Spectacolul lumii


N-am mai scris nimic din primăvară nu pentru că n-aș mai fi avut subiecte de tratat sau pentru că mi-aș fi cumpărat vreo casă ci pur și simplu am resimțit tot mai acut o senzație de alienare ( nu mintală ). Spațiul virtual în care  ”socializăm”, combatem și condamnăm alte entități este forma cea mai acută de duplicitate și meschinărie la care ajuns omul vreodată. Nici în viața de zi cu zi semenii noștri nu prea mai țin cont de funcția curativă a adevărului și se jenează artificial doar atunci când sunt prinși cu minciuna, obligați să suporte privirile scrutătoare ale altora însă aici nici măcar rușinea formală nu mai există, ca să nu mai vorbim de cea autentică în raport cu sinele.

Atunci când încerci să faci ceva constructiv, spre binele celor mulți și naivi care nu se pot apăra singuri de manipulările potentaților vremii, apar contestatari nu numai din rândul trepădușilor din sistem ci și din rândul celor care sunt pe aceeași treaptă socială neînțelegând că simpla conjunctură în care se află ( în cazul nostru calitatea de proprietar ) nu poate constitui un motiv pentru poziționarea de partea cealaltă a baricadei imaginare…   Poate că e greu de găsit echilibrul dintre ”a fi” și ” a avea”  însă așa cum spune bine Sartre – suntem condamnați la libertate și odată ce am fost aruncați în lume suntem răspunzători pentru ceea ce facem…

Am resimțit această logică a lui ” a avea” încă de la începutul încercărilor mele timide de a deschide ochii tinerilor și totuși m-am iluzionat că o bună parte dintre bufnițele doritoare de Prima Casă vor înțelege logica ”ajutorului de stat”.  Și aici aș vrea să precizez că mă refer strict la cei care au avut acces la informațiile prezentate de mine, nu la tot poporul de bufnițe.  Nu mi-am pierdut realismul și știu că un site și un blog nu reprezintă mai mult decât o picătură într-un ocean dar atât mi-am permis din punct de vedere material, intelectual și din perspectiva timpului meu liber.

Întreba bine zilele trecute unul dintre contestatarii mei de pe TF, cam câți dintre cei care au îmbrățișat sfaturile noastre de-a lungul anilor au ajuns ca în fabula cu broasca și scorpionul să afirme că ”instinctul a fost mai puternic decât rațiunea” adică au sfârșit prin a accepta cadoul otrăvit Prima Casă… Cred că majoritatea. Unii au avut bunul-simț să recunoască pasul făcut și l-au justificat prin apariția unui copil, printr-un avans mai mare care le va permite rambursarea creditului în scurt timp și multe alte explicații diferite de la caz la caz. Alții s-au metamorfozat în entități virtuale noi și au început cu argumente de tipul ” vor mai scădea însă foarte puțin”. În fond, nu ”a fi sau a nu fi proprietar”  este chestiunea fundamentală dezbătută pe Tavanulfals ci în ce condiții poți face trecerea de la locuitor vremelnic cu chirie la locuitor vremelnic cu act de proprietate și câte sacrificii merită realizarea acestui scop.

Și pentru că tot vorbeam mai devreme de rușine, am trăit și eu un astfel de sentiment nu mai devreme de luna trecută.  Dacă în postul de față am decis să-i numesc bufnițe pe cei care au apelat la Prima Casă, pe mine nu mă voi menaja mărturisind că dacă aș fi avut o oglindă în acel moment în mod cert aș fi văzut o vită în fața ochilor…

Sunat la prima oră de către un operator al băncii la care îmi ţin micile economii, m-am prezentat cuminte la ghişeu pentru prelungirea depozitului. Evident, am constatat ca de fiecare dată pe parcursul ultimilor 2 ani că dobânda a scăzut iar şi că mai primesc puţin peste 1 % la un depozit în USD…   Întâmplător era prin zonă şi directoarea sucursalei care s-a simţit datoare să îmi răspundă deşi nu era implicată în discuţie: „ Domnu’ Lazăr, să ştiţi că au scăzut dobânzile şi la credite…” de parcă aş fi avut şi împrumuturi la aceeaşi instituţie aşa cum sugera penalul Aurel Şaramet prin 2011 ani când spunea că mulţi oameni cu economii considerabile preferă să ia un credit cu avans de 5 % prin Prima Casă şi să facă altceva cu banii pe care îi au …   Evident, nu la asta se referea doamna bine-voitoare ci la faptul că marjele s-au diminuat în ambele sensuri, că există un echilibru care pe mine ar trebui să mă mulţumească.  „ La Prima Casă dobânda e de 6 % a continuat aceeaşi directoare lăudându-se cu generozitatea instituţiei care oferă astfel de credite GARANTATE DE STAT şi arătând spre doi tineri care stăteau la fel de cuminţi ca mine pe scaune în faţa unui alt operator, informându-se cu privire la ce trebuie să conţină dosarul P.C.

Pe strada 30 Decembrie în Braşov, pe frontispiciul unei societăţi de pompe funebre scrie „ Vrei, nu vrei, tot la noi ajungi”.  Trist este că dincolo de singura certitudine pe care o avem în această viaţă, mai apar şi altele pentru care ne place să credem că nu avem nicio vină. Numai că aparenta manipualre generalizată nu e altceva decât propria neputinţă de a refuza ce ni se servește. În contextul dezbaterilor noastre, băncile, agenţiile imobiliare și dezvoltatorii escroci sunt parte a celei mai bune lumi din lumile posibile cum ar spune Leibniz. Și atunci e musai ca locuinţa noastră să treacă prin labele acestor paraziţi siniştri sau ca economiile pe care le strângem cu greu să fie gestionate de o manieră cămătărească în scopul îndatorării altor naivi şi al menţinerii speculei cu bunuri pe care noi înşine ni le dorim mai accesibile.

Evident, nu vă spun nimic nou;  sună chiar pueril raţionamentul meu în condiţiile în care de generaţii întregi banca este simbolul capitalismului general acceptat în societate. Numai că o dată acceptat sistemul, orice formă de revoltă împotriva unui mecanism din care faci şi tu parte devine absurdă.  Privind obiectiv tringhiul vulpe bancher – corb deponent – bufniţă Prima Casă  e uşor de identificat escrocul dar mă tem că e extrem de dificil de stabilit cine e mai prost – cel care acceptă o dobândă de 1 % (adică nimic) sau cel care plăteşte 6 % ? Poate veți spune că e normală reducerea dobânzii apropiindu-ne în felul ăsta de valorile din țările civilizate dar ar trebui să faceți și comparația comisioanelor…

vulpea si corbul

Mă întreb ce se va întâmpla în viitorul apropiat cu leul dacă socialiștii vor continua cu populismul în detrimentul măsurilor juste pntru economie. Paradoxul e că nici atunci bufnițele nu vor înțelege că Prima Casă e doar o cracă putredă. În fond, Mugur Isărescu le-a mai furat românilor economiile în anii 90 transformându-l pe Nicolae Bălcescu în hârtie igienică; de ce n-ar face-o încă o dată dacă tot se bucură de cea mai mare încredere în rândul populației alături de Biserica Ortodoxă ?  Nu cred că există vreun popor care să ne fie superior la capitolul CULT PENTRU ESCROCI și deasemenea nu cred că reprezintă un paradox nominalizarea unui ministru al culturii care susține că n-are niciun biped în familie.  Doamna Biro, aveți dreptate; în România se nasc tot mai puțini bipezi !

Pentru mine, imaginea verii și a lumii în care trăim a fost aceea a copiilor care plângeau în hohote în tribune la Campionatul Mondial.  Nu mai există nici profesori nici părinți care să le vorbească despre învățăturile lui Seneca și anume că pasiunile n-au nimic nobil și că numai rațiunea poate domoli aceste scurte nebunii…  Suferința unui copil brazilian care plânge la un meci de fotbal este mai tristă decât cea a unui copil palestinian care-și privește părinții mutilați pentru simplul fapt că e absurdă.

Asemenea copilului brazilian și eu am pierdut spectacolul refuzând scenariul după care omenirea funcționează de la primul escroc autentic– probabil Moise.  Poate fi salvat un prost care nu înțelege nimic din ceea ce se întâplă în jurul său ?  Nu ! Ăsta e rolul lui pe care nu-l poate schimba nimeni și nimic cu excepția propriei voințe. Numai că voința lui se reduce la mobilizarea împotriva inteligenței…

Ah, BTW iar se termină fondurile alocate Primei Case… Victor Ponta va mai câștiga câteva mii de voturi aruncând cu încă vreo 2 miliarde de lei garanții pentru bancheri;  pardon, pentru popor 🙂  Într-o logică de tip Ecaterina Andronescu, doamna ministru de la PSD care-i compătimea pe cei care n-au luat BAC-ul sub regimul Funeriu, 120.000 de credite înseamnă 240.000 de tineri și cam 1 million de părinți si bunici fericiți că odraslele s-au așezat la casa lor…  Vorba lu’ Dan Spătaru:

Gospodărie ca a lor
Și voie buna ca a lor,
Nu mai găsești cât ai căta,
Nu mai găsești la nimenea!

 

Reclame

Posted on 4 August 2014, in Uncategorized. Bookmark the permalink. 514 comentarii.

  • Sa fim seriosi, la cat dureaza o executare silita imobiliara in faza instantelor, plus in faza executorului,nu-i nici un bombardament.

 1. N-am mai scris nimic din primăvară nu pentru că n-aș mai fi avut subiecte de tratat sau pentru că mi-aș fi cumpărat vreo casă

  Nu-i nici o rusine sa-ti cumperi o casa. Dar tu ai deja una in Cotroceni. Mmm, vreau si eu una si promit ca nu mai cumpar in veci alta, ca sa fac in sic ajentilor.

 2. Priviti minciuna ordinara prin care agentii imobiliari incearca sa isi justifice existenta: „pe baza cerintelor definite, va cauta ceva si pt fiecare gasire de ceva ce se potriveste il va chema pe comparator.” !

  Sa clarificam pentru toata lumea de ce asa ceva este de pierdere pt client :

  1) care pot fi cerintele clientului ? Pai ar trebui sa fie atat de specifice ca din sutele(miile) de anuturi sa corespunda doar cateva zeci. Nu exista asa ceva nicaieri in lume, omul cu banul in mana vrea cea mai buna optiune nu e nimeni excentric sa tina mortis la vreo conditie cat sa nu compare macar cu restul de oferte.

  2) cat efort pretinde ca „salveaza” agentul ? Pai la vizionari tot tre sa mergi, el cel mult poate da niste telefoane. Tu nu mai platesti niste minute la telefon dar platesti sute/mii euro comision.

  3) cat de „eficient” e agentul ? Pai aluia ii pasa de burta lui, cand ii apare lui in zona ceva el va suna prostii care i-au lasat nr de telefon. Nu iti imagina ca vei vizita 10 apartamente pe zi daca iti doresti sa alefi repede, tot cand ii va fi agentului bine.

  4) cat pierzi discutand cu agentul ? Pai ala in fiecare secunda se va strofoca sa iti bage in cap ca preturile sunt mari si va baga toate vrajelile invatate de la altii ca sa te convinga sa scoti mai multi bani din buzunar.

  5) cat de disperati sunt agentii pe diverse forumuri ? Suficient cat sa foloseasca mereu expresia „un agent bun face …” , desi nu exista nici un agent bun in lume. Agentul e ghidat de interesul sau, tu esti prada de la care tre sa isi ia comision.

  6) cat timp pierzi in plus cu agentul ? Pai daca ala te suna o data pe saptamana sa iti mai zica de vreo oferta tot pierzi timp cat vorbesti cu el la telefon (puteai sa rasfoiesti anunturi/dai tu telefoane in timpul asta), ar fi deci aproape acelasi consum de timp. Dar nu, teapa ascuna a agentului e ca intai el iti prezinta cele mai de kkt imobile, cele mai proaste/scumpe ca asta e unul din trucurile sale sa te co nvinga sa dia mai multi bani.

  In concluzie pierzi mai putin timp fara agent decat cu el.

 3. Vesti din piata de pe urma catorva vizionari.
  Proprietarii inca sunt in alta lume, majoritatea, undeva prin 2009 – 2010 ramasi. Culmea e ca au inceput sa realizeze agentii ca pentru ei e mai bine sa ii aduca pe proprietari cu picioarele pe pamant si sa lase preturile mai jos. Intotdeauna 2 vanzari la comision mai mic vor bate una la comision mare. Apropo de comisioane pretentiile pentru apartamente cu preturi de la 57-65 mii de Euro se invart intre 800 si 1500 Euro (de la cumparator, nu stiu ce intelegere aveau cu proprietarii).
  Cateva apartamente vazute:
  – 2 camere Baba Novac, Unitatii, 1/8 58 mp, proaspat renovat, decent, dar clar facut sa ia ochii, 62 mii discutabil (cica avea oferta cash de 59 mii)
  – 2 camere 13 Septembrie, stradal, dupa Lira spre Dr Sarii mare de tot 65-66 mp, 2 / 8 dar in care rau de bagat ceva bani, 65 mii, pret nediscutat pentru ca proprietarul era plecat. Cred ca se negocia ceva pretul..
  – 2 apart de 2 camere Vitan Zizin, ambele 3 / 4, ambele pe la 56 mp, unul cu termopane si cam atat, unul grota, ambele 62 mii. Evident discutabil
  – alt apartament de 2 camere in zona, 7 / 8 peste 60 mp, cu ceva imbunatatiri, pret in anunt 65, la fata locului 60 + impozitul catre stat, dar cred ca mergea si mai jos
  Si inca 2 apartamente de 3 camere prin zona, 8 / 8 ambele, in jur de 75 mp, decomandate, unul varza, trebuia refacut complet, 60 mii (lasa la 57 as zice eu), celalalt arata mult mai bine, de altfel si singurul pe care l-as fi luat, mai necesita doar o varuiala si usi noi, 65 mii dar se mergea spre 63 probabil.
  Concluzii inca nu am, piata e un haos total si asta o atribui mai mult proprietarilor visatori. Gasesti apartamente asemanatoare dar la diferente absolut enorme de pret, Sunt oameni cu apartamente pe piata de peste 1 2 ani si tot nu au inteles ideea..nici momentul nu l-am ales bine in preajma inceperii facultatilor unii spera la mai mult.
  Un agent imi spunea ca are aproape un an de cand nu a mai vandut cu ipotecar clasic, asa cum vreau eu, deci prima casa e favorita tuturor si mai sunt cativa si cu cash (de obicei din upgradeuri).

  • m-am interesat si eu sa cumpar ceva in ultima perioada dar n-am ajuns la vizionari , sau mai bine spus am vizionat doar online , poze , dupa care am facut oferte cu 10-20k mai putin decat pretul cerut … bineinteles n-am primit nici un raspuns decat doar de la un agent care vroia sa semnam nu stiu ce contract …
   am incercat ceva oferte de genul asta si pe la executari silite , iar reprezentantii de la banci au avut macar bunul simt sa-mi raspunda , cel putin unii dintre ei …
   Mentaliatea comunista de proprietar se mentine si dupa mai mult de 20 de ani in romania „capitalista”, iar cei cu apartamente de vanzare tin la pret intr-un fel ajutati si de contextul international al dobanzilor zero …
   Parerea mea e sa asteptam in continuare , aia care mai rezista , ca pana la urma nu se poate sa nu reapara , sper in viitorul cat mai apropiat , un soc financiar de genul 2008 care sa nu mai poata fi rezolvat asa de usor cu injectii de bani !

   • @anka
    este curios cum aceasta mentalitate comunista de proprietar se manifesta in America de nord unde >70% din canadieni si >60% din americani sunt proprietari….
    ai dracului comunistii astia, au cucerit lumea…

   • ba parazitache. una e sa ai pense de 800lei si sa ceri 60mii de euro pe 50mp, si alta e sa traiesti in SUA si canada.

   • @unu,
    din cate am obs. eu , capitalistul avenir are un filtru in creier care il ajuta sa inteleaga numai ce ii convine sau ceea ce-i satisface ideile fixe pe care le are …
    E adevarat ceea ce spui si intr-un fel paradoxal cum acei pensionari care se imbrancesc la bilete gratuite sau strachine cu fasole , mici sau pui congelati bineinteles totul gratuit si castiga pensie max. 1000 ron stau in „comori” de apartamente evaluate la 60-80k …

  • @Cipper: spui ca:

   „Un agent imi spunea ca are aproape un an de cand nu a mai vandut cu ipotecar clasic, asa cum vreau eu, deci prima casa e favorita tuturor si mai sunt cativa si cu cash (de obicei din upgradeuri).”

   As putea sa te intreb de ce ai ales ipotecar clasic si nu Prima Casa? Ai gasit cumva vreun dezavantaj ascuns al creditului Prima Casa?

   Si eu am vrut sa aleg ipotecarul obisnuit insa m-am lovit de insistentele celor de la banca si de sumele pe care trebuia sa le platesc in plus (de exemplu la notar) pentru ca am ales ipotecarul clasic…

 4. Gibbone cel Aspru

  Tinerii sa stea linistiti, Statul ii „ajuta” in continuare:

  Guvernul a realocat sumele neutilizate ca garanţii în programul Prima Casă pentru achiziţiile de locuinţe construite de ANL, din plafonul de 500 milioane de lei, astfel încât să poată fi folosite pentru orice tip de locuinţă în cadrul programului, pe fondul solicitărilor de suplimentare a banilor.

  „Analizele făcute pe baza actualului nivel al cererii şi estimările partenerilor noştri bancari ne indică faptul că bugetul total neutilizat de circa 710 milioane lei, buget ce include şi plafonul realocat, va fi suficient pentru aprobarea tuturor solicitărilor până la sfârşitul anului 2014”, se arată într-un comunicat al Fondului Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii (FNGCIMM).

  Inca 3-4000 de credite, tot atatia care vor „apuca”.

 5. Alo …Alo….!!!

  Stati la locurile voastre…!!!

  …mai vorbim dupa pocnitoarea din iarna primavara…

  – cand ???!

  …acusi…peste cateva luni…

  …si zecile de mii de euro vor fi zecile de mii de lei (pisici )…

  si asta daca va fi ??!!

  cine sa mai cumpere atatea case; apartamente ….cel putin in Bucuresti ???!

  ––––-

  e greu sa stii ca puteai sa vinzi o cocina cu 120 k acum cativa ani prin Crangasi…si acum valoareaza 20 k !

  …pai 100 k euro pt. un roman mediu cu 1500 lei roni pe luna …inseamna fix 25 de ani de munca fara altceva (tigari, mancare,scoala,masina,benzina,concediu la tara la gratar sub salcam)…sau mai bine zis o viatza de om !

  …e o dilema !!!!…-nu ?!

  e greu sa intelegi ca ce a fost a fost ceva de genul ‘anus contra naturii” …iar eu va garantez ca nu va mai fi niciodata !!!!

  deci: NICIODATA !!!!
  … asta in Romania !!!!

  ….va urez sanatate si virtute !!!

  …iar pentru sperante de macar cativa lei …vedeti cu cine votati !!!!

 6. exemplul de mai jos este caracteristic pentru piata imobiliara din romania si tupeul indivizilor care vor sa se imbogateasca peste noapte:
  http://www.imobiliare.ro/vanzare-terenuri-constructii/constanta/stadion/teren-constructii-de-vanzare-X4850302J
  taranul cu teren in mijlocul constantei care traieste ca in evul mediu si cu pretentii de pret inimaginabile !

  • De unde ai tras tu concluzia ca ala este taran?
   Cand te uiti in oglinda nu iti e scarba de tine? Orasean cu mentalitate necomunista ce esti tu !
   Imi vine sa vomit.

   • sa-ti fie rusine porcule , si da este taran pentru ca nu poti locui in conditii asa de mizere intr-un centru de oras considerat important din romania ! probabil e localnic sau cine stie ce individ stramutat de comunisti din zone rurale in oras !

   • Daca locuiesti in conditii mizere la oras sigur esti un taran stramutat. Buna logica ta de necomunista.
    Sa te iei de brat cu Diana, alta fina observatoare a realitatii din jurul vostru.

    Porc poate fi doar cineva din predecesorii tai, altfel de unde ai putea avea genele de scroafa.

   • Si ai facut si pe Diana o taranca. Ca si ea locuieste in aceleasi conditii mizere la oras, pe drumul fermei. Doar ca ea nu a fost stramutata de la tara cu forta. Asa a dorit ea.
    Tu in ce conditii traiesti? Sa nu spui ca esti si tu o taranca?
    Ai fost cu forta stramutata sau de bunavoie?

   • cristi , dupa raspunsurile si comentariile pe care le faci , parerea mea este ca esti un frustrat si un misogin probabil ramas cu sechele din copilarie ! vai de prietena sau sotia care te suporta dar sa nu-mi spui ca poate incasezi papuci in cap pe-acasa si refulezi injurii aici la comentarii .

   • Cristi, banuiesc ca nu la facut taran pe proprietarul ala fiindca traia in mizerie (literal – avea mizerie in curte).

    Ala era taran cu scuipat la gura ca voia o suma enorma pe o casa devastata si terenul de sub ea. Taranul credea ca se imbogateste.

  • Inca unul care isi evalueaza cocina la pret de paris.

 7. Pentru cei care vehiculeaza preturi de zeci de mii de euro pentru 3 camere in blocuri mizere va dau un caz recent.
  Un prieten tocmai cumpara pe Popa Savu (fix langa Herastrau) in bloculet tip vila P+2 un apartament de 70-80m + pod mansardabil si posibilitate de extindere cu 120K. Mai baga ceva banuti si se alege cu doua apartamente frumoase in zona 0. + curte.
  Nu stiu daca e mult sau putin si nu comentez decat in comparatie cu mizeriile de care aud ca se vand la fraieri.
  P.S. – cel de la care cumpara a dat acum ceva ani (are pe factura) 180K.

 8. ap 4cam, cf 1, dec (cu trecere de fapt prin living/sufragerie), 1 baie + 1wc serviciu, bloc caramida, et1/4, 2 balcoane, inchise cu termopan, idem si la ferestre, spatios doar ca nu stiu suprafata, in rest modest si necesita ceva investitii pt amenajare, constructie facuta cred inainte de 1977
  – locatie: pe str. Sibiu (Dr Taberei), in planul 2, zona f linistita, statie RATB la 50m de bloc.
  -Pret: 75k euro, luat de cineva acum ~1.5 luni

  ps: acum ~3ani acelasi pret il cerea cineva pe 3cam, 2/4, cf1, 67mp, dec, amenajat superb dar mai la periferie (zona Frigocom-Bd Timisoarei).

  My conclusions:
  1. cine a asteptat 3 ani, in aceeasi bani isi mai poate lua o camera in + / ramane in buzunar cu banii de pe ea;
  2. poate avansa de la periferie catre centru cu cativa km, avand mai aproape diverse puncte de interes.

 9. ap 3 camere – cf 1, etaj mediu – bloc td de langa parcul moghioros 40.000mii. Blocurile sunt din 72-73…

  Mult, putin…?

  • Apartament 4 camere mare de tot aproape 100 mp. Pantelimon cu Iancului (unde se face super mega mallul ala) etaj intermediar, 17 mii de Euro. Mult? Putin?

   Apropo, vorbesc de 2003.

   Sau apartament 3 camere semidec, 70 mp, Petre Ispirescu. 135 mii de Euro. Mult? Putin?

   Aici vorbesc de 2008.

   Nivelul minim sau maxim istoric are relevanta 0.

   Chiar azi am vazut 2 anunturi pe Mircea Voda, amebele 3 camere, unul 99 mii, altul, mai mic culmea, 125 mii. Unde e reperul in aceasta piata?

 10. @sorin
  daca faci comparatie cu preturile din 2008, reperul de baza pentru imobiliari, ar parea un pret acceptabil.
  Daca pretul asta de 40mii e cel cerut initial mai negociaza suma, mai ales daca poti plati cash o parte sau tot.

  Dupa ce o sa crape prima casa – ca trebuie sa se intample si asta odata si-odata – o sa mai scada toate cu cateva mii, mai ales cele cu 3-4camere, care sunt mai scumpe si pentru care se strang mai greu atatia bani.

  Eu n-as da pe 3camere de genul asta mai mult de 35k.
  Dar, fiecare cu reperul lui de pret, pusculita lui si nevoie sale.

  ps: cum te descurci cu mirosul de la curtea interioara? (bucataria nu are geam spre ea?)

 11. comparatiile cu 2008 sunt total irelevante , cel mai corect , parerea mea , e comparatia cu salariul mediu „oferit” de statul roman

 12. Imi cer scuze – nu am precizat ca s-a vandut acum o luna. Pretul este cel de vanzare (dupa negocieri). Nu stiu alte detalii – daca e cash sau credit / prima casa etc.

  @Al Bundy – nu inteleg despre ce curte interioara e vorba. Blocurile TD nu au asa ceva. La ap de 3 camera – toate camerele sunt pe spatele blocului (inclusiv bucataria).

  • @sorin
   Intr-adevar, TD-urile (T-ripla D-eschidere) nu au asa ceva ci blocurile de tip M. Credeam ca este un bloc de acest tip, care are bucataria cu fereastra catre luminator.

 13. ziaristu' lu' peste

  Florin, blogul asta este (si nu cred ca doar pentru mine), in ciuda tonului tau excesiv de violent uneori, o platforma de comunicare si de instruire foarte buna. Lipsa unei educatii financiare (vad asta si-n presa, zi de zi) a facut ca multi oameni activi sa devina consumatori captivi. Ai facut foarte bine ce ai facut. Eforturile unora ca tine n-au ramas fara urmari.
  Declaratiile lui Tetik de la Banca Transilvania mi se par elocvente. :)) „Sistemul bancar din România trece printr-o perioadă dificilă, clienţii s-au schimbat, sunt mai informaţi, cererea este mult mai scăzută şi vorbim despre o imensă lichiditate în piaţă care nu este alocată economiei reale, încă’, susţine reprezentantul Băncii Transilvania.”

  http://www.economica.net/tetik-bt-lichiditatea-in-sistemul-bancar-este-imensa-iar-multe-banci-incep-sa-piarda-bani_87023.html

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: