Consiliul Concurenţei sau Jegul Instituţionalizat


Patriotismul nu înseamnă ură împotriva altor neamuri, ci datorie către neamul nostru; nu înseamnă pretenţia că suntem cel mai vrednic popor din lume, ci îndemnul să devenim un popor vrednic.”

  Mihail Sadoveanu

Zilele trecute, aici pe mediul nostru virtual se dezbăteau probleme legate de revizionism, de domnul László Tőkés care cere protectorat maghiar pentru Transilvania, ne cramponam de valorile culturii române, de biserica milenară, etc.

Nu vreţi să reevaluam împreună „vrednicia” acestui popor de vite imbecilizate pentru a stabili în final valoarea declarațiilor patriotarde ale semenilor noștri ???

La sfârşitul lunii iunie, Parlamentul României a votat amânarea termenului la care trebuia să intre în vigoare sancţionarea clauzelor abuzive din contractele de credit.  Zilele trecute a venit în vizită FMI şi se pare că nici la 1 octombrie nu se va aplica această măsură imperios necesară pentru buzunarele naivilor care platesc lună de lună comisioane penale instituţiilor de credit.

Aş vrea sa vă intreb, dragii mei patrioţi cretinopaţi si ancoraţi în nişte noţiuni ambigue de „iubire de ţară”, câţi cetăţeni VREDNICI  (VREDNICÍE, vrednicii, s. f. 1. Calitatea de a fi vrednic; hărnicie, îndemânare; capacitate, pricepere. 2. Faptă de merit, acțiune demnă de răsplată. ♦ Vitejie. 3. Cinste. ♦ (Înv. și arh.) Demnitate. – Vrednic + suf. -ie. ) aţi văzut în faţa acestei instituţii infecte numită Parlamentul României – cu majoritate decizională de 70 % votată în mod democratic ???

A protestat cineva împotriva JAFULUI pe care bancherii îl fac în ţara noastră ?  Dragilor, avem 5 milioane de sclavi vânduţi de stat instituţiilor de credit iar o mare parte dintre aceştia plăteşte comisioane abuzive.  Să fie diminuarea TVA-ului la pâine măsura guvernului Ponta care a oprit ieşirea în stradă cu furci, cu topoare, cu cocktailuri Molotov ??? Să fie cumva temperatura prea ridicată pentru a putea dansa pinguinul în Piaţa Victoriei ???

Aş vrea să vă puneţi măcar pentru un minut în postura unui VERTEBRAT care a încercat în toţi aceşti ani să facă ceva concret.  Credeţi că v-aţi mai păstra atitudinea asta de ataşament pentru valorile neamului românesc dacă aţi fi tratat de instituţiile statului aşa cum am fost eu ???  Zilele trecute v-am prezentat răspunsul halucinant al Fondului National de Garantare.  Astăzi a venit vremea să fac public şi răspunsul primit de la Consiliul Concurenţei – această instituţie care dă măsura indiferenței și aroganței cu care suntem tratați de către instituțiile statului în general.  Evident, este nesemnat, neştampilat.  Am rugat-o pe doamna purtător de cuvant Simona Barbu să îmi trimită documentul oficial prin poştă pentru a putea merge mai departe la Comisia Europeană.  Iată răspunsul de tip COPY-PASTE după cadrul legislativ, care conține și 3 rânduri legate de subiectul propriu-zis – mizeria Prima Casă. Domnul Chirițoiu consideră că acest cadou otrăvit care îndatorează tinerii pe toată durata vieții active este un ”program social” :

RaspunsCC1

RaspunsCC2

Poate că din postura de posesor al multor proprietăţi imobiliare – case, vile, terenuri, domnul Chiriţoiu apreciază programul Prima Casă ca fiind un program social pentru că îi menţine valoarea bunurilor la valori abracadabrante…

chiritoiu_ct_bogdan_marius_avere

Cum facem cu patriotismul doamnelor, domnilor ?  Să legam noţiunea doar de râu şi de ram şi să excludem oamenii ? Ramânând în sfera poetica a lui Eminescu, poate că am învăţat atât de bine să ne apărăm sărăcia, nevoile şi neamul (prost) încât primim orice umilinţă ca pe un dar divin.  Cei pe care i-am votat, românii noștri ne bagă mâna în buzunar în fiecare zi dar nouă ne e teamă ca nu cumva să vină maghiarii peste noi și într-un acces de șovinism barbar să ne deranjeze din poziția ”capră”… Dacă, Doamne ferește, pătrunde torționarul Tőkés în bordelurile BCR, BRD, Bancpost etc. cu cleștele hortist și ne mutilează, ne smulge limba (română) ?  Cum vom mai întreține raporturi sexuale nefirești cu Terente Regele Băncilor ? Statul român, peștele nostru de zi cu zi ar putea avea probleme serioase.

Vă mulţumim, domnilor Aurel Şaramet şi Bogdan Chiriţoiu ! Sunteți doi proxeneți ordinari căpătuiți în toţi aceşti ani de criză pe spatele vitelor care vă tolerează şi vă admiră că „v-aţi descurcat”. De la înălţimea averilor dumneavoastră exprimate în multe zerouri, plafonul Prima Casă de 60.000 EUR pare rezonabil pentru a fi calificat drept „social”…  Sunteţi exact ceea ce merităm ca popor.

***

Odată cu aceste ultime încercări de a stabili un dialog raţional cu instituţiile statului român, declar public că de acum încolo le voi ignora. Dacă vreau absurd merg la Ionesco, La Becket, la Sartre… Următorul pas este Comisia Europeană.

Reclame

Posted on 2 August 2013, in Uncategorized. Bookmark the permalink. 208 comentarii.

 1. @ ptr cei care nu au vazut stirile
  „Există o preocupare ca deteriorarea sentimentului pieței vis-à-vis de țările emergente, aparut la sfârșitul lunii mai, poate intensifica procesul de reducere a finantarilor. De aceea, este foarte importanta continuarea monitorizarii atente a procesului de dezintermediere, cu un ochi pentru riscurile sistemice în regiune.”

  http://www.bancherul.ro/initiativa-viena-2-avertizeaza-procesul-de-deleveraging-(reducerea-expunerilor-bancilor-straine)-se-intensifica-iar-ritmul-creditarii-ramane-redus–11589

  http://uk.reuters.com/article/2013/07/30/uk-ebrd-banks-idUKBRE96T13420130730

  http://finchannel.com/Main_News/Banks/128241_Focus_on_reviving_credit_growth_as_external_funding_withdrawal_in_emerging_Europe_picks_up/

  @ Lender – rugaminte – inca mai vezi o intarire a $ ? if YES, esti bun te rog sa mai explici o data motivele care te conduc sa vezi o intarire ? poate …. imi scapa ceva

  @ Ex B – ai vreo info, legata de marimea & intensitatea acestui val de deleveraging ? Opinii

  Va multumesc tuturor,
  Pacala

  • Ex-Bancherul

   @ Pacala:

   opinez (e doar o opinie, nu e bazata pe date exacte) ca nu vom vedea acum ceva gen deleveragingul (dezintermedierea financiara) din 2008-2009. Nu inca.
   Ca putere e probabil sa fie cam la 25-30% din puterea valului de dezintermediere din 2008-2009.
   Dar anul viitor o sa fie groasa treaba. Groasa de tot.

   Dupa niste sperietura in August si Septembrie acum, mai incolo o sa fie ok, lumea o sa se mega-relaxeze, cativa (aia de mai pot) o sa pluteasca pe nourasi roz … asta cam pana anul viitor cand „free money” se vor opri.

   De ce se vor opri?
   Mici probleme presante cu inflatia in SUA. FED, nedorind sa riste mai mult decat a riscat deja, prin mana noului guvernator FED va lua cateva decizii. Asta va chema mai multe decizii in lume.

 2. @ Lender – erata: intarire a RON

  ma scuzatii…. imi era capul la…. fata popii 🙂

 3. Vrea o ţară ca România. “Dau Germania pe România!”. Un tânăr neamţ s-a săturat de bogăţia şi civilizaţia din Germania

  „Drumurile noastre sparte, decalibrate, in zig-zag, sus-jos, il incanta mai mult decat ar face-o impecabilele, parfumatele autostrazi nemtesti. Daca acolo iti intra pe geam mirosul de detergent, aici e mult mai placut izul de balega proaspata. Chiar si prin Iasi prefera drumurile cu bicicleta, agatat de zecile de caini vagabonzi care trag sa-l muste. “Asa e viata, trebuie sa o simti. In Germania, masini si oameni, totul impecabil, viata in astfel de conditii credeti-ma ca e groaznic de fada”.”

  Bafta de a trai in Romania. Fara ghilimele

  • „Voi, romanii, nu vedeti frumusetile si partea frumoasa a lucrurilor de aici (Romania).

   E monoton, viata in Germania e sterila si din acest punct de vedere. Aici viata e mai fireasca, e mai aproape de natura. In plus, Konstantin ii considera pe romani calzi, politicosi. Strictetea, corectitudinea exagerata duce la o viata sterila, prea pusa la punct, cu tot felul de reguli precise. Nu e voie aia, nu e voie aialalta. Unde mai este farmecul? Romania salbatica e prea frumoasa, uneori e prea autentica, cum e in Transilvania. “Pastrati-va diversitatea, pastrati-va tiganii, ca altfel le veti duce dorul”, spune Kosti.”

   Daca nu ne iubim noi tara, macar sa o faca altii.

   • @ Constantin

    Vrei sa spui ca atatea milioane de romani au plecat din tara in bejenie doar ptr ca li se urase cu binele? sau ca nu ishi iubeau tara ?

    Prietene, ei au plecat DE FOAME, si multi se chinuie pe unde sunt ca sa trimita un ban acasa sa ii intretina pe cei ramasi. In multe din satele noastre sufla vantul au mai ramas doar batranii! 😦

    Deci despre ce vorbim aici ?
    Iubirea de tara nu tine de foame! Vrei te rog sa termini cu prostiile astea ? 😦

   • @Constantin

    E clar ca nu esti obisnuit cu greutatile vietii, ca nu ti-ai facut niciodata griji ce o sa mananci maine. Au avut grija ai tai sa te tina in puf. Nu ai muncit ca mine si ca multi altii de mic copil. In concluzie, ti-a fost trasa o perdea intre tine si viata reala, de vezi deformat.

    Pari un om citit, dar cartile nu te vor ajuta niciodata sa intelegi cum e viata pe „frontul de lupta”, si iti dai cu parerea deplasat de realitate.

    Si te rog, nu mai propovadui evanghelia pe acest site, e off topic ! In plus, subiecte precum religia, politica, iubirea sunt lucruri care nu se discuta oriunde, decat in locuri dedicate, tocmai pentru ca afecteaza emotional cititorii.

    „Pastrati-va diversitatea, pastrati-va tiganii, ca altfel le veti duce dorul”, spune Kosti.”

    Daca tu esti de acord cu spune ala, inseamna ca ori stai in Germania, ori stai pe Luna, in orice caz nu ai cunoscut niciodata un tigan. Dar ia muta-te tu frumos in Ferentari si sa-mi spui apoi cat de bine te intelegi cu fratii tai rromi :)), ca doar sunt si ei niste suflete.

 4. @All

  Am o nedumerire: cum este posibil ca productia industriala sa cresca atata timp cat consumul de energie scade ??

  http://www.finantistii.ro/energie/romania-a-consumat-cu-75-mai-putina-energie-electrica-in-prima-jumatate-anului-2013-80147

  In acest link este raportata o crestere a productiei industriale??

  http://www.tradingeconomics.com/romania/industrial-production

  Care este realitatea ? aveti idee ce a raportat INS?

  • Probabil ca scaderea vine de la populatie,se uita mai putin la TV,spala la masina mai rar,umbla noaptea cu lumina stinsa..etc 🙂

   • pe caldura asta cand aerul conditionat ruleaza 10 ore pe zi , tu crezi ca populatia a consumat mai putin ?????

 5. in primul link se mentioneaza clar: „Scaderea resursei de energie electrica s-a datorat in principal scaderii productiei cu 5,8%”

  in linkul 2 este raportata crestere a productiei industrial ??

  as fi dorit sa aud si alte pareri daca stie careva cat a raportat INS?

  Si mai am o intrebare: daca este adevarat ca producem mai putin, atunci cum de a crescut exportul ??

 6. iar aici se spune ca productia industriala a crescut cu 6%. 😦

  pareri ?

  • INS-ul a devenit otreapa socialista dupa schimbarea capetelor. nu ca in vechile guvernari n-ar fi fost la fel. instrument de propaganda decuplat de la realitatile lumesti. realitatea e in buzunarele fiecaruia. din ce in ce mai rau. mint si anipuleaza cu nerusinare. si dupa aia se trezesc direct in faliment. grecia 2.

 7. GBP e bullish. Va atinge 1.60 cu USD in urmatoarele 2 saptamani. E o ocazie buna sa schimbati apoi pe dolari.

 8. cei din republica moldova ne calca pe urme:

  • Acolo se trag tzepe si mai mari decat la noi acum ….pentru ca legile sunt si mai slabe si coruptia e mult mai mare decat e acum la noi … cam asa eram si noi prin 90 -2000 .. varza totala se fura ca in codru…

 9. „Guvernul s-a răzgândit când a abrobat noua variantă a programului Prima casă, după ce într-o variantă a proiectului publicată de Ministerul Finanţelor se menţiona că marja nu va include şi nivelul total al comisioanelor percepute de către finanţator, respectiv comisioane de analiză sau de administrare, ceea ce dădea posibilitatea băncilor să poată majora costul finanţărilor în lei acordate prin Prima casă.

  Astfel, băncile va trebui să se încadreze cu toate comisioanele percepute în nume propriu la creditele în lei Prima casă în marja de 2,5% peste indicatorul Robor la 3 luni, potrivit noilor norme publicate în Monitorul Oficial, la o săp­tămână după ce au fost aprobate de guvern”

  oare mai renteaza entru bankeri?

  http://www.zf.ro/banci-si-asigurari/clientii-care-au-ramas-cu-dosarele-prima-casa-in-euro-blocate-nu-primesc-garantii-noi-11233009

 10. Ex-Bancherul

  @ all

  mesaj de la strabuni ca sa nu mai scuipati pe tara voastra…un mesaj de continuitate de …foarte multa vreme …

  http://www.businessmagazin.ro/actualitate/cel-mai-vechi-oras-din-romania-mai-vechi-decat-piramidele-egiptene-video-11221230

  • @ Ex-B

   Nu știu de ce ai obiceiul ăsta prost de a amesteca lucrurile, de a face un amalgam de patriotism din valori de mult apuse. Trezește-te ! Suntem în 2013 și ne jecmănesc aleșii noștri de dimineață până seara, turcii între timp și-au făcut bănci și le dăm bir de bună-voie iar dacă nu erau rușii nu eram în stare să facem nici o nenorocită de revoluție. Avem un nemernic în fruntea BNR care după atâția ani de jaf bancar nereglementat se trezește și spune că indiferent de caracterul abuziv al clauzelor, contractul e contract de parca bunica din groapa trebuia sa reglementeze, nu el. Cea mai mare zdreanta bancara din Romania nu e un strain ci un nenorocit de roman – Ghetea care ii ameninta pe amarati cu puscaria.

   Toți decrepiții Europei sunt șterși la cur de mamele și bunicile noastre ca să ne poată ține în facultate pentru ca mai apoi să muncim tot pe la ei pe juma’ de salariu.

   Si tu ne dai un link cu trecutul milenar… Ce merit avem noi daca suntem vechi si prosti ?

   Au prezentul nu ni-i mare ???

   Veacul nostru ni-l umplura saltimbancii si irozii…
   In izvoadele batrâne pe eroi mai pot sa caut

   Au de patrie, virtute, nu vorbeste liberalul,
   De ai crede ca viata-i e curata ca cristalul?

   Esti bun, te rog, sa recitesti Scrisoarea a III-a ??? Finalul, dragul meu, nu faptele istorice cu care ne împopoțonăm ca niște curve din alea proaste dupa ce au jefuit un magazin de pe Calea Victoriei…

   • Ex-Bancherul

    @ Florin:

    🙂
    da mai ai dreptate in ceea ce zici … nicaieri nu am zis ce frumos e prezentul , doar am notat un fapt cutremurator … un oras pe teritoriul Transilvaniei de la 4000 I.Ch. – asta e ceva cutremurator … altii cand umblau in grote , astia de pe aici faceau orase. Asta e ceva cutremurator.

    Ma intreb cat de incredibil de departe ar fi ajuns oamenii din tara asta (actuala tara) daca nu ar fi fost de atata vreme intre imperii … mocheta de pe holul istoriei intre mai multe camere – fostele imperii … eu zic ca ne-au calcat altii in picioare destul, macar noi nu ar trebui sa o mai facem.

    Nimeni nu a zis ca prezentul ar fi infiorator de roz. Dar asta nu inseamna ca trebuie sa adunam toata cenusa din lume sa ne-o punem in cap. – asta era mesajul meu.

    Tu ai dreptate totala in ceea ce zici – e clar si pentru mine asta. Dar atunci cand oamenii prezentului au un anume reflex sa scuipe pe ei insisi e bine sa le amintesti din cand in cand ca inaintasi au avut, poate le suna un clopotel pe undeva si mai inceteaza cu atitudinea „cetatean de mana a doua in mod natural” .

 11. Aici ne prefacem cu stat de drept, democratie. Astea sunt asa in gluma iar legile sunt facultative!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: