PUȘCĂRII sau Case de Nebuni ?


De la începutul crizei financiare globale nu a intrat nimeni la PUȘCĂRIE… Băncile fac lucruri ilegale și, în cel mai bun caz, primesc o amendă. Dacă unii  vor sfârși în închisoare, poate cineva va invața o lecție. Sau dacă i-am spânzura în plină stradă

Nouriel Roubini  – profesor de economie la New York University

În România, ultimele statistici ne arată că 750.000 de cetățeni au întârzieri mai mari de o lună de zile la plata ratelor aferente creditelor de tot felul.  Aproximativ 150.000.000 EUR este suma care se adaugă lunar celor 5.500.000.000 EUR (5,5 MILIARDE EURO) care formează gaura neagră a sistemului bancar mioritic.

Concret, 30.000 de naivi intră lunar pe listele Biroului de Credit.  Cam o mie pe zi…

În contextul în care scursurile bancare au ajus să se împrumute săptămânal de la BNR cu sume uriașe  ( ieri, 9 iulie au luat nu mai puțin de 14 miliarde RON ) imaginați-vă cam care este situația de ansamblu a instituțiilor la care dumneavoastră v-ați plasat economiile de-o viață…

Nu are rost să mai discutăm aici despre suplimentarea plafonului Prima Casă cu 200 milioane EUR…   100 de dosare pe zi înseamnă aproximativ 2200 pe lună x 200 EUR (rata aferentă unui credit de 36.000 EUR – media actuală a împrumuturilor PC) înseamnă rate de 440 mii EUR lunar…   Egal cu zero.  Cât despre creditele de nevoi personale, chiar dacă bancherii nu se grăbesc să aplice normele BNR, se uită de 10 ori la client înainte să-i dea un credit de 10.000 RON…

Așadar, creditarea firavă din prezent despre care se spune că ar avea fundamente sănătoase  ( cu 5 % avans !!! ) nu poate contrabalansa jaful din anii anteriori…   Datele de mai sus sunt clare cel puțin pentru mine.

În interviul acordat de Roubini celor de la Bloomberg, se vorbea și despre conflictul de interese din aceste supermarketuri finanicare…  Stimați prieteni, când în primăvara acestui an MIHAI  PETRE, șeful departamentului de Management al Garanțiilor BCR ( BANCA COMERCIALĂ ROMÂNĂ ) a devenit PREȘEDINTELE EVALUATORILOR din ROMÂNIA pentru mandatul 2012-2013 oare nu a fost limpede pentru toata lumea că e o infecție generalizată ???  Totul este pe față, băietii nu se mai ascund de nimeni…  ANEVAR, infecta instituție care i-a autorizat pe nemernicii șpăgari să evalueze cotețele comuniste la sute de mii de euro nu mai poate fi INDEPENDENTĂ, nu mai poate funcționa (așa cum este recunoscută statutar) drept ASOCIAȚIE  PROFESIONALĂ  DE  UTILITATE  PUBLICĂ…  ANEVAR a devenit o INSTITUTIE de utilitate BANCARA !!!

Când un astfel de patruped nenorocit intră într-un coteț cumpărabil prin Prima Casă și spune că valoarea lui este de 60.000 de euro ar trebui întrebat de ce ignoră grila notarială pentru că la executări silite aia este valoarea cu care se vând de fapt locuințele… Cu 30-40-50 % mai puțin…

Dar cine să-l întrebe,  vitele care cred că Prima Casă este un ”ajutor” din partea statului și a bancherilor generoși ?

Profilul oligofrenului care apelează la PC neînțelegând că acest program menține specula este deja cunoscut de toată lumea – Tânăr de la oraș, cu vârsta cuprinsă între 25 și 34 de ani, absolvent de liceu sau cu studii superioare.  Și aici ajung la esența acestui post – ce imbecili a scos sistemul românesc de învățământ în ultimii 15 ani ???   Iată exemplul acestor absolvenți de liceu în 2012, absolvenți care pe mine m-au șocat, recunosc:

Eu nu mă recunosc în șmecheria lor infectă, în felul în care tratează acest eșec de proporții neînțelegând că BACALAUREATUL reprezintă de fapt examenul de maturitate. Dar trebuie să recunosc că am copiat din clasa întâi până în ultimul an de facultate de fiecare dată când a fost posibil…  Și probabil dacă aș fi fost la fel de bine supravegheat mi-ar fi trebuit o a doua sesiune de BAC.

Într-o țară în care președintele declară că citește aceeași carte la fiecare interviu acordat, unde prim-ministrul plagiază de o manieră ordinară, unde președintele interimar a rămas repetent 2 ani de zile la facultate iar primari de succes sunt semianalfabeți și milionari, nu e de mirare disprețul imbecililor de mai sus vis-a-vis de CARTE.

Propunerea USL-ului pentru funcția de ministru al învățământului, Corina Dumitrescu,  era președintele Consiliului Director al Asociatiei Universitatilor Particulare din Romania, care a dat in judecata Ministerul Educatiei pentru rezultatele clasificarii universitatilor…  Adică fabricile de diplome trebuia să fie alimentate în continuare cu VITE plătitoare de taxe pentru ca fondurile să meargă și la partidele politice…   E limpede că de la anul vom avea iar promovabilitate de 95 %.

Profesorii actuali provin din instituțiile de învățământ privat și de multe ori obțin la TITULARIZARE note de 1, de 2, de 3…  Eu sunt absolvent de universitate privată, am fost nevoit să muncesc de la 18 ani și să-mi continui ulterior studiile fără suportul material al părinților și am văzut în jurul meu ”studenți” care îmi provocau efectiv scârbă. Și nu exagerez deloc ! Ei nu numai că nu aveau nimic în comun cu disciplinele respective ci pur și simplu erau incompatibili cu statutul de STUDENT.

Un astfel de tablou al sistemului educațional mă face să cred că nu întâmplător suntem atât de jalnici…   Imbecilii din materialul de mai sus ar fi devenit și ei studenți, i-ar mai fi ținut părinții 3-4 ani prin ”facultățile mintale” și s-ar fi împrumutat pe la bănci ca să poată plăti taxele.  Dar vine uneori, când omul nu mai poate gestiona infecția generalizată,  câte o criză mondială, câte un ministru mai nenorocit (care pe lângă cele o sută de mii de vite distruge și 200.000 părinți și 400.000 bunici conform raționamentului actualei vite de la minister – ABRAMBURICA) și ne amintim astfel că MUNCA fie ea fizică sau intelectuală este singura garanție că vom putea trăi mai bine…

Cam așa se explică de ce 60-70.000 de vite au căzut în capcana mafiei bancar-imobiliare, înghițind cadoul otrăvit Prima Casă…  Dacă ”dă statul” înseamnă că e de bine – gândește un popor obișnuit cu POMANA și cu odihna creierului.

Fără îndoială că mizeriile de tipul Radu Grațian Ghețea, Mugur Isărescu etc. ar trebui să înfunde pușcăriile dar nu cumva  ne-ar fi mai de folos câteva mii de case de nebuni ???  Spunea elevul din reportajul prezentat mai sus, într-o limbă română impecabilă ”Mai îl dau o dată”.  Da, ar trebui să mai dea un examen dar ca să poată ieși, după caz, din instituțiile de reeducare sau din ospiciu…

Nu programul ”Prima Casă” ne trebuia ci programul ”Casa de Nebuni”…

Reclame

Posted on 10 iulie 2012, in Uncategorized. Bookmark the permalink. 535 comentarii.

 1. Gibbone cel Aspru

  IANCULUI, piata, 4 camere confort 1 decomandat 3/10, 95mp, constructie 1978, deosebit, antiseismic
  20 Jul 11:00 108.000€

  Deci 108.000 E pt o cusca dintr-un bloc de 30 ani, pt un trai ca pe vremea lui Ceasca. Cum e posibil asa ceva?

  Salvati-ma, ca ma apuca depresia. Incep sa-mi pierd optimismul ultimilor 3 ani.

  • @gibbone
   omu’ cere, este liber,…cine-i da este….

  • @gibbone

   Nu dispera, faptul ca cer mai mult nu inseamna in realitate mare lucru. Sa nu uitam ca preturile sunt oricum manipulate de agentii si daca un ajent vine la un nene si ii spune ca cloaca valoreaza 100.000 E, atunci nenea ala cu bucurie o sa fie de acord sa o puna la pretul respectiv. Faptul ca nu o vinde este secundar.

   Se incearca probabil o mica ofensiva la cumparatorii care au economii pentru ca:
   1. Unii ajenti probabil simt ca faptul ca euro o ia in sus, o sa ii sperie pe cei care economisesc, care vor dori sa cumpere mai repede ca sa nu piarda economiile (facand desigur un credit care o sa-i nenoroceasca, dar asta nu e problema lor)
   2. Agentiile sunt impactate de problemele economice si incearca o manipulare ca sa scoata parleala

   Optional
   3. Proprietarii incearca sa dea un tun pentru ca vor sa aranjeze/scape copiii de credite, sau sa se puna la adapost de intemperii pe banii unor naivi.

   PS.
   Chestia cu „nu las la pret pentru ca trebuie sa dau la copii nustiucat” mi se pare cea mai amuzanta. As vrea sa ma duc si eu la niste vizionari, sa prind pe unii care zic asta, ca sa le spun cat de putin ma doare-n c_r de odraslele lor.

  • @Gibbone

   Vezi ca avea Bancherul o reteta contra depresiei, parca un fel de coctail cu votca, zeama de lamiie si menta :).

   Nu te supara, dar nu e cazul sa pui la inima cit cer disperatii aia… O sa le treaca preturile astea aberante in maxim jumatate de an, cind o sa realizeze in ce hazna sintem cu totii…

 2. @ all, Anka:

  Exceptional , EXCEPTIONAL editorial!

  Anca, pune mana si citeste aici ca daca nu ma credeai cand iti ziceam cam aceleasi lucruri si tu ziceai in sus si in jos ca romanii sunt tampiti (acum cateva zile discutam din astea) …poate il crezi pe nenea asta simpatic !!!!

  SOLUTIA NU E SA DAI CU CACAT IN VECINII TAI , SOLUTIA E SA ACTIONEZI TU!

  cititi!
  http://www.zf.ro/politica/nu-va-mai-plangeti-ca-romania-e-murdara-puneti-mana-pe-matura-9894190

  • A friend was walking down a deserted Mexican beach at sunset. As he walked along, he began to see another man in the distance. As he grew nearer, he noticed that the local native kept leaning down, picking something up and throwing it out into the water. Time and again he kept hurling things out into the ocean. As my friend approached even closer, he noticed that the man was picking up starfish that had washed up on the beach, and, one at a time, he was throwing them back into the water. My friend was puzzled.
   He approached the man and said. „Good evening, friend. I was wondering what you are doing.”
   „I’m throwing these starfish back into the ocean. You see, it’s low tide right now and all of these starfish have been washed up onto the shore. If I don’t throw them back into the sea, they’ll die up here from lack of oxygen.”
   „I understand,” my friend replied, „but there must be thousands of starfish on this beach. You can’t possibly get to all of them. There are simply too many. And don’t you realize this is probably happening on hundreds of beaches all up and down this coast. Can’t you see that you can’t possibly make a difference?”
   The local native smiled, bent down and picked up yet another starfish, and as he threw it back into the sea, he replied, „Made a difference to that one!”

   • @ dROp:

    foarte frumoasa povestea si axata pe caz individual, nu pe abordari de masa, statistice, dar suna si mai bine in lb romana… ma crezi?

 3. @ Bancherul:

  am inceput investigatia pentru deschiderea unui depozit in afara tarii si am gasit o firma de intermediere care iti deschide contul pentru 100 Eur si nu e nevoie sa te deplasezi in Elvetia. singurul meu semn de intrebare e cit de sigura e firma aia… adica eu le dau datele mele si apoi ei imi deschid contul in numele meu iar eu pot sa transfer apoi banii din Ro. dar daca aia au datele contului meu din Elvetia, ce garantie am ca nu mi-l golesc?

  ce inseamna „international wire transfers via IBAN and Swift -/BIC” din fraza de mai jos?

  „All accounts offer highly secure 24/7 online banking and international wire transfers via IBAN and Swift -/BIC.”

  adica am IBAN-ul si SWIFT-ul contului din banca straina si a contului din banca romaneasca (pe care il deschid si il tin pe minimum, doar pentru operatiuni cind am nevoie sa transfer bani) si pot sa fac transfer intre cele doua conturi? cum fac transferul? banuiesc ca online banking-ul merge doar daca exista o intelegere intre banca straina si banca romaneasca, altfel…? ce inseamna „wire transfer” si BIC-ul ala?

  multumesc anticipat pentru raspuns.

  PS: se pare ca nu sint singurul nebun care vrea sa-si mute banii in afara… mai sint unii nebuni si prin alte tari… ultimul interesat de chestia asta a postat luna trecuta pe forumul asta:

  http://www.askaboutmoney.com/showthread.php?t=163215&page=3

  • @david
   swift, iban sunt parte din terminologia bancara si, da, se refera la transferuri.
   eu nu am vazut pana acum sa deschizi cont bancar fara sa fii prezent, poate o fii existand, nu stiu.
   transferurile se fac fara probleme dar, nu uita, costa si ele.
   da-mi mie banii si garantez ca va fii bine. ghici pt cine ?
   incearca sa deschizi la ruse, sunt oameni pe forum ce iti pot da informatiile necesare.

  • @ David:

   ok, hai sa o luam pe rand.
   e optiunea ta daca vrei sa iti muti banii din tara eu iti recomand sa nu o faci.

   in al doilea rand sfatul meu e sa nu te bagi in combinatia cu firme fantoma care iti deschid pentru 100 euro contul in nu stiu ce tara la nu stiu ce banca.
   Intrebare logica:CE ITI GARANTEAZA CA IBAN-UL SI BIC/SWIFT-UL PRIMIT SUNT ALE CONTULUI TAU SI NU ALE CONTULUI LOR??? …dar tu faci ce vrei… din punct de vedere al lichiditatii si solvabilitatii bancile din Romania sunt superioare ca stabilitate celor din afara tarii (tocmai datorita conditiilor mai aspre impuse de BNR)..dar tu faci ce vrei …

   ”ce inseamna “international wire transfers via IBAN and Swift -/BIC” din fraza de mai jos? – All accounts offer highly secure 24/7 online banking and international wire transfers via IBAN and Swift -/BIC”

   IBAN-ul e indicatorul bancar unic pe plan international – ca un fel de CNP pentru persoane – e un numar de identificare unic pt un cont. IBAN= ”international bank account number”

   BIC – business identifier code = tot un cod unic pentru identificarea unui business (indiferent de tipul business-ului) care actioneaza pe plan multinational.
   SWIFT = „swift” e o retea electronica de comunicatie si transfer electronic valori care deserveste intreg globul , permitand tuturor bancilor aproape (cu exceptia celor „banate” – ex: alea care permit finantarea terorismului, violentei, etc…) transferul de valori financiarer in format electronic

   In cazul unei banci codul BIC e acelasi cu codul SWIFT, daca avem un alt business cu caracter transfrontalier dar non-bancar folosim codul BIC.(ca pentru orice afacere obisnuita).
   Uite de exemplu pentru Carpatica codul BIC/SWIFT este : CARP RO 22 – asa arata un cod swift bancar.

   Ce zice in fraza aia inseamna ca toate conturile create de ei permit transfer financiar securizat 24 ore/ 7 zile in plan national sau international. Adica poti face OP-uri cand te doarepe matale capu’ folosind un internet banking sau alta metoda de logare web-based (adica intrand pe un site de-al lor) …in principiu se refera la ordine de plata – OP-uri, nu e mare branza.

   Inca o data iti repet: daca banii pe care ii ai nu sunt rezultatul unor activitati ilegale nu ai de ce sa te temi sa ti-i transferi la mama dracului avand mai multa incredere intr-o firma fantoma de pe net decat intr-o banca din Romania care daca te lasa fara bani te duci si i-o tragi in gati plangandu-te la BNR.

   Mie mi se pare suspecta sperietura ta, sincer.
   Nimeni nu iti ia banii si nimeni nu se da la banii tai ca sa ti-i exporti la mama dracu afara din tara.
   Oricum, faci cum vrei.
   Cu exceptia plimbarii cu sacosa a banilor dintr-o tara intr-alta orice suma de bani e trackuibila, poti sa urmaresti miscarea lor pe conturi oriunde in lumea asta daca ai mandat de urmarire.
   Parerea mea umila de cunoscator e ca te expui unor riscuri net superioare trimitandu-ti banii la naiba in praznic decat tinandu-i aici…sau stii ceva ce noi nu stim ?!?1 :D?

   • multumesc pentru raspuns.

    ca sa-ti satisfac curiozitatea: banii sint obtinuti 100% legal, n-am nici o problema cu justificarea provenientei lor. de asemenea, n-am nici o problema nici cu soliditatea sistemului bancar romanesc. sa fie sanatos si sa-i fie de bine. eu am o problema cu ce se intimpla in Ro dpdv politic.

    daca lucrurile ar fi asa de bune si eu as fi singurul timpit, de ce pleaca banii din tara? de ce isi scot investitorii banii si si-i duc pe la casele lor? aud? chiar tu ai zis intr-un post mai deunazi ca au plecat vreo 2 mld euro din tara ultimele luni, si ca procesul continua. adica investitorii/strainii astia sint prosti, n-au nici o logica dupa care isi scot banii din tara?

    am facut-o pe prostul cu intrebarile de mai sus ca sa nu mai detaliez perspectiva mea asupra a ce se va intimpla in Ro dupa 29 iulie.

    29 iulie va da directia incotro se va indrepta Romania. nu mai e vorba aici de Basescu ci de Romania ca tara si ca stat de drept. e un examen pe care il va da poporul roman/electoratul la democratie si politica. daca majoritatea voteaza pentru demitere atunci e clar ca n-are rost sa mai stau pe aici, poporul asta e chiar imbecil si nu are nici o sansa. daca majoritatea voteaza impotriva demiterii atunci mai avem o sansa.

    daca referendumul nu va fi validat din lipsa de cvorum atunci haosul si turbulentele vor fi si mai mari decit sint acum pentru ca criza politica va fi contuata de USL. iarasi, n-are rost sa mai stau pe aici. parerea mea e sa mergeti la vot INDIFERENT cum veti vota, ca sa terminam o data cu criza si sa stim, frate, ce vrem in viata ca popor: Europa sau Rusia/totalitarism?

    in final sa stii ca nu stiu cu nimic mai mult decit stii tu. in afara, poate, de urmatorul lucru: sint situatii cind trebuie sa speri ca va fi mai bine dar sa actionezi si sa te pregatesti pentru ce e mai rau. din punctul meu de vedere, situatia de azi din Ro e o astfel de situatie.

    PS: USL a facut plingere penala impotriva a 14 membri PDL si a lui Basescu pentru declaratii politice… acu’ vreo doua luni, dupa instalarea guvernului Ponta, vreo citeva sute de persoane au fost amendate la Iasi pentru tulburarea linistii si ordinii publice pentru ca l-au huiduit pe Ponta… cit crezi ca va mai dura pina cind vor ajunge la tine? ai scris cumva „lovitura de stat” pe acest blog? la zdup cu tine, Bancherule!

   • @ David:

    ok, am inteles pozitia ta.
    ai dreptate doar ca tu confunzi replasarea capitalului pentru nevoi de siguranta sau castiguri mai mari cu necesitatea de siguranta a ta ca mic detinator de bani , un retailer practic… nu un fond de investitii cu zeci de milioane de euro.
    dar am inteles pozitia ta.

    de mine nu se poate lua nimeni.
    pentru ca daca se ia careva de mine nu am limita in reactie.
    si daca mor, mor, p**a mea! trec in alt nivel de existenta si ma pis spiritual pe tot ce las in urma …. 😀

    altceva decat mine insumi nu am de pierdut , crede-ma ! Si ca sa aiba tupeul vreunul sa ma fure pe mine insumi de la mine (ex: prin dezindividualizare, subimnarea individualitatii sau alte metode…) trebuie sa aiba co**e foarte mari sa aiba tupeul sa faca asta! Pentru ca nu am limita cand vine vorba de reactivitate cand e sa pierd ceva ce conteaza pentru mine …noroc ca nu conteaza multe pe lumea asta pentru mine 😀 !

    norocul lor, nu al meu 😀 !

    crezi ca ma pis eu pe mine de 2 cepe degerate autoritariste ? ma pis pe ei si daca nu fac fatza cu pisarea pe ei imi chem si prietenii !

    ca sa evoc succint pozitia mea: e mai de valoare o ora de libertate ca fiind intreaga mea viata decat intreaga mea viata ca fiind o eternitate de sclavie ! (citat din marii clasici in viata – adica „Bancherul” 😀 )

    ma intelegi?
    nu ma doare nici la p**a de imitatiile astea – ponta/crin – de mana a 14-a de stalin in reluare! 🙂 ….
    si ca sa inchei in aceeasi nota vulgara (pentru ca ma enerveaza potentialele atingeri la libertatea mea) : mi-e si frica sa-mi bag p**a in ei … nu ca nu as face fata , dar mi-e sa nu pocneasca dracu ca soarecii de atata presiune, sa ma manjeasca dracu pe pantaloni si pantofi 🙂 !

    m-am facut inteles, da? 🙂
    p.s. la final hai sa iti zic o chestie desteapta si nevulgara : comportamentul autoritarist este predeterminat printre altele si de raspunsurile docile ale celor din jur care prin natura lor cheama autoritarismul.

    deci indemnul meu vesel este : cand vedeti tendinte autoritariste …putzica / pasarica imediat la vedere si trageti-le instant o baitza sa se trezeasca la realitate! 😀

    haahahahhahahhaa, ce-mi plac glumele mele 😀 ! (ca sa parafrazez un personaj suspendat cunoscut)

   • @ David:

    ok, ti-am dat un raspuns mai lung, dupa ce e aprobat o sa apara. 🙂

    e mai vulgar nitel, in stil propriu 🙂 dar nu vulgar fata de tine ci fata de cine s-ar simti cu apucaturi autoritariste fata de mine.

   • @david

    E simpatic scenariul expus de tine.

    Deci, daca trimitem securistul statului in galeata cu presedintii phootooti de romani, alaturi de ceasca, o apucam pe drumul sovietelor unite.

    Daca ajung serviciile securiste megaumflate in vizorul celor care le pot restructura pe masura unui neam de ciobani… o apucam pe drumul sovietelor unite.

    Eu ma gandeam ca tocmai avem o sansa de a face o diferenta intre Romania si Siria.

    Eu de securisti sunt satul si-i consider excesiv de retardati pe toti pupatorii in curu’ securistului statului, mafiot cu telefoane si stenograme, santajist de speta a treia, mare justitiar cu dusmanii lui personali.

    Si de ce anume ar vota majoritate impotriva demiterii.
    Este majoritatea alcatuita din pseudointelectuali imbuibati din bani furati de la stat?
    Este majoritatea partasa la furturile partidului securistului statului?
    Este majoritatea angajata in serviciile secrete?
    Este majoritatea alcatuita din papitoi cititori de contributors si in linie dreapta, unde albul este negru si invers?

    Daca tu crezi sincer ca destinul Romaniei se sprijina in traiectoria unui securist betiv nesimtit, ai toate motivele sa-ti trantesti cateva palme. Daca o faci din interes de partid… esti profund… penibil.

   • A umplut puscariile de escroci de rang inalt.
    Nastase(2 ANI),
    Voicu(5ANI),
    Iacubov(7ANI)
    Virgil Pop(5ANI),
    I. Avram Muresan (7ANI)

    Voiculescu,Patriciu,Mazare,Fenechiu,etc

    http://anticoruptie.hotnews.ro/

    puscariabilii care voteaza legi:
    http://www.evz.ro/detalii/stiri/analiza-evz-puscariabilii-din-politica-992255.html

    asta necesita tara. nu USL-ism..adica furt in liniste

   • @ Unu, da, mi-aduc si eu aminte de cand eram mai tanar de „linistea” si echilibrul de sub PSD – partidul fiu criptocomunist al PCR-ului /…. cand ma gandesc imi seamana cu un fel de mumie reactivata…

    dar nici o grija , dupa 29 iulie cand revine Basescu sa vedeti voi puscarii dupa puscarii si dosare dupa dosare….

    Puscariiiaaaaa, baaaaaa ! (un fel de „Lupii baaa” adaptat! 😀 )

 4. Cateva linkuri gasite…

  http://money.howstuffworks.com/personal-finance/banking/swiss-bank-account1.htm

  http://www.wikihow.com/Open-a-Swiss-Bank-Account

  o banca sau „banca”, mie mi se pare un broker, care ofera conturi
  https://www.cimbanque.com/en/HomeBanking/OpenaBankAccount.aspx

  @David

  Eu as pune pe lista alaturi de .ch si us si .sg.
  Vezi daca suma din cont e garantata de vreo organizatie.

  Bafta!

 5. Despre cum am ajuns aici:
  1. Romanii se urasc intre ei si cand prind straini ii urasc si pe aia. Suntem altruisti ca atunci cand dam la peste, daca musca un roman momeala , e bun , m-am scos.
  2. Locuitorii Romaniei au frustrari si ca sa nu buseasca prostia in ei , au supape de evacuare sociale . Apartamente, masini , banet, in general cam orice nu isi permit, dar pe care il pot afisa. Nu te plange public, tine in tine, sufera si afiseaza. Fa facebook in parcare.
  3. Istoric suntem un neam de tradatori. Am impuscat lideri, am taiat capete de voievozi, am tradat la turci , traduceti boierii de la 1600 in clasa politica din anii 2000.
  4. Cand ne e sete, bem , cand ne e foame mancam, cand vrem sa f$#@ f$@. Ce conteaza viitorul indepartat , daca pe moment ti-e bine. Pai nu ?! Animalic.
  5. Nu vedem in jur. Calcam in rahati, mirosim canale infundate, aruncam gunioiul de pe balcon . Pana la urma, ce , e tara mea, e tara primariei?!
  6. Nu cautam solutii , noi cautam vinovati. Daca ceva merge prost, il impuscam pe unu si ne racorim. Era ala vinovat, am eradicat sursa problemei, are logica actiunea asta? Nu! Nu ne intereseaza.
  7. Dau un regat pentru un cal, aici se transforma in cui ii trebuie regatul daca eu am cal.
  8.Daca avem ce manca, bea si fuma ce ne intereseaza politica. Da cu muzica populara , baga un tzantzaroi si cand te trezesti din betie injura ca dai mai multi bani pe benzina, pe mancare , pe rata , pe orice.
  9. Daca nu stii de ce nu ai bani , gaseste-ti o tinta. Nu te obosii sa privesti in ansamblu. Pana la urma l-ai injurat pe Ceausescu , pe Iliescu , pe Constantinescu . Fii roman sadea si injura ca la meci presedintele ca nu te-a angajat nimeni cu 2000 de e ca in germania, desi tu stii numai sa faci baloane din guma.
  10. Fa facultate cu examene grila si raspunsuri pe forumuri. Pune A,B,D,C 3 ani si apoi da-te intelectual pretentios. Plus valoare?! Ce e aia ? Pai eu sunt absolvent, da-mi 5000 de euro , ca am diploma.
  11. Ai facut rate la banca si acum descoperi ca nu mai ai cum sa le platesti? „F$#-le muma-n c#% de borfasi , nu le mai platesc nimic. M-au tepuit. A da, nu uita sa pui alarma la golful 5 al bancii sau sa inchizi balconul la ap de 3 camere al bancii.
  12. Nu lasa lumea sa te batjocoreasca. Si tu te poti imprumuta la banca sa iti iei skoda octavia. Nu-l lasa pe vecinul nea Gica sa rada de tine ca ai Solentza, du-te si ia-ti si tu. Si nu uita sa-ti bagi organele genitale in banca, aia care ti-a dat banii de masina.
  13. Nu mai munci la servici. E aiurea , ca dai 300 de euro in 500 la rate. Deci pentru 200 de euro nu se merita, freaca duda pe youtube si cand firma se muta in China injura-l de mama pe patron .
  14. Imprumuta de la rude 3000 de euro si baga dosar la prima casa. Pana la urma nu o sa ai niciodata 4 miliarde, asa o sa ai. 60.000 de euro sunt fezabili, toata lumea ar trebui sa „beneficieze”. Trebuie sa fii prea prost sa nu bagi si tu.
  15. Te miri ca termini banii la 7 zile de la salariu? Nu-i nimic, baga-te in overdraft, luna viitoare cand iei aceiasi bani o sa-l acoperi nu cumva.

  Astia suntem , la asta aderam . Suntem un popor ignorant, necitit, cu pretentii nejustificate, cu mandrii tampite, cu salarii de africa, mancatori de cartofi prajiti. Citim click, te uitam la tv, facem mici la 10 lei caserola, bem skol la 7 lei bidonul, ne batem copii ca vor o jucarie, facem scandal pe sosele, blamam presedintele pentru esecurile personale, punem cratime la toate cuvintele terminate in ti, ne cacam in mare, aruncam gunoaie in padure, taiem copacii pentru foc si ne innundam la ploi serioase , ne plac tzatzele si bucile in color, mergem cu calul sa aram ogorul , bem tzuica si filozofam la bodega in sat . Astia suntem!

  Asa ca , nea Gica, daca citesti randurile astea, desfa Burgerul la 2l , da Guta tare si nu uita sa te inscri la tombola de vot pentru referendum de saptamana viitoare. Romaneste, ar fi asa : ” Noi sa fim sanatosi” ( pentru ca prostia nu a omorat pe nimeni).

 6. @ all:

  o informatie mica, aparent neinteresanta dar de fapt foooarte interesanta 🙂

  uite asa apar declansatoarele, trigger-ele unor situatii foooarte foooarte fooarte tari 😀

  http://www.bursa.ro/bce-nu-mai-accepta-obligatiuni-grecesti-ca-garantii-176038&s=international&articol=176038.html

 7. @ AC:

  vorbele tale de membru PSD cu legitimatie, precum si obiectivitatea si imartialitatea de care ai dat dovada in postare, si lipsa obsesiei tale legata de Basescu, m-au linistit…

  adevarul e ca ati calcat pe bec si acuma nu stiti cum s-o dregeti. a fost o lovitura de stat mascata sub actiuni semilegale. exact ca Hitler… nici el n-a incalcat nici o lege in Germania, doar si-a construit, desfiintat, inlocuit, infiintat comisii, oameni, legi etc care i-au asigurat accesul la puterea totala in stat. ce a urmat, se stie.

  sinteti ca lupii care au venit la stina si au impuiat capul oilor ca ciobanul e rau si ca ei, lupii, sint cinstiti pina in maduva oaselor si nu mai pot de dragul (!) oilor. oile i-au crezut pe lupi si s-au intors impotriva ciobanului. acuma lupii sint stapini la stina si inhata cite-o oaie dupa cum au chef. vorba ceea, lupul isi schimba parul dar naravul ba. oile au inceput sa fie nelinistite… dupa fiecare episod in care dispare o oaie seful lupilor iese la tembelizor si le zice cu glas mieros ca nu-i adevarat, n-a disparut nici o oaie, nu vedeti voi bine. si, daca presupunind prin absurd ca, totusi, a disparut o oaie, lupul sef le zice ferm, trecindu-si limba peste buze, ca incepind de azi nu o sa mai dispara nici o oaie. dar chiar a doua zi mai dispare o oaie… stupoare! oile se intreaba care din ele va fi urmatoarea inhatata.

  AC-ule, nu te chinui sa ma convingi pe mine ca peretele este negru cind eu il vad ca-i alb. tehnicile astea erau aplicate de comunisti in inchisori. „ce culoare are peretele ala?”. „alb”, zice detinutul. „nu-i adevarat, e negru! daca noi zicem ca e negru, atunci e musai ca tu sa crezi ca-i negru!”.

  ia zi, imi faci plingere penala pentru ceea ce am scris aici?

  ca sa te linistesc: nu sint si nu am fost membru al vreunui partid. dar sint un om care judeca cu capul lui, nu al altora, care mai stie si ceva istorie si cu un nivel de educatie care ii permite sa miroasa „lupii” de la o posta.

 8. http://www.capital.ro/detalii-articole/stiri/dolarul-si-yenul-cresteri-record-fata-de-euro-169393.html
  din articol nu am inteles ce anume ar trebui sa aleg!

  eurjpy aproape de minimul din 2000 88.87, acum 95.38
  usdjpy
  eurusd in 2000 minimul a fost de aprox 0.8225, acum 1.2156

  se pare ca toate vor sparge gheata si isi vor continua drumul spre noi minime
  o lupta intre gladiatori, usdjpy, dupa cum arata graficul mi se pare ca va fi castigata de jpy

 9. Burta cu Barba de Daniel Dobre, un ajent imo caruia buricul ii ajunge la sireturi, viseaza numai la exclusivitati. Sa dai exclusivitate unui ajent imo e cea mai mare teapa, niciodata sa nu faceti asa ceva !!
  Sa ia el oferta sa vio bage in excel, si asteapta sa ii pice ceva, fara sa faca nimic pentru asta, decat ce are el chef, cand are chef si cum are chef.

  Burtisule, vrabia malai viseaza si ajentul exclusivitati!

  http://www.imopedia.ro/danieldobre/2012/06/20/vila-de-la-eforie/

  • da, dar vezi ce zice la final:
   „Deşi plătesc mai puţin la întreţinere, locatarii acestui bloc nu au la dispoziţie spaţii verzi, locuri de joacă pentru copii, pază în incinta ansamblului sau loc de parcare. Totodată, din lista de întreţinere lipsesc, în unele cazuri, serviciile de mentenanţa şi curăţenie a blocului.

   ahahahahahahaha ……da, asa e, oare cum se poate descurca cineva fara toate aceste beneficii majore, ca doar nu mai suntem in epoca de piatra ce dracu. 😀

  • @all

   presupun ca este intretinerea totala caci vad ca este si apa (rece+calda), electria, incalzire, etc, etc.
   interesant ar fii cat revine la metrul patrat. acolo se pare ca nu mai este de 8 ori.
   dar macar le au chestiile astea pt care platesc ?

   • @ Avenirv:

    nu inteleg replica ta , oricine are ceea ce plateste acum (bloc nou sau vechi, nu conteaza)

   • @bankerini
    te duci pe diverse site-uri si vezi ca la noul complex cade curentul des, la altul cade pompa de apa parca este facuta sa nu functioneze, la altul lifturile cele noi si stralucitoare au probleme foaret des, la altele cu toate ca au paznici la poarta intra cine vrea, etc, etc.
    nu mai vorbesc de blocurile vechi unde sigur retelele de conducte au obosit si ele (firesc sa oboseasca…)…

 10. Avenirv 🙂 Pai baietii incearca sa faca ieftin, de aia pica toate alea
  Ieftin si prost

 11. @ TF Florin :

  ce faci Florine?

  astepti sa trecem de 1000 de comentarii la articol sa nu se mai incarce nici pagina de net ca are articolul si niste filme ? :D?

  vad ca te-ai ascuns cu totul…..

 12. @ Sebastian – nenea IT-istul blogului:

  Nenea, nenea …
  Nenea Florin e bine sau l-a luat pe sus vreo masina neagra de pe strada ? :D?

  Ma gandesc ca asa cum in vechime era organizatia aceea „sumanele negre” ma gandesc sa nu se fi organizat imobiliarii in organizatia „camasile negre la gat si maneci” si sa nu il fi saltat 😀 😀 😀

 13. Numai excroci in imobilire, numai cocine mici si nghesuite de care vor unii sa scape la preturi mari. Sa ceri 24k pe 18m2 e halucinant. Poate ai vrut sa spui 14k, dobitocule care ai pus anuntul!

  http://www.anuntul.ro/anunturi-imobiliare-vanzari/garsoniere/alba-iulia-p-ta-garsoniera-str-moise-nicoara-nr-41-bl-d3-cf2-18-metri_5270590.html

  O gars chircita mica cat camera de spalatorie si vrea 24.000.

  • La pretul asta sunt convins ca si peste 10 ani tot cu ea la vanzare sunt. Pai suntem nebuni…?In primul rand cine sa cumpere o locuinta de 18 mp2? Si daca esti dus cu capul si evident ca bani nu ai, banca nu crediteaza decat garsoniere conf 1 sau sporit. Garsoniera din anunt este conf 3 nu 2. Acestea sunt calsificate dupa cum urmeaza: Conf1 sporit peste 37 mp2u, Conf1 peste 30 mp2u, Conf2 peste 23 mp2u si Conf3 orice suprafata mai mica dacat 23 mp2u. Atentie mp2 se refera la metri utili nu construiti.

   • @angel

    poate sunt niste vizionari si se pregatesc pt timpul cand bucurestiul va fii un centru financiar ca si londra. pe langa british museum sunt blocuri intregi (si multe) cu garsoniere mobilate de 18-19 mp si chirie „de la” 1000 pounds/luna. si gasesti greu vreuna libera.
    niste vizionari oamenii acestia ! si arata ca au incredere in viitorul de aur al romaniei. ganditi-va la cererea de pe langa big sau de pe langa muzeul de arta din dristor !?

 14. romanii spaima europei nu numai la lovituri de stat ! de fapt tziganii sunt aici capul rautatilor dar uneori parca si romanii „pur sange” nu se lasa mai prejos …
  http://stirileprotv.ro/stiri/international/romii-din-romania-au-descoperit-norvegia-tara-in-care-cersitul-este-legal-aici-sunt-multi-bani.html
  PS: sa-i vedem ce o sa faca la iarna !

 15. 😀 1100E/mp in cont escrow dada… nu mai tine la ei si a venit iescrocii la noi… si-au cerut pamant si apa…

  http://www.capital.ro/detalii-articole/stiri/rockefeller-scoate-bani-din-apartamente-romanesti-pentru-investitorii-americani-169369.html

 16. @ david

  Ai grija cu deschisul conturilor offshore pe internet sunt multe tepe, vorbesc din experienta.POTI SA Ti PIERZI TOTI BANII.
  Singura modalitate prin care poti sa deschizi un cont bancar este prin prezenta ta fizica.(bancherule asa e?)
  Daca vrei neaparat sa ti duci banii in alta banca din alta tara ia frumusel un avion pana la destinatie, 9999euro in portofel, mergi la o banca cunoscuta gen hsbc , city bank , preferita ta personala, iti deschizi un cont ai nevoie de pasaport si buletin(2acte).Dupa aia iti transferii banii din tara in noua banca.
  Voila!
  Toate cele bune.

  • @ Cristy:

   eu i-am zis si i-am zis si i-am zis…
   o tine pe a lui.
   eu nu ma consider responsabil, deja i-am explicat.
   probabil fiecare om trebuie sa isi traiasca tzepele/lectiile de viata ca sa se intelepteasca.

   treaba lui….

 17. @A.C

  Mosule devii iritant cu explicatiile tale in cuvinte incrucisate.
  Este clar ca alternativa la guvernare nu exista, dute la tara si incearca sa prostesti lumea cu balivernele tale.
  Ce tot incerci sa demonstrezi? Ca prost nu pari dar nici destept…
  Ti am mai zis, nu esti apreciat aici doar ne minunam de ce aberatii debitezi!
  zici ca esti orb intr un tunel cu ochii inchisi, sau faci pe orbul(prostul)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: