Înapoi la ACORDEON !!!


Dacă BCR – cea mai mare bancă din România vinde un teren în zona Herăstrău cu 800 EUR/m.p.  marcând o pierdere de 3 milioane de euro înseamnă că piața imobiliară nu prea a ajuns la ”minimul istoric” așa cum mânca căcat Radu Grațian Ghețea și toate scursurile bancar-imobiliare încă de la începutul crizei.

http://www.zf.ro/banci-si-asigurari/bcr-a-vandut-in-lichidare-un-teren-de-2-milioane-de-euro-in-zona-parcului-herastrau-din-capitala-marcand-o-pierdere-de-3-milioane-de-euro-10255413

Dacă aceeași bancă a decis ca toate creditele imobiliare să fie acordate în RON (inclusiv cele cu garanții de stat) înseamnă că piața imobiliară nu poate face excepție de la regula care pune stăpânire pe România – viața în sărăcie.

Dacă cel mai infect bancher din România –același Radu Grațian Ghețea refuza săptămâna trecută să accepte falimentul investițiilor imobiliare declarând că ” Un bancher care se respectă are și oferte în valută” nu înseamnă că la anul când va observa cum leul devine pisoi nu va adopta aceleași măsuri implementate de BCR.

Dacă FMI-ul a preconizat astăzi un curs de 5,5 RON pentru un euro pentru următoarea perioadă (cu 15-20 % mai mult decât la ora actuală adică 4,5754 * 20 % = 5,49048) înseamnă că orice IMBECIL care mai accesează acum un îmrpumut la valorile speculative menținute de Programul Prima Casă își merită soarta cu vârf și îndesat…

În urma unui astfel de anunț dat de FMI mă întreb câți investitori imobiliari vor mai fi dispuși să întrețină bula speculativă care a ruinat deja o bună parte din amatorii de câștiguri rapide și nemuncite.

Dacă liniile de finanțare ale ale băncilor mamă s-au redus în primele 6 luni ale lui 2012 cu 2,2 miliarde EUR înseamnă că acesta e doar începutul revenirii la normalitate… Adică România redevine JUNK.

Aveți prieteni/rude/colegi retardați care încă mai vor să acceseze PROGRAMUL  PRIMA  CASĂ  ?

Am refăcut calculele pentru suma 40.000 EUR – media cu care se vând astăzi majoritatea apartamentelor cu 2 camere prin această mizerie emanată de către MAFIA  BANCAR-IMOBILIARĂ.

În tabelul de mai jos aveți  diferența de curs valutar exprimată la nivel de rată lunară suportată de prostănacul Prima Casă.  Cele două valori sunt pentru cotația BNR de astăzi 25 octombrie respectiv estimarea pesimistă a FMI-ului pentru perioada următoare. Țineți cont de faptul că EURIBORUL este chiar la MINIMUL  ISTORIC și că cifrele prezentate pot fi mult mai mari pe viitor !!!

                   

 Al doilea calcul pe care l-am făcut astăzi vizează împrumutul în RON pentru aceeași valoare ”cerută” de vânzător.   De ce spun cerută ?  Foarte simplu – pentru că un prostănac PRIMA CASĂ care dorește să cumpere același apartament dar nu mai poate obține finanțare în EUR, nu se va mai putea ”califica” pentru aceeași valoare la cursul BNR.   De regulă naivul ”beneficiar” al cadoului otrăvit Prima Casă se împrumută la MAXIMUL  POSIBIL.  Dacă OFICIAL procentul ratei P.C. nu poate depăși 60 % din venituri, de regulă banca în funcție de profilul clientului sclav pe 30 de ani acceptă maxim 50 % din salariul net.

O rată în euro aferentă împrumutului de 40.000 EUR înseamnă 929 de RON accesibilă unui cetățean cu venituri nete de 1858 RON.

Având în vedere că în ultima vreme salariul mediu NET în românia tot scade, nu are rost să facem estimări optimiste și plecăm de la premisa că naivul Prima Casă va reuși măcar să-și păstreze locul de muncă și actualul venit.

Vă prezint totuși calculul pentru un împrumut în lei pentru valoarea de referință de 40.000 de EURO.  Iată cum arată graficul pentru cursul BNR din 25 octombrie 2012:

 

Rata lunară este de 1424 RON și e necesar un venit NET de cel puțin 2848 RON.  Așadar e limpede de ce peste 90 % din creditele Prima Casă au fost acordate în moneda unică europeană – pentru ca prostul să se poată ”califica” pentru o sumă cât mai mare.  Chiar și cu evoluția pesimistă a cursului valutar, tot în euro pare a fi mai rentabil un împrumut dar – încă o dată – ATENȚIE la EURIBOR care nu este FIX și nici ”garantat de stat” !  În 2008 acesta era 5,128 iar acum abia dacă trece de 0,2 …

Concret, având în vedere explicațiile de mai sus referitoare la slabele șanse ca în viitorul apropiat salariile să crească (mai degrabă inflația dar asta e altă poveste) cu 1858 de RON slariu NET,  același individ mai poate accesa un credit de 119.450 RON adică echivalentul a 26.107 EUR !!!

 

Acum înțelegeți de ce manipulatorul ordinar Radu Grațian Ghețea nu vrea să accepte creditarea exclusiv în moneda națională ?   Atât vor mai valora cotețele cu 2 camere; și cele publicate de scursurile societății agenții imobiliari și cadavrele din portofoliile bancherilor…  E doar o chestiune de timp, scurt timp. Personal, cred că dacă va mai exista Prima Casă anul viitor și se vor mai acorda credite în valută, se va aplica acel calcul de șoc valutar făcut de BNR încă de anul trecut cu care până acum bancherii s-au șters la cur în semn de respect față de Mugur Isărescu.  ( 35 % la EUR respectiv 40 % USD și 52 % CHF )

Avându-i ca suport justificativ pe cei 75.000 IMBECILI care au inghitit deja gălusca Prima Casă, premierul Victor Ponta a declarat ieri:

„Programul Prima Casă a fost un program bun, l-am susţinut şi în acest an. Dacă putem, în 2013 vom încerca să îl continuăm”

 Nu e de mirare că mafia politico-bancar-imobiliară prosteste zilnic poporul ăsta de vite care nu a stiut niciodată să facă deosebirea dintre BINE si RAU, popor care a apreciat intotdeauna HOTIA si SMECHERIA…

 Oricum, vor sau nu vor actorii imobiliari protejati de politicieni, creditele neperformante cresc de la lună la lună și trendul pieței e cu sens UNIC, în jos.  La început le va fi greu dezvoltatorilor / agenților imobliari de tipul patronului Premier Service să se întoarcă la vechile activități dar incet, incet se vor obisnui cu ideea.

Eu aș vrea să îl asigur pe lăutarul Giulio Angheloiu că o bancnotă lipită pe frunte de un jmeker interlop atârnă mai puțin în economia iadului decât  nenorocirea unui naiv pe 30 de ani…   Înapoi la ACORDEON, maestre Angheloiu !  Tatăl tău merita mai mult respect decât tine; el nu manipula decât instrumentul…

 

Reclame

Posted on 25 octombrie 2012, in Uncategorized. Bookmark the permalink. 186 comentarii.

 1. @ all:

  inca o avertizare ca se impute treaba pe termen mediu-lung (pana la 12-18 luni) …. intram intr-o perioada gen 2008-2009 si va garantez ca nu mananc rahat cand va zic asta .. pe forex au aparut primele semnale de shortare durabila in favoarea dolarului fata de dolarul australian , dolarul neozeelandez, euro (toate 3 monede indicatoare pentru risc) precum si in favoarea dolarului fata de aur si argint (adica urmeaza sa pice aurul si argintul fata de usd) …. asta nu face bine la sanatate pentru RON!

  reduceti expunerea pe RON la MAXIM 20% iar restul pe euro-usd – 40-40% ….

  daca aveti actiuni pe bursa iesiti naibii de acolo pentru ca deja sunteti intr-o groapa cu multi ursuleti care se apropie …

  http://midasfinancialmarkets.blogspot.ro/2012/09/system-alert-short-signals-market.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed:+MidasFinancialMarketsWorldwide+(Midas+Financial+Markets+Worldwide)

  • @ trustNOone, all:

   deci..intai Ponta declara ce misto e Prima casa si cum se va stradui sa o pastreze si in 2013, apoi declara faza cu OUG 50 pentru conditiile bancare si clientii bancari …

   se mai indoieste cineva ca indiferent cine conduce (Ponta, Boc, mama-dracului ..) joaca FIX dupa cum canta FMI si Banca Mondiala ?

   mai vreti alte dovezi tangibile ? poate ca mai lipsesc chiar declaratii efective scoase prin gura Prim-Ministrului ca:” da, dom’le facem ce ne zic ei – FMI si BM..suntem niste marionete si nici nu ne deranjeaza atele de la maini…. PDL, PNL sau PSD sunt fix aceiasi jucatori-dansatori pe capetele romanilor” …

   mai e nevoie sa auziti si astea din gura unui prim-ministru roman ? . . . . . (cele mai lungi puncte de suspensie dintr-un comentariu de-al meu)

   • „se mai indoieste cineva ca indiferent cine conduce (Ponta, Boc, mama-dracului ..) joaca FIX dupa cum canta FMI si Banca Mondiala ? ”

    AC? 😀

   • @bankerini
    de ce nu intelegi ca numai in romanika exista PC si ca nicaieri in lume nu exista ceva similar !?!
    iar te incapatanezi… ~X(

   • @ avenirv

    Nu e mai bine ca atunci când ești prost să taci decât să arăți tuturor această deficiență neuronală vorbind / scriind ?

    Ți-am mai explicat de 100 de ori că FORMA prin care PRIMA CASĂ a fost implementată la noi depășește orice alt tip de susținere fie că acesta se numește First tax home buyer tax credit sau altfel.

    De unde plafonul de 60.000 EUR într-o țară cu salariul mediu de 350 euro ? Cum să garanteze statul pentru bancheri 100 % din împrumut ??? ( cel puțin până la etapa cu nr. 4 a programului ). Cum trăiește un american cu jumătate din salariu (4.000 USD / 2) și cum trăiește un român cu aceeași fracție (350 EUR / 2) când mâncarea e chiar mai scumpă decât acolo… Cum trăiești, boule, în USA mâncând numai pe la restaurante și cum faci piața în România limitându-te la varză și cartofi ca să plătești întreținerea ??? Cum arată, cretinopatule, o proprietate cu sute de metri de teren în USA și pe ce dau banii vitele din România – cotețe de 50 m.p.

    Repet, dacă ai proprietăți multe prin România indiferent că mănânci rahat pe aici sau te porți ca un domn valoarea lor tot va scădea. Te asigur. Marș pe Imobiliare punct ro sau pe Imopedia ! Am mai citit ironiile tale ieftine și te-ai eschivat de fiecare dată când ți-am pus problema pe tapet. Obișnuiește-te cu ideea că răbdarea mea are limite.

   • @Florin,
    nu te enerva , majoritatea proprietarilor de cloace din romania viseaza ca o ultima salvare venirea unei hiprinflatii mondiale ! aceasta este o optiune insa ramane de vazut cand si in ce conditii se va materializa …

   • @ Avenirv, Florin TF:

    hai sa o luam mai incet nitel, nu va mai certati asa si nu va mai intaratati unul pe altul, va rog.

    e adevarat ca in Romania se aplica PC – un program de asistenta sociala pentru bancheri si agenti/dezvoltatori imobiliari –
    e adevarat ca programe gen PC exista in intreaga lume.

    dar ce este cu adevarat notabil e ca in Romania acest program a capatat proportii abominabile prin

    a. pragul garantat 60 k euro versus venituri medii nete/capacitate de cumparare (salariu mediu net: 320-340 euro/luna net in mana -salariu mediu, nu minim),

    b. doar in Romania am auzit ca statul sa se constituie in co-debitor garantor secund de credit (cu drept de preemptiune creantiera asupra gigelului care si-a luat Prima Casa – adica dupa ce baga statul banii la banci pentru stingerea creditului, urmareste pe gigel care s-a bagat la PC pana in gaura de sarpe sa isi recupereze banii inapoi) …indiferent ce face gigel – daca se angajeaza, daca consuma un produs/serviciu peste o anumita valoare care sa cheme existenta unei facturi, nu doar a unui bon, etc…(adica prin mijloacele Fiscului).

    c. In Romania programul PC nu aduce NICI O VALOARE ADAUGATA prin faptul ca nu e limitat la case noi ci 98% dintre clientii PC 1-4 sunt cloace vechi comuniste – apartamente vechi – anii 1950-1980 …(cacaturi adica…). Daca se limita la case noi si apartamente noi in conditiile unui prag mai rezonabil – sub 30.000 euro echivalent in lei si denominat programul doar in lei – era superok!

    In concluzie, pentru mine, Prima Casa exista nu doar in Romania ci si in alte state.

    dar modul tradator fata de cetatean prin care Guvernul Boc l-a negociat cu autoritatile conducatoare de facto ale Romaniei (FMI, BM) si modul in care inca il accepta cealalta paiata guvernamentala – Ponta – l-a transformat intr-un tip de produs bancar diform si hidos.

    Orice bancher s-ar bucura ca un credit sa fie 100% acoperit de garantia statului pentru ca statul – oriunde in lume – e cel mai solvabil client (prin produsul numit: bond guvernamental) , ma intelegeti amandoi?

    Daca statul iti garanteaza un credit ipotecar al unui individ particular – pentru tine ca banca e ca si cum ai cumpara bonduri guvernamentale sub „haina” unui credit ipotecar dat unui individ garantat de stat.
    Deci pentru contabilitatea unei banci fiecare credit PC echivaleaza ca risc asociat de default cu cumpararea de bonduri – risc net inferior – decat cu acordarea de credit ipotecar – risc superior in mod clar bondurilor- .

    Diferenta (spread) de dobanda intre bonduri guvernamentale si un credit PC – acordat in euro !!!atentie!!! ca se pun in calcul si castigurile de pe urma variatiilor de curs valutar – leul slabind – dobanda – euribor fiind multianual setat pe crestere – , si de pe urma comisioanelor, etc….etc… – e gheseftul, castigul ieftin al bancilor. (si baiatul de la tara Boc le-a si multumit bancilor pentru ca le asigura 100% risk-off pe credite – aia a fost faza cea mai dementiala! Si-au batut joc bancile de saracul om in public, va dati seama?!?!?!?).

    … dar va rog eu frumos, nu va mai paruiti … : replicile ironice sterile sau injuraturile nu va fac bine nici voua si nici noua celorlalti.

   • @tavanulfals

    eu am spus
    „nicaieri in lume nu exista ceva similar !?!”

    am spus o minciuna ?
    de ce te enervezi ?

    am spus EXACT ce spui si tu. citeste pe litere eventual.

    cred ca ai confundat postarea.
    sa-ti dea Dzeu gura de aur, daca mai scad mai cumpar.

   • @unu

    Isarescu a impus acordul cu FMI-ul.
    Problema mea cu „dreptacii” tai e legata de aglomeratia de minciuni, țepe si prosteli specifice tonetarilor cretini, fruntasii UTC de extrema dreapta, securicii beșiști si „presa” de genul asta.

    Dupa ce poporul roman a preluat datoriile… bancilor, zici sa renuntam la acord?

    Cand vrei? Luni?

  • @ all:

   mesaj in atentia celor care gandesc cu capul , nu cu alte parti ale corpului :

   http://www.gandul.info//financiar/scrisoarea-de-intentie-catre-fmi-la-ce-se-angajeaza-guvernul-ponta-ne-asteptam-ca-in-acest-an-cresterea-sa-ramana-modesta-10258478

   aici nea Ponta puncteaza mentinerea angajamentului Guvernului Romaniei fata de cererile FMI.

   citat din articol:
   „De asemenea Guvernul solicită ca termenul pentru listarea pe bursă a unor pachete de acţiuni deţinute de stat la Romgaz şi Hidroelectrica să fie amânat de la data de 15 octombrie 2012, pentru data 15 martie 2013”

   Asadar exact atunci cand caderile pe burse vor fi mai criminale si mai dure , in chiar inima unei noi falii de cadere recesiva dupa modelul 2008-2009 pe pietele de capital nea Ponta angajeaza Guvernul Romaniei sa LISTEZE PE BURSA pachetele de actiuni detinute de Statul Roman la Romgaz si Hidroelectrica!!!

   Bai, voi chiar sunteti criminali si hoti?!?!?!?!?

   daca o putza ca mine intelege dinamica pietelor si stie catre ce perioada se indreapta economia mondiala voi cu expertii guvernamentali ai p*lii va ganditi SA LISTATI PACHETE STRATEGICE DE ACTIUNI cand va fi caderea mai mare pe burse ?????
   Bai voi sunteti cu capu’ ?

   p.s. @ AC: vezi ca esti cea mai proxima persoana fata de PSD – explica-i naibii cretinului de Ponta cum stii tu mai bine ca asta e atac la adresa intereselor nationale economice!

   sa-mi bag picioarele daca am mai vazut asa idiotenie!!!

 2. @ all:

  nea Lucian Davidescu de la Romania Libera loveste adanc pe riscograma cu 10 chestii nespuse de agentul imobiliar:

  http://www.riscograma.ro/298/10-lucruri-pe-care-agentul-imobiliar-nu-ti-le-spune-niciodata/

  • Bancherule, all…am scotocit prin minte si am mai pus ceva la lista :
   11.Apartamentul are ipoteca,dar asta o stiu doar eu si proprietarul.
   12. Este o oferta buna, are usa metalica si geamuri termopan.
   13.S-a vandut demult, dar am alte oferte in aceeasi zona.
   14. Cumpara acum ! Au inceput deja sa se scumpeasca.
   15. Indiferent la numarul pe care suni, tot pe noi ne gasesti.
   16. Nu eliberam niciodata facturi pentru comisionul perceput.
   17. Inainte de Craciun, ne uitam la mansarde. Ne place sa
   vedem focul de la departare.
   18. Zona este in plina dezvoltare. Deja vor sa spuna statie de
   autobuz. Se va deschide chiar si un ”mol” prin apropiere.
   19. Care miros, dom’le ?
   20. Costurile de administrare sunt foarte mici, in comparatie
   cu alte complexe.

   • @ Ioan:

    :))
    tari ..baga-i un commment lu Davidescu pe riscograma cu astea si aminteste acolo si de tavanulfals – realitatea imobiliara (sa se bucure si altii de acest blog, nu?) 😉 😀

 3. @ all:

  dati pe gati o tzuika fiarta (tot s-a racit afara) !
  +1,500,000 hits !

  ”Blog Stats
  1,500,058 hits”

  p.s. … si nu va mai certati ca nu face bine la ten :D!

  • Ma tot gandesc cum as putea folosi programul prima casa in favoarea mea. Cateva intrebari daca specialistii nu sunt plecati la biserica 🙂

   1. Daca statul garanteaza integral PC inseamna ca banca este acoperita de riscuri. Corect ? Deci daca banca este acoperita statul pierde si va executa silit proprietatea prin MF corect ?
   2. Statul va urmari recuperarea diferentei intre pretul obtinut la executarea silita si valoarea creditului ?

   Intelegeti unde bat ?

   • @tzucu

    „Ma tot gandesc …….”

    1. Statul NU garanteaza integral Prima Casa

    2. Da

    „Intelegeti unde bat ?”

    Nu intelegem.

    Hai la Biserica !

   • @ Tzucu:

    stai putin ca am incurcat borcanelele.

    la 1 = entitatea care initiaza executarea nu e Statul, e banca (in faza initiala).
    Daca banca nu obtine tot ce trebuie (principal, adica banii dati initial ca si credit +costuri datorate+penalizari) sa obtina executand bunul imobiliar garantor, vine cu mana intinsa la Statul co-debitor si-i zice: ” bai statule, marca banutzul pentru diferenta neacoperita de executarea bunului garantor.”
    Si statul, baiat bun la nivel multianual – nu-i asa? – pune banu’ in mana bancii. (tare sa fii banca in contextul descris, nu? 😀 ? )

    la 2 = Da, statul se indreapta impotriva clientului PC defaultat cu diferenta intre A si B unde:
    A = credit dat de banca+comisioane datorate+penalitati
    B = cati bani au iesit de pe urma executarii garantiei imobiliare PC.

    Avem A – B = C
    unde:
    C = (de la cretinopati :D) este diferenta neacoperita de vanzarea garantiei imobiliare si care este recuperata prin intermediul Fiscului de la gigelul tembel care a bagat dintii in kkt-ul de program PC ..

    Recuperarea are loc prin diverse cai amuzante:

    1. incarcarea ca si sarcina fiscala a gigelului -adica i-o baga ca si taxe care daca nu sunt acoperite genereaza venit potential din penalitati la taxele fiscului (funny, ha? :D?… mai ales ca nu exista legea falimentului individual in Ro 😀 )
    2. retinere la sursa pe venit (adica iti papa Fiscul din salariu continuu)
    3. identificarea, confiscarea si executarea (lichidarea) activelor solvabile (ex: o masina, o muscata la geam, pisica debitorului defaultat gigel)
    4. alte metode amuzante ce doar o minte creatza de la Fisc poate sa le imagineze 😀 (ex: urmarirea achizitiilor ce solicita existenta facturilor, nu doar a bonurilor fiscale …cred ca pragul e de ordinul sutelor de lei…) …

    sunt multe metode amuzante 🙂

    p.s. majoritatea lobotomizatilor Prima Casa se gandesc…. „aaa… daca da o criza mare o sa fie atatia defaultati prima casa incat ‘mama si tata stat’ sigur-sigur …da’ SIGUR! da o amnistie fiscala asa…pe criterii de genul „voteaza-ma pe mine, ba pe mine” si siiiigurrrr scapam! ” = am intalnit rationamentul asta de 2-3 ori in discutiile cu debitori PC… parte din clientii PC au idei de hotie in cap…dar se vor arde si se vor arde GRAV!

    Daaaar ….SURPRIZAAAAAA ! Ca daca statul e asa indatorat si cu FMI si BM la gaura c*rului lor incat nu o sa mai aiba DE UNDE sa faca amnistii fiscaleeee 😀 … sa vedeti ce ne amuzam atunci!

    :))

   • @ Tzucu, BCA:

    mi-a scazut glicemia de la ce comentariu rautacios anti client -PC am scris mai sus 🙂

    cei care deja sunt clienti PC sa ma ierte..nu m-am putut abtine :D!
    😉

 4. @ ceva imi spune ca finantele totusi nu te vor urmari cum te urmareste o banca ….

  • @ Tzucu :

   toti gandesc asa ….
   dar fii atent: niciodata dar NICIODATA trecutul nu e garantia viitorului.

   chiar crezi ca politica asta de acceptare a milogelii intr-o cheie asistentiala dpdv politic va mai continua la Fisc …30 de ani?!?!?!? (cat e un credit PC)…?

   prostii, asistatii, milogii si hotii o sa si-o ia!
   Big Time! 😀

 5. apropo de ce spuneati mai devreme de salarii vs preturile apartamentelor mi se mai par foarte interesante urmatoarele:

  – nu mai exista „salariu minim pt studii superioare”. salariul minim BRUT (!!!) este de 700 lei. pt oricine.

  – acum vreo 2 ani salariul median (jumatate din oameni castiga mai mult, jumatate mai putin) era de 1200 lei. sunt curioasa cat este azi…

  – in romania exista 4 milioane de contribuabili. 50% sunt bugetari si 25% au salariul minim pe economie. in conditiile astea numarul celor care se inhama la asemenea sume mi se pare covarsitor. de unde vin oamenii astia (din acesti 4 milioane) si de unde vin banii cu care isi platesc ratele? :))) raspunsul logic mi se pare ca aproape toti sunt condamnati silentios sa fie dati afara din casa mai devreme sau mai tarziu.

  • @ Sissy:

   ”raspunsul logic mi se pare ca aproape toti sunt condamnati silentios sa fie dati afara din casa mai devreme sau mai tarziu.”

   da!
   esti un om asa cum ar trebui toti sa fie: logic si cu viziune (nu doar sa vezi la 1 metru in fata ta si sa te intereseze doar ziua de maine, eventual doar saptamana viitoare – asa traiesc doar animalele care nu au ca oamenii dimensiunea constient-proiectiva a viitorului, dimensiunea timpului in general…cainii sau sobolanii nu au conceptul de „maine” sau de „la vara” de exemplu) ! …. ei traiesc pe baza de impulsuri afective … bine , rau… prieten – dusman
   etc…cam ca manelistii 🙂

 6. @ all:

  daca va pasioneaza perspectiva euro-ron de saptamana viitoare intr-o analiza tehnica semnata de amicul Claudiu Cazacu – XTB Romania (unul dintre profesionistii top 5 pe FX in Ro, apropo!) … engleza fluenta va doresc 🙂

  http://mediaserver.fxstreet.com/Reports/f877f3a0-3e49-4ad1-b853-e88c744be69f/c311ecff-1b14-4538-b1ee-d13365f97a63.pdf

  el anunta ca saptamana viitoare e posibil sa se mai linisteasca apele , dar ca nu e o chestiune de durata povestea cu „linistirea apelor”

 7. http://globaleconomicanalysis.blogspot.ro/2012/10/australian-banksia-securities-assets.html

  Australian Banksia Securities Assets Frozen As Mortgage Lending Scheme Blows Sky High; Six Canadian Banks on Moody’s Review for Downgrade

  -Canada- Moody’s said it will also consider the removal of government support from the ratings of some of the subordinate debt issued by the institutions, a move that would have significant negative implications on the country’s major lenders which have traditionally enjoyed an implicit promise of a bailout by the state if ever they got into serious trouble.

  ––––
  n Australia, the collapse of „non-bank” Banksia Securities has affected thousands of investors fools who put $660 million in a guaranteed to blowup mortgage-lending scheme that chased high yields.

  How did Banksia Securities offer above market returns? The answer is risky mortgages and commercial property loans now going bust.

  The attempt to claw back funds could cause a credit crunch among some property developers that relied on Banksia for loans.

 8. Am observat ca Targul imobiliar din sfarsitul asta de saptamana s-a organizat „la cort”. N-au mai inchiriat cea mai mare sala din casa poporului ca in editiile precedente. Poate nu au vrut sa-si asocieze „imaginea” cu ultimul congres PPE 🙂 …

  • Eu cred ca nu au mai vrut sa cheltuie niste bani, avand in vedere ca sunt cam fomisti multi din agenti. In 2013 o sa il faca in parc la iarba verde. Un mic, o bere … si cam atat.
   Ca oricum vanzari nu sunt.

   • Agentii sunt fomisti, ca cei mai multi dintre romani dealtfel.
    Criza a lovit cu masura egala (cu exceptia ITistilor, medicilor din privat si securistilor din presa sa zicem).

   • o sa se adune sub pod, langa un butoi in care ar cateva lemne!

 9. Daca va simtiti un pic destupati la minte, puteti sa urmariti o discutie despre libertarianism (sau anarhism, societate fara stat). Partea interesanta incepe la minutul 3:15

  • Tipul asta are niste idei bune dar este deprimant. Si e clar ca are niste probleme emotionale.

   In afara de asta unele din ideile sale sunt extraordinar de realiste.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: