80.000


Acesta e numărul imbecililor pe care Mafia Bancar-Imobiliară i-a prostit în numai trei ani și jumătate.  Optzeci de mii de vecini, rude, colegi, frați, prieteni de-ai noștri s-au grăbit să ia un credit ”garantat de stat” pentru BANCHERI, neținând cont de faptul că plafonul FALS de 60.000 EUR coroborat cu avansul de 5 % sunt doar mecanismele de menținere a speculei.

http://www.capital.ro/detalii-articole/stiri/bilant-de-exceptie-la-prima-casa-aproape-80000-credite-din-care-din-01-neperformante-175416.html

740.000 de români au restanțe mai mari de 30 de zile la plata ratelor bancare iar în Programul Prima Casă nu sunt decât 85 de probleme …   Este incredibil cât tupeu au scursurile bancare să mintă în asemenea hal iar ziariști de doi bani să preia aceste informații ca fiind literă de lege.  Un român din trei are probleme cu banca iar Prima Casă parcă ar fi garantată de Dumnezeu, nu de statul ăsta MAFIOT din buzunarele noastre, din moment ce doar 0,1 % au ajuns la executare silită.  I-am sugerat ziaristului Pârlitu, pardon Pârloiu de la Capital să-i întrebe pe cei de la BCR de ce nu mai dau credite PC în valută…    Aproximativ 2500 de cretini care au accesat acest program au restante mai mari de 30 de zile dar le tot rostogolesc. Bancherii fiind acoperiți de garanția statului ascund gunoiul sub preș.

Dacă aruncăm o privire la rezultatele alegerilor parlamentare, putem spune că numărul de victime Prima Casă este chiar mic în comparație cu resursele reale de proști pe care le are poporul ăsta, popor pe care îmi este din ce în ce mai greu să-l suport.   80.000 e doar populația unui colegiu bucureștean unde Gigi Becali sau Dan Voiculescu au câștigat detașat bătăliile cu generali de armată sau tineri curați din afara sistemului mafiot generalizat…

Am trimis împreună sute/mii de petiții pe la cancelariile lui Boc și Ponta, la BNR, la PSD de proști ce suntem…  Ce argument avem noi în fața acestor scursuri mafiote când acțiunile lor sunt perfect justificate de cele 80.000 de Lucilia Caesar care s-au înfruptat din rahatul Prima Casă ???

Am ajuns să îmi fie rușine și scârbă să mai ies pe poartă. Din partea mea poate să continue Prima Casă până când ultima vită calificabilă se va fi înjugat pe 30 de ani ca sclavă a Mafiei Bancar-Imobiliare… Să plătească rate până când capacul propriului coșciug va trona impunător pe holul blocului în care s-a condamnat singură la o existență mizeră…

 Ultima Casă

Problema se pune, prieteni, dacă mai e cazul să cumperi o proprietate în țara asta unde s-a răsturnat efectiv căruța cu hoți și proști.  Dacă m-ar fi prins anul 2009 în cort, tot ca un nomad aș fi trăit și astăzi doar să nu fiu al optzeci de mii unu-lea imbecil păcălit de specimene de tipul Ghețea sau Negoiță…

Mă opresc aici pentru că îmi vine să vomit…

Reclame

Posted on 12 decembrie 2012, in Uncategorized. Bookmark the permalink. 379 comentarii.

 1. De de doua saptamani cer oferte pentru construirea unei case de aproximativ 200mp de la diverse firme.

  Oferta medie primita este de 300-350 E/mp cu tva si profitul firmei de constructie, totul legal pe acte! In pret am primit, inclusiv proiectul cu tot ce este necesar pentru autorizatie!

  Detin terenul, dar oricum in cazul unui bloc cu 4-10 etaje, mp construit nu are cum sa depaseasca 500 E si asta cu tot cu profit pentru ca una e sa imparti costul unui perete cu vecinul si alt pret pentru o casa individuala!

  INVESTITIE: Locuinta particulara 220MP
  DEVIZ STRUCTURA
  Am trecut doar ce este important:

  CHELTUIELI DIRECTE 29% – 12860,92
  (CAS-20,8%; sanatate-5,2%; somaj-0,5%; fond risc-0,28%; camera munca-0,75%; fond garantare-0,25%; concedii, indemnizatii- 0,85%)

  CHELTUIELI INDIRECTE 10% – 16356,792
  incercari fier, beton, organizare santier, proiectare, transport, trasare topo coordonate GPS

  PROFIT 5% – 8271,9356

  Total materiale – 91873
  Total manopera – 44348
  Total cu TVA 235375 cam 53 mii euro = 240 euro/mp

  *La necesarul de materiale s-au luat in calcul pierderi tehnologice de 5%
  *In pret intra si montarea coloanelor de canalizare din casa si alimentarea cu apa
  *Pretul ramane neschimbat pe toata durata executiei, cu exceptia modificarilor sau completarilor ulterioare ale proiectului
  *Pretul betonului include autopompa pentru toate turnarile betonului

  Urmarind aceste costuri realizez ca grosul tot la stat se duce, materialele avand un cost destul de mic in comparatie cu valoarea finala a casei!

  In cei 500 euro, profitul firmei este de cel putin 20%, in vremurile astea 20% profit inseamna enorm (in comparatie, la firma mea marja de profit o calculez la 10%)!

  Dupa ce am obtinut aceste informatii mi-am dat seama ca Boc cu a lui P.C. a blocat economia in favoarea bancilor!

  La peste 1000 euro/mp, firmele de constructii prefera sa vanda o casa cu profit de 200% decat 10 case cu profit de 20%, totusi cand construiesti 10 case ai nevoie de mai multi oameni (locuri de munca), materiale (tva si alte taxe mai multe), autorizatii mai multe (bugetari care frecau menta mai putin) etc.

  Cu P.C. dezvoltatorii imobiliari si proprietarii de case s.h. sunt ajutati sa faca specula de statul Roman & bancheri in defavoarea gusterului donator de rinichi si rate pe 30 ani!

  Daca BOC nu intervenea cu prostia P.C acum in 2013 preturile de vanzare a caselor se intalneau cu puterea reala de cumparare a Romanilor si constructia de noi case pleca de la aceasta valoare fara alte interventii artificiale!

  Da, auzeam si de falimente la cei care au construit cu interemdiari (apeland la firme de constructii, banci etc), adica scump, si ce daca, cadem, ne ridicam si de praf ne scuturam! In orice afacere exista invingatori si pierzatori! Cand te bagi intr-o afacere iti asumi profitul sau pierderile ca asa ar fi corect!

  Sunt convins ca cei 80000 de gusteri, acum, ar fi cumparat apartamente la o valoare medie de 20 000 nu 40 000 euro cat e acum. Si nu erau doar 80 000, acum erau cel putin 80 001 gusteri, pentru ca la pretul corect cumparam si eu!

  • 80002 gusteri, cu tot cu mine :))

  • „Boc cu a lui P.C. a blocat economia in favoarea bancilor!”
   … corect… o interventie de tipul socialismului cel mai josnic… „socializarea pierderilor”. 😀

   „… si ce daca, cadem, ne ridicam si de praf ne scuturam!”

   … hmmmm, dreptaciul țepar Giurgea pune numa’ poze cu decapitați și spânzurați. Pentru un libertarian adevarat, adică_ca El, prabusire inseamna moarte… si atat.

   Mizeria asta proastă, care-i „socialește” pe toți, dar îl linge în cur cu plăcere pe Băsescu, a trecut în viteză peste faptul că liberalii au stat în spatele măsurilor economice din 2005. Chiar dacă măsurile lor s-au suprapus perfect peste vârful bulei imobiliare americane, n-ar fi luat măsurile cretinopate ale securiștilor proști pedelatici.

   Oricât i-ar displace lui iha-ahi, un asistat social e mai dezirabil decât un țepar pupinbăsist ca mihai giurgea (god bless google)… cel puțin cu primul poți estima costurile.

   • O doamne ce elucubratii 🙂

    faceam acum sarmale si cand am citit ce ai scris am pus otet in loc de ulei….pfuaaaiii chiar m-ai suparat 🙂

    Costele incearca cu o tuica neaosa ca Jony plimbaretu iti da cu virgula si spui numai prostii.

    Un sfat
    Cica in 2013 se schimba obiceiurile chiar de catre asistati. Stai mai cu fereala prin primavara ca umbla vorba in sat ca de pasti se taie in loc de miei- politicieni si ca romanii vor oficializa un nou obicei – pantofii din piele de politician. Cica pantofii din piele de base si ponta se vor vinde mai scump decat jimmy chu. Din Diaconescu am auzit ca nu pot face decat sandale ….deci vezi sa nu faca si din tine niste gumari dreaq ca o sa fie nasol .

  • 300-350 e/mp e poveste tipica baietilor care chiar nu ies din fata caculatorului, dar au ei oferte reale si certe.
   Ar insemna preturi mai mici ca in 2004, cand mi-am facut eu casa fara fasoane cu 400 in regie proprie 50%.

   La fel cu povestea „bugetarii” in avans a unui profit pe firma de x% (la tine 10, fata de lacomii de constuctori cu 20 ale lor lol)… ce firma ai tu ma daniele ? Contracte cu statul cu date certe in avans ?!
   Firmele din privat de ani de zile fac discounturi ca apucatelea tot anul ca sa ramana relevante pe piata si trag linia la final de an si atunci constata : sunt macar pe break even, sau am adus bani de acasa ? Daca da, macar mai putini ca anul trecut ? etc.
   Nici macar multinationalele nu au rate fixe de profit !

   • @facius

    o spun oameni care lucreaza in constructii; 300E/mp e un pret de constructie real pt 1mp la un bloc cu 10 etaje, finisaje medii.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: