Scrisoare deschisă domnului Victor Ponta


Au început presiunile MAFIEI  BANCAR-IMOBILIARE la adresa actualului guvern pentru prelungirea Programului Prima Casă.  Întrucât se apropie alegerile parlamentare, sponsorii campaniilor electorale vor să se asigure de umbrela protectoare a STATULUI înainte de votul din decembrie 2012.

Săptămâna viitoare la Ministerul Finanțelor Publice vor avea loc negocieri pentru o nouă formulă care după toate probabilitățile va viza doar locuințele noi.  Este necesar ca în următoarele zile să vă manifestați ca ființe vertebrate. Mai jos aveți o scrisoare deschisă, niște idei care trebuie să ajungă DIRECT pe mediile de socializare ale domnului Victor Ponta. Este doar un model în care am sintetizat infecția programului Prima Casă dar un mesaj personalizat din partea fiecărui cititor TF va oferi acestui demers atât coeziune cât și originalitate.  Nu este o PETIȚIE ci un MANIFEST imperios necesar pentru opinia publică.  Vom observa împreună transparența și deschiderea de care dă dovadă domnia sa în raport cu (sper eu) miile de mesaje primite.

Arată că exiști, cetățene !!!    Dacă eu am sacrificat pentru tine mii de ore din timpul meu liber, fă și tu un mic efort și ajută-te singur !

Acestea sunt mediile virtuale unde poate fi abordat efemerul ocupant al fotoliului de la Palatul Victoria :

victorponta2.0@gmail.com

http://blogponta.wordpress.com/

http://www.facebook.com/Ponta.Victor

http://www.victorponta.ro/    (click la sectiunea „contact” si apoi trimiteti mesajul)

Pentru cine dorește să formuleze petiții cu caracter OFICIAL, vă sugerez următoarele date de contact:

Ministerul de finante:

PetitiiMFP@mfinante.gov.ro

Fax +40 213199735  sau  0378105236

Fondul National de Garantare a IMM 

primacasa@fngcimm.ro

Fax: 021-310.18.57, 021-223.19.21

Partidul Social Democrat  

e-mail:   psd@psd.ro

Domnule Victor Ponta,

Scrisoarea mea vizează atribuțiile funcției de prim-ministru pe care le indepliniți OFICIAL la Palatul Victoria dar mă adresez în special lui Victor Ponta simplu cetățean cu blog, site și cont de Facebook », renunțând la petițiile și adresele pentru care de regulă primesc doar un număr de înregistrare și mai apoi un răspuns ambiguu și inept.

Nu i-am scris la partid omului de stânga pentru că până astăzi nu-mi amintesc să fi citit vreo lucrare de economie care să trateze « SOCIALISMUL  BANCAR », nici președintelui celei mai mari formațiuni politice din România.  Așadar vă rog să primiți aceste rânduri cel mult în calitatea de doctor în drept – condiție suficientă pentru a înțelege – deși nu se află în codul penal – mecanismul modern de haiducie prin care statul ia bani de la săraci și îi oferă celor bogați…

Evident, știți despre ce este vorba.  Programul Prima Casă nu mai e un secret pentru nimeni cu exceptia zecilor de mii de sclavi pe care i-ați vândut instituțiilor de credit în ultimii 3 ani de zile.  Numai lor li se pare normal ca șmecherii din mafia imobiliară  să achiziționeze prin executări silite locuințe cu 35.000 EUR și mai apoi să le scoată la vanzare cu 60.000 EUR prin JAFUL  NAȚIONAL  PRIMA CASĂ.  Se mai poate vorbi despre un stat de drept ? Nu cumva revenim la principiile FEUDALE dinaintea acestui concept ?

Domnule Ponta, plafonul artificial de 60.000 EUR nu are nicio legatură cu nivelul de trai din România. Salariul mediu pe economie de 350 EUR în raport cu care cheltuielile primare de subzistenta ating 50 % califică acest INTERVENȚIONISM  ORDINAR al statului ca fiind o jignire la adresa inteligenței poporului român.

Vă rog să îmi răspundeți public pe cine a ajutat acest program !!!  Constructorii sunt în șomaj, notariatele și-au concediat jumătate din angajați, taxe la bugetul de stat nu mai intră din cauza tranzacțiilor limitate, iar naivii care au înghițit cadoul otrăvit Prima Casă în anul 2009 acum văd că au pierdut aproximativ 15.000 EUR pe care-i vor plăti în 10 ani de muncă silnică.  Repet intrebarea :  PE CINE AJUTA PRIMA CASĂ, DOMNULE PONTA ?   Cumva pe bancherii care se înmulțiseră ca ciupercile după ploaie și pe dezvoltatorii care îsi cumparau câte un autoturism de teren la fiecare garsonieră vânduta unui prostănac ?

Nu mai devreme de săptămâna trecută,  directorul Agenției Naționale pentru Locuințe, domnul Cosmin Ilina, a declarat că se poate construi cu 280-300 EUR / m.p.   Cum garantați dumneavoastră, domnule Ponta, bancherilor 1.000 EUR/m.p. pentru un apartament insalubru construit acum 40 de ani ?

Noi, cetățenii care economisim de la salariu la salariu și nu vrem să cumpărăm case pe datorie amanetându-ne viitorul, de ce nu avem dreptul la o viață normală ???   De ce trebuie să treacă totul prin labele hulpave ale instituțiilor de credit care își bat joc de noi prin dobânzi și comisioane uriașe ?

Domnule Ponta, vrem să știm și noi dacă JAFUL NAȚIONAL Prima Casă este IMPUS de Fondul Monetar Internațional și dacă DA atunci de ce nu sunt tratați și românii prin programe similare cu cele din Statele Unite sau Canada unde cetățenii sunt ajutati DIRECT prin scutire de taxe.  De ce trebuie să fim noi și mai săraci și mai proști ?  De ce trebuie susținuți escrocii pe banii noștri ?  Aruncați o privire în bilanțurile băncilor și luați aminte la restanțele tot mai mari ale populației…  La un moment dat tot noi vom plăti excesele cu avans de 3.000 EUR și ne-am cam săturat să vă sprijinim sponsorii campaniilor electorale de tipul Robert Negoiță cu mii de apartamente construite pe persoană fizică .  O fi dumnealui absolvent Magna Cum-Laude al Universității Bioterra dar hai să nu-l mai premiem din bani publici și să încercăm să recuperăm datoriile de zeci de milioane pe care le are la bugetul statului !!!

Ne vom mai vinde mult unii altora apartamente vechi cu 60.000 EUR cu bani luați de la bancheri și garantați de stat în timp ce nu suntem în stare nici să plătim întreținerea pe timpul iernii ? Veți mai profita mult de ignoranța celor mulți și proști care nu știu să facă diferența dintre un ajutor în adevăratul sens al cuvântului și un CADOU OTRĂVIT ???

Domnule Ponta, există raportul ăla de 1/1 dintre valoarea metrului pătrat și salariul mediu net pe econmie. Mai există și cele 100 de chirii nete a căror sumă ar trebui să fie egală cu prețul imobilului.  Deși nu sunt doctor în matematică, vă asigur că:

350   ≠  1.000

100 x 250 ≠ 60.000

După trei ani în care ați nenorocit pe viață mai bine de 70.000 de naivi, chiar nu aveți de gând să opriți acest JAF NAȚIONAL ?  Cât timp îi veți mai ține în brațe pe bancheri și pe dezvoltatorii care ne mint mereu cu « mai jos de atât nu se poate » ?

Da, știu !  V-am pus prea multe intrebări.  Dacă vă e greu să răspundeți la toate, faceți un efort minim și lămuriți-ne măcar cu privire la un singur aspect :  Nu vă e rușine, domnule Ponta, pentru faptul că ați garantat 2,8 miliarde de euro bancherilor pentru speculă ordinară în loc să construiți prin ANL aproximativ 9 milioane de metri pătrați de locuințe pentru tineri ?

Vă pun această întrebare în numele a zeci de mii de cetățeni care REFUZĂ să facă parte din TURMĂ.  Cele 1,5 milioane de accesări ale mediului virtual Tavanul Fals și zecile de mii de comentarii atestă că în România mai sunt și oameni pe care Mafia Bancar-Imobiliară nu-i poate păcăli.  Ei au răbdare fiindcă știu ce înseamnă BANI  MUNCIȚI. Ei vor o piață LIBERĂ ! Ei, in calitate de contribuabili, s-au săturat să deconteze excesele bancherilor prin garanții de STAT.

Va continua Prima Casă 5,6,7,8,9 până când ultimul naiv va ajunge definitiv și irevocabil în ghearele cămătarilor legali pentru 30 de ani ?  Să știm și noi… cu cine votăm în decembrie !

În așteptarea unui răspuns,

_______   _________  (Aici rog pe fiecare să semneze cu NUME și PRENUME)  –  un cetățean liber de credite bancare și fără datorii la stat

Reclame

Posted on 28 septembrie 2012, in Uncategorized. Bookmark the permalink. 251 comentarii.

  1. Banca Comercială Română (BCR) va acorda credite imobiliare numai în lei, pentru persoanele care au venituri în moneda naţională.

    http://www.gandul.info/financiar/bcr-va-acorda-credite-imobiliare-doar-in-lei-pentru-clientii-cu-venituri-in-moneda-nationala-cum-isi-motiveaza-banca-decizia-10233936

    Incepe caderea finala …

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: