Pușcăria Mafioților


Intreaga Mafie Bancar-Imobiliara se cramponeaza de valoarea metrului pătrat de locuință.  Pentru asta îi plătește pe prostituații de la IMOBILIARE  PUNCT  RO, sa genereze indicele imobiliar alcătuit in baza anunțurilor postate de paraziții societății – agenții imobiliari.

Eu va propun acum, la sfârsit de an, când e limpede pentru orice om normal la cap că urmeaza apocalipsa imobiliară în 2012, un altfel de reper: ”INDICELE  PENITENCIARE PUNCT RO”

Să calculăm, prieteni, valoarea metrului pătrat cu care se poate construi o nouă pușcarie – un proiect pilot care să servească generațiilor următoare drept reper material, social și mai ales MORAL.

E imperios necesară demararea unui astfel de proiect cel puțin la nivel de București intrucât Rahova și Jilava sunt deja suprapopulate. Or, majoritatea escrocilor bancar-imobiliari își desfășoară activitatea în și pe lângă capitală.

Gândiți-vă că o astfel de realizare ne-ar scăpa cel puțin de una din cele două categorii despre care scria marele Eminescu – de mișei. Cât despre smintiți, adică oligofrenii care ”au pus botul” la programul cadou otrăvit PRIMA CASĂ, pe ei îi vom pune paznici și personal administrativ in cadrul centrelor de detenție și de reformare profesională.  Le va fi greu să îi reobișnuiască pe nemernicii ăștia să muncească insă în felul ăsta vor vedea și ei cât sunt de proști, dându-și seama că au fost păcăliți de-a lungul anilor de niște creaturi cu o valoare intelectuală extrem de precară.  Spunea domnul Paleologu că sintagma ”inteligență diabolică” este un nonsens. – ”Căci ăsta este diavolul – PROSTIA. El nu e deștept/viclean așa cum crede lumea; el este PROST…”   Un om inteligent nu poate face rău.

Păi ce persoană ar fi mai potrivită pentru reeducarea scursurilor bancar-imobiliare decât un profesor universitar ? Doamna Stancu, beneficiara primului credit Prima Casă 4, cadru didactic care a murdărit într-un hal fără de hal condiția de intelectual își va exercita cel mai bine meseria intr-o pușcărie !!!  Ce paznic mai bun ar putea avea poarta unei închisori decât un polițist al cărui salariu a fost diminuat cu 25 % exact după ce și-a luat creditul Prima Casă ???

Mi-o imaginez pe madame Stancu exact ca în ”Brigada Diverse” întrebându-i pe agenții imobiliari : ” Ce facem când găsim la mica pulicitate un anunț dat de proprietar ?”  –   Îl multiplicăm de sute de ori astfel încât cumpărătorii să nu-l găsească și ne mai punem și noi câteva mii de euro…

Eu propun ca fiecare om LIBER și CONȘTIENT de cancerul social reprezentat de MAFIA POLITICO-BANCAR-IMOBILIARĂ , să suporte un metru pătrat de construcție a unui penitenciar în care să îi cazăm pe nenorociții ăștia fără nicio excepție. Gândiți-vă că o astfel de investiție ar fi cu siguranță mai profitabilă decât orice dobândă bancară, decât orice acțiune sau orice metal prețios…  O societate fără gunoaie manipulatoare, hoațe si puturoase ar fi raiul pe pământ…

Nu, nu am de gând să deschid un cont bancar în care sa strângem suma necesară autorizației de construcție. Prefer să evit circumstanțe similare condiției de escroc.  Vreau doar să văd în ce măsura sunteți conștienți de cauza principalelor nenorociri pe care le vedem astăzi în jurul nostru.  Vreau să văd cât sunteți dispuși din sărăcia dumneavoastră să cheltuiți pentru a scăpa de mizeriile pe care le vedem zilnic la televizor invocând criza ca și cum aceasta ar fi venit de la Dumnezeu…  Să văd în ce măsură conștientizați că week-end-ul acesta tocmai s-a hotărât la Bruxelles că doar cetățenii vor suporta bailout-urile Europei…  Bancherii au fost scutiți de participarea la fondurile de salvare, ei fiind de fapt principalii vinovați ai exceselor care au permis statelor îndatorări peste putința de rambursare.

http://www.capital.ro/detalii-articole/stiri/157943.html

Banca Națională a României constată că prostănacii încep să rămână fără locuințe…  De la băncile mamă ordinele sunt clare și se pare că Leibniz se inșela : Nu trăim în cea mai bună dintre lumile posibile 🙂

http://www.zf.ro/banci-si-asigurari/in-sfarsit-confirma-si-bnr-intarzierea-ajustarii-sistemului-bancar-impiedica-relansarea-creditarii-9050743

Să-i băgăm la răcoare, stimați prieteni ai blogului TF, pe toți pușcăriabilii – de la primul ministru Emil Boc, președintele bancherilor Radu Grațian Ghețea, președintele FNGCIMM Aurel Șaramet si guvernatorul Mugur Isărescu până la ultimul evaluator sau agent imobiliar.  De la parlamentarii care au anulat toate reglementările ordonanței 50 și până la mâncătorii de căcat ai mafiei imobiliare – Adrian Erimescu ( IMOBILIARE PUNCT RO ) împreună cu Răzvan Muntean managerul IMOPEDIA.   De la dezvoltatorii imobiliari cu dosare penale care se vor ”soluționa” intotdeauna cu NUP si pâna la ultimul samsar de terenuri și apartamente cumpărate în scop de speculă – toți adunați și băgați acolo unde le este locul – LA  PUȘCĂRIE !!!

Deși nu sunt un ”multinațional”, vă mărturisesc că eu mâine aș scoate din buzunar 1.000 de euro – că tot invocă prostituații IMOBILIARE PUNCT RO aceasta valoare – pentru un metru pătrat de penitenciar (mai mult pentru măsuri de siguranță și mai puțin pentru confort) și cred că bucuria acestui efort ar fi mult mai mare (spre nenorocirea karmei mele) decât aceea pe care o am in momentul de față și anume demascarea escrocilor si salvarea câtorva zeci poate sute de naivi din ghearele acestora.

Ca să nu cadă în păcatul sodomiei, poate doar pe Gigi Becali l-aș pune in celulă cu Ruxandra Cleciu de la Asociația Româna a Agențiilor Imobiliare. În rest – Câte 10 în cameră, în paturi suprapuse ca să își aminteasca de vilele cu etaj pe care le-au ridicat cândva din banii naivilor păcăliți.

Meniul ar fi în fiecare zi la ”minimul istoric”, singura bucățică de carne pe care ar băga-o în gură fiind cea din timpul perversiunilor sexuale…  Să mă scuze doamnele dar nenorociții ăștia le-au dat românilor în ultimii ani exact ce sugerez eu acum…   Faptul că astăzi incă mai sunt zilnic 70-80 de imbecili care acceseaza programul PRIMA CASĂ stând în patru labe în fața mafiei generalizate este cel mai elocvent exemplu.

  Tu, cititorule TF, cât ești dispus să dai pe metru pătrat de pușcărie pentru mafioți ???   Să alcătuim impreună indicele PENITENCIARE  PUNCT  RO !!!

109 gânduri despre “Pușcăria Mafioților

  1. Gabriel Stoica

    Bine zis, desi parerea mea este ca ar trebui sa fie pusi la munca la autostrazi, la infrastructura tarii nu sa stea bine merci sa manince si sa bea gratis in viitorul penitenciar, la caldurica, ci sa presteze si ore de munca in fiecare zi in folosul comunitatii.

    Poate doar asa sa isi spele pacatele.

    Un cetatean.

  2. Ioan

    Eu as da bani doar de materiale. Manopera va fi executata de ei, la aceeasi calitate cu ”ansamblurile rezidentiale: tavane cazute, pereti din rigips, crapaturi la structura de rezistenta, economie la armatura de rezistenta, etc.
    120 de euro-ultima strigare.

  3. marian

    Eu nu dau bani pentru constructia puscariei,de ce sa ne mai pierdem timpul cu ei ca oricum sunt irecuperabili. As da insa multi bani pentru lemne sa-i ardem de vii.
    Inca o data va multumesc pentru munca depusa pentru acest blog.

  4. pkiller

    nu vad de ce trebuie sa ne hazardam… in un metru patrat de camera normala, incap stivuite, aproximativ 200 de urne cu cenusa. la mine in baie putem sa cazam pe vecie vreo 1000-1500 din ei.

  5. Marius

    Domnule TF,
    Sunt un simplu student in an terminal care lucreaza de 2 ani in IT.
    As vrea sa cumpar un apartament, anul viitor, cand va veni momentul sa parasesc caminul studentesc :))
    Care credeti ca va fi pretul pentru zona tineretului sau dristor pt un ap de 2 camere ? Oare va mai fi si o PC 5 care sa tina preturile sus ?Pana anul voi putea strange suma necesara pt un avans.
    Ce ma sfatuiti sa fac ai sa nu devin argat 20-25 ani ?

    1. BCA

      @Marius

      Domnul TF are putina treaba in curte dar pana vine inapoi iti dau eu o tema de gandire.

      „Esenta fericirii este – sa nu ai credit”

      Deci, fara credit, stand in gazda, strangand ban pe ban in x ani iti vei lua aptul mult dorit. Aritmetica !

    2. @ Până nu se așeaza piața imobiliara, nu sfătuiesc pe nimeni să cumpere indiferent că e vorba de credit, de cash sau de trecere la confort superior. Dacă in 2011 când Mafia Bancar-Imobiliara încă mai credea în reveniri si redresări prețurile s-au dus în jos mai bine de 10%, trebuie să fii conștient de ce va fi la anul când măsurile de protecție sociala vor fi tot mai firave și când toata Europa va îmbrațișa AUSTERITATEA.

      Eu nu pot să prezic prețuri dar tot ce am spus până acum s-a cam adeverit. Imbecilii din jurul nostru care se înghesuie la Prima Casă precum muștele la rahat sunt singurii vinovați de menținerea speculei.

      În condițiile în care Bancherii anticipeaza pierderi si la anul, pentru mine nu exista motive de îndoială cu privire la singura direcție a pieței imo – în JOS !!! Downloadeaza scadențarul PC pe care l-am postat la secțiunea Piața Imobiliara, calculeaza cât vei plăti din sold într-un an de zile și vei rămâne șocat de câți bani salvezi necumpărând acum sau cât trebuie să muncesti pentru 10.000 de euro în plus pentru Mafia Bancar-Imobiliară.

    3. madeleine

      Marius,

      Tocmai ce ne spunea un amic despre un apartament in dristor cu 3 camere, dupa 1980, parter ce-i drept, care s-a dat acum cu 35k, cash.

      Bineinteles, proprietarul se grabea, insa poate te ajuta. Sunt oricum foarte multe oferte in dristor, extrem de negociabile si in scadere de la luna la luna.

  6. iou

    TavanulFals, tu canti la acordeon de fapt? 🙂
    Mi se pare f. buna interpretarea 😉

    Mai omule, pana cand 70-80 de dobitoci apelaza zilnic la PrimaCasa programul o sa aiba succes iar preturile n-or sa scada 😦 Rotitzele din mecanism se invart iar noi ne plangem aici cam degeaba…
    Sa zicem, cu mult optimism, ca ai salvat 1 om/zi in drumul sau de a deveni dobitoc. E foarte putin!
    Ne trebuie ceva mult mai eficient!

    De ce nu organizezi un brainstorming? Ideea mea era, o repet a treia oara, sa-i scrii un mail iscusit lui CTP, el scrie un editorial si mai iscusit care are audienta mult mai mare, adica am salvat 3 oameni/zi!

    Voi ce alte idei aveti ???
    Haideti cu idei ca dupa cum vedeti nici puterea nici opozitia, nici presedentia, nici BNR n-au interes sa pice PrimaCasa!!!

    1. @ Iou

      Mi-am cumpărat cu puțin timp în urmă instrumentul ăsta și încerc să-mi amintesc lecțiile pe care le luam acu’ 20 de ani pe la Casa de Cultură Nicolae Bălcescu… Interpretarea e cam stângace dar mesajul e important în contextul actual 🙂

      Mi-e teamă să îi scriu sau să îl abordez direct pe CTP… Este extrem de dur tipul și uneori e de preferat să nu ai de-a face cu el. Prefer să îl citesc în continuare cu plăcere decât sa am reticențe de natura personală.

      1. iou

        Hai mai Tavane, scie-mi mie pe mail o pagina, nu mai mult, si ii scriu eu, in numele meu. O pagina zic, nu mai mult, ca poate n-are rabdare sa citeasca mai mult. Promit sa-ti trimit raspunsul dc. imi raspunde.

        Nu inteleg de ce te temi de CTP de vreme ce i-ai scris lui Isarescu insusi … sau poate tu esti fi-su ala care a picat Bac-ul? 🙂

    2. BCA

      @iou

      Nooooiiiii avem ideeeeea sa lasam piata libera sa-si spuna cuvantul.

      Piaaaaaata asa o sa dea de pamant cu unii de o sa vezi toti peretii plini de …sange.

      Si lucrurile vor reintra in normal.
      Iar prietenilor nostri nu le putem spune decat – aveti rabdare, strangeti bani si nu luati credit.

      1. multumesc BCA, piata sa fie libera.
        dar fara organisme/legi care sa dicteze rata profitului, dobanzii, salariul minim/maxim sau alte chestii d’astea.
        fara organisme/legi care sa interzica specula, adica bailauselhai.
        si asa cum este in piata libera, numai un singur pret: cel al pietii libere (nu corect, real, cinstit sau alti termeni ca acestia).
        si sa fie libera.
        de acord ?

      2. BCA

        @avenirv

        Da, da …sigur. Numai ca piata are crestere dar si ….descrestere. Are dezvoltare dar si ……faliment.

        Intelegi ? Descrestere ….faliment …….niste neologisme. Intelegi ?

      3. Multumesc mult BCA ca imi explici cum functioneaza piata libera.
        chiar m-am lamurit acum.
        multz’am din nou.

        TF, niama problema. kestii se intampla.
        tu vezi-ti de treaba si ai grija de forumul asta.

      4. BCA

        @avenirv

        Asa omule. Hai ca incet incet iesi si tu mai la lumina.

        Tot ceea ce se naste si creste, creste, creste, creste ……trebuies sa si descreaaaaaaaaasca si apoi sa …….crape.
        Ca de aia exista cimitire.

        Pe aici intalanesti fel si fel de dobotoci care si-au blocat banii prin fel si fel de ziduri visandu-se …..rentieri. Fara sa inteleaga ca o vreme merge, doua vremi ….NU ….

    3. chief.. eu nu ma tangui si nu consider ca ne plangem de mila si cu atat mai putin degeaba. Banu se strange si fiecare luna care trece inseamna alti banuti pusi deoparte.

      Daca „nici puterea nici opozitia, nici presedentia, nici BNR n-au interes sa pice PrimaCasa” este interesul meu si poate si al tau sau al altora de aici sa nu pleteasca cat nu face sau sa intre sub contract pentru 30 de ani.

      Nu poti salva sau ajuta pe cineva cu forta daca nu vrea! Poti insa incerca si salva doar pe ala care deschide ochii si vrea sa fie si salvat.

  7. BCA

    Curand centura Bucurestiului va fi asaltata de ajente cu fusta scurta si „disponibilizate” din sucursalele bancare …desfiintate.

    La care se vor alatura cu succes si „restructuratele” de la firmele de leasing.

    Toaaaate, dar absolut toate absolvente de ASE-ul ala de pe care n-a cazut inca …..bila (hi, hi …)

  8. aida

    Dragilor,dar de moneda euro ce ziceti? e in pericol iminent sau are viata lunga? ma gandesc la cei care au ceva pus deoparte…

    1. Alexx

      Cand s-a trecut de la marca la euro, s-au facut calcule si studii in Germania timp de 4-5 ani. Rata de schimb DM/EU a fost stabilita cu 2 ani inainte de conversia efectiva.

      Daca euro va disparea, cred ca o va face lent, in ani de zile, si nu instantaneu. Principalul motiv este ca sunt foarte multe imprumuturi guvernamentale, corporate si PF in euro, in intreaga Europa.

    2. BCA

      @aida

      Pai noi …ce sa zicem ?

      Cata vremea Germania, Franta …and comp stau cu curu’ pe saci de euro ….iar noi ne uitam luuuuung ..dupa el ……le convine.

      In ce vrei sa se stabileasca pretul unui Mertzan ? In yuani ? In ruble ?

      Ntz ! Dar rata dobitocului corporatist cu credit imo ? In ce sa se „esprime” ?

  9. Marius

    Va multumesc pt raspuns, o sa urmaresc in continuare aceste articole si voi da linkul colegilor mei care doresc sa acceseze PC.
    numai bine,
    Marius

  10. Din toată sărăcia mea dau cât dă Tavanul!Știi cum sunt articolele tale?Mă ung la suflet!În 2007 toti colegii cărora le spuneam să nu se bage la credite ipotecare radeau de mine!Acum jumate sunt executati iar jumătate se chinuie cu cotinețele de ciment!

    1. culmino

      Ce bine ca nici atunci, nici acum n-ai bani de cloace. asa e, cum zicea si Tavan, NU traim in cea mai buna dintre lumile posibile, da pe unii ii fereste dzeu de tentatii, mai cu voie, mai fara voie 🙂

  11. Pingback: Pușcăria Mafioților « Realitatea Imobiliara | CatalogWeb.info

  12. arhet

    mai scrie tavanule , ca scrii bine.

    fiecare nenorocit naiv caruia ii deschizi ochii ar trebui sa te cinsteasca macar cu 1% din paguba pe care il salvezi sa si-o faca cu mana lui.

    e drept , lumea este ipocrita deci no sa sara prea multi cu bani , macar nsite recunostinta tot ar trebui sa iti dea 🙂

    faza ironica este ca unul care a facut deja credit , sau vrea sa faca , este foarte greu de convins sa greseste. E si normal , putini oameni nu s-ar enerva cand vine cineva sa le zica „tu de fapt te-ai lasat pacalit de niste emo cu anunturi false , realitatea este alta”.

    Aparent oamenii prefera sa plateasca sume uriase decat sa admita fata de ei insisi ca gresesc, ca nu au facut un studiu de piata , ca nu pot prezice viitorul economic , etc 🙂

  13. Skostokos

    Eu dau 1000E. Anul viitor ar fi posibila o scadere cu c. 10% din motive diverse (incluzand alegerile). Scadere semnificativa va fi abia in 2013.

  14. unu

    escrcii bnr ies la interval cu afirmatii care mai decare mai imbecile si mai mitomane.

    „În sfârşit confirmă şi BNR: Întârzierea ajustării sistemului bancar împiedică relansarea creditării”

    dar ce inseamna ajustare pentru ordinarii bnr : „Nicolae Cinteză a afirmat că prin modul în care bancherii au făcut restructurările creditelor „au omorât clienţii sau erau pe punctul să-i omoare”. Mai mult decât atât, pentru că băncile nu s-au restructurat pe măsura crizei, ele au devenit ineficiente şi au transferat acest cost clienţilor buni-platnici, contribuind şi mai mult la accentuarea crizei.”

    nenea escrocu cinteza…cand inchideati ochii la evaluarile exorbitante in urma carora ati facut din tara asta un popor de saraci care locuiesc in niste cojmelii cotate la pret de palate…nu aveati nici o vina.

    executie in piata publica escroci ordinari!!

    http://www.zf.ro/banci-si-asigurari/in-sfarsit-confirma-si-bnr-intarzierea-ajustarii-sistemului-bancar-impiedica-relansarea-creditarii-9050743

  15. unu

    Speriati de regulamentul BNR, romanii se inghesuie, din nou, la credite. Ce se schimba din 2012 VIDEO

    alta vita. vita ioana:
    “Locuiesc cu mama mea, pana acum preturile erau foarte mari si nu mi-am permis sa cumpar o locuinta. Acum, aceasta simt ca e casa mea”, spune Ioana.”

    http://www.incont.ro/banci/speriati-de-regulamentul-bnr-romanii-stau-din-nou-la-coada-pentru-a-lua-credite-de-la-banca-ce-se-schimba.html

    toata magaria e rezumata printr-o fraza pusa deamproastea in textul reportajului:

    „De anul viitor, doar cei care-i vor convinge pe bancheri ca-si pot plati ratele la timp vor primi finantare. ”

    adica pana acum ce ati facut escrocilor odinari?!

    1. pkiller

      De la intai ianuarie ar fi bine ca imnul tarii sa fie schimbat in „Doamne miluieste!”. Ma refer la astia care se inghesuie acum.

    2. angel

      Sa stii ce am vazut si eu, lumea se aseaza la coada cu o ora inainte sa deschida agentiile, de nici nu mai ai loc sa treci pe trotuar de ei. Eu in prostia mea ma gandeam ca au adus portocale, dar pana la urma am vb cu cineva din rand si imi spunea ca oricum nu mai are sens sa stau si eu ca nu mai prind, el pesonal vrea sa ia 2 credite si a auzit pe cineva in fata care trebuie sa ia 3(unul si pt nepot).Era un nene care deja urla ca ar trebui sa nu se dea mai mult de unul ficaruia ca sa ajunga pt toti.Dupa eu am plecat dar imi spunea un prieten ca s-au luat si la bataie(dar el este fericit ca a prins credit si este proprietar acum) Eu am ramas pe dinafara dar cel putin m-am ales cu… portocale 🙂

  16. Corina M.

    Singurul metru patrat pentru care as da 1000 de euro este un mp de puscarie pt acesti hoti.
    Apoi, dupa ce vor avea sa fie inchisi in 1000 euro/mp mult ravnit de ei, casa mea va avea un pret real.

  17. b3t1983

    ca vorbea cineva mai sus de supraevaluari, am un o cunostinta care lucreaza la mult ravnitele mulinationale , un om ok, care citeste acest blog. la randul lui are un coleg care si-a luat un ap in crangasi cu 2 camere prin prima casa ,normal, pe care a dat 42de mii de euro, iar cand a venit evaluatorul l-a mituit cu 100 de euro (4mil) sa i-l evalueze la 48.000 ca mai avea omu nevoie de 6000 se il si mobileze.

    asa-i romanu

    1. george s

      nu cred, deoarece tu nu vezi banii, banca ii vireaza proprietarului. Iar acesta nu o fi prost sa iti dea inapoi 6 k euro, ca sa ii ramana 42, cat ceruse. Iar comisionul dat agentiei este mai mare. Notarul la ce suma a incheiat contractul ? Banca nu se joaca, de regula te trimite la un notar „agreeat”. Te-a mintit .

      1. @ george s

        Sa stii ca procedura asta de intelegere prealabila inca e de actualitate… Unii accepta sa iti dea inapoi suma stabilita de comun acord. Acum, evident, riscul este al cumparatorului 🙂 Cat despre actele propriu-zise acestea nu se schimba cu nimic doar ca vei plati comision mai mare si FNGCIMM-ului, si dobanda va creste pentru ca este in raport cu sold-ul creditului, si comisionul parazitului in cazul in care accepti sa „colaborezi” cu scursurile societatii.

      2. b3t1983

        s-a inteles cu proprietarul. in momentul in care cineva iti cumpara un raci de apartament cu 1000e/mp dupa ce ai stat cu el la vanzare 5 luni esti ca mierea cu el.

        comisionul agentului este de asemenea negociabil, dupa ce a stat 5 luni cu apartamentul accepta si mai putin

        iar la notar declari mult mai putin sa platesti impozite mai mici.

  18. Wader

    Doar sarma ghimpata, lopeti, tarusi si folie de cort. Cu wc in curte! E prea lux sa le facem betoane. Si la Auschwitz s-a trait bine nu?!

    Aaa, si mai pun un voucher pentru accesul la un curs de meserii!

    Maxim 150Eur.

    1. v. olt

      Adica, fratilor – sariti de va luati credite ca nu mai apucati! Din nou protveu da dovada ca nu face nota discordanta de marii manipulatori. Treaba e generalizata, dar si disperata.

  19. Gibbone cel Aspru

    Iata ca nu-s asa de rele noile norme BNR.

    1) Vor fi diminuate gradele maxime de indatorare la toate tipurile de credit (inclusiv Prima Casa) ceea ce va conduce la calificarea clientilor la credite mai mici. Foarte probabil vom vedea grade maxime de indatorare de 50-55% la creditele in lei (fata de 60-67% in prezent), respectiv 40% la creditele in Euro (fata de 50-60% in prezent). Iata mai jos cateva exemple:

    Credit achizitie locuinta in Euro: o familie care se califica acum la un credit de 50.000 Euro, se va califica dupa aplicarea regulamentului la aproximativ 34.500 Euro

    Credit achizitie locuinta in Ron: o familie care se califica acum la un credit de 217.000 Ron se va califica dupa aplicarea regulamentului la aproximativ 195.000 Ron

    Credit nevoi personale: o persoana care se califica acum la un credit de 43.000 Ron pe 10 ani se va califica se va califica dupa aplicarea regulamentului la 30.000 Ron pe 5 ani;

    2) Diminuarea perioadei la creditele de nevoi personale de la 10 ani la maxim 5 ani

    3) Avans minim de 15% la creditele de achizitie in ron, respectiv de minim 25% la creditele in Euro. Creditele Prima Casa raman cu un avans de 5%, insa suma creditului va fi diminuata datorita scaderii gradului de indatorare.

    4) Nevoi personale cu ipoteca:

    se vor putea acorda pe perioade mai mari de 5 ani in situatia in care prin aceste credite se refinanteaza expuneri anterioare fara a se acorda o suma suplimentara
    se vor putea acorda pe perioade mai mari de 5 ani creditele in Ron care au destinatie imobiliara (ex. achizitie teren, apartament, construire casa, etc) si la care clientul va face dovada unui avans de 40% din viitoarea investitie
    creditele care nu se incadreaza in cele 2 situatii de mai sus se vor putea acorda pe maxim 5 ani si se va finanta maxim 75% din valoarea imobilului ipotecat, in cazul creditelor in Euro .

  20. unu

    Mugur Isarescu vorbeste despre perspectivele sistemului financiar-bancar din Romania in contextul europen:

    „Nu avem incotro si vom accepta cicluri economice lungi de 40 de ani”

    recesiune pana actualele vite PC vor ajunge la pensie. salarii mici si saracie. cine are cap nu are decat o scapare: sa ingroase randurile materiei cenusii vestice si sa traiasca bine. restul, la credite PC.

  21. mrbrico

    am si eu o intrebare?de ce ii considerati pe toti care acceseaza PC „Vite”..eu cred ca exista totusi un procent(10%) dintre creditaci care isi permit luxul de a fii propritar de casa avand un salariu de peste de 3000 de euro.Din puctul meu de veder Vite sunt cei care au salariu 3000 lei avand o rata de 1200 lei

    1. unu

      cand ti se arata pe hartie cu facturi si calcule cum 1mp de constructie la standarde medii ajunge la 4-500E/mp cu teren inclus azi si accepti sa platesti unui escroc care te ameninta ca de maine se scumpeste..care escroc are profit de 100% spunand ca nu mai are de unde scadea, nu esti decat o vita.

      si tu ajent.

      astea s-au vorbit de mii de ori p-aice.

      1. mrbrico

        nu s ajent…in orasul meu (Pitesti) ultracentral pretul este de 700 de euro pe m.cat de ieftin ar trebui sa fie?

      2. Akhenaton

        mrbrico

        Cand ai inceput sa citesti TF?
        care e venitul median al unui pitestean?

        10k 😀

      3. mrbrico

        incet incet mi se face scarba de voi…pentru voi orice persoana care pune o intrebare e agent..va mai si cacati pe voi ca voi vreti sa deschideti ochii oamenlior…raspunde in mm la intrebare dc vrei sa ajuti pe cineva cu o informatie,daca nu abtine-te

      4. unu

        „venitul mediu in pitesti cred ca este vreo 200 de euro..”

        si plecatul de pe TF e gratis.

      5. Akhenaton

        mrbrico

        Inainte sa postezi cauta pe google ca e gratis si nici nu te faci de ras. Poti incepe de aici:

        http://ro.wikipedia.org/wiki/Indicatori_de_medie

        1. In lumea cea mare, cu care vrem sa ne comparam, indicii se calculeaza in functie de venitul median, asa ca eu nu te-am intrebat despre venitul mediu, ci despre venitul median.
        2. Intreaba la INS de ce nu este calculat si dat publicitatii un asemenea indicator (venit median) si de ce nu este publicat decat trendul indicelui imobiliar oficial, asta ca sa afli si eventual sa intelegi ca informatia este tinuta opaca in mod intentionat.
        3. Eu stiam ca venitul (fie el si mediu) in Romania este exprimat in lei (noi) si nu in euro, faptul ca vrei tu sa dai dovada de exces de zel este in regula, insa exprima daca poti si riscul valutar, sa fie tabloul complet.

        Din aceste considerente mesajele tale sunt definite ca fiind provocatoare, mai ales ca toate acestea s-au discutat si rasdiscutat pe blog.

        Si daca 10k nu-ti convine din ratiuni ce mie-mi scapa, cica exista si planul B unde se atinge fara a depasi „valuarea” de 5k … nu-i asa ca viata e frumoasa si ofera nelimitate posibilitati?

      1. Akhenaton

        mrbrico

        De unde stii tu asta? Care e metoda de calcul, daca nici INS nu are metodologie?

    1. unu

      da, politia va efectua o ancheta in timp ce oficialii vor nega ca exista vreo problema. clasic, de vina sunt intodeauna prostii nu escrocii care ne asigura ca totul e bine.

      cred ca ar trebui sa apara si pe la noi niste miscari din astea. teste de steres pe bune..nu ce ne vnd escrocii. va fi precum la caritas. primii 2% mai apuca ceva din caritasul bancar. s dupa aia cu furca pe ei.

    1. angel

      421€ pe mp2 construit, la distanta apreciabila de Bucuresti, eu unul nu as cumpara. oricum la la sf anului viitor pretul va fi in jurul a 30.000, poate chiar mai putin…

    2. Alex

      Terenul in zona aia e 12-15 eur/mp, deci daca mai pui 15.000 iti faci ditamai casa cu 500 mp de curte acolo. Deci nu e ok pretul deloc. Daca ar fi in centrul Bucurestiului si nu la 20 km poate ar fi binisor.

      1. madeleine

        Exact, plus ca acela este pretul cerut pe terenul din zona, nu cel tranzactionat. Se negociaza la sange!
        Sau, tot prin zona, case batranesti dar bune de vanzare cu 15k.

        Btw, bricorahat, raspunsul nu e pt tine, este menit sa ii ajute pe ceilalti care citesc blogul.

        Tu tot un taran prost ramai.

    3. unu

      eh, oricum, nu le mai putem numi „tunuri”. tunuri dau aia de vand azi la 70-100k, si megatunuri peste sumele astea. astia iau maruntis.

    4. madeleine

      Mai lasa filmele bricocrap!

      Ia si citeste tot blogul, poate afli ceva!

      Ai invatat tot alfabetul?

      Dispari, paria ieftin si iliterat!

      Inceteaza cu prostiile!

      Vii aici si 1. jignesti

      2. ceri sfaturi??

      Tu, bricocrap, ce aport ai? Aparte de negativisim si nesimtire?

      Tu ce informatii pretioase, sfaturi, cunostinte in domeniu ai? CU ce ne incanti? Injuraturi? Asta stie orice prost! Deci… esti….

      1. madeleine

        @TF,

        nu stiu ce s-a intamplat cu postul de mai sus, parca s-au strans toate din nou, insa nu le-am postat eu!

      2. Le-am concentrat eu intr-unul singur… Erau adresate aceleiasi persoane dar cu inflexiuni de rautate diferite in functie de telenovela la care te uiti 😉 Incearca sa nu mai dai apa la moara provocatorilor… Gunoaie imobiliare se tot infiltreaza pe aici – nu am ce sa le fac – isi schimba IP-ul, identitatea. Atat ii duce mintea, atata fac !

      3. mrbrico

        in primul rand vreau sa mi cer scuze ptr ca am fost un badaran..legat de aportul meu in aceasta comunitate..nush dc pot face mare lucru..sunt considerat agent imobiliar iar ip meu a fost banat de domn admin

      4. Tu esti doar un provocator a carui identitate propriu-zisa sau profesionala nu o pot deduce… Fraza mea era o generalizare ca sa inteleaga Madeleine ca nu pot fi jandarm si nici nu vreau… Nu ma intereseaza ce faci si ce urmaresti in viata de zi cu zi; pur si simplu daca blogul asta iti provoaca repulsie, teleporteaza-te pe IMOPEDIA sau pe IMOBILIARE PUNCT RO. Vei gasi acolo articole pline de entuziasm si expresii eufemistice de ti-e mai mare dragul sa le citesti 🙂

      5. mrbrico

        nu blogul tau imi provoaca repulsie…doar anumite persoane care fac exces de zel ,gratis

    1. @ msn

      Boc ar vrea sa continue programul PC ca sa mai recupereze din garantiile pe care este ”stapan absolut” dar eu ma intreb daca vor mai fi dispuse bancile sa crediteze (care vor mai fi in Romania la anu’)… media creditelor pentru imbecilii prima casa acum este pe la 37-38.000 de euro si mai trebuie mult ca sa se imparta riscul asumat deja de catre nemernicul BOC in numele nostru, al contribuabililor.

      http://www.capital.ro/detalii-articole/stiri/moodys-riscul-ca-bancile-mama-sa-si-reduca-operatiunile-din-romania-este-tot-mai-mare-15803.html

      http://www.money.ro/kpmg–mai-multe-banci-straine-s-ar-putea-retrage-din-romania-in-2012_1186276.html

    1. unu

      haha, o sa vada si astia austeritate. ei au avut banci care sa le sustina deficitele dar le-a ajuns cutitul la os.urmeaza 30-40 de ani de austeritate in toata lumea. asta in cea mai buna situatie.

  22. angel

    Oricum PC chiar daca continua, plafonul scade tot mai mult.
    La un salariu cumulat de 2600 ron-credit 36.000€ pe 30 de ani, asa la prima analiza. 1300 ron reprezinta totusi un salariu bunicel in ziua de azi la nivel de Bucuresti. Cine se baga pe 30 de ani acum cred ca isi doreste cel putin 2 camere. In concluzie: scade plafonul PC, anumite banci pot parasi Roamnia in 2012, oamenii cu cash nu arunca sume de genul asta, 2012 se pare recesiune, totul egal scaderi de preturi cu cel putin 15% in 2012. Garsoniere pe la 20.000, 2 camere pe la 30.000, 3 camere pe la 35.000, iar 4 camere cu 40.000€ asta in iarna 2012-2013. RABDARE!!!

    1. angel

      am recomandat persoanei interesate blogu Tavanul Fals, era oricum destul de dezamagita de condiitile bancii(Alpha B), in ziua de azi nu se mai cade asa de usor in capcana!

    2. fainis

      e bine si asa … plafon din ce in ce mai mic – oricum jegurile imobiliare se iau dupa plafoanele alea .. ce e peste ..e lux .. ca de unde drq sa aibe romanul 1 leu muncit .. il are din banca :D, in concluzie cine are ceva pus deoparte are luuuuxxx.

    1. madeleine

      Mda, exact cum este si la mine in bloc. Sa va explic cum rezista eroic cu preturile astea: au vandut cam 40% din apartamentele de aici la un pret de nimic, pt. cunostinte, familie, obligatii.
      La acel pret de nimic, si-au acoperit cheltuieliile de constructie si mentenanta a cladirii, chiar au scos profit, astfel incat acum ne rad in nas cand le zicem ceva de pret.

      Stau cu apartamentele goale de 100k de peste 2 ani. De cand m-am mutat aici, nu au avut 1 vizionare!!! E pustiu!

      Cand i-am spus dezvoltatorului ca nu va vinde la acest pret, fiindca vis a vis o casa cu putin teren costa 60k, a spus ca proprietarii mint, anunturile sunt false si nu exista case la preturile astea. In plus, apartamentele lui sunt de lux, nu se adreseaza oricarui cumparator.

      !!!!!!!

      Ce sa le mai zici!!!

      1. fainis

        pai, va spun eu ce le mai ziceti „ESTI UN BOU ORDINAR..” si daca comenteaza si una dupa ceafa ..

  23. fainis

    .. propun 1k mp puscarie pentru toti EXCROCII ordinari din sistem, manipulatorii si nulitatile societatii … si prostimea care se uita lung cand le zici ca cer enorm … dddddddhhhhhhaaaaa douaaaaaaa ..
    dar, intotdeauna este un dar … 1k / mp ..ii punem sa isi plateasca locul la mititica pe 30 ani si comision anual la fondul national de garantare a unui loc in puscarie pentru excrocii astia oridinari … 😀

  24. nepacalita

    Eu cotizez la cumparat niste cazmale sa-si sape singuri puscaria „lux” cu „vedere” la radacinile scaietilor.

Lasă un comentariu