Nicușor de la Brăila


Dacă am supraviețuit celor două campanii electorale de până acum, mă tem că încă una (pentru parlamentare) o să îmi pună capac.  Și uite așa ”sfârșitul lumii 2012” capătă sens cel puțin pentru mine…   Mă obișnuisem cu mizeriile prostituaților imobiliari pe care am încercat să le combat în ultimii ani – declarațiile lui Adrian Erimescu de la Imobiliare Punct Ro, articolele doamnei Ochiană și ale lui Alexandru Urzică,  reperele Anunțuri Particulari, indicii EFG etc. dar lăturile politice  din ultimele luni au avut asupra mea un efect mai cumplit decât pumnii lui Froch pentru Bute…

Minciuna a devenit atât de apăsătoare, meschinăria a atins cote de neimaginat iar societatea s-a divizat în atâtea jumătăți încât celula de bază nu mai este nici măcar familia ci individul solitar și solidar cu tâlharii care i-au spălat creierul.  Părinții se ceartă cu copiii, bugetarii cu nebugetarii se urăsc,  nordul și sudul  își revendică reciproc înțelepciunea electorală, Udrea și Năstase ajungând un fel de CÂH cu care ne speriem unii pe alții precum făceau părinții cu noi când eram mici.

Printre indicii săptămânali, lunari și anuali ai prostituatului Adrian Erimescu de la Imobiliare Punct Ro ( site patronat de Broadhurst Investments LTD cu active imobiliare de sute de milioane de euro ) și sondajele de opinie făcute de Antena 3 sau estimările privind prezența la vot propovăduite de Dan Șova, estimări care aveau o marjă de eroare de …  1 milion de voturi suntem obligați să ne strecurăm din ce în ce mai anevoios și să căutăm adevărul cu lumânări aprinse în plină zi, cu speranța că măcar îl vom zări de la distanță ca să avem certitudinea că încă mai există.

Și totuși mai avem puterea să ne trezim dimineața și să mergem la serviciu, ba chiar să dăm drumul la televizor, să ne facem planuri pentru vacanță, pentru copii, pentru viitor în general ca și cum condițiile sociale actuale ar duce în altă parte decât la pieire.   Evident, facem toate lucrurile amintite mai sus inconștienți de faptul că noi înșine suntem complici la răul generalizat.   Nu la vot trebuia să meargă 8.500.000 de români ci direct la Palatul Parlamentului unde să-i adune pe toți – de la Videanu la Udrea, de la Cătălin Voicu la Șova , de la Gabriel Oprea la Kelemen Hunor – și să-i pună în urne dar nu electorale ci de cenușă după ce în prealabil s-ar fi jucat precum fetița cu chibrituri…

Autostrăzi suspendate, pensii municipale, salarii mărite, transport și gunoi gratuit, căldură ieftină  – ”o țară ca afară” este imaginea României proiectată o dată la 4-5 ani de către scursurile pe care le votăm cu obstinație de 22 de ani încoace.  Un popor cu primari de tipul Vanghelie, Robert Negoiță, Mazăre pare a fi condamnat efectiv la imbecilitate veșnică.

Nu vă mai mirați de ce 65.000 de vite au apelat la Programul Prima Casă pentru că dacă în sectorul 3 al capitalei  am ales o creatură la limita dintre om și animal cu afaceri imobiliare de succes înseamnă că ne merităm soarta și nu trebuie să mai dăm vina pe factori independenți de voința noastră.  Robert Negoiță, autointitulatul căutător de comori, ne reprezintă perfect ca popor – imbecili, hoți, mincinoși, puturoși.  Nu vă mai păcăliți că e acolo întâmplător, vitelor !!! Bunicii, părinții, vecinii, colegii și prietenii voștri l-au ales, vă asigur că nu au votat nici marțienii nici clingonienii.

Vizitele pe care le facem la Zambaccian și la Vila Dante profitând de mărinimia de 24 de ore a pretinșilor transparenți dau dimensiunea imbecilității despre care vă vorbesc.  Poate că aceste repere imobiliare ne fac să acceptăm plafonul de 60.000 EUR generat de mărinimia bancherilor care ”au ajutat” zeci de mii de tineri să devină… proprietari muncind toată viața pentru ei.

Se întreabă vreunul din retardații care au accesat Prima Casă de ce Banca Comercială Română a înregistrat pierderi de 500.000.000 lei în primul semestru ???  Dar vreunul dintre voi, cei care vă pretindeți a fi inteligenți și verticali, este gată să meargă la FNGCIMM și să-l tragă de mânecă pe nenorocitul ăla de Aurel Șaramet și să-l întrebe cum mai garantează el credite imobiliare când sistemul bancar este la pământ iar evaluările prostituaților de la ANEVAR sunt la mii de ani lumină de realitatea economică ???  ” Cu ce bani garantezi tu mă, nenorocitule ???” ar trebui să urle zeci de mii de proști care preferă însă să stea în fața monitorului și să citească ce mai scrie un idiot ca mine o dată pe săptămână…

Ni se flutură pe sub nas ”indici” care în plină vară ne informează cum pretențiile proprietarilor au crescut odată cu … puterea leului.   Noi nu îi mai credem; NU !  Dintr-o dată am devenit inteligenți dar sunăm din când în când la un număr de telefon și vorbim cu agentul imobiliar pe un ton civilizat, mieros chiar dacă în anunț nu era precizată calitatea lui de parazit intermediar…   E și el om, trebuie să trăiască.  În fond noi suntem un popor de oameni buni, aici este Grădina Maicii Domnului…

Zilele trecute vă prezentam o locuință scoasă la vânzare de către Mafia Executorilor Bancari. Apartamentul de 50.000 de euro din Veteranilor (3 camere 80 m.p.) era aproape să fie vândut la licitație unui speculator nenorocit pe o sumă derizorie sub plafonul respectiv pentru ca mai apoi să intre în circuitul Prima Casă dar după ce a apărut pe Tavanulfals imediat a crescut prețul la 64.000 EUR.   Din partea mea să îl vândă cu 5 lei dar în România neexistând legea falimentului personal, amărâtul care nu-și mai poate plăti ratele va fi urmărit toată viața pentru diferența de bani pe care o datorează băncii în urma executării care nu acoperă valoarea împrumutului. Sa nu fiu inteles gresit:  licitatiile trebuie sa inceapa la preturi C ORECTE pentru ca asta e semnalul care ne va aduce cu picioarele pe pamant insa daca tot e platit un GOLAN EXECUTOR macar sa fie transparent.  

Nu numai Libra Bank recurge la astfel de metode mafiote. Toate băncile profită de Prima Casă (ajutate și de stat adică din banii noștri) și – mai mult și mai grav – de economiile noastre cu care creditează mai departe naivi cu sume abracadabrante… Cele două ore în care am stat de vorbă în iarnă la licitația BCR cu executorii și reprezentanții bănci mi-au relevat imaginea de JAF.  În afara locuințelor postate pe site-urile băncilor sunt zeci/sute/mii de oferte care nu ajung în piață fiind plasate către cercurile de speculanți pentru șpăgi consistente și pentru a nu da drumul OFICIAL tăvălugului de cadavre care nu mai valorează nici pe jumătate comparativ cu data la care au fost contractate…

Tragedia e că nu numai piața imobiliară e blocată negenerând venituri la bugetul de stat din tranzacții și activități conexe legate de amenajări. Noi înșine suntem blocați la cap și acceptăm să fim regulați în cur de către Radu Grațian Ghețea și întreaga mafie bancară care urlă zilnic la Fondul Național de Garantare și BNR :  ” Dați-ni-i să ne împreunăm cu ei !!!”.   Îmbiați cu tot felul de credite și mai apoi amenințați cu pușcăria de către acest nenorocit de bancher care-și căuta rădăcini nobile prin secolele trecute, noi continuăm să ne mirăm de ce trăim din ce în ce mai prost…  Nu, nu e vina noastră.  Nu putem să facem nimic că doar suntem un popor creștin și rugăciunea e singura armă pe care o avem la dispoziție.

Eu m-aș ruga ca o dată cu seceta asta de adevăr prin care trecem să ne dea Dumnezeu și o secetă de vreo 7 ani precum cea tălmăcită de Iosif din visul faraonului în Vechiul Testament.  Să ne târâm ca șerpii după hrană și apă și poate atunci, în agonie, vom învăța că lumea din jur este exact ceea ce merităm și că ignoranța ne face complici la răul general.  Sau poate preferați un potop; dar gândul că pe arcă ar putea fi iar o vacă și un bou mă determină să mă rog pentru prima variantă…  Nu mai vreau rumegătoare !

După îndelungi deliberări cred că sunt în măsură să vă prezint prototipul perfect al creditacului Prima Casă – Nicușor de la Brăila sodomizat și mulțumit de actul sexual:

Reclame

Posted on 1 august 2012, in Uncategorized. Bookmark the permalink. 346 comentarii.

 1. Tocmai ce am vb cu un agent emo, mi-a spus ca s-a dat o garsoniera de 42mp pe la gara de nord cu 500euro/mp cash

  • daca nu stim anul consturctiei, etajul si starea generala a cladirii, e inutil.

  • Ex-Bancherul

   @ Logic:

   le stiu eu pe alea de la Gara de Nord (am avut si eu 2 vizionari in zona in interes propriu).
   Anii de constructie din zona sunt intre 1946 si 1952. La vechimea asta si avand in vedere ca o sa-mi behaie trenurile in cap zi -lumina …. 500 euro/mp (cu tot respectul) …mi se pare cam mult.

   adica la 42 m2 sa iei o garsoniera cu 21 k euro… e multicel…. eu as da 21 k euro pe un apt 2 camere in zona buna a drumului taberei (orizont, str. sibiu, pe acolo..)

   pe garso la gara de nord in conditiile de mai sus (daca as fi acceptat sa stau acolo !!! ca eu nu as fi acceptat) as fi dat un 12-14 k euro, cam asa…mai ales ca vb de cash in mana pe o boala de locuinta trecuta prin 2-3 cutremure relevante cu urlete de trenuri in urechi !

  • Eu am intrebat agentul dar nu a stiut sa imi dea mai multe detalii despre imobil, a spus ca s-a ocupat un coleg de al lui de tranzactie.In linii mari oricum a confirmat ca vanzarile de apartamente sunt la pamant si nici creditaci nu mai sunt.

  • care or fi bancile alea multe romanesti???

   asta nu suna bine…. suna a asigurare de genul ‘dormiti linistiti, ca avem noi grija de banii vostri’.

   „Permanent cu un ochi pe miscarile banilor din banci, Cinteza este pe moment linistit; nu ies bani din tara intr-un mod care sa induca nelinisti. „Avem scenariile noastre cu privire la impactul crizei actuale asupra sistemului bancar romanesc, dar nu-l putem divulga”, spune Cinteza.”

   • Ex-Bancherul

    @ nepacalita :

    pt BNR orice banca cu capital strain care activeaza aici e banca romaneasca. 🙂

    daca scapa bancile pana in vara-toamna 2013 fara vreo 2-3 crapate e mare chestie!

    una deja o avem marcata :ate bank…. urmeaza alte 1-2 …

   • @ Bancherini

    da, da, multe romanesti 🙂

    la cum merg lucrurile politic si economic, eu ma astept pina in iarna sa mai auzim vesti.

    eu am facut rocada aceea, m-am mutat de la sucursala aia olandeza, ca n-aveam chef sa ma plimb pe la lalele sa-mi recuperez banii dupa nu’s ce schema de-a lor.

    @ all

    banii depusi la sucursale ale bancilor straine in Romania nu sint garantati in Romania, ci in tarile de provenienta ale sucursalelor, asa ca vedeti pe unde va tineti banii, adica pe unde umblati dupa ei.

    aici e lista de sucursale
    http://www.fgdb.ro/informa%C5%A3ii-pentru-deponen%C5%A3i-25/-83.html

    si aici (ultimul paragraf) scrie despre sucursale (trimitere la tara-mama)
    http://www.fgdb.ro/informa%C5%A3ii-pentru-deponen%C5%A3i-25/bancile-membre-34.html

  • Ex-Bancherul

   @ Alex:
   mie mi-a placut de primarul ala 🙂 si eu as fi facut la fel intr-un caz asemanator.

   e cea mai de bun-simt reactie posibila.
   cum sa conduci o comunitate daca nu stii ce exemplu sa ii dai? cum sa o ghidezi daca nu i-ai definit ce inseamna intr-adevar „stanga” si dreapta” ?

   primarul ala e mai valoros ca ponta prin stilul de a pune problema.

   si le doresc locuitorilor sa iasa imediat sa il ajute!

   • @bankerini
    poate la romanika problema este ca primariile nu au puterea de taxare.
    in alte parti ale lumii oamenii platesc taxe locale si primaria are bani ca sa faca ceva. nu ajung banii ? se maresc taxele, daca locuitorii aproba, sau nu se face acel ceva.
    vremea muncii voluntare a trecut cam acum 24 ani.
    si asa sunt probleme. in california s-a tot votata nemarirea taxelor de proprietate si asa scolile publice au ramas foarte de caruta. dar celor ce platesc taxe nu le pasa deoarece ei oricum isi trimit copii la scoli private.

  • Da Vali, de acord cu tine ca da un bun exemplu. Cu astia din Bucuresti ce ne facem ? Sunt toti.. Unu cu obrazul mai gros ca altul.

  • Asta se numeste IMPLICARE. Un bun exemplu primarul si echipa lui. Sper sa se inmulteasca exemplele de felul acesta, asa se modeleaza mentalitatile oamenilor. Daca printre localnicii aceia exista oameni cu bun simt, vor realiza ca ceea ce se face e pentru comunitatea lor si vor urma exemplul primarului si al angajatilor primariei.

  • @Alex, Ex-Bancherul, nepacalita:

   mie nu mi-a placut primarul asta… mi-ar fi mers la inima daca ar fi scos la munca pe toti cei care primesc subventii si ajutoare sociale de la primarie, si, daca e legal, si de la guvern. altfel, e un fraier.

   eu as fi dat, impreuna cu consiliul local, o hotarire prin care conditionam primirea de subventii si ajutoare de la primarie de efectuarea unui numar de ore in folosul comunitatii egal cu plata orara aferenta salariului mediu pe economie in cuantumul subventiei/ajutorului social. adica, daca primesti 8 milioane ajutor pe luna, la un salariu mediu net pe tara de 15 milioane, respectiv X RON pe ora, trebuie sa muncesti Y ore in folosul comunitatii, unde Y egal cu 8 milioane RON impartit la X. in cazul asta, da, mi-ar fi placut primarul asta…

   • @ david

    Teoretic, ai dreptate. Dar nu cred ca e legal.

    Mie situatia asta imi aduce aminte de situatia de la inundatiile de acum citiva ani, cind armata facea diguri din saci de nisip, iar satenii care erau in pericol sa vina apa peste ei si casele lor stateau si se uitau, iar unii beau la crisma cu apa pina la genunchi.
    Situatiile sint similare prin lipsa de atitudine si respect fata de comunitate, fata de famillile lor si chiar fata de ei insisi.

   • @david

    am mai zis : „vremea muncii voluntare a trecut cam acum 24 ani.”

    pot sa inteleg nepacalit-o ca primarul a facut bine intretinand filozofia de asistat, adica comunism curat ?

    mai oameni buni, hotarati odata: e bun comunismul sau nu ?

   • Ex-Bancherul

    @avenirv:

    comunsmul e bun pentru incapabili si asistati social.
    comunismul nu e bun pentru oameni concurentiali.

    comunismul ajuta cand in societate se manifesta forte toxice de capitalism (care in loc sa dezvolte „textura” sociala, societatea stratificata intr-un mod dinamic, o distruge prin mari diferente materiale intre straturile sociale.) …de fapt rectificare : nu comunismul ajuta…socialismul ajuta (fratele incipient si initial al comunismului).

    dar socialismul e bun de „medicament” din cand in cand pe durate scurte… cand devine solutie continua sociala e anti-productiv si finalmente, antisocial.

    Concluzia?

    Orice solutie practicata in exces e anti-sociala.
    Echilibrul e bun.

   • Ex-Bancherul

    @ David:

    iti dai seama ca ceea ce a facut primarul acela a fost si o lectie, o solutie data comunitatii.

    de asta il apreciez.

   • @ avenirv

    Nu cred ca ai inteles ce am scris. Nu vorbim filosofii si teorii, ci cazuri concrete. Natia asta a noastra nu stie decit sa se plinga ca nu i s-a dat, pe degeaba eventual. Dar cind vine vorba de facut, lasa sa faca altii. Cind vine apa in casa ta tu stai si te uiti? Nu cred ca e munca voluntara, ci iti aperi familia, viata si bunul.
    Si da-mi voie sa te contrazic, nu a trecut vremea muncii voluntare. Exista o gramada de organizatii internationale care functioneaza pe baza de voluntariat. Si daca nu ma insel, si la America, raiul democratiei :), se practica ore/zile in folosul comunitatii, poate nu chiar voluntar :), dar se practica.

   • @nepacalita

    nu crede orice informatie frumoasa .
    in america de nord multi fac voluntariat si apoi il pun pe resume/CV. deci nu il fac din iubire fata de aproape ci din iubire de sine. si de fapt atunci nu mai este in spirit voluntariat ci un payment delay.
    de asemenea si multor companii le place sa lucrezi o perioada pe gratis.
    dar pe scurt, cu exceptia acelor batrani ce fac voluntariat adevarat nesteptand o plata pe acest pamant, restul de voluntari de fapt o fac ca sa aiba ce pune pe resume/CV.
    primarul trebuia sa foloseasca metode financiare, cum a mai propus cineva, ca sa realizeze ce dorea.
    munca voluntara neplatita s-a dus. restul este propaganda.
    puterea exemplului ? alta propaganda. IC a sfarsit pe cruce; i-a urmat cineva exemplul ? doar uitat-te la capii bisericilor si vei intelege.

   • @ avenirv

    ce crezi de voluntariatul din Africa? dar de voluntariatul de la tsunamiul din Indonezia? dar de voluntariatul pentru a salva animale? dar de voluntariatul de a curata plaje de petrol scurs din vapoare?

    faptul ca tu nu crezi in caritate si voluntariat pentru ca unii poate le practica in interes personal nu inseamna ca nu exista oameni care nu cred si nu practica voluntariatul si caritatea din convingere.

    nu toti oamenii „ie” la fel :)…

    si ma opresc aici…

   • @nepacalito

    foarte bine.
    numai ca sa stii:
    1. cheltuielile cu zborul si statul la 5 stele ale organizatorilor activitatilor caritabile care se bazeaza pe voluntariat (dar nu al organizatorilor ci a idelaistilor ce se duc acolo si apoi pun pe resume/CV facut voluntariat) depasesc cu mult suma a ceea ce fac in africA LA ACEA actiune
    2. acum vreo 8 ani a iesit la iveala ca CEO de la united way avea numai 600K salariul de baza si vreo 3 gagici angajate pe post de secretare (un. similar a iesit ceva cu salvation army
    3. estimarile sunt ca cca 20-25% din donatii ajung cu adevarat intr0un fel sau altul la cei ce au nevoie.

    nu cu voluntariat ci cu masuri economice; nu ii dai grau ci il inveti sa cultive grau. nu ii dai peste ci il inveti sa prinda peste. nu ii construiesti fantani ci il inveti sa construiasca fantani.

    chiar ieri s-a „terminat” un mare scandal cu o firma de caritate bazata pe voluntari si strangeri de bani ce, cica, ajuta veteranii. a reiesit ca mai putin de 1% ajungea la veterani, restul erau cheltuieli cu balurile unde cica se strangeau fonduri pt veterani. firma nonprofit a fost expusa acum cca 2 luni de cnn.
    dar daca nu vrea sa invete atunci este treaba lui…

    fii sigura, cu exceptia batranilor ce fac voluntariat pt salvarea sufletului, ceilalti au nevoie sa puna pe CV. sunt scoli medicale in america de nord care dau prioritate catindatilor ce au voluntariate pe CV, de exemplu.

   • @ avenirv

    Eu cunosc personal oameni (aeromodelisti care vin la cimp sa zboare) care culeg pungi sau peturi de pe cimp (si o fac din convingere) in urma nesimtitilor care le arunca si iti garantez ca nu trece nimeni in CV.
    Un bun prieten de-am meu isi ajuta o vecina cu handicap locotomor, contra… nimic.
    Si mai am multe exemple, dar nu ti le mai dau, ca lungim discutia.
    Incerci degeaba sa ma convingi, eu nu-mi schimb parerea ca bunul simt, puterea exemplului si convingerea conteaza.

   • Ex-Bancherul

    @ Avenirv, Nepacalita :

    aici in Romania mila si daruirea inca nu au disparut.
    unii vad acest lucru ca fiind caracteristicile faptului de a „fi fraier”.

    eu le percep ca semn distinct de superioritate umana.

    depinde de viziune.

  • Ex-Bancherul

   @ nepacalita:

   ei vor fi ultimii care vor exploda inainte de destramarea finala a UE si a zonei euro.

   francezii sunt pocnitoarea finala 🙂 .

   • Dar pana sa faca POC, euro se mai apreciaza putin, asa de distractie, sa uite europenii putin de stres?
    Intre timp la noi mai continua mult piesa regizata: „Uite presedintele, nu e presedintele, cine mai e ministru”?
    Basescu a fost ales de un nr. mai mic decat cei care cer demiterea … cat de legitim mai e, pe cine mai reprezinta? Totusi se agata de putere. Cuplul Paste – Cacarel se agata si ei de aceeasi putere … eu cred ca-i blat. Miza era slabirea leului, ceruta de FMI … precum am spus si acum ceva vreme, printr-un link. Iar magicienii au gasit scuza perfecta: Instabilitatea Politica.
    Acum ca pretul la Metrou s-a marit si urmeaza o avalansa de mariri de preturi, ca tot suntem consumatori captivi … e o adevarata binecuvantare pentru cei care au si rate de platit la casa si mobila … si ceva guri de hranit … si apoi de ajuns la munca.
    Incet si sigur ajungem sa ne luptam intre noi, pentru ca asa vor cativa papusari … si cozi de topor. Mai nou e lansata ideea ca daca ramane USL la guvernare nu vor mai plati pensiile si salariile la bugetari. (sau o fi veche?). Cam ce impact are acest mesaj asupra unui batran fara ajutor? La alegeri cu cine va vota el? Din cauza asta eu nu votez!
    Iar tu ex-bancherule spui ca avem (ca natie) IQ mare … degeaba ai cand nu e folosit cum ar trebui.

  • Ex-Bancherul

   @ Alin:

   Grecia sigur-sigur o sa pocneasca …e doar o chestiune de timp cand se va intampla asta… acum..la anul….peste 2 ani…. oricum eu nu mai vad moneda euro existand in aceeasi forma (sau existand ca atare) dincolo de 2014 ….. pur si simplu dinamica datoriilro tarilor europene e de asa natura incat zona euro e direct distrusa dca anu isi schimba forma de organizare …. si Germaniei ii convine actuala situatie ….au baietii aia o accelerare a exporturilor de pe urma bataii de joc de tarile sud-europene „supra-indatorate” care au euro ..ceva de speriat….nu degeaba exista expresia: „masina germana de export”….. si totul pe carca fraierilor care s-au dedulcit la prajtura toxica numita „euro” ….

   ….. de altfel mai stiu eu niste fraieri de aceeasi natura in Romania …incepand cu niste nene din guvernele anterioare si terminand cu nea Iser Guvernatorul – toti mana in mana au pedalat pe ideea „euroizarii” economiei Romaniei (fraierii care au luat credite luandu-le pe majoritatea in euro …ca boii) … si acum? …

   ete p**a! acum o sa si-o ia toti in mana grav de tot pentru ca nu mai au timp sa dez-euroizeze economia Romaniei total pana la dinamitarea monedei euro in 2 ani ….

   ce urmeaza e crima si pedeapsa….. pentru noi toti!

   • @Ex-bancherul

    „….au baietii aia o accelerare a exporturilor de pe urma bataii de joc de tarile sud-europene “supra-indatorate” care au euro ..ceva de speriat….”

    „Bataie de joc” de tarile sud-europene ? Cand, cum, …de ce am ratat momentul aici pe blog ?

    Asta e delir verbal sau post argumentat ?

    Cine si-a batut joc de cine ? Cand? Unde ? Cum ?

   • Ex-Bancherul

    @ BCA:

    http://www.adevarul.ro/international/germanofobie-reich-europa_0_604140021.html#

    moneda euro a fost parghia de „adjudecare” pasnica a tarilor europene care nu au facut fata nivelului de concurentialitate al Germaniei …

    cum de UE nu se reconfigureaza? ar fi atat de usor! nu o face pentru ca UE nu e o uniune , e o adunatura de invinsi in jocul german cu reguli germane – un joc al monedei euro ca parghie de subminare a altor tari.

    pana anul trecut Germania a fost exportatorul nr. 1 al lumii (peste chinezi) … totul pe chinuirea si subminarea tuturor tarilor nu la fel de concurentiale din UE – ceea ce a lovit in euro, ceea ce a ieftinitprodusele super-exportatoarei Germania … e un lant logic, nu e asa greu de inteles…

    Germania nu e interesata de unificarea UE, e interesata de preluarea tarilor europene.
    Simplu.

   • @bankerini
    eu sunt cel mai bun oracol: TOATE STATELE VOR POCNI CACI VA VENI SFARSITUL LUMII, ASSA SCRIE LA BIBLIE.

    deci chestii cu peste 1 and sau 2 sau 3 sunt cam ….
    deci vor pocni sau nu ?
    asa la fel; eu spun ca in urmatorii 50 ani preturile imobiliarelor in bucuresti vor creste. si tu esti convins de asta. ma face asta un bun analist si prevestitor ?

    astea sunt cicluri naturale.

   • @Ex – Bancherul

    Articolul vechi din ziarul Adevarul arata ostilitatea unor tari europene fata de metoda germana de a raspunde crizei – AUSTERITATEA.

    Dupa cum sper din tot sufletul meu ca ai observat si tu, niciuna din tarile aflate in cacat nu propune vreo alta solutie alternativa viabila si care sa implice numai tarile datoare.

    Articolul din Adevarul, subliniaza f. bine dorinta absolut imbecila a falitilor ca datoriile sa le fie platite de ……altii.

    Care „altii” ?
    Pai UE ca doar acum „suntem” UE.

    Pai trei sferturi din UE e inglodata in datorii. Deci, UE nu prea poate. Atunci cine sa plateasca ?

    Pai Germania ca e bogata. Aha ! Ia uite ce idee buna !

    UE nu e o adunatura de invinsi in jocul german, pentru ca in niciun moment al UE, Germania nu „s-a luptat” cu niciuna din tarile europene. Germania (alaturi de Franta) este „fundatia” UE.

    Iar imbecilitatea falitilor reiese mai ales din faptul ca ei nu inteleg ca Germania propune AUSTERITATEA deoarece stie ca e eficienta aplicand-o la ea acasa.

    http://sorinelradu.blogspot.ro/2012/02/pensiile-in-tarile-europei.html

    Sa nu uitam „chestia” cu pensiile.

    791 Euro pe luna nu e o pensie de „stapan al Europei”.

    Si ideea asta a ta precum ca Germania ar fi interesata de „preluarea” tarilor europene e asa ……..de reevaluat.

    Nu stiu …. Ma gandesc ca, poate, fara populatiile aferente.

    Adica eventual sa preia Grecia doar ca teritoriu liber de fiinte grecesti, ca daca ii preia si pe greci…..au cacat steagul. Si Spania probabil ca ar fi interesanta ….fara spanioli.

    Germania e foarte concurentiala pentru ca are pensii de 700 de Euro iar China e cea mai concurentiala pentru ca are salarii medii de 100 USD. Intr-adevar disciplina si austeritaea sunt extrem de concurentiale.

    „… e un lant logic, nu e asa greu de inteles… ”

    Nu ! Nu e deloc greu de inteles.

    P.S.

    Cred ca Germania este prima tara din Europa care a renuntat sa mai caute o modalitate economica, prin care sa cheltuiesti bani aiurea si in acelasi timp sa nu ai nicio datorie. Economistii PIIGS inca mai cauta intens, solutia.

   • analiza excelenta, sintetic ai zis tot ce era de zis….sint total de acord

   • …..p.s……… comentariul meu (poate nu se intelege) era pentru BANCHER!!!!

   • Ex-Bancherul

    @ Mihaela:

    Multumesc :).

   • „….. de altfel mai stiu eu niste fraieri de aceeasi natura in Romania …incepand cu niste nene din guvernele anterioare si terminand cu nea Iser Guvernatorul – toti mana in mana au pedalat pe ideea “euroizarii” economiei Romaniei (fraierii care au luat credite luandu-le pe majoritatea in euro …ca boii) … si acum? …”

    Pai ecartul de dobanda activa leu euro tot nu e acoperit de ultimele deprecieri ale leului. Ca vitzeii au profitat in anii trecuti de costul mic la creditele in euro fortand pragul maxim de indatorare… e alta poveste.
    Pana una alta, cine s-a indatorat inteligent (1/3 rata din venituri) in ultimii (10) ani in euro a castigat la rata, cine si-a tinut banii in euro si-a luat-o in freza big time.

  • Ex-Bancherul

   @ Anka:

   nici sa nu ii acuzi de ceva pe romani…
   in ultimii 23 de ani nu au avut conducatori adevarati, conducatori buni, dedicati , pur-sange ….

   au avut niste scurgeri nenorocite care au tras si au furat cat au putut ei direct sau prin rudele si prietenii lor….

   am vazut si eu sondajul…. nu am de ce sa-i acuz dde ceva sau altceva pe romani.
   cei anonimi, cei de jos, cei ce duc tara in spate au fost smulsi de sub un regim si aparent bagati sub alt regim democratic …. de fapt o exploatare crunta, marca „Fanar”, sub o haina democratica… .

   romanii saracii nici nu stiu ce e aia „cultura democratica” si nimeni nu s-a ingrijit de ei sa le arate ….de ce sa ai un popor cult, educat ? sa ti se scoale in cap sa iti ceara tie politician diverse chestii ? mai da-l in p**a mea de popor sa stea prost si sa munceasca ca vitele !

   nici sa nu indraznesti sa acuzi oamenii pentru viziunile lor! sunt viziunile unor oameni sarmani, pacaliti si obiditi.
   Naivitatea si increderea (ca si credulitate) nu e prostie, nu are legatura cu IQ-ul.

   • @bankerini

    deci sunt romanii prosti/dobitoci/cretini/idioti cum sunt caracterizati pe acest forum ?
    intreb pt ca citesti si tu cum sunt caracterizati (si in ultima perioada, forumul fiind foarte tare in politica, nu se mai poate spune ca aceste caracterizari se refera numai la cei cu imobiliare…).)

   • Ex-Bancherul

    @ Avenirv:

    ”deci sunt romanii prosti/dobitoci/cretini/idioti cum sunt caracterizati pe acest forum ?”

    nu, nu sunt sunt de acord cu aceasta viziune.
    nu reprezinta expresia vreunui adevar sub o forma sau alta , e doar expresia supararii persoanei ce foloseste asemenea aceste apelative.

   • @bankerini

    atunci poporul roman este terminat daca reprezentantii sai cei mai educati, mai moderni, mai europeni, mai dinamici, mai culti, etc il injoseste in halul acesta pt ce, pt un pumn de arginti !?!
    saraca lacomie…

 2. ia si investiti in USD: repede pana nu se termina rezerva FED :)))

 3. Euro si pietele de capital au intrat intr-o miscare descendenta

  http://www.xtb.ro/analiza/analiza-de-piata/282739

 4. @averniv

  Maestre, vezi ca exemplul lui Hristos l-au urmat milioane de oameni, care pe cruce, care prin arene, care prin puscarii, care prin rastignirea
  (fara de sange) de sine. Bine, asta nu inseamna nimic raportat la miliardele de oameni care au populat pamantul de atunci…
  Nu te mai uita la capii bisericii ca tocmai ei l-au rastignit pe Hristos.

  • @costin
   care capi ai biserici l-au rastignit pe IH ?

   • pai daca nu cunosti nici atata lucru, de ce aduci in discutie exemple din domenii pe care nu le stapanesti?

    succes la gugalit!

  • @costin
   oricum o intorci ai inteles ca nu trebuie sa raspunzi deoarece este incorect politic sau este antis…… sau raspunsul oficial al majoritatii care conteaza este ca soldatii romani l-au rastignit, nu ce spun unii rai si rau intentionati.
   dar oricum, nu ai raspuns la intrebare.
   eu te inteleg…

  • Ex-Bancherul

   @ lk500:

   e in interesul UK sa fie anti-euro, eu ii inteleg….
   renuntarea la lira sterlina si acceptarea euro ar fi insemnat o intreaga industrie financiara pusa pe tava Germaniei …asemenea tampenie nu aveau voie englezii sa o faca!

   imi place de ei, au o pozitie politica ce denota inteligenta la nivel inalt!

   • anti-euro nu si anti UE, le convine in UE pentru ca exporta in UE mai mult decat importa!
    Sa vezi ce se supara englezu cand lira creste in raport cu euro, nu-i convine ca nu mai exporta! sau sa iasa din UE si marfurile lor sa fie taxate vamal? pai si-ar dori Germania!

 5. Una noua de la coana urzica:
  http://www.capital.ro/detalii-articole/stiri/la-un-pas-de-cel-mai-prost-an-in-imobiliare-170219.html

  Citez:
  România a înregistrat în primul semestru al acestui an cel mai scăzut volum de investiţii imobiliare (în proprietăţi de birouri, retail sau industriale) din primul semestru al anului 2005 şi până în prezent.
  ..
  Capital: Băncile stau pe un butoi cu pulbere care poate exploda în orice moment. Până acum au reuşit să păs treze o distanţă de câteva luni între li chidarea proiectelor imobiliare mari. Vă aşteptaţi la un val de executări în perioada următoare sau aveţi încredere că băncile vor reuşi să îşi menţină calmul aparent de până acum?

  🙂

 6. Inca una bucata stire.. auzi aici preturi pe mp la terenuri!
  http://www.capital.ro/detalii-articole/stiri/cati-bani-trebuie-sa-le-dea-statul-lui-becali-si-lui-robert-negoita-ca-sa-completam-cea-mai.html

  Printre proprietari se află și omul de afaceri Gigi Becali și actualului primar al sectorului 3 Robert Negoiță, care dețin terenuri pe spațiile respective.

  Astfel, Becali trebuie să cedeze statului 1.288 de mp de teren, iar statul îi dă despăgubiri în valoare totală de 111.000 de lei, ceea ce înseamnă un preț de mp de doar 86 de lei, ceea ce înseamnă mai puțin de 2 euro pe mp. Vorbim de un teren încadrat ca fiind arabil în Voluntari.

  Robert Negoiță are de luat (și de dat) ceva mai mult. Mai precis, omul de afaceri cedează în favoarea statului nu mai puțin de 8.300 de mp, iar statul cumpără acest teren la suma de 718.631 de lei. Prețul pe mp este același.

 7. „Sfaturile bancherilor: răspundeţi la apelurile băncilor şi limitaţi-vă cheltuielile! Deprecierea leului va genera scumpirea tuturor produselor şi serviciilor”

  – adica indiferent de situatie rata la banca e mai importanta decat mancarea, imbracamintea sau serviciile

  • Dar cel mai important, 1000 E/mp. Daca nu e asa, atunci suntem in sudan si mancam terci (eh, mancam terci.. dar nu recunoastem)

 8. http://www.ziuanews.ro/stiri/energie-gratis-pentru-toata-lumea-82217
  oare ce se intampla? nenea asta(fizician) este arabete!!! ce e cu fundatia asta,Keshe ???


 9. sa fie inceputul sfarsitului?o sa accepte nenea morgan,roscild,s.a.m.d.,asa ceva ???prea bun,prea ca la tara!!(care tara ?,or mai fii ?oare?

  • Scam alert!

   Astfel de persoane au mai aparut de-a lungul timpului cu teorii. Sunt foarte multi escroci printre teoreticieni, care ori vand ceva ce nu functioneaza ori strang fonduri pentru r&d pe care ii sifoneaza.

 10. se pare ca e randul nemtilor, europenii cei mai europeni:

  August 10 – Bloomberg (Dalia Fahmy): “Asking prices for German apartments rose in July as buyers sought a safe investment amid the euro zone crisis, with values in Berlin and Hamburg gaining the most. Prices demanded for previously owned apartments jumped 7% in July from a year earlier… Berlin and Hamburg prices rose 16.8% in July from a year earlier… German real estate has been among the biggest beneficiaries of Europe’s sovereign-debt crisis as investors bet that land and buildings will retain value even if inflation spikes.”

 11. a inceput si panaite sa manance cacat roshu: http://www.curierulnational.ro/Opinii/2012-08-08/Aproape+occidentali

  rusine panaite..ca te-ai bagat in cocina uselista!!

  „Este şansa noastră acum să devenim o ţară occidentală”. cand UE iti da palme pe fata cu picioru si te trimite acasa cu lista de liniute…se cheama democratie occidentala. marsh la troaca panaite!

 12. „daca prin vot am putea schimba ceva,nimeni nu ne-ar mai lasa sa votam”
  semnat-Mark Twain
  chiar trebuie sa ne intoarcem 100 de ani in timp ??? sa vedem cat de retardati suntem
  hai sa recitim „o scrisoare pierduta ”
  chiar nu ne regasim in persoana lu „cetateanul turmentat” ?
  io zic ca DAAAAAAAAAAAAAAAAA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  Florin e foarte bland,chiar diplomat (britanic de vita nobila) cand afirma apasat imbecilitatea acestui popor
  Pacat de aceasta gura de rai,picior de plai ,samd,SE RASUCESC STRAMOSII IN MORMINTE(BUREBISTA,DECEBAL,samd,…nu-i meritam !!!
  S-a dus dracu adn-ul ala !!! unde o fii plecat ? sau se regaseste in unele gene recesive ale caror purtatori santem chiar NOI ???
  HAI SA LE ACTIVAM !!!,HAI CU INTELEPCIUNEA,CU TREZIREA, CU CONSTIENTIZAREA,CU ADEVARATA SCHIMBARE

  • @PETRE

   cum sa mergi cu „INTELEPCIUNEA”,
   „CONSTIENTIZAREA” la un popor ce este definit cu „imbecilitatea acestui popor” ?
   dvs, fiind parte a acestui popor – dar NU SUNTETI conform acestei caracterizari, puteti sa raspundeti ?

   • la prima vedere pare un paradox,dar in univers nu exista asa ceva,exista doar LEGI !!! una din ele suna cam asa :orice fenomen se constitue intr-o monada cu doua polaritati (bine-rau,cald-rece,etc.)deci nu poate exista numai cretini,trebuie ca un procent de oameni destupati exista(chiar daca este minoritar);deasemenea e binecunoscuta greutatea calitatii in balanta fenomenului,fata de cantitate.
    ESTE CLAR ca aceasta paradigma sistemica in care suntem aparent captivi(pe Terra) foloseste,forteaza si incalca niste legi pe care EI le cunosc,noi nu, pentru ca „tara te vrea prost| ,ignorant,deci usor de condus si manipulat.
    Problema lor este ca nu stiu exact cand se ajunge la „masa critica”,adica atunci cand „calitatea”poate rasturna carul mare cu prosti(vezi cazul recent cu Arafat)
    E suficient o mica spartura in fereastra obturata sa lumineze o camera imensa plina cu prosti (fabricati);cu ajutorul unui factor catalizator,se poate produce o reactie in lant,care trebuie sa rupa celalalt lant (al sclaviei)
    La ora actuala, oamenii au fost redusi la o stare vegetativa,anesteziati,racordati doar la electrozii lor ,prin care induc dupa bunul plac stari,sentimente,toate legate doar de „creierul mic”(instincte primare),DAR ,noi suntem mai mult decat atat !(interesant filmuletul ala „matrix”
    Deci „lucrurile” se pot schimba!,trebuie doar sa vrem.
    Gandeste-te la procentul ala de 20-25% care nu se regasesc la „alegeri libere”.
    Daca nu se prezinta NIMENI,(sau aproape nimeni) la urmatoarele alegeri ???…o actiune simpla,pasnica,care poate zgudui din temelii acest esafodaj ,de care suntem spanzurati.E ceva ieftin,la indemana oricui…
    S-auzim de bine(zise surdul),si sa vedem…(zise orbul)

   • Ex-Bancherul

    @ PETRE:

    ”una din ele suna cam asa rice fenomen se constitue intr-o monada cu doua polaritati (bine-rau,cald-rece,etc.)deci nu poate exista numai cretini,trebuie ca un procent de oameni destupati exista(chiar daca este minoritar);deasemenea e binecunoscuta greutatea calitatii in balanta fenomenului,fata de cantitate.”

    🙂
    esti simpatic rau.
    si tie iti place Leibniz ?
    vezi ca a murit acum ceva timp… 🙂

   • nu sunt simpatic,sunt un furios pasnic care chiar face ceva (tin sedinte ad-hoc la munca pentru eliminarea apei din urechile prostilor cu oarecare rezultate),de fapt biciuiesc mentalul adormit(nu stiu daca ai citit Uspensky-gurdjieff,indivizi deasemenea decedati precum Eminescu,Creanga,samd).
    Cu stima.

   • Ex-Bancherul

    @ Petre:

    eu cand prind mentalul adormit dau cu pastia dupa el sau il trag de urechi 🙂
    glumeam 🙂
    tu ai dreptate in ce ziceai , glumele mele nu sunt rautacioase sunt simpatice (daca stii greaca veche : sym + pathos = aceeasi + simtire/emotie) .adica : baaa! nu te-am luat la caterinca , doar glumeam de aceeasi parte cu tine 🙂

    vad rar oameni preocupati de intelepciune, de asta te-am salutat din mers cu simpatie 🙂

  • Ex-Bancherul

   @ Nepacalita:

   eu sunt sigur ca vaca nu era vaca … era Nicoleta Luciu evocata intr-un articol anterior al lui Florin :))

 13. http://www.incont.ro/economie/au-daramat-un-sistem-financiar-si-au-saracit-o-lume-intreaga-cele-12-nume-raspunzatoare-pentru-declansarea.html

  „Cativa bancheri au fost anchetati si trimisi la inchisoare, confiscandu-li-se averile de miliarde pe care le facusera pe Wall Street.”

  • @unu
   cred ca este o greseala de traducere sau pur si simplu minciuna.
   NIMENI nu a fost condamnat relativ la 2008.
   nu cred ca faci vreun bine cauzei publicand asemenea articole.
   madoff nu are nici o legatura cu lehman brothers 2008.

 14. revolutia oricum nu se poate face on-line..din spatele pc ului toti sunt revoltati..luati fata n fata le cam piere limba..

 15. Recomandari de banci aveti pt economii? vreau sa ma mut de la ing pt ca au niste dobanzi de toata jena si pt ca in ultima vreme au inceput sa ma sune sa-mi recomande tot felul de produse, avand clar acces la toate detaliile contului. Si ma refer aici la functionarii de la ghiseu, nu la cine stie ce director. Mi se pare cam ciudata treaba asta.

  • @Tavanulfals – pe cand un nou articol , maestre? Ne-ai lasat in „compania” lui Nicusor 🙂 ?

  • Ex-Bancherul

   @ Vori:

   pana in vara 2013 nu mai am nici o recomandare. 🙂
   pana atunci toate au un mare cutit deasupra capului.

   pana acum ceva timp recomandam cec, carpatica si banca feroviara deoarece sunt banci cu capital romanesc , nu strain, si nu au unde sa se care cu banii sau sa faca alta surpriza neplacuta …

   dupa ce nea Iser a inceput sa taie portioara de lei dati in fiecare zi de luni bancilor (ca sa le dea peste labutzele lor depreciatoare de leu) … nu mai recomand nici una… nu ca bancile nu ar mai fi sigure, dar gradul lor de siguranta a inceput sa fie ajustat in jos, gradual si putin cate putin.

 16. Pai ce sa mai comenteze. Oricum nu avem ce sa vorbim de imobliare. Este ca si cum ai vorbi iarna ca a nins si ca este stratul de zapada de 10 cm.
  Intai sa asteptam sa plece cacarau si cu copy-paste de la Cotroceni.

  • sa se spele cu ele pe cap, ca tot nu se vind….
   astia inca viseaza vaci verzi pe metru patrat 🙂

  • cred ca e suflul masurilor de limitare a creditarii. cad cloacele scumpe pentru ca nu se mai califica nimeni pentru ele. valul 2 va fi cand vor ajunge cat de cat in zona accesibila…si cei care iau azi cloace cloace..le vor lua pe alea mai scumpe, ieftinite intre timp. 🙂

   asta va fi prabusirea indirecta produsa de ieftinirea celor scumpe care vor deveni tzinte accesibile.

   • Ex-Bancherul

    @ Unu:

    ”asta va fi prabusirea indirecta produsa de ieftinirea celor scumpe care vor deveni tzinte accesibile.”

    da,da,da…. inca mai am o problema existentiala 😀 ….

    Aviatorilor, cotroceni sau primaverii ? :D?

  • Ex-Bancherul

   @ iha-ahi: articolul se refera la zonele „bune” din Bucuresti (de fapt aici e greu sa zici ca ai zone „bune” in sensul comparatiei cu ce am vazut chia si in praga sau budapesta …nu neaparat bruxelles sau paris)

   dar agentii emo-biliari ti-ar vinde si rahat ca fiind „aur de la sursa” …

   pe daramaturile alea (blocuri 3 camere vechi in acele zone) nu as da mai mult de 600 e-uro/m2 🙂 …. daca le calculezi deprecierea si uzura materialelor nu merita mai mult… dar apar carcalacii (gandaci negri de bucatarie) astia de imobilari si baga vrajeala lor ieftina de fete expirate de centura Bucurestiului ca zona in sus si zona in jos …..

 17. @ all

  postez un link care poate fi considerat off topic sau nu, ca vad ca e cam liniste prin imobiliarele noastre

  ca tot am avut discutii despre comunitati pe aici 🙂

  dupa umila mea parere merita vazut. stiu ca vor exista pareri pro si contra. Imi asum criticile – constructive 🙂 – pentru postare.

  • @nepacalita

   ii urez sa aiba success.
   am hoinarit 3 saptamani prin jumatatea nordica a indiei si saracia care am vazut-o este muuuult mai saraca decat va puteti inchipui. favelas-urile din jurul rio sunt cartiere de lux pe langa ce vezi pe drumul dintre aeroport si new delhi.
   dar cel mai socant l;ucru au fost respunsurile celor mai educati cu privire la nivelul mediu de castig: $1000/luna. mai tarziu am inteles de ce: nu ii socotea si pe dhalit-i. ei aproape nu ii considera oameni pe untouchables.
   asta cred ca ar fii cea mai mare realizare: distrugerea sistemului castelor. si a fost intr-un fel surprinzator sa aud ca nehru a fost un fervent aparator al sistemului castelor.
   repet, aproape ca nu ii considera fiinte umane pe cei din castele de la baza piramidei.

   • Ex-Bancherul

    @ Avenirv:

    ”asta cred ca ar fii cea mai mare realizare: distrugerea sistemului castelor.”

    asta i-ar distruge cultural si ca civilizatie pe indieni. asta e structura lor sociala de milenii.

  • GENIAL !!!

  • Ex-Bancherul

   @Nepacalita :

   filmul e emotionant si interesant.

   nu mi-a zis nimic nou. mergeti in satele uitate de lume din fundul Romaniei si veti descoperi aceeasi ingeniozitate nativa tipica omului aflat in situatii dificile.
   aia e o caracteristica a Romaniei reale, profunde, nu ce vedem noi in marile orase….aici in marile orase e doar un dans prost al aparentelor. Zic dans prost pentru ca e vizibil ca sunt destui care se prind de minciuna.

   dar nu actioneaza pentru a parasi marile orase.
   asa ca mine. 🙂
   din frica. 😀

   • @ Bancherini

    Am dat exemplul cu linkul postat mai sus tocmai in sensul in care spui si tu.
    Eu una am mers prin sate uitate de lume in Romania. Cred ca oamenii din acele sate vor supravietui si isi vor urma viata la fel, indiferent de criza si ce vremuri vor mai veni, pentru ca oamenii aceia s-au descurcat intotdeauna si pentru ca nu sint legati atit de ce se intimpla in exteriorul comunitatii lor. Nevoia i-a invatat. Ii admir pe oamenii aceia simpli, sint niste luptatori in adevaratul sens al cuvintului. Avem multe de invatat de la ei…

  • Ex-Bancherul

   @ Unu:

   mi-a soptit mie o pasarica pe la ureche cum ca BCR are o maaaare problema la capitolul portofoliu de credite …. ca si BRD-ul ….. astea 2 sunt niste bombe cu ceas pentru ca au concurat pentru a-si mentine pozitiile si au pierdut din evidenta managementul bun al riscului la acordarea creditelor ….

   in BCR credite care sa nu fie „curate” total sunt in jur de 45-47% in prezent ceea ce e enorm pentru echilibrul unei banci.

   faptul ca baietilor de la BCR le da cu virgula (adica mai putin decat am scris eu) se datoreaza refinantarilor, rescadentarilor, perioadelor de gratie etc…etc….

   recomand sincer celor ce au bani si au mai asteptat sa mai astepte jumatate de an – 1 an pentru a vedea care e semnificatia reala a expresiei „scaderi de preturi la apartamente si case” ….

   cand o sa isi faca serios simtita prezenta scaderea activitati economice in China atunci sa vedeti ce inseamna ala soc! pana acum a fost o gluma, o joaca de copii intr-o gropita cu nisip …unde daca incepe unul sa scanceasca ceilalti desi nu au nimic il urmeaza si urla si ei fara sa aiba nimic …asta a fost „criza” in Romania pana acum …. vedeti voi pe dracu la anu’ 😀

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: