Primarul AUROLAC


Astăzi am aflat pentru prima dată ce înseamnă să tragi pe nas… Mergând pe Bulevardul Unirii de la Piața Alba Iulia către Nerva Traian am simțit un miros puternic de aurolac și pe măsură ce înaintam mă cuprindea o stare de euforie inexplicabilă.  Am fost pe punctul de a îmbrățișa toți trecătorii din sectorul 3 care au fost la vot și care în această după-amiază se uitau cu admirație la a 2-a minune a geniului Robert Negoiță (prima fiind Confort City) – tratarea vegetației cu solvenți halucinogeni.

 

Cum le aranjează Dumnezeu pe toate !!!   Când sute de mii de oligofreni – locuitori ai zonei centrale și semicentrale pun ștampila pe un analfabet absolvent de Bioterra, un curvar care negociază cu proxeneți pentru prostituate minore, un evazionist ordinar care construiește mii de apartamente INFLAMABILE pe persoană fizică să NU plătească taxe statului român, a ce vreți să miroasă în sectorul 3 ?  A aurolac, bine-înțeles !!!

După modelul Confort City, Negoiță vrea să dea foc la tot Bucureștiul…  Butoaiele cu substanțe inflamabile se impun pe fostul ”Victoria Socialismului” (că tot vorbim despre vicepreședintele PSD) vrând parcă să spună celor intrați în sevraj :

Nu votați cu USL / Nu vă umplem pungile  (cu aurolac – noul cadou electoral)

Vi-l amintiți pe autointitulatul ”căutător de comori” în campania electorală din primăvară ?  ” Să privim spre viitor, pentru proiecte, pentru oameni…” declara la Realitatea TV sponsorul celui mai mare partid politic din România:

Îl acuza pe celălalt Negoiță (Liviu) că ar fi un „primar care a furat la băncuțe, la panseluțe și la borduri” ?

Nu a trecut nici o jumătate de an de atunci și bucureștenii care l-au votat pe acest imbecil sunt martorii unei noi tehnologii complexe de sifonat bani publici – malaxorul care amestecă pietre cu aurolac.  Întâmplarea a făcut ca astăzi când am văzut și eu minunea de pe Bulevardul Unirii să fie în zonă un om al străzii amețit de doza consistentă inhalată prin mărinimia autorităților locale…

 

Pe măsură ce mă îndepărtam de el mirosul era tot mai persistent și credeam că se ține după mine. De fapt era sectorul 3 al capitalei care s-a metamorfozat după principiul ”Cum e turcul și pistolul”…   Probabil distinsul vicepresedinte PSD a învățat la Bioterra (atenție la etimologia cuvântului) că pomii au nevoie de aurolac ca să se dezvolte mai bine…   Lacul respectiv care încheagă pietrele nu mai dă voie nici apei să intre la rădăcină…  Am încercat eu să desfac o piatră și nu am reușit.  Mâine voi lua cu mine o sticlă să fac experimentul cu Codoi.

Oricum, de când se droghează, vă pot spune cu certitudine că pomii de pe bulevardul ”Victoria Socialismului PSD” nu mai au nevoie nici de apă și nu mai folosesc nici soarele pentru fotosinteză.

La ora închiderii ediției am încercat să-l contactăm pe primarul aurolac PSD Robert Negoiță care ne-a lămurit scurt:

”Domnilor de la Realitatea Imobiliară !!!  Nu mă supărați că ați văzut ce a pățit tavanul fals construit de Domus Stil… S-a prăbușit! Ce e așa de greu să înțelegeți că vegetația de pe Bulevardul Unirii consuma prea multă apă în timp ce noi nu avem la groapa rezidențială de gunoi Confort City niciun hidrant funcțional…   Vremurile speciale cer măsuri speciale…  Mai mult decât atât, am luat decizia de a lipi pietrele întrucât anul viitor parada gay se va desfășura tot pe Bulevardul Unirii iar Noua Dreaptă nu va mai avea cu ce să arunce…  ”

Prieteni, lichidul din butoaiele cu cap de mort sau cu semnul ”ușor inflamabil” ar trebui aruncat pe Primăria Sectorului 3, nu acolo unde crește iarba.  Cred că nici câinii nu vor mai face caca pe pietrele toxice. Vor umple trotuarele de excremente astfel încât vom avea 350.000 de potențiali câștigători la LOTO…

Tot astăzi mi-am amintit de un alt gunoi imobiliar care prin 2010 când nu mai cumpăra nimeni apartamente de la ADAMA, spunea că el nu vinde case la preț de nimic…  ” Numai laptele de mamă e gratuit…” rostea într-un interviu televizat  aurolacul israelian Asher Lax.  Trăim vremuri grele, prieteni !  Iată că nici laptele de mamă nu mai e gratuit adică trebuie să fii mai evreu decât evreul ca să supraviețuiești…

 http://www.adevarul.ro/locale/cluj-napoca/La_Cluj_se_vinde_lapte_de_mama-_Specialistii_spun_ca_e_periculos_0_797320373.html#

Motto:  Aurolaci din toate colțurile Bucureștiului – veniți pe Bulevardul Unirii, e gratis !!!

P.S.  Îmi prezint scuze pentru folosirea în exces a cuvântului AUROLAC.  Sunt încă sub efectul substanței cu care Robert Negoiță ne anesteziază înainte de alegeri…  Hai USL !!!

P.S. 2   Popor de imbecili !

Reclame

Posted on 23 octombrie 2012, in Uncategorized. Bookmark the permalink. 58 comentarii.

 1. al doilea cetatean

  Apropo ,pe b-dul Nicolae Grigorescu se planteaza si se uda zilnic panselute!!! Atentie nu este gluma!!!

 2. In noiembrie 2012, Parlamentul European va vota o Directiva care desființează monopolul statului in serviciile publice: directiva 0438/2011.

  nr cumparatorilor va creste….

  Locuitorii S3 au primit ceea ce le trebuia pentru a-si vedea sectorul ca-n vise, aurolac.

  Cred ca de acelasi lucru au nevoie si imobiliarii, aurolac! In felul asta vor reusi sa vada cresterea…

  Probabil S3 va arata ca un ghetou pentru ca pe viitor oamenii sa considere CC un paradis, chiar dcaa e langa Protan!

 3. Oare chimicalele alea cu care au fost lipite pietrele nu intra in sol dupa o ploaie zdravana?

  Copacii de pe strada virtutii zona strandul Ciurel (Dambovita) s-au uscat in totalitate tot din cazua asfaltarii excesive pana la scoarta copacului!

 4. Fain articol 😛

 5. Gibbone cel Aspru

  Am mai auzit parerea asta ca locuitorii zonelor centrale si semicentrale ar fi votat cu acest reprezentant perfect al romanului mediu. Lasati orice speranta dansul este the average Romanian.
  Grosul bucurestenilor nu stau in zonele centrale/semi ale acestui sector, cum nu stau in niciun sector.
  Zonele centrale ale tuturor sectoarelor acestui oras se dif de cele necentrale prin faptul ca blocurile sunt mai putin aglomerate si ca au mai multe zone cu vile si parcuri, ceea ce inseamna iar densitate mai mica de oameni.
  Ca si Vanghelie, Negoita a fost votat in special de zonele necentrale si marginase. Putinele zone necentrale de case/vile noi ale sect 3/5 sunt nesemnificative dpdv al nr de locuitori.

  • @ Gibbone

   Nu sunt de acord cu tine. Sectorul 3 are în jur de 350.000 de locuitori iar populația acestuia beneficiază de zonele cele mai bune ale capitalei, aș zice chiar peste sectorul 1 care are mahalale oribile. Singura excepție o constituie cartierul 23 August cu o populație destul de imbecilizată dar acolo să știi că favoritul a fost Prigoană de la PDL că le-a dat pubele gratis, pungi cu cadouri etc…

   Ideea este că ponderea de oameni relativ civilizați este mult mai mare în sectorul 3 decât oriunde în altă parte a capitalei… Să nu comparăm zona Titan cu Rahova sau Colentina… Nu mă refeream la elite, Gibbone, ci la populația majoritară.

 6. Pentru mine e clar:

  4 ani primaria sectorului 3 a scapat de intretinerea spatiilor verzi! Cu ocazia asta vor exista mai multi bani pentru lucrari executate „din pix” cum le place unora sa zica! In ultimul an inainte de alegeri vom mai vedea ceva activitate in special pomanageala electorala si uite asa sectorul 3 se va pricopsi cu un primar fara termen de expirare ca Vanghelie, Mazare etc!

  Ma intreb ce fel de univesritate Bioterra a absolvit, pentru ca daca vad eu bine in poze, piatra folosita e calcar, aceasta piatra se dizolva si da mediu acid, iar copacii (orce planta in general) sunt sensibili la aciditate mare! Poate ma insel daca are cineva cunostiinte in domeniu e bine venit sa ma contrazica!

  Orice planta are nevoie de un mediu propice dezvoltarii, daca cineva crede ca ne putem si „caca” la radacina copacului ca el nu se supara, atunci se inseala! Plantele sunt fiinte la fel de vii ca si noi!

 7. Agentul aurolac asta din sectorul 3 este euforic de la atata prenandez, azi 200 maine 240 asa doar „din pix:!

  Pe data de 22 octobrie era 200 euro!
  http://www.anuntul.ro/anunturi-imobiliare-inchirieri/garsoniere/dristor-1-10-metrou-dristor-confort-1-decomandata-bloc-mixt-bucatarie_5610105.html

  Pe data de 23 octombrie este 240 euro!
  http://www.anuntul.ro/anunturi-imobiliare-inchirieri/garsoniere/dristor-1-10-metrou-dristor-confort-1-decomandata-bloc-mixt-buc-mobilata_5628307.html

  Ma rugase un amic din alt oras sa-i caut o grasoniera, si am trimis email la: imobil_business_group@yahoo.com sa intreb de aceasta garsoniera si agentul muncitor nu a avut chef sa-mi raspunda, nu am sunat la acel numar pentru ca de regula anunturile nu corespund niciodata, suni si iti zic: ne pare rau s-a dat, dar avem alta oferta (raspunsul clasic).

  Ce nu stie idiotul, de acum m-am lecuit si de trimis mesaje la aurolacii imobiliari!

 8. @ all:

  complet off-topic fata de articol (ma iertati!) dar on-topic fata de potentialul unei bule speculative pe terenuri agricole (a fost de curand o discutie pe acest subiect intre comentatori) :

  http://www.agrointel.ro/2534/cum-poti-sa-castigi-de-pe-urma-berii-devii-cultivator-de-hamei-si-ai-6-000-euro-la-hectar/

  iata un MARE pont pentru cei ce se gandesc sa scoata bani din agricultura! Nu din cumparat terenul si apoi privit la el cum ii creste pretul!

  pe piata hameiului (si romanii sunt bautori ok de bere, nu?) productia interna abia acopera 15% … asta suna a business sau nu?

  la asta ma refeream eu cand ziceam ca terenurile agricole sunt de interes! Pentru muncirea lor , nu pentru smecherii non-productive!

 9. @ all:

  http://www.gandul.info/politica/vacaroiu-pe-achizitii-se-fura-prea-mult-2013-2014-vor-fi-cei-mai-grei-ani-ai-romaniei-10252944

  Nea Vacaroiu fata cu reactiunea ! 🙂
  ce ne transmite cald nea Vaca?

  ceea ce deja stiam : ca 2013 (cel putin, conform optimismului meu) si 2014 vor fi cei mai grei ani din istoria Romaniei (noi mai avem si niste imprumuturi de returnat, stiti, nu ?)

  cea mai amuzanta fraza din articol (amuzanta avand in vedere ca e vorba de seful Curtii de Conturi – deci organul auditor si de control pentru orice inseamna structura administrativa a statului) :

  „Pe domeniul achiziţiilor situaţia este grea şi Curtea de Conturi este extrem de exigentă şi dură, începând de acum, pentru că, după toate calculele mele, se fură prea mult” – se fura „prea mult” …ati retinut, da? :D?

  mai pe shest, dragi politicieni, mai pe shest! 😀

 10. @ all:

  .. daca nu esti din gasca , nu ai nici o sansa….

  am vazut de curand la alt blogger , la Manole (cu balonul imobiliar) , tendinta de a intra in politica, in parlament sau asa ceva (intrati singuri pe blogul lui si vedeti) ….

  eu , de constructie om pragmatic, format in domeniu financiar de mult mi s-au uscat visele umede ca pot schimba ceva PRIN si CU AJUTORUL aparatului politic deja existent ….

  nea Misu de la ING o zice mai bine ca mine 🙂

  http://www.gandul.info/financiar/misu-negritoiu-unul-dintre-cei-mai-respectati-bancheri-romani-despre-cum-se-face-politica-in-romania-de-astazi-daca-nu-esti-din-gasca-nu-ai-nicio-sansa-10245148

  asta daca apuca si Manole sa citeasca acest comentariu 😉

  • @ all:

   a dat politichia in toti, sa moara mama …

   asta e semn de saracie cand constiinta individuala , libera, tinde catre politica in loc sa tinda catre activitati individuale economice care sa asigure prosperitate si stabilitate individuala in crestere ….

   parerea mea.

   p.s. si aici ma refeream si la „pizdistul” (fonetic :PSD-istul) AC , ca tare mi-e drag de deflationistul AC 🙂 …

   • Nenea bancheru ia o pauza tatutzule…:), iarasi te-ai trezit cu chef de vorba, mai rau ca o femeie. Nu te supara iarasi :P, glumesc.
    Eu zic sa nu te aventurezi cu idei de afaceri in agricultura din ziare, lucrurile sunt total diferit daca te-ai apuca de treaba si ai cultiva hamei. Ai sa vezi, ca de pe un hectar ai sanse sa te pricopsesti cu o camesa de la tommy hilfiger :).

 11. Stau de 5 ani in S3, zona Nerva Traian. In chirie. La ce preturi se vehiculeaza in zona, te-ai astepta la lume mai spalata. Mai spalata o fi, dar in niciun caz la subrat si nicidecum data cu deodorant.

  Nu stiu in alte zone cum este. Inainte de B am stat 3 ani in Sibiu(care intre noi fie vorba nu este f departe la multe capitole. Capitole negative)
  Avem asa :
  – Babe isterice, ce isi scurg covoarele deasupra casei scarii, ca sa te imbibi de zoaie cand iesi din bloc.
  – Haite de caini(hraniti de celeasi babe) care latra toata noaptea, de nu poti sa pui geana pe geana.
  – „Meseriasi” ce fac gratarul la ghena blocului.
  – Cocalari-bajeti-de-cartier ce sparg seminte in fiecare seara si urla pana in miezul noptii.
  – Sectie de Polutie care nu se deplaseaza la sesizari.(I-am oprit pe strada si i-am luat la intrebari. Au ridicat din umeri, ca „Nu e pe tura noastra problema”).

  Asadar avem „di tati”. vorba cantecului.
  Suna cunoscut? Daca n-as spune ca e vorba de N. Traian, asa-i ca a-i baga mana in foc pentru Rahova sau Pantelimon?

  Sa mai adaug ca mi-am reparat de 2 ori plafonul masinii din cauza cacatilor care isi arunca resturile menajere de la balcon?

  Or fi si oameni cumsecade, dar aia cu siguranta nu merg la vot. Si nu prea ai cum sa ii vezi. Sunt la munca.

  Asa ca Tavane, te superi degeaba. R. Negoita a iesit primar datorita unei conjuncturi, insa pana la urma este un primar meritat de catre cei ce l-au votat.

 12. Eu vreau sa imi cer scuze fata de cei din sectorul 3 deoarece nu am fost la vot cand a iesit proxenetul de Negoita primar. Din pacate am fost pelcat din tara si am ajuns destul de tarziu acasa, neglijand astfel votul. Sincer nu avem nici un dubiu ca nu va fi reales Liviu Negoita. Probabil foarte multi oameni nu ies deloc din casa sau se plimba in parc. Liviu Negoita a reusit ce nu a reusit Tutancamon (Viorel Lis) in cei 8 ani, adica sa umple efectiv sectorul 3 de foarte multa verdeata si sa faca foarte multe locuri de joaca pentru copii. Pe langa asta a adus un parc foarte mare cum este Alexandru Ioan Cuza (fostul IOR) pe locul 1 dintre toate parcurile bucurestene (parerea mea).
  Din pacate suntem inconjurati de maimute.
  Chiar nu credeam ca o sa aiba succes campania lui agresiva de denigrare a lui Liviu Negoita. Cam cu o luna inainte de alegeri primeam saptamanal in cutia de scrisori brosuri inc are se arata cum fura cei din PDL. Cred ca a fost si vina celor din PDL pentru ca au fost prea pasivi.

 13. @adrian1982
  Nu vreau sa intru in polemica cu nimeni pe tema asta, dar dupa parerea mea daca L. Negoita mai statea primar inca 4 ani, copacii urmau sa fie ingraditi pana la coroana cu borduri.

  N-au apucat saracii sa puna decat 2 randuri.
  In plus, mai la vedere mai pe ocolite, L. Negoita a ras un parculet la capatul strazii A. Moruzzi pentru a face loc unui mastodont de bloc(care acum sta 95% gol. E de „lucs”). Mai mult decat atat, doar printr-o actiune de protest s-a oprit raderea unui alt parculet, langa strada Anastasie Panu pentru a face loc (ce se putea altfel) unei biserici.

  A nu se intelege nimic altceva decat ceea ce am scris. O fi R. Negoita un retardat proxenet(uitati-va numai cum deschide gura, nu poate sa lege 2 propozitii), dar nici cu ailalti nu mi-e rusine.

  Fuck them all!

 14. Vesti „bune” din Spania:

  – deficit bugetar estimat la numai 7.3%
  – creditele ipotecare in scadere cu 28%

  http://globaleconomicanalysis.blogspot.fr/2012/10/spanish-home-loans-plunge-285-to-record.html

 15. O familie din Braşov îşi vinde organe pentru a plăti datoriile. Am văzut reportajul la TV, iar casa lor e o mică vilă. Din câte am înţeles, nu s-au împrumutat pentru construire, ci pentru a finisa viluţa:

  http://a1.ro/news/social/exclusiv-o-familie-din-brasov-si-a-scos-organele-la-vanzare-pentru-a-nu-ramane-fara-casa.html

  În reportajul de la TV ziceau că acum au venitul pe familie de 2.000 RON, iar rata lunară e de peste 6.000 RON.
  E trist că în ţara asta se pune preţ mai mult pe nişte pereţi decât pe sănătate.

  • „In 2007, familia Fako s-a imprumutat 70.000 de euro la banca. Casa o aveau deja aproape terminata, dar le mai trebuiau bani pentru finisari. ”

   70.000 de E pentru finisarile unei case? Nu puteau sa mai astepte si sa faca finisarile in timp, pe masura ce castigau banii necesari? Si ce finisari sunt alea de 70.000 E?
   Eu nu le-as plange de mila.

  • O fi ignifugată? Văd că are pereţii exteriori din lemn. Cred că arde tare frumos 🙂 Dar e ultracentrală. Cam înguste străzile pe acolo, dar se descurcă pompierii 😀

 16. @ TF

  Dar de taierea copacilor la greu din Drumul Taberei pe traseul (si nu numai) noii linii de metrou ce zici? Au taiat pe strada Sibiu (care nu e pe traseul metroului) o gramada de tei batrini, crescuti in zeci de ani (care nu erau nici macar partial uscati), care dadeau umbra si parfum atunci cind infloreau. De taiat tot se taie in fiecare an, indiferent de la ce partid e primarul, dar nu se planteaza nimic in loc, in afara de panselute si ramasii celebri palmieri sau alti arbori exotici scumpi care la noi nu au sanse de adaptare. O sa ne sufocam noi, copiii si nepoti nostri in poluarea si praful asta de Bucuresti.
  Imi povestea cineva cum in Franta exista niste legi foarte stricte privitor la taierea copacilor. Cica deviau constructia unei strazi numai ca sa nu taie copaci pe traseu. Dar noi traim in Romania, am luat America, ca tara a tuturor posibilitatilor…

 17. Tavane, lasa-l dracu de aurolac, tara arde si tu te piepteni 🙂

  Baga una despre trecerea la „creditarea in lei”, poate faci repede un comparativ intre DAE la euro si DAE la lei, si mai ales despre suma totala de returnat LEI versus EURO.
  Ma rog – pe scurt, despre cum sa dai inapoi de 3,2 ori suma imprumutata in loc de de 2,7 ori suma imprumutata si despre cat de cuprinse de patriotismul creditelor in lei sunt acum bancile, si cat de scarbite sunt bancile acum de riscul valutar sunt si cum vor sa-i ia sub aripa lor „protectoare” pe creditacii in lei.
  Poate vezi si cum scad sumele maxime ce pot fi imprumutate la un venit dat.

  P.S. – De la un popor care accepta sa i se bage rahat in apa potabila fara sa zica nimic, sa-i faca ceai sau supa copilului cu apa cu fecale fara sa-i linseze apoi cu potera pe aia care le-au facut asta te astepti sa-i deranjeze putin miros de lac sau vopsea pe bulevard?

 18. „Am plecat si v-am lasat saraci si prosti,cand m-am intors v-am gasit mai saraci si mai prosti” Cine a zis asta :Brancusi.Istoria se repeta din pacate

 19. http://a1.ro/news/economic/cladirile-si-terenurile-executate-silit-sunt-imposibil-de-vandut-bancile-vor-schimba-modul-de-organizare-a-licitatiilor.html#
  Pot sa tot schimbe modul de organizare, daca nu modifica preturile cerute raman cu ele. Am asa o presimtire ca dupa sarbatori, realitatea o sa fie mai mult negra decat gri. Astept cu nerabdare trecerea PC la RON. 500 e/mp2 poate devenii doar un vis, pretul coborand mult mai mult. Tocmai citeam ca in lipsa unor reforme adevarate singura cale de sustinere a bugetului o reprezinta majorarea impozitelor. Asadar, in cucul gol…
  Bine ca urmeaza sarbatorile, chefuim, punem cele cuvenite pe masa, bem, mancam, cand o fi mai rau asa sa ne fie…si alta data si alta data o s-o facem si mai si mai…

  • @angel

   350 E / mpu

   • Ete ce se mai gaseste prin Romania Libera … incet si sigur se duc preturile jos tot mai jos:

    Descriere anunt:
    Anunţ în atenţia agenţiilor imobiliare şi a persoanelor particulare: Casa de Licitaţii Imobiliare organizează licitaţia din 28 octombrie pentru DR. TABEREI, Valea Oltului, apartament 2 camere, decomandat, în bloc, etaj 2/10, parchet, gresie, faianţă, uşa metalică, 42mp. Preţ de pornire 27.000Euro. Agenţiile imobiliare primesc 3% pentru clienţii aduşi la licitaţie. Vizionări şi înscrieri licitaţie până pe 25 octombrie la telefon

    Am scos din enunt nr de tel, interesatii isi cauta singuri anunturile. Pai atat timp cat isi permit sa ofere 3% … inseamna ca inca se mai poate scadea din pret …

  • cartelul asta format din banci + fmi ( sponsorii ) continua sa pompeze bani in romania pentru a tine pretul activelor imobiliare ridicat si implicit a-si bate joc de viitorul celor care continua sa cumpere …

 20. S-a deschis un nou spatiu comercial, de 4000mp, pe Magheru:

  Cât e chiria? „Pentru birouri vorbim de un nivel cuprins între 22 şi 25 de euro/metrul pătrat, în timp ce nivelul pentru spaţiile comerciale variază între 75 şi 90 de euro/metrul pătrat. Câte companii se pot mândri că au sediul la adresa Magheru, numărul 1? Nu ne grăbim. Când terminăm un proiect spunem de regulă că îl vom închiria într-un an, dar cred că este posibil să ocupăm clădirea şi mai repede”, a mai declarat Franz Paul Bauer.

  http://www.zf.ro/proprietati/cat-te-costa-sa-ai-pe-cartea-de-vizita-adresa-bd-magheru-nr-1-austriecii-au-finalizat-o-investitie-de-20-mil-euro-intr-o-cladire-din-centrul-capitalei-construita-in-perioada-interbelica-10255158

 21. licitatie 2cam cf2 de la 27k

  in piata se cere si sub 30k, pretul ramane f mare

 22. @ Bancherini

  ce ne mai povestesti de curs? vad ca se cam da in barci 🙂 … mai scapa o „premonitie” 🙂 te rog.

  @ All

  Pe cine nu intereseaza comentariile despre valute ale lui Bancherini, va rog nu le cititi.

  • @ Nepacalita, all:

   buna!

   o sa analizez situatia din perspectiva raportului risk on-risk off la nivel mondial (preferinta/aversiune la risc)…

   pe moneda euro-usd pragul de 1.30 a fost pierdut de ceva vreme (dupa atingerea pe grafic a unei formatiuni numite „double-top” – tentativa repetata de patrundere fara succes a unei rezistente puternice) si ieri a fost spart un suport mediu ca putere : 1.295 si evolutia cursului euro-usd s-a oprit in 1.293 (al doilea suport) datorita dezvoltarii unei divergente pozitive pe grafic (formatiune ce „cheama” o mica crestere a euro-usd inainte de reluarea marsului in jos).

   http://www.screencast.com/users/springheel_jack/folders/1210/media/667d8726-b971-4691-aaa6-2b2f131aa4a9

   De mentionat ca suportul tinta pe timp scurt este 1.289.
   Urmatorii suporti pe grafic (mai relevanti) sunt: 1.2800, 1.27535, 1.26045, 1.2442 precum si altii.

   Ideea e urmatoarea Nepacalito: am vazut ieri declaratiile FMI cu unde se va ajunge in Romania daca pocneste ceva in zona euro (a se citi: Grecia) : previziunile cu cresterea cursului cu 20% si falimentele bancare sau ce au mai zis ei … ceea ce au zis imi intareste opinia ca cei de la FMI stiu mai putina economie decat Costel, „femeia” de serviciu de la blocul meu. Acum 2 saptamani ridicau in slavi Romania cu ce viitor economic glorios are, acum au dat-o la intors. Nu am incredere in nici o vorba de la FMI, sunt niste instrumente financiare mondiale de extorcat tari de resurse si atat – restul sunt detalii.

   Revenind la curs: treaba se impute Nepacalito – sper ca (inca) ai majoritari monede straine – valuta.
   Ce am descris mai sus intr-un limbaj mai tehnic e foarte deprimant pentru leu. Cu toti muschii BNR-ului e foarte, foarte deprimant pentru leu.

   Cu cat se apreciaza mai mult usd fata de euro cu atat leul e mai pus pe gratar, se depreciaza mai tare. Si perspectivele sunt de continuare a aprecierii usd fata de euro. Spania traieste in alta lume si nu vrea sa cada de acord sa isi ia imprumutul de la FMI/BM, Grecia santajeaza (conform vechiului obicei) Germania – a se citi: motorul zonei euro si a UE – si distractia gratis se apropie de sfarsit pentru ca ieri au aparut mai multe date legate de UE si Germania (indicatorii PMI – purchasing managers index – pe bunuri si servicii pe octombrie 2012 pe germania si europa si toti dar TOTI au fost sub asteptari).
   Ce inseamna asta ?

   Inseamna ca Germania – finantatorul circului de prost-gust numit „Al 4-lea Reich UE” ramane fara banuti prin buzunare pe motive de „aterizare economica lina 😉 ” a Chinei – unul dintre principalii parteneri comerciali ai UE si Germania in special.

   La nivel de portofoliu as cobora concentratia de lei pana sub 20%, m-as asigura sa am un 40% usd si restul euro.

   Acum nu inseamna ca trebuie sa fugi la banca sa spargi depozite si sa faci schimbari de genul asta ACUM. (intervalul in care mai e o relativa stabilitate e cam pana in 10-15 nov 2012).
   Inca o data reamintesc : daca pocneste un razboi in Iran , mai vedem cum stam atunci pentru ca trebuie sa reevaluam situatia in acel moment.

   p.s. draga Nepacalita, sper sa nu se mai trezeasca vreun zarzavat (pentru ca altfel nu il pot numi) sa se ia de mine pe motive de „specula”, „indemn la speculatii”, etc… motive de genul asta – am citit ultima oara de ele in gazetele comuniste din anii ’50 cand erau infierati marii proprietar si bogatasi ca „sug” sangele poporului prin golanii si smecherii…. sa isi pastreze „profilul etic” intact pentru ei … unii oameni chiar ar putea fi ajutati de ce fac eu aici, atentionand totusi asupra riscurilor de interpretare si predictie pe care nu mi le asum.

   Oricum , sfatul meu ramane valabil: pastreaza diversificarea monedelor cu o tendinta de minimizare a rezervelor pe leu pentru ca leul nu are un viitor stralucit deloc, ok? Nu avansez cifre aici (peste 5 lei un euro, peste tz-spe lei un dolar) dar ideea e ca nu arata bine viitorul leului.

   Cand mai e un termen la depozite

   • @ Nepacalita:
    nu stiu de ce mi s-a taiat comentariul 🙂
    te pomenesti ca a bagat Florin TF numar maxim de caractere pe mesaj 😀 …ar fi amuzant sa se fi intamplat asa.

    mai scrisesem : Cand mai e un termen la depozitele tale, reevaluezi situatia si actionezi atunci dupa cum crezi de cuviinta.

    Salutari!

   • Totusi, UE nici nu a inceput un QE 🙂
    Mai e mult pina departe cu dificultatile de FINANTARE ale europenilor, ce sa mai vb de cei ce n-au moneda euro si nu depind de ECB.
    USA in schimb au tot tiparit cata moneda au putut. What’s next now ?! 🙂

   • @ Bancherini

    Multam mult, ca de obicei.
    Utile (mie, cel putin, dar nu cred ca numai mie) analizele tale. Faci o treaba buna pe aici.
    Sint cu treimi, dar se apropie termenul la depozite, asa ca reanalizez situatiunea si diversificarea.

    Uite aici mai bag un ochi din cind in cind :), sa compar cu ce speculatii mai face nea Iser.

    http://www.marketinout.com/chart/stock_analyzer.php?symbol=&currency=EURUSD&metal=&index=

    Salutari. Ai grija de flori :), ca vine iarna.

    P.S. Zarzavaturilor le sta bine… in ciorba :))).

 23. Cica BCR vinde 100 de locuinte executate silit/luna 🙂
  articol din zf.ro: http://www.zf.ro/banci-si-asigurari/bcr-a-ajuns-sa-vanda-lunar-100-de-locuinte-executate-silit-10265461
  Nu prea cred ca vinde la preturile care sunt pe site-ul lor

 24. Foarte interesante articlolele de pe blog

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: