de 41 miliarde de lei, acestea fiind incluse – potrivit normelor BNR – în categoria pierdere (au întârzieri la plată mai mari de 90 de zile), ceea ce reprezintă 19% din totalul împrumuturilor.

 47. http://www.zf.ro/proprietati/au-vandut-o-casa-pentru-a-lua-un-teren-si-au-ajuns-sa-ridice-329-de-apartamente-in-baneasa-cu-propria-macara-8981783

  Doi antreprenori români originari din judeţul Olt, soţ şi soţie, au intrat în imobiliare în urmă cu aproape zece ani, după ce au absolvit Facultatea de Cibernetică din cadrul ASE Bucureşti. Plecând de la un teren în Herăstrău, pe care au construit zece vile, au ajuns să dezvolte cinci blocuri cu 330 de apartamente în zona Băneasa.

  „Erau grădini când am cumpărat noi terenurile acestea şi am început în 2007- 2008 să construim. Am crezut că vom putea vinde şi aici cu 1.800 de euro/metru pătrat, ca în Herăstrău, dar perioada 2008-2009 a fost moartă aproape complet, nu am vândut nimic. Aveam vizitatori, dar doar atât. Am început apoi să lăsăm la preţ şi după ce s-a dat legea cu TVA de 5% (pentru apartamentele noi, mai ieftine de 380.000 de lei – n.red.) am început să vindem”, spune Olaru.

  În primele 234 de apartamente, realizate în patru blocuri, mai sunt disponibile circa 65 de locuinţe, potrivit lui Olaru.

  Cumpără 4 din 100 de vizitatori

  Cu toate acestea, media vânzărilor este de circa patru unităţi lunar, ritm în care cele 160 de apartamente ar putea fi vândute în 40 de luni.

  Soţii Olaru deţin un teren de 3.700 de metri pătraţi în zona Siseşti, pe malul lacului, unde doreau de asemenea să construiască un bloc, dar pe acel lot se află în prezent casa de locuit, proprietate folosită drept garanţie pentru un împrumut de 5 milioane de euro, din care mai sunt de rambursat circa 3 milioane de euro până anul viitor.

  Intrebarea mea: Cum au reusit astia sa garanteze cu o locuinta si un teren un imprumut de 5 mil euro ? E poleita cu aur casa aia sau stau cumva pe o mina de aur ? Nu de alta dar am fost la targuri imobiliare si am vazut proiectul „North lane residence si nu era nimic extraordinar.

  • pai se negociaza imprumutul si se cade la pace pt 3 milioane. la ridicare cel ce a aprobat primeste cel putin 500k (numai atata daca este „slab”).
   si se face si la case mari.
   canary warf a fost construit cu 2 miliarde credit de la CIBC (si prin anii ’80 2 miliarde erau 2 miliarde). cel ce a luat credit a construit dar a reusit sa falimenteze (este unul din cei mai mari imobiliari din america de nord) asa ca ii este mai usor la taxe. cand a falimentat banca a descoperit ca acoperirea era teoretica. VPurile ce au aprobat s-au pensionat. credeti ca traiesc numai din pensie ?
   si toti sunt oameni onorabili si toti sunt multumiti.
   cine plateste ?
   the little people.

 48. http://www.zf.ro/banci-si-asigurari/situatia-bancilor-la-noua-luni-9071903

  Cine a câştigat şi cine a pierdut cel mai mult Activele bilanţiere şi cota de piaţă Salariile medii nete din bănci Numărul de angajaţi şi câte unităţi are fiecare bancă

  Bancherii digeră greu această criză economică, care intră acum în al patrulea an, iar acest lucru se vede în rezultate. După ce a făcut profituri record în 2008, anul de vârf, de peste 1 mld. euro (4,4 mld. lei), acum tot sistemul marchează pierderi, la nouă luni minusul se apropie de 200 mil. euro (766 mil. lei) şi probabil că pe tot anul pierderea va fi şi mai mare.

  Pai noi ce sa le uram.. sa le stea in gat si sa ramana cu cat mai multe active toxice in portofoli fara sa poata sa vanda ceva !

 49. http://www.zf.ro/banci-si-asigurari/bnr-a-imprumutat-luni-cinci-banci-cu-3-25-miliarde-de-lei-9074247

  BNR a împrumutat luni cinci bănci cu 3,25 miliarde de lei (750 milioane de euro), pentru opt zile, printr-o licitaţie repo, la dobânda de politică monetară, de 6% pe an.

  Prin operaţiunile repo, BNR oferă lichiditate băncilor comerciale şi preia în schimb titluri de stat. Maturitatea a fost stabilită la opt zile întrucât luni, 26 decembrie, este zi nebancară.

  Săptămâna trecută, nouă bănci au atras de la banca centrală 7,63 miliarde de lei (1,7 miliarde de euro), pentru o săptămână, tot printr-o licitaţie repo, aceasta fiind cea mai mare sumă plasată de BNR după februarie 2010.

  Începând din 17 octombrie, BNR a organizat în fiecare zi de luni câte o licitaţie repo, prin care a acordat împrumuturi băncilor pentru o săptămână.

  Randamentele pentru sumele plasate pe termen de o săptămână au urcat luni dimineaţă de la 5,09% – 5,59% la 5,36% – 5,86%.

  Concluzie: Se strange streangul! Altfel nu se explica crestere de 0.3% intr-o singura zi. Ca si comparatie la euribor a crescut cu atat intr-un interval de ~4-5 luni.

 50. nu se staura imobiliarii la mancat cacat – Titlu de articol platit de oligofreni: „In 2012 criza nu va mai ajuta cleintii – pretul apartamentelor revine pe crestere”

  http://www.evenimentul.ro/articol/pretul-apartamentelor-revine-pe-crestere.html

  foame mare ….

  • stati un pic fratilor – am sapat pe net si observ o ciclicitate in articolele iudei de adelina isachi – la fiecare sfarsit de an mai borasre un articol – platit evident de viermi – iata ce ineptii scria in 30.12.2010

   http://www.evenimentul.ro/articol/si-revine-piata-imobiliara-in-2011.html

   articol pe care il gasim si pe blogul ajentilor imobiliari
   http://blog.fideliacasa.ro/2011/01/isi-revine-piata-imobiliara-in-2011/

   articolul de la postul meu de mai sus e din 17.12.2011. anteriorul din 30.12.2010

   v-ati prins ?????????

   • @Gogu

    Are dreptate ! Isi revine piata imobiliara. Din vremea lui Decebal si pana in 2006 a fost la nivelul de …350 E / mpu. Din 2006 pana in 2008 a fost ~ 1000 E / mpu ….

    Acum isi revine …la 350 E / mpu …. Are dreptate !

   • @ Gogu

    Bine ai venit în clubul oamenilor care ”se prind repede” de escrocheriile mafiei bancar-imobiliare… Îți mărturisesc totuși că nu am auzit de paraziții de la FIDELIACASA… Au vreo legătură cu opera Fidelio ? E acolo un personaj pe nume Pizzarro, un escroc 🙂

   • @Tf

    Sunt din Iasi, Florine. Se „ocupa” AC de ei….

   • De fapt, gogu n-a observat vaca numarul unu a iasiului… Eliza Neamtu.

    Cred ca trimestrial mananca_cacat in evenimentul.ro, ziar dependent de incasarile din anunturi… clociada fiind principala sursa pe saracia asta.

    Aveti aici un colhoz intreg de paraziti prosti si mincinosi.

 51. Oare cand isi vor reveni proprietarii de apartamente din Bucuresti? In Aviatiei nu gasesti un apartament sub 1300 de euro/mp util…
  http://www.magazinuldecase.ro/anunturi-imobiliare-bucuresti-vanzare-cu_3_camere-o_1-t_aviatiei.html
  Intra-devar cererea este foarte mica, in Aviatiei piata este blocata (conform Imopedia acum 2 saptamani), dar, cu toate acestea, proprietarii nu sunt dispusi sa reduca semnificativ pretul…
  Speram in continuare ca preturile vor scadea cu 20-30% la anul… asta am crezut ca se va intampla si in 2011…

 52. Am ajuns pe un forum plimbandu-ma pe net, ia priviti ce comentau uamenii in 2007:

  „in jur de 110.000 (tva inclus), et 1, pt finisaj mediu, fara boxa + garaj (care mai sunt cca 11.000). preturile cresc odata cu etajul.

  am uitat: 52 mp util + balcon de 9mp. este mic ca si suprafata, dar bine impartit (camerele sunt complet separate). singura parte naspa este ca bucataria nu are fereastra.

  ce am scris mai sus este pt ap de 2 camere din turnuri (este o singura coloana). cred ca in blocul de 6 – 7 etaje din mijloc apartamentele de 2 camere sunt ceva mai mari, dar nu am vazut scheme”

  Sursa:
  http://forum.softpedia.com/lofiversion/index.php/t258300-0.html

  • @Popescu

   Superba evolutie de la 2007 la 2011…

   Am vazut euforia din 2007, dar iata ce se scrie prin 2011. t

   Salut!

   Cumpar de la cei care doresc sa vanda ap 3 cam max etaj 5…………ofer 80.000 euro ( pretul zonei bloc ceausist dupa 1984 68.000-75.000 )
   ap 2 cam indiferent etaj……..ofer 65.000 euro( pretul zonei bloc ceausist dupa 1984 55.000-60.000 )
   Oferta cash valabila pana la data de 01.09.2011……..dupa care consultam pretul zonei si mai taiem cateva procente !!!!!!!!!
   Oferta valabila si pt. managerii de vanzari de la Hercesa.
   Discutii in privat

   Acestea sunt preturile reale ………si o previziune pt cei ce au credite in derulare ………O SA RUGATI CU LACRIMI IN OCHI SI IN 4 LABE SA VI LE CUMPERE DRACULUI CINEVA ASA CAM IN VREO 2-3 ANI CAND O SA MAI AVETI O LAIE BUCALAIE BANI SA VA ACHITATI RATELE LA BANCA!!!!!!!!!!!!!

   CHIORILOR VOI NU VEDETI IN CE RAHAT E TARA ASTA SI VOI VRETI PE O BASENIE DE AP. LA BLOC PRETUL UNEI VILE CU 300 MP GRADINA .
   CAND O SA VA IA BANCILE CASELE O SA VINDETI CU URLETE SI CHIRAIELI SI PE MAI PUTIN DE JUMATE DIN BANII DE ACHIZITIE.

   CARPE DIEM!

 53. cine sta in bucuresti ar fi bine sa-si faca bagajele in urmatorii 5 ani si sa fuga unde vede cu ochii…
  deseurile nucleare de la centralele atomice din europa o sa fie aduse la magurele pt a fi neutralizate de cea mai mare investitie europeana din romania 280 milioane euro

  http://www.realitatea.net/laser-frate-laserul-de-200-de-milioane-de-euro-de-la-magurele-prioritate-a-guvernului_897061.html

  • :)) amuzanta asta … ei zic asa :

   Potrivit ministrului, „termenul de obţinere a razei laser” este de cinci ani, iar după această perioadă vor fi căutate domeniile în care să poată fi folosită instalaţia.

   Deci cum ar veni…hai s-o facem ca si asa nu ne ocupam cu nimic…si dupa 5 ani vedem noi la ce-o folosim…facem floricele sau ceva.. :d …investie cu cap…mai ales ca toti vb ca nu vor sa mai foloseasca energia nucleara..

  • Am gasit eu „domeniul” in care poate fi intrebuintat minunatul laser de 200 de milioane de euro: ii adunam pe mafioti + ajenti (ca tot fac parte din categoria deseuri=gunoaie) si punem laserul pe ei.

   Si acum serios, sper ca domnii guvernanti nu au de gind sa ne umple iar de deseurile nucleare de prin toata Europa. Dar cred ca asta e ideea, Europa finanteaza cu 200 de milioane de euro „un proiect prioritar al României, care ne va identifica în Uniunea Europeană, în lume” ca groapa de gunoi a Europei…
   Sper sa ma insel…

 54. Sa extragem doar informatia relevanta din articolul de mai jos:
  http://media.imopedia.ro/stiri-imobiliare/piata-isi-va-reveni-in-momentul-in-care-bancile-si-guvernul-vor-incepe-sa-colaboreze-cu-investitorii-18323.html

  Vorbitorii de la evenimentul „Romanian Real Estate Market in 2012” au salutat, încă o dată, existenţa programului Prima Casă. Cu toţi sunt de acord că, deşi amploarea cu care acesta a mişcat piaţa nu a fost atât importantă pe cât ar fi dorit investitorii, utilitatea acestuia este de necontestat.

  „Anul acesta, 85% dintre tranzacţii au fost făcute prin programul Prima Casă, iar restul de 15% – prin credite imobiliare. Cashul aproape că nu a existat, pe segmentul apartamentelor accesibile.”, a arătat Ionuţ Butoi, preşedinte AIR.

 55. Pentru cine avea cel mai mic dubiu in ceea ce priveste ingemanarea dintre stat – banci – imobiliare.

  http://www.adevarul.ro/financiar/Guvernele_salveaza_pe_furis_bancile_0_612539258.html

  Cel mai elocvent pasaj e acesta: guvernul încurajează băncile să cumpere proprietăţi ale statului care pot fi folosite ulterior de instituţiile de creditare drept garanţii pentru a obţine împrumuturi de la Banca Centrală Europeană (BCE).

 56. Pentru a intelege cum stau lucrurile in noile ansambluri de locuinte si motivul pentru care preturile sunt la minimul absolut numai in mintea odihnita a unora, va redau mai jos mesajul autentic al presedintelui asociatiei de proprietari, Ansamblul luxos este situat in Bucuresti la maxim 5 min de mers pe jos de Piata Unirii.

  „Stimati vecini, proprietari si locatari,

  Doresc sa va atrag atentia asupra unui aspect fara precedent.

  Din cauza intarzierilor mari de plata a cotelor de intretinere lunara, ne aflam in fata situatiei de a ne fi sistata furnizarea de apa. Situatia financiara a fost frecvent comunicata prin afisare, dar concluzia mea personala este ca pe cei mai multi dintre dvs nu va intereseaza acest aspect.

  Avem un numar de restantieri cronici, impotriva carora s-au initiat actiuni in instanta. Mai avem un alt numar, relativ mare, de restantieri ce se afla peste limita celor 3 luni de intarziere, si care de asemenea vor fi actionati in instanta. Si mai avem un numar de intarziati care omit o luna sau doua sa achite cotele de intretinere.

  Ma adresez tuturor cu rugamintea de a achita la zi aceste cote si va atrag atentia ca orice inconvenient generat de sistarea utilitatilor va cadea in responsabilitatea dvs.

  Este rusinos ca unii dintre vecinii nostri, cu mari intarzieri la plata obligatiilor catre mica noastra comunitate, afiseaza un stil de viata luxos in timp ce se plang de lipsa posibilitatilor financiare. Listele cu restantieri sunt afisate public. Rog toti vecinii de bun simt sa incerce prin puterea fiecaruia sa convinga vecinii restantieri din proximitatea lor sa isi rezolve problema intarzierilor de plata. Esecul acestei actiuni se va concretiza in sistarea treptata a tuturor utilitatilor noastre comune – apa, curatenie, llumina in zonele comune, evacuarea deseurilor. Vom ajunge sa traim intr-un fel de ev mediu, din cauza unor vecini iresponsabili sau rau-voitori.

  Va transmit somatia din partea APANOVA.

  Cu respect pentru toti vecinii cu bun simt,”

 57. Inkorect Politik

  Pentru cei care nu au inteles inca care e faza cu bancile/banii si de ce avem sentimentul ca parca ar fi ceva in neregula in societatea moderna, sentimentul ca lucrurile ar putea sta altfel, mai bine:

  http://vimeo.com/32615438

  Documentarul THRIVE! (Prospera!) ROsub. Sariti direct la minutul 53:40 si urmariti pentru cateva minute…

 58. Salutare.

  E prima data ca intru sa comentez, desi sunt de acord cu autorul blogului din vremurile cand paream nebun ca nu voiam sa cumpar o garsoniera cu 50.000 eur langa bd Unirii, langa noua biblioteca nationala. Insa mie mi se parea absurd, pt ca cu doar 2 ani inainte imi luasem tot in zona 3 camere cu 38.000 usd (da, usd, nu eur) de la niste italieni care se cam saturasera de romania.

  Si da, ma tot gandeam ca in nebunia aia ar trebui sa vand (am o garsoniera in Colentina – da, cumparata de parinti, dar asta e, sunt un om fericit cu parinti atenti) insa am ezitat, pentru ca nu stiam ce as putea face cu banii (ca deh, mai si muncesc inteligent si am la banca cash de multisor peste suta de mii). Cat imobiliarele cresteau, ezitarea nu ma costa. M-am hotarat sa vand (ok, cam tarziu, dar nu sunt in afaceri imobiliare) si am gasit o cumparatoare care imi da 30.000 eur (da, e peste 1000 de eur pe mp, ca garsoniera are doar 28 mp utili plus 4 mp balcon) – si imi da cash. Conform cu norc.ro sau alte site-uri (nu mai vorbescde agenti gen Coldwell bankers) cica dau cu discount mare, insa mie mi se pare, uitandu-ma in jur cum aproape nici 10% din cunoscuti nu au 1000 eur pusa de o parte, mi se pare zic ca e jale mare si ca sa raman cu 28.000 eur (dupa ce platesc impozitul, actele, si agentul – da, agentul – o sa revin imediat sa va zic de ce) eu cred ca am mare bulan. (Sa nu aud pe careva ca imi zice ca sunt nu stiu ce agent deghizat – o sa revin cu scanul de la actul de vanzare la sfarsitul saptamanii.)

  Acum sa lamuresc treaba cu agentul. De ce ii dau comision si de ce l-am acceptat (in primul rand). Pt ca, in ultimii 5 ani de cand sondez piata, am sunat si eu de multe ori la agentii ca sa merg la diverse vizionari sa vad ce mama dracului se vinde la preturi de sute de mii de euro. Si toti agentii peste care am dat erau niste pramatii incompetente, care habar nu avea nu doar ce vand, dar nici macar sa se poarte cu potentialul client care ii baga, teoretic, cateva mii de euro in buzunar. Ei bine… vrand asta vara sa vad cum arata un apartament similar cu unul care era scos la licitatie (executare silita) am sunat la diverse agentii… si am dat, in sfarsit, peste un nene serios, respectuos, primul care mi-a dat dreptate ca preturile sunt mari, ca unii isi iau tepe cu sutele sau chiar milioanele de euro (mi-a povestit de unii care au luat un teren cu autorizatie de P+8 si pe urma un megies furios a reusit sa anuleze la primarie autorizatia si pot face doar 2 etaje pe un teren de 3 mil eur :-)… ) – si, culmea, m-a cautat chiar daca i-am tinut teoria (pe care o refuza 99% dintre imobiliari) ca preturile corecte sunt cele din 2001-2003 (preturi care venea in jos, daca isi mai aminteste careva, tot dupa ani buni de stanganre a pietei din cauza ca proprietarii visau preturile bulei din 1996-1998, cand incepusera sa apara straini prin bucuresti, altii decat arabi), adica 400 eur pe mp util (in centru), 300 eur pe mp in cartierele mai spalate si 200 eur mp mai spre marginea Bucurestiului.

  Si, vazand eu ca omul e mai serios decat ma asteptam, i-am zis asa, intr-o doara, ca am o garsoniera pe care as vrea s-o dau dar ca nu gasesc un prost sa imi dea minim 1000 pe mp. Si ei bine… in 2 zile omul ma suna, respectuos, ca are 2 femei: una cu 32.000 cu credit, alta cu 30.000 cu cash. I-am zis din start ca vreau sa dau acum, rapid, in decembrie, pana nu se prabuseste sandramaua europeana si nu mai face nimic nici o ceapa degerata – deci o excludem pe tanti cu banca, care ar trebui sa astepte aprobarea dosarului o luna (si in ianuarie, sincer, nu prea cred ca bancherii, oricate fufe proaste au angajate pe post de analisti de risc etc, vor mai da asa usor credite garantate aiurea cand isi vor fi trecut pierderile de anul asta in contabilitate…), pt ca, sincer, nu vreau sa imi asum riscul ca, daca tipa cu creditul nu va reusi sa vina cu banii in ianuarie, sa trebuiasca sa caut alt cumparator – pt ca atunci voi pierde cu mai putin decat as lua acum daca ii dau tipei cu 30.000 cash.

  Deci, ok, dau cica sub pretul zonei. Am verificat asta la coldwell bankers (am o agentie langa casa) – ei s-au oferit sa imi gaseasca ei cumparator cu 35.000 eur (suna bine) dar, evident, gagica n-a mai sunat, apoi cand am trecut pe acolo sa-i zic ca-i neserioasa, mi-a zis ca a fost ocupata (de parca m-ar fi interesat motivatia ei) si ca revine cu un tel… au trecut 3 saptamani si evident ca n-a revenit.

  Acum, alt aspect: o sa zica careva ca de ce nu dau eu anunt, frumos, ca particular, sa vand fara intermediar etc. Si eu m-am gandit, insa ma iau pe mine ca reper: am fost la multe (foarte multe) vizionari in ultimii ani, unde ma duceam din start fara sa am intentia sa cumpar, doar din curiozitate. Si m-am gandit ca daca n-oi fi eu singurul curios incurca lume din lume, atunci sigur voi pati si eu la fel. Basca, am niste chiriasi pe care ma simt cam aiurea sa ii deranjez asa, toata ziua buna ziua, doar sa vina tot felul de ametiti doar sa se uite. Plus, eu (sincer) cred ca e greu sa gasesti acum oameni care chiar au cash. Adica am prieteni medici, avocati, cu afaceri in online, in retaile, etc – si e unul singur care sa aiba peste 10.000 eur in cont. Asa ca, daca tot a aparut agentul cu vrabia de aur, m-am gandit ca n-are sens sa ma zgarcesc la 2% comision (asa cum nu m-am zgarcit nici la altele, asa cum ziceam mai sus).

  Acum, sa nu ma inteleaga cineva gresit: nu fac apologia agentului sau a necesitatii lui sau mai stiu eu ce. Nu. Explic doar un fapt real, care il savarsesc eu acum, si care e explicatia mea: iar pt mine tipul nu e un agent imobiliar, ci il ocnsider un tip care mi-a adus un contract pe care, in conditiile actuale, nu l-as fi gasit la fel de rapid – si ca, in conditiile date, face banii. Pt ca, daca mai astept si ma zgarcesc, o sa pierd o oportunitate si o sa vand mai ieftin – deci in pierdere. Adica aplic aceeasi logica, indiferent ca e vorba de comision, de pret „sub piata” sau de cash vs dosar de credit care trebuie aprobat.

  Si nu cred ca gresesc. Acum, de ce vin cu toate informatiile astea detaliate: pt ca si eu am tot cautat, multi ani, informatii veritabile, nu dezinformari. Si ofer aici toate detaliile pt cei care vor sa judece apoi singuri cum sa faca si ei, indiferent ca vor sa vanda, sa cumpere, sa speculeze, sau sa se mute la Budapesta (a propos, am locuit acolo cat am fost la studii la Central European University si confirm, preturile sunt mici la imobiliare, dar casele sunt de o calitate incomparabila cu Bucurestiul, la fel si oamenii si orasul – atata doar ca e naspa limba, iar daca esti din Romania nu castigi premiul de popularitate) sau, de ce nu, in Philipine sau Australia (bine, si acolo a fost bula imobiliara care se sparge tot acum – ha, a fost o nebunie mondiala se pare). Scriu asta pe acest blog pt ca a fost printre putinele unde, la randul meu, am gasit informatii logice, si nu prostii. Prostii pe care, vreau sa spun f clar, multi le sustin nu pt ca sunt manipulati, ci pt ca gandesc ca turma si isi zic „e imposibil sa greseasca toti” (sofismul popularitatii) sau „xulescu care e mare si tare a facut asa, deci n-are cum sa nu fie bine” (sofismul autoritatii) sau „asa e de cand lumea si pamantul” (sofismul apelarii la traditie).

  In acelasi timp, vreau sa imi exprim usoara dezamagire cu privire la derapajul de limbaj al autorului tavanuluifals din ultimul an si jumatate. Adica injuraturile, trivialitatea au inceput sa ocupe mai mult de 60% din articole, si ceea ce initial era amuzant, a devenit un fel de frustrare agresiva si cam de joasa calitate a autorului – ceea ce poate descalifica si informatiile (corecte) pe care le ofera. Adica un limbaj civilizat al acestui site ar ajuta mai mult ca lumea sa inceapa sa rationeze si sa faca conexiunile normale intre venituri, preturi, oferta, si, de ce nu, calitatea oamenilor si a vecinatatilor unei proprietati.

  Acum, o ultima remarca: desi poate ca in alte tari sunt, comparativ cu veniturile lor, preturi mai mari, eu cred ca paralela cu Romania trebuie facuta la paritatea puterii de cumparare. Adica: am observat ca in SUA, 1$ cumpara cam ce cumperi in Ro cu un leu (vorbesc de bunuri locale, nu de bunuri importate – care si la ei, daca sunt din Europa, sunt mai scumpe etc.). La fel, in UE, poti sa zici ca 1 Eur e cam ca un leu tramvai la noi. Asa ca, dupa mine, unul cu 1000 de $ pe luna (in SUA) sau cu 1000 Eur (in Franta de ex.) are un nivel de trai cam ca un roman cu 1000 ron pe luna. (Da, stiu, o sa vina cineva sa zica ca poti cumpara, de ex. mai multe laptopuri sau masini cu un salariu de 1000 $ decat cu un salariu de 1000 ron – deci ca nu se compara nivelul de viata; insa asta e un aspect superficial, pt ca pt ei alte lucruri care la noi sunt ieftine sunt scumpe, cum ar fi educatia sau serviciul sanitar; la noi poti merge la dentist si cu 80 ron, acolo nu prea costa 80 eur o plomba mica). Asadar, in logica mea, ar trebui sa translatam astfel preturile caselor de la ei: daca un apart in New York (adica capitala lor de facto) are un pret mediu de 350.000 $ (zic, din burta), atunci la noi am putea sa zicem linistiti ca ceva similar ar putea fi tranzactionat la 350.000 ron. La fel, daca un apart de 2 camere in Paris (nu in centru, dar nici la arabetzi) e 280.000 eur, atunci un 280.000 ron ar fi un pret corect si la Bucuresti. Ok, asta inseamna sa gandim, asa cum zice Mugur Isarescu, in moneda in care primim si noi banii: adica lei. Unora li se pare departe momentul asta, sau utopic. Eu cred ca, cu problemele euro-zonei, monentul asta nu e departe (adica vine la anul): vom incepe, pentru prima data dupa revolutie, sa raportam lucrurile la lei si nu la dolari sau la euro (care raportari, in sine, nu fac decat sa ne strice piata si sa ne saraceasca – nu vorbesc doar de imobiliare aici, ci si de masini, etc – pt ca preturile corecte, suportabile, pt un TV cu plasma de 1 metru de exemplu ar trebui sa fie de 600 ron – si au cum sa faca asta chiar marii producatori, pt ca ei au preturi de productie chinezesti de max 10% din pretul de care zic eu – si nu, nu sunt vorbe, stiu de la amici care se ocupa cu importuri din China – si ei sunt importatori mici, nu producatori mari care pot negocia salarii, avantaje de la guverne, preturi de transport, etc).

  Si poate ca, de pe la inceputul lui 2013, vom vorbi in imobiliare asa: vand/cumpar apartament 2 camere cu 200.000 ron (in zona centrala), iar o casa la tzara cu teren si amenajari max 100.000 ron. Cum, o sa zica careva, asa putin o casa? Adica tu (adica eu) ai nesimtirea sa vinzi o garsoniera cu 1000 eur/mp si vrei sa cumperi o casa (gen in pipera) cu 100 eur/mp?! Si raspunsul meu e: da, pt ca pretul e dat nu de pretul efectiv de constructie (iar daca cineva construieste prea scump, inseamna ca e ineficient, nu ca trebuie sa suport eu ca cumparator luxul sau incomptetenta lui), ci de cerere. Care cerere, cand se vor retrage creditarile din vestul europei (desi vor ramane pt creditele pt afaceri, dar afaceri serioase, nu pensiuni de beton pe valea prahovei), va ajunge la cererea pe care o previzionez eu aici: in primul rand in lei, si in functie de locatie, de vecini, de departare, de infrastructura – si, mai ales, fara legatura cu „paralele” cu tarile straine in care economia se desfasoara in alta moneda.

  In fine, cam mult ce-am avut de spus. Poate va servi cuiva. Numai bine!

  Kiki

  • Salut Kiki,
   Pertinent si inteligent raspunsul tau.

   Am o singura corectie: paritatea puterii de cumparare NU trebuie facuta in raport cu ORICE bunuri, ci, proportional, in functie de gradul lor de necesitate.
   Laptele si painea, spre exemplu, sunt universal necesare, in timp ce la dentist te duci o data pe an (sau mai rar).

   Acestea fiind spuse, un salariu de 2500 euro la Viena NU se compara cu un salariu de 2500 RON in Bucuresti, ci este mult mai „potent” in Austria, pentru necesitatile obisnuite ale unei persoane.

   Nu mai vorbesc acum de calitatea infrastructurii oraselor, de cultura si civilizatie, de sistemul de sanatate, etc, etc, etc, care sunt incomparabile in Viena fata de capitala noastra.

   Numai bine,
   Alex

  • @Kiki:
   Bine man, te felicit pt. sinceritate si ca ai binevoit sa impartasesti cu noi experientele tale. Din cate citesc, esti din alta liga, te uiti cumva cu mult de deasupra la noi, ca Eminescu la cei ce se agita cu „ale vietii valuri” 🙂 . Nu sunt ironic, spun doar ca de unde esti, poti sa vezi mai obiectiv treburile.

   As avea si o rugaminte la tine, dc. ai vreo idee cum am putea sa le luminam mintea in mod mai eficient la cei care vor sa apeleze in continuare la Prima Casa, te rog spune-o! Ca n-o sa te afli in conflict de interese dupa ce-ti vinzi garsoniera…

   Eu i-am propus TavanuluiFals sa-i scrie un e-mail lui CTP sa-l convinga sa scrie un editorial pe tema asta, dar nu vrea… tu ce zici???

  • cam asa ar fi daca sistemul ar functiona normal si nu ar exista diferente majore fata de restul lumiicum ar fi de ex dificultatea accesului la utilitatile furnizate de unitati monopol si statutul de consumator captiv,diferena enorma a pretului combustibilului si a serviceului auto, transportul alternativ f slab si scump, statutul de tezaur slab impozitat al terenului de orice fel,coruptia endemica la nivelul localitatilor limitrofe marilor orase ajutata de legislatia complicata samd, lucruri care nu se vad de la 60000 e in sus

 59. De ce nu se mai uita agentii imobiliari pe geam dimineata la lucru? Pentru ca nu ar avea ce face dupa-masa!

 60. cum se pisha oculta mondiala pe munca oamenilor.mai caca cateva trenuri de bani pentru salvarea fratilor mai mici, escrocii bancari.

 61. Cumparat apartament 2 camere 80 MP pe langa apusului bloc nou , 2 camere 80 mp finisat complet + centrala + rulouri la toate geamurile + izolatat complet = 55 000 EURO. 2 x Loc de parcare 16 mp = 5000 EUR -> 60 000 EURO complet. Cumparat direct de la contructor, fara gunoaie de imobiliari.

  Vizionat 2 luni inainte 2 camere +, sub 70 000 de euro nu am gasit doar gunoaie de 54mp din 80-90.

  Mai exista speranta cred si pt noi…

 62. Daca faci un calcul vezi ca vine vreo 690 EUR / MP, zic eu decent. In al doilea rand poti sa vb frumos, sau nu poti avea o exprimare de bun simt ? In al treilea rand nu am luat cu „Prima Cocina” credit, am avut 30 000 avans munciti de mine si restu cu ipotecar pe 10 ani. Tu cat crezi ca facea asa, vreo 20 000 de te hazardezi atata ? Retine inca odata 80 MP la 2 camere, 105 MP la 3 camere. Asta se numeste bloc nu cutie de carton!

  • Precizeaza mai exact unde este localizat. 80 mp construiti sau utili?

   • Pe Uverturii colt cu Apusului, sector 6. 80 MP utili + 16 MP loc parcare cu cadastru, toate utilitatile. Normal ca nu mi-au dat mobila in banii astia, dar a fost finisat dupa gustul meu, prize de net/cablu/curent unde am vrut eu, peretii interiori unde am vrut eu, gresie/faianta/parchet care am vrut eu. 2 bai una mica una mare cum le-am vrut utilate. Izolare termina A+, polistiren de 10, caramida la exterior poroterm, fata minerala in pereti, polistiren extrudat de 5 sub parchet.

    Bonus doar 18 apartamente deci riscul sa dai de un cocalar pe scara este mic.

 63. Doamnelor si domnilooooooooooor va przentam indicele imobilare.ro http://www.imobiliare.ro/indicele-imobiliare-ro, care a scazut in saptamana trecuta sub numarul magic de peste 1000€ la 978, mp2… 🙂

  • @ Angel

   Dacă prostituatele reduc tariful de sărbători înseamnă că tratamentul împotriva sifilisului a dat rezultate 🙂 E posibil să iasă încet, încet din faza de tulburare mentală. S-au prins proștii într-un târziu că nu îi mai crede nici dracu’ …

  • de obicei cand in ejaculeaza ne la timpul lui (adica luni dimineata) sigur au belele si trebuie sa umble la scoruri. in Bucale vad ca au umflat preturile intr-o veselie. adica lor le iesea media 1024 acu cateva saptamani cand in b erau „minimele istorice” iar acum cand brusc cresc cloacele in B..hopa scade pretul general la 978. nici nu stiu sa minta cum trebuie escrocii. eremia tata, angajeaza ba unu mai destept sa va faca manipularile decent.

 64. Doamnelor si Domnilor,
  Prostituatele si-au dat seama ca au ,,trichomonas vaginalis” dar prea tirziu, aceasta infectie nu se mai trateaza, asa cum zice si TF lor le-a aparut infectia la cap si incearca sa se trateze de urenta. Tirziu tirfelor imo!!!:))))

 65. kiki prietene,ai un articol lung, legat si elegant dar mi se pare ca ai scapat din vedere citeva mici amanunte esentiale cum ar fi de ex. relatia leu\dolar sau euro in ceea ce priveste benzina ,dezvoltarea transportului si a retelelor de utilitati si arbitrariul autoritatilor in relatia cu micul client

 66. @iou
  Am lucrat in trustul in care e si CTP-ul… nu-l cunosc personal, dar din cum stiu cum merg lucrurile nu prea vad ce l-ar putea motiva sa scrie vreun articol pe tema asta. Poate incerca careva, dar 1. sansele sa ajunga emailul chiar la el sunt mici si 2. politica redactionala e guvernata de alte reguli decat isi imagineaza publicul (si nu, nu e neaparat ceva ce tine de manipulare).

  Insa cel mai important aspect e ca achizitia unei case e, de cele mai multe ori, mai ales cand e vorba de prima locuinta, o decizie emotionala si nu rationala: asa ca oricat ar scrie toti CTP-ii din lume, cand cineva o sa vrea sa plece de acasa, sau sa „nu mai stea in chirie”, se a intampla exact ca atunci cand te indragostesti desi toti iti spun ca e o prostie. Singurul remediu pt a nu face prostia nu sunt sfaturile, ci lipsa mijloacelor de a face prostia. Recte, sa nu fii lasat sa faci imprumutul bagubos pt ca ori ai nevoie de avans, ori nu poti plati mai mult de 20% din venitul declarat ca rata la banca, ori sa nu poti sa te imprumuti pe mai mult de x ani…

  Personal, nu inteleg de ce sa nu economisesti ceea ce, altminteri, vei plati oricum inapoi, insa iesind in pierdere. Evident, inseamna sa astepti… poate ca nebunia asta care ne face sa vrem totul fix acum se datoreaza, in buna masura, internetului si a falsului sentiment ca totul poate fi obtinut in doar cateva secunde – lucru care se extinde, apoi, asupra altor aspecte ale vietii. Eu unul am asteptat, de fiecare data – si, desigur, poate fi frustrant. Dar n-am facut niciodata un credit, nu m-am intins mai mult decat imi pot permite si nici nu a trebuit sa platesc mai scump ceva. Ba, in mod ironic, de multe ori, asteptand, am gasit oportunitati nebanuite.

  Recomand noul film cu Brad Pitt (Moneyball) pt un impuls destept in viata si o atitudine potrivita – si cum poti transforma dezastrele in oportunitati. Sper ca recomandarea mea sa nu incite pe nimeni la dowload ilegal de film, ci sa mearga la cinema asa cum e normal. Aviz amatorilor de torente: e semn de saracie, nu de „smecherie”. Daca vrei sa fii cu adevarat jmecher, atunci fii jmecher reusind sa faci suficienti bani pt a-ti permite un bilet la film sau un dvd de la diverta. Numai bine.

  K

 67. habar n ai cit de repede trece viatal,vb cu un puscarias sa ti spuna cum se iroseste rapid totul din doua condamnari si ca nu mai ai”back to game”, de fapt time is money and money is larger than lifesidaca nu azi atunci cind?Tie ti ar placea sa o ai pe miss world in pat la 60 de ani?Eu nu pot sa ma pling dar totul a venit cam prea tirziu,iar pentru multi sentimentul „acum vreau cit mai pot” primeaza iar bancile stiu sa profite de asta.Viata e facuta din sentimente iar the right to pursue the happynes e si al celor saraci,fiecare fiind centrul lumii pentru el insusi .Chestia cu imprumutul naste si multe tragedii si nu putem sa judecam lucrurile doar dupa propria noastra experienta si ,in fond, dreptul la locuina este,intr un fel,divin;cioara il are,de ce nu l am avea si noi?

  • @fred

   fara suparare dar asta e mult prea amuzanta :


   in fond, dreptul la locuina este,intr un fel,divin;cioara il are,de ce nu l am avea si noi?

   Tocmai aici e problema..parerea mea, toata lumea crede ca are dreptul la orice dar sa nu munceasca, ideal sa-i dea altu’. Dar ia zi-mi si mie cate ciori ai vazut tu ca au primit locuinte asa…doar ca au dreptul, si cate muncesc pentru locuinta aia?O cioara ca tot ai dat exemplu asta se agita mult pana isi face locuinta aia.
   Aparent oamenii nu mai au chef de asta, ei au dreptul frate, asa ca e absolut normal sa se imprumute si sa dea 100k euro pe un apartament, ca na, nu-s banii lor. Ia sa puna mana sa munceasca sa stranga 10-15 ani si atunci da, au dreptul, dar nu inainte.

  • fred, nu incurca saracia cu prostia, si m-ai lasa-ma cu dinastea – oamenii au dreptul care primeaza bla bla (de singurul lucru de care se poate profita e prostia!!!! si bancile profita din greu de asta) – bai nene .. romanii nu sunt saraci, sunt prosti – sa ma scuze cei care nu se simpt 😀 .. un om destept cauta sa faca bani din ceea ce a invatat – isi vinde scump intelectul.
   iti spun eu ce primeaza la roman – distractia, destrabalarea, nesimtirea, etc.
   suntem o natie de inconstienti, cam asta primeaza la noi – nu numai ca pretindem valori pe bani din viitor – dar noi nu ii meritam nici pe aia din prezent – suntem o natie de click-uitori si tabelari excel si pretindem salarii – aceleasi sau chiar mai mari decat cei care au ridicat lumea si produc la greu. Tu chiar nu vezi ca la noi totul e pe dos – e luat in bataie de joc cel care produce si ridicat in slavi profitorul – sa aibe cineva tupeu sa zica altfel!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
   ce ****** se mai produce in tara asta de *** in afara de uzina de la mioveni si mintile softistilor?????????????????? Softisti adevarati pleaca, uzina se aude ca isi muta productia in afara …. ne-am dus pe ****
   ….. si noi pretindem sume colosale pe cacaturile comuniste cu 4 pereti si o usa din metal!

 68. @alexx

  Raspunzi ca din carte, ceea ce e corect, insa nu ca in urma experientei.

  Evident, unele bunuri sunt mai necesare ca altele, insa necesitatile sunt diferite de la om la om, in functie de educatie, etnie, obiceiuri samd. Pt un fumator tigarile sunt o neesitate, pt un lenes benzina e o necesitate; la fel, pt o familie cu copii (de la noi de la tzara) pampersii nu sunt o necesitate, desi pt un austriac sunt, pt un vegetarian carnea nu intra in cosul zilnic, samd.

  Acum, eu compar (cat pot) lucruri asemanatoare cand vorbesc de puterea de cumparare: in sensul ca ma refer la bunuri care pot fi similare (adica, in special, locale – cand e vorba de importuri lucrurile se schimba) si achizitionate in conditii similare (adica compar un magazin din centrul vienei cu unul din centrul bucurestiului, nu un magazin de periferie vieneza cu unul din centru bucurestiului).

  Si cand am fost eu ultima data sa beau must in viena, am dat 15 eur pe sticla de plastic (pet livrat de tzaranca nemtzoaica pe mariastrasse) de 1 litru. Ori un litru de must la Amzei era doar 10 ron in toamna, deci aici i-am luat pe austrieci.

  La salarii de 1500-2500 eur pe luna viseaza doar cei care vor sa mearga in strainatate pt a locui ca vai de ei, in conditii precare (oarecum sub umane, daca e sa ne raportam la standardul tarii in care merg), mancand ce-i mai prost, fara cheltuieli de imbracaminte, de sanatate, de cultura (filme, spectacole, carti, etc.), fara iesiri in oras la o cafea, o bere, un dejun, etc. – si sperand sa puna niscai bani de o parte pt a se intoarce cu ceva inapoi acasa (nu ca e de condamnat un astfel de sacrificiu; dimpotriva). Pt ca, atunci cand faci toate aceste cheltuieli intr-o capitala europeana, lunar, vezi repede ca un salariu cu adevarat bun incepe de pe la 8000 de eur pe luna.

  In acelasi timp insa, daca e cineva care are 2500 ron pe luna si ii invidiaza pe cei din europa care au 2500 eur pe luna, n-au decat sa se comporte cateva luni ca si un emigrant roman care vrea din cei 2500 (nu conteaza ca sunt ron sau eur sau usd sau mai stiu eu ce) sa puna de o parte: adica sa taie tot ce nu e absolut necesar, sa nu faca nici un lux (da, fumatul, berica, briosa, bluzitza, telefonul, sticla de cola – toate sunt un lux fara de care nu moare nimeni) – si atunci vor vedea ca, uau, raman bani de pus de o parte. Mai multi decat iti poti imagina. E greu sa faci asta? Poate. Dar asta face emugrantul roman care lucreaza afara pe 2500 de eur. Iar in momentul in care emigrantul nu mai vrea sa fie doar un salahor pe meleaguri straine si vrea sa se simta si el francez, neamt, italian sau ce-o mai vedea prin jur, vede repede ca cei 2500 de eur se topesc pe eclere, beri, tzigari si alte „maruntzisuri” atat de repede ca nu va mai trimite nimic acasa – dimpotriva, o sa-i ceara familiei sa-i vanda masina lasata acasa.

  Si, in fine, un ultim aspect: costul parcarilor (minim 20 de eur pe zi in orice oras mai acatarii din europa); asigurari, impozite (care nu mai sunt modice ca la noi), etc… multe din lucrurile pe care si le permite un angajat din Romania cu 2500 de ron pe luna garantez ca nu si le va mai permite la un sal de 2500 eur daca va locui la Munchen (am ales aleatoriu un oras mai mare).

  As vrea sa imi cer scuze pt eventualele greseli de ortografie din posturiule mele – scriu repede si nu ma uit sa corectez.

  PS: pt ca e un site de discutii imobiliare: voiam sa particip pe 22 dec la o licitatie de executare silita a unor apatamente de pe bd unirii (stradal, la etaje bune), a caror preturi erau cam asa: 2 camere 50.000 eur, 3 camere 80.000 eur, 1 duplex 4 camere 90.000 eur. In urma unei analize de profit din chirie (si risc de scadere a valorii proprietatii in urm 5 ani) vs dobanda bancara, am ajuns la concluzia ca mai bine aleg calea lipsita de batai de cap. Evident, nu optez pt banci grecesti :-), desi, pt cei cu nervi tari, dobanzile oferite de greci sunt mult peste randamentele visate de europeni sau americani la depozite in tarile lor (mda… in sua dobanda la depozite e de 0,02%… faceti socoteala de ce suma e nevoie in banca pt a avea un trai decent fara sa faci nimic in sua – acolo chiar trebuie sa dai din coate ca sa ai bani de benzina).

  • Draga Kiki,

   Intamplarea face ca sa am cativa prieteni buni in orase vestice, iar eu sa fiu un hoinar atent la detalii.

   Natural ca sunt alte preturi „in vest”, insa IN NICI UN CAZ preturile medii NU sunt de PATRU ori mai mari in zona euro decat in RO, si nici cheltuielile normale totale NU SUNT de PATRU ORI MAI MARI.
   Nu vreau sa intru prea mult in detalii, dau doar cateva exemple comune:
   – o masina costa fix la fel in Germania si in Romania (daca e noua). Daca e uzata, e mai scumpa in RO.
   – carburantii au cam acelasi pret in EUR, ceea ce inseamna ca in vest poti face MULT mai multe plinuri.
   – alimentele uzuale au aceleasi preturi, cu mici variatii medii.

   ====

   Te rog sa revii putin pe planeta Pamant in privinta salariilor din vest. Un prieten bun a avut oferta de 4000 EUR in city-ul vienez pt un post de specialist, in centrala RZB. Iar o colega de facultate lucreza pe 4000 de lire in cityul londonez, tot ca specialist.
   Astea sunt salarii bune la ei si se descurca f bine…

 69. @fred

  Poate ar trebui sa-ti zici Freud, dar Freud n-am auzit sa fie luat de cineva in seama cand e vorba de bani. Nu inteleg nici ce aport poate avea un puscarias la o discutie despre bani, pt ca el e in afara economiei.

  Sintaxa time is money am impresia ca e interpretata gresit de prea multe ori. Nu orice timp face bani. Daca exista in spatele acelui timp niste oportunitati (ratate, care ar aduce beneficii), niste costuri (care ar fi evitate), niste capacitati (care ar putea fi altfel folosite) – atunci timpul face bani. Altminteri, timpul e cel mai prost platit lucru din lume. Chiar si apa de la robinet e mai scumpa. Si nu vad cum accesarea unui credit pt a-ti satisface niste fantezii personale se tranpune in „time is money”. Poate ca daca folosim timpul in care ne lamentam ca nu avem ce am visa pt a face ceva util pt a dobandi ceea ce visam, am descoperi oportunitati pe care, poate ironic, un credit ni le inchide.

  Cum poate fi un credit indreptat impotriva oportunitatilor? Simplu: facand un credit, nu poti sa renunti asa usor la sluba sau afacearea care garanteaza returnarea lui. Ca rezultat, nu vei incerca nimic nou, vei evita riscurile… si vei muri functionar (sau mic patron de chiosc cu covrigi). Banii iti ofera de fapt libertate: libertatea sa faci ce vrei (aproximativ), cand vrei – si, eventual sa convingi si pe altii sa faca ce vrei tu. Dar banii iti ofera aceasta libertate numai cand nu devii robul returnarii lor: adica numai daca deja ii ai. Daca trebuie sa te imprumuti pt ei, sclavia in care te bagi anuleaza libertatea pe care banii respectivi ar trebui sa ti-o cumpere. In fine, e mult de discutat in directia asta. Acum, ca s-a deschis noua Biblioteca Nationala, ai libertatea (oferita de bani, da, de ei, ca altfel nu ai timp, pt ca trebuie sa alergi sa faci rost de bani…cerc vicios ingrozitor) sa investighezi incepand de la Platon ce-i cu libertatea (si nu, de pe wikipedia nu afli mai rapid despre ce e vorba: paradoxal, iar e vorba de timp: timpul e necear pt a ingera, pe indelete, despre ce se vorbeste).

  Acum nu stiu daca fericirea tine de a avea o casa. Insa sunt sigur ca nu exista dreptul de a fi inzestrat cu o casa: ai doar dreptul – potential – la proprietate. Dar proprietatea, ca atare, trebuie mai intai dobandita sau meritata. Pt ca un bun pe care il ai tu inseamna munca altuia – ori nimeni nu e obligat sa munceasca ca sa ti se asigure tie nu stiu ce drept imaginar.

  E diferenta dintre asa numitele drepturi negative (adica drepturi pt respectarea carora nimeni nu trebuie sa faca nimic, decat doar sa nu interfereze cu dreptul tau – cum ar fi dreptul la viata, sau la cautarea fericirii) si asa numitele drepturi pozitive (adica drepturi pt respectarea carora altii trebuie sa dea de la ei – ca e timpul, competenta, bunavointa, banii, munca lor – pt a ti le garanta, cum e dreptul la sanatate, la educatie, la un loc de munca…). Drepturile negative sunt singurele care pot fi puse in practica; cele pozitive sunt doar niste aspiratii, pe care unele societati si le permit, in proportii diferite – in timp ce altele nu si le permit sau pur si simplu nu vor sa ii oblige pe altii sa munceasca pt a ti se garanta tie respectarea lui. Ia de ex. sua, unde dreptul la sanatate nu e garantat. Pt ca pt a-l garanta, ar trebui obligat un medic sa isi ia din timpul lui, la care are drept in mod natural, pt a te face pe tine bine. Hai ca ne afundam in discutii despre libertarianism vs. totalitarism.

  Sa nu cadem cumva in reverii comunistoide cand vorbim de case si proprietati. Pt ca ar fi atunci chiar absurd: sa gandim comunist, cerand egalitate pt toti in toate cele, fix cu privire la lucruri pe care comunismul le contesta, intrucat proprietatea, fiind individuala si discriminatorie, interzice celorlalti (egali tie, teoretic) sa o foloseasca si sa se bucure de ea asa cum o faci tu ca proprietar.

  Hai, noctam benem.

  • @popescu

   Bancpost poate spune ce vrea despre clociada… in calitate de investitor majoritar. 😀

   A scazut, in acelasi timp s-au inregistrat cresteri record, prabusirea de 5.3% ducand la aprecieri semnificative in zonele centrale si periferice.

   Prostovanul de Urzica nici n-a mai citit ce a semnat.

   Altfel sau „in acelasi timp”, in calitate de… deponent, nu si la Bancpost, constitutia Romaniei imi da dreptul la libera exprimare, dar nu si mafia imobiliar-bancar-guvernamentala, mai exact nu pot aprecia sub nicio forma viabilitatea serviciilor bancare oferite deponentilor de catre Bancpost.

   Din fericire, fiind foarte sarac, n-am nici macar un leu la Bancpost intrucat inca din 2008 mi-am inchis toate conturile la ei.

 70. @kiki

  Deci suntem amandoi de acord ca romanului nu-i sta bine cu banii in buzunar, si cheltuie pana la ultimul leu, se mai si imprumuta peste masura si nu are cultul economisirii. Se lasa prostit de tot felul de strategii de marketing de genul: cu un click ai saltat plasma, la un click distanta se afla un iPhone. Chiar tu ai zis-o ca nu ai prieteni care sa aiba mai mult de 10 mii EUR in cont. Deci cum ar veni, modul facil cu care tot saracul poate apela la Prima Casa ne pune noua betze in roate tinaind preturile imobiliarelor la niveluri astronomice. Si dupa cum vezi, nimeni din cei care au putere de decizie in directia asta (Guvern, BNR, banci private) nu au interes ca Prima Casa sa se opreasca. Deci te intreb din nou, ai vreo idee stralucita si eficienta sa le deschidem mintea tinerilor si sa-i scoata din „saptamana oarba” in care intra cand nu mai vor sa plateasca chirie???

  Cu salariul de 8000 EUR pe luna ai cam exagerat 🙂 …. traiesc la Munchen de 5 ani si pot sa-ti spun ca un salariu mediu net e cam 2000 cu care se poate trai mai mult decat decent [chirie apart. decent, ski in Austria, filme 3D la cinema, restaurant, sporturi exotice, etc] iar cel mai mare salariu de care stiu eu e de 4500. Dar poate nu ma invart eu in cercurile care trebuie!

 71. Gibbone cel Aspru

  Articolul are vreo luna si ceva vechime, dar merita citat:

  In conferinta de presa pe teme economice din 8 noiembrie 2011 ce a avut loc la Institutul de Relatii Internationale si Cooperare Economica profesorul Anton Caragea a prezentat noul raport preliminar asupra evolutiei pietei imobiliare realizat de IRICE si declarat ca prabusirea pietei imobiliare va continua si in 2012 dar se poate spera ca din 2015-2016 piata se va stabiliza la preturi cu 50-70% mai reduse decat cele din acest an.
  Nu exista semne de refacere pe piata imobiliara.
  Nu exista semne de refacere pe piata imobiliara , deja din 2009 marile proiecte de investitii imobiliare fie sau retras fie au inghetat proiectele din Romania. In noul an 2012 , situatia se va permanentiza , nu exista nici un motiv economic sau politic care sa sprijine o crestere a investitiilor imobiliare, din contra. Prabusirea pietelor imobiliare din tarile vecine: Bulgaria si mai ales Grecia iar mai recent Italia , au produs marilor firme de investitii imobiliare pierderi aproximate la 50 de miliarde de euro ( in ultimii 3 ani ) si au redus apetitul lor pentru investitii in aceasta zona. Deja conform studiilor europene de profil firmele ce aveau prognozata intrarea pe piata romanesca sunt in serioase dificultati financiare.
  Prabusirea pietei imobiliare va depasi 50% din preturi in urmatorul an, pana in luna decembrie 2012 se poate prognoza ca metrul patrat construit, in zonele centrale ale Bucurestiului, va ajunge la 300-400 de euro iar la periferie la 200 de euro. Deja Guvernul Romaniei a anuntat ca blocarea creditelor, cresterea somajului si scaderea nivelului de trai vor continua in 2012 , atunci se apreciaza ca pe piata vor aparea peste 150.000 de noi unitati ( case si apartamente) care vor fi vandute de banci ca active insolvabile si vor impinge scaderea preturilor si mai mult.
  300 de euro metrul patrat construit in inima Bucurestiului.
  Un raport bancar arata ca deja bancile iau ca valoare a activelor pentru dosarele de credit suma de 400 de euro pe metru patrat in centrul capitalei. Se poate prognoza deci o scadere si mai drastica, si sunt voice care vorbesc despre o varianta pesimista de intoarcere a pietei imobiliare inapoi cu 15 ani a declarat profesorul Anton Caragea. Economistul sef Mihail Racaceanu a declarat ca atata vreme cat piata imobiliara va reusi sa se stabilizeze la preturi de 400-500 de euro metru patrat construit in centrul Bucurestiului se poate imagina o revenire in urmatorii 5-10 ani.
  Este acum o perioada cand nu as sfatui pe nimeni sa cumpere a declarat dl. Racaceanu, deoarece preturile sunt inca mari si la 1000 de euro metrul patrat nu va cumpara nimeni, cand noile unitati ce se construiesc acum sunt la costuri de 200 de euro metru patrat si se vor vinde cu 300-350 de euro , preturile vor mai scadea substantial si rapid in urmatoarea perioada. Acum este doar timpul de a vinde rapid, cata vreme preturile se mai mentin ridicate si inainte de scaderea drastica din lunile februarie – martie si de noul val de falimente si de scadere a valorii imobilelor din octombrie 2012 cand , venirea iernii , a noilor sume de intretinere si a noilor facturi de la gaze, in conditiile in care Primaria Bucurestiului a anuntat taierea subventilor din aceasta iarna , toate acestea vor ameninta piata imobiliara cu colapsul, daca scapam din noul an cu o scadere de 50% -60% a preturilor ne putem considera norocosi a concluzionat economistul sef M. Racaceanu .

 72. Nu vreau sa intru in dispute neproductive… eu vorbeam de un salariu peste medie (cand ma refeream la un 8000 de eur pe luna), adica nu functie de executie.
  Exemplele pe care le dati de salarii „normale” din Europa confirma, groso modo, ce spuneam. Pt ca tot 4000, dar nu lire ci lei, ia un angajat mediu dintr-o banca romaneasca (vedeti in zf statistici detaliate), iar salariul mediu de functionar privat, in bucuresti, e in jur de 2000 ron (deci consonant cu cei 2000 eur in munchen).

  In fine: deci azi am vandut. As atasa copia dupa contract, dar nu vad cum. Deci conditiile de vanzare (inca o data, dau toate detaliile sperand ca vor ajuta ca reper pentru diversi, reper real si nu doar speculatii in ziare sau pe bloguri) au fost urmatoarele:
  – chiriasul pe care il am, si care mi-a platit deja in avans pe un an chiria (adica pana in iunie 2012), ramane in continuare, fara alte obligatii, iar eu nu ii cedez cumparatoarei nimic din chirie (Deci ea mi-a cedat chiria pe 6 luni)
  – pretul, fara sa iau in calcul bonusul de chirie, e de 30.000 eur cash, din care am dat: 600 la agent, 600 (mai exact 2534 ron) impozit (pt ca aveam imobilul de peste 3 ani). Adica, in total 4% taxe de vanzare (2% agentul si 2% la stat)

  Banii, depusi pe 12 luni cu 3,5% la Finans Bank, imi vor recupera pana anul viitor pe vremea asta taxele platite mai sus, mai putin 0,5%. Dat fiind ca am incasat o chirie (si ca, oarecum neobisnuit, am vandut un bun de al carui uzufruct mai ma bucur 6 luni), as putea spune ca pot afirma ca am mai castigat 6 luni in care ma bucur de dobanda la toata suma corespunzatoare pretului de vanzare (spre deosebire de cazul in care as fi vandut abia in iunie anul viitor – si presupunand ca as fi luat acelasi pret), deci pot spune ca dobanda pe care o incasez imi recupereaza cu un exce de 1% taxele platite.

  Practic, din aranjamentul facut incasez 30.000 eur + 1% (300 eur) + 800 eur chiria in avans. Deci am vandut cu 31.100 eur o suprafata de 28 mp utili + 4 mp balcon, in str. Nada Florilor (zona Colentina, aproape de Circa de Politie de la dna Ghica). Garsoniera avea gresie, parchet, faianta, instalatii schimbate, apometre, am dat-o cu tot cu mobilier pe comanda incastrat in pereti pe hol, in camera si in bucatarie, aragaz, canapea extensibila, birou, scaune, usa metalica, hota, masina de spalat, frigider, televizor – nu avea aer conditionat si nici termopane. Ultima renovare in 1999. Intre timp, asociatia locatarilor a schimbat liftul si a amenajat cu gresie, faianta si zugraveala parterul blocului fara ca eu sa mai trebuiasca sa platesc in plus, cheltuielile fiind incluse in intretinerea platita de chiriasi. Cel mai bun pret de chirie obtinut a fost de 200 eur/luna. Am achizitionat in 1999 cu 8500 USD, iar amenajarile au costat aprox 3500 USD. Chiria insumata, de-a lungul a 9 ani cat am inchiriat-o, cred ca face aprox 14000 eur.

  Asta e istoria.

  Peste doi ani, mai exact in primavara lui 2013, voi achizitiona un nou imobil. Din estimarile mele, voi lua cu max. 150.000 eur o cladire istorica, pe langa Cismigiu, singur in curte si fara probleme juridice, cu suprafata locuibiula minima de 200 mp, care insa va necesita reparatii capitale de minim 30.000 eur.

  • „Banii, depusi pe 12 luni cu 3,5% la Finans Bank …”

   Sa inteleg ca povestea ta dateaza din 2007? Nu de alta, dar banca la care faci referire poarta alta denumire „in zilele noastre” …

   Oricum, in vremurile actuale mi se pare o tampenie sa imobilizezi cash-ul intr-un depozit pe un an, acelasi randament il puteai obtine de la un cont de economii (sper ca intuiesti avantajul).

   Adevarat (mai ales pentru unul ca tine), la 30000 euro dobanda e nesemnificativa, dar nu despre asta e vorba.

 73. clar … nici nu se pune problema .. 50% in jos aprox. cam asta ar fi pretul acceptabil pentru o locuinta decenta .. repet locuinta nu cloaca comunista … daaaaaaar, intotdeauna este un dar, problema nu este acolo – problema este defapt in mintea prostului de imo. si proprietarilor lacomi, imo. ajentul (j-ul vine de la jeg), vrea comision din nimic, proprietarul vrea bani de audi si bmw din cacaturile comuniste – aici e problema!

 74. stimabile kiki(dee,poate),fred vine ca diminutiv al lui alfred ,nume nu chiar comun dar nici neobisnuit prin vestul tarii si nicidecum de la celebrul ghicitor de vise,bucuria si sprijinul ultim angoasatului puritan adept al lui fukuyama de a carui doctrina pari sincer patruns ,dar sa lasam rap ul deoparte ca sa incerc sa ti explic citeva principii de baza din mecanica sociala care au invirtit pina acum roata istoriei si o vor face si in continuare.In primul rind i ti dau un citat din samuel clemens care cred ca rezuma esenta discutiei:”cumparati teren,s a fabricat in cantitati limitate”.Bineinteles ca de a lungul istoriei, daca ai vrut teren, ti ai platit o armata care sa i casapeasca pe ceilalti cu o parte din terenul cistigat din razboi , ca romanii acu 2000 de ani ( si astazi, imobancarii care il vind de mai multe ori).Terenul este conditia sine qua non a existentei si conservarii oricarei culturi,lucru pe care l au invatat si evreii cu costuri imense mai tirziu, poate prea tirziu.Acum,cu cit e natia mai puternica si mai echilibrata, cu atit nevoia de stabilitate individuala e mai externalizata iar mobilitatea mai mare,invers,e invers; omul are nevoie de un congelator-lada in locul supermarketului, de porc in locul tichetelor de masa, de o casa in loc de o slujba instabila care sa i asigure chiria, de o pensie in locul unui salariu neregulat si de o proprietate funciara exploatabila la nivel primar in locul unui depozit intr o moneda nesigura. Am trait toate astea si le am invatat pe pielea mea, iar.ce n am trait pe respectiva piele a fost criza din 30. Atunci toti cei care gindeau ca tine, dar dintr un motiv sau altul nu s au aruncat pe geam dupa ce au pierdut tot, jurau ca dupa, o sa si ia o mica ferma si nu o sa mai faca foamea vreodata. N am trait nici razboaiele adiacente ,primul si al doi lea mondial, plus 8 ani de detentie la rusi pe care le a absolvit la zi bunicu miu(1895-1977)de la care am aflat si unele lucruri interesante despre relatia dintre reforma agrara ,un stat corupt si ordinea sociala. In mod deosebit mi s a parut interesanta relatia dintre biletele de banca,bancher si mauser prin anii 33.Evident, cel maigreu cuvint il avea cel din urma.Ce vreau eu sa ti spun este ca nevoia de adapost este una primordiala si refuzul indeplinirii ei unei intregi paturi comporta riscuri sociale majore in fata carora toata filosofia pseudofunctionalista de genul”sa puna mina sa munceasca si sa faca economii, asa ca mine”e simpla gargara de diletant la fel ca masurile expertilor de relansare a pietei imobiliare(sufla in gura cadavrului,si l dau cu parfum).”Multiculturalismus ist Tot”spunea surprinsa Angela cu ochii in propria i ograda in cel mai neeuropean mod.Aici, suntem cetateni de categoria a doua dupa ce italienii ne fac preturile la terenuri,americanii la drumuri,austriecii la utilitati,turcii la mincare si francezii la bani.Romanii erau organizati pe principii mafiote dar de cite ori Roma era amenintata de straini,apa,bunul cel mai de pret era cu precadere distribuita gloatei si nu ajungea in piscinele patricienilor.Imperiul a cazut din cauza gloatelor mocaciste dar tot ele i au asigurat si renasterea si nemurirea.Aici , tot un clan mafiot aflat la conducere are grija sa nu avem destula „apa” adica merg pe principiul african ‘nu le da bani ca le vin idei” pe care mi l a povestit un amic inrolat in fortele ONU prin 95 in Sudan.Eu unul,nu ma pling,am 2 proprietati,una in Timisoara si una f aproape si muncesc 07-18 aproape zilnic,citeodata si mai mult.Sunt zgiriat de glonte in revolutie si nu mi am luat patalama( mi e sila de asa ceva, mi au murit cunoscuti ).Ce nu mi place este faptul ca pentru un trai relativ decent trebuie sa ti sacrifici tot timpul (time waits for nobody nu?) .I se spunea lui Obama ca daca nu vor fi platite corespunzator, multe talente de pe Wall street vor pleca,la care raspunsul presedintelui a fost ca intradevar e o performanta ca au reusit sa bage in buda economia SUA intr un asemenea hal,dar el n o sa i plateasca pentru asta.Eu zic ca e pacat; au fost impuscati altii pentru mai putin.oricum , sa muncesti o viata pentru o cutie de 60 de mp,3 tevi si 2 sirme pe pamintul lui Dumnezeu mi se pare un pic aberant chiar si in lumina invataturilor liberale

 75. 1.Individul care a pus la dispozitie copii dupa unele docmente privind respectivul imobil a primit de la subsemnatul un set de acte, a fost de acord, in principiu, cu termenii tranzactiei prin care urma sa cumpere, dupa care a dorit (mai mult ca sigur) sa ocoleasca agentul imobiliar care ii prezentase imobilul si a dorit sa ia legatura direct cu proprietarul (subsemnatul) prin intermediul Facebook. I-am refuzat acest demers lipsit de onoare. Din razbunare, incearca inventarea unui caz. Natura umana!
  2.De ce nu isi dezvaluie identitatea autorul articolului? Pentru ca face afirmatii care tin de Codul Penal?!
  3. Ce inseamna avocat speculant notoriu? Un cetatean, avocat, care a cumparat, in 14 ani ce avocatura, un singur apartament scos la licitatie? Pentru cultura generala a autorului articolului sau a sursei lui, sunt avocat pledant.
  4. Blocul de la adresa respectiva a fost DAT IN FOLOSINTA in 1978, asa fiind instructat si agentul imobiliar sa publice anuntul.
  5. Inainte de proprietarul anterior chiar, au fost inlaturati anumiti pereti interiori, imprejurare consemnata si prin Procesul Verbal, intocmit de executorul judecatoresc si la care a participat si un reprezentant al Mmisterului Administratiei si Internelor.
  Din masuratori a rezultat a suprafata utila nu mai este de 57 mp., ci de 70 mp. Astfel, informatia in acest sens aparuta in anuntul imobiliar reprezinta realitatea.
  6. “Audiatur et altera pars” este un principiu de drept, care impune ascultarea ambelor Parti. Autorul articolului trebuia si putea sa imi ceara punctul de vedere pe aceste aspecte. Numarul de telefon al Cabinetului de Avocatura “IOAN PITUT” este postat pe Tabloul Avocatilor.

  Avocat IOAN PITUT

  P.S.: 150.000 a fost, probabil, pretul pentru care a cumparat proprietarul anterior, prin creditare bancara, nu pretul actual.

  • Domnule avocat Pituț,

   Blogul Tavanulfals nu și-a propus niciodată altceva decât să facă puțină lumină în piața imobiliară din România. Nu mă interesează personajul x sau y decât în măsura în care se dovedește a fi o roată la căruța care perpetuează mizeriile mafiei bancar-imobiliare. Cât despre relația cetățenilor cu agenții imobiliari, mă tem că invocarea ”onoarei” este deja prea mult. Eu nu cunosc relația de reprezentare pe care o aveți cu agentul imobiliar însă această tagmă de trântori nesimțiți poartă deja pecetea mizeriei absolute. Cine este astăzi agent imobiliar își asumă oprobiul public. Sunt exemple pe blogul meu cu sutele… Corb la corb nu scoate ochii, știu…

   Afirmații de codul penal, spuneți ??? Sunteți amuzant.

   Să dărâmi pereții interiori și să ajungi de la 57 m.p. utili la 70 este mai degrabă PENAL. (probabil așa l-ați cumpărat, asta nu e o acuză directă) Vă veți lămuri în privința acestui aspect la următorul cutremur serios…

   Domnule Pituț, în Dicționarul Explicativ al Limbii Române stă scris :

   SPECULÁ, speculez, vb. I. 1. Tranz. A trage foloasele dintr-o anumită situație, a avea un profit din ceva; a exploata, a înșela pe cineva (profitând de anumite împrejurări). ♦ A face speculă (1), a vinde cu suprapreț. 2. Tranz. A face tranzacții de valori. 3. Intranz. și tranz. A face speculații (2). – Din fr. spéculer.

   Împrejurarea de care profitați dumneavoastră este Programul Prima Casă. Nu numai dumneavoastră ci întreaga mafie bancar-imobiliară se ascunde în spatele acestui ”program social” care nenorocește pe viață zeci de mii de tineri. Ați cumpărat pe piața liberă un apartament cu 47.000 de euro (la ora actuală piața liberă este cea a executărilor) și vreți să îl valorificați cu 20.000 mai mult prostind niște naivi care n-au strâns în viața lor nici 5.000…

   Sunt zeci/sute de astfel de oportuniști pe piața imobiliară. Nu mă interesează decât să le arăt naivilor cum sunt prostiți de o șleahtă de nenorociți aflați la conducerea BNR, a guvernului și a unor partide politice care reprezintă interese mafiei bancar-imobiliare. Trebuie, dincolo de aversiunea pe care o aveți față de mine, să vă recunoașteți condiția de oportunist și speculant. Sunteți un simplu pion prin care mizeriile mafiote își desăvârșesc opera de aneantizare a conștiinței acestui popor îndobitocit.

   Exemplul pe care l-am dat vizează strict mecanismul prin care acest JEG numit PRIMA CASĂ menține specula imobiliară. Cei ca dumneavoastră perpetuează anomaliile nelăsând normalitatea să revină într-o societate tot mai săracă. Dacă ați privi OBIECTIV demersul meu, sunt sigur că ați înțelege rostul tuturor lucrurilor prezentate. Dar ideea în sine a blogului meu este, probabil, o utopie pentru un avocat pledant…

   • domnule ioan pitut..
    am fost la vizionarea apartamentului…domnul banel fiind cel care ni l-a aratat…
    oricate ziduri ati sparge tot nu e destul pana nu spargeti si zidul dintre bucatarie si baie…mie asa imi place sa circule mirosul in toata casa..ca tot de mancare e..doar ca una e de azi una e de acum 2 zile……eu sugerez sa mai spargeti si peretii cu vecinii..si asa poate ajungeti la o suprafata de 100..convenabil nu? si glumele astea proaste pot continua atata timp cat continuati si dumneavoastra sa afisati un aer afectat..
    cel mai decent lucru pe care il puteti face e sa va abtineti..oricum am vazut ca fotbalistul combinator a devenit brusc agitat cand l-am intrebat daca sunt in ordine actele…NORMAL..CA DOAR NU VREA SA FACA PUSCARIE – am citat…
    nici nu vreau sa aflu ce dedesubturi avocatesti de 2 bani se afla in spatele tranzactiei prin care ati preluat casa aia…
    nu trebuie sa fii avocat ca sa citesti niste acte oficiale…stati linistit
    revin cu lamuriri daca e nevoie
    alina

  • Tovarase Ioan Pitut, avocat pledant, atat timp cat tu si ajentul tau incercati sa escrocati, ofertand o cloaca mica si veche drept locuinta moderna si spatioasa, oricine are dreptul sa se sesizeze.

   Cu ajutorul google… iti va fi mai „grelut” sa vinzi cloaca_construita inainte de cutremur la… substandardele de siguranta… specifice.

   Este prevazuta in codul penal vreo pedeapsa pentru… escrocherie?

   Faptul ca unu’ ca tine (avocat pledant Ioan Pitut) poate pretinde ca i s-au inmultit metrii patrati utili in prezenta unui reprezentant corupt din cadrul MAI ma su’prinde. Sunt socat… sincer. 😀

  • @JMENARULUI IOAN PITUT zis si avocat. prietene, iti faci breasla de ras. in locul tau as fi bagat capul in pamant de rusine. un avocat devenit JMENAR.

   totusi iti multumim ca in prostia de care continui sa dai dovada ne-ai confirmat ca cele scrise de TF sunt reale.

   e frustrant ca oameni cu carte ca medici, profesori, avocati sunt umiliti de banii facuti in 2 timpi si 3 prostiri de catre niste JMENARI. e RUSINOS cand un om cu carte isi abandoneaza buna credinta si se apuca de facut specula, si se mai si bate cu pumnii in piept cata dreptate are el. IOANE ai atras oprobiul public asupra ta. imaginea breslei sufera din cauza ca tu te-ai transformat in JMENAR. in tarile civilizate banii nemunciti sunt impozitati si tu JMENARUL IOAN PITUT n-ai fi existat. evident ca intr-o tara de mana a 3-a prezenta ta intregeste imaginea unui cotidian infestat de toate scursurile sociale. ne mai si ameninti in locul penitentei.

   rusine JMENARE avocat PITUT!

  • domnule avocat..va rog nu incercati sa puneti intr-o lumina proasta pe cel care a trimis actele…le-a trimis pentru ca si altii sa cunoasca in ce se baga…deranjeaza? DA
   alina

  • 150.000 euro ?!?!?!?!?!??????????????????!?1? sper ca glumesti, omule cu toata avocatura ta de 2 lei – cred ca nu esti intreg la minte … hotilor ordinari cum puteti cere 150.000 euro pe un cotet care valora in gloria lui cel putin de zece ori mai putin.

   p.s. daca este alta denominare imi cer scuze 😀

 76. Domnii „TavanulFals”, „AC” si „UNU” (daca nu cumva e vorba de una si aceeasi persoana), in primul rand, eu am trecut numele intreg si real, nu am postat sub pseudonim. In ceea ce priveste blogul, constat ca nu sunt discutii de idei si nici civilizate, ci doar acuzatii sub un limbaj abject. Amestecati date reale cu presupuneri sau inventii, dorind cu o disperare sa va impuneti punctul de vedere. N-am confirmat nici o acuzatie cu raspunsul meu. In ceea ce priveste apelativul „tovaras”, este chiar penibil. Ati gresit adresa. Mentalitate comnista are unul care uraste anumite profesii in sine, din cele aparute dupa 1990. Ma refer la cea de agent imobiliar. Probabil ca (cineva acolo sus clar nu vrea) ar trebui adoptate legi dure impotriva agentilor imobiliari care incalca legea. Studiati legile in materie din SUA. Chiar ar fi necesare de implementat. Asta nu inseamna ca nu trebuie sa existe o astfel de profesie. Chiar si pentru faptul ca potentialul vanator poate e plecat din tara, angajeaza un specialist si plateste, de exemplu. Din partea mea, sa ii demascati pe toti agentii nepregatiti s.a.m.d. Am vazut pe blog ca sunt criticate preturile umflate. Si atunci, domnu’ Tavan, te contrazici. Ba spui ca intermediarii umfla preturile, ba ca de exemplu, apartamentul di Titulescu a fost subevaluat. In catalogul Notarial pe 2011, este de 46000 de euro. A fost evaluat de Banca la 75000, cred. Anunturile in zona, pentru trei camere, sunt de la 70 la 80000 euro. Deci unde a fost evaluarea incorecta? Cat despre legaturile cu executorii, nu trebuie enaparat sa ai „pile”. Net-ul este plin de publicatii imobiliare. Consultati http://www.executarisilite.bizz Apoi, apartamentul n ua fost cumparat in scop speculativ. Daca ai fi actionat onest, ti-as fi comunicat motivul solid pentru care vreau sa vand. In ceea ce priveste aspectul 57-70 mp., daca vrei sa arati civilitate si chiar sa te dumiresti, putem vizita locul, oricand. Nu cunosc daca proprietarul anterior sau cel dinainte a spart peretii si a inclus si balcoanele in suprafata utila si nici daca au efectuat respectivele lucrari cu Autorizatie.
  Autoriatatia este necesara nu numai pentru peretii
  de rezistenta, ci pentru orice fel de perete! Repet, oricand doriti, facem si masuratori. cat despre anul constructiei, documentati-va si veti constata ca toate blocurile de pe Titulescu au inceput a fi construite in 1976. Cel in spetza, a fost dat in folosinta in 1978, conform procesului verbal de intrare in spatiu al primului chirias al Statului (prin ICRAL), iar elementele de constructie sunt specifice celor aplicate dupa 1977, adica prin sistemul „cuzineti”. Nu cunosc cum a decurs calendarul de construire efectiva a blocului. DAREA in folosinta a fost in 1978 si nu cred ca cei de atunci, in goana lor propagandistica cuprivire la acordarea de locuinte din fondul de stat, ar fi tinut un blog gol timp de doi ani. In ce priveste castigurile Bancilor, nu sunt de partea lor si este bine ca mai pierd si ele, cu tot cu contractele lor tip, nenegociate, pline de clauze abuzive, etc. Chiar am consiliat oameni onesti, deveniti debitori din pricina avaritiei bancilor. Sigur, la cati bani virtuali si la ce reasigurari apeleaza institutiile bancare, nu merita sa le ducem noi grija.
  Mai ai o tema neexplorata, aceea a debitorului care nevrand sa plateasca o suma enorma bazata pe evaluarea ante-criza, poate achizitiona prin interpusi acelasi apartament, la pretul de acum, cu de trei ori mai putin. Ignora contractul de credit, a platit rate doar un an, de exemplu, banca face somatiile, etc., nu il cumpara nimeni pret de mai multe termene (dupa primul pretul de strigare scade prin lege cu 25%) si un trimis al debitorului il cumpara cu un pret chiar mai mic decat pretul actual. Un calcul simplu ne arata ca daca doamna pe care o invoci dumneata ar fi avut de dat 250000 euro in treizeci de ani, a dat maxim treizeci de mii pana cand nu a mai platit ratele, apoi prin caderea preturilor apartamentul face cam 70-80 mii, mai plateste interpusul 50000 si ajungem la pretul real de acum, iar debitorul pastreaza, de fapt, apartamentul, dar nu pentru 250000, ci pentru 80000. Sigur, orice asemanare cu realitatea este intamplatoare. Si asa mai pierde si banca, care a virat celui de la care a cumparat debitorul actual cam 125000. E o tema, nu? Daca e corect sau nu , nu comentez.
  Dialog, concret pe fapte sau situatii juridice, oricand. Si „cercetare la fata locului”, deasemnea.

  Avocat IOAN PITUT

  Cat despre anul constructiei, documentati-va si veti constata

  • @IOAN PITUT avocatul ce face mici jmenuri cu apartamente ceausiste. pentru a spala imaginea patata a breslei, atat in fata noastra celor cateva mii de cititori ai articolului TF cat si a colegilor avocati va recomand sa organizati licitatie publica de vanzare a imobilului dumnavoastra. sa demonstrati ca nu ati vrut sa faceti „jmenuri” imobiliare, „un mic tun”, ci totul a fost o intamplare nefericita. de asemenea vad ca tot sunteti nedumerit cu evaluarile acestea. haideti sa lasam piata sa va evalueze coteneatza, prin licitatie cu pornire de la ZERO, si ca sa intindem si mai mult coarda, sa nu acceptam credit PRIMA CASA.

   daca dumneavoastra faceti asta, eu personal ma voi imbraca la costum cu palarie va voi cauta si-mi voi da jos palaria in fata avocatului IOAN PITUT. pana atunci sunteti in ochii mei un JMENAR cu cariera ratata. si nu neaparat ca nu ati avea valoare profesional nepermitandu-mi sa ma exprim in aceasta privinta, ci pentru ca statul asta escroc permite ca paraziti sociali sa dea tunuri peste noapte in timp ce cei multi cu multa scoala sunt umiliti si lasati prada mafiei bancare.

   un stat sanatos v-ar fi impozitat draga avocat cu 99% sa va piara cheful de facut jmenuri pe spinarea prostilor Prima Casa, blocand astfel accesul unor trepadusi la bani nemunciti, intru respectul celorlalte categorii sociale care au invatat sau au muncit infinit mai mult pentru o fractiune din banii rezultati in urma tunurilor, dar cum traim intr-o tara bananiera, primiti va rog oprobiul nostru,al celor putin care mai inteleg cate ceva si „stima” pentru golania pe care o faceti!

  • Sutele de cuvinte pe care le-ati scris sunt de prisos. Esential este ca ati cumparat un imobil cu o suma x, dar l-ati scos la vanzare IMEDIAT DUPA ACEEA cu 70% MAI SCUMP.

   V-ati angajat astfel intr-o investitie pe termen foarte scurt, numita in limbaj de specialitate INV. SPECULATIVA.

   Incercarile penibile de a justifica pretul aberant nu va vor ajuta. E bine-cunoscuta relatia evaluatori-banci, si faptul ca cei dintai „evalueaza” la preturile dictate de cei din urma, al caror interes este o depreciere minimala a
   activelor proprii.

   In toata lumea civilizata, 1 MP UTIL = 1 SALARIU MEDIU NET.

  • Domnule Ioan Pituț,

   S-au perindat pe aici mulți speculatori care ne luau pe toți drept proști. Nu mie trebuie să îmi spuneți că valoarea corectă a apartamentului este de 47.000 de euro. După părerea mea ar trebui să fie mult mai ieftin… Cunosc deasemenea și grilele notariale stabilite pentru 2011 și sunt la curent cu mizeriile evaluatorilor imobiliari – această tagmă de nemernici care joacă exact cum le cântă bancherii. Eu nu am spus că apartamentul a fost subevaluat (75.000 e IMENS) ci doar că licitația unde se știe că se va accepta prețul cel mai mare oferit de regulă e ținută ascunsă. Eu marturisesc că nu aș plăti pentru un astfel de coteț construit inainte de cutremur nici jumătate !!! Mai ales că în cadrul celor 11 etaje ale imobilului sunt probabil alte câteva zeci de proprietari care au dărâmat pereți de rezistență…

   Caracterul de speculă ordinară al achiziției dvs. este limpede. Când scoți la vânzare un apartament imediat după ce l-ai cumpărat (fie prin licitație fie prin alte mijloace uzuale) nu mai încape îndoială. Dacă îți mai adaugi și un profit de 20-30.000 de euro cu atât mai mult. Asta e legătura cu programul PC. Știți că există imbecili care nu gândesc ce înseamnă credit pe 30 de ani. Nu o mai invocați pe doamna intrată în incapacitate de plată. Singura ei vină este că a fost extrem de proastă. Speculantul și profitorul sunteți dumneavoastră împreună cu fotbalistul cu care v-ați înhăitat pentru astfel de afaceri de tip speculativ.

   Repet – din punctul meu de vedere puteți să vindeți și L’elisir d’amore prostănacilor prima casă. Ei oricum cred orice și fac orice pentru prosperitatea celor ca voi. Pur și simplu am publicat informația pentru ca oamenii să știe ce fel de afaceri încurajează statul român prin acest program mizerabil PC – program fără de care dvs nu ați mai fi cerut 70.000 pe ceva ce ați cumpărat cu 47.000 cu câteva zile înainte.

   Eu zic să renunțați la argumentele inferioare de tip ”Gânditorium” din Aristofan. Puteți să ne luați pe toți drept proști dar asta nu înseamnă că și suntem.

   Referitor la cel care v-a demascat afacerea, dacă este la rându-i un speculant, eu nu pot decât să mă bucur că vă furați căciula unul altuia. Așa se întâmplă intotdeuna în mediile pestrițe. O soțietate fără prințipuri – care va să zică nu le are 🙂

   Eu v-am acordat dreptul la replică însă nu e vina mea că aceasta este extrem de sterilă… Pentru un avocat pledant mă așteptam la mai mult. Aici, singurul proces pe care îl facem, domnule Pituț, este al MAFIEI BANCAR-IMOBILIARE. Ați intrat în această horă de bună-voie și nesilit de nimeni.

  • D-le Pitut, pe actul de impunere figureaza clar data constructiei (ianuarie ’75). Chiar si in stilul comunist de furt al caciulii (a se citi antedatarea realizarilor marete) e clar ca macar fundatia si jumatate de bloc a prins cutremurul, desi darea in folosinta a fost usor ulterioara acestuia (’78).
   Aceeasi situatie se gaseste la jumatate din cartierele Militari/Titan (din cate cunosc personal). O groaza de vanzatori presupun ca daca primul locatar s-a mutat in ianuarie ’78
   Singurele cartiere muncitoresti din Bucuresti incepute dupa noile planuri au fost cele din anii ’80, construite pe locul fostei mahalale a Calicilor (13 septembrie, Rahova, Sebastian), insa calitatea executiei si a materialelor nu a fost niciodata o prioritate a regimului. Acum, dupa zeci de ani, nici un om cu mintea normala nu ar cumpara produse de locuit din anii 70, decat pentru maxim 500-600 Euro/mp si cu cel putin 50% avans.
   Pereti de rezistenta sparti la unirea balconului cu bucataria/sufrageria? Constituie frisca de pe tort.

   … rezumand, ati facut bani cumparand ieftin si vanzand scump (sau cel putin intentionati), trecand sub tacere aspecte neconvenabile si maximizand pe celelalte. Nu se intampla la fel si in instanta de zi cu zi ?! Sub acest unghi, daca-mi permiteti o gluma, „specula” este prelungirea fireasca a muncii avocatesti, precum berea la PET in mana rumanului 🙂

   Cat priveste personajele ac si unu… pentru ei un profit de 30% in cativa ani, nefiind specific meseriilor asezate, este amoral, ce sa mai vorbim de cateva luni. De aici si limbajul. Sunt de neglijat.

   • @putoa craiu
    N-am zis nimic de profit.
    Din pacate pentru flerul tau, pentru un 30% nu m-as fi dedat la licitatii, spoieri de functionari, renovari superficiale si tepuiri… pe fata.
    De fapt, am subliniat „nuanta” ESCROCHERIE. Limbajul e unul… tehnic. 😀
    … deci, da, sunt sarac… in scenariul din soloneuronul tau si-mi convine de minune cum sta situatia in realitate.

   • „pentru ei un profit de 30% in cativa ani, nefiind specific meseriilor asezate, este amoral, ce sa mai vorbim de cateva luni.”

    vrei sa te duci la meci si constati ca majoritatea biletelor au fost cumparate de JMENARI imputiti care cer dublu. vrei sa-ti iei o casa si dai peste gunoaie ca putzoa craiu si acest avocat jmenuitor cerand pretul corect. hai sictir in p mamii vuastre de escroci!

   • @A.C.
    „… deci, da, sunt sarac… ”
    …prin urmare, asta era 🙂
    Nu ma numar printre cei interesati de situatia financiara a altora.

   • @puțoa craiu

    Nici eu nu ma… numar. Ma doare-n trascheti cati bani… ati avut in 2008. 😀

    Ce-i drept, meritati sa pierdeti si mai mult si voi continua sa ma, nu de raul altora, ci de noua stare de fapt.

    Si… da… esti prost, n-ai inteles nimic. 😀

   • @AC, n-a avut puţoa $. el i-a mostenit ori a vandut casa de la tata ori a beneficiat de averea lu tata securica. numai hotii, escrocii, sugatorii de la stat au facut bani in ro. prostalaii cu salarii mari care muncesc de rup prin corporatii sunt sclavi pana la pensie. in rest marea masa de saraci ce da media de 350E.

    puţoa e odihnit dar nemuncit. ca toti speculatorii si jmenarii notorii care ne servesc lectii de cum si in ce valuta sa-ti bagi averea. daca le-ai lua banii si i-ai trimite sa traiasca dupa valoarea lor in 3 luni ar muri da fuame astia mai spilcuitii. ciorile s-ar apuca iar de vandut belete si furat din autobuz.

    in alta ordine de idei ia uite o executare listata la ingemanarea dintre un site de emobeleare si o banca…fenomen intitulat de noi MAFIE bancar emobeleara. adevaratii evaluatori BANCILE isi EXCRETA „pretul pietii” pe emobeleare dot ro…la preturile la care tot ele sunt dispuse apoi sa acorde imprumuturile umilitoare pentru prostalaii PC astfel castigul sa fie decent, profitul MAXIM si creditacul cu ciocul mic pana la pensie:

    http://www.imobiliare.ro/crediteurope/vanzari/apartament/X3N30001S

   • @ac
    Nu am adus eu vorba de „saracie” :).
    Felicitari pentru starea de automultumire personala, este evidenta 🙂

   • @puțoa cezar craiu jipa

    „Nu am adus eu vorba de “saracie.”

    ” personajele ac si unu… pentru ei un profit de 30% in cativa ani, nefiind specific meseriilor asezate este amoral, ce sa mai vorbim de cateva luni.”

    Deja am concluzionat mai sus că ești prost.
    În 3 ani ar fi trebuit să pricepi că subtilitățile astea de cocalar bucaleștean sunt sterile.

    „Felicitari pentru starea de automultumire personala, este evidenta „

    Da, tu tintesti tot mai sus… din ofiter de credite ai ajuns manager de cont. 😀
    Probabil ai vrut sa spui ca sunt sarac si frustrat, dar ca orice cocalar mai variezi si tu. 🙂

  • @Pitutzaaa

   Lasa avocatura si deschide-ti ajentie !

  • mai avocate, ne plictiseti – cu toate scuzele de rigoare pentru breasla ta, ideea de baza pentru care cei de aici s-au pus pe dumneata cu vorbe grele este simpla:
   – mafia preturilor in imobiliare – dumneata sustii ca acel imobil, asa cum e el, valoarea nu stiu cat, noi cei care refuzam sa fim pacaliti nu ne complacem si ne razvratim – spuneai ceva de meserii dupa 90` etc, e, ia ghici stimabile care a fost cea mai „tare” meserie in toti acesti 22 de ani de dupa 89` – iti spunem noi care – poti tu sa fi orice: aviator, inginer, doctor – cea mai tare din parcare meserie este cea de profitor si speculator – sa faci bani prin supraevaluarea unor bunuri contrar oricaror logice economice.

   Daca discutia ar fi inceput asa – domnilor…, este vorba de un imobil demolat de jumatate etc, cu vechimea etc, si pe riscul vostru (va cadea sigur la prima miscare a scoartei :D) cerem 15k, 20k ,… cat credeti – decenta … etc – sa fi sigur astfel, ca nu „sarea” nimeni pe dumneata, erai si apreciat chiar pentru faptul ca ai spus adevarul.

   Asculta bine la ce zic eu aici:

   – Cel mai dracos tric pe care l-a facut diavolul este sa convinga lumea ca nu exista!
   – Cel mai dracos tric pe care l-a facut speculantul si profitorul a fost ca convinga lumea ca in zona aia imobilul valoarea cat ai zis – este ceva de nedescris – principiul turmei cu oi, nu mai am cuvinte, plecati hotilor din tara – va dam o insula in marea neagra si faceti-va acolo palate de diamante, numai sa ne lasati pe noi astia care muncesc cu adevarat sa traim in demnitate aici in tara asta jucata in picioare de voi!

 77. P.S.: Doamna Cuciuc nu a cumparat prin Programul Prima Casa, iar oferta de vanzare nu este conditionata de un potential cumprator creditat prin rspectivul
  Program, pornit prost, ca orice program al acestui guvern cretin. Iar individul care a primit acele copii, pentru a se „consulta cu propriul avocat” nu a dorit cumpararea prin credit, clamand varianta „cash”, la o suma mult mai mica decat ce solicitata, declarand dealtfel, ca nu este primul imobil pe care il cumpara, anterior mai achizitionand si vanzand si altele. Se pare ca altcineva e speculant si chiar profesionist!

 78. Nu inteleg chiar deloc de unde legatura dintre mine ci Prima Casa. Doamna Cuciuc nu a cmparat prin acel program. Nici eventuala vanzare nu ar ca target un cumparator creditat prin Program. Care oricum e unul tampit, ca orice program conceput de acest guvern cretin. IaR individul Cosmin, care v-a pus la dispozitie actele, a cerut documentele pentru a le „consulta propriul avocat”, afirmand ca doreste cumpararea cu cash si ca trebuie multi bani investiti in apartament, cunoscand cat ar costa lucrarile, pentru ca nu este la „primul apartament cumparat si vandut”, iar suma oferita de asa-zisa victima a fost cu mult mai mica decat pretul cerut. Faceti legatura! O fi venalul ala speculant profesionist?! Ia in calcul varianta ca ai fost informat gresit si ca ai mai gresit apoi ca nu m-ai intrebat, asa cum se impunea.

 79. @pitut, daca tu ca si avocat cu 14 ani de experienta, si cu prieteni ca cel cu care te ai asociat in gainaria asta, astepti sa castigi 2 lei din chilipiruri din astea inseamna ca esti de a dreptul ratat, ca si avocat si ca si om!

 80. Tavane FALS,

  Ce drept la replica mi-ai acordat?! E un blog, iar atanci cand am aflat despre mizeria ta neverificata, am raspuns. Daca erai asa cum sustii, o persoana care combate … etc., intai verificai informatia, nu calomniai. Dumneata ii crezi pe toti prosti si incerci sa ii manipulezi cu texte scandaloase, formate dintr-un malgam de informatii, reala si false, presarate cu un limbaj specific altor zone. Ca sunt „de regula” scunse. licitatiile cu preturi scazute, nu e treaba mea. Descopera-le,ca de aceea combati mafia. Poti scrie (chiar te sfatuiesc) insistent, pana te asculata, celor din Comisiile Parlamentare pentru Industrei si Servicii, pentru a modifica proedurile. In ce priveste anunturile unde oricine poate gasi licitatiile, ti-am scris site-ul, dar in goana dumitale si neacceptand niciodata ca si altcineva are dreptate, in parte sau in totalitate, ignori. E mai lejer asa, nu? Sa te socotesti atotcunoscator. Si mai schimba limbajul, atunci cand scrii de pe alte I.d.-uri. Oricine isi da seama ca esti tot dumneata. E-adevarat, pe unele chiar injuri (v. Unu, considera ca ti-am raspuns la fel). Apartamentul fusese achizitionat cu patru luni in urma, nu cu cateva zile! Ba ne spui ca „un nenrocit de evaluator” a stabilit ca acel apartament a fost evluat acum la doar 75.000, cupa ce Cuciuc l-a cumparat cu 15000, iar apoi ca nu merita nici 46.000, asa cum este in cataloagele notariale pentru tranzactii. Mai citeste-ti randurele anterioare.Ajuta la constantza. Ba m-m imbogatit, ba e un chilipir, etc. In ceea ce priveste pretul din tarile civilizate „1 mp=1 salariu mediu”, e chiar visator cel care a afirmat asta. La Viena si Paris nu se castiga 10000 euro lunar, dar un metru in zona centrala a respectivelor orase atata este. Probabil ca dumnata ai fost un excelent activist de partid in Coreea de Nord, proslavind viata modesta si egalitarismul. Altfel nu se explica ura. REPET, DACA ERAI UN OM CORECT, IL INTREBAI INTAI SI PE CEL CRITICAT DE CEL CARE TI-A INMANAT DOCUMENTELE APOI, DACA ITI MENTINEAI PAREREA, PUBLICAI ARTICOLUL, DE CARE SA FI FOST ANUNTAT SI EU, PENTRU A DA DREPTUL LA REPLICA IN SCRIS. E mi usor cu mult populism, caci in felul acesta poti sa te remarci mai usor. @Craiu: de unde ati inteles ca lipsesc pereti de rezistenta? Am scris ca au fost eliminati pereti, nu de rezistenta, dar am acuzat pe cel care a efectuat lucrarile ca. mai mult ca sigur, nu a avut Autorizatie, aceasta fiind necesara nu doar pentru peretii de rezistenta, ci pentru orice element de constructie (chiar si pentru un pervaz de bca de un metru inaltime, de exemplu. Cat despre calitatea executiei, este de notorietate de imobilele construite dupa 1990, de „marii investitori”, sunt mult mai slabe decat cele constuite intre 1960-1990. La structura se lucra bine inainte, la finisaje erau deficitari. Dupa, s-au inversat situatiile. Nu pentru ca reglementarile le permit acum sa puna un beton inferior, etc., ci pentru ca prin coruperea dirigintilor de santier, care sunt angajati ai statului, astia toarna chiar si beton b-150 un loc de B-300 ori B-400 (asta da tema, Tavan!). Tavan, daa vrei un site in care oti sa iti aplaude scrierile (caci pe ceilalti ii socotesti „intrusi”), fa-ti o organizatie de tip casta, cum e PDL, de pilda. Acolo e unanimitate. Ai ajuns de la case, la bilete la meci. Intri pe bilete.ro sau pe vreaubilet.ro si nu maiai nevoie de bisnitari, adica de „avocati ai stadioanelor”, cum probabil ii numesti. Tot n-ai spus de unde si pana unde am treaba, concret, cu Prima Casa, iar in ceea ce o priveste pe doamna Cuciuc, din afacerea asta dusmanii-banca au iesit cei mai n paguba (n-as spune ca e chiar ceva negativ), dumneaei cumparandu-si intre timp, prin interpusi, un apartament la pretul corect. Fac pariu ca pe cash.

  • JMENARE, nu te-ai plictisit sa fii penibil?

  • Domnule avocat Pituț,

   ai grave probleme de înțelegere a limbii române, atât la nivel pragmatic cât și semantic. Când am pus în evidența diferența dintre evaluarea din 2008 și cea dinaintea executării am subliniat că probabil același nemernic de evaluator a tăiat jumătate din valoarea de piață ca și cum dupa 3 ani de zile ar fi trecut vreun cataclism peste noi. Am subliniat așadar mizeria anilor de BOOM. Nu este nicio neconcordanță în ceea ce am scris și deasemenea nu am dezinformat opinia publică. Faptul că viermele ăla de evaluator își pune ștampila pe un document susținând că apartamentul valorează 75.000 și tu îl cumperi cu 47.000 nu e desprins parcă din filmele cu proști ??? Conform cărei logici economice acel jeg pe care tu ceri acum cu 25.000 de euro mai mult decăt suma cu care l-ai cumpărat valorează 75.000 ??? Îți răspund tot eu la întrebare – conform logicii Prima Casă – acest paravan în spatele căruia se ascund toți speculatorii ordinari.

   Concret, cu ce am dezinformat ? Nu câștigi 20-25.000 de euro în urma revânzării unui apartament cumpărat pentru speculă ? Care este fundamentul economic REAL conform căruia vrei să câștigi suma asta când piața este vizibil în scădere continuă ? Răspunsul este același – cel de mai sus 🙂

   Sincer, m-am plictisit. Dacă găsești prostul care să-ți bage în buzunar 20.000 de euro nu-i bai. Înseamnă că își merită soarta… Cât despre dreptul la replică, ți l-am acordat în mediul în care am făcut cunoscută șmecheria despre care vorbim. Nu am nici trust de presă nici alte pârghii de manipulare. E doar un blog de care cetățenii aveau nevoie ca să știe cum să se ferească de capcanele voastre. Poate ai treabă și noi te reținem… Fii pe fază că 2012 se anunță plin de executări silite; dar mai întâi trebuie să vinzi cloaca asta 🙂 sau mai ai capital de ”investit” ?

  • Domnu’ Pitut, explicati prea mult ca sa fiti credibil. Ba o dati si in paranoia – sustinand ca toate ID-urile de pe blog sunt ale lui Florin (tavanul fals). Sunteti pe-ni-bil!

   Cat despre 1 MP UTIL = 1 salariu mediu, luati va rog internetul (e gratis!) si cautati, cu sarg.
   Hinturi: Studiu FED 1945-1995, Studiul Dep. Francez de Statistica 1975-2005 privind corelatia dintre salariul mediu, pe regiuni, si preturile medii ale imobilelor/mp, tot pe regiuni.

   Fenomenul initial, pe care incercati sa il scaldati in milioane de cuvinte, doar-doar l-o scapa vreun naiv din vedere, este ca ati cumparat cu 46.000E si pretindeti 78.000E pentru un COTET SINISTRU. Lasand la o parte aspectul calitativ, sunteti un SPECULANT ORDINAR.

   Speculant – pt ca v-ati implicat intr-o investitie speculativa.
   Ordinar – pt ca, desi studiile si experienta va permit, va dedati acelorasi practici de imbogatire ale tuturor scursurilor societatii RO (si nu numai…)

   AAA
   si inca ceva: http://www.executarisilite.bizz NU EXISTA. trebuie eliminat ultimul „z”…

   • cazul acestui speculant ordinar de spetza nobila e elocvent pentru a demonstra de ce mafia executarilor silite e asa de bine ascunsa de catre escrocii bancari. interesul bancarilor este sa pastreze scorurile sus cat se poate de mult in timp pentru ca lesinatii cu credite la pret de boom sa nu-si duca cheile la banca. din cauza asta se evita accesul prostalailor finali la cotenetele executate pentru ca ar prabusi prea repede piata. in schimb, li se deschid portilor clasei de jmenari care le-au facut cartile pana in 2008. doar dupa ce veriga aceasta de jmenari intra in posesia cojmeliei, aceasta poate fi vanduta la pretul corect catre un prostalau PRIMA CASA. deci este un sistem mafiot care se opune prin toate fibrele lui scaderii scorurilor. toate aste pe banii din taxele celorlalti.

 81. Paranoia arata unul care vede peste tot atacuri, nelegiuiri, etc. si se crede stapanul adevarului, Ceea ce faceti voi (dumneata). N-am spus ca toate i.d.-urile de pe blog, ci acestea cateva, care „intamplator” scriu cal in acelasi intervsal orar, cu aceleasi jigniri penibile, rastalmaciri. Probabil ca de obicei, nu ti se raspunde si esti surprins acum. Daca vei gasi tu apartamente in centrul Parisului cu 2000-2500 euro/mp. – salariu mediu net, la executari sau nu, mai spune si altora. Aia cu „dreptul la replica l-am acordat…” este jenanta. Reluam: a venit unul cu o informatie si cu o teorie la dumneata. Ti-a prezentat story-ul lui. Chiar daca e un blogg si nu ziar, materialul este asimilat unui articol de presa. Si atunci trebuia sa ceri si opinia celui criticat prin povestea prezentata. Nu ai facut-o. Daca nu gaseam ieri-noapte, intamplator, marea dumitale „bomba” de presa, nu exista nici un raspuns sau comentariu din partea mea. Nu cunoasteam despre existenta blogului. Nu stiam nici ca te-ai nascut. Asa ca las-o mai usor, cel putin pe tema asta. Nu ti-ai gasit musteriul. Aveai parghiile necesare sa poti sa imi ceri parerea. Dar e mai usor sa terfelesti si sa treci mai departe. Parca esti nenea ala de mai din deal de Eroilor.
  Cand o sa donezi dumneata bani si haine pentru cei in nevoie cum donez eu, anonim, ca nu am nevoie de medalii, ca Becali, atunci sa imi spui ca sunt profitor.
  Apoi, au fost doua laturi ale acuzatiei dumitale, la adresa mea. Una, ca as fi avut „pile” la „executorii mafioti” si astfel am cumparat ieftin un apartament „ascuns”. A doua, treaba cu specula ordinara, prin care sunt inselati cei care „nu au strans nici cinci mii de euro in viata lor”. Fara nici o baza. Cina a zis ca eventualul cumparator va fi cu Prima Casa? Nici madame Cuciuc nu a fost asa.
  Acum o intorci ca la Ploiesti cu evaluatorul si uiti sa le explici celor pentru care esti un idol (vezi ca pe verticala, s-a eliberat un post in nordul peninsulei coreene) imprejurarea ca pretul unui imobil scade cu 25% la al doilea termen de licitatie, PRIN LEGE. Daca a fost 75000 euro aproximativ, a scazut la 56000 la al doilea termen, la care nu s-a prezentat nimeni. De la al treilea, se poate vinde, LEGAL, cu cel putin 50% din suma de la prima evaluare, cu acordul creditorului. DACA BANCA A PIERDUT SI SI-A RECUPERAT DOAR O PARTE DIN BANII IMPRUMUTATI, NU CRED CA ITI PASA NICI TIE! Ce zici, daca doamana Cuciuc si-a cumparat cu banii jos, imediat dupa aceea, ce inseamna, ca a ramas fara bani sau ca a realizat ca banca ar avea un profit urias si cam incorect in 30 de ani, daca ar plati in continuare? Eu spun ca varianta doi. Nu e vina nimanui ca unii citesc site-urile de specialitate, iar altii nu. Apropo de breasla avocatilor, hulita de dumneata, avocatura.com a incheiat un protocol de informare cu executari.com si vrei nu vrei, se primesc informatii. E bine ca ai verificat existenta site-ului cu un „z” in minus. Poate ca in momentele in care nu vrei sa jignesti (chiar si imbecilul de Boc mai are momente de-astea) o sa mai citesti si vei vedea sute de imobile scoase la licitatie de „n” termene. Website-uri mult mai cunoscute decat fitzuica ta virtuala, unde iti exprimi frustrarile pe oricine si oricum. Educa-i pe oameni cu lucruri concrete, pe lege, daca vrei sa realizezi ceva, trimite-i la proceduri, invata-i cum sa evite procedura executarii silite, mai ales dupa intrarea in vigoare a noului Cod Civil (stii cum? poti afla consultand un avocat, fie nobil, fie chilipirgiu), nu mai iesi cu materiale necercetate, sub protectia anonimatului. Asa relizezi ceva, nu prin injuraturi si abjectii. Apropo, te-ai folosit de DEX, dar din sintagma „avocat speculant notoriu”, ai uitat sa imi explici cum mi se aplica mie cuvintul „notoriu”. Si mai inventeaza-ti niste i.d.-uri, altele decat „c”, „unu” sau „alexx”. Poate vei fi usor mai credibil, in general. Iar daca te-ai plictisit, evita sa mai ocolesti deontologia. Ca s-ar putea sa ti se raspunda, uite. Si implica-te in campania electorala. Educa notodul, pe care te lauzi ca il vrei informat, pe cei care nu au strans 5 mii de euro, ca daca vor sa stranga si sa aiba un trai cat de cat decent, sa nu mai voteze pentru o galeata si o punga portocalie ori verde (vezi ca isi schimba culoarea!) Ca daca mai ies nenorocitii astia, care au taiat veniturile a milioane de oameni (cauza principala a incapacitatii de plata, lipsa consum, lipsa, deci, directa a veniturilor consistente la bugetul de stat), chiar si veteranilor de razboi, invocand criza, dar au sporit sumele de achizitii de bunuri si servicii cu 11% (sursa bani negri pentru campanie)fata de 2011, atunci e posibil sa intre tara insasi la executare silita, din hotar in hotar, cu totul.

  • Conform propriei d-voastra definitii, sunteti nebun de legat! Macar atat sa fi observat – ca doar aveti ochiul format – eu scriu fara diacritice, tavanulfals cu.

   Din nou aruncati cuvinte ca din mitraliera, fara sa atingeti partea interesanta a problemei: sunteti un SPECULANT ORDINAR. Si oricine da search pe Google dupa numele d-voastra, va afla acest lucru. Ce treaba dom’le cu internetul asta. Greu mai tii un lucru ascuns.

   Va rog din nou sa va folositi de internet si sa descoperiti singur, cu ochii d-voastra, studiile privind corelatia salariu-pret/mpu. Studiile vorbesc de la sine…

   • alexx … nu te mai chinuii, nu te pui cu specula din piata – avocatul uita ca toata lumea e intr-o psihoza imobiliara – cale simpla de a face multi bani din nimic – unu` la mana, si 2 la mana … comparatia cu parisul e mai mult decat penibila ..

  • Parerea mea de umil cititor de pana acum este aceea ca dumneavoastra exagerati cu explicatiile. Daca erati un om dezinteresat si onest, ati fi spus „asta-i prost” si „da-l in p..a ma-sii” si ati fi incheiat subiectul.

   Cantitatea excesiva de argumente alambicate nu poate sugera decat un lucru. Eu sunt inginer si cand ceva pare excesiv de complicat, de obicei ori este facut de un idiot, ori este facut prost si apoi prostia e ascunsa in mii de detalii si lucruri redundante. Informatia prin definitie este concisa si „aduce ceva in plus”.

   Cat despre sugestiile de manipulare ale tavanului, sincer parerea mea (si cred a multora) despre ce-i in tara asta a fost formata de mult timp deja. E suficient sa iesi putin din tara si sa ai un soc la intoarcere.

   Asta-i tot, 3 idei.

  • @ Pitutule

   Las-o jos ca macane ! In primul rand nu exista avocat „pledant”. Ori esti avocat ori nu esti.

   „Pledant” e …sforaiala de Pantilimon…poate se „impresioneshte” fraierii.

   In al doilea rand, recunoaste frank ca ai incercat si tu o mica gaynarye legala.

   N-a zis nimeni ca nu ai respectat legea ci ca te-ai pretat la o „kombinatyune” perfect legala.

   • Pledantu’ Pitut, explica-le la baietzi ca e „grele” cu ….procesele si onorariile.

    E mult mai cool sa faci un gheseft din asta cu executorii/evaluatorii/fotbalistii.

    Ca daca nu le explici, baietzii astia te vor crede cine stie ce intelectual „fin” de sorginte juridica.

  • esti un amalgam de prostie si fudulie

   au taiat veniturile a milioane de oameni = cauza principala a incapacitatii de plata, lipsa consum…prabusirea jmenului emobelear. cauza la ce enumeri matale aci a fost data de terminarea fazanimii calificabile la 2000E/mp in .ro pe care voi mafia bancar-emobeleara cu greu l-ati construit, dupa care caritasul s-a prabusit…si au urmat toate alea enumerate de tine prostelea…si la final inerentele ciuntiri, gratie maririlor saalariale/sociale „pe baze solide” prin care s-a facut praf cea mai mare crestere economica (provenita din bula emobeleara in 2008)

   esti dobi greu de tot. cu spume. e de inteles de ce faci gat. nu mai iese banu de vacanta la miami cum iesea odata. 2 sclavi pana la pensie si un avocat isi face vacanta fericit in malibu. ti-ai dracu de escroci.

 82. @pkiller. Poate aveti dreptate. Asa trebuia sa fac. Dar cand esti jignit si para-jignit de „atocunoscatorii” acestia care schimba vorba, de parca sunt politicieni, simti nevoia si le raspunzi si eventual sa ii indrumi. Ma au putin, de exemplu si spun ca si pe Coasta de Azur unmp. e 50 de euro. Cam asta e raportul de informatii dat de mine si cel al Tavanilor Falsi. iar eu postez sub nuleme real, nu ma ascund in anonimat.

  • ai comis jmenul, ai fost prins, te-am pus la ponoul de onoare. numele relal intr-o lume virtuala si intr-o gainarie nu e semn de intelect. daca gunoaiele care ne guverneaza nu vor sa va faca nimic lasandu-va sa faceti averi si sa ranjiti de la volanul bmw-ului pe ritmuri de manele medicului si profesorului care merg la servici cu pantofi scalciati si pe jos, poate va recunoaste cineva pe strada si va va bate obrazu. cu ceva apos.

 83. Starea aia te carecrerizeaza pe tine, who ever you are! Trucul ieftin cu diacritice sau nu foloseste-l cu cei de la gimnaziu.
  19.39, 19.45, 19.56, 20.09, acelasi tip de mesaj.
  Altceva stii in afara de epitete?!
  Lasa cataloagele, du-te in Paris si cauta preturile alea. Sigur, pentru marxisti insasi ideea de bani e ilegitima. Pacat pentru teoreticiaenii astia fara substanta ca nu mai aveti tari in care sa profesati. Chiar si China si Cuba si-au mai schimbat discursul. Ar mai fi Hugo Chavez, dar e vanat de americani.

  Pune mana si cerceteaza in Codul Civil modalitatile de evitare a executarii silite.

  Daca iti place sistemul cu cartele si ratii, egalitate perfecta, etc. ti-ai gresit continentul.
  Daca urasti sistemul mafiot care vrea sa opreasca creditatii sa duca inapoi la banca cheile, atunci in spetza asta nu au castigat ei. Doamna Cuciuc nu a contestat deloc executarea silita, si-a lat alta casa la mai putin de o treime din 250000, iar banca a ramas in paguba cu 125000, neneusind sa tina pretul sus. Asa ca foloseste-ti penibilitatile cu cine tine!

  • iti faci iluzii ca suntem toti acelasi individ. din pacate pentru tine suntem o entitate complexa adunata sub umbrela TF. dar asta stiu prietenii blogului, cei care intra de luni si ani aici.

  • Ca sa ma bag si eu in vb.. doamna nu a scapat de plata diferentei intre suma luata ca si credit ca sa plateasca locuinta si pretul de vanzare. banca nu pierde si probabil ca i-a pus poprire pe salariu sau pensie sau o urmareste sa vada ce alte garatii sau bunuri mai poate executa.

   Dupa cum decurge discutia de aici parerea mea este ca ne apucam si comparam mere cu pere.

 84. „numele”, pardon. Graba, uneori.

 85. buna seara,vreau si eu sa mi cumpar un apartament si din cauza internetului am ajuns si in acest blog.acum nu mai stiu ce sa cred !sa mi cumpar casa sau nu?interesante dialogurile dar sfaturi!!!!!pana la urma pretul corect cred eu ca este cel pe care am sa l ofer asta insemna ca sunt un prost? cum sa afirmat pe aici?nu inteleg de ce daca un prost vrea sa cumpere este prost indiferent de cum cumpara credit sau cash.deductia mea este ca uni din voi nu ne da ti sfaturi si mai mult ne bagati in ceata!asta da pricepere pt niste „oameni” care va pricepeti!!!eu cred -citind-comentarile ca sunteti niste cetateni care stati in fata monitorului si sunteti rupti de realitatea imobiliara

  • Mateuta

   cumpara repede ca se …termina …minim 2000 E / mpu. Repede !

   Lasa-i pe baietzii astia ca nu stie „ce vorbeshte”. Tu cumpara ! Acum !

   Pai tu, baiat serios , in bloguri ai ajuns sa crezi ? Daca vrei sa afli realitatea „adevarata” intreaba si tu la o …banca !

  • pentru prostovani, ajenti si alti jmenari, siteurile dedicate de mafia imo-bancara sunt emobeleare dot ro si emopedia. go mateo go…

   daca dupa tonele de articole postate de TF tot ceea ce reusesti este postul de mai sus, apai tata esti copac demn de emobeleare dot ro.

   • pai un cine a stat sa citeasca toate art,mai pa sarite,dar dece nu mi explici tu ca esti priceput sau esti un bagator de seama

   • inchipuie ti ca intra cate unu ca tine pe zi si vrea mura n gura. nu se poate. de aia scrie TF. 5-600E/mp e pretul corect la cloacele de 10 etaje din capitala, cele mai rasarite si renovate. restul e specula ordinara. ca vor astia ca nu vor, depinde numai de conjuctura internationala cat de repede ajungem acolo, si daca ne oprim acolo sau ne ducem dracului te tot.

  • pai vad ca si tu iti cauti tot in fata monitorului, cred ca mai degraba tu esti rupt de realitatea imobiliara. Prostule, vrei un sfat? _________.. .

  • Te’n MM e din limbajul cartierului in care o sa iti iei tu cotet cu jjjde mii de euro . Invata-l ca o sa ai nevoie. „Pa” bune iti zic.

   Daca tot nu ai timp sa citesti articole dute la o ajentie sa iti caute ei cotet la pret „da” criza

  • daca vrei sa tragi o conlcuzie, citeste informatia concreta pe care am oferit-o cu privire la o vanzare pe care am facut-o in decembrie.

 86. Aceleasi clisee. Stai sa verific. De data asta cu diacritice.
  Saracu’ de tine!
  Probabil ai un dusman-tip si actunci servesti acelasi discurs de fiecare data, chiar daca nu are nici o legatura.
  Produ si tu ceva pentru societate, nu mai bate campii online.
  Numele nu ti-l dai pentru ca se gaseste unul care nu s satul de procese, te identifica si atunci sa vezi! Asa, e mai simplu, cu pesudonim.

 87. @BCA. Ai aparut si tu, cu ale tale combinatii de litere tampite. Sa fie la tine!
  Cat despre „avocat pledant”, exista doua tipuri, cei care merg in instanta, deci care pledeaza si cei care doar acorda consultanta. Istetule!

 88. Tavane Fals, cu sau fara diacritice. Saracu’ de tine!
  Ai un dusman-tip si ai acelasi discurs abject tot timpul, fara deosebire si fara legatura.
  Fa-te util societatii, produ ceva, ca injuraturi stie orice fraier. Si du-te la la PDL. DACA AJUNGI SEF, NU TE CONTRAZICE NIMENI. Simplu!

 89. Limbajul meu nu l-ai inteles, limba Romana nu prea stii, al lui Unu sigur il intelegi dar nu vrei sa recunosti ticalos mic ce esti.

  • @ Marius

   Te rog, fara ”te-n MM…” Nici eu nu sunt vreun sfânt în ceea ce privește limbajul utilizat însă hai să nu ne transformăm într-un mediu cu bulină roșie. Mulțumesc !

 90. multumesc unu pt. pretul zonei dar dac nu gasesc in zona mai jos decat la speculantul asta de avocat ce o fi ,scuze dom avocat ce fac ? marius am cerut indrumare, nu cu asta de ocupi priceputule iar dac eu o sa mi cumpar un cotet si esti atat de corect miramas tu unde stai nu tot intrun cotet cu mparat sau primit de la tovarasiiar cu limbajul mai subtire dac esti moral dar cred ca esti de la moravuri .

  • Ai dreptate, ma doare capul , o sa dorm

  • @ Mateuț

   Dacă vrei informații așa ”la prima mână” vei avea parte de manipularea de la TV și din presa prostituaților imobiliari. În viață adevărul este întotdeauna în fața ta; depinde numai de tine dacă vrei sau dacă ești capabil să-l observi.

   Știu că e greu să citești, să te informezi… E mai ușor să ne zici nouă că suntem rupți de realitate 🙂

   Eu dacă aș fi în locul tău, aș prefera să ma informez 2-3-10-100 de zile pentru ca mai apoi să am propria mea părere. Oamenii fără păreri, dragă Mateuț, sunt carnea de tun a escrocilor. Altfel spus, parafrazând un vechi proverb chinezesc, pe blogul asta ai o undiță cu care să pescuiești, nu un pește… Nu căuta pe Tavanulfals o casă ci felul în care trebuie să gândești atunci când cumperi una.

  • Problema pretului poate fi redusa in felul urmator.

   Poti sa iei un apartament nou. Eventual bine construit. Costa mult, dar dai banii ca deh. In Bucuresti, desigur. Si ai o cutie de aur plasata intr-o balega. O scoti de acolo si e murdara de balega, dar daca e chiar buna cutia nu are gauri, o speli… eventual.

   Apoi iei un apartament vechi. Asta, in functie de vechime variaza intre cutie de otel pana la cutie de carton. Aceeasi balega. Otelul poate tine, dar la un moment dat rugineste. Restul se impregneaza de rahat si gata, poti sa speli cat vrei.

   Daca vrei sa vinzi un apartament din 75 evident ca ceri „la pretul pietei”. Asta pentru ca romanul e cam prost cand e vorba de gandit in perspectiva. Poate sa fie placat cu marmura adusa in spinare de magar tocmai din papua noua guinee. Subsolul e probabil varza si infestat cu „germani” si daca nu e, atunci tevile de acolo sunt mai batrane decat targetul de cumparator. Instalatiile (electrice, de apa, incalzire) sunt vechi decat blocul. Se sparg de la sine (am fost si eu inundat asa). Sunt carpite pe loc, dar se sparg in alta parte (doua saptamani mai tarziu a venit randul vecinului de trei etaje mai sus).

   Proaspat jugravit, desigur, dar tencuiala interioara a suferit 45 de ierni, supusa la tensiune (comprimare/dilatare) fiind la granita dintre cald si rece. De asemenea, impregnata de fungi pana la refuz, chit ca gletul si lavabila sunt noi noute. Mai adaugam defectele care apar in timp (ierni succesive => mici fisuri in pereti, mai ales la colturi la geamuri sau pe langa stalpii de sustinere unde tenciul si mortarul au slabit in gramada de ani).

   NU, astea nu conteaza deloc. Apoi stai si bagi la 5 ani de la cumparare gramezi de bani ca sa repari cosmelia.

   De aia asta este specula, de aia preturile sunt umflate. Regulile bunului simt au disparul si a aparut o sintetica „piata” care arunca cu praf in ochi la prosti.

   Ca sa fie simplu pentru unii care poate inteleg mai greu. Voi v-ati lua dacie 1310, functionala, mai scartaie frana, mai sare din viteza, produsa in 1995? Si sa o folositi neaparat 5 ani de acum incolo, chit ca trebuie reparata la 6 luni!

   • Am uitat sa spun ca daca iti iei ap nou si nu ai noroc, neaparat hartie igienica din plin.

  • mateut, desii s-au aprins spiritele din cauza unui avocat care a pierdut prea multe procese – si vede multiplu acuma, 😀 iti recomand scurt si la obiect:
   – cugeteaza bine alegerea – o faci pentru zeci de ani;
   – citeste cat poti, azi umpic, maine oleca, pe aici pe la altii, in primul rand parerea oamenilor simpli nu a speculantilor tip siteuri imobiliare etc;
   – incearca sa faci un mic exercitiu – virtual sau chiar intra intr-un depozit de materiale de constructii – te costa o dupa-amiaza si o bere pentru rabdare – fa un mic calcul aproximativ, cam cat te-ar costa astazi sa ridici o casa – desii pare greu se poate face crede-ma. La pretul obtinut mai pune – ca sa ai marja de eroare. Uitate pe zecile de forumuri de constructii – invata din experienta altora, multora …. si o sa vezi ca, cu max 50 k, pamant + constructie, iese ceva pentru o familie, 2, 3 camere + bucatarie + living etc etc – acel ceva, care se poate numi casa, nu cotet comunist, e evaluat de HOTIIIIIIII din sistem dublu, triplu chiar multiplu si paramultiplu…
   – incearca sa intelegi ca imobilul este obiectul numarul unu de specula – deci logic se va cere mult mai mult decat valoreaza – cat de mult? pai atata timp cat vor exista prosti sa dea cat cer hotii, si atata timp cat vor exista hotii sub forma de lege, PC, si guverne care vor sustine mafia in sistem, aceste preturi vor fi exagerat de mari – evident imobilul va fi considerat mereu ceva de lux (ma refer la titlul de proprietar – la care viseaza naivii pacaliti pe 30 – asa de mare e prostia in randul lor ca ei se cred proprietari! :D) – deci cu valoare supraevaluata – dar vor venii si vremuri in care vom putea spune – da domnule cam pe aici ar fi acceptabil … vezi ca iluzia din 2007 nu a trait mult … se jurau hotii pe toate crucile ca nu se poate mai putin ca vor creste etc … a fost un vis erotic pentru ei doar.

   mateut, astazi preturile acceptabile pentru un imobil sunt 10 k x numarul de camere … zic acceptabil nu corect repet … difera evident pozitia si starea. Deci cam 50 k o casa mare cu 4 camere si living etc – sau 10 k o garsoniera… si asa mai departe.

   Atentie la troacele comuniste gata sa pice la primul vant puternic, ceva de tipul ce incerca avocatul sa ne vanda – se cere un pret colosal pe un cotet care ar fi trebuit demult demolat – prost e cel care da, si isi merita soarta – s-a zis de mii de ori pe aici.

   Spor la citit mateut, si nu fi comod – nu te lasa pe mana „expertilor” imo. afla cat poti de mult – 99% e viata ta – tu vei fi sclav pe viata la un veceu comunist, restul de 1% din prostie ar fi faptul ca mentii specula in continuare …

 91. Tavane, te crezi si vreun Confucius.

  • @ mister Pituț

   Ți-am spus că începi să mă plictisești. Găsește-ți,te rog, altă preocupare. Eventual mai dă un anunț la mica publicitate cu mențiunea ”merită văzut”. Poate reușești să scapi de apartamentul minune care a crescut de la 57 la 70 m.p.

 92. @pkiller: ideal ar fi un oras plin de case, in opinia mea. Lasand la o parte consideratiile despre vechime, etc., ai fost vreodata „participant” la un cutremur intr-o cladire „admirabila” de dupa 1990? Nu cred! Nu te-as sfatui sa louiesti acolo nic daca te platesc dezvoltatorii imobiliari. Plus ca au scoruri uriase. Fac mp. cu 400 e si vor sa il vanda chiar cu 4ooo. Noroc ca banii virtuali nu mai sunt asa de multi.

 93. Ti-am mai spus cum e cu plictisul. Ti-am spus ca poti sa vezi apartamentul. Dar stai tu acolo, incercand sa intemeiezi Sfatul Frustratilor. Parca te-am vazut pe sticla, in imaginile de la Phenian, cu idolii tai marxisti. Poate rezolvi si tu de niste cartele de ratie. Sau vorbeste singur, ca George Marinescu, rainicul ala fsn-ist de la tvr 1990, ca nu te sculta nimeni. e prima oara cred de cand ai sursa asta de abjectii, cand iti raspunde cineva nu cum ti-ai dori. Asta e, nu? Daca esti un „pseudonim public” si jignesti, asteapta-te la consecinte. Saracu’ Trotki, astepta mai mult de la tine.

  • _______, nu e vorba de marxism cum fals incerci sa deviezi discutia. este vorba de simple legi ce nu lipsesc in tari civilizate in care jmenari ca tine cu diploma de avocat n-ar apuca in viata ocazia unui tun. noi luam atitudine si aratam lipsurile precum si ce genereaza ele: matale esti un ieczemplu. jmenar cu scoala. din cauza unui lacom ca tine un sarac va sclavagi pana la pensie. tu sa faci 30k euro in 2 timpi si 3 prostiri, parca l-ai construit tu parazite desi peste un 10% profit la constructor este tot escrocherie. da’ asta e, daca statul ticalos va permite…sa nu-ti inchipui ca asta iti schimba statutul de JMENAR.

  • eu zic sa spargeti si zidul dintre bucatarie si baie…un om destept nu gateste..asa mi-ati raspuns la intrebarea „Ce fac cu mirosul care trece in living din bucatarie?”..am mai postat aici..si sunt o persoana care a vazut apartamentul..presupun ca va si amintiti (am o vaga banuiala ca nu ati avut prea multe oferte..de fapt stiu si spun tot..:)))))
   alina

 94. Vai, cata decenta! Din vreo 30 de mesaje ale lui UnuTavanAlexx, ai sters si tu un cuvant jignitor, in timp ce comentariul meu nu e afisat deloc. Ce v-ar place sa fiti la cenzura. Altfel, aceleasi clisee si invocarea „tarilor cvilizate”. De unde de fapt vin si bunele si relele de dupa 1990. Dar asta o stiu cei care cerceteaza nu auto-victimizatii si iluminatii natiunii. Hai, luati-va steagurile rosii si marsaluiti pentru revenirea la ratia lunara. Ce atata diferenta intre oameni?! Sa aiba toti 50 de euro pe luna si sa se revina la statutul de chirias al statului. Gata cu proprietatea, ca doar Ilici Iliescu a zis ca e un moft. Si telefonati si ilegalistilor!

  • „Hai, luati-va steagurile rosii” asta sa i-o zici lui fratele tau , slutul ponta, jmenare. si nu uita sa-i faci o donatie pentru raliul de la Monte Carlo dar nu asa cum face jiji sa nu te lege tata lor.

   ce-ar fi daca ai aparea matale prin presa aia de opozitie pe care o sustii din ce ne spui, asa ca exemplu al succesului programului Prima Casa care a salvat constructiile. constructiile de jmenuri in care bani virtuali ajung intru bunastarea unor speculanti ordinari. eh, ce ziceti prieteni ai ravanului, ii facem domnului avocat niste publicitate suplimentara? dupa comportamentul avut ar fi meritat cu varf si indesat. sau ioane, ce esti, nu esti JMENAR…esti investitor strategic? poate gresim noi.

   mai esti si nesimtit nerecunoscator. il injuri pe boc cel umil care ti-a dat posibilitatea sa faci 20-35mii E dintr-un foc in timp ce altii mai scoliti ca tine (ex medici) lucreaza cu cincinalele sa scoata atata banet.

   • @ Unu

    Nu intra în jocul unui speculant blogtroll. Nu vezi că a transformat atmosfera într-o anarhie deși e aici de numai 24 de ore ? Ignoră-l ca să nu îl ignor eu definitiv cu ajutorul funcției wordpress… El își cunoaște bine condiția de jmeker parazit dar îi e greu să o accepte. Să îl lăsăm că e ocupat cu vânzarea apartamentului minune care a crescut peste noapte de la 57 la 70 m.p. și pe deasupra a mai și întinerit cu 2 ani – 1976 – 1978 🙂

   • apropo de mp TF, nu stau sa calculez, dar asa la prima vedere, ce suprafata pot ocupa peretii despartitori de 15cm grosime ai unui apartament? eu zic ca la sporul acela imens in SU din saracul apartament n-au mai ramas decat stalpii 😀

  • avocat Ioan Pitut – speculant ordinar.

   Doar ca sa creasca google ranking 🙂

   ===

   Serios acum, domnu’ „avocat” (cu ghilimele pentru ca nu meritati aceasta titulatura), vad ca sunteti si logoreic, pe langa faptul ca sunteti paranoic si cu abilitati limitate de intelegere a unui text.

   Cred ca se vor cracana de ras clientii care va vor cauta pe Google…
   Bafta !

   P.S.: exista o chestie care se cheama RSS feed, si care te anunta cand cineva adauga ceva pe blog.

  • v-ar placea..nu place..la admitere la drept nu se de examen la gramatica?…ah..la sectia combinatori nu se pune..

   • @Alina

    Pitut e abolvent de facultate particulara. N-a dat nicio admitere.
    Se da interesant pe aici cu fel si fel de afirmatii prostesti de genul „avocat pledant”.

    Toti avocatii sunt „pledanti” si acorda si consultanta. Alora mai „timizi” le e tarsa sa se mearga in instanta si sa-si sustina oral concluziile pe care le pot formula de altfel si in scris. La vremea cand a intrat el in Barou nici macar nu se dadea examen de intrarea. Era un fel de ..interviu. Si a mai avut nevoie si de un „maestru” caruia sa-i care geanta pana la ….definitivat.

   • @BCA + (@Pitut + @Banel (colegu lui Pitut))
    Stiu ca baune incompetenta in el..ca l-am vazut personal pe Banel si ce se aseamana se aduna.

    Sa va mai povestesc cum incerca Banel sau Pitut (nu stiu sigur) sa ne convinga de apartament intr-o vineri la 12 noaptea la telefon? Asta dupa ce l-am vazut..mai povestea cat de bun e..probabil pentru ca e foarte mare si nu am putut sa-l vedem pe tot..:)))

    Astea sunt fapte..pentru care nu aveti „instrumente” sa le demontati, domnilor!
    Fiti siguri ca cei care va suporta sunt cel putin la fel de pregatiti, doar ca sunt mai simtiti si nu atat de lacomi.

    Inca ceva..reaua intentie vine la pachet cu prostia nu cu inteligenta. Puteti sa elucubrati aici pana la vara..nu va face decat mai stupizi cu fiecare post.

    Revin daca e nevoie..
    Alina

   • In cazul in care sunt nelamuriri legate de fraza pe care o voi cita..si pe care am scris-o mai sus:

    „Fiti siguri ca cei care va suporta sunt cel putin la fel de pregatiti, doar ca sunt mai simtiti si nu atat de lacomi.”

    Vreau sa zic ca nu e nevoie sa va fluturati pe aici titulaturile de academician profesor doctor docent. Si noi avem..si se si vede (pentru ca stim sa scriem – daca nu stii sa scrii atunci ce stii? sa calculezi? haha). De aici spun ca suntem cel putin la fel de pregatiti. Avem si noi de toate..

    Si spun ca va suportam pentru ca trebuie sa mai platim chirie inca jumate de an. Nu! Nu vom cumpara acum, poate la jumate de pret (si si atunci ne mai gandim).

    Pentru mine in cazul de fata sunteti un vanzator…care omite adevarul…ideea cu 77-le ala e sa vada omul daca blocul se supune normelor mai riguroase de dupa cutremur. Si cum normele alea se stabilesc inainte de inceperea constructiei…ne intereseaza exact cand a inceput constructia..do you get meee?

   • @ Alina

    Ar trebui să învețe din atitudinea ta multe femei care înghit mizeriile acestor trepăduși nenorociți. Indiferent de manipulările constante ale trompetelor imobiliare, piața merge intr-o singură direcție – În JOS.

    Dacă și trăntorii din sistem văd scăderi de preț de 10 % în 2012 înseamnă că de fapt prăbușirea va fi de cel puțin 20 %…

    http://www.zf.ro/proprietati/apartamentele-cu-trei-camere-din-bucuresti-au-inghetat-la-78-000-de-euro-in-decembrie-si-tendinta-este-in-continuare-de-scadere-9123239

 95. Alo, Tefalexunuc, Entitate, Dsaca citeai du atentie din actele alea ai fi vazut ca aproape zece metri aveau doar cele doua balcoane, devenite suprafata utila cu mult inainte sa cumpar. ca asa avea cotineatza, balcoane generoase. Nu mai pomeni cuvantul „frate” nici in gluma, chiar daca te referi la un „frate” de breasla!
  Sigur sa opresti accesul, doar esti proprietar de site. Si daca vine unul care raspunde si tot raspunde la dejectiile tale, deja te supara.
  Sigur, in cele doua zile de vacanta, aberatiile si obtuzitatea ta au fost pe alocuri chiar distrative, dar nu esti un exemplu de urmat. Ti-am vazut si alte comentarii, pe alte „articole”. E clar ca ura pe care o arati este de resortul altei epoci. Vezi ca in tarile civilizate, cum zici tu, si publicitatea negativa se plateste. Sa nu imi trimiti vreo factura! De fapt, nu lasi tu anonimatul pentru niste bani, ca doar nici nu-ti plac. Ce-i aia dezvoltare economica, economie de piata, etc.? Niste concepte retrograde. Cine ajunge la 5 mii de euro sa fie condamnat! Au venit astia si v-au daramat partidul, forta politica conducatoare in stat. Este adevarat, au preluat tot nepotii tovarasului, dar asta nu conteaza. Ce bine ca le-a luat Boc banii revolutionarilor si veteranilor de razboi! Ce au cautat la Stalingrad veteranii, iar ailalti la Timisoara sau in Piata Palatului?! Niste nerusinati. De ce nu laiu respectat pe Stalin, pe Ceausescu? Pe tine nu te pun pe lista asta, te-ai mandri prea mult cu asta.
  Ehe, activistilor!
  Oricum, articolul si comentariile tale jignitoare au fost salvate. Nu se stie cand ori unde pot fi utile. Sa nu uiti sa te lauzi cu ele la Plenara voastra, venalule.

  • avocate, las-o moarta, ca am auzit si noi de iosiv visarionovich djugasvili – si pana sa dai repede search pe google, iti spun eu cine a fost – prim secretar de stat al partidului comunist din 1924 😀
   P.S STALIN – inseamna „de otel” in limba rusa … the rest is history

 96. @IOAN PILUT

  Din discursul dvs. de avocat pledant reiese ca ati intrat aici in urma cu cateva zile, insa nu identific motivul nemultumirii dvs. Avocatura e o nobila meserie, lucru afirmat de altii mult mai destepti ca mine, cu care sunt de perfect de acord. Consider si eu ca si BCA ca ati dorit sa impresionati afirmand ca sunteti pledant.
  In cateva cuvinte, 4 – 5 idei principale exprimate in fraze scurte, va puteti sitetiza nemultumirea dvs.?
  Trebuie sa va marturisesc faptul ca pledoaria dvs. de aici, in care amestecati politica cu interesele dvs personale si cu interpretari arbitrare ale demersurilor proprietarului acestui blog, reuseste sa bulverseze.
  Pentru ca dvs. clamati educarea in spiritul legii, va reamintesc faptul ca pe aici s-au discutat aspecte ale deficientei cadrului legislativ. Multe legi, ordonante, etc. s-au dat in decursul timpului cu dedicatie. Este si cazul programului „Prima Casa”, care este o interventie brutala a statului in piata libera. Acest program este intocmit special pentru sprijinirea sistemului bancar cu o mare expunere pe domeniul imobiliar, desi public se afirma altceva.
  Chiar daca aveti opinii diferite, trebuie sa recunoasteti ca pretul pe care-l cereti este mult mai mare decat cel de achizitie. Asta desi imobilul, in rastimpul scurs de la adjudecarea licitatiei si pana azi a suferit uzura. Scopul achizitiei este revanzarea in vederea obtinerii de profit. Pretul cerut acum se situeaza valoric pe acelasi palier de preturi cerut si de alti proprietari in zona, palier ce este intru totul sustinut de programul guvernamental. Dupa, cum sper ca se observa, speculati o stare de fapt, lucru permis de aceeasi lege in spiritul careia doriti sa ne educam. A fi speculator nu contravine legislatiei in viguare, asa ca nu vad cu ce va simtiti lezat in interes. Fiecare intelege sa-si castige existenta conform propriilor principiile morale.
  Ma intreb, desigur retoric, de ce a fost necesar sa va expuneti, actionand speculativ? Nu este suficienta plaja atribuita de avocatura?

 97. http://economie.hotnews.ro/stiri-pensii_private-11105422-guvernul-putea-adopta-dupa-4-zile-consultare-publica-act-normativ-care-modifica-legea-privind-falimentul-companiilor-asigurari.htm

  Ce mai vorbeam pe aici ….
  Deci daca ai de luat despagubiri (bani) de la o firma de asigurari care intra brusc in faliment, trebuie sa astepti „doar” 5 ani. Fara sa mai primesti si dobanzi.

  Sa vedem in cat timp va plati FNGDBPLM pagubitilor care vor avea depozite la prima banca care va falimentaa

   • @p.craiu

    Esti asa de usor de pacalit ?

    20 de zile lucratoare este termenul de INCEPERE a platilor.

    Important e termenul de FINALIZARE a platii despagubirilor.

    M-ai dezamagit krunt. Spune-mi daca ai inteles nuanta ca sa pot relua si detalia.

   • Nu avem precedente.
    Depinde de amploarea falimentelor, daca si cand se vor intampla.
    Termenul de 20 de zile este termen limita.

   • @p.craiu

    „Începând cu 1 ianuarie 2011, termenul pentru începerea plăţii compensaţiilor este de 20 de zile lucrătoare de la data când depozitele au devenit indisponibile”

    Termen „limita” pentru ce ?

    Ti-am pus cu copy fraza mai sus. Probabil ca intelegi sensul sintagmei „incepere”. Nu scrie nimic de termenul de „finalizare”.

    Te rog nu o fa pe prosul

   • 20 zile lucratoare – ~2050.
    Dupa cum spuneam mai sus – nu exista precedente in aceleasi conditii (Bancorex, BIR ies din schema) . Existenta/amploare/nivel despagubire la un default.
    Intrucat suspectez o convingere deja formata pe tema nu te impiedica nimeni sa actionezi pe cale de consecinta : inchiriat safe, „la ciorap” etc. Plain and simple.

   • @p.craiu

    Nu ma impiedica nimeni sa fac nimic.

    Constat ca ne-am inteles. Despagubirea e o chestiune de viitor. Si despagubirea se face in RON – adica aia tipariti de BNR si masurati in tone metrice.

    Nu intereseaza pe nimeni daca ai avut depozite in Euro sau dolari.

 98. @ Alina…
  Zi-le,Alina! Poate-si mai revin hienele astea care vor sa o vanda si pe masa la 1500mp intr-o tara in care salariul mediu e in jur de 300 euro….

  • ce nu inteleg oamenii astia e ca nu cumparam pentru ca stim ca vor scadea preturile..nu pentru ca nu avem bani..practic vreau sa fac si eu un business cu ei..dar vreau de data asta ca ei sa-si ia teapa..(cine sapa teapa altuia cade singur in ea..parca asa era nu?)
   e o chestie de timp doar…si rabdare avem ca suntem tineri..muhahaha

  • @Alina,

   Toata lumea vrea sa faca un bussiness. Si cumparatorul, dar si vanzatorul. Atunci cand bussiness-ul a fost in floare, am vazut ce a fost. Sume totale de peste 100.000 de euro de returnat. Citeam pe vremuri pe softpedia cum lume in cauza spunea ca nu e o problema, ratele nu au crescut (ha ha) si pot fi platite. Asta e mentalitatea, o mentalitate veche de care am mai vorbit. Capitalismul e o goana dupa oportunitati, mentalitatea veche te impinge sa te asezi si acolo sa ingheti.

   Acum nu mai poate fi vorba de bussiness. Daca era, poti fi sigura ca idiotii tarii asteia erau inghesuiti la usile bancilor ca sa ia credite de 100.000k. Acum nu mai e nici un bussiness. S-a spart buba si baietii astia or sa sufere (la un moment dat, unii mai rau, altii mai putin). Nu mai sunt bani. Nu se mai dau bani. Exista joburi bine platite, dar multi din acesti oameni au deja creditul in spate. Exista si alte multe joburi platite mediu care au in spate credite Prima Casa.

   Ceea ce lumea tinde sa uite este faptul ca in 2008 si in 2009 au fost generatii duble de absolventi de facultate. In 2008 facultati economice si umaniste, in 2009 ingineri si alte facultati cu profil „real”. Vorbim de aproximativ 200.000 de absolventi la nivel national in anii aia. In perioada aceea a fost o cerere mai mare de chirii/achizitii si din cauza asta. Criza si lipsa de oportunitati a imprastiat destui din acestia in cele patru zari (zari europene in multe cazuri).

   Cererea va scadea in viitor. In anii de boom s-a construit. Acum se construieste mai lent, dar lumea tinde sa uite ca ce s-a construit deja, ramane construit. Deci numarul total de locuinte a crescut puternic in trecutul apropiat. Cererea se subtiaza din lipsa de bani si din lipsa de oameni. Suntem din ce in ce mai putin. In acelasi timp, natalitatea la oamenii „din patura mijlocie+” este strict negativa (cati din prietenii vostri au doar un copil si la atat vor sa ramana?). Natalitatea totala este tinuta cat de cat sus de rata de proliferare in zonele sarace ale societatii. Oameni care nu au posibilitati si ai caror copii in marea majoritate vor fi privati de educatie si lipsiti de cultura. Romania nu este SUA, unde orice idiot poate trai cu ajutoare de la stat la un nivel relativ decent. Oamenii care imping economia sunt din ce in ce mai putini si automat cererea de bunuri si locuinte scade in mod natural.

   La asta insa nu se gandeste nimeni. Sa iti iei o casa in romania si sa platesti la ea timp de 30 de ani, in conditiile in care sunt sanse uriase ca peste 30 de ani sa nu mai existe suficienti oameni care sa sustina societatea, este nebunie. This is madness, vorba unui film gol de sens. Deja sistemul gafaie si abia se mai sustine.

   Datoriile externe ale romaniei (atat cele de stat cat si cele ale creditacilor nostri cei de toate zilele) vor directiona in anii ce vor urma cantitati uriase de VALOARE in tari straine. Oamenii buni vor pleca in numar tot mai mare (luand banii lor cu ei), banii de pe dobanzi vor pleca de asemenea. Si in acelasi timp, rezultatele muncii noastre tot acolo se duc. Nu vedeti de fapt ce inseamna sclavia moderna? Noi aici producem lucruri, pe care le vindem in afara (cei de afara castiga din taxe, din costuri mai mici de munca, etc), luam bani cu care apoi platim datoriile tot afara. Cu ce ramanem de fapt?

   Totul a pornit de la ideea de specula. E mai rau de atat. Este distrugere. Fiecare speculant in parte isi vede interesul, dar apoi luati toti in intregime, putem observa distrugerea. Si cum deja sistemul sta sa cada si parti din el sunt in ruine, este clar ca valoarea lor este aceea de ruine, eventual cu un plus emotional, dar nimic mai mult.

   Iar m-am apucat sa scriu mult. Trebuie sa revin la scris la liniuta.

 99. @alexx – starea mintala respectiva te caracterizeaza!
  Cat despre urmarirea doamnei debitoare, are destule modalitati sa nu mai dea vreun leu vreodata bancii;

  @alina – iti multumesc pentru atentia pe care o acorzi scrierii mele, omisiunilor in noapte si pentru faptul ca ai gasit cu usurinta o litera lipsa in cateva sute de randuri; apoi nu m-am prezentat eu drept savant, ci articolul dezbatut are in continut sintagma „avocat……..” Remember?! Nu te cunoc si nu ai vorbit cu mine niciodata. Trecand peste fenomenul bancaro-mafiot, daca spui ca ai fost acolo si vrei sa arati onestitate, explica-le criticilor ca acea suprafata chiar exista, asta ca detaliu. Treaba cu agentii „aburitori” este in cea mare parte adevarata si e foarte bine sa nu le bagi banii in buzunar astora. Chiar iti spun mai mult de-atat, pe tema Titulescu: a venit reprezentanta unei agentii, cu un cuplu, varianta cash, s-au uitat oamenii si au intrebat cati mp. are. Le-am spus ca 70 si s-au mirat foarte tare, spunand ca agentia le-a spus ca sunt … 80! M-am uitat „cumva” la agenta, iar dupa ce au plecat cei doi, am poftit-o si pe dumneaei sa plece, cu niste „vorbe” si sa primeasca un comision de la cine o gasi, dar nu de la mine; oricum, dupa 2008, cred ca doua treimi de astfel de agenti s-au reprofilat; nu mai dramatiza – nu iti place produsul, nu il cumperi si nu oferi comision. Ce e asa fantastic? Sunt „n” domenii la fel. Iti urez sa cumperi apartamentul dorit si la pretul ideal. Mai stai un pic, piata inca scade, iar daca vor fmi-ii economia scade si ea si tot asa. Avantaje si dezavantaje. Asa e cu interdependenta.

  @akhenaton – este primul comentariu fara jigniri pe care il vad postat; una e sa combati cu argumente si sa scrii un articol verificat si alta esa insiruiesti elemente de adevar, fals si cu limbaj abject – aceea a fost nemultumirea; in rest, din partea mea, sa combata, chiar cu efecte pozitive macro; Foarte simplu.

  • ma refeream la scrierea „mi-ar place” – care e corect „mi-ar placea”..din nou..cautati sa deviati de la subiect..nu la litere ma refeream pentru ca litere mananc si eu si o sa mai mananc pentru ca-mi plac..
   da..am vazut apartamentul..asta si spun pe aici..E MIIICCC..cat de mare sa scriu ca E MIC? are un hol minuscul..si camerele sunt f mici..sincer nu stiu de unde scoateti 70mp..ce daca are balconul spart..pot f bine sa cumpar unul la fel de mic..sa-i sparg eu balconul..si restul de spargeri pe care mi le fac singura..si ajung si eu la 70mp :D.
   divagati f mult..am subliniat ca am vazut apartamentul tocmai ca sa mai scurtam din aceste inevitabile deviatii ..ideea cu acest apartament e urmatoarea :INDIFERENT CATE SUTE DE METRI SCRIETI CA ARE..IMPORTANT E CE SE VEDE ..ANUME CA E MIC..NU VETI CONVINGE PE NIMENI SA CUMPERE..DECAT SA-L VADA CEL MULT..PENTRU CA LA FATA LOCULUI CUMPARATORUL REAL VA VEDEA..SI ATUNCI DOAR V-ATI PIERDUT TIMPUL..CA PRESUPUN CA CEL AL CUMPARATORULUI NU CONTEAZA PENTRU DUMNEAVOASTRA DIN MOMENT CE SUNT ATATEA NECONCORDANTE SPECIAL SCRISE PENTRU A ATRAGE LA VIZIONARE SI APOI SPERATI SA-L ABURITI..DOAR SUNTETI AVOCAT..

   cat despre titulatura dumneavoastra..era o cumva o gluma..plecata de la faptul ca va prezentati ca un avocat pledant..deci nu orice fel de avocat..deci sa intelegem ca avem pretentii..asta era ideea..SI DE FAPT SUNTETI UN VANZATOR SI ATAT. CALITATEA DE AVOCAT NU VA AJUTA CU NIMIC..FIE EA SI DE AVOCAT PLEDANT..DE ACEEA NU SIMT NEVOIA SA AFLU ACESTE AMANUNTE SI CRED CA DOAR INCERCATI SA SPECULATI CHIAR SI ASPECTUL ASTA…

   Discutia asta poate merge pana in panzele albe..si dummneavoastra sunteti cel care alimentati in favoarea mea (noastra)..pentru ca ATI MINTIT SI MINTITI IN CONTINUARE..ASTA E SINGURA ACUZA..NU CA NU-MI CONVINE PRETUL ETC ETC ETC..stiu si eu cum e treaba daca nu-ti convine ceva..simplu..pleci..nu te bagi in albie cu porcii ca te mananca..
   DE AIA NICI NU AS CUMPARA APARTAMENTUL (IN AFARA DESIGUR DE FAPTUL CA E MIC). PENTRU CA NU AM INCREDERE..CINE STIE CE MAI APARE..

   SI VA ROG NU MAI SPUNETI CA ATI CUMPARAT APARTAMENTUL PT UZ PERSONAL..SI APOI DE FAPT ATI VRUT SA-L VINDETI…E CLAR CA ZIUA CE ATI FACUT..

   TOCMAI ASTA VA RETROGRADEAZA…BLABLAUL ASTA DESPRE MEDIUL ECONOMIC..ETC ETC..PROPUN SA SCRIETI LA OBIECT SI POATE CINE STIE..

   NU NE INTERESEAZA..STIM SI NOI..VA ROG SA MA CREDETI..STIM ..SI TOCMAI DE AIA ASTEPTAM FRUMOS..

   In final, daca imi permiteti un sfat…nu inteleg de ce nu lasati la pret ..de genul..60 de mii..ca sa-l vindeti acum..si nu peste jumate de an cu 40… ca sa nu iesiti in pierdere..ca stiu si cu cat l-ati cumparat…parerea mea…

   • eu cred ca trebuie sa facem o sesizare la DNA sa verifice putin mafia din spatele cortinei: „executorul de pe lângă Banca Transilvania care a ținut la naftalină licitația dar le rămân destui bani, să n-aveți grijă”

    bate la ochi ca acest jmenar a ajuns sa cumpere la scorul ala si la locatia aia, fara sa il supere nimeni. stie cineva unde se fac sezisari dna?

   • @ UNU

    Ba din contră ! Prețul cu care a cumpărat este cam mare 🙂 Stai să vezi, unule, cum se vor desfășura licitațiile băncilor în 2012… Goana după lichidități va face minuni. Apartamentul e doar un coteț nenorocit cu pereți dărâmați și cu alte 10 etaje deasupra. (probabil alte zeci de pereți eliminați).

    Procesul în sine de executare e clar că a fost mânărit dar prețul pare mic din cauza mizeriei PRIMA CASĂ… care menține artificial plafonul de 50-60.000 pt 2 camere. Totul a fost legal, nu te impacienta inutil… Escrocheriile mafiei bancar-imobiliare sunt LEGALE, tolerate de STAT prin programe mincinoase și intervenționism fără limite.

    Achiziția cu avans de 5 % nu va reflecta niciodată REALITATEA unei piețe fie ea imobiliară sau de altă natură. Evident, mulți proști ar fi considerat un chilipir acest preț pentru că ei nu au înțeles nici acum principiul pe care funcționează P.C. Dar despre asta am scris deja zeci de pagini. Trebuia să fac precizările de mai sus ca să nu se facă iar prostul că nu înțelege ce vreau să spun 🙂

   • TF mi-am aruncat un ochi zilele astea pe citeva site-uri ale bancilor cu executari. sincer n-am vazut nimic la mai putin de 75% dar care se bateau in scoruri cu imobiliare dot ro. probabil ca incep sa se vanda de la 50% in jos dar nu am vazut nici un anunt cu asemenea scaderi. toate sunt apanajul mafiei executor-parazit imobiliar. nu e de neimaginat avand in vedere la ce tehnici de milogeala si de spaguiala stapanesc cei din urma. probabil ca executorii sunt vanati la usa blocului de zeci de astfel de paraziti ramasi lesinati de foame si li se propune sa dea parte in parte afacerea.

 100. Discutia de azi a inceput interesant dar.. s-a terminat cu obisnuita galceava. Trebuie insa sa recunosc ca in comentariile de mai sus exista anumite informatii demne de strans intr-un articol separat.

 101. @pkiller
  Subscriu 110% la ce ati scris mai sus. Am aceeasi impresie. Dar nu imi dau seama cat o sa mai dureze rahatul asta, tocmai pentru ca sunt si multi de alte pareri (care mai de care..).
  Prin 2008, l-am intrebat pe un tip venit sa ne predea o ora (nu era profesor permanent, era un angajat pe undeva „bine”) cum de se gandesc oamenii la imobiliare ca la o investitie..din moment ce oamenii din jurul meu pleaca in alte tari si nu vad cum se poate sustine treaba asta pe termen lung..adica sa fie o investitie… Raspunsul m-a lasat cu gura cascata..nu mai stiu ce a zis..dar nu avea nici o treaba cu intrebarea..oricum nu concepea ce zic…

  Deci ce sa mai discutam de
  – datoriile tarii,
  – de faptul ca e doar o porcarie toata treaba cu imobiliarele care speculeaza pur si simplu nevoia de baza a unui om, anume de adapost – in primul rand cum sa permita statul specula cu o chestie atat de importanta????
  – de sporuri naturale
  – de cat de bune sunt casele astea..indiferent ce pret au…sunt unele chestii pe care nu ai plati nimic..
  etc etc

 102. Salut Scuze ca nu mai sriu bine romeneste. Am trecut Dunarea un ’85. Daca gresesc my bad.
  E ca lumea sa stai pe bara sa citesti. Va cam raspunde avocatu. Daca omu e al pe care l-am vazut acu 10 ani la Los Angeles, cand il detestau jewishii dde la alte studiouri video k avea more costumers than them „crestinul asta tocmai venit” atunci sa stii ca e foarte sharp. si aveti iluzii multe cu viata din vest. numa daca stai mult vezi partile terrible. foreclosures nu s asa criticised acolo. believe it!

  • @ Nick62

   Observ că ai același IP cu al avocatului Ioan Pituț. Ești sigur că ai trecut Dunărea ? Nu cumva era vorba de Dâmbovița ? Ioane, nu mâine, poimâine e ziua ta însă nu mă pot abține să nu îți spun că ești un mare prost… Ca moderator am posibilitatea să știu IP-ul celui care postează comentarii. Sincer, să te lauzi printr-un personaj inventat care te admiră pentru ce făceai la Los Angeles e cam grav. Eu zic să bagi capul în nisip și să dispari o perioadă… Cât de gros îți este șoriciul ? Doamne, când mă gândesc cât sunteți de penibili voi ăștia care faceți afaceri imobiliare, mă întreb cum sunt ăia pe care îi păcăliți 🙂

   La faza cu Dunărea te-ai inspirat din cântecul pușcăriașilor ?

   Când văd păsări călătoare
   Tare-aș vrea să zbor
   Să trec Dunărea albastră
   La Chilia-n port…

  • am ratat asta aseara. oligofrenul persistent. 🙂

   la noianul de posturi de aseara ii dadusem circumstante bahice da acu vad ca a avut si dedublari fanfaronice.

   avocate…esti o rushine ba!

 103. @fainis – ai pierdut firul, 15000 a fost probabil pretul din 2009;

  @alina – stiu la ce cuvant sau conjugare te refereai; tot o litera e diferenta dintre „place”si „placea”; in rest te-a luat valul jignirilor si pe tine, nefiind de mirare, examinatoareo, daca asa e blogg-ul.

  @ tf – oule, nu ai tu ce sa imi explici mie; mi-a telefonat o prietena internauta si m-a acuzat ca totul e doar o regie sa iti creasca tie ratingul. Ar fi culmea sa ma fi si platit. Este adevarat ca interventia mea a condus la cresterea comentariilor de la 207 in 18 zile la treisutesi in doar alte doua zile. Da o dezmintire, plenaristule!

  • @ Ioan Pitut
   da..in fine..tot o litera..trecem peste asta…poate doar ati mancat o litera si aveti dreptate..oricum nu despre asta era vorba.

   Nu m-a luat valul jignirilor..jignirile sunt mai urate decat ce am scris eu aici…adica adevarul. Notati ca nu sunt de partea nimanui, cum ar fi a blogului, sunt de partea mea si am gasit un loc in care sunt mai multi ca mine….

   Exact cum au scris toti pe aici..daca gasiti un disperat sa cumpere casa aia ..eu nu ma supar pentru ca oricum nu o vreau..tranzactii intre disperati..haha

   I REST MY CASE..:P

 104. Da dezmintirea aia si lasa tu L.A.-ul, ca il vei vedea doar in filme. De fapt, e bine sa stii cum e cu tehnologia. Asa se va devoala pseudonimul tau.

  • @ Pituț,

   amenințări voalate am mai primit. Uită de articolul meu; se va găsi un prost care să-ți cumpere cotețul… Ești un personaj steril și nu-și va mai aminti nimeni de tine în scurt timp… O să-ti treacă aversiunea împotriva mea mai ales dacă trecem în a IV-a dimensiune a conștiinței în 2012 și ți se va face rușine de tine 🙂

 105. Tefeule, din pacate pentru tine, ce tocmai ai citit e real. spre deosebire de tine, comunist automultumit, altii tind mai sus. Si mai lasa nasul jos, ca dai cu el de…Tavan.
  Ai pus o banda cu text si aia e tot. Daca citai printre randurilor, nu tin nici cu banca, nici cu Boc, nici cu agentii. Dar esti prea ocupat sa urasti, apis. Daca vii cu aberatii, ca as fi in mafie cu bancile, Prima Casa, etc., si mai strecori si cate o dejectie lingvistica, asta nu te impune. Doar iti mai creste ratingul, datorita mie, ca nu mai comentase nimeni articolul de multa vreme.

  Daca erai onest, ieseai din vizuina, o chemai si pe profesoara Alina si veneai cu ruleta si aparatul foto-video la “cotineatza aia fara pereti”. Nu iti facea nimeni nimic, ca nu te asteptau jandarmii lui Boc, care ataca lumea pe la mitinguri autorizate.

  • jmenare, faci o puternica reclama la prezervative.

   sunt convins ca la dna ar fi incantati sa cerceteze cativa pesti de-astia mici ca tine cu avesiune fata de sistem, si mafiei imobiliare oricand ii trebuie dat un exemplu de rasunet. luuumee lumeee, avocatul jmenar…da ba…ce kestie…culmea, profita escrocul exact de pe urma programului lui boc pe care public il hulea si injura sunt curios daca fiscul va considera o simpla vanzare..cumpararea in scop de specula si revanzarea la pret de bula a unei cotenete dupa o minora cosmetizare. poate o sa ai si niste impozit de platit cu ocazia asta.

   la cat tupeu ordinar persisti sa ai, pe bune nu ti-ar strica niste controale, provenienta banilor si d-astea. mai mult ca sigur sunt “imprumutati” de la folbalistu ala, asa-i?

   “am curajul sa spun cum ma numesc” asta nu e curaj, curaj e cand salvezi un copil din foc, cand tragi cu pusca printre gloante pe campul delupta. tu esti doar un prostake beat la ora 2.

  • @Ioan Pitut

   Gata cu aberatiile. Pe mine nu ma cheama nimeni nicaieri..pentru ca am vazut casa deja.
   Din start, eu am postat aici sa citeasca oamenii, nici o acuza, nici o dorinta de la tine.
   Hai pa.

  • @Avocat Tupeu

   Pe mine nu ma cheama nimeni nicaieri!! Stiu cum arata casa..tot speri ca si din discutiile astea penibile sa iasa un client nu?:)))
   Ideea cu posturile mele a fost de informare. Nu te0am acuzat, nu ti-am cerut, nu te-am rugat. Nici nu am vorbit cu tine. Ai dreptul sa taci. Iesi de pe blogul asta definitiv. Nu te place nimeni nu vezi?
   Mai postezi si cu alt nume (ala din America..yeaahhh)..de pe acelasi IP..doar am zis ca tupeul si prostia vin la pachet..

   Hai pa!!..mai 2PEU

   • am postat de 2 ori pentru ca a durat ceva pana sa-l vad pe primul..am crezut ca a fost o eroare si nu va aparea..

 106. Ariciule/prezervativ, caci doar decat tine e mai rea coalitia dintre un „avocat speculant notoriu samd”, se pare ca nu iti place insasi tactica ta, daca ar exista la altii. Tu care esti plin de i.d.-uri. pe unul scrii ai un limbaj cat de cat, pe altul devine mai agresiv, iar pe celelalte doua deja abject, avand doua-trei dintre ele expresia ta preferata, „oprobiul public”. Mai usor cu avantul fals muncitoresc.

 107. Tocmai ala e ghinionul tau, ca nu uit articolul, nesimtitule. Ai parasit filosofia chineza?! Candidezi la pdl? Ca acolo sunt de-astia care nu ar accepta nici exilati ca au gresit sau ca altul are dreptate, cel putin in parte.

 108. Nu te-am amenintat, ti-am promis. E o mare deosebire, papusarule. tocmai de aceea am salvat materialele. Cand acuzi public, va trebui sa iti asumi consecintele. Spre deosebire de tine, lasule, am curajul sa spun cum ma numesc, nu sa stau pe langa tavane, ca tine. Sunt „n” oameni cu blogg, dar isi dau numele si actioneaza public, nu in inchipuite samisdaturi ca tine, pentru ca te-ar ataca cineva nejustificat si/sau te-ar cenzura.

  • @ Pituț

   Comentariile tale au instaurat anarhia aici în ultimele 2 zile… Ți-am acordat dreptul la replică însă îți spun încă o dată – nu ai convins pe nimeni că ești altceva decât un speculant notoriu. Eu nu voi mai face referire la tine așadar îmi permit să îți blochez sutele de mesaje inutile și provocatoare. Faptul că ai încercat să postezi sub altă identitate ca să te apreciezi singur m-a făcut să înțeleg că dialogul cu tine e deja utopic.

   Să judece prietenii blogului și potențialii clienți ai apartamentului pe care l-ai cumpărat în scop de speculă dacă greșesc eu sau tu.

   Succes în cariera de avocat dar nu și în tentativele de a păcăli oamenii prin pârghiile mafiei bancar-imobiliare !

 109. Pe mine incepe sa ma calce pe nervi tarfa in costum

  Asociatul lui e tigan si huiduma asta e tot tigan?Apara cumva tigani la procese si ameninta cu bataia pe cei care ii demasca actiunile de prostituata penala?
  E bine cunoscut ca cei care sunt in cardasie cu tigani sunt umiliti de aiasta etnie pana la sodomie si din frustrare se umfla in pene.Asta dupa ce le-au facut bot nespalatilor aia

  de un an si jumatate de cand citesc acest blog,am postat de max 5ori,prefer sa citesc si sa ii las pe ceilalti sa posteze linkuri cu articole de presa

  Dar retardul asta ma calca pe nervi.Cum sa spui ca ai cumparat apartamentul in interes personal dar in scoti in secunda 2 la vanzare

  sfatul meu pentru avocatul sodomizat de tigani ,e sa iasa la produs.A acelasi lucru ca cel pe care il face el cu vanzarea apartamentului si cardasia cu tiganii.
  Avand experienta ,e ceva inascut pentru el

  a fost fun in primele doua posturi insa si-a dat arama pe fata in al 3-lea.Singura parte amuzanta(care a mai ramas) e ca retardul nu a realizat si nu realizeaza ce face
  Ne intareste cu fiecare post parerea pe care ne-am facut-o despre aceste starpituri

 110. Oare asta sa fie intelectualul nostru fin cu multe „costumerse” la Los Angeles ?

  http://www.bbc.co.uk/romanian/news/story/2006/10/061010_interview.shtml

  • In conformitate cu link-ul pe care-l voi atasa, la Baroul Bucuresti exista un singur avocat cu numele de Pitut. Desigur informatia nu e infailibila, asa ca s-ar putea sa existe mai multi avocati cu acelas nume.

   Pitut Gh. Ioan este avocat definitiv, membru al Baroului Bucuresti din 01-Nov-1997 prin decizia nr. 1218-06.11.97
   Telefon: ___________

   http://www.avocatura.com/avocati-bucuresti-av1-P18.html

   Domnule Pitut, permiteti-mi sa fac o sugestie, sfaturi nu dau, decat eventual platit. Evitati sa-i subapreciati pe cei de pe blog, ci mai degraba cosiderati-i ca pe niste oameni suficient de inteligenti, care prin perseverenta pot afla multe lucruri ce se doresc a fi ascunse.
   Nu stiu exact daca sunteti avocatul Asociaţiei 21 Decembrie dupa cum reiese din alt link ce-l atasez: http://www.sgg.ro/docs/File/SGG/MinutaDezbaterePublicaOGmodificareaOG19-30_01_2007.pdf.
   In cazul in care sunteti aceeasi persoana, va rog sa va abtineti de la acuzatii despre convingeri, cum sunt cele aduse de dvs. cu referire la comunism, nu-si au rostul si nici locul aici. Adevaratii eroi in viziunea mea nu cer privilegii si raman in umbra ducandu-si viata modest.
   Singurii care au profitat cu adevarat de pe urma schimbarii din ’89 sunt nomenclaturistii fostului regim (incluzand si sefii fortelor de represiune) si „eroii” vii si nevatamati ai revolutiei.
   Ori dupa cum observati aici majoritatea comentatorilor nu sunt profitori si doresc revenirea la o stare de normalitate, in care specula sa fie o exceptie si nu regula.

 111. Parerea mea e ca discutia a divagat. Scopul acestui blog poate fi atins fara nici o problema fie si daca ne concetram strict asupra lucrurilor obiective. Dicscutia prelungita cu avocatul deturneaza scopul existentei acestui spatiu virtual. Omul e avocat si stie foarte bine ce inseamna sa distragi atentia unui grup (oarecare) in care exista coeziune prin aruncarea succesiva de momeli variate pentru ca deh, sunt atatia si atatia oameni care trec pe aici.

  Nu zic neaparat ca acesta este un atac, de orice fel ar fi el, dar sa nu uitam ca in ceea ce priveste starea de fapt in imobiliare, nu e nevoie de mult efort pentru a „trezi” lumea la realitate. Efortul astora de a ascunde si a amana echilibrarea este in schimb mult mai mare si mai costisitor. Si in momentul in care nu mai au optiuni, ataca jos (ca tipul ala care impartea fluturasi cu „nu lasati tiganii sa se mute langa voi, nu lasati din pret!”. Suna bine, la fel cum face si guvernul nostru cu autonomia tinutului secuiesc si vreo crima sau un suicid atunci cand trebuie sa treaca vreo lege de care masele sa afle cand e prea tarziu).

  Este clar ca omul are interese. Posibil sa fi luat ap cu credit si vrea sa scape rapid de el, ca stie el mai bine decat noi (chiar a zis ca are info) ca lucrurile se imput. Daca ai info ca lucrurile merg bine, de obicei astepti pana ajung asa de bune cum ai tu info. Sau si mai probabil, asa cum e spart apartamentul acum, nu ar locui acolo sub nici o forma, deoarece fiind un om inteligent, realizeaza ca la un „stranut” mai tare, se culca in pat si se trezeste direct sub pamant.

  Ca sa inchei, discutia actuala de pe blog a ajuns in domeniul unui conflict de interese unic, intre o idee (care ulterior a devenit ceva personal, pentru ca da, modul de a pune problema a fost de la inceput unul care asta isi dorea) si un nene care vrea sa faca bani. Este util de cunoscut ca exemplu, deja nu mai exista informatie in posturi, iar discutia este prelungita in mod artificial de domnul avocat asteptand probabil o greseala de exprimare care sa poata fi „intoarsa” in instanta.

  PS.
  Tare aia cu nick92. Lasand laoparte faza cu IP-ul (care are clasa din un ISP din cu totul alta zona a lumii, daca ar fi omul in state), daca domnul avocat era in 2001 in LA, la aprox 3 ani de la intrarea in barou (conform deciziei 1218-06.11.97 ), cu clienti garla, asta dupa ce a plecat din romania si a intrat in cu totul alt sistem legislativ, rezulta o anumita viteza greu de crezut.

  Dupa cum scrie aici:
  http://www.studentie.ro/campus/Licentiati_fara_diploma_in_Occident/c-70-a-8192

  domnul ar fi trebuit sa incheie studii in SUA pentru diferente. Am cautat din curiozitate in mai multe moduri urme ale trecerii domnului avocat pe acolo(adica am cautat avocati in state, procese inchise) dar nu am gasit nimc. Interesant ca domnul avocat nu a negat ceea ce a spus nick92 (adica tot el). Dar sa nu fiu rau, asta se numeste probabil „circumstantial” in limbajul specific.

  PPS.
  Uimitor ce poti gasi in 25 de minute. Ma intreb daca domnul avocat chiar este domnul avocat.

 112. indicele prostituatelor a atins alt MINIM ISTORIC 991E/mp. inevitabilul s-a produs, prostituatele scazand in ultima luna scorurile asa incat sa nu mai contrasteze prea rau cu indicele INS (pe primele 6 luni din 2011) care arata scaderi de 5%.

  escrocii si-au retras reduta in capitala. acum incearca cu disperare sa manipuleze preturile aici, rpobabil singurul loc care mai merita si unde se mai vinde cate ceva. asa incat, in luna decembrie in B s-a petrecut o crestere anacronica. judecand dupa faptul ca in B sunt listate probabil peste 70% din cloace, e normal ca trendul orasului sa dea trendul tarii. eh, escrocii au manipulat dar au uitat aspectul asta. sa ne amintim ca INS a indicat o scadere de 7,5% pe primele 6 luni din 2011, scadere care pe site-ul prostituatelor este figurata ca si CRESTERE!

 113. Urmatoarea mea achizitie va fi in Ferentari.
  Uitati ce frumos ridica in slavi madam Ochiana acest minunat cartier:

  http://media.imopedia.ro/stiri-imobiliare/unde-se-gasesc-cele-mai-ieftine-proprietati-din-capitala-si-ce-vicii-se-ascund-in-spatele-lor-18418.html

  „Partea mai apropiată de oraş, cea de lângă Sebastian, sau în Sălaj, este cea care nu seamănă deloc cu imaginea pe care toată lumea şi-a făcut-o despre această parte a oraşului.”
  „În această parte a cartierului, preţurile de strigare sunt similare cu cele din multe alte cartiere bucureştene. Astfel, un apartament cu două camere, la intersecţia cu Sebastian, este scos la vânzare cu 57.000 euro, iar cele cu trei camere se vând cu aproximativ 70.000 euro.”

  Maine ma duc sa cumpar chiar doua si saptamana viitoare ( am nevoie de putin timp sa sparg peretii ) le scot la vanzare cu cel putin 100.000 euro fiecare.
  E careva interesat ? Hai repede ca poate din motive personale mai pun 20 k la pret !

  • @Pitutzaaa

   Pai la 100000 bucata le poti vinde si la pereche. Le dai usor de ….tooooot…..

   Cand ai mai mult timp te invit sa discutam putzin despre elementele constitutive ale infractiunii de „port ilegal de creier”.

   Pari a fi expert

 1. Pingback: Ariciul si prezervativul | Locuinta Mea

 2. Pingback: My Homepage

 3. Pingback: Asa nu! « Sunt totul si totusi nimic!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: