Epilog


Vine un moment în viață când suntem nevoiți să ne recunoaștem greșelile; din păcate, de cele mai multe ori asta se întâmplă când e cam târziu și consecințele acestor greșeli sunt ireversibile. Un psihoterapeut rus susține că mai întâi ni se oferă șansa de a ne purifica prin umilință; dacă nu o acceptăm, vine o altă etapă…

Nu m-am crezut niciodată supraom dar am fost convins, în toți acești ani în care am luptat pentru niște adevăruri evidente, că am suficientă energie pentru a duce la capăt demersul meu. Nici atunci când am primit amenințări telefonice, mail-uri cu nuanțe interlope sau când mi-am găsit mașina zgâriată de la un capăt la celălalt în parcare cu bilețel ”TF” în parbriz nu am vrut să iau în serios riscurile despre care vorbea un alt blogger, riscuri care l-au determinat să renunțe…

Totuși, când mi-am dat seama că sunt urmărit pe stradă și am realizat că nu mă expun doar pe mine ci și familia pentru o cauză pierdută din start, am zis că e cazul să mă opresc. Eu m-am oprit dar problemele de sănătate au continuat…

Demersul meu a avut un caracter Pro Bono Publico dar am avut la rându-mi în plan achiziționarea unei case, nu oricum și nu în orice condiții… Acum când nu îmi mai merge nimic, când micile mele economii s-au epuizat pentru că nu fac altceva decât să cheltuiesc pentru a-mi regăsi echilibrul, perspectiva s-a schimbat.

În mod cert mi-a lipsit toleranța și poate că am fost meschin neînțelegând dorința semenilor de a se așeza la casa lor, dorință care transcede, într-o existență și mai ales o tinerețe limitată, logica economică. Am vrut să îi ajut dar n-am prea fost în stare să găsesc metodele optime de convingere. Poți întinde mâna cuiva dar dacă-i spui ”hai, ridică-te, prostule !” va cam pune la îndoială bunele tale intenții. Va fi tentat mai degrabă să accepte adevărurile din reclamele cu bancheri îmbrăcați în zâne bune și sugestiile dezvoltatorilor și agenților imobiliari care sunt mereu amabili și cu zâmbetul pe buze.

Profit de acest epilog și îmi prezint scuze tuturor celor pe care i-am jignit ! În esență nu sunt cu nimic mai bun sau mai deștept decât ei. E trist că am ajuns la polemici acide cu cel care mi-a fost la un moment dat profesor de muzică – Giulio Angheloiu. Interesele unora se suprapun cu ale celorlalți ( de aici și nefericirea omului social cum concluziona în urmă cu sute de ani Rousseau ) dar asta nu înseamnă că nu putem păstra anumite valori. Cu cât îți dai seama mai repede de adevărul trist al Ecleziastului și anume că totul e deșertăciune și goană după vânt, cu atât mai bine…

E trist de asemenea că am pierdut prieteni, că mi-am atras antipatia multora din jurul meu pentru simplul fapt că părerile și demersurile noastre nu coincideau. E importantă atitudinea dar rigiditatea excesivă alterează relațiile interumane. În fond, fiecare e liber să acționeze conform propriei conștiințe care trebuie să aibă ca scop principal binele și liniștea personală. Aristotel spune că prietenia e mai presus de dreptate.

E trist în final, dacă îmi permiteți o analogie, că eu deja am „dat în plată” un bun despre care credeam că mi se cuvine…

Tavanulfals ia sfârșit aici. Materialele publicate de-a lungul ultimilor ani nu au nicio valoare pe lângă un ultim sfat pe care îmi permit să vi-l dau: aveți grijă de ”lucrurile cu adevărat importante” căci unele pot rămâne definitiv pierdute…

Cu drag,

Florin Lazăr

realitateaimobiliara@yahoo.com

Reclame

Posted on 3 Martie 2016, in Uncategorized. Bookmark the permalink. 2.668 comentarii.

 1. Va spuneam ca am cumparat un apartament intr un bloc nou. Problema este ca a venit iarna si noi tot n-avem gaze, ne tot incurcam in avize. Pentru bransament in perioada 15 noiembrie – 15 aprilie, a mai fost nevoie de un aviz de „vreme rea” de la primaria generala PMB. Doar ca cei de la primarie au zis emis o hotarare cum ca nu mai da avize si paseaza aceasta responsabilitate ADP-urilor(administratia domeniului public sect 6). Acum, in prag de iarna trebuie sa asteptam ca hotararea sa fie aia sa fie aprobata de prefectura si abia apoi ajunge la ADP…. Stie cineva ce se poate face ?

  Procedura de bransament a fost inceputa din august, dar operatorul trimise initial dosarul gresit la primarie si asa s-a intarziat cu avizele.

  • PMB cica a dat hotararea aia ca „sa mearga lucrurile mai repede” cand de fapt ne ingreuneaza. Nu puteau sa o dea mai din toamna ? Apoi hotararea respectiva trebuia sa intre in vigoare la 10 zile de la emitere, dar ei o aplica si pentru cereri depusa inaintea emiterii hotararii. Mori cu dreptatea in mana…

   • Interesant e ca legea ii obliga sa …raspunda in termen de 30 de zile. La vorbe, nu la fapte sunt obligati.
    Daca iti incurca viata legea nu obliga functionarii la un ternen abume, deci nu poti sa ii dai in judecata in proces de daune civile.
    Imobilele noi trebuie incalzite iarna, altfel poate apare igrasie etc.
    Deci tworetic prin inactiune/ harababura provoaca mult disconfort /daune si ar trebui sa raspunda

 2. Daca te consoleaza , se intampla peste tot in ro.
  Dezv.nu a dat spaga,probabil
  La tm e la fel, de ex in Giroc sau Dumbravita (langa tm) dezvoltatorii , chiar si aia profesionisti si seriosi(exista) depind de primari de la a la z
  La giroc toti dezv.apeleaza la ACELASI birou de arhitwctura , altfel nema aut.de co structie

  Porci de politicieni in orice gasesc ca trwbuie sa primeasca un..drept al lor.
  Ca in ev mediu.

  • E grava rau situatia, nu stiu ce vom face, ca mai exista pericolul sa inghete tevile de apa si e posibil sa decidem sa golim instalatia. Deci fara apa menajera va fi practic imposibil de locuit in propriile noastre apartamente pana la primavara.
   Ca ultima varianta ar fi sa ne ducem toti sa protestam in fata PMB, sa aducem si televiziunea.

 3. G3orge ,
  Cand ai cumparat nu scrie un termen in contract pt racordare gaze ? Domnul dezvoltator trebuia sa precizeze clar o data . Daca nu a trecut-o si v-a aburit va poate duce oricat cu vorba din n motive reale sau nu. Daca a trecut o data si nu o respecta e bun de plata. Cand cumperi in avans trebuie trecuta ferm data finalizarii constructiei , bransamente , etc sa stii clar cand te poti muta si ce daune poti cere la intarzieri . Altfel asteptarea poate fi ffff lunga 🙂

  • Am vrut sa trec o data si n-a vrut ca cica nu mi mai aproba banca creditul. Altii care n-au cumparat cu credit, cica au pus o clauza daca nu le monteaza un instant de apa calda(care costa 200 lei) pana la 1 decembrie, va trebui sa le dea 10.000 euro. Evident ca le-a pus un instant amarat care nu e utilizabil(e prea rece apa, n are debit, consuma mult pica sigurantele etc).

   Eu mi-am cumparat un boiler de 500 lei si am apa calda decent. Inca sper ca saptamana asta, aia viitoare, termina cu avizele si ne pun gaze sa pot avea si caldura in voie, nu cu calorifer electric.

   La unele apartamente, au pus un contor de gaze de forma cat sa faca poze pentru evaluator 🙂

   Din ce am vazut pe la notar, unde se semanau cate 6 contracte pe zi, majoritatea nu citesc contractul decat foarte sumar, merg pe incredere.

   Am mai observat ca muncitorii au lucrat in general prost la finisaje, dar de asemenea si ca e foarte greu si pentru ingineri sa ii controleze la tot ce fac.

 4. Indicele emobiliare.ro, s-a udat un pic in noiembrie, preturile la nivel national au scazut cu 0,2 la suta ( in Buc.au scazut cu 0,2 , la Cluj cresterea s-a oprit)
  Mai e faza ca unii proprietari inca nu realizeaza ca daca unele chestii se scumpesc(ratele, benzina) preturile emob . o iau in cealalta directie.
  In oct.s-au mai perfectat vanzari tocmite anterior, de acum incepe balul.

  • La Tm. preturile au scazut cu 0,6 la suta , cresteri mari la Brasov si C-ta, asa ca sa mai rotunjim indicele ,un picut.

   • vanzarile in noiembrie au scazut cu 60 %, iar in decembrie va fi la fel sau mai rau.

    asta nu inseamna ca vor scadea mult preturile ci ca se va bloca piata. cel putin pan se vor implini 3 chestii:

    1. Prima coasa 2018 sa re-apara
    2. Roborul sa nu mai sperie boborul
    3. sa afle si romanii ce nu lucreaza la stat cat o sa le fie salariul real in mana, dupa 1 ian 2018.

    Pana tunci, cumpara doar cei cu banul in plasa/cash.

    Preturile nu vor scadea pt ca , romanul decat sa vand ain pierdere, mai bine il da in chirie sau merge sa lucreze afara si plateste rate, asa ca nu va asteptati la ieftiniri peste 5%.

 5. So

  Sa inteleg ca, prin absurd, toti tinerii din ro vor lua ap.pe credit si vor pleca la munca afara , inchiriindu-le .argument tare.la cine?

  Daca x e un vanzator incapatanat si nu vinde sub 70 , ce garanteaza ca y nu va vinde la 60 ? Etc
  proprietarii NU sunt unul sigur, ci mai multi, au interese , probme diverse etc.
  Daca un dezv.face cu 700 euro .mp cine il va obliga sa nu vinda sub 900 ? Prop de alea vechi?

  • E simplu, sa fii proprietar va deveni un lux tot mai costisitor, iar cei mai saraci vor fi impinsi spre chirie sau periferie /ghetou in camp.

   Iar statul va limita banii pe care poti sa ii ceri pe chirie ca sa ii ajute pe saraci, atunci nu va mai fi rentabil sa construiesti nou, si sa cumperi sa dai in chirie, vezi Suedia cu locuinte de inchiriat la 500-1000 euro, jumatate decontabili din imp pe salariu, si pret de achizitie de 4-500 000 euro. Conclud ca cei ce au cumparat deja, vor prefera sa inchirieze la cei ce nu au cumparat deja, si nici nu o sa isi mai permita. Cunosc multe cazuri care au luat apt de peste 100 000 si toti is pe la munca in europa sau dubai.

  • @George, dincolo de aparente lucrurile stau cam asa:

   X a luat apt prin credit (prima casa sau alt credit), in primii 5 ani nu poate vinde decat cu taxa de penalizare de specula 5% sau cat e din contract, cu conditia ca locuinta lui sa mai fie evaluata la o suma apropiata de dorinta lui, altfel cumparatorul va trebui sa vina cu bani de acasa, peste avansul minim de 15% la credit pe care trebuie sa il aiba cumparatorul, practicat actualemente in lipsa programului prima coasa. Sa presupunem ca nu vinde in 3 luni si nu mai are bani sa plateasca rata. banca il executa si scoate apt la licitatie, il cumpara prin interpusi (firme etc) si il revinde unui alt cumparator. Pt a evita sa piarda enorm, X va prefera sa faca orice sa plateasca rata, si cel mai simplu e ce am spus : 1 chirie, sau 2 job afara, sau 1+2. Din exp personala stiu ca, poti sta la vanzare cu un apt 4-6 luni si sa il inchiriezi in 2h. Exista mult mai multi cautatori de chirie decat de cumparat apt. Eu am fost chirias 10 ani si proprietar vreo 3. Din care 2 ani ambele :D.

   • Un bun român ți-ar fi spus că 10 ani ai plătit rată, dar nu ai rămas cu nimic ! Românii vor să rămână cu ceva : Indiferent de risc ! În al 2-lea caz ai îmbogățit statul – și într-un caz și în celălalt ai plătit taxe ! Nu era mai bine să-ți închiriezi ție ? Se vede că ești băiat inteligent, sigur ai ieșit pe plus ! Poate dorești să ne explici și nouă ! Mulțumesc !

   • Atunci aveam un apt in orasul a si jobul in orasul b.

   • Eu ma gandeam ca anual apar zeci d mii de ap.in buc si marile orase , pe cale naturala
    Se mai si construiesc noi.
    Deci stocul creste.

    Nu m- am gandit la categ.alora de iau cu p.csa si pleaca.
    Sa fie sanatosi

 6. George ,
  PC e clar un sistem antiprabusire preturi .Problema e ca sistemul se autosaboteaza pentru ca facilitarea cumpararii unor imobile face ca nr de chiriasi sa scada iar cumpararea de apartamente pt inchiriere sa fie tot mai putin rentabila . Randamentul scazut al inchirierii e afectat in plus si de noul cod fiscal. Multi vor cauta sa vanda cand vor vedea ca nu au cash flow cat se asteptau plus daunele aduse de chiriasi. Au fost candva ani de glorie cand o chirie la doua camere in capitala depasea salariul mediu . Vremurile alea s-au dus cum s-au dus si cresterile de pret in imo . Suntem in 2017 si avem in euro preturi de 2006 iar in lei degeaba au crescut ca inflatia a mancat cresterea. INS are trei scenarii de scadere a populatiei pana in 2060 cu variante intre 3 si 8 milioane . Daca nu vin chinezi se alege praful de imo din lipsa de cerere. Doar cu cateva orase sufocate nu poti creste o tara.

 7. G3orge ,
  Contractele se citesc si se consulta un avocat . Altfel se face frig in casa 🙂 Cand e imbulzeala mare la cumparare se dau cele mai mari tepe .

  • Stiam ca se poate intampla asta si fara sa consult un avocat (chiar daca nu am apelat la un avocat, m-am documentat bine si am inteles complet continutul contractului). E un risc pe care mi l-am asumat si mi a convenit inclusiv si in cazul in care am fi avut gaze abia anul. Cand apartamentele se dau ca paine calda e greu sa impui conditii.

   Ce puteam sa fac era sa astept sa ne branseze la gaze si abia apoi sa semnez contractul final. Lucrul asta l-au facut jumatate din locatari(eu nu mai suportam sa stau in chirie, tot din garsoniera era saracacios, defect, etc). Este nasol pentru acestia ca euro a crescut intre timp.
   In fine, ideea e ca acestia se sacrifica pierzand la cursul euro lei pentru a face astfel o forma de presiune pe dezvoltator sa grabeasca bransarea la gaze pentru a-si primi banii.

 8. G3orge ,
  Ai citit ai semnat asta e cu bune si cu rele. Bine macar ca duce instalatia electrica . Stiu complexe unde pica des curentul sau sar sigurantele din nimicuri.Deci se putea si mai rau.

  • @Edy
   Am stat vro 2 luni pe curent de santier si pateam destul de des sa pice curentul seara cand era toata lumea acasa si incerca sa faca dus la instantul de apa calda (care consuma 5kwh).
   Dar de cateva saptamani ne-au conectat la curent normal, al blocului, avem contoare si tot ce trebuie si nu mai pica curentul. Si cu gazele se va rezolva intr-un final, eu inca sper ca vom fi bransati in urmatoarele 2 saptamani(au inceput sa se miste cu avizele chiar repede, dezvoltatorii au insistat zilnic).

 9. Dynamic Observer ,
  Faci sondaje de utilitate a agenturilor ? 🙂 E simplu . Daca eu ma duc la unu si cer sa imi caute ceva anume zona pret etc inseamna ca ce face el nu pot face eu ca nu am timp sau nu stiu etc E normal atunci sa il platesc .Cu cat sa il platesc e alta discutie ce poate varia intre normalitate si nesimtire . De ex daca eu vreau ceva in zona x la 100000 euro si el imi gaseste la 90000 pot spune ca e nesimtit daca imi cere 2000 euro comision . Nu pot pt ca ma imi raman 8000 euro in buzunar 🙂 Problema e cu jigodiile lenese care pun apartamente la pret umflat cu comisionul lor si inca cel putin 5-10 % peste ajungand de ex ca o locuinta scoasa de proprietar la 100000 euro sa o bage ei in lista la cel putin 110000 euro asteptand sa pice fraieri .

 10. In fiecare an aud ca au mai crescut preturile la imo. Si tot in fiecare an aud ca au mai plecat din tara sute de mii de tineri.

  Raman cu impresia ca pensionarii astia cumpara imo la greu 🙂

 11. :)) Pensionarii fac jocurile , clar . Cumpara sa inchirieze tinerilor care au plecat :)) La noi totul e pe baza de psihoza si de cate ori au bani romanii se grabesc sa ia caramizi pt ca putini stiu ce altceva sa cumpere ca investitie . A , si aur :))) Daca le zici de actiuni parca-i injuri de mama :)) Cumpara produse din export cu bani imprumutati de la banci straine dar sunt patrioti 🙂

  • Ce cred eu ca se intampla e ca se imputineaza populatia in sate, orase slab dezvoltate, iar majoritatea pleaca ori in orasele mai mari, ori in strainatate. De aici este cresterea de locuinte la noi in orasele mari. Mi se pare un lucru bun totusi, ca se reduce populatia in zonele sarace, mai putini votanti PSD, selectie naturala.

  • Poate ghiuluri, fonduri bazate pe aur ma indoiesc :)))

 12. Asa e , dar asta va sufoca orasele mari scazand calitatea vietii . In final polarizarea saraciei si migratia spre orasele mari vor fi mai mult dezavantaj decat avantaj pt cei din orasele mari adica ore in sir in trafic , lipsa locuri parcare , chiar si concurenta crescuta pe nr de locuri de munca , etc

 13. Urmeaza trei camere la 45 , 2 la 40 , etc :))))

 14. Dimpotriva eu am obs.in 2017 langa tm , la giroc , au marit si supr.si pretul. Ex dezv .care faceau ap.cu 3 cam la 60 mp si dadeau la 60k. anul trecut au facut supr.de 70+ mp si cereau 80
  Si acum a dat robor in capul lor.un dezv are 20 de astfel de ap., a dat 4 in vara si , de atunci, ZERO.primele victime ale robor sunt dezv.care au confundat clasa de clienti la care se adreseaza: daca faci ap.modeste pt.innsi cu p.casa NU trebuie sa jntinzi coarda la supr.
  Supr. mici ii dezav. pe dezv.caci ei vand la mp si costul NU creste dp cu supr. ( o centrala termica e si la 50 si la 60 mp, un loc de parcare, un lift etc)

 15. George ,
  Pai ai spus ca le-a marit suprafata si nu se mai vand deci exact ce spune articolul si piata .Daca vinzi de ex 2 camere 50 mp la 60000 iesi la 1200 mp dar daca vinzi 45 mp la 60000 cresti cu peste 10% pretul pe mp fara modificarea pretului total .

 16. Stie cineva daca cumperi o propietate si o revinzi dupa foarte putin timp?din punct de vedere al ANAF-ului,cum se interpreteaza?
  Am gasit pe net ceva de tva.

 17. Cumpara omul o casa se rasgandeste,o vinde si trebuie sa platesti tva.Sau nu pot sa ma mut,trebuie sa locuiesc in acelasi imobil,mi se pare o tampenie.Imi ingradesti dreptul de a decide ce fac cu viata mea si sa ma mut de cate ori vreau.

 18. Eu stiam ca s-a scos imp.de 2 sau 3 la suta pe vanz.unui imob.de o pers. fiz.
  Tva de 5 la suta il plateste o firma care vinde o propr., dar conditionat (cumpar.cred ca trebe sa nu fi avut o loc.sau sa nu fi benef.de tva 5 la suta, habar n-am ) altfel tva e 19.
  Daca ai luat o loc.de la un dezv. o poti revinde linistit. La fel daca ai cumparat-o de la o pers.fiz.
  Cred- nus sigur – ca nici macar imp.nu trebe platit.

 19. George,scuze canu am putut raspunde,impozitul este scos de anul trecut,nu am inteles clar cu tva pentru personae fizice care cumpara si vand immobile.Am gasit ceva de genul, daca ai facut mai mult de o tranzactie pe an in valoare mai mare de 35000 euro, te poate incadra la activitate comerciala repetativa si platesti tva.

  • Nu stiu .
   Parca s-a dat si o lege , promulgata, pt ca unii au vandut blocuri pe pers.fiz, si parca TOATE partidele au hotarat sa le stearga datoriile.
   Uita ca nu m-am gandit: x vinde o gars, ia un ap , nu e mutumit si il revinde in acelasi an.
   Trebuie sa plateasca ttva?
   Mi-aduc aminteca cineva voia sa cumpere un ap.nou de la un dezv.marunt si -era toamna-ala i-a zis ca nu ii da ap.decat la anul, ca sa nu vanda m-ai mult de o loc.pe an pe pf !!!

   • Legea e veche .Au aplicat-o si pe Negoita cel cu Confoc City .Evazionase parca cateva zeci de milioane euro si i-au scos la vanzare apartamentele nevandute sa mai recupereze cate ceva.A scris TF despre asta.Eu nu inteleg cum drak Becali Borcea Gh Popescu au facut puscarie desi au platit prejudiciul evaziunii iar nenea asta e bine merci.De fapt banuiesc de ce.Rude cu ochi albastri 🙂

 20. Dragi tovarasi si pretini ,
  Ma bucur ca mai vad miscare pe aici 🙂 Cata ai dat casuta ? Detalii clare iei direct pe telefonul Anaf.Au pe site tel pt indrumare contribuabil . Din ce stiam in vechiul cod era o chestie cu vanzari repetate mai mult de una pe an etc .dar se bate cap in cap cu vanzarea din patrimoniul personal la care nu se percepe tva si de un an nici impozit pe tranzactie imo.Pe de alta parte nu poti percepe tva daca ala nu poate sa isi deduca tva deci e mai complicat .De un an e scos impoxitul de 2*3% la vanzarea locuintei dar numai daca e sub 450000 ron.Magaria mare e cu tva 5% la doar o locuinta noua cumparata in viata , o tampenie care impiedica un tanar care a luat o garsoniera sau 2 camere sa mai cumpere ceva nou mai mare fiind obligat la tva de 19% desi o vinde pe prima.O idiotenie care-i tine pe multi tineri care au progresat ca venituri captivi in apartamentele noi mai mici luate acum 5-6 ani.Cand vede tva vreo 16000 euro la un apartament de 80000 aproape oricine fuge.

  • Eu nu inteleg nici tva …5
   Au zis ca nu se poate 0 ca trebe aprob.de la com.eur., da de ce nu au facut 1 la suta?
   E aberant ca statul sa ia mii de euro de la tineri.
   E mai bine sa ii ti in tara.
   19 la suta e super aberant.
   Omul e cel mai imp.capital al unei tari.
   Si o casa e necesara vietii de familie.
   Apoi n-ai decat sa taxezi consum, munca, proprietate(in t , nu la achizitie.)

 21. George ,
  Ce drak de dezvoltator e ala care vinde doar un apartament pe an ? Eu am auzit niste baieti veseli cu neam mare , facatori de minibloace care doneaza unor rude apartamentele si aia le vand pe pf una pe an si gata 🙂 Tu crezi ca fiscul nu stie cum de ocolesc trebile astea ? Fac blocuri si unii care abia stiu sa se semneze deci e clar ca primesc consultanta de la corupti din anaf sau de prin alte parti contra spaguielilor tipic romanesti. Se ia zece piei de pe amarati iar leprele corupte cad greu.

 22. Cata ,
  Vezi ca defineste aici aplicarea tva la vanzarea de imobile , continuitatea , etc
  https://static.anaf.ro/static/10/Anaf/faq/tva/tva3_31oct08.htm

 23. Edy,Salut,eu am mai citit pe-aici,dar am vazut ca nu a mai fost lumea prezenta,odata cu cresterea pietei probabil toata lumea deocamdata este multumita.
  Nu am vandut.Am avut in toamna oferte mult mai bune decat in 2016 nu am fost hotarat si nu am gasit ceva sa-mi placa.Au crescut si preturile aiurea si anunturi putine la vanzare.Nehotarat.

 24. Nu prea inteleg ce scrie acolo,citisem si eu asta,nu stiu daca mai este de actualitate sau au schimbat ceva.Am inteles de pe net ca ar ramane la latitudinea angajatului ANAF cum te incadreaza,treaba mioritica,cum spui si tu.

 25. Cata ,
  E valabil ce scrie acolo.Pe scurt daca e din patrimoniul personal si nu e mai mult de o vanzare pe an nu te deranjeaza nimeni.Daca vinzi peste una pe an exista riscul sa fii deranjat dar e foarte mic.

 26. Nu pot decât să mă declar încântat de evoluția pieței imobiliare… precum spunea un rupt în fund… aristotel-costelic pe aici… 2 camere medii în București – 10 mii euroi.

  Mai țin minte băieții ? lol

  Desigur… urmează… în viitor

 27. G3orge ,
  Nici nu trebuie sa-i raspunda nimeni lui Vasile.Cu siguranta poate citi si singur evolutia istorica a economiei Venezuelei corelata bineinteles cu preturile imobiliarelor 🙂

 28. Edy,
  de unde stie ANAFul ce tranzactii se fac?ca nu se depune vreo declaratie in scopul asta,chiar daca transmit notariatele datele mai departe cine sta sa verifice nominal?nu-mi dau seama cum…

 29. Cata ,
  E simplu.Esti obligat sa faci plata prin banca si banca raporteaza pe sistem nume cnp valoare , ce reprezinta transferul , etc.

 30. Edy,
  dar cine sta sa intre pe fiecare cnp sa verifice toate datele.

 31. Ce au departament special care se ocupa de problema asta?

 32. mi se pare o tampenie,vreau sa cumpar si este posibil sa ma rasgandesc peste 6 luni 1 an poate 2-3 ca sunt nehotarat si vreau sa revand,intre timp vand si casa,poate iau si un teren si il vand si pe ala ca nu imi place, sau gasesc ceva mai bun,si ma trezesc ca trebuie sa platesc tva.

 33. Cata ,
  Depinde .Sunt programe care centralizeaza datele primite pe cnp automat , cel putin cele primite de la banci. Gandeste-te ca bancile obtin acum direct fisele fiscale pt cei ce vor credite deci pretenia e mare 🙂 Nu cred ca e o problema daca ce vinzi e din patrimoniul personal.Nu am auzit pe nimeni sa se planga ca s-a trezit cu tva dintre persoanele obisnuite.Gandeste-te ca sunt persoane care mostenesc imobile ,paduri ,etc si vand pt ca le trebuie cash. Vizati sunt smecherii care dezvolta pe pf si vand.Dar si aia mai scapa 🙂

 34. E adevarat ca Florin Lazar a murit din cauza cancerului?

  • Sper să-i fi murit moartea. Un om deosebit,care a salvat pe mulți de la nenorocire, un demers foarte reușit pentru cei ce au avut urechi să audă ! Îi așteptam cu o mare nerăbdare fiecare articol, intervenție chiar. Ultima postare lasă un mare semn de întrebare, Recitind-o , îmi dau seama că ceva nu era bine. Te-ai mutat din Berceni ?

  • sa mori tu vaca de teleorman

 35. Toti murim .Intrebarea e cati traiesc cu adevarat adica cati au valori si curajul de a le sustine cu argumente .Asta a fost blogul unui om adevarat nu de plastic ca majoritatea.

 36. Eu sunt bine, tot in Berceni. @sarpe: Iarba rea nu piere :)) Cat despre vaca, e un animal bland si frumos, asa ca e chiar un compliment.
  Dar da, se pare ca Florin Lazar a murit de cancer…. imi pare rau sa va dau vestea…

 37. Dumnezeu sa-l ierte, ca a salvat pe multi dintre noi…

 38. Incet , incet chestia aia cu mp cat salariul mediu incepe sa se adevereasca in tot mai multe orase pt apartamentele medii .Va fi bine daca cresterea de salarii nu va crea bule gen Cluj ci doar o accesibilitate mai mare , o oferta mai buna.Si sunt multe zone unde e mult mai usor datorita cresterii salariale sa isi ia omul mediu o cloaca fara a ajunge sclav pe viata mai ales ca exista si darea in plata.Daca nu au coborat cloacele mai mult macar sa stea pe loc si sa creasca salariile si tot e ceva.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: