Fața și reversul


Pe la finele lui 2008, atunci când Marea Speculă Imobiliară era la apus, domnul Becali a ieșit la TV în prime time susținând că nu e bine deloc să se devalorizeze terenurile pentru că ”ne vor cumpăra străinii pe nimic”…  Stătea pe un miliard de euro  (conform calculelor vremii în care orice discuție de Dorobanți sau Decebal se învârtea în jurul metrului pătrat) și teama că s-ar putea prăbuși castelul din cărți de joc îl făcea să debiteze cele mai imbecile raționamente economice.  De atunci valoarea terenurilor a scăzut de câteva ori și străinii tot nu ne-au cumpărat. Ne vindem noi unii altora iluzii nereușind să ne desprindem de fantasmagoriile BOOM-ului imobiliar.  Luni/ani de zile aceleași parcele scoase din circuitul agricol așteaptă cumpărători strategici în paginile ziarelor de mică publicitate, cu stereotipiile bine-cunoscute deja: ” posibilitate parcelare, la 2 kilometri de viitoarea autostradă, ideal investiție, oportunitate etc”

Afacerile domnului Becali au intrat rând pe rând în faliment (schimbul de terenuri cu Ministerul Apărării și specula care a înflorit în urma acestui tun de proporții nu se pot numi afaceri) ceea ce demonstrează că nu-i putem atribui individului alte calități în afara celor de speculant ordinar, șpăgar și hoț.  A fost totuși nevoie de 17 ani pentru ca judecătorii să înțeleagă că Ștefănești nu e Voluntari sau că Războinicul Luminii este de fapt un banal escroc favorizat de înalți funcționari corupți. 17 ani pentru o evidență certă – raportul valoric dintre cele două terenuri era de 1 / 56.

Milioane de conaționali au stat cu ochii beliți la televizor în seara asta ca să mai vadă o dată clanul Becali, limuzinele de lux, vila din Pipera și gorilele de pe la porți…  Nu justiția și-a spus cuvântul ci SATAN care nu mai vrea să se construiască biserici în România – Grădina Maicii Domnului.   S-a întrupat Diavolul în trei din cei 5 judecători de la Înalta Curte de Casație și Justiție anulând rugăciunile preacucernicului de la Muntele Athos și de la Ierusalim.

Becali Athos

Imagine – Becali pe Muntele Athos cu sacul de 1 milion de EUR (donații)

Am și eu o întrebare pentru poporul ăsta de oligofreni care s-a aliat întru suferință cu Gigi Becali: E normal ca înainte de pronunțarea unei astfel de sentințe să faci BLAT în campionat cu echipa ”nașului” Hagi și apoi să fugi din țară ???   Nu e asta cea mai elocventă imagine despre sfidare, despre felul în care înțelege domnul Becali pârghiile societății în care s-a dezvoltat atât de armonios, despre onoare, fair-play și verticalitate ? Când mituiești GENERALI ai armatei române ( ministru, șef de Stat Major) cu sacoșe de bani, când înjuri un ziarist timp de 30 de minute ca un tonomat, când îl jignești pe Neagu Djuvara numindu-l ”băbăciune senilă”, când îl ameninti pe CTP cu moartea pentru că a scris despre schimbul de terenuri și populimea te apreciază, te divinizează poate că e normal să nu mai ai nicio limită.

http://www.gandul.info/stiri/cristian-tudor-popescu-acum-12-ani-am-scris-despre-schimbul-de-terenuri-gigi-becali-m-a-amenintat-cu-moartea-video-10890165#

În fond, revenind la meciul de fotbal dintre Steaua și Viitorul Constanța, Becali a fost încă o dată el însuși încercând o ultimă ironie înainte de autoexilul în Țara Sfântă…

Cei care au pătimit în seara asta cu lacrimi în ochi urmărind ”Breaking News” ar trebui să meargă după el. În mod cert există în gena lor ADN de escroc. Nu știu de ce sunt blestemat să-mi amintesc mereu de un camarad din armată. Îmi povestea într-o seară în termeni elogioși despre un bucătar de la popotă care fura alimente și le vindea…  Era hrana noastră însă faptul că ”se descurca” îi asigura o imagine mitică în ochii acestui imbecil care mă găsise pe mine să-mi împărtășească idealul mercantil.

L-am făcut europarlamentar și mai apoi deputat de București pe listele USL, l-am pictat în biserici, i-am cerșit pe la porți și i-am colindat să ne dea și nouă de pomană din banii pe care i-a făcut de pe urma schimbului de teren cu Ministerul Apărării…  Acum îl plângem; e o tragedie pentru el și familia lui dar pentru sutele de mii de români care au căzut în capcana acestor lepre imobiliare nu ar trebui să plângem ? Nu trăiesc ei o tragedie continuă fără să se fi scufundat vreodată în piscine sau scaune de Maybach ?

Nu e chiar ”BUCURIE” ceea ce simt acum vis-a-vis de condamnarea lui George Becali. E un grăunte de mulțumire sufletească văzând că a ajuns de fapt acolo unde îi e locul în societate. Nu îmi e rușine să spun că asta simt. Nu vreau să fiu meschin… DA !  Mi-aș fi dorit să intre astăzi la zdup și verii lui și celelalte creaturi sinistre pe care le vedem zilnic la televizor sfidând legea și oamenii din jur. Accept să fiu ULTIMUL OM dacă a fi OM înseamnă să fii alături de Gigi Becali. Primul-Ministru Victor Ponta si-a exprimat „simpatia” față de acest măscărici chiar inainte de a se pronunta sentința…  E onorantă atitudinea pentru un fost procuror.  Vai de capul nostru !!!

Ciobanul din Pipera spune că a fost ”trădat de statul român” ca și cum expresia ” a băga vastu-n caraiman” definește o faptă de vitejie pentru care se oferă decorații. În ultimul interviu acordat de pe holurile Palatului Parlamentului îi amenința pe polițiști că e mai bine să-l lase să se predea singur ca să nu stârnească mânia poporului.  Mi-am amintit de Ceaușescu în agonie cum credea că muncitorii de pe platforme îl vor salva…  Mă tem că trecerea de la cioban la parlamentar într-o perioadă mai scurtă de 5-6 generații dăunează grav sănătății mintale.  Sunt niște etape în care EDUCAȚIA trebuie să aibă rolul său major, definitoriu.

Să ne-nțelegem !!!  Justiția nu a făcut DREPTATE pe 20 mai 2013; dacă ar fi fost așa ar fi trebuit ca o bună parte din averea lui Becali să fie confiscată fiindcă are la bază dobândirea frauduloasă a unui bun aparținând STATULUI ROMÂN.  Despăgubiri de 421.000 de dolari în condițiile în care terenul din Voluntari a adus ulterior zeci de milioane ciobanului latifundiar ???  Nu, nu e dreptate ci doar o formă de consolare pentru cei mulți și proști care mai cred că se poate trăi decent din muncă cinstită în România.

Șmecheriile imobiliare ale lui Băsescu cu Cășuneanu, cu Popoviciu, varanul cu Institutul de Cercetări Alimentare, Copos cu Loteria Română etc. – toate dau imaginea unui stat în care zdrențele pot face tot ce vor fără teama că vreodată ar putea fi trase la răspundere.  Poate că din cauza asta escrocimea e oripilată, e un șoc generalizat. A fost ejaculat (vorba domnului Vanghelie) din înalta societate a parveniților un reprezentant de seamă.

Simbolistica serii a fost generată de tabloul cu Borcea și Mihai Stoica la ”Cercetări Penale” – Doi infractori care de fapt nu-l plâng pe Becali ci se deplâng pe ei înșiși știind ce va urma; ca în eseul lui Camus când o bătrână se reculege la propriul mormânt încă neocupat:

” Astfel, față în față cu ea însăși, confruntând ceea ce era și ceea ce va fi, regăsind veriga unui lanț întotdeauna rupt, pătrunse fără greutate planurile ascunse ale Providenței…” 

Albert Camus – Fața și reversul

Reclame

Posted on 21 Mai 2013, in Uncategorized. Bookmark the permalink. 341 comentarii.

 1. Ex-Bancherul

  @ all:
  http://www.tradevillefx.eu/comentarii-forex-cfd/OPEC-simte-pericolul

  dolarul intr-adevar e supracumparat in prezent si datoreaza o depreciere in urmatoarele 1-2 luni.

  dar pe termen de semestre si ani de zile este o miza pe termen mediu/lung.

 2. lendere, prieteni tai exportatorii romani au o veste
  http://www.capital.ro/detalii-articole/stiri/182570.html
  cica de 2-3 luni sunt in scadere :)))

  • @george

   Importurile sunt si ele in scadere, deci nu te bucura ca te bucuri degeaba. Probabil a inceput sa se consume si produse romanesti si nu mai importam asa mult.

   Exportatorii chitaie pentru ca nu mai fac profituri cu atat de multe zerouri, dar nu poate suferi o tara intreaga ca sa faca ei profit. Sa puna mana sa faca investitii ca sa le creasca profitul si sa nu mai bazeze pe un curs devalorizat.
   A. Vasilescu tot vorbeste de valoarea adaugata dar exportatorii se fac ca ploua pentru ca le merge treaba doar din curs valutar.

   O sa reiau o tema de-a mea mai veche: puneti mana pe munca si nu mai asteptati profituri din leu devalorizat sau speculatii cu apartamente.

   • „Probabil a inceput sa se consume si produse romanesti „.

    asta e din bula gandirii. adica ce pana mea producem noi si nu s-a consumat pana ieri? brusc a inceput sa se produca sau cum? daca nu s-a consumat si a inceput sa se consume inseamna ca a inceput sa se produca! ce, banane?

    „curs devalorizat”…bula pe euro. tot asa ai ramas…prietenu lu ac socialistu bujetar.

   • @unu:
    Produse romanesti care se consuma ar putea fi chiar masinile Ford care inlocuiesc marci din import.
    Poate chiar si Dacia Duster care a scazut putin importurile de SUV-uri.

   • nu tine…

    Profită de oferta specială la Ford B-MAX și primești gratuit pachetul de echipare Trend, totul la 13.450€, TVA inclus. Oferta este valabilă pentru B-MAX cu motorizare de 1.0 l EcoBoost 100 CP.

    alea nu-s masini de .ro

 3. auzi le dai tu bani de investitii???

  https://s3-eu-west-1.amazonaws.com/storageapi/sites/all/files/docpdf/unwtohighlights12enlr_1.pdf
  pt cei care vreti sa calatoriti aveti la p 7 u raport cu situatia turistilor straini in 2009-2010 pe planeta, unde Ro e ffffffff. mica
  sa vedeti ce cresteri a avut de ex Germania si ingeneral asa zisele PIIGS…criza monser:)))
  in 2-3 ani nemtii ii bat pe englezi si la nr de turisti straini:)

  • „Noile preturi ” sunt de fapt vechile preturi. spre exemplu, escrocii de la bcr nu vand nimic de ani de zile. eu nu stiu ce licitatii fac aia pentru ca preturile la cele cateva zeci de cloace „executate” de ani de zile..nu se modifica. sunt tinute acolo doar ca sa sperie fazanii neplatitori si probabil sa-i arate lu isarescu…uite, ne curatam portofoliu de active toxice. au 30% neperformante..si 3 cloace executate siluit. e paranormal. gunoiul cel mare e inca ascuns de nemernici in asteptarea zilelor calde. care nu vor mai veni generatia asta.

 4. Pai la noi totul merge asa.,zi firme sau persoane care merg pe bune .

  • Constantin

   @ unu:

   Lasa-l pe Mihai Giurgea, omul e anarhist.
   Si cred ca risca sa fie arestat, ia uite ce zice aici:

   „Eu, deja am creat o miscare care, poimaine, sper ca va fi legalizata. Si va incepe imediat tot ce-am scris de 3 ani: miscari de strada…incitari la violenta…eliminarea Codului Muncii…simplificarea concedierilor…reintroducerea contractului de prestari servicii pe persoane fizice (si deci anularea obligativitatii CAS si CASS). Pe scurt, rasturnarea statului social si distrugerea Constitutiei Romaniei.”

   Unuia care a adaugat un comment ii zice : „Ia mars tu la spam, ca ma plictisesti.”

   • Oare sunt singurul care are impresia ca Giurgea e doar un mare impostor?.
    Ma tem ca tot ce face e o mascarada menita sa stoarca cat mai multi bani de la naivii care-l vad un fel de mesia.
    Toata chestia cu MAT, donatii, etc mie imi miroase a teapa. S-au facut donatii, probabil, de mii de euro si toata organizarea se face, vezi Doamne, in secret. Parca ar fi bildelberg dom’le…
    Oricum, a-ti pune banii si sperantele intr-unul care tzipa in gura mare ca tot ce-l mana in viata e profitul, scos cu orice pret, e o dovada de imbecilitate crasa.
    Pai daca profitul e totul pentru Giurgea, indiferent cum – sclavie, escrocherie, capusare, tradare, nu-i logic ca maine sa-si vanda la pret de fier vechi atat organizatia lui peste cat si colaboratorii? Traiasca capitalismul salbatic!
    comunism/capitalism=acelasi mizer-ism.

  • ietete bre…unde se ascundeau socialistii lu costel 🙂

 5. Un articol destul de frumos :

  Motto: „Îmi pare rău că trebuie să v-o spun, dar acest pământ e prea frumos şi prea bogat ca să-l puteţi păstra fără luptă. Vi-l vor lua!” (Jean-Marie Le Pen, om politic francez, în atenţia poporului român)

  http://www.cotidianul.ro/romania-sufletelor-moarte-cum-poate-disparea-o-tara-213338/

 6. Stoc epuizat la apartamentele de două camere din Evocasa Armonia
  http://incomemagazine.ro/articole/stoc-epuizat-la-apartamentele-de-doua-camere-din-evocasa-armonia

  In Armonia intretinerea este extrem de scumpa, la 3 cam luna de iarna ajunge si la 1400 RON/luna. Din cauza pererilor care sunt de fapt geamuri.
  La Optima stiu sigur ca nu mai erau cu 2 cam, am fost acolo si l-am vazut.
  Deci se cumpara..

  • „Stoc epuizat la apartamentele de două camere din Evocasa Armonia….”, daaaa, urmeaza stocul de apartamente aflate in executare silita!

   „Deci se cumpara..”…, daaa, nu esti ajent emo!

   • Din pacate si eu cunosc 6 persoane care s-au bagat in ultima perioada la PC…Toti au bani si isi permit sa-si plateasca ratele pe care sigur nu le vor duce 30 de ani.
    Inca este cerere mare de apartamente prin PC.

   • Ex-Bancherul

    @ Mihai : stii cum se cumpara ? vajaind!
    :))))))))))))))))))))))))))
    nu mai stiu dezvoltatorii si proprietarii cum sa faca liste de ordine pentru doritori :)))))))))))))

  • Siiigur…

   Un alt proiect al lor (Evocasa Selecta) sta nelocuit de vreo 3 ani.

 7. Ex-Bancherul

  @ Avenirv:
  ”cam asa iti urez sa ajungi.
  bafta din nou…”

  iti multumesc, da , asa am de gand sa ajung si eu dar e un drum lung si multa, multa munca.
  dar voi ajunge acolo cu siguranta.
  sunt genul de om care atunci cand isi pune serios ceva in cap reuseste intotdeauna.

 8. @ Mihai

  cred ca sunt cozi ))))))))
  Am vazut cozi pe la banci dar am crezut ca isi scot oamenii economiile..Eeeeeeeee acum am inteles ca le e frica sa nu anunte astia ca au epuizat plafonul pt.prima casa,sa stea linistiti ca va mai exista atata timp cit mai sunt ca ei,doritori de a fi propriatari ,ca mentalitatea asta au mostenit romanii .Si mai grav e ca bunicii si parintii ii incurajeaza la sclavie ajutandui sa-si plateasca ratele..

 9. Ex-Bancherul

  @ all:
  BREICHING NIUZ 🙂
  http://www.marketwatch.com/story/newscast-chinese-firm-to-acquire-smithfield-foods-2013-05-29-71074648

  niste chinezi de treaba cumpara Smithfield in US.
  Smithfield detine in Romania combinatul zootehnic axat pe porcine de la Timisoara – ca sa vezi! Chinezii vin in Romania prin… USA! :))))

 10. @sarpe
  Pt tine o singura data: nu sunt ajent. Nu poate omul sa-si dea o parere ca sariti toti ca sunt agent. Si eu caut apart dar vreau 3 cam, am vazut si apart noi si vechi. Numai ca vechi nu mi se pare rentabil preturile sunt apropriate de cele noi si in plus daca sunt la 5m mai aproape de metrou sare pretul cu cate 2,3k E. Plus ca sunt si amenajate cu un gust de trebuie sa dai totul de pe ele jos si te mai costa inca 15-20% in amenajari. Poate sunt zgarcit sau poate imi apreciez munca ca sa o arunc aiurea pe 4 pereti daca nu consider ca merita.
  Proprietarii nu lasa la pret, eu nu sunt dispus sa le dau cat cer, deci mai asteptam…

 11. e ce nu acceptă băncile plata cu cardul a ratelor la credite la POS-urile de la ghişee
  astăzi, 00:06 Autor: Ciprian Botea

  Citeste si:
  Adrian Vasilescu, BNR: Atacul asupra leului din octombrie 2008: despre ce discutăm?
  Deţinătorii de carduri AmEx pot face tranzacţii şi la POS-urile UniCredit
  Aproape 700.000 de români au restanţe la credite de 2,3 miliarde de euro
  Bancherii evită să accepte la propriile ghişee plata cu cardul a facturilor, taxelor sau chiar ratelor la credite, deşi îşi încurajează clienţii să folosesacă mai des „plasticele“ direct la comercianţi în loc să retragă numerar.

  Clienţii sunt invitaţi de casieri să retragă numerar de la bancomat pentru a face o plată. Doar în anumite cazuri (cum ar fi unele plăţi către instituţii publice) cardurile sunt acceptate la ghişeu, dar nu pentru plăţi directe, ci pentru retrageri de numerar de la POS-uri. Ambele operaţiuni sunt comisionate, spre deosebire de plăţile cu cardul la comercianţi, care sunt gratuite pentru clienţi.

  „Băncile nu au ca obiect de activitate comerţul şi nu pot accepta plăţi cu cardul. Cred că nici nu ar fi o soluţie să se ajungă, de exemplu, la plata ratelor la credite cu cardul pentru că atunci clienţii ar putea utilizat un card de credit cu o dobândă mai mare pentru a achita un credit cu o dobândă mai mică, ceea ce ar conduce la un grad şi mai ridicat de îndatorare“, comentează Cătălin Creţu, directorul general pentru România al Visa Europe.

  Dacă s-ar modifica legea şi cardurile ar fi acceptate la plată în aceleaşi condiţii în care clienţii fac plăţi la comercianţi, băncile ar pierdere încasări importante din comisioanele de retragere numerar de la ATM-uri sau POS-uri. De exemplu, retragerile de numerar la bancomatele băncii emitente a cardului sunt taxate cu până la 0,2%, în timp ce un client care alege bancomatul altei bănci plăteşte 0,5% plus o sumă fixă de 2,5 lei. O parte din comisioanele percepute la retragerile din reţeaua altei bănci decât cea care a emis cardul ajunge la marile organizaţii de plată Visa şi Mastercard.

  Anual se retrag peste 25 miliarde de euro de pe cardurile din România, ceea ce înseamnă încasări de 50 mil. euro pentru bănci doar aplicând un comision de 0,2%. Plăţile la POS ajung, în paralel, la mai puţin de 5 miliarde de euro pe an, în acest caz comisioanele fiind suportate de comercianţi.

  Banca de stat CEC acceptă în prezent plata cu cardul a taxelor către diverse instituţii publice (cum ar fi taxa de paşaport), dar şi în acest caz nu este vorba de o plată efectivă, ci de un avans de numerar. CEC nu percepe niciun comision, dar clientul plăteşte un comision de până la 0,5% (minimum 5 lei) către banca emitentă a cardului.

  „La ghişeele CEC Bank se pot efectua în prezent doar retrageri de numerar prin card. Prin urmare, plata ratelor la credite sau orice alte tipuri de plăţi nu poate fi efectuată prin echipamentele EPOS de la ghişee“, au declarat reprezentanţii CEC Bank la o solicitare a ZF.

  Practic, clienţii băncilor sunt obligaţi să-şi plătească ratele la credite cu numerar în cazul în care nu deţin un cont curent sau un card de salariu la banca unde au credit, caz în care poate opta pentru un contract de debit direct (prin care banca este mandatată să retragă automat rata lunară din cont) sau îşi pot plăti ratele cu cardul la bancomate sau la automatele speciale instalate de bănci în agenţii sau chiar prin internet banking.

  „Nu oferim modalitatea de plată a ratelor prin card la POS pentru că vrem să încurajăm rambursarea ratelor prin canalele alternative, astfel încât clientul să nu se mai deplaseze la bancă. Totodată, clienţii pot efectua operaţiuni bancare şi prin echipamentele automate“, au precizat reprezentanţii BCR, cea mai mare bancă locală. Banca a instalat anul trecut un număr de 400 de echipamente automate de plată, care acceptă însă doar carduri emise de BCR.

  Tot prin automate de plată îşi pot achita ratele şi clienţii Bancpost. Există însă bănci, cum este Banca Românească, care nici măcar nu deţin reţele de POS-uri la casierii, care să permită măcar retrageri de numerar.

 12. fratilor ce se intampla ?are cineva o garsoniera de vreo 18 mp si e scoasa la vanzare cred ca mai bine de un an ,timp in care daca a fost vizitata de vreo 2 ori acum de vreo saptamana are vizitatori 1-2 pe zi dar cred ca sunt agentii.Au interese ca sa mentina preturile pt. ca si ei au o gramada cumparate si nemaiavand nici chiriasi cred ca si le scot la vanzare .Voi ce credeti ?

 13. 18mp, ce naiba iti incape in aia, un pat si atat? normal ca nu se baga nimeni, cine vrea un cotet in care nu ai loc sa-ti pui si o masa. Iar preturile poate ca sunt si de agenti intretinute dar si proprietarii sunt plecati cu sorcova. Exemplu, am vazut 2 apart, in jur de 70.000, agentul mi-a spus ca doamna e dispusa sa negocieze si ca as mai putea obtine ceva reducere. M-a cam mirat ca era dispus sa renunte si din comision. Altul la alt apartament mi-a spus ca doamna are probleme cu banca si o preseaza sa vanda si daca reusesc sa negociez cu dansa e treaba mea. Din ce am observat ei nu aveau o problema daca negociam cu proprietarul direct si daca obtineam discount. Nu s-au bagat la faze ca domne asta e pretul corect, mai jos nu se poate, bla bla. Au zis clar: negociati cu proprietarul daca vrea.

 14. da vrea 21500e .pomana.daca va intereseaza facem lista.
  Cred ca astia o sa ajunga sa creasca animale sau plante in ele,cine cred ei ca le vor lua la banii astia?

  • Ex-Bancherul

   @ ninel;

   eu! ..eu! !

   vreau sa fiu primul pe lista!
   dau intre 7000 si 9000 euro pe kkt-ul ala de 18 mp !
   eu, eu!

   • @Ex-bancherul

    Gata se rezolva ,esti primul dar te sfatuiesc sa dai maxim 5000 euro pe cotet hai sa zicem 7000 euro pe astea noi.

 15. Vrem, nu vrem tot la impozite marite se ajunge. Nu e firesc sa ceri pe un cotet igrasios 60.000 EUR pe care statul il impoziteaza cu doar 100 lei pe an… Barroso are dreptate:

  http://www.zf.ro/politica/barroso-tarile-cu-impozit-mare-pe-munca-trebuie-sa-se-concentreze-pe-alte-surse-de-venit-de-exemplu-impozitul-pe-proprietate-10909213

  • @tavanulfals

   cu siguranta acolo se va ajunge.la cotetele de 60.000euro sa plateasca un impozit de vreo 1500 euro .asa este si normal atata timp cit proprietarii de cotete cer 60.000euro iar salariile sunt in jur de 200-300 euro .a daca preturile sunt pentru cei ce au muncit pe afara sa astepte sa le ia aia dar daca vor creste impozitele cum am zis mai sus nu cred ca se vor mai inghesui nici aia .

  • tavanul fals
   sigur ca se va ajunge la marirea impozitelor , dar sa nu exageram
   prin toamna lui 2014, dupa alegerile preezidentiale cand se vor lua masuri dure va creste probabil
   insa la acea data putin probabil sa mai vanda cineva o cloaca cu 60 000
   bun iau ex Timisoarei unde un ap 2 cam dec amenajat e 40 mii , dak ajunge 30 mii un impozit de 0,5 la suta pe an inseamna 150 de euro adica de vreo trei ori mai mult decat e acum
   din pacate pt Ro impozitarea locuintelor n-are cum sa fie o sursa de echilibrare bugetara, eventual o capitatie ceva:)))

   pana atunci alti factori vor duce la caderea in continuare a preturilor
   la mine in Tm un ap se in 2013 la preturile din 2005 si in ritmul asta in 2014 se va da -NOMINAL la preturile din 2004 cu sau fara P. casa

   eu nu fac politica dar constat ca guvernarea asta nu are NICIO idee si vorba lui de Vrie ala de la FMI dak nu faci nimic nimic nu se intampla
   – taxa auto
   – programul P. Casa
   aste le stim de ja de la Tariceanu si Boc-
   – marile privatizari Oltchim, Cfr sau Posta?
   apropos de Posta NIMENI n-a vrut nici macar caietul de sarcini?
   de ce ? cine ar dori sa cumpere o companie cu PESTE 30 000 de angajatisi sa trebuiasca sa de-a afara jumatate, asa ca mai intai da statul afara o parte
   http://www.zf.ro/companii/posta-romana-va-disponibiliza-din-iulie-un-numar-de-4-458-salariati-document-10909770
   dupa aia poate vin si petitorii

   deci nici o grija pana maresc astia impozitele pe proprietate in Ro vor scadea atat de mult preturile si lumea va saraci ca taxa va fi un fel de capitatie:)))

  • Din iulie 2013 se introduce obligativitatea realizarii Certificatului de performanta energetica. Pe langa birogratia introdusa suplimentar va da unele criterii de apreciere si stabilire a pretului imobilelor.

 16. Constantin

  Nu pot sa imi dau seama daca articolul urmator este ironic sau nu. 😀

  http://www.capital.ro/detalii-articole/stiri/182645.html

 17. ex-bancherul

  da am citit stirea, mai treebuie sa aprobe nu stiu ce comisie in Sua , dar banii n-au miros

  asa ca in Timis vor ajunge proprietari chinejii
  inaintea lor au venit sud-africanii care au cumparat cel mai important complex de birouri
  deh globalizarea:))

 18. o sa vedem in Ro la capatul firului un stapan din Rusia- ca la Alro- sau pe vitor de la arabi, de la turci, norvegieni sau cine drak are banu`

 19. Azi sotia a fost sunata de o agenta imobiliara,avea un apartament la Brancoveanu la 61 000 euro.Bineinteles cand sotia a cerut detalii despre bucatarie daca e tip vagon etc .. agenta a zis veniti si vedeti.Am intrat pe anuntul si am identificat apartamentul la 58 000 euro.Am sunat,era tot agentie bineinteles -propietarul avea datorii la intretinere de 15000 ron si datorii la banca tot in jur de 15 000 ron.Dorea 8000 euro avans .Agentul spunea ca propietarul era decis sa mai negogieze.I-am zis pas ,apartamentul avea 55 metri.
  Saptamana trecuta aveam programata o vizionare in Tineretului.
  In anunt apartamentul era trecut la 57 000 euro.Vizionarea era programata sambata dimineata ,sunam la agenta vineri pe la 22 00 sa stabilim detaliile -soc apartamentul era de fapt 67 000 euro.
  In privinta agentiilor probabil ca o sa o duca foarte bine si de acum incolo,ma invarteam in zona incercand sa identific apartamentul intreb in zona lumea.O doamna ne recomanda sa lucram cu agentie -ea asa a facut si a avut 3 tranzactii in ultima perioada .La ultima tranzactie platise 6 000 ron agentiei.
  Doamna era profesoara.

 20. In regula…..cam toti vor birouri…hahaha…..de unde atatea firme fratele meu ?! chiar credeti ca ne vom transforma in placa turnanta a afacerilor din estul, sud-estul si orientul indepartat, de avem nevoie de atatea spatii de birouri !? Mai ales ca in viitor, multe afaceri medii se vor „rezolva” de acasa, stand in pat, cu o conexiune buna la net si cateva „gadget-uri” la dispozitie (gen smartphone, tableta, conectate la o plasma de 81 cm).

 21. Eu consider ca legislatia romaneasca trebuie sa fie mai apropiata de realitatea omeneasca a lucrurilor si mai putin rigida. Pentru astfel de infractiuni eu nu i-as baga la inchisoare pe faptuitori, pentru ca nimeni nu are ce castiga .Eu i-as pedepsi obligandu-i sa restituie banii si in plus o amenda conform cu gravitatea faptei si marimea sumei delapidate.
  La ce ne serveste daca ii bagam la inchisoare pe banii nostri si sa le lasam averile ilegal realizate????? Pedeapsa trebuie sa aibe valoarea ei educativa.Eu zic ca mai educativ pentru orice persoana care a calcat stramb este sa le arati ce au gresit si cu cat si sa le obligi sa restitui pagubasului banii pierduti,indiferent cine ar fi pagubasul,Statul sau oricare alta persoana.

  • Ex-Bancherul

   @ Maria :
   eu zic sa le iei toti banii nedemonstrati ca derivand din venituri fiscalizate si sa-i bagi si la inchisoare – e cel mai amuzant asa 🙂

   de asemenea statul roman ar trebui sa incheie acorduri cu toate statele din lume cunoscute ca paradis-fiscal. …. daca vreun bulangiu isi ascunde banii nefiscalizati prin strainataturi jumate sa se scurga la statul roman , jumate la statul/banca ce l-a dat in gat … simplu ca o bombonica! 🙂

   • Ex-Bancherul

    @ Maria:

    in plus binenteles bulangiul sa fie bagat la inchisoare cu toate costurile suportate de el prin munca platita – sa fie scos la autostrazi, la poduri, la construit cai ferate (partea de munca necalificata) … ce poate fi mai frumos decat sa vezi infractori de drept comun din astia cu contacte cu politicieni si securisti si mercedesuri dand la sapa la facut autostrazi! ?!?!?!?
    Nimic mai poetic! 😀

  • @maria

   si legislatia romana cine a facut-o ? martienii ?
   dar pe acei martieni cine I-a ales ? kinezii ?

   orice roman viseaza sa ajunga baiat dashtept ca cei ce conduc giipuri si se dau mari.
   asta este fiinta umana si se manifesta peste tot, in toate tarile.

 22. S-a vandut ieri gars berceni P/4 36 mp utili, balcon, decomandata, stradal, zona verde linistita, bloc din `80 la 23.700. Fara niciun fel de imbunatatiri, necesita renovare totala…nu ca dotarile „de lux” gen gresie, fainta, spoturi si openspaisuri n-ar necesita.

  • deci cu tot cu imbunatatiri sa zicem minim 28 mii de euro
   plus taxe notariale plus mobila si electrocasnice noi
   ak sari de 30 mi de euro
   dak iei cu banii jos inseamna chiria pe cati ani?- nustiu preturile din zona dar sa zicem ca e chiria 2500 euro pe an deci chiria pe 13-14 ani ,
   nu stiu zona da sa zicem ca vrei sa stai toata viata in Buc , pe urma te muti la doua in fine
   da pe creditac tot nu il inteleg dak ia 20 din banca pe 15 ani si da inapoi mult peste 30 il ajunge de tot vreo 45 de mii ak chiria pe 17-18 ani
   stiu si eu , fiecare cu calculele si perspectivele sale
   stiu si eu blocul din 80 va avea peste 20 de ani peste 50 ani vechiem
   dak te muti drak din garsoniera aia dupa 4-5 ani- varianta normala ,adica ai bani cash o cumperi, ai venituri si imediat ce ai diferenta te muti la 2 camere
   dar astia cu P Casa NU AU SI NU VOR AVEA VENITURI
   SI ACOLO VOR RAMANE

   • stai bre ca io nu cumpar
    eu locuiesc in Tm si faceam niste calcule teoretice
    nu vad pe de alta parte ce om cu scaun la cap si cu 25 000 de euro in conturi – din munca lui deci cu capacitatea de a mai aduna si pe mai departe bani-ar da bani pe o gars neam in Berceni
    astfel de locuinte sunt exact pe calapodul alora care au 3 mii de euro stransi si cred ca au prins pe D-zeu de picior…

    din pct meu de vedere nu valoreaza mai niMIC, stai linistit.
    ai dreptate pe la 10 mii ar atrage interesul unor investitori MICI de tot
    o iei cu 10 mai bagi 5 si scoti din chirie un randament de peste 10 la suta pe an

    io am auzit in jurul meu multi prosti care se baga la prima casa
    am auzit si de unul – sef in It !!! care a cumparat pt investitie un ap cu 2 cam dec in Tm la 50 mii in 2011- la oferta credea el- acum ap lui face 40 mii. si la un pic peste 2 mii cat ia chirie- la moi inchiriezi 2 cam dec la max 200 euro, vine un randament de vreo 4 la suta pe an, mare afacere a facut !!!
    ideea e ca au dat banii peste el si minte de unde nu-i , se nimerise si el sef pe acolo.

  • @bogdan80

   fratica pai aia nu merita mai mult de hai maxim 8000 euro iti dai seama ca e o infectie si plus ce mai dai sa o renovezi..Trezirea oameni buni ca traim in romania cu r mic .

 23. http://www.zf.ro/zf-24/care-este-judetul-unde-s-a-vandut-o-singura-masina-noua-de-la-inceputul-anului-10911834

  cica in Turnu -Severin exista 4 dealeri auto care au vandut UNA BUCATA masina noua de la inceputul anului…..
  cate credite or fi dat bancile pe SARACIA aia?
  exista probabil ZECI de filiale bancare:)))
  ca nota informativa in acel tinut prosper pe un ap cu 3 cam dec se cere 30 mii de euro…. si li se pare unora un pret mic?
  voi va dati seama ce dusi cu capul sunt unii oameni…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: