Omul revoltat


Pentru că revolta nu este un principiu abstract ci acțiunea în mod necesar limitată a unui individ, ea reprezintă singura valoare mediatoare grație căreia absurdul poate fi provizoriu depășit. 

Albert Camus

Vă veți întreba probabil ce legătura are filosofia camusiană cu un blog ce se vrea a fi imobiliar, sau de unde și până unde REVOLTĂ când e DUMINCA  ELECTORALĂ și ar trebui de fapt să sărbătorim cu mici și bere indiferent de sursa acestor ofrande aduse de politicieni zeului elector… 

Păi am văzut sondajele de opinie, am citit și pe site-ul ANTENA 3 exit poll-urile, acum avem și rezultatele parțiale și suntem în măsură să punem diagnosticul poporului român – Encefalopatia spongiformă bovină  sau  Boala Vacii Nebune ca să fiu mai bine înțeles… 

Vitele de pe întreg teritoriul țării i-au ales iar pe Iliescu, Năstase, Ponta, Hrebenciuc, Vanghelie, Mazăre, Oprișan, Cătălin Voicu etc…  Nu nominal, nu despre asta e vorba. Eu mă refer la cloaca infectă care le-a muls timp de 22 de ani și le-a și regulat în cur alternativ din 4 în 4 ani sau fără întrerupere în special în Moldova unde populația este preponderent… monogamă dar mai ales mononeuronală.

Astăzi am fost puși să alegem între escrocii amintiți mai sus și escroci încă nedovediți sau nebuni…  Scursurile PSD-iste au lansat în ultimii 20 de ani sloganuri socialiste și astăzi baronii locali sugerează mai degrabă o orânduire de tip feudal. Reprezentanții liberalismului au ales să se gudure pe lângă partidul lui Ion Iliescu partid care în 1990 (aceleași scursuri altă denumire) ștergea pe jos cu istoria lor. Priviți cum era atacat candidatul PNL – Radu Câmpeanu de către clica bolșevică:   

” La noi, la cules de vie, oamenii boierilor Cîmpeni puneau botniță culegătorilor…   Aveau colonie petrolieră, păduri, pomet…  Erau mereu la Paris, Viena…  ”

 Ziarul  AZI –  26 aprilie 1990  (arhiva personală de ziare)

Singura forță politică ieșită după chinurile facerii vitelor conaționale este PPDD…   Dan Diaconescu – salvarea națiunii.  20.000 de euro  pentru tinerii intreprinzători, locuințe cu chirie de 20 de euro pe lună  (pentru care deja s-au făcut liste de așteptare !!!), 12 luni nu se vor mai plăti rate la bancă, înființarea unui tribunal care va judeca ”CIOCOII”  și alte fantasmagorii care mai de care mai utopice…    

Eu vă întreb acum sincer, clar și fără nicio umbră de părtinire:  Între un escroc care îți spune timp de 22 de ani că va fi mai bine și vezi de fiecare dată că te-a mințit și un escroc încă nedovedit pe care eu l-am numit, ca să nu creez confuzie – NEBUN,  pe cine alegem ???  

Nu cumva sunt șanse mult mai mari ca un NEBUN să își revină în urma tratamentului psihiatric decât un escroc după pușcărie ???   ( În cazul în care ar ajunge acolo pentru că dosarele penale se prescriu și viciile de procedură anulează toate capetele de acuzare…)

Ca cetățean al Absurdistanului, al acestui popor în care infractorii sunt propuși în funcții de demnitate publică, am ales și eu astăzi să fiu în afara legii.  Am intrat în cabina de vot cu telefonul mobil ca să vă pot evidenția forma mea de protest la adresa jegurilor pe care le alegeți continuu de 20 de ani încoace. 

Eu sunt cetățeanul  ALIENAT  MINTAL  (așa cum îi cataloghează CTP pe susținătorii lui Dan Diaconescu – deși eu nu sunt SUSȚINĂTOR ci VOTANT – ATENȚIE LA NUANȚĂ !!!).  Eu sunt cel care a pus astăzi ștampila peste tot pe unde a văzut  PPDD  fără să se uite la numele persoanelor din chenar.  Așa cum fac și vitele care votează partidul lui ION  ILIESCU de cand acesta a confiscat revoluția…  Este meteahna prin care Robert Negoiță – evazionistul cu relații interlope a câștigat Primăria Sectorului 3 în CAPITALA  ROMÂNIEI !!!    Bucureștenii au demonstrat încă o dată că sunt o adunătură de parveniți nenorociți, proști și amnezici…  Îmi e scârbă și rușine să mai ies pe stradă… 

Acesta este căutătorul de comori al sectorului 3:

Dacă Negoiță are acum datorii la ANAF în valoare de 199.143.122 lei, adică aproape 40 milioane de euro, sunt îndreptățit să mă înteb ce datorii va avea Primăria Sector 3 la finele mandatului acestui căutăor de comori…  imobiliare.

Am avut de ales, stimați prieteni și stimate VITE, între Elodia autentică prezentată de OTV și Elodia fake prezentată de politicienii ultimelor două decenii – ”SCHIMBAREA ÎN BINE”…  Nici una nici cealaltă nu au fost văzute până în prezent.  Deși prima a fost declarată oficial MOARTĂ, eu am convingerea că sunt mai multe șanse să apară în carne și oase decât SCHIMBAREA  din sloganul scursurilor USL-iste…   Schimbarea nu poate veni de la infractori !!!  Bun venit, ROMÂNIA,  înapoi în timp în anul 1990 ! Aceleași procente, aceleași caractere… 

Fără respect,

Tuturor celor care astăzi au demonstrat încă o dată de ce Programul Prima Casă are succes,

ALIENATUL  MINTAL  TF 

Reclame

Posted on 10 iunie 2012, in Uncategorized. Bookmark the permalink. 242 comentarii.

 1. @ all:

  http://www.evz.ro/detalii/stiri/proxeneta-fara-inima-si-a-scos-fiica-la-produs-986256.html

  … trist … si la iarna iar vine intretinerea marita …. si asta dupa ce USL a bagat banu’ in piata prin salarii reintregite si pomeni electorale …..

  citat din articol : ”
  Femeia a declarat că le-a obligat pe fete să se prostitueze fiindcă avea nevoie de bani pentru a-şi plăti întreţinerea” …
  😦

 2. @ all :

  mai oameni buni , cititi aici ce o sa pateasca popularia greaca ce are credite in cazul unei iesiri a Greciei din zona euro :

  http://www.zf.ro/business-international/grexitul-salvare-sau-condamnare-pentru-euro-9735290

  citat specific din articol :

  ” Grexitul ar fi devastator pentru popu­laţie pe termen scurt, ratele împru­muturilor urmând să crească la peste 35% după ce noua monedă s-ar deprecia cu mai mult de 32%, potrivit unui raport al băncii centrale elene, citat de Kathimerini.

  Devalorizarea ar forţa autorităţile mo­netare să majoreze dobânzile băncilor cu cel puţin cinci puncte procentuale peste rata inflaţiei. În aceste condiţii, o rată de 660 de euro astăzi ar creşte la echivalentul a 3.000 de euro în noua monedă.”

  …o rata de 660 euro devine (ca echivalent una de 3000 euro) – blocaj total si haos.

  parca asta ar functiona ca argument ca grecia nu va iesi din zona euro …. nu ii cred atat de idioti pe greci (indiferent cat de extremisti ar fi) sa isi dea cu stangul in dreptul in halul asta.

  p.s. acum intelegeti de ce o dadeam eu in stanga si in dreapta ca sa va feriti de credite si sa economisiti ? ca vremurile traite nu sunt sigure deloc (de fapt , ce e sigur in lumea asta pana la urma, nu ?) si poate vin momente dubioase cand o rata de 660 euro poate deveni una echivalentul a 3000 euro !

  ASTA PENTRU AMATORII DE PRIMA CASA SI CREDITE IPOTECARE care nu mai baga odata la cap ca sensul logic dpdv financiar-bancar al unei persoane fizice e sa economiseasca , creditarea fiind apanajul companiilor – pentru a crea locuri de munca prin investitii tehnologice sau in pregatirea oamenilor!

  • @bankerul
   deci syriza trebuie sa nu castige, cam asta „subintelege” articolul.

   • @ avenirv :

    da, a incercat o manipulare Stiglitz sa arate cu degetul cine e „convenabil’ baietilor mari si rai 🙂

    dar uita ceva … chiar pe greci si nationalismul lor exacerbat. 🙂

   • @ Bancherul

    De ce crezi ca nu se mai face public niciun sondaj de opinie cu privire la alegerile din Grecia din acest week-end ??? Ultimul dateaza daca nu ma insel de acum 10 zile cand Syriza era pe la vreo 30 %…

    Manipularile au inceput deja… Un reprezentant teritorial al extremei stangi (Syriza) a declarat ca daca Grecia respinge acordul cu creditorii va fi dezastru… Cu cat o fi fost cumparat nu se stie, cert e ca in urmatoarele zile populatia va fi bombardata cu analize care mai de care mai dezastruoase. Daca nu vor fi cuminti si nu vor vota cu CINE TREBUIE vor muri de foame (bancherii) 🙂

   • @TF

    2 saptamani inainte de alegeri e prohibitie la… sondaje.

   • @ TF ;

    da, cam ai dreptate , au inceput cu prafuri in ochi si intimidari …

    de emotie am mai luat un covrigel in gura … de emotia inanitiei posibile 🙂

    p.s. de ce naiba apar intarzierile alea la postare ? 😦 … am scris ceva @ nepacalita si nu a aparut… si zilele trecute a fost o interziere mare in cazul unui raspuns @ bahamaslove… s-a stricat wordpress-ul ? :)?

 3. @ all:

  articol exceptional, relevant pentru situatia actuala -de citit neaparat
  http://www.marketwatch.com/story/myth-of-perpetual-growth-is-killing-america-2012-06-12?pagenumber=1

  • @ anka:

   multumesc pentru link – dovedeste TOT ce am scris eu in comentariile adresate tie legate de satul romanesc!
   argumente din articol :

   – ”Pentru că, după cum spune un sătean, atunci „ne-am făcut de râs în toată lumea” = dovada de constientizare a bunei masuri si bunului-simt in actiune. Constientizarea erorii create de aparitia unui factor extern acelui sat – spaniolul acela tembel.

   – ”După toate aparenţele, oamenii din sat, chiar dacă au mâncat sau nu din mîna lui Jesus spaniolul în ziua aia de 10 mai 2008, nu s-au înghesuit să-şi vândă pământul. Unii ori că nu erau convinşi, alţii că n-aveau ce da şi gata” => conservatorismul e una dintre caracteristicile unui univers inchis si functional – satul romanesc. Daca se trezeste vreun incult sa zica ca nu e functional sa se gandeasca atent la argumentul continuitatii istorice de-a lungul a sute si mii de ani a satului romanesc.

   -” Dar pământul nu l-am vândut!”, o taie bătrânul. „Pământul nu se vinde, taică. Casa părintească şi pământul nu se vinde”, citează nea Traian” => inca o dovada a stabilitatii si continuitatii ethos-ului satului romanesc o lume unica, milenara si aparte de toate mascarile ce au tabarat peste sufletul romanesc cu mall-uri si fufe arogante si baietei de dorobanti.

   Mai vrei citate din articolul tau ? 😛
   :)?
   eu repet: am pozitia pe care o am , lucrez la varf in banca …dar nu cred nici o secunda in ceea ce traiesc.

   Acestea sunt doar minciuni. Eu, prin constientizarea pozitiei mele si a caracterului lor fals si prin minciuna mea – falsa acceptare a „regulilor’ corporatiste – am in continuare grija sa imi ramana inima si mintea si corpul intregi ..ca restul nu conteaza 🙂 .

   Restul sunt… reduceri la mall-uri 🙂 .

   • @bancherul,
    si eu care credeam ca te-a impresionat urmatorul paragraf :

    „A ieşit un chiolhan în toată regula, s-au îmbulzit sătenii pe stadionul comunal, la petrecere. Reprezentanţii spaniolului îi momeau să semneze că şi-ar vinde pământul cu 10.000 de euro pe hectar, iar sohătenii băgau mici cu zecile prin buzunare, cărau berea şi-n pungi de la dozator.”

   • @ anka:

    am vazut, am vazut … 🙂
    erau si ei simpatici in felul lor … si cu pamantul nevandut si cu mici si cu bere 🙂

    ce poate fi mai fain ? :D?

 4. @TF,
  esti un potential invitat la o discutie cu dl. CTP , ar fi interesant sa te duci sau sa-ti sustii parerea intr-un fel …
  urmareste dupa min.5 , in special:
  http://www.gandul.info/gandul-live/cristian-tudor-popescu-despre-dan-diaconescu-cata-credibilitate-are-un-individ-care-a-condus-o-hazna-televizionista-de-apartament-atatia-ani-de-zile-9736173

 5. @Bancherul

  „conservatorismul e una dintre caracteristicile unui univers inchis si functional – satul romanesc. Daca se trezeste vreun incult sa zica ca nu e functional sa se gandeasca atent la argumentul continuitatii istorice de-a lungul a sute si mii de ani a satului romanesc. ”

  Functional este, ca ii hraneste pe tartanii aia intervievati in articol dar totodata la fel de inapoiat ca o comunitate de talibani.

  Satul romanesc asa cum este el azi este plin de analfabeti, betivi, batrani si ……fel si fel de prosti.

  Tocmai caracterul „inchis” ii defineste extrema inapoiere.

  Din punct de vedere la „o lume unica, milenara” satului de azi ii lipseste tocmai clasa de …………stapani.

  Mosierii / feudalii prin vatafii lor au fost fermentul de continua modernizare a satului.

  Ei sunt cei care au introdus prin anul 1700 cultura porumbului (in timp ce taranoii se inchinau si scuipau in san intrebandu-se „ce o fi ala?”) la inceputul secolului XX, floarea soarelui, prin sec. XVIII rosia (tomata), soiurile nobile de vita de vie (care se culegeau cu botnita) …etc

  Iar in prezent „satul romanesc” este intr-o pozitie …de asteptare.

  Isi asteapta in liniste noua clasa de stapani. Arabi, europeni, asiatici …care sa vina sa le cumpere pamanturile, sa le comaseze, sa faca mari exploatari agricole si apoi sa le puna botnite si sa-i puna la munca. Asta in timp ce bombalaii isi vor face din nou cruci mici mirandu-se ca „ca ce masini are astia!” si „io-te ma cum lucreaza?!”

  Pentru ca „satul romanesc” e compus in prezent din niste vietati de tip neatraian care nu au cum sa inteleaga valoarea reala a pamantul EXTRAVILAN pe care NU il lucreaza.

  Pentru ca majoritatea neatraianilor isi lucreaza numai gradina din spatele casei pentru subzistenta necesara mentinerii caracterului …functional.

  Bancherule, da-te jos din birou si stai 2 saptamani in comuna aia din Calarasi sa-i simti pe viu „intelepciunea” lui nea Traian si „aroma” de la subtiori ……ca tot a venit vara.

  Si va trebui sa te gandesti in mod foarte serios de ce a fost nevoie in 1907, ca tanarul locotenent Antonescu (viitor maresal) sa ordone foc cu tunurile asupra unor „milenari”.

  P.S.

  Si sa stii ca sara pe deal buciumul nu mai suna cu jale ci se aud doar niste manele stereo / dolby.

 6. @ Bancherule

  Te deranjez cu niste intrebari. As vrea sa ma mut cu economia de la ING la o banca romaneasca. Dintre Carpatica si CEC pe care o recomanzi ca siguranta, comisioane, dobinzi leu-euro-dolari, transparenta in comunicare? Tu ce banca mi-ai recomanda? Stiu ca tu esti la Carpatica.

  Multumesc anticipat de raspuns.

  • @ nepacalita:

   sa le luam pe rand ;

   siguranta : ambele sunt sigure dar Cec e clar mai asigurata decat carpatica. Cec are in spate ditamai statul roman. Carpatica are in spate doi nene italieni+investitori nebulosi de pe bursa (BVB) + nea Carabulea care momentan se relaxeaza la racoare vreo 6 luni (fapt care pe mine nu ma sperie, nea Surdu – directorul de la Carpatica e profesionist meserias il stiu bine)

   comisioane – ambele inteapa cam la fel la nivel de comisioane. putin (ca volume) dar sacaitor (ca frecventa).

   dobanzi euro/leu/usd – carpatica e clar mai ok decat cec. tot pensionarul merge la cec ca asa e traditia (din acest punct de vedere cec are un imens capital exprimat ca si credibilitate).

   transparenta in comunicare – carpatica e mai ok ca si cec. probabil ca ii doare mai tare cand le pleaca un client. 🙂

   pe langa cec si carpatica gandeste-te si la a treia banca romaneasca (daca are reprezentanta in orasul tau – banca feroviara – da un google).

   parerea mea e sa utilizezi cel putin 2 banci daca nu toate cele 3 banci romanesti.
   nu tine ouale fix in acelasi cos ca nu e ok ca si strategie (aici ma refer si la banca si la valuta in care iti tii banii).
   si iti poti controla de la distanta banii prin servicii de internet banking (daca faci schimburi valutare pe cont , prin internet banking ai si comisioane mai mici si cursuri de schimb mai bune decat la ghiseu) si prin internet banking poti face orice si ordine de plata si depozite si ce vrei tu.
   🙂
   daca mai vrei sa stii chestii zi-mi.

  • @ nepacalita :

   am dat raspuns , trebuie sa fie aprobat pentru afisare 🙂

  • @ nepacalita : si nu ma deranjezi tu (sau altcineva) niciodata 🙂
   cand ai nevoie de orice ma intrebi fara probleme orice 🙂

  • CEC nu are taxa pe ct. curent e printre putinele de pilda la UNicredit au 7,5 pe luna ! Dobanzile la lei sunt bune.

 7. În Italia, banca BNI a blocat începând de luni 4 iunie 2012, toate conturile clienţilor săi, astfel încât sumele de bani existente în aceste conturi nu mai pot fi folosite de către proprietarii de drept. Aveti bani la banca? Primiti salariul pe card?

  Un poliţist din Milano, client al băncii, spune că nu a reuşit să-şi plătească lucrările service la maşina sa din această cauză. El declară că are doar 20 EURO în buzunar, şi situaţia nu este deloc îmbucurătoare pentru că salariul îl primeşte în contul deschis la BNI…

  Mai multe detalii interesante:

  http://roaim.net.tc/?a=articles&p=553

  In curand si in Romania?

  Ce se poate face daca patronul vireaza salariul pe card, iar banca isi inceteaza operatiunile?!

 8. suntem mai bogati ca americanii. pana si cloacarzii din ferentari sunt mai bogati:

  http://www.capital.ro/detalii-articole/stiri/studiu-fed-americanii-au-ajuns-la-fel-de-saraci-ca-acum-20-de-ani-167652.html

  „Studiul arată că cea mai mare scădere a averii s-a înregistrat în cazul familiilor tinere şi de vârstă medie (35-44 de ani), a căror avere a scăzut, în medie, cu 54% până la 42.100 de dolari. În plus, doar 47,6% din aceste familii au declarat că au reuşit să facă economii în 2010, faţă de anul 2001 când 62,3% din familiile din grupul 35-44 de ani au declarat că au reuşit să facă economii.”

 9. Ar trebui sanctificat Ghetea asta..mai ramane doar o conditie esentiala..

  „Propunere fără precedent a şefului bancherilor: „Clemenţă” pentru restanţierii de bună credinţă”

  http://www.gandul.info/financiar/propunere-fara-precedent-a-sefului-bancherilor-clementa-pentru-restantierii-de-buna-credinta-9737702

 10. Cand eram copil si copilaream in Republica Socialista Romania vedeam ca „ca sa te descurci” trebuia sa fii implicat in politica (unicul partid ofertant pe vremea aia) sau sa ai bani (sa lucrezi in comert, sa faci bischnitza …).

  In ’89 s-a umplut un cimitir cu niste tineri care au murit sa dea jos „socialismu'” ….repede …..pana nu se transforma dracului in comunism.

  Cand nu mai eram copil, in Republica Capitalista Romania, am observat ca „ca sa te descurci” trebuie sa fii implicat in politica (de data asta mai multe partide) sau sa ai bani ( sa lucrezi in comert, sa faci bussiness…).

  Iar acum, dupa 23 de ani inca nu sunt lamurit care e „mai bun” – ori socialismu’ ori capitalsmu’.

  Pot insa sa spun sigur sigur sigur ca e fffffff bine SA AI BANI.

  Dar tot nu sunt lamurit pe latura ……politica.

  Poate ma lumineaza AC si UNU ……….

  Dar as vrea sa stiu mai intai care unde si cum lucreaza.

  • si aici intervine conceptul de tonetar.

   • @AC

    Exact aici intervine. Ca prea adesea am vazut tonetari cu burta mare si buzunarele pline de cash si cadre didactice stravezii de inteligenta, cu buzunarele pline de doctorate dar …in mod total ridicol ……atarnatzi de „banu’ public”.

    Si astia cu „banu’ public” n-au cum sa nu iubeasca socialismu’ si sa nu-i dispretuiasca din toata inima pe aia care au fost suficient de „prosti” sa invete sa se descurce ….singuri.

    Tarisoara noastra e arhiplina de ‘telectuali care nu reusesc deloc deloc sa-si transforme diplomele si doctoratele in fabrici de bani. De aici incepe si scindarea ….politica.

    Si astfel tonetaru’ imputit si redus mintal nu reuseste sa inteleaga cum naiba tara asta e plina de doctori in drept dar are o justitie de kkt, e plina de doctori in economie dar avem o economie de kkt, e plina de doctori in medicina dar avem o medicina de kkt, e plina de doctori in inginerie dar suntem foarte inapoiati tehnologic …..tot ce e stipendiat de stat e de kkt.

    Daca vrei justitie te duci la CEDO
    Daca vrei medicina te duci la Viena la AKH
    Daca vrei masini , ai dealeri germani

    ….etc

    Si cacanaru’ cu toneta cand mai afla si ca din impozitele platite de el sunt achitate salarii catre ‘telectualii astia „de buget” …..pai sa nu-i vina sa faca un pic de evaziune ?

   • dap… si reluam fatidicul an 2008 cu retorica lui turbo-trabant. Eu am mai trecut prin asta. Tu? 😀

   • @AC

    Nu stiu cine e turbo-trabant.

    Eu am mai trecut prin ….. toate

  • BCA, sa nu mai rascolim rahatul. eu sustin ca TOATA clasa politica actuala e formata din escroci ciolanari si rudele lor, si aia de se dau cinstiti sunt pompati cu diverse sume date drept „imprumuturi” sau alte „gift”-uri, sa nu bata la ochi.

   ac e fixat la neuron cu „basimu”. una doua jos basismu. eu zic ca primul pas in a deveni destept e sa realizezi cat de prost esti, si in loc sa injuri paiele din ochii dusmanului sa te uiti la barna din ochiu tau, adica la hotii si escrocii pe care ii sustii, care nu sunt cu nimic mai prejos la vile si conturi in banca, facute „cinstit” fata de confratii de furt basisti. poti s-o arunci pe aia de „natang”..nu toti suntem hoti. pai nu esti tu bre ac hot. sunt aia pe care ai dat cu stampila. eu n-am votat si nu voi mai vota pana nu apar unii covarsitor de cinstiti care sa merite sustinerea mea.

   eu n-am a ma justifica, hotii si escrocii sunt afisati zilnic la haznalele opozante. dar daca functionezi robotic, iti setezi flag: numaiuniiehoti, ca altfel da error si bosd si se arde circuitu.

 11. apropo, tocmai m-au sunat de la o banca mare unde am niste bani prin conturi curente (nu, nu stiu ce sume). cica sa fac o vizita la banca sa mi-i puna in depozite, ca e pacat sa pierd dobanda. ce grijulii au devenit. le-m aruncat cu internet bankingu in nas.

 12. Cum se falimenteaza din imobiliare ..Si la noi sunt inca preturile apartamentelor aberante , pana cand ?

  http://www.capital.ro/detalii-articole/stiri/orasul-care-are-datorii-pentru-urmatorii-7058-de-ani-167668.html

  • @bogdan

   De manual …

   Si of course ….tot socialistii

   • „Pe atunci premier era José María Aznar iar revista britanică The Economist celebra ‘boomul imobiliar spaniol, alimentat de ratele scăzute ale dobânzii şi de creşterea rapidă a salariilor şi locurilor de muncă, într-o economie care merge în pas cu Uniunea Europeană’. ”

    zaeconomist nu este o gazeta socialista, si ii lauda pe atunci.
    GS, JPM, MS nu sunt socialisti si tot de la stat sug.

    parearea mea este: toti „ie” la fel.
    si se lucreaza asa:
    era primul oara un guvern socialist (NDP) din ontario. premierul avea un frate dar fratele era CEO al unei din cele mai mari companii canadeze; deci se lucreaza la 2 capete.
    acum acelasi fost premier este sef interim al liberalilor si trage sa fie sef plin; deci totul este flexibil/fluid.

    deci uitati de idei si percepte (sau cum le zice ca nu imi vine in minte) si fiti preteni cu cei de „dincolo”.

    seamana cu romanika ?

    la fel si la vecinul din sud: cel ce il cheama santorium este cozy cu sindicatele.

    pai asta seamana cu „diversificarea” din investing !

   • Pai, ie la fel si e socialisti pe invers… „privatizati profiturile si nationalizati pierderile”.

    Politicile de „stanga” ale lui Aznar au corespondent in politicile de „dreapta” de la noi, cand s-a adoptat cota unica… intr-o zi de dimineata in prag de integrare UE.

    Astfel, cretinacii au devenit peste noapte solvabili pentru niste rate frumusele.

    Si toata discutia stanga-dreapta e asa ca sa ne dam rotunzi pe blogul lui giurgea si in fata tonetei.

   • nea aristotele, esti rau cand spui adevarul….
    cum pun si eu o figura d’aia zambareata ?
    multz’am.

   • @ avenirv:
    din tastatura 😀

    : ) e 🙂
    : D e 😀
    ; ) e 😉
    : P e 😛

    si tot asa… 😀 cam ca la yahoo messenger

   • @bankerule,
    mutz’am, deci ca in secolul 20. 😉

  • ok, au datorii de milioane, sute de vile in camp si totusi pretul de 95.000 eur !????

   de ce nu sunt la… eu stiu….25 – 30 000 eur ?

   zic ca trebuia sa se construiasca 7000 de case… s-or fi construit macar 500?

   500 * 32.000 = 16 mil fix – si gata datoriile, dar totusi sunt la vanzare la numai… 95.000

   oricat de falimentari ar fi ei… pretul tot nu il coboara…

   • @george

    95000 este pretul la care NU se vand.

    Mizeaza pe nerabdarea sau comoditatea unor idioti.

    Nerabdatorii vor …acum iar comozilor le e lene sa-si construiasca ei singuri cu 20000 bucata.

    Poate, poate, le pica vreun prostan in plasa.

    In privinta pretului, si ei doresc enorm de mult sa-l afle pe ala la care SE VAND.

  • „În 2008, când leul se deprecia față de euro, dolarul se deprecia și el și astfel, prețurile la energie nu s-au inflamat, iar BNR a lăsat cursul să evolueze natural”, a spus Vasilescu.

   Deci recunosc ca bnr nu lasa cursul sa evolueze natural, si ca-l manipuleaza de fapt tot timpul.

   • @ nepacalita :

    dar tu crezi ca ii credea cineva cand ziceau ca nu se ating de curs 😉 ?

    in tara asta tot ce tine de sfera socio-politico-economica NU E LIBER.

    curs liber? Ha! Nu.

    piata libera? – ma refer la orice segment dfe piata de la rosii si castraveti la imobiliare …. Nu – explicatiile stau in Prima Casa pt imobiliare sau cartelurile de precupete si tigani de prin piete la rosii si castraveti… cand intri intr-o piata rar sau deloc vezi vreun out-sider care sa varieze de la media pretului la un anumit produs (rosii, ex)

    economie libera – nu.
    astia la un moment dat se gandeau sa bage mercurialul preturilor. . . si daca ne gandim ca o anumita parte din economie e dependenta de contractele cu statul …. unde e libertatea? nu prea e.

    de politica nu mai zic – nimeni nu e liber acolo. politica de partid se bazeaza pe ideea de inregimentare ordonata , pe ierarhii, ca la armata 🙂 .

    aria sociala ? – 🙂 ….
    hm. nu. in mod sigur nu.

    e doar un mare val de aparenta de libertate….dar ca la desenul animat cu Prikoke …. grajdul putrezit e doar mult mai larg ca inainte de 1989… noi nu avem libertate aici. avem doar limite…largite. 🙂

    zi-mi tu ce e liber din aria socio-politico-economica.

 13. Pupinbasisti, vi se pregateste… ceva…

  http://www.zf.ro/politica/fostul-premier-mihai-ungureanu-pregateste-lansarea-initiativei-de-centru-dreapta-pe-modelul-cdr-din-anii-90-9738427

  E de centru-dreapta. Stanga a fost exclusa. Doar comunistii prespalati care n-au realizat nimic in viata lor sunt acceptati la conducerea… initiativei.

  …este nevoie de o regrupare a dreptei în jurul câtorva principii pe care le poate exprima o platformă comună.

  Da… comuna sa fie cu_cooperare si… de dreapta, bineinteles. 😀

  • cu cat te plateste, breah guzganu? am auzit ca ar fi cam 10 lei derivatu din „basism” identificat per post. altfel nu se iespliciteaza dice pe un articol legat de socializmu de la fraie, tot auzim patefoane stricate cu firu rupt la basism.

   • … imi pare ca bai’țașii care supraviețuiesc ezcluziv din lins în cur deja i-au făcut intrarea lui MRU, comunistu’ de dreapta.

    Altfel, stiam de la postacii pupinbasisti ca „toti e la fel”.

    Te pomenesti ca MRU, comunistu’ de dreapta, e altfel?

   • cap de porc = cap de mucia badea?

    MRU e urmatoarea linie de partid? dupa basism vine mruism si trebuie tinta discreditata? sau ai tu nevoie de ceva ca se topeste cacadeaua cu basismu si nu mai ai ce sudui?

    eu stiu ca tara nu e condusa nici de basism nici de mruism ci de cocleala rosie care tocmai si-a instaurat petardele in locul fostelor petarde. revolutia prostului nesimt it. vrea si prostu poza langa merkel, si sa-l mangaie olande pe chelie. fara austeritate.

   • vad acum… betivul orban acuza tvr info ca „luxeaza” televiziuni profesionale ca „antena3” si „realitateatv”, posturile de inalta deontologie care nu ruleaza pe bani publici…parca banii lu sov si felix sunt facuti din publicitate 🙂
    tvr fu obiect de propaganda pe bani publici. iti lua 2h sa-i dai afara si sa-i bagi la parnau. escrocul ponta le-a inchis conturile de vreo luna si ii tine asa sa fiarba pana ajunge si la tara sa vada prostii cum lupta el cu mafia portocalie. pe de o parte dai lu felix agricultura si pe de alta faci circ si bravezi in praslea cel handicapat 🙂
    inchide-o dracului de televiziune. nu! facem circ sa vaza poporu, dupa care bagam pe baetii nostri rosii. si cu ast s-a terminat. tot televizoru e rosu in afara de cap de porc, prietenu si bazdagania lu mucia, care are 1% audienta dintotdeauana 🙂

   • … mai, il urmaresc pe cap de porc de prin 1998. Ceea ce face labe 1 se numeste prostitutie.

    Pupinbasismu’ altereaza neuronu’.

   • lui cdp ii statea bine la tdf. da’ totusi, n-ai asa nici cea mai mica impresie de asemanare intre latrinele toate? chiar asa…ti se pare ca unii sunt nenorociti si ailalti sunt sfintii?

   • prosteala nu prinde… in cazul meu, 😀

   • poti sa enumeri si tu 5 nume ok din actuala guvernare? sau sa zic, care-s idolii tai din psd si pnl..5,6 oameni cinstiti si demni de aplaudat…aia care nu-s toti asa.

    arata ne si noua ceva bun, de ce nu-s hoti si escroci actualii ci duar basismu. sa nu murim idioti, ca noi nu intelegem.

 14. Grosul votantilor USL sunt aceasi care il votau pe jegosul de Basescu „sa traiasca bine”. In ultimii 4 ani s-au saturat sa ii vada pe oligofrenii portocacanii cum fac praf economia, sa vada toate curvele alde Udrea si Atanase si Lenuta Basescu etc etc…
  Si dc iti aduci aminte Florine intre jegurile FSN-iste se iscau ca motul de la rahat Basescu si acolitii lui pedelisti … nu-i nici o diferenta! Eu ma bucur ca si-au luat-o in bot si in dos!

 15. @ all :

  observa oare cineva ca astia se joaca de-a puterea peste capetele noastre si pe banii nostri ?

  dincolo de vreo preferinta politica sau alta ?

  • @Bancherul

   Nu.

   Suntem foarte ocupati cu stanga / dreapta.

  • pai nu asta fac de 22 de ani? bine, in afara de perioadele de socialism cand a mers totul super.

   • @ unu :

    nu e o chestiune de partid politic nou/vechi…. de stanga/dreapta…. sunt fix aceleasi curve vechi, mucegaite …. de ce va certati de la curve expirate ?

    ce naiba?

   • mai, nu ma cert, poate sunt eu idot si nu vad corect lumea. astept sa ma lamureasca si pe mine ac, unde-s cinstitii din actuala guvernare. de ce badea gadea si ciutacu nu sunt tonomate ci doar cei de labe 1tv.

   • Bancherica, cum ii oprim pe baietzii astia doi ?

    Unu mai are putin si incepe sa tipareasca manifeste anticomuniste iar AC cre’ ca deja a intrat in ilegalitate si exerseaza intens cu mana dreapta ca sa poata trage sirena la Grivita Rosie …

    Daca stau sa ma gandesc ….le-ar sta cam bine impreuna …

    Pai ce ?! USL-ul cum e ?

    O uniune eficienta si mai ales viabila intre stanga si dreapta.

    O treaba de-a dreptul romaneasca.

   • @ unu : nimeni nu e idiot aici. sunt doar diferente de opinii. dar fiecare om are dreptul la o opinie.

   • @ BCA :
    de ce sa ii oprim?
    nu vad de ce.

    dar eu tot nu inteleg cum de mai poate functiona binomul PDL – PSD cu electronii UDMR si PNL fluctuand de colo-colo ca bezmeticii dezindividualizati …..

    … si cand ma gandesc ca la un moment dat aveam viziuni liberale … dar nu ce rahat e acum (sau ce a ramas din PNL) … ma refer la liberalism ca la carte -> ca la nea John Stuart Mill , nu scurgerea asta de acum …

    tot ce inteleg eu din politica actuala e un cosulet de viermi care migreaza din dreapta in stanga in functie de cum cad firmiturile mai rau intr-o parte sau alta ….

    si noi suntem undeva sub ei … sperand ca mai apucam cateva guri de aer in viata asta.

    🙂

    cred ca nu imi place deloc clasa politica actuala

   • @Bancherul

    Oamenii politici romani sunt niste milogi all inclusive.

    Bine, cu exceptia lui Geoana care e un caz mai ..special.

    In realitate toti intra in politica ca sa „se ajunga”.

    De fatzada mai fac declaratii teoretice stanga – dreapta, moment in care ii mai excita pe baietii astia …ai nostri.

    P.S.

    Stai putin ! Monica Macovei ….

    N-as amesteca-o cu politicienii astia de kkt desi si ea e membra PDL.

    Doamna asta are niste c__aie muuuult mai mari decat cele ale multor politicieni romani. Adunate ….

   • @BCA

    Unu tipareste manifeste anticomuniste… staliniste.

    @bancherul

    Nu pot fi superficial. Omul ne spune de ceva timp ca „toti e la fel”, dar e alergic la „basism” si… mai noi… la „mruism”.
    Eu doar am facut lumina.

   • … dap… si mona e different. 😀

    … bine!!!

   • @ aristotelcostel:

    eu ca cetatean roman simplu m-as degraba m-as ingrijora de cati bani din salariu tre sa dau pe vaselina cand m-o lua la futut prin taxe (taxa de trecut strada, taxa de nesalutat politistul de la colt, taxa de basit pe strada, etc… ) guvernul roman INDIFERENT DACA VA FI DE DREAPTA SAU STANGA pentru a colecta banuti pentru a returna imprumuturile ….

    mie imi sta gandul strict la vaselina.

   • „Eu doar am facut lumina.”

    da, ne-ai aratat calea socialismului curat, si ai refuzat sa-ti numesti stapanii, nici macar 2-3 acolo de prasila sa nu ramana lumea fara de cinstiti. tine-i pentru tine ca nu ti-i luam noi. pazeste-i cu d-alde mucia badea gadea&co. macat tonomatele alea „ia” bani. tu iei taxe pentru creditele PC date de puanta si guvernu salvarii nationale.

   • mai, tu te ingrijorezi… acum, dar eu m-am ingrijorat in 2008. De fapt, cred ca m-am enervat cu multe luni inainte sa apara FMI-ul in gura lui… basescu.

    Tot eu a trebuit sa suport retorica basista din 2009 si previziunile optimiste… de iesire din criza, iar cand s-a cacat pe el basescu, in aprilie 2010, cum-necum, a aparut retorica… politicilor de dreapta.

    Le spui inainte ca se duce totul de cacat, esti contrazis, apoi se adevereste… in final… faptul ca esti… comunist. 😀

    Observ, ma bucur… si-mi vad de drum… viata e plina de cacaturi… si multe balegi.

   • deci e bun sau nu e bun puanta ca sa stiu ce votez la tuamna.

   • Mai, in toamna e cu liste, nu-i cu poanta. O singura lista ii asigura lui basescu razbunare din dragoste. Pentru toti basistii on-line imi voi aduce prinosu’ la sutu’ decisiv.

    Nu-i putin lucru sa arati caricatural si sa intri in istoria… patriei ca presedinte… demis.

    Vezi, scriu istorie. 😀

   • „Nu-i putin lucru sa arati caricatural si sa intri in istoria… patriei ca presedinte… demis.”

    nici rusine mare nu-i, avand in vedere caricaturile care infaptuiesc actul de eroism. in special baetii aia din spate, salvatorii neamului si a buzunarelor lor.

    totus as fi preferat sa ne destainuiesti cate ceva din experienta ta pozitiva legata de lumea pulitica. spre exemplu cine ar fi aia care nu-s la fel? se puate? uite cred ca si TF si restul vor sa ne dai niste exemple de verticalitati locale. da nu incepe cu varfu omu si d-astea.

 16. ce parere aveti de imbecilitatea asta?

  „Nebunia austerităţii trebui oprită. Guvernele trebuie să reducă taxele şi să crească salariile. Europa are nevoie de creştere. Guvernul de la Berlin ar trebui să dea fiecărei familii din Germania un voucher de călătorie de 1.000 de euro. Ar trebui, însă, folosit doar pentru călătorii în ţările afectate de criză. În plus, oricine îşi cumpără o casă de vacanţă în ţările din sud ar trebui să primească deduceri de taxe”, a spus Roubini.

  http://www.adevarul.ro/financiar/Nouriel_Roubini-sustinerea_economiei-cresterea_salariilor-scaderea_taxelor-criza_economica-Grecia-Germania_0_717528580.html

  sa vina nemtii sa ne cumpere cloacele. pe vaucere. si marim salarii din ce? magicianu rubinii si smaraldii incepe sa semene a bluf.

  • @unu
   1. asta se vorbea prin state cand a fost pus la punct beilautul
   si au dat bani bancherilor (de fapt bancherii cei mari NU aveau nevoie de beilaut dar de ce sa nu fie bine primit ?!), asiguratorilor (astia da, au avut nevoie de bani), industriei auto.
   se intreba chiar de ce nu se platesc imprumuturile imobiliare cu cele cateva trilioane. si se raspundea cu „moral hazard”.
   poveste veche.

   2. romanika este bine, nu este in liga grecia-irlanda(acolo a fost o manarie pe fata, guvernul nu a vrut bani -a zis clar ca este treaba bancilor particulare- dar a fost fortat sa primeasca)-spania-italia-portugalia(poate). deci nu este in criza.

 17. uitati mizeria ghetea, sub spectrul ramanerii pe drumuri…cu peste 20% neperformanta, escrocul ne vorbeste despre „relansarea creditarii”, mai mult faliti pe tzeava…

  http://www.money.ro/marian-dusan–bancile-ar-trebui-sa-se-focalizeze-pe-relansarea-creditarii_1222569.html

  • s toti aceeasi cloaca de infecti, rude si baietasi de carter pripasiti pe la casa varanului, paunestilor si alti infecti cu „interese media”. au supt toti sub diverse forme din banii furati de sov si restu..de la tatulici, pana la ddiaconecu..cristoiu, nashu…bine..cine a avut si vocatie la supt. cu timpul unii s-au dovedit buni sugaci la ciorapu mogulului motiv pentru care au fost avansati, altii reprofilati la dat limbi in cur, intre dejtele de la picioare…unde o cerea interesu mogulian.

   • Antenistii produc bani din frustrarile basiste.

    Basescu insusi e cel care le genereaza… audienta. 🙂

    Mie, de fel mai obiectiv, mi s-ar parea oarecum aiurea sa angajez latrai gen marean si lupea pe care sa-i plateasca… 8.8 milioane de abonati obligatoriu.

    Ce zici, in contextu’ dat, nu e cam mizerabila retorica ta?

   • @unu

    Cam are dreptate AC. Era o vreme prin 2008 cand si Basescu nega criza, dadea cu pietre in FMI, marea salariile profesorilor ….profesorii aia cu ..bacu’ ….

    Ca intotdeauna, dreptatea e pe undeva la mijloc. Sau mai bine zis – „toti are dreptate”.

    Bine, pe Basescu l-am iertat pen’ ca ulterior si-a mai revenit si a taiat tot ce se putea taia. Ar fi taiat el mai mult ….

    Dar „se” merita sa ne amintim si de un alt idiot economic notoriu: Tariceanu.

    http://www.click.ro/news/bucuresti/EXCLUSIV-Ioana-Tariceanu-Brent-Valmar-casatorie-cununie_0_1412258858.html

   • AC, e parerea ta ca antenistii „produc bani”. conturile varanului sunt pline de pe vremea lui ceasca…si s-au mai umplut prin 2004-2008 cat timp grivco a traficat energie sub obladuirea carmaciului. statisticile anaf arata boomul energetic al lui grivco. asta din laturat e maruntis pentru trompete si bani de buzunar pentru varan. din presa nu se fac bani. in presa se spala bani, si se manipuleaza prostimea dupa nevoi. daca tii orbeste cu unii risti sa cazi in pacat. presa de latura trebuie parcursa toata si extrasi escrocii din toate taberele. numai asa iti faci o imagine clara asupra cocinii politice.

    retorica mea completa e ca toti e escroci. de la iliescu pana la nastase, toti au facut din tvr trompeta proprie (si-mi vin in minte everacii si teodorestii imputiti din copilarie). tvr s-a portocalizat rau, dupa ce toata mediatv de latura, era rosie, adica de prin 2007 dupa ce sov a intors armele. nemaiavand pe nimeni de partea lor pe sticla, labe1 era practic 0, au transformat tvr, banii publici in trompeta lor. cum spuneam, latrinele,irealitatea au la radacina tot banii statului subtilizati de varan si restul escrocilor prin diverse offshoreuri pe consultante, nu-ti mai fa tu probleme ca tvr e banii tai si se hraneste mmarean si mbadea ia bani cinstiti. varanu urmeaza sa-si ia prinosul agriculturii si mi-e ca nu ia cate salarii luara d-alde marean&co pe la tvr ci inmilionit.

   • oameni buni,
    din ce scrieti voi eu inteleg ca toti ce v-au condus de la carmaciul al mare incoace sunt niste imbecili.
    stau si ma mir: cum de au cucerit ei pozitiile si nu oameni inteligenti si curati, patrioti si educati ? daca se ezista asa ceva….

   • @ avenirv

    Știi deja răspunsul dar vrei să-l auzi de la noi – un popor de imbecili nu poate avea conducători decât după chipul și asemănarea lor. Felicitări pentru curajul de a fi plecat din cocina lui Prikoke !

   • sa va spun o kestie:
    stiti ca despre ultimul presedinte bush se spuneau multe referitor la stilul sau de a vorbi, de a gandi, despre cunostintele sale, etc.
    stiti si cum vorbea:
    -propozitii scurte
    -cuvinte simple
    -pauze intre propozitii
    -idei normale, nimic special

    s-au facum multe glume pe kestiile astea. dar un doctorand a avut o idee, sa vada cam cum vorbea bush inainte de a fii presedinte, atuncui cand a fost guvernator. surpriza: discursuri normale, fraze (nu numai propozitii) legate, idei normale dar normal prezentate, nivel de cultura normal, etc.
    explicatia posibila tinand cont ca nu un presedinte scrie cuvantarile, el numai le aproba sau nu, le prezinta, a fost ca a fost o decizie constienta de a folosi un limbaj pe care sa il inteleaga majoritatea potentialului electorat, nu cei din universitati sau academii. si a fost o decizie brilianta: a fost reales.
    de aceea eu nu cred ca cei ce s-au perindat la conducerea romaniei sunt niste imbecili. din momentul in care au reusit sa urce o scara, sa-si atinga tintele inseamna ca, poate nu sunt genii, dar imbecili si prosti nu sunt.
    eu in continuare nu pot sa cred ca oamenii inteligenti din romania, oameni de cultura deosebita sau cu o ratiune cristal se lasa condusi de imbecili !

    acesti smekeri se descurca si deja formeaqza elita romaniei pt vecii vecilor. ei sunt la fel ca si politicienii din vest, dar mai putin experimentati. ei sunt deja acceptati de elitele din vest ca fiind elitele din est.
    dumneavoastra credeti ca politicienii din vest sunt altfel ? daca credeti sunteti naivi.
    sa nu va ascundeti in spatele ideii ca ei sunt imbecili si dvs indivizi cu ratiune superioara (dvs sunteti oameni culti si inteligenti dar ei NU sunt imbecili sau prosti).
    asta ar fii cea mai mare abdicare.

 18. jacobmandriva

  Anuntul corect nu ajuta la nimic ,desi are niste plusuri:
  – pana la urma e un site de anunturi imobiliare. Vine Gigel baga 100.000 cotetzu’ si la anunt se face bâza gramada: „ba esti nebun, ba ce cocina, mama ce tampit esti ” ,etc
  – cu ce ajuta sectiunea de „Cumparari imobile”. Vine Gigel care vinde, vede ce i se oferteaza , iese de acolo si isi pune anuntul tot la pretul lui.
  – nu iti trebuie mult creier sa pui la pret niste miliarde si la fel nu iti trebuie mult creier sa semnezi actele daca gasesti un tampit
  – scaderea pretului nu se face cu o lista de oferte . Nu intereseaza pe cumparator care cere 3 miliarde ca vine unu si ii da 1 miliard. Pe el il intereseaza sa gaseasca un prost cu Prima Casa care sa ii dea 3 miliarde . Si gaseste! Aici e problema adevarata. Ca statul si bancile dau unor tampiti miliarde sa ii arunce pe apa sambetei.
  – la japonezi s-a spart bula imobiliara pe parcursul a 10 ani . Cand cresteau preturile cu 10.000 pe luna nu era bai, acuma cand scad cu 1% pe an e mare realizare.
  – partea buna e ca sunt foarte multe scoase la inchiriere, deci chiriile sunt in scadere, partea proasta e ca la vanzare tot acolo sunt , la prag de 60.000 prima casa
  – cat timp statul tine preturile sus, nu avem sperante. E ingrijorator ca un basculagiu cu 20 de mil pe luna cumpara cu banii bancii si se transforma in referinta. Pai da domle, dar aici in zona s-a vandut cu 3 miliarde ( e Gogu basculangiu care a facut „afacerea”)
  – e urat ca a ajuns capitalismul sa ne faca inumani. „Sa moara pensionarii sa le luam cotetele”, „Sa orbeasca programatorii sa nu mai castige bani”, „Sa se mute la tara saracii, sa ne lase cotetele” , etc. Am ajuns o turma de canibali, orbiti de scop , banul, fara nici un pic de umanitate.

  • @ jacobmandriva

   Anuntul Corect nu poate influenta piata si nici nu si-a propus. O platforma virtuala nu se poate lupta cu mafia bancar-imobiliara… Tocmai a aruncat Victor Ponta 200 milioane de euro fara numar, fara numar din visteria lu’ mă-sa pentru bancheri…

   Dar, Anuntul Corect in scurt timp va zadarnici planurile scursurilor intermediare. E un inceput, zic eu. Putina rabdare! acorda-ne si noua niște credit ! Avem doar 2-3 luni…

 19. „SYRIZA’s Alexis Tsipras has admitted that his party has worked on an emergency plan in case negotiations with Greece’s lenders over its bailout terms break down but insists that the eurozone cannot risk a Greek exit.”

  deci incepe si asta sa o coteasca ?
  parca zicea ca pur si simplu renunta la beilaut, acum vrea renegociere.
  l-au prins cu ceva la mana ?
  i-au aratat pisica moarta ?

 20. Intr-o tara de cretinoizi cine sa conduca institutiile statului decit tot idioti care mai sunt si hoti nesimtiti in afara faptului ca sunt alienati. Li se cuvine orice, oricum, oricind iar vitele ro. ii voteaza, ii promoveaza si se bucura cind calatoresc cu tranvaiul nou prin orasul ciumei.

 21. reactionarul

  „Nu credeam să-nvăţ a muri vrodată;
  Pururi tânăr, înfăşurat în manta-mi,
  Ochii mei nălţam visători la steaua
  Singurătăţii.”

  In ultimii 22 de ani nu am crezut vreodata ca romanii se vor imparti in 2 tabere.Nu ma refer ca unii sunt de dreapta si altii de stanga,ortodocsi si catolici sau tabara celor vor sa creasca preturile la emobiliare versus cei care sustin un trend descrescator.Discursuri, discutii,teorii,ipoteze,polemici au fost dintotdeauna dar inovatia de orice fel a dus la progres.Mare sau mai mic,incet sau lent.La un moment dat am obosit sa mai citesc comentariile pe un subiect strict politic, „Omul revoltat”.
  Am sesizat o „fractura” in opinii, multi dintre cei care au comentat pe tema subiectului de mai sus au asimilat logica si retorica fundamentalismului dogmatic.PUR.
  Nici un individ pana in prezent nu a reusit sa fie stapanul adevarului absolut.Ma refer la natura umana, nu doresc sa intru in discutii si polemici religioase.Domnul Isus mi-a aratat calea de urmat, eu sunt crestin si nu am nici o vaga indoiala.
  Nu toti semenii mei sunt crestini, unii sunt evrei sau mulsulmani.Toti avem aceeasi „dogma” din strabuni dar dupa mii de ani intre noi sunt diferente majore.Valabil pentru cele sfinte si pentru cele lumesti.Mai sunt si multi alti semeni, hindusi,budisti plus alte mii de „dogme”.Cu greu am invatat sa acceptam sau in cel mai rau caz sa toleram „adevarul” real al celorlati.Valabil la nivel individual, de gasca, trib, popor.Nu ma refer in special la noi „romanii”. Sa inteleaga toti cand spun romani ma refer la toti cei care au cetatenie romana si in special la cei care au dobandit-o prin „legea pamantului”.In buletin, carte de identitate sau pasaport scrie clar, Romania.
  Prin randurile de mai sus nu doresc sa se inteleaga ca fac prozeletism religios sau unora morala.De la data aparitia opiniei lui Florin in societatea romaneasca lipsa de intoleranta „politica” sau „religioasa” a continuat.Cei drept pe blog mai putin, s-a mutat in alte medii.
  Azi am obosit.Din nou.
  Totul nu se mai rezuma la simple diferente de opinie.
  ROMANIA s-a „fracturat”

  • Ex-Bancherul

   @ Reactionarul:

   ”’Totul nu se mai rezuma la simple diferente de opinie.
   ROMANIA s-a “fracturat”

   Iei totul prea in serios.
   Din nou. 🙂
   Aceasta aparenta fractura sociala ce are cauze politice (la noi politicul nu hraneste socialul ci se hraneste cu socialul) are printre altele si o alta cauza : e o urmare a individualului „mi se rupe”….cand ai un mare grup social unde la nivel individual fiecaruia (sau macar majoritatii) „i se rupe” apare o ruptura … 🙂

   Na ca am dat-o in teorii sociologice 😀
   am nevoie de o cafea 😀 …

   Acum!
   Ma duc sa-mi fac :D.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: