Regele Moare


Asemeni  lui  BERENGER, personajul principal din piesa lui Eugen Ionesco – Regele moare,  bancherul, dezvoltatorul imobiliar și intermediarul parazit refuză să accepte finalul IMINENT…   Nu vreau să dau dimensiuni MITICE unor astfel de creaturi infecte și inculte dar încăpățânarea de care dau dovadă nu mai are nicio legătură cu ceea ce numim astăzi logică economică sau de orice altă natură…

Între scena pe care se prezintă o piesă de teatru absurd și un târg imobiliar nu mai există nicio diferență.  În fond dacă maestrul Ionesco ar mai fi fost printre noi, și-ar fi văzut zilele astea  personajele la Sala Palatului în deplinătatea caracteristicilor lor. 

Să se întoarcă vremurile de altă dată !!! ”  este strigătul disperat preluat de gunoaiele imobiliare din piesa marelui nostru dramaturg .   Condiția lor intelectuală extrem de precară nu le permite să înțeleagă că mortul la viață nu se mai întoarce…   Singura dilemă de luat în considerare este dacă va merge la cimitir sau direct la groapa de gunoi a istoriei… 

Din nouă miliarde de locuitori, regatul nu mai rămăsese decât cu o mie de bătrâni și 45 de tineri …” Parcă e rezultatul ultimului recensământ de pe la noi, nu ???  

La fel ca personajele din jurul regelui  Berenger, și Radu Grațian Ghețea merge la pescuit dar nu ca să hrănească poporul ci ca să poată cheltui sumele exorbitante câștigate pe seama prostănacilor păcăliți cu ”minimul istoric”…  Pe amărâți îi amenință cu pușcăria iar el își prezintă originile nobile :

http://www.wall-street.ro/articol/Finante-Banci/117803/pranz-radu-ghetea-pescuit-acta-banking-cec-bank-arb.html

Sper să nu exagerez cu incursiunile literare dar cine a citit / ascultat / vizionat piesa lui Molière   – Burghezul Gentilom,  îl poate asimila cu ușurință pe Radu Grațian Ghețea din articolul de mai sus cu monsieur Jourdain…   Mă înșel cumva ??? Parvenitului nu-i mai ajung banii; el vrea și titluri princiare. Dacă nu le are, le cumpără…  Cu 16.000 EUR pe lună de la STAT  http://www.adevarul.ro/actualitate/eveniment/De_la_20-000_EUR_la_1-000_EUR_0_208179621.html   ( CEC Bank ) si inca alte zeci de mii de la Asociatia Cămătarilor din Romania aș putea sa-mi cumpăr si eu un atestat documentar din care să reiasă că intr-o viată anterioară am fost Napoleon…

 Noblesse  oblige a… mentir, monsieur Nuțu Grațian Cămătaru’ !!!

Paralele cu absurdul clasic sau modern ar mai fi destule dar nu vreau să vă fac capul calendar cu lucruri pe care probabil deja le știți…

Dincolo de logica economică pe care mizeriile Mafiei Bancar-Imobiliare o ignoră mai este și logica divină care nu ține cont de manipulări, de bilanțuri trucate și de ajutoare de stat…  Când se întoarce roata, nimeni și nimic nu mai poate opri justiția universal valabilă. 

Eu nu am fost la bâlciul imobiliar din acest week-end.  Știam exact ce va fi și plus de asta sunt prea scârbit ca să-mi mai pot păstra calmul în fața unor jeguri care coborâte din JEEP au impresia că dețin adevărul absolut. Specimenele pe care dumneavoastră le-ați abordat și ale căror răspunsuri v-au dat încă o dată măsura caracterului lor infect sunt cam aceleași la fiecare eveniment …  

Reportajul făcut de Diana State de la ”Adevărul” mă scutește pe mine de orice considerație directă legată de Projeg Expo 2012 :

http://www.adevarul.ro/financiar/imobiliare/Targurile_imobiliare_au_devenit_muzee_0_661734086.html#

Nu pot să vă spun că ”regele” moare într-o oră și jumătate așa cum se întâmplă pe scena lui Ionesco.  Cert este că Mafia Bancar-Imobiliară are zilele numărate.  Nici prostănacii Prima Casă nu se mai înghesuie să plătească pentru un coteț din Popești Leordeni 1.000 euro / m.p.   Cât despre oamenii cu economii, cei care nu vor să cumpere cu bani din viitor, ei bine – ei pot aștepta, pot trăi și fără act de vânzare-cumpărare în țara în care dacă nu ești proprietar nu exiști…   Timpul curge în favoarea lor pe când MONUMENTELE  PROSTIEI  ridicate de oligofrenii  care l-au luat pe NU în brațe se degradează constant și necesită mulți bani pentru întreținere…  La fel și cotețele vechi comuniste pe care paraziții societății – agenții imobiliari le promovează cu prețuri fantasmagorice… 

Din ce am auzit și am citit, potențialii clienți care s-au perindat pe la Sala Palatului au început să aibă ATITUDINE.  Și chiar dacă nu le-au spus direct dezvoltatorilor imobiliari ce gândesc, faptul că au privit ca la MUZEU denotă o conștientizare a realității economice românești.  Noi, cei de pe tavanulfals, avem un rol educațional pe care trebuie să îl ducem mai departe.   

Reclame

Posted on 12 martie 2012, in Uncategorized. Bookmark the permalink. 303 comentarii.

 1. Bancheru dixit: „am prea multi bani stransi, sunt prea liber de datorii, am prea multe contacte la prea multe nivele si am o viziune mentala, emotionala si intuitiva prea larga ca sa ma mai atinga ceva… Am ochii larg deschisi, sunt liber si puternic! Si cresc accelerat!”

  „probabil sunt un atat de bun organizator incat sa fac probleme prin ce miscare as putea coordona si declansa… am contacte, am bani, am cap si viziune …”

  Unii ar putea numi asta grandmanie, altii ar putea-o numi schizofrenie!

  „ma luasera nervii ..au murit aia la revolutie in ’89 sa se trezeasca neterminati sa induca aluzii si frici …”

  Ce naiba? Te ambalezi exponential, omule! Pe urma te trec frisoane! Pe bune, e o chestie clinica care necesita tratament de specialitate. Altfel, odata cu inaintarea in varsta lucrurile pot degenera si in loc sa-ti savurezi prosperitatea pe plaja unei insule tropicale, poti sa ajungi sa-ti iei un numar de ordine de Napoleon intr-un ospiciu de-al nostru, neos.

  P.S. Iar pentru sclavi ai Bancherului precum GM, chiar nu am niciun comentariu. Isi stie prea bine locul in ecosistem si nici macar nu indrazneste sa gandeasca cu capul lui: „si ce mai zici, bancherule…..”, „cum o sa fie aia”. Sluga prin definitie.

  P.P.S. Dar sa nu fiu inteles gresit: sunt perfect de acord cu tezele vehiculate pe blogul asta privind mafia imobiliar-bancara. In schimb, nu-mi place fundamentalismul, talibanismul unora si senzatia lor auto-indusa potrivit careia cu cat aberezi mai fantasmagoric cu atat te apropii mai mult de nirvana.

  Pana la urma, nimic nu e nou sub soare in ceea ce priveste jupuirea fraierilor – adica a noastra, a tuturor (cat ai fi de destept, tot cotizezi indirect catre unii sau altii). Interesant este ca schemele de fraudare din ultimii 20 de ani pot fi impartite in doua mari categorii:

  I.

  – 1990 – devalizarea cotizatiilor depuse inainte de 1989 pentru automobilele „Dacia”;

  – inceputul anilor 90: – anularea economiilor ante-revolutionare prin inflatie galopanta;

  – mijlocul anilor 90: CARITASUL;

  – privatizarile dubioase – intreprinderi;

  – falimente bancare: Bankoop, Banca Carpatica, Bancorex, Banca Agricola;

  – SAFI;

  – inceputul anilor 2000: FNI;

  – integrarea europeana: in sensul ca de ani buni mai mult contribuim la bugetul UE decat accesam.

  II.

  – continuarea privatizarilor dubioase – companiile strategice;

  – escrocheriile imobiliar-bancare de care vorbim aici.

  Adica, prin escrocheriile din categoria a II-a, prin deosebire de cele din categoria I, s-a furat si din veniturile din VIITOR.

  Si acum, intrebarea de zece puncte: care o sa fie noua schema de escrocare dupa ce schema imobiliar-bancara va fi epuizata?

  • @ ONPCSB: hmmm …..
   pendulez intre a-ti da sau nu un raspuns dupa modul in care mi-ai raspuns…. mie si tuturor celor de aici ca internetul nu e ceva,…asa …intim..e un spatiu cat se poate de public.

   daca as fi grandoman , nu as posta aici …. grandomanii sunt prin excelenta autosuficienti, deci nu pot purta dialog, ci doar monolog…dupa cum vezi , eu pot purta un dialog cu diversi amici de pe aici si nu numai 🙂

   daca as fi schizofrenic ar fi si mai grav ca nu as putea lega doua fraze sau 2 idei cu sens …zic eu:) ….

   nu dragul meu …. ce am scris mai sus a fost intr-un moment de…emotie, de nervi sa-i zicem …

   „sclavi ai ai Bancherului precum GM” …. mai dar tie nu ti-e rusine asa un pic? GM am inteles ca e mai in varsta ca mine si o avea omul mai multa experienta de viata decat mine …ai fost chiar nesimtit la faza asta si ar trebui sa ii ceri scuze lui GM! Nesimtitule!

   gata! mi s-au terminat rezervele de rabdare … du-te si fa sclav, grandoman , taliban si schizofrenic pe altii … nici macar nu ai vehiculat idei de calitate ca sa imi pun problema daca intr-adevar se merita sa ma supar sau daca am ceva de invatat de la tine. Gata.
   Nu imi place sa ma cert cu cineva. Ma stresez aiurea si nu castig nimic.

   • Prietene,
    Cu totii, toata omenirea, suntem sclavii BANCHERILOR, indiferent daca avem credite sau nu, pt ca ei regleaza fluxul de bani din economie si implicit din buzunarul nostru
    🙂

    Deci nu-l judecat prea aspru 🙂

  • Ai uitat TVA-ul de 24%, coplata serviciilor medicale deşi plăteşti şi asigurare, consumul forţat (diverse chestii obligatorii gen cauciucuri de iarnă acum, trusele medicale în urmă cu câţiva ani, isteria cu vestele reflectorizante), taxele de drum (inexistent), preţul kilometrului de autostradă imaginară, taxa auto în toate formelei ei, contribuţia la sistemul de pensii de stat, toate micile abuzuri făcute de stat pe principiul că nu se revoltă nimeni, iar de cei 0.01% care se rezolvă, doar 0.005% au câştig de cauză într-o instanţă, numărul impresionant de funcţii politice în organizarea statului, diversele taxe şi comisioane care mai de care mai imbecile rezultate din birocraţie şi lista poate continua.

  • „Oricum, pentru impresia artistica noi o sa continuam sa te identificam ca bancher, iar tu o sa continui sa ne oferi analizele economice si financiare cu care ne-ai obisnuit. Deal?”
   „NOI” la cine te referi ?
   Noi, citititorii de pe acest blog,indiferent de ce este cu adevarat bancherul,ii apreciem comentariile sale pertinente,si-a declinat identitatea,tu de ce nu o faci ?
   Te retin cumva gradele ???
   Si ce te-a deranjat asa de rau, suferi pentru sistemul bancar sau pentru ce sistem ?

   • @ alien: lasa-l pe individ (ONPCSB), e dus …

    nu mai conteaza ….
    nu conteaza ce a zis … ci mai degraba atmosfera indusa de ce a zis si atacul insidios la libertatea de exprimare …un nesimtit!

  • @ insinuantul ONPCSB:

   Poate ca ar fi mai bine daca in Romania, in general, dar si aici pe blog, in special, fiecare om ar „ataca” si combate ideea si nu persoana. Se pare ca asta nu se va rezolva prea curand pe aceste taramuri minunate.

   Nici mie nu-mi plac „fundamentalismul si talibanismul unora”. Aici cred ca suntem de acord. In schimb exista cel putin o diferenta intre noi: mie nu-mi plac nici turnatorii, delatorii, insinuantii si cei tari in gura din spatele ecranului. Cei care, dupa ce-i dezvelesti de „schmeckerie”, schelalaie si latra batand in retragere. Sunt inutili, neplacuti de marea majoritate, dar si necombatuti si neagresati decat de cativa. Pentru ca asa se procedeaza in ro si in maina 311: cand unui semen i se fura ceva, sau este amenintat cumva, peste 99% din autobuzul de altfel plin se face ca are alta treaba in loc sa intervina energic majoritari fiind… Dar cu astea deja ne-am obisnuit. A devenit natural, normal.

   Desi stiu ca ai sa te miri, iti spun ca n-am sa ma supar pentru apelativul de sclav pe care mi l-ai atribuit. Daca m-as supara pentru toti prostii (si incompetentii – daca esti cumva din sistem intr-adevar – desi ma indoiesc) ca tine unde as ajunge?!? Mai mult chiar: accept titulatura de sclav al Bancherului fie si numai pentru ca este printre putinii, extrem de rari, care aduc ceva plus-valoare informationala aici la Tavanulfals pe blog (si este printre si mai putinii care contribuie civilizat, argumentat si calm la ridicarea nivelului de cultura economica a majoritatii de inculti, din acest punct de vedere). Marea majoritate, de fapt majoritatea covarsitoare, doar latra inutil sau urla la luna aici pe blog, asa cum am observat ca poti si tu sa faci.

   Ideea este, cred eu – dar s-ar putea sa si gresesc, sa schimbam calmi si civilizati informatii utile, respectandu-ne unii pe altii. Sa facem un bine celor cu o gandire similara in legatura cu imobiliarele sau adiacent. Sa ne ajutam intre noi, fara sa ne amenintam, agresam sau sa ne aratam muschii (flescaiti la unii…) unii la altii.

 2. Dar de astea doua ce ziceti:
  http://www.tocmai.ro/bucuresti-apartament-3-camere-baba-novac-3078822.html
  vs
  http://www.tocmai.ro/bucuresti-apartament-3-camere-in-zona-baba-novac-3101713.html
  O agentie cere 62000, alta agentie 58500, proprietaru oare cat o fi cerut? Dar nu mai are loc de paraziti…

 3. http://www.capital.ro/detalii-articole/stiri/adrian-vasilescu-bnr-nu-avem-cum-sa-scapam-vom-fi-in-recesiune-la-31-martie-163029.html

  Adrian Vasilescu, consilierul guvernatorul BNR, consideră că România nu poate evita “recesiunea statistică”, iar la 31 martie sau la jumătatea lunii aprilie când vor fi publicate datele pentru primele trei luni ale anului vom vedea că economia a înregistrat două trimestre cu minus.

 4. 1. Credeti ce vreti, fratilor! Reactia Bancherului la afirmatiile mele de mai sus este extrem de dezarticulata.

  Este evident ca Bancherul are o problema de medicatie (ori a intrerupt-o temporar, ori trebuie modificata pentru ca nu-si mai face efectul). Sper ca a depasit faza de negare si a cerut la timp ajutor de specialitate.

  Oricum, important este ca undeva acolo el este constient de faptul ca pe termen mediu starea de sanatate mentala i se poate deprecia tot mai mult. De aici permanenta angoasa din scrierile sale. Restul, mafia bancara etc., nu reprezinta decat un construct prin care incearca sa-si canalizeze si sa-si tina sub control aceasta angoasa.

  Si noi trebuie sa-l ajutam sa-si constientizeze derapajele si nu sa i le potentam!

  Ati vazut filmul „O minte sclipitoare?”. Mai tineti minte cum momentele de stralucire alternau, la inceput cu o frecventa mai redusa, cu cele de bezna? Si apoi ce a urmat? Bezna aproape completa…

  Repet, imi plac analizele lui economico-financiare. Sunt, de asemenea, de acord cu pozitiile lui referitoare la alianta nociva dintre stat si banci, la nivelul extrem de redus de pregatire al agentilor imobiliari, la naivitatea cumparatorilor de imobile care continua sa „consume” produse toxice.

  2. Insa, va propun sa vedem cauzele care au dus la aceasta situatie. Intr-adevar, este simplu sa gasesti vinovatii in afara. Ceilalti sunt intodeauna de vina.

  O populatie cu o pondere a analfabetilor in crestere si preocupata de subzistenta cotidiana ca cea a Romaniei, tracasata in permanenta prin zvonuri alarmiste si agitata printr-o media care exacerbeaza instinctele primare, nici macar nu mai poate fi numita o populatie. Cel mult, este o masa de manevra. Natiunea este la ani lumina distanta de starea noastra de fapt deoarece natiunea implica o anumita constiinta civica.

  Putem spune ca statul este de vina ca a distrus educatia in ultimii 20 de ani si acum culegem roadele acestei campanii sistematice de distrugere. Insa statul suntem noi (scuze pentru sofismul involuntar): intr-adevar, compromisurile noastre zilnice, lasitatea noastra cotidiana, indolenta noastra si alegerea variantelor caldute – toate astea insumate inseamna statul pe care tot noi il tot acuzam ca este vinovatul principal pentru situatia in care ne aflam.

  Care este alternativa? Rezistenta individuala, exprimata deschis intr-o mare de lasitate, te duce aproape sigur catre alineare (institutionalizata sau nu, asta este o nuanta care nici nu mai conteaza). La fel, rezistenta individuala disimulata in docilitate te erodeaza in timp prin asa-numita „dubla gandire” (vezi cazul de la punctul 1)

  Alte solutii? La modul ideal, o solutie poate fi aplicarea sintagmei banale potrivit careia: „nu poti schimba lumea, dar poti incepe prin a te schimba pe tine insuti”. In sensul ca putem incepe prin a ne face fiecare treaba cat mai bine si, in timp, rezultatele se pot vedea. Insa, sunt sceptic deoarece in ultimii ani am pierdut prin emigrare cateva milioane din populatia activa, dinamica, care putea sa reprezezinte masa critica prin care se putea imprima un alt curs proceselor in care suntem angrenati.

  Vorbiti de credite pe 30 de ani, dar eu nu stiu daca mai dau 50 de ani de existenta la formula politico-teritoriala in care functionam in prezent. Este deja un truism ca „afacerile” imobiliare cu credit au reprezentat pentru marea majoritate a populatiei o capcana. Insa sa vedeti ce o sa urmeze pe termen mediu, cand controlul rezervelor alimentare va face diferenta dintre viata si moarte.

  • @ ONPCSB

   Cred ca ai putea sa polemizezi cu ”Bancherul” si fara trimiteri la Obregia. Nu e genul de manipulator ordinar si nici nu il suspectez de rea vointa. Faptul ca lucreaza intr-o institutie de credit nu inseamna ca merita oprobiul public.

   Formula ”Mafia bancar-imobiliara” mi-o asum in totalitate. Nu-l acuz pe ”bancherul” de meschinarie doar pentru că este o mica rotita in cadrul acestui sistem mafiot generalizat… ma intreb cati dintre noi cei de pe aici ar renunta astazi la un post de 2-3.000 de euro si si-ar prezenta demisia pentru ca este IMORAL sa iti castigi existenta la departamentul de…. executări, sa zicem ?

   Spuneai bine mai devreme ca primul lucru pe care trebuie sa-l facem pentru schimbare este sa incercam sa ne slefuim pe noi insine. Eu cred ca aportul pe care il are aici pe blog da masura laturii lui umane. Mister ONPCSB, compromisul este legea coexistentei. Sa nu cautam perfectiunea pentru ca ”traim in cea mai buna dintre lumile posibile” este un concept filosofic si atat.

   Am inteles ideea cu ”varianta călduță” dar revin la ideea cu ”să arunce cu piatra cel fără de păcat…”.

   Repet – poți să ai și un dialog constructiv. Altfel se poate intoarce replica aia cu medicatia si ajungem la talibanism desi il negăm cu toată ființa.

   S-au perindat multe mizerii imobiliare aici pe blog, mizerii pe care le-am tratat si eu cu aciditate dar hai sa facem diferenta dintre buna-vointa si rea-vointa. (parca asta era suprema intelepciune, nu ?)

  • @ ONPCSB: un singur lucru iti mai zic pentru ca nu meriti mai mult.
   Un om trebuie sa isi merite cuvintele ce ii sunt adresate.

   Stii cand mai era utilizata frecvent asocierea intre respingere sociala, marginalizare si posibilitatea cuiva de a fi considerat nebun?
   … hai iti dau o sansa, gandeste-te….

   Iti zic eu: in comunism in anii sai de glorie locala… anii ’70-’80 …. sub comunisti ajungeai ori la puscarie ori la nebuni daca nu erai ok cu sistemul….

   Mai omule, daca ai o varsta avansata … poti sa te duci direct sa te culci …de tot. Vremurile au evoluat si abordari ” a la anii ’70-’80” nu isi mai au locul aici …

   Daca ai o varsta relativ tanara e grav…inseamna ca parintii tai si-au batut joc de tine avand in vedere cum ti-au cizelat gandirea si personalitatea (poate au vrut sa faca o gluma si nu le-a iesit:D) … poate lucrau in structuri coercitive (armata, securitate, politie) si pur si simplu le-a iesit in cazul tau acest mod de a gandi fara intentie…

   Eu de invit civilizat (vezi nesimtitule, nu te-am mai injurat!…) sa iti acorzi momente de libertate a gandirii parcurgand mai multe articole de aici si comentarii … si sa intelegi ce inseamna a comenta si a posta si a te exprima fara a da cu parul, cu bata ….

   Exerseaza civilizatia superioara si aerul tare , de la inaltime al libertatii interioare !
   Om mic!

 5. Coana Urzica reloaded. Sa se ia de mana cu d-na Mihaela Ochiana ca prea sunt suflete pereche cu articolele lor astea imobiliare.

  http://www.capital.ro/detalii-articole/stiri/secretul-regilor-locuintelor-intr-o-piata-destramata-162970.html

  Cei mai mari zece dezvoltatori de locuinţe din România, cu activitate concentrată în mare parte în Bucureşti, au finalizat până acum un număr de 14.570 de unităţi locative, împărţite în 28 de ansambluri rezidenţiale de proporţii, majoritatea construite în ultimii cinci ani

  Peste 10.000 din aceste apartamente au fost construite de investitori români, printre care cei mai notorii sunt Dan Ioan Popp, fraţii Negoiţă, Valentin Vişoiu şi Dumitru Bucşaru. Aceştia au fost tentaţi de zona construcţiilor încă din anii `90 şi au ajuns rapid în clubul restrâns al celor mai bogaţi 300 de români. Până astăzi, cei zece grei au vândut 11.983 de apartamente finalizate, conform datelor furnizate de aceştia revistei Capital. Interesant este că aproape 45% din totalul apartamentelor absorbite de piaţă au fost vândute în perioada 2009-2012, adică în plină criză financiară.

  [LM] Comparativ in cifre, adica cam aprox. 20-25% din toate imprumuturile date prin PC.

 6. Peste 80% nu aveau certificat de mostenitor, dar au primit despagubiri. Ce ar mai fi de spus? Oricum nu revolta pe nimeni ca se deturneaza fonduri din impozitele si taxele platite de noi sa ajunga la „baietii destepti” fara certificate de mostenitori:

  http://www.zf.ro/burse-fonduri-mutuale/guvernul-ia-la-scuturat-anrp-autoritatea-care-a-gestionat-despagubiri-de-3-mld-euro-9400114

 7. @opmcsbxxxyyyzzz

  tati daca vrei sa comunici ceva pe acest blog te ascultam si dezbatem dar nu te lua de oamenii pe care nu ii cunosti.Daca esti pregatit profesional sa dai cerificate de nebuni, dute si aplica la Balaceanca pt un post de examinator sef,faci si tu un ban gramada ca nu ai cum sa dai gres.
  Te pupam pe portofel, ura si la gara…

  • @ cristy; chiar ar face bani gramada… cate un criminal care scoate arma si trage in momentul 2 dupa ce face chestia asta ce crezi ca incearca? sa se dea nebun sa ajunga la spital, nu la inchisoare….

   asa e … ai zis-o bine..ar curge cu bani daca s-ar reprofila ..probabil ce ar face in noul job s-ar plia si relativ bine pe profilul sau moral 🙂

 8. @ONPCSB

  Intr-un stat securist e gretos sa vorbesti despre dualitati.

  Te suspectez de cretinism, iar daca mai repeti marota ca statul suntem noi toti, nu voi mai avea niciun dubiu ca esti un cacat din sistem sau un prostovan din afara lui. 🙂

  Statul roman e alcatuit de multimea securistilor cu influenta, bine ancorati atat din punct de vedere genetic, cat si din perspectiva dezvoltarii personale in cadrul unor gasti de otrepe rurale.

  Prin implicare directa in asa numitul „mediu virtual”, am (noi… multi altii) incitat la… autoeducare, iar bulgarele a inceput sa ia proportii.

  Populatia nu este saracita si prostita de ea insasi. 🙂 Otrepele securiste au grija de asta, securistii care constituie statul, securistii care-ti dau peste mana atunci cand incerci sa te implici, securistii care te descurajeaza, in general, sa incurci „bunul mers al lucrurilor”.

  … daca fiecare ne-am face cat mai bine treaba… si atat, de-al de gaunoiu va continua sa se reproduca la varful piramidei, statul urmand a fi inlocuit cu un „parteneriat public privat” 🙂 care sa stabilizeze si sa legalizeze jupuirea omului de catrea japita securista favorizata de mostenirea genetica si aderenta la haita.

  Solutia nu poate fi alta decat constrangerea politicienilor sa desfiinteze… statul securist. Dar asta se va intampla dupa atingerea masei critice de neprostiti.

  http://www.curierulnational.ro/Piata%20bursiera/2012-03-16/Cum+scapam+de+%22capitalismul+de+prietenie%22%3F

  • @ AC : extrem de la obiect si corect comentariul tau.

   Ce s-a intamplat in piata universitatii asta iarna nu a fost o gluma. A fost o miscare anti-sistem incet-incet redusa la tacere si confiscata de magarii din politica.

   Asta a fost nesansa politicienilor – confiscarea….

   Cand oamenii se aduna si pun de o manifestatie relativ civilizata , e ok. Dar daca nu sunt lasati sa se desfasoare si miscarea le e confiscata a doua oara nu mai sunt civilizati… a doua oara dau cu bata! …

   dar de unde sa stie politicienii asta???

   dinozauri comunisti in curand o sa fiti sparti…
   voi si sistemul vostru infect plin de speculanti si jupuitori – aici intra si Prima Casa si combinatiile dezvoltatori imobiliari-politicieni si toate celelalte magarii nenumarate din acesti peste 20 de ani de la 1989 …

   voi, copiii vostri , nepotii si verisorii vostri si toata pleiada de rude infecte o sa v-o luati BIG TIME !!! … o aveti promisa de la generatia mea (astia de 20-35 de ani care au refuzat sa isi abandoneze pamanturile lacustelor ca voi si au continuat sa se formeze si sa creasca aici, in Romania) …

   generatia mea care nu vrea sa se care in alta tara sa fie cetateni de mana a doua acolo …spalatorii de wc-uri din Marea Europa…. !
   generatia mea care sta pe pamanturile acestea, in Romania, si vrea sa ramana aici!

   O sa v-o luati fraierilor! … 🙂

   • Ce te face sa crezi ca si-o vor lua in final? Speranta ce moare ultima? in binele care la final va invinge? Dumnezeu? Alinierea planetelor din 21.12.2012?
    Sper din toata inima ca generatia noastra sa nu fi fost sacrificata in van, cel putin, ramanem aici pe aceste pamanturi, incercand sa ne pastram demnintatea si credinta, ceva ce nu ne pot lua, incercam sa ne pastram cat mai putin prostiti, si sa nu facem celorlalti ce ne fac ei noua. Asta e ideea. Sa nu propagam modelul infect mai departe. Pare usor, dar e cel mai greu lucru.
    Va felicit pentru demersul vostru!

   • Oana,
    Imi permit sa intervin pentru ca imi place cum gandesti.
    Iti spun cum procedez eu, peste tot pe unde merg, scriu, vorbesc, particip: incurajez ceea ce-mi pare a fi corect si normal pentru tara si poprul asta si descurajez agresiv toate atitudinile nelalocul lor. Si fac asta de vreo 20 de ani. Probabil ca voi mai face asta inca aproximativ 20.
    Daca ar face asta mai multi care gandesc ca noi poate ca intr-o zi foarte apropiata Romania va arata asa cum ne dorim.
    Daca stam impasibili si nu reactionam tara va ramane in ghearele incompetentilor, incultilor si hotilor care ne stau in frunte de 20 de ani. Dar si in ghearele „schmeckerasilor” de doi bani facuti la apelul bocancilor securistilor care au stors tara de resurse de tot felul sau le-au vandut corporatiilor pe 2 lei.
    Curaj si atitudine – asta zic eu ca ar fi reteta. Transmise din gura in gura! Citeste si da mai departe!

   • @GM
    Laudabila initiativa, dar populatia a scazut cu 2.6 milioane in 10 ani… Si probabil va continua sa scada in ritm accelerat. Cei care pleaca sunt tocmai cei dornici de munca, disperati, descumpaniti de caracatita comunisto-securista de aici…
    Vom pleca tot mai multi… Din lipsa de bani, case, servicii publice decente…

   • @ Draga Oana, asculta-ma cu atentie …

    Cei ce conduc acum sunt urmarile hibride ale hoiturilor comuniste pre-’89 …. chiar daca au carnea tanara si proaspat plimbata prin „Ioropa” si parfumata cu parfumuri scumpe si imbracata fin, cu Versace si alte kkt-uri de gen …. sub acea piele zace aceeasi soparla rece neo-comunista…la nivel de atitudini si mentalitati, la nivel de viziune asupra vietii ….

    Foarte pe scurt Oana: comunismul nu e tipic pamanturilor noastre …a fost importat de la „mujicii” nespalati rusi si de la bolsevicii ce umpleau crasmele moscovite ordinare si complotau impotriva exploatatorilor regali rusi ce detineau uzinele si fabricile unde ei apucau sa lucreze … de aici s-a nascut ideologia sub-umana a saracilor (ma refer la socialism si comunism) care a napadit jumatate de „Ioropa” …

    ceea ce cunoastem noi acum in Romania, din partea progeniturilor neo-comuniste este varianta derivata, destructurata si deformata a comunismului distrugator de Romanie …. pusa intr-o forma local agreata (mai tii minte expresia iliesciana „capitalism original’, de cumetrie?) de urmasii golanilor mujici comunisti….

    insa ceea ce cunoastem noi acum e o varianta destructurata si destructuranta a comunismului de pana in 1989… destructuranta de la valori morale la valori materiale (uzine si fabrici) … prin caracterul sau acid, distructiv acest „ceva” nu poate duce la creatie, la realizarea a ceva … va sfarsi prin a se auto-destructura in cel mai dur mod … tocmai pentru ca exploateaza organismul-gazda (acest popor usor iertator) intr-un mod prea dur, prea distrugator, nepermitandu-i sa se refaca din mers, pe masura ce e exploatat …asta va duce la un moment dat la acumularea unei mase critice sociale violente care sa ii arunce in aer, fara diferentiere ….

    chiar crezi ca o gloata stradala violenta te mai cauta de carnet de partid sau te intreaba din ce partid esti cand afla ca esti politician si te ataca ? …. nu, nu o sa te intrebe nimic de nimic … aici duce succesiva indiferenta a tuturor politicienilor fata de oamenii carora ei servesc (noteaza te rog ca nu zic ” pe care ii conduc” ci „pe care ei ii servesc” !!!) … exploatarea, lipsa de dedicare, reaua-vointa aratata, coruptia si finalmente sadismul manifestat fata de propriul popor – toate acestea pana la urma duc la violenta ….

    Oana iata un instrument prin care vei identifica in jurul tau puii de soparla neo-comunista : sunt oameni in general tineri (sub 35 de ani) care considera ca doar prin pile, relatii poti face ceva in viata, care considera incorectitudinea si plicul cu „atentii” principala cale de reusita in viata – ei, fara sa stie, fara sa constientizeze, sunt purtatorii viciati ai virusului neo-comunist ce s-a abatut asupra poporului nostru. Sunt oameni care in mod indubitabil considera ca oricine ar ajunge la putere ar fura …. de ce ? pentru ca mintea lor pervertita ii invata miseleste ca SI EI daca ar ajunge la putere ar fura … si transferand aceasta viziune asupra tuturor astfel impart si responsabilitatea la mai multi oameni, minimizand greutatea ei. Acestea sunt cateva semne ale soparlelor neo-comuniste din jur, indiferent de varsta lor.

    Opinia mea e ca daca in viata de zi cu zi actionam impotriva acestor viziuni (nu impotriva persoanelor) facem un act patriotic in chiar aria personala de autoritate. Curatam jegul din dreapta si stanga noastra, neasteptand sa o faca altcineva.
    Mai vorbim.

   • @ Oana , GM: si ma gandesc pana la urma ca intregul val de falsa realitate tras peste ochii romanilor dupa 1989 e un fel de …. tavan fals cu spoturi luminoase care sa iti ia ochii …. sa nu vezi armatura rece si reala de sub rigips…. asta asa… ca un panseu, dincolo de problematica imobiliarelor …

    asta apropo de numele acestui blog care vine in intampinarea necesitatii adevarului …

   • Bankerule, mentine-te pe linia buna pe care erai.
    comunismul/socialismul NU au aparut in rusia. din bolsevicii ce au condus luarea puterii 1 era rus (dar arata cam asiatic), unul era gruzin.. restul erau…nu se spune ca e….. cel mai de stanga si seful noii armate, numit trotzki (de aici vine trotzkist), era ginerele casei de warburg si nu a fost niciodata rejectat; si stii ce inseamna casa warburg dpv al investitiilor financiare.
    si daca vrei sa vezi cum se lucra intreaba cine erau guban, elias, casasovici, etc in romania interbelica si ce au patit dupa ce rusii au luat puterea ce le-a fost data la yalta.
    sper sa nu ai surprize. si poate de aceea dreapta americana spune despre cei mai mari investitori si financiari americani ca sunt…comunisti.

 9. @AC „crezi tu oare ca cei multi cunosc acest adevar?” sau ca sunt capabili sa il (re)cunoasca? sau daca se va intampla o sa fie prea tarziu…Dumnezeu cu mila

 10. Scuze ca ma bag precum musca-n lapte, insa nu stiu la ce va referiti cand spuneti ca tinerii n-ar trebui sa aplice pentru creditul Prima Casa. Imi puteti explica va rog? Pentru ca eu ma gandeam sa fac acest pas, avand in vedere faptul ca oricum platesc o chirie de 300E/luna, doar ca asa imbogatesc banca in loc de proprietarul actualului apartament in care locuiesc. De plecat din Bucuresti nu se poate, caci aici lucrez, (la privat :P) si cariera pare promitatoare, iar de locuit intr-o cutie de carton in Gara de Nord nu-mi doresc! Sfaturi si argumente pentru a accesa/nu acest program? Multumesc!

  • @andra

   Iti recomanda pentru inceput sa citesti toate articolele de la sectiune „PENTRU NOU-VENITI” (inclusiv comentariile aferente). Sigur vei gasi raspunsuri la intrebare „Imi puteti explica va rog?”

  • @andra
   Cred ca ai descoperit de curind acest blog si n-ai citit nimic din ce s-a scris pe aici. Te sfatuiesc sa-ti aloci timp sa citesti articolele TF, comentariile si linkurile postate in comentarii, toate, de la inceput. Atunci ai sa intelegi ca scopul acestui blog este de a ajuta oamenii sa deschida ochii pentru a nu se nenoroci pe viata, pe ei si familiile lor. Sfaturi si argumente vei gasi citind acest blog. Si daca vrei un argument rapid pentru a nu-ti lua credit Prima Casa, vorbeste cu oameni care deja au acest credit, poate chiar colegi de ai tai, si intreaba-i cum le este, daca si-ar mai lua din nou acum acest credit. Iti pun si eu niste intrebari la care nu vreau raspuns, dar la care sa te gindesti: esti sigura ca peste, sa zicem, 3 ani vei mai avea acelasi loc de munca si acelasi salariu? Cariera ta „pare promitatoare” acum. Va „parea” si peste 10 ani? Esti sigura pe ce vei face si cum vei fi de acum incolo timp de 30 de ani?
   Te sfatuiesc sa citesti mai mult (aici si pe forumuri) despre ce inseamna creditul Prima Coasa, dar nu varianta bancilor, ci a clientilor.
   Aaaa, sa nu uit, mai intereseaza-te si de piata chiriilor, au scazut foarte mult. E foarte diferita chiria de rata :). Cu chirie esti libera, te poti muta oricind, unde vrei. Rata la banca te face sclavul bancii pina la ultima rata. Iar casa nu e e ta, e a bancii, pina achiti ultima rata, cind vei avea probabil 50-60 de ani. Gindeste-te daca vrei sa-ti traiesti viata in acesti 30 de ani sau vrei sa muncesti ca sclavul pentru banca (implicit pentru angajatorul tau), cu pretul de a avea o proprietate la 60 de ani. Iti imaginezi cum vei fi la 60 de ani? Te-ai gindit vreodata sa economisesti, sa aduni macar 25% din pretul unei case?
   Daca te vei gindi (si-ti vei da si raspunsurile) la macar una dintre intrebarile pe care ti le-am pus, atunci bine ai venit printre noi, oamenii liberi si cu ochii deschisi.

  • Pe scurt: Pt ca peste 1-2 ani rata va fi de 150 de euro.

  • andra

   Plec de la ce ai spus tu: cariera pare promitatoare
   In popor se spune: Aparentele sunt inselatoare. Conexiunile le faci tu si singurica pe modelul testelor de stres din sistemul bancar. Tine cont si de inexistenta falimentului personal.
   Legat de rata vs. chirie, in momentul asta chiriile sunt in usoara scadere, iar ratele sunt calculate dupa indici aflati la minimul istoric.
   Costul locuirii toti il platim, numai ca e musai sa alegem cea mai buna varianta, privind in perspectiva si punand in balanta si cea mai nefavorabila situatie, ce doar in aparenta e imposibila.

  • Motivul: in un an doi preturile la imobiliare scad la jumatate/o treime din cat sunt astazi.

   Mai exact cu banii de un logan iti iei o garsoniera in carteire bucuresti.

   Nu de alta , dar sunt multi factori reali pt asta:
   – mult mai multe case decat oameni
   – batrani cu case care mor pe capete
   – pretul de 70 salarii medii pe economie pe un apart bun de 2 camere in centru targului = 17 mii euro
   – de 3 ani tot tipa imobiliarii ca vor creste preturile dar ele scad in continuu

   Deci fa credit peste 1-2 ani , nu astazi. Vei face credit pe juamtate din suma de azi.

   Nu te lua dupa agenti imobiliari sau nebuni care au cumaparat deja: primii ar zice orice doar doar sa le mai vina un client , cei din a doua categorie ar zice orice doar doar face si altu greseala lor care astazi le bantuie si manaca zilele.

  • @ PopescuIon: fix ce ziceam mai sus …

   Popescu , sa stii un lucru ..cand apare un mare ciclu economic de tip bula speculativa undeva indiferent de tara, acolo vei gasi si politicieni..

   unde circula banetul mult , acolo ii vei gasi si pe ei … 🙂
   …nea Negoita e exemplul clasic… ceilalti sunt niste nimeni , mai mici, desi multi ….

   uite; apropo de imixtiunile politic – imobiliar – juridic in tara noastra : stii de faza cu ANRP – cu restituirea proprietatilor confiscate de comunisti …

   Cum naiba ar putea puii reci si vicleni ai comunistilor sa repare sincer o nedreptate facuta de stramosii lor comunistii – dand in mod corect si sincer propruetatile sau banii inapoi celor jefuiti ?!?!?!?!?! Cum au putut exista inocenti ce au crezut asta? ….

   Credeti ca am scapat de comunisti ?
   Va inselati grav si amarnic….

   • Cu cat ii injuram mai mult, cu cat ii jignim mai mult, ei se pare ca mai mult se distreaza, deci totul e un RAHAT. Dar, EI nu vad ca sub izmene miros a kkt si sunt plini de infectie imputita, la fel ca la bordel. Si aici ma refer in mare parte la imobiliare ca despre asta discutam.

   • @ Popescu Ion : ai inclinatii artistice la ce limbaj plastic ai 🙂

    Faza e sa ii izolam…. violenta de limbaj nu ii afecteaza deloc.
    …dar genul de izolare care sa ii lase fara aer 🙂

 11. @GM

  Ma bucur ca faci asta de 20 de ani, si ca vei continua sa faci asta si mai departe. Admir oamenii care lupta pentru un ideal, o idee, cei care fac ceva pentru semenii lor, asa cum face si T.F.
  Aici, acest blog, pe langa ca e un loc unde poti gasi foarte multe informatii stranse din toata media, despre imobiliare, de catre prietenii blogului, mai dai si de oameni care inca mai sunt oameni. Si nu spun ca altii nu ar fi, dar dai peste unii oameni care inca mai gandesc liber, condinditionati de societate si manipularea din mass media, si nu in ultimul rand de familie. Oameni care nu considera ca un apartament intr-un ansamblu nou si o masina foarte tare in fata blocului ii fac mai importanti si mai destepti decat ceilalti.
  Si eu am speranta ca intr-o zi ne vom trezi ca natie, si mi se pare ca incet incet deja am inceput. Dar e un proces de durata.

 12. Epigonilor bancherului: putina emulatie „ntelectuala” baieti, daca sunteti familiarizati cu termenul! Nu mai improscati cu spume, ci incercati sa vi le inghititi! E neutru pentru voi sa va digerati propriile umori, insa pentru noi ne ajuta sa mentinem spatiul public mai salubru.

  Capitalismul de cumetrie din ultimii 20 de ani a dus statul ala deja defect din 1989 in rahatul in care balteste in prezent. Si perspectivele sunt in continuare sumbre.

  Romania a avut si continua sa aiba decalaje acumulate in perioade istorice fata de, sa zicem, standardele spatiului central-european de care suntem mai apropiati din punct de vedere geografic.

  Marile descoperiri din secolele XV, XVI au deplasat axa comerciala a lumii catre Atlantic, iar Levantul (zona pe unde mai existam si noi) a inceput sa intre intr-un con de umbra.

  Influentele turcesti si ulterior cele rusesti nu au avut un efect civilizator, mai ales din punct de vedere ai aplicatibilitatii inovatiilor si al progresului tehnologic.

  De abia dupa 1829 intram in relatii comerciale cu lumea apuseana, iar numai dupa o generatie, in intervalul 1848 – 1859, 100 – 200 de oameni au reusit sa schimbe tara asta radical din punct de vedere institutional (bonjuristii si-au facut studiile afara pe banii parintilor lor, boierii, care au avut pentru prima oara dreptul sa vanda cereale si vite in Europa dupa eliminarea monopolului comercial otoman). Insa, moravurile au avut propria lor dinamica, foarte lenta. Astfel, s-a ajuns la „formele fara fond” in care ne balacim si in prezent.

  Cei 20 de ani de perioada interbelica nu au fost suficienti pentru corectarea decalajelor regionale si pentru o modernizare autentica. Totul a esuat in politicianism si dictatura. Atunci s-a pierdut inca o sansa uriasa, iar factura a fost necrutatoare: teritoriu pierdut, regim de ocupatie, morti etc.

  Pe toata aceasta structura subreda s-a suprapus inca o jumatate de secol de comunism, ideologie care a venit cu propriul sau set de perversiuni (multe de inspiratie central-asiatica, compet straine de ethosul nostru).

  Acum, la alte doua decenii distanta de un alt moment de cotitura din trecutul nostru recent credeti ca stam mai bine? Suntem tot victime, numai ca agresiunile s-au nuantat: nu mai sunt directe, insa rezultatul lor este acelasi, foamete, boala si saracie. Este suficient numai sa va uitati in jur. Iesiti putin din mizeria asta urbana si duceti-va prin satele care apar la televizor numai cand sunt inundate sau cand sunt inzapezite! Aia este Romania profunda, pe care astia acum o „modernizeaza” prin exterminare.

  Voi inca credeti ca inlocuirea retelelor de control securisto-politicianiste va functiona ca un panaceu, si totul va fi nemaipoment? Arhanghelii dreptatii declarate, legionarii, in numai cateva luni in care au detinut puterea in perioada 1940 – 1941 s-au infruptat din averile confiscate si s-au dovedit la fel de corupti ca ceilalti…Voi folositi la un nivel ceva mai spalat elemente justitiare de genul celor folosite de OTV. Totusi, straduiti-va mai mult!

  Sunteti naivi daca ignorati natura umana! Formele de control, din ce in ce mai mult transnationale din ultimele decenii, sunt intodeauna mult mai sofisitcate si mai elaborate decat poate sa le perceapa gloata in timp real. Iar, mintea romanului de dupa, e mintea romanului de dupa.

  Nu cunosc istoricul blogului, insa sunt convins ca multi din „analistii” prezenti pe aici te-ar fi luat la injuraturi prin primavara lui 2007 daca le-ai fi atras atentia ca se indatoreaza irational. Atunci au actionat ca o turma, acum actioneaza ca o turma scuipand unde au pupat si gasind „statul” tap ispasitor.

  Este ceva echivalent cu lozinca „statul/administratia sa asigure locuri de parcare inainte sa dea amenzi pentru parcare ilegala!”. Serios, unde scrie asta? Pai daca ii spui bizonului sa nu-si mai ia masina daca nu are loc de parcare asigurat, nu-i asa ca te umple de spume (exemplul cu Tokyo care iti cere dovada locului de parcare inainte de a-ti inmatricula masina este radical, dar intelegeti care e solutia).

  Remarcile de mai sus sunt in termeni reali. Daca doriti sa discutam in termeni filosofici, putem vorbi de utopii (fanteziile cu cetatea ideala, pacea si armonia universala), despre „mitul varstei de aur” etc.

  • @ONPCSB

   Din 2006 (comentarii la articolele manipulatoare), 2007 (comentarii pe balonul imobiliar)… 2008 (blog) spun… ceea ce spun si acum.

   Sigur, poti sa-ti pastrezi convingerile, dar asta nu te ajuta in privinta ignorantei si prostiei, din contra, le accentueaza.

   Securistii basisti pastreaza spatiul public cat se poate de… salubru, nu era nevoie de inca un cretin sa spuna asta aici.

  • @ONPCSB:

   In comentariul de mai sus ai scris astea 2 paragrafe:
   „1) Sunteti naivi daca ignorati natura umana! Formele de control, din ce in ce mai mult transnationale din ultimele decenii, sunt intodeauna mult mai sofisitcate si mai elaborate decat poate sa le perceapa gloata in timp real. Iar, mintea romanului de dupa, e mintea romanului de dupa.

   2) Nu cunosc istoricul blogului, insa sunt convins ca multi din “analistii” prezenti pe aici te-ar fi luat la injuraturi prin primavara lui 2007 daca le-ai fi atras atentia ca se indatoreaza irational. Atunci au actionat ca o turma, acum actioneaza ca o turma scuipand unde au pupat si gasind “statul” tap ispasitor. ”

   Ma simt dator sa iti raspund cu o precizare ca sa nu existe confuzii in comunicarea noastra (intre tine si noi).

   La 1. Nu ignoram natura umana si nici nu suntem inconstienti incat sa nu percepem ca fiecare actiune din viata de zi cu zi este o urmare a unei diferite forme de control pe care cineva o exercita. (Statul, angajatorul, familia, cunostiintele, etc).

   La 2. Analistii de aici nu au credite, ba mai mult cei care iti vorbesc in contradictoriu sunt cei care din 2007 au zis ca nu este bine sa te indatorezi irational, ca nu este bine sa fie credite date prea usor la oameni care nu isi permit sa le plateasca si asa mai departe.

   Asa zisa „turma” de aici de pe Blog sunt asadar oameni liberi (de credite), cu banul strans gramada (mai mult sau mai putin) care isi permit sa-si exprime parerea liber (aici cat si in viata de zi cu zi) pentru ca nu le este frica de ce s-a putea intampla. Asadar nu ai de a face cu niste soldatei sau niste oameni care accepta tacit tot ce se intampla sau ce li se spune ca trebuie sa faca.

   As vrea sa iti dau un mic sfat legat de cum ai inceput discutia cu primul post de mai sus. Poate ca intentia ta era bine intentionata, sa-l avertizezi pe Bancher, dar abordarea a fost cam din topor. Eu unul cel putin asa am perceput-o si cred ca si colegii de forum au inteles la fel.

   Fiecare din noi prin actiunile sale se expune cate un pic, fie ca da date personale, fie ca scrie cu un nume sau pseudonim mai mult sau mai putin real, fie ca lasa in urma firimituri digitale care permit unora „destepti” sa traga concluzii sau sa afle mai multe. Asta e ceva ce fiecare a acceptat tacit in momentul in care a postat (aici sau in oricare alta parte a internet-ului).

   In trecut a mai fost cineva pe aici cu tehnici de intimidare si nu a iesit frumos, nu da bine. Ca atare sfatul meu este sa nu incerci cumva sa intrii la intimidare, fiecare este liber sa-si exprime punctul de vedere chiar daca tu sau noi nu le agreem pe ale interlocutorului.

   Cum spunea si avenirv mai sus „intre democratie si capitalism nu exista nici o legatura. restul este propaganda desueta”

  • ONPCSB

   Dupa ce ai reusit sa te faci remarcat printr-un remarcabil si incomplet diagnostic pus celui ce aici isi spune bancherul total eronat spun eu avand in vedere ca subiectul nu-ti este deloc cunoscut, iar tu ai decupat din context, dupa ce ne-ai aratat din viziunea ta mareata si ai analizat intr-un mod unic si probabil irepetabil istoria moderna a Romaniei urmeaza sa ne spui noua celor dornici de cunoastere autentica si cum vezi tu o rezolvare a situatiei. Cum sa desteptam poporul?
   Si pentru ca am ajuns aici, ce doresti tu mai concret?

  • @ onpcsb

   Nu spui nimic decit generalitati „istorice” pe care le stim si noi. Aici se discuta despre imobiliare, nu despre „descoperiri”, „influenta turceasca” si „locuri de parcare”.

   Cit despre afirmatia ta,

   „Nu cunosc istoricul blogului, insa sunt convins ca multi din “analistii” prezenti pe aici te-ar fi luat la injuraturi prin primavara lui 2007 daca le-ai fi atras atentia ca se indatoreaza irational. Atunci au actionat ca o turma, acum actioneaza ca o turma scuipand unde au pupat si gasind “statul” tap ispasitor”,

   mai intii ia de citeste de prin 2006, asa, si dupa aia vino cu afirmatii de genul „sunt convins ca…”.

   Daca ai ceva concret de zis despre imobiliare, atunci spune. Daca nu, atunci mai bine ia-ti jucariile de pe aici si joaca-te in alta parte unde poti sa „filosofezi” linistit cu altii ca tine, voi aia cu „spatiul salubru”. Ca nu spui nimic interesant, umpli degeaba spatiul pe aici, iar tonul tau suficient, de sus si atoatecunoscator ne deranjeaza pe noi, „epigonii” Bancherului si ai TF. La emulatia imobiliara:).

  • @ONPCSB

   Parerea mea este aceea ca incerci sa te faci simpatic prin reiterarea lucrurilor cunoscute. Pun pariu ca urmeaza in posuturi viitoare situatia ungurilor, faptul ca avem probleme cu tiganii, apoi iara comunistii, iliescu, mineriadele, etc. etc.

   Pai nene, e drept ca pe vremea lui stefan era blondul asta scund si dat dracu pe acolo, care taia capatanile la boierii care nu ascultau de el. Cam asta spui si tu.

   Acum inteleg ca vrei sa faci o asociere intre ideea de nebunie si informatiile pe care le da – bancherul -. Omul zice ca vrea sa faca o schimbare si tu il acuzi de grandomanie. Sa nu uitam ca au fost suficienti vreo 100 de oameni in pozitii de genul aleia in care e el pentru a construi criza financiara din 2008. Baietii aia de pe Wall-Street nu cred ca erau grandomani, doar aveau nevoie urgenta de cateva zeci de miliarde de dolari, ca le venea factura la curent la firma.

   In final, mai multa informatie concreta. Repetitia acelorasi lucruri este plictisitoare. A incercat asta si Giulio „Betty cea cu casa” si Dobre „Cutremur”. La nivel de discurs sterp si lipsit de continut, amandoi erau (si sunt) niste adevarati romani, care adera la ideile confratilor lor despre comunisti, iliescu, mineriade, unguri, tigani, basescu. Este usor sa faci asta, e ca o pilula magica. Mai greu pentru ei sa accepte ca ceea cu ce se ocupa este pur si simplu rau (evil). Daniel „Cutremur” Dobre este exemplul ideal cu a lui garsoniera din ’38 de risc seismic 1.

   Mai usurel cu tampeniile astea de care se folosesc toti sa se erijeze in „de-ai poporului”.

   • „Baietii aia de pe Wall-Street nu cred ca erau grandomani,”

    daca ai cunoscut baieti de pe WS atunci ai vazut ca ei sunt convinsi ca sunt the masters of the universe.
    bineinteles nu sunt grandomani.

   • @avenrvrv
    eram sarcastic. Am vazut un documentar in care un tip (psiholog de lux) spunea ca avea extrem de multi jucatori de top, toti nebuni, narcisisti si totusi blazati. Imbatati cu atata putere, nimic din lucrurile normale pentru noi, nu ii mai putea satisface.

   • Hmm.. adicam cum a facut Mutu ? Avea de toate (bani, familie, nevasta frumoasa) si totusi din nefericire facea liniute, iar cand l-au prins s-a gandit ca-i trebuie o schimbare si a incercat sa slabeasca cateva kilograme. 🙂

    PS: radem, glumim, dar prostia se plateste !

 13. http://www.wall-street.ro/articol/Real-Estate/118170/cati-bani-se-fac-din-anunturile-imobiliare.html

  Aticolul ca articolul. Nimic nou sub soare. E genul „ne-au murit laudatorii asa ca rezolvam problema singuri ca doar am devenit expert”i.

  Mi-au atras atentia insa comentariile facute de pe conturile de facebook ale autoarei articolului si ale alteia care se pare ca lucreaza din greu la mintitul fraierilor.

  ( Intai sa stabilim totusi cine e personajul care s-a simtit bagat in seama: http://www.imobiliare.ro/despre-noi
  „- dacă dezvoltaţi un ansamblu rezidenţial şi doriţi să-l prezentaţi pe imobiliare.ro, contactaţi: vera.heiman@imobiliare.ro” )

  1. Vera Heiman · Academy of Economics in Bucharest, Romania
  Aici ma laudati si pe mine”Tot anul trecut, portalul a atras un numar record de proiecte rezidentiale listate. „A fost o performanta reala in plina criza, tinand cont ca toate serviciile de listare pe imobiliare.ro sunt platite”, spune Adrian Erimescu.” Multumiri maxime:)

  2. Sorina Negrila · Works at Wall-Street.ro
  Te laudam in mai multe locuri, dar cred ca prea subtil uneori. Dar lucrez la asta 🙂

  3. Vera Heiman · Academy of Economics in Bucharest, Romania
  Multumesc Sorina Negrila, raman datoare.Ma puneti moasa la primul copilut 🙂

  Lasand la o parte ca urla prostia in ele, nu pot sa nu observ pupicureala dintre o asa-zisa ziarista care ar trebui sa fie impartiala si una care lucreaza la o firma ce tocmai a fost laudata in articol.
  Personal, discutia asta imi confirma ca sunt multe articole platite si mint din greu pentru spaga „ziaristilor” si comisioanele laudatilor.

  Ma intreb totusi cat de prosti ne cred de au inceput sa se felicite si sa isi multumeasca intre ei in vazul tuturor …

 14. blogul asta tot zice de ceva timp ca o sa scada preturile, or sa devina normale. aceeasi parere o am si eu: tot stau si sper sa se intample ceva, dar nu se intampla.
  Am ajuns la concluzia ca in absenta unui soc major: EURO la 6-7 lei, falimente bancare, cutremur, razboi, etc… nu vor fi schimbari majore in imobiliare. Si daca vine socul de care vorbesc sunt sanse mari sa nu ma mai intereseze imobiliarele.

  Se intampla din cauza: mafiotilor, interese politice, ca suntem neam de cretini s.a.m.d. sincer imi este indiferent, cauzele blocajului imobiliar actual nu conteaza pentru mine.

  Nu predau armele ca nu sunt presat de nimic, incerc doar sa spun ca sunt dezamagit.

  • Asta e si ideea – sa cedeze cat mai multi, sa devina fazani.

   Nu uita ca exista COSTURI. Toate proiectele in insolventa, si nu numai, greveaza costuri FOARTE mari. Ele se acumuleaza, luna de luna.
   Dupa insolventa, vine vanzarea… Mai ieftina… Dupa care… la foarte scurt timp, falimentul…

   Ai rabdare pana in luna mai… Sa vezi ce multe lucruri interesante se vor intampla.

   • Alexx, am mai cazut si eu in capcana de a da termene. Gandeste-te ca si aici se spuneau ca imediat ce noile norme de creditare vor intra in vigoare preturile se vor prabusi. Crezi ca degeaba s-au spus de-a lungul timpului atatea despre rabdare?
    Sigur ca „industria imobiliara” (cum suna de fals!!!) e falimentara, sigur ne indreptam catre 10k.

   • pai cand au intrat normele in vigoare astia dadeau in continuare credite pe normele vechi. Adica daca s-ar fi aplicat pe bune am fi vazut poate cateva miscari mai ample.

    la ce a adaugat pkiller mai sus as vrea sa adaug ca majoritatea agentilor traiesc si lucreaza pe comision. Adica doar comision (fara salariu, cica asa sunt mai motivati). Acestia au castigat in anii buni si incearca acum precum ursul in barlog sa treaca cu bine iarna.

    Cine are de unde a avut un gram de norok, dar chiar si asa banii se tot cheltuie si nu se intorc inapoi. Pe scurt ar trebuii sa fim si noi constienti ca le ajunge si lor cutitul la os (nu, nu mi-e mila de ei dar tre sa fim realisti).

  • E o joaca de-a „care cedeaza primu”. E o mica lupta intre nevoia omului pt o locuinta si nevoia agentului imobiliar de a trai bine cu cat mai putina munca, coroborata cu nevoia proprietarului de a face o caruta de bani cu casa pe care a luat-o probabil cu banii de doua kile de branza.

   Sistemul acesta (care este oarecum micro), poate fi privit in comparatie cu cel mare, cum e joaca de-a inflatia intre SUA si UE.

   Agentii pot rezista doar prin injectie de lichiditati (salarii platite chiar daca nu vand nimic, spre a nu muri de foame). Proprietarii nu vand deoarece asteptarile lor ridicate sunt mentinute prin injectie continua de sperante din partea agentilor imobiliari. Potentialii clienti nu cumpara pentru ca li se pare scump (si pe buna dreptate).

   Dintre astia toti, cei mai ok sunt clientii, deoarece ei au lichiditatea. Vanzatorii au bunul imobil, dar nu pot decat sa stea in el, sau sa astepte. Lichefierea bunului este conditionata de banii clientilor. Agentii nu au nimic. Ei nu castiga decat din procesul de transfer de lichiditate. Pentru a-l maximiza, influenteaza vanzatorul ca ceara maximul posibil de la client.

   In realitate, sistemul asta poate rezista doar atata timp cat finantatorii retelei de ajenti (care este momentant in inflatie, absoarbe lichiditati diluand investitia totala a finantatorilor), accepta sa arunce banii in gaura neagra in speranta revenirilor care se tot petrec de vreo 4 ani incoace.

   Reteaua de mojici imo este supradimensionata, ca si cea bancara din front-end… pun pariu ca atunci cand numarul de gagici in microfusta din reprezentantele bancilor va scadea, numarul de agenti cu ceafa lata va scadea de asemenea.

 15. 4.378 RON = 1 EUR ?!
  ……………………………

  Bancherule, ce faceti mai baieti?
  Sau tu ai salariul negociat in EUR? 🙂

  • @ all se ingroasa situatia dragii mei , se ingroasa…

   treaba e asa: Romania are in principal 3 surse de eurache …
   1. banutzii romanilor care muncesc afara
   2. exporturile
   3. ISD-urile (investitiile straine directe – cand vine un strain si investeste intr-o covrigarie la Cucuietii din Deal)

   1. banutzii romanilor nu mai vin in volumele nesimtite in care veneau anii trecuti ….
   2. exporturile au crescut in ianuarie 2012 cu doar 1, ceva %
   3. isd-urile sunt exemplul cel mai criminal: la ianuarie 2012 comparat cu ianuarie 2011 (deci an la an) fata de un volum de 300 si ceva milioane euro (nu mai tin minte din articol cifra exacta 360 sau 370 milioane euro….cam asa) la ianuarie 2012 s-au inregistrat doar vreo 32 milioane euro….

   nu avem intrari de euro …. ghiciti ce se intampla:)
   Super-eroul de benzi desenate (ma refer la benzile inseriate de 1,5,10,50,100,200,500 ron) = d-nul Isarescu = o sa arunce acolo niste lopeti de euro in piata sa se mai calmeze baietii dar asta nu va rezolva situatia de fond ci dar va calma (momentan) treaba…. vorbiti la guvern pentru 3. cu isd-urile ….vorbiti tot la guvern pentru 2. exporturile (sa mai taie capetele balaurului numit codul fiscal) si pentru 1 . remiterile romanilor din afara tarii … nu stiu…dati telefoane amicilor plecati sa trimita mai vartos niste valuta 🙂

   • bancherule

    Nu cumva e o manevra a BNR-ului ca sa nu scada prea rau inflatia si sa dea in deflatie?
    Ca uite ce spun astia: http://www.zf.ro/eveniment/inflatia-a-ajuns-in-februarie-la-un-nou-minim-istoric-iar-economia-lancezeste-9393452

   • Bankerule (cu capital letter):
    sunt cam tarziu dar am fost mirat (in contextul acestui forum) ca ai zis ca PC nu este vina criminalilor politicieni si bancheri romani ci vine de la Stapani.
    daca vine de la Stapani atunci trebuie sa traim cu ea.
    dar asta, din nou, neaga substanta acestui forum. de asemenea este haios ca patria unde s-a nascut capitalismul (UK) aplica PC. dar eu stiu ca se aplica, sub diverse forme, in majoritatea marilor tari din vest, inclusiv vest de tot.
    pt mine nu este nici o surpriza.
    dupa mutual funds si dotcomuri trebuia o forma de a extrage banii de la indivizi (prosti dar multi, saraci dar $1000 de la 300 milioane devine suma importanta)
    paralel cu asta vreau sa mai adaug ca tellerul si functionarul de la banca nu sunt bancheri si axioma: bancherii nu pierd niciodata, sunt prea importanti/mari ca sa piarda/cada.
    curios ce se mai inventeaza dupa imobiliare…

   • @ Akhenaton : e posibil…oricum toate sunt conectate … inclusiv cu inflatia…

  • http://www.realitatea.net/cel-mai-slab-curs-din-istoria-romaniei_923623.html

   Banca Naţională a României (BNR) a afişat vineri un curs de referinţă de 4,3783/euro cu 0,25% mai mare faţă de şedinţa precedentă, iar dolarul american a crescut în raport cu moneda naţională, ajungând la 3,3544/dolar, potrivit BNR.

 16. http://www.realitatea.net/majorarea-salariilor-incerta_923683.html

  Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Suciu, că afirmat, vineri, că în funcţie de analizele economice şi financiare de la sfârşitul primului trimestru, Executivul poate „rediscuta” în privinţa majorării salariilor.

  Citeste mai mult pe REALITATEA.NET: http://www.realitatea.net/majorarea-salariilor-incerta_923683.html#ixzz1pICNMvgT

  [LM] dupa cum ziceam si mai sus, bataie de joc.

 17. Generalitatile mele de mai sus pot fi utile daca te intereseaza perspectiva asupra fenomenelor care iti modeleaza existenta. Bizonu insa nu e preocupat de-astea, „lasa-ma ba cu Stefan cel Mare, pa mine ma intereseaza imobiliarele, mancati-as!” sau „ba, de ce nu da, ba, statu cate o bucata de creier egala la toata lumea?”.

  Altfel, pentru unii poate fi mai mult decat suficient sa se invarta in cerc precum un caine care incearca sa-si muste coada. Si care mai repeta si obsesiv: „dar, halatul cat e? cu cat se mai vinde halatul?”. Bineinteles, „omul recent” foarte activ la emis comentarii, nu are nevoie de niciun fel de cunostinte, EL STIE prin definitie.

  Probabil, frustrarea de a sta 6-7-10 ani cu dintii pe gard asteptand scaderea preturilor lasa urme adanci. Uneori, perioada asta poate fi perceputa ca fiind mai lunga decat o viata de om…Este frustrarea de a interactiona ca si chirias cu tot felul de scursuri de proprietari care toata viata au trait numai din inchirieri, este frustrarea de a nu-ti putea personaliza spatiul in care traiesti, este frustrarea de a trai claie peste gramada cu alte doua generatii din familie.

  Este foarte buna blocada si refuzul de a cumpara cotetele la preturi nesimtite. Insa, trebuie sa-ti asumi si costurile nervoase si in plan personal ale jocului de asteptare. Altfel, alegerea este usoara intre: liber de credite si epuizat nervos (din anumite considerente) versus indatorat pe viata si epuizat nervos (din alte considerente)…

  Solutii simple:

  – nu mai aveti asteptari de la stat, cand nu este corupt este indolent, iar cand accidental nu este corupt sau indolent este pur si simplu incompetent (repet, pentru ca asa avem noi in fibra nationala, suntem justitiari pana identificam posibilitatea de a fi mai egali decat altii si apoi profitam fara nici un fel de scrupule – am vecini in cartier care de doi ani de zile isi intretin gazonul de la reteaua APANOVA si nu-si incheie contractul de furnizare si sunt foarte mandri de asta, iar de cand i-am felicitat si le-am spus ca le platesc eu apa, pierderile fiind redistribuite in facturile platitorilor, se uita chioras la mine);

  – nu mai va vaicariti atat de agentii imobiliari! Pe de-o parte radeti de ei ca sunt prosti, iar pe alta parte va plangeti ca v-au facut de bani. Cum vine asta? Niciodata cand am actionat in postura de vanzator, cumparator sau cel care inchirieaza nu m-am lasat „facut” de vreun agent. De multe ori a fost greu, insa pana la urma am fost mai rapid decat ei: monitorizare internet la sange, sunat proprietarul care posta la 16:30 si daca ajentii incepeau sa vina dupa ora 17:00, eu ma duceam la 16:45 si reuseam sa-l conving sa-mi inchirieze mie garsoniera;

  – ganditi-va bine daca va faceti casa in tara corecta! Cursul asta de manelizare a societatii o sa castige teren masiv. Asa e, mama prostilor e mereu gravida;

  – nu cadeti in extrema ailalta, sa demonizati creditarea. Creditarea este buna cand este facuta cum trebuie si cand trebuie. Creditarea a permis in Europa Occidentala un progres remarcabil in ultimii 800 de ani. Excesele facute in prezenta criza financiara se autocorecteaza. Si apoi procesul se va lua iar de la capat. Important este cum ne gestionam noi existenta printre mareele astea;

  – pana la urma nimeni nu trebuie sa gandeasca pentru noi, iar pentru deciziile proaste pe care le luam sa nu mai incercam sa-i invinovatim pe altii. Da, unii sunt corupti, altii sunt lacomi, dar pana la urma atat ne-a dus pe noi capul sa ne gestionam cartile pe care le-am avut in urma. Este o chestiune de darwinism social. Nu poti sa strigi ca vrei dereglementare si neimpozitare cand faci profit si protectie cand nu-ti mai merg afacerile;

  Sau, daca chiar nu mai aveti rabdare si doriti ca in 24 de ore preturile imobilelor sa se prabuseasca cu 75% rugati-va de un razboi generalizat. Altfel, rabdare si tutun! Timpul lucreaza in favoarea cumparatorilor.

  • E, parca e mai bine acum, un pic mai multa substanta, dar:

   – nimeni de pe aici nu asteapta nimic de la stat
   – nimeni nu a spus ca in general creditarea e dracu
   – manelizarea populatiei are succes atata timp cat manelisti pot trai fiind manelisti.
   – pe aici lumea nu prea se plange de agenti, doar ii injura pe masura meritelor lor, deoarece este ilegal sa ii omori, eventual inainte sa se inmulteasca intru manelizarea invocata a tarii.

   Nu toata lumea de aici viseaza imobiliare. Eu vad in schimb o gramada de bani blocati in momentul asta si imobiliarele contribuie destul de mult la blocarea lor datorita preturilor practicate (pentru ca economia reala a tarii este relativ ilara). Pe mine ma intereseaza resetarea cat mai rapida a economiei, astfel incat sa mai am job si urmatorii 7 ani, pana se termina urmatorul ciclu economic.

   Daca nu, poate inventez o noua meserie, de agent imobiliar strict al clientului (pentru mase, ca pentru firme deja exista). Sau de fochist la cernavoda. Eventual fermier in antarctica.

  • ONPCSB

   Bineinteles, “omul recent” foarte activ la emis comentarii, nu are nevoie de niciun fel de cunostinte, EL STIE prin definitie.

   Acolo iti faci o autocaracterizare? 😀

   Altfel cine si unde a spus ca libertatea e usoara si fara responsabilitati? Rabdarea se invata, se educa si uneori e amar de frustrant sa astepti, insa roadele sunt dulci, nu?

  • @ONPCSB

   Creditarea este un instrument fabulos atunci cand este folosit pentru a genera valoare adaugata si a intoarce banii in economia reala.

   Altfel, cand vine vorba de creditarea pe 20-30 ani pentru niste cloace expirate, creditarea capata conotatii demonice, deci trebuie demonizata. Este forma suprema a sclaviei moderne si nu face decat sa scurteze viata omului de rand, generindu-i doar pentru scurt timp iluzia unei vieti mai bune.

   Si te inseli, Europa Ocidentala nu a prosperat in ultimele secole datorita creditarii (ce aberatie ai putut scoate!), ci datorita colonizarii. Trebuie sa intelegi, viata nu a gasit pana acum o cale prin care toti pestii oceanului sa traiasca in armonie, fara ca cei puternici sa-i inghita pe cei mai mici.

  • @ONPCSB

   Sincer se citeste frustrarea ta printre randuri, ba chiar as putea spune ca faci spuma pe alocuri.
   Ce sa inteleg… ca esti un bijnitar care s-a parlit pe varf de bula si acum incearca sa scape de betonul mort in papusoii de porumb? Ca esti un creditat care a cumparat o garsoneriera la aproape 2000 EUR/mp si acum iti smulgi parul care ti-a mai ramas in nas de necaz(ca in cap probabil ca nu mai ai de mult)? Ca ai un apartament mostenit de la parinti si regreti ca nu l-ai vindut in 2008, iar acum inca mai speri?
   Eu pot sa spun ca sint unul dintre fericitii care a asteptat acei „6-7-10 ani”, care acum are destui bani pentru a-si cumpara un apartament cu banii jos, desi totusi as mai astepta inca un an sau doi, doar din placerea de a vedea cate un naiv ca tine perpelindu-se in propria agonie. Eu zic sa te linistesti, macar acum pe final, nu mai dureaza mult…

  • ONPCSB

   mancati-as

   „Agramate”, stiu pentru ca ma informez… de nevoie, pentru ca sunteti prea multe zdrente manipulatoare atat in mijloacele de manipulare in masa, cat si in institutiile statului, privatii implicati in domeniile de japca fiind de la sine inteles niste… jepcari.

   „Frustrarea de a sta” intra la categoria ignoranta si prostie. Ie uni car’ are 3 cloaci in famili de 2 membri.

   In ce ma priveste nu e vorba de epuizare nervoasa, ci de buna ancorare in realitate.

   Bai, „securiste”, atat timp cat statul ia de unde apuca, voi avea asteptari de la stat, iar printre nevoile mele nu se numara securistii, nici jepcarii conectati la achizitiile si investitiile… statului.

   Categoriile „ofiter de cretin” si „ajent imo” au proliferat datorita bulei imo. Bula e pa, iar astia trebuie sa fie decimati.
   Creditele pentru consum au intrat in istorie, deci „ofiterii” sunt pa.
   Creditarea a permis unor paraziti sa traiasca pe spatele altora, de unde si conceptul de… japita.
   Daca bancardul ar constitui rezerve de 100% la credite de risc, s-ar justifica sa ia bonus, in caz de reusita… adica la achitarea ultimei rate. Altfel e o japita, iar activitatea lui constituie furt si parazitare, deci… nicio legatura cu „progresul remarcabil”.
   Clar enough?

   In Romania sunt 5 tipuri de cloace, ajentii neavand alt rol decat capusarea unor tranzactii.

   N-am luat decizii proaste pentru ca nu v-am ascultat niciodata, jepcarilor. 😛

   … suferinta placuta!

 18. @ All
  Info : 18.50 Antena 3 – „Cuplul Udrea – Cocos si mafia imobiliara”

 19. Oameni buni , jegii imobiliari au facut mii de euro fiecare , de pe spinarea fraierilor.

  Pai au tot cheful si interesul sa se ia in gura cu lumea si sa zica ce bine e sa faci credit.

  Nu va consumati energia cu toti ratatii , care sunt in viata (au mancat , au respirat, au trait) dar nu au gnadit suficient cu capul lor sa isi dea seama ce nenorocire e creditul pentru un individ.

  Isi merita soarta creditacii.

  Ce ma nemultumeste este ca speculantii/agentii scapa nemutilati prin puscarii. Un violator ajunge in puscarie si acolo sufera , dar jegosii astia care au produs atata suferinta societatii , ei traiesc bine mersi in continuare.

 20. Sunt inca o gramada de disperati si rupti complet de realitate care nu vor sau nu pot sa priceapa ca banul a devenit dintr-o data foarte scump. In tara asta demna de lumea a 3a, daca este sa privim la nivel general, aici unde nu avem sistem sanitar, invatamant, infrastructura, economie, asa decat ca spoiala care a inceput sa se scorojeasca, oligofrenii si ruptii de realitate imi cer sa platesc 1000€ pe mp2. Investitori, lepre de Romania, agentii si alte specimene, joaca intr-o comedie dramatica, de prost gust si ipocrita… Piata imobiliara din tara asta de lumea a 3-a nu poate fi decat una care se potriveste lumii a 3-a. Jmenari ignoranti, infatuati si plini de ei sunt acum oameni de afaceri care s-au imbogatit pe seama celor multi si prosti…cei multi si prosti care isi merita soarta pe deplin!!! Ignoranta, idiotilor trebuie platita!!! Cei care nu sunteti convinsi ca preturile din tara asta sunt unele aberante, mergeti, va rog mergeti si cumparati cu credit pe 30 ani…impliniti-va. Trebuie cu toti sa acceptam ideea ca in lume sunt persoane care nu pot fi altceva decat carne de tun, pt ca asta este menirea lor…pt ca nu pot mai mult!
  Locuinta trebuie sa iti ofere acel spatiu vital in care sa poti sa progresezi si sa te implinesti… nu sa constituie o piedica in viata omului. Presimt ca o sa auzim azi-maine de creditul pe 30 de ani pt casa, urmat de au altul tot de 30 de ani pt cealalta casa(locul de veci), iar prosti cu siguranta sunt multi…

 21. Se aude ceva de un nou produs intitulat „A doua casa „? Zicea un prieten care lucreaza in domeniu ca la el au inceput sa se auda zvonuri …

  • Prietenul tau a auzit bine. Exista a doua casa, dar e garantata pentru toata lumea. Nu ai nevoie de imprumut pentru asa ceva. Eventual, poti consulta niste ”experti imobiliari” care iti pot vinde un loc de veci la 1000 euro pe metru patrat.

  • @ Marius:
   uite… in seara asta ma simt inspirat.
   Stiu ca sunt partial sarcastic (iertare, va rog!) …
   daca ar fi sa dezvolt produse pe retail – persoane fizice – as dezvolta un produs „Ultima Casa” – achizitie loc de veci cu mini-mausoleu inclus din fier-beton sau caramida sau marmura (binenteles de Ruschita-Romania sa se simta clientii ca acasa…).

   Produsul sa fie conceput pe 10 ani cu dobanda cat mai mica si neaparat cu asigurare de viata :))) ….. daca platitorul decedeaza pana la achitarea creditului ??? se activeaza asigurarea si banca e multumita si clientul e gata relaxat! …

   va dati seama ce s-ar intampla daca nu ar exista asigurarea de viata (sau de bonitate, numiti-o cum vreti)???? … ar veni echipe de recuperatori pe teren la cimitir sa recupereze ce pot de la victima … un costum, un inel de aur…ceva dinti de aur sau lenjeria intima…:))

   la naiba , aberez!!!! 🙂
   totul era o gluma binenteles!!!!
   Ha, ha, haahahahaaahahhaaa….

   ..oamenii cu umor ar aprecia-o si dezvolta-o :))

  • @ Marius si Ioan : aha! uite ca mai sus si Ioan venise cu aceeasi idee :))

   nu citisem …sorry :D!

  • 40 000 E …case din prefabricate ?

   Statzi usor, aveti un pic de rabdare sa se „organizeze” chinezii si o sa avem exact acelasi tip de case la 5000 E cu tot cu transportul din China si montaj

 22. Euro nu cred ca s-a „dus in cap” deoarece nu au mai investit aici strainii, poate a contat si asta dar nu cred ca a fost principalul motiv. Mai repede il banuiesc pe mugurel ca a facut treaba asta pentru a incerca sa atraga investitiorii cu un curs de schimb mai bun si a incuraja exportatorii ca deficitul comercial e enorm.

 23. la ce injuraturi si-au luat bancherasi pe aici nu credeam ca unul dintre ei sa fie bine primit pe acest forum. nu cu mult timp in urma spuneam ca ati putea lua cotetul unui amarat la o licitatie.chiar nu aveti pic de moralitate?una spuneti si alta faceti …cum e cu mafia bancara ?

  • Silviu, ma tem ca nu inteleg ce vrei sa spui . Care e ideea cu luatul cotetului unui amarat ? Daca cineva cumpara o proprietate licitata, ofera adevarata valoare. Pretul mic de valorificare, arata puterea de cumparare si valoarea unui bun, asta fiind data de tara in care locuiesti. Nu se vand la licitatie nici la 500 de euro pe metru patrat, dar se vand prin imprumuturi pe 30 de ani, la valori duble, triple. Nu trebuie sa le plangi de mila si nici sa vorbesti de moralitate. Preferi sa dai 1000 de euro pe mp, stiind ca valoarea reala este la cel putin jumatate din suma ?
   Daca programul Prima Casa s-ar incheia, ai vedea valoarea reala a unui metru patrat de locuinta.
   Nu am un singur euro luat pe datorie. Asta ma face sa am somnul linistit, fara a ma gandi la ce voi face maine.
   Imprumutul pentru o locuinta este unul legal. Executarea silita, la fel de legala. Eu sunt un cetatean cinstit care ofera cat considera ca valoreaza acel bun. E ceva gresit in schema asta ?

  • @ Silviu:

   Of! Of, of si iar of!

   Hai sa raspund punctual celor zise de tine.
   Nu cred ca e cazul sa privim realitatea in alb si negru, intr-un unghi vizual de tip romantic, cu extreme ce se resping….. bancherii rai si hrapareti versus inocentii virginali care s-au nimerit in …sucursala unei banci, semnand un contract de credit – deci in cel mai rau loc din „cea mai buna dintre lumile posibile” (citat de la nenea Leibniz!) … 🙂

   Daca s-a intamplat sa fiu bine primit pe aici asta e exact masura amicilor de pe acest blog , nu a mea ! E dovada ca ei nu sunt niste fundamentalisti-extremisti ci sunt oameni de bun-simt care nu scot dinamita sa ucida inainte de a discuta, a argumenta, a descoperi adevarul ala aflat la jumatatea distantei in Cineva si Altcineva…

   … „ati putea lua cotetul unui amarat la o licitatie. chiar nu aveti pic de moralitate?” …
   Draga Silviu… inca o data din nou si iar o zic: eu jur pe mama ca nu am pus nimanui cutitul la gat sa isi ia credit! Decizia le-a apartinut! Mai mult, colegii din sucursale uneori aveau batai de cap cand venea etapa verificarii adeverintelor de venit ale celor de doreau credit – potentialii clienti se duceau la departamentele de HR ale firmelor unde lucrau si cu o cafea, o sticla de ceva, faceau rost de o adeverinta ca au un salariu fabulos ca sa ia maximum de credit… e ceva comun, sunt sigur ca stiai de chestia asta.
   In legatura cu „cotetul luat la licitatie” … mai Silviu, clientul trebuia sa fie un om ponderat , nu un copil in corpul unui om mare…. nimeni, repet :NIMENI nu l-a obligat sa faca ceva, vreodata! A lua credit ca persoana fizica presupune destui pasi. Gandeste-te ca fiecare pas parcurs de acea persoana fizica e inca o subscriere si inca una si inca una la ceea ce a dorit clientul…. de ce acum sa o dam in diverse ???
   Si apropo … hai sa discutam pe marginea conceptului de „moralitate” … e corelat cu conceptul de „dreptate” … la limita, moral = drept si imoral = nedrept, nu? Ok. dar dreptatea e de mai multe feluri…. e dreptate juridica-cunoscuta si ca „procedurala” (data de legile in vigoare) sau dreptate cutumiala (data de modul in care o comunitate isi rezolva treburile) sau dreptatea distributiva – inainte de 1989, practicata masiv – sau dreptatea reparatorie – reactiune la actiune – etc…etc… (mai sunt ..)
   Ok.
   Daca banca a semnat cu un client un CONTRACT cu multi si plictisitori pasi sa aiba timp clientul sa se gandeasca si banca sa ii verifice documentele si bonitatea …. carui tip de moralitate si dreptate crezi ca se subsumeaza aceasta relatie?
   Contractele in general sunt facute in baza unor legi, nu? Intre 2 entitati , ambele cu discernamant la momentul semnarii, nu?
   Si atunci de unde atatea tanguiri? …

   Cu mafia bancara e altfel …. se manifesta la nivele mult mai inalte – in conexiune cu politicul si zona interlopa inalta – si are nenumarate variante de expresie ..uite..Prima Casa e una dintre ele !
   Pe banii contribuabililor (ca tine sau ca mine) statul e pozitionat ca si codebitor pentru unii care nu ar fi trebuit sa aiba acces la un credit imobiliar (un fel de sub-primeri de pe piata americana , dar adaptati local in Romania) … adica statul , pe banii mei si ai tai, se aliaza si garanteaza pentru niste coate goale care cu prima ocazie vor cadea in nas si vor defaulta (e imposibil sa nu se intample in 30 de ani!!!) …totul pe bani publici! Nu e „extraordinar” acest lucru?

   Toate astea nu din rea-vointa fata de sarmanii viitori sub-primeri ci din enorma buna-vointa fata de dezvoltatorii imobiliari (si detinatorii de largi portofolii imobiliare din zona politicului, sau conex ei) si fata de bancheri … bancherii aia care , uneori, „sifonau” banuti dand credite persoanelor fizice sau juridice prin diverse scheme ca acei banuti sa ajunga la …partideeee!!! Daaaa!!!! Deci e simplu de spus ca PRIMA CASA E UN PROGRAM ASISTENTIAL DEDICAT BANCILOR SI DEZVOLTATORILOR/DETINATORILOR DE PORTOFOLII IMOBILIARE,nu celor ce formeaza „carnea proaspata de tun” pentru mentinerea preturilor ….

   Niciodata nu as fi crezut sa ajung ca bancher in pozitia de asistat social…iti dai seama ??? asistat social!!!! ….alaturi de handicapati si orfani!!!!

   Bai sa fiu al naibii !!! :)) ……

   • Ai dreptate, nu ati pus pistolul la cap omului, ati folosit o tehnica mult mai vicleana, l-ati ademenit, l-ati mintit, l-ati prostit pe client, parca prea usor te speli pe maini de toata treaba asta si nu cred ca sunteti nevinovati, desigur o vina o poarta si clientul cu 2 neuroni care a crezut ca e bine sa dai 100k pe 30mp.Ma uitam la astia de stau la coada pentru ipaduri, iphoneuri..etc, care este diferenta dintre cozile „comuniste” si cozile „capitaliste” ?simplu in comunism erai fortat sa stai la coada si asta nu este prea ok pentru natura umana deoarece duce in final la revolte, miscari de strada si revolutie dupa cum am vazut, pe cand in capitalism te indoctrineaza ca este bine pentru tine sa stai la coada, „ia acum ca se termina”, fel de fel de povesti spusi de incompetenti .In final tot o coada e dar cu doua abordari complet diferite si cred ca bancile se pricep mai bine ca orice la indoctrinare, deci vezi tu parca o mare parte din vina o porti si tu pentru oamenii care vor ajunge in strada.

   • @ Logic: Responsabilitatea apartine fiecarei parti implicate, in proportii variabile.

    ”Ai dreptate, nu ati pus pistolul la cap omului, ati folosit o tehnica mult mai vicleana, l-ati ademenit, l-ati mintit, l-ati prostit pe client, parca prea usor te speli pe maini de toata treaba asta si nu cred ca sunteti nevinovati”

    Logic, esti de acord cu mine ca bancile sunt institutii care exista nu din ratiuni umanitare sau etice sau orice altceva, ci din ratiuni bazate pe cautarea profitului ?

    Acuma…. nu e nevoie de multe studii economice sa iti dai seama ca indiferent de procentul implicat de dobanda E IMPOTRIVA NATURII UMANE SA CONSUMI PE CREDIT!!!

    E o minciuna sa consideri ca acum consumi din venitul viitor pentru ca oamenii in general nu stiu ce urmeaza in viitor. Nu nevoie sa ti-o zica ofiterul de credit sa o stii si tu. Acum si aici inseamna acum si aici , atunci si acolo inseamna atunci si acolo.

    Cum sa poti lua decizii stabile aici si acum pe baza asumarii unui viitor cetos, incert dar luat in considerare ca fiind roz si sclipitor ?????????? (mai tin si acum minte cum bateau campii analistii pe la tv vizavi de „cand vom castiga ca in UE” prin 2006-2007 nepunandu-si problema cand vom munci ca in UE? ….neintelegand ca am fost luati ca anexa consumatoare a UE si sursa de resurse primare – inclusiv umane – a UE, nimic mai mult…. un fel de apendic obosit al marii fratii de tot rahatul Franta-Germania – fratie numita UE…)

    Dupa ce am stat nitel si m-am gandit, dupa ce am recitit cateva manuale de macroeconomie …revin cu afirmatia de decalog pentru o economie sanatoasa :
    1, Persoanele fizice economisesc bani la banci (nu la saltea ca ii papa inflatia si moliile) pentru ce isi doresc ei …auto, casa, vacante demente (de care nu au nevoie) in Austria sau Turcia …. si acei bani economisiti bancile ii trimit in economie. Cum? …. la 2. vedem :

    2. Persoanele juridice iau credite ( de capital de lucru, de investitii, de ce vrea sufletul lor ….) si isi permit sa urce calitatea si cantitatea produselor/serviciilor create ANGAJAND MAI MULTE PERSOANE FIZICE PE SALARII MAI MARI !

    Asta e un ciclu sanatos intr-o economie. Pana in 2008 persoanele juridice constituiau depozite in draci (ciudat, nu?) si persoanele fizice luau credite in draci 9din nou ciudat).

    Cam asta e. Nu ma simt responsabil de intreaga situatie din banci – nici nu am cum. Doar mai explic cate una-alta din ce porcarie s-a intamplat cu blocajul asta din perioada 2008-prezent…poate impreuna gasim raspunsuri care nu sunt in manuale .

   • @Bancherul

    Sa nu cumva sa simti nevoia sa „scuzi” bancherii pe aici.

    Nu te consideram vinovat pe tine si nici pe colegii tai pentru prostovania….concetatenilor nostri.

    Au facut un contract de credit, atunci SA-L RESPECTE …. in totalitate !
    Nu ai nicio vina ! Nici tu si nici colegii tai, pentru ……kretinismul clientzilor.

   • Din pacate nu pot sa dau reply la ultimul mesaj al tau asa ca iti raspund aici.

    Mi-ai scris mult si fara rost, ca sa nu zic si prost.Da, sunt de acord cu tine ca bancile nu sunt institutii de binefacere ci sunt „afaceri” daca pot sa le numesc asa, de a produce bani.
    Vezi tu la toate acuzatiile mele de manipulare, propaganda, minciuna, demagogie si de ce nu, hotie(vezi atatea clauze si comisioane ascuse) tu mi-ai raspuns cu teorii de clasa a doua, cu economisitul si stransul.Discursul este bun, dar pentru semidocti sau pentru cei mai saraci cu duhul dar nu are absolut nicio relevanta aici.
    Este simplu, voi impreuna cu dezvoltatorii si cu agentii imobiliari ati dat mana si ati inceput o campanie uriasa de propaganda, ca preturile vor creste pana in 2015 la milioane de euro, ia acum ca se termina,povesti cu alba ca zapada si cei 69 de pitici samd.
    Unde deschideai televizorul vedeai cate unul cu 2 clase mai mult ca trenul, in general agent imobiliar care discuta despre cresterea nestavilita a preturilor.
    Nu poti sa pui totul in seama clientului care intoctrinat zi de zi cu propaganda bancilor,agentilor,dezvoltatorilor si a analfabetilor a clacat si si-a luat credit, o vina mare o are si el desigur pentru ca, exact cum ziceai si tu nu i-a pus nimeni pistolul la cap, in schimb a folosit o arma mult mai perversa si anume propaganda.
    Consider ca exemplul meu cu cele 2 tipuri de coada sunt perfect relevante aici, ce s-a intamplat la noi cu bula imobiliara este fix desprins din filmult cu cetatenii dp platena care stau cu saptamanile in frig ploaie si mizerie ca sa isi cumpere un telefon/tableta/.Logic nimeni n-ar sta dar propaganda functioneaza asa bine incat oamenii de la coada cred ca este bine pentru ei sa se chinuie, sa stea cu saptamanile la coada pentru un produs, de ce ?,pentru ca asa le-a spus propaganda, este fix aceeasi tactica care s-a aplicat si la noi cu imobiliarele.
    Nu ma intelege gresit, nu am nimic cu tine si sunt ferm convins ca daca tu nu ai fi fost acolo pe functie lucrurile stateau fix la fel dar sunt perfect constient ca stii foarte bine cum au stat lucrurile cu indobitocirea populatiei intru a lua credit pe viata.

    P.S.Daca te-ai gandi ca sunt un client nemultumit si indatorat al bancilor, sa stii ca nu sunt.Am o suma de bani stransa si cand voi considera ca preturile reflecta realitatea atunci voi cumpara, in rest, numai de bine.

  • Nenea silviu nu vrea sa priceapa ca acest blog nu este unul de smeriti sau cuviosi dar nici unul de jmenari si invidiosi, ci un spatiu in care oameni normali cu gandire financiar/economica sanatoasa au spus, spun si vor spune in continuare din 2005-2006(cazul meu) ca piata imobiliara in Romania este defapt jaf la drumul mare. Un jaf acceptat de abele parti, ce este drept! Am spus, spun si o sa o spun in continuare… si nu pt ca as fi eu cine stie ce „inteligent”ci pt ca nu sunt orb sau grandoman. Partea nasoala este ca ignoranta este atat de mare in Romania incat ochelarii de cal sunt purtati cu mandrie. Iar IGNORANTA, ingnoranta dargi mei se plateste scump… cand aceasta este insotita de lacomie si grandomanie este nimicitoare. Cei care au cumparat cu credite fantasmagorice, dar mai ales PC au cumparat o capra muribunda sau deja moarta…iar eu nu sunt de acord ca din banii mei/nostri sa fie tinuta in viata sau inmormantata cu ceremonie fastuoasa! Cu alte cuvnte creanga s-a rupt…este in cadere, nu mai are mult si ajunge la pamant.

 24. @ONPCSBPLM @ALL

  http://www.evz.ro/detalii/stiri/care-banci-se-grabesc-sa-execute-silit-971956.html

  E poftim ! Uite in ce situatie am ajuns …

  Dupa ce ca suntem toti eeeextrrrrrraordinar de megasuperfrustrati din cauza „asteptarii” de 4 ani de zile, acum vom ajunge in situatia in care putem cumpara apt. de 3-4 camere la preturi de 30 – 40000 E.

  Trebuie sa ne recunoastem „greseala”. Io mi-o recunosc ! Va astept si pe voi.

  In loc sa cumparam in 2008 la un pret „decent” de 150000 E cu credit pe 30 de ani si rata de 1000 E / luna ne aflam acum in situatia frustrant-jenanta sa cumparam aceeasi kloaka cu 3j de mii.

  Asta s-a intamplat daca nu ne-am priceput la afaceri.

  Trebuia sa ascultam de angheloi, de ddobre,…..popescu …..oameni „specialisti”.

  P.S.

  Dar daca ajunge cloaca de 100 mp la 3j de mii ?
  O sa avem 300 E / mp, cumva ?

  Au ! Valeu !

  P.S.2

  Singurul dezavantaj al „asteptarii” este ca toti suntem deja batrani, urati si deprimati.. si nimeni nu se mai marita cu noi

  • @ BCA : 🙂

   mda…. avand in vedere ca si eu am tot asteptat economisind din 2006 si nu m-am bagat la un credit..da, recunosc si eu ca am fost un dobitoc ratand sansa unui apartament la 150.000 euro :D!

   Mi-a placut p.s.2 – proba de umor fin, pentru cunoscatori! :)!

  • ce folos ca esti Betty cea frumoasa…daca esti fara locuinta 🙂

 25. @Silviu .Mi-am amintit de o poveste din 2007. Trei frati si-au vandut apartamentele si au cumparat un Hummer (verde). Cu restul banilor, au cumparat o garsoniera intr-un bloc de nefamilisti. Este ceva adevarat !
  Au avut o perioada cand defilau prin oras, muzica, manele, impresii. Au terminat banii. Hummerul era scos la vanzare cu jumatate de pret fata de valoarea reala.
  Suntem noi de vina cu ceva ?
  Florin, sterge comentariul de este offtopic. Multumesc !

 26. Prosti, da multi (ma refer la trompetele de serviciu)!

  Si atat de mult va place sa va ascultati singuri, sau cel mult in cadrul sectei, incat nici macar nu realizati ca in liniile principale nu exista niciun dezacord intre postarile mele si ceea ce behaiti voi aici zi de zi!

  Si da, alaturi de marea masa a celor care au ramas cu mortu in brate, citeste persoanele care sunt proprietari fara credite ai unor apartamente in curs de devalorizare accentuata (dar continua sa ceara enorm pe ele) sau cei care sunt deja indatorati prin achizitionarea unor asemenea bunuri mai exista si reprezentantii celei de-a trei cai: oameni care au renuntat la timp la diverse mosteniri si care si-au facut singuri casele in perioada aia nebuna. Si da, mai exista si asemenea case nou construite in zona urbana, cu drumuri publice largi si cu toate retelele de utilitati. Bineinteles ca am contractat si un credit, insa in ultimii ani am reusit sa-l rambursez anticipat intr-o buna masura.

  Personal, am acordat atentie atunci la urmatoarele elemente:
  – amplasamentul a fost principalul criteriu;
  – am refuzat categoric sa pun o a doua ipoteca pe casa atunci cand aveam probleme cu „mesterii” calici si cu scumpirea materialelor;
  – mi-am facut o casa mica, dar bine izolata, si care se poate intretine cu bani putini;
  – nu am folosit finisaje scumpe, de neam prost gen marmura, inox etc. – nu mi-am cheltuit economiile si nu m-am imprumutat pentru prostii (cunosc o groaza de proprietari care si-au extins atunci intr-o veselie proiectul initial, facandu-si „camere” peste garaje sau mansarde inutile si la toate magaoaiele astea pun acum la ferestre din lipsa de bani niste carpe de toata jena cu rol de draperii…);
  – in timp, am preferat sa reduc creditul initial inclusiv prin imprumuturi de la familie (pentru ca nu mai platesc dobanzi, bineinteles);
  – la cativa ani de la mutare, inca nu am amenajat curtea si nu am mobilat complet casa, tocmai pentru ca reducerea creditului a fost prioritatea numarul 1. Am vecini care si-au amenajat cu „firme specializate” curtile (si cu bani imprumutati, la mare concurenta cu ceilalti, totul pentru imagine) si acum descopera ca au dificultati sa le intretina.

  De aia, generalizarile pe care le face grupul de presiune pe aici sunt stupide. Si daca cineva le atrage atentia ca sunt situatii si situatii, pachidermele respective dau in icter si vad numai ajenti, ofticosi, conspiratii iudeo-masonice, politruci etc.

  Eu apreciez ca aproximativ 20 % din noii proprietari de case si apartamente noi din perioada 2005 – 2010, mai ales cei care au vandut vechiturile si au cumparat in amplasamente bune (exclus campurile de porumb gen Pipera), si care au fost preocupati sa-si reduca creditele contractate initial inclusiv prin scaderea nivelului de trai pe termen scurt, au luat o decizie buna.

  Nu mai stiu cine spunea, „atunci cand frizerul iti vorbeste despre actiuni la bursa, iar taximetristul iti vorbeste despre afaceri imobiliare, vinde tot ce detii in domeniile respective!”. Adica, bula speculativa a ajuns deja la baza societatii si nu mai exista posibilitatea sa se sustina prin atragerea de noi categorii de populatie in schema piramidala respectiva. Mai tineti minte ce povesti de succes erau prin 2006, 2007 sau chiar prin 2008?

  Apoi, a urmat capacana cu „Prima Casa”. Lipsa de cultura generala financiar-imobiliara continua sa faca victime. Insa, imi amintesc zeci de cunoscuti cu care am incercat sa vorbesc pe temele astea si de la care nu am obtinut decat priviri sticloase sau expresii de genul „asa este/a fost piata”. Pana la urma, unii au capacitatea de a invata din experienta altora, iar altii nu invata decat prin experienta nemijlocita.

  Povestile de mai mai sus sunt arhicunoscute. Poate mai interesant decat batutul apei in piua pe subiectele de mai sus ar fi semnalarea in timp util a noilor scheme de fraudare.

  • In mare parte iti dau dreptate cand zici ca nu esti in dezacord cu noi (dupa ce am citit textul de mai sus), dar ideile tale sunt un pic cam vag exprimate si lasa loc de interpretari. Eu unul sunt de parere ca daca spui ce ai de zis direct si fara prea mult „tam tam” transmiti mai eficient mejalul decat cu n+1 subtilitati si apoi multe alte explicatii.

   In viata este bine sa inveti si din greselile altora daca se poate. Si eu la mine pe blog am cateva povesti cu alegeri nefericite pe care cunoscutii mei le-au facut in viata. Nimeni nu se poate scuza zicand ca asa este/a fost piata. Asta nu este o scuza !

   La fel prin analogie daca toti ar alege sa sara in cap de pe bloc, tu ala care ai ratiune poti lua decizia sa nu urmezi turma si sa nu sari. Stiu ca este un exemplu tampit, dar intelegi foarte usor ce vreau sa zic.

 27. http://www.evz.ro/detalii/stiri/care-banci-se-grabesc-sa-execute-silit-971956.html

  Deci nu casa e a creditacului,ci rata pe viata ,dator pe viata la banci.
  Nu inteleg cum pot spune ca si-au luat casa cand ei trebuie sa plateasca luna de luna rata .Doamne fereste sa se imbolnaveasca ,de vreun accident ,sau chiar de vreun divort ca atunci o sa vada a cui e casa.
  Cum or putea sa doarma bine noaptea stiind ca 30 de ani sunt cu jugul de gat ,ca trebuie sa produca bani pentru banca ….

  • asta se vrea apartament cu 2 camere? 32 mp utili…ap cu 2 cam!? auzi camera de 8 mp , bucatarie de 2 mp… 36 000€ si din 60 si cu bulina, ma stric de ras
   PS: WTF’s wrong with you people?

 28. @all,

  qwertyu` de mai sus in afara de spume si o scrisoare justificativa, transmite ce?

 29. stefan ionescu

  Ce putem face pentru a opri Prima Casa ?

  Am 3 prieteni, si nici unul din ei nu era constient de urmatorul fapt, sa luam un exemplu:
  – credit PC de 50.000 de euro reprezentand valoarea imobilului in momentul achizitionarii.

  Daca se intampla ca valoarea imobilului sa scada la jumatate (pe piata reala) … si ca personajul care a facut credit, sa nu si-l mai poata platii… banca vine si executa silit, recupereaza teoretic, doar 25.000 … iar restul de 25.000 pierduti VOR FI PLATITI DE CREDITOR PANA LA ACHITAREA INTEGRALA(statul garanteaza doar 50% pentru banca) … adica dragii creditori, pana la sfarsitul vietii , si poate si dupa.

  Ceea ce este cel mai dramatic e ca din toti cunoscutii mei care au facut credit de acest tip, niciunul nu era constient de aceasta situatie.

  Faceti si voi un sondaj si reveniti cu feedback – cred ca veti ramane surprinsi.

  • Niciodata nu se va opri Prima Casa.
   Intotdeauna Caritas si FNI vor prinde la …bobor…..

   Sorry !

   Uitati-va la OPNCPLMSPLM !

   Mana prostilor e mereu gravida …..

   Important e ca oamenii tineri isteti din tara asta sa isi inteleaga …..ecosistemul

  • @ Stefan Ionescu & TF :se poate face ceva.

   Petitie adresata Guvernului.

   Discutie publica in urma adunarii a cateva mii / zeci de mii de semnaturi.

   Explicatii simple si la obiect legate de urmarile existentei acestui program asistential pentru imobiliari/bancheri. (ex: mentinerea unui pret impus minim pe piata, MULT peste puterea prezenta de cumparare din ratiuni de diverse naturi)

   se poate face ceva ….

   totul incepe cu punerea pe hartie a unei motivari a actiunii, cu argumente simple si clare, de inteles si de un om cu 10 sau 12 clase (cu mai putina scoala , datorita veniturilor, nu au acces la acest tip de credit toxic – prima casa)

   ar mai fi de scris si de vorbit …

   @ TF:

   TF, cum privesti ideea unei petitii inaintate Guvernului ?
   Frumos argumentata, bine construita, bine mediatizata si bine sustinuta de semnaturi …..

   Eu zic ca suntem destui pe aici din diverse arii profesionale care sa contribuie cu cate ceva …. ce parere ai?

   Chiar daca nu va duce la un acord cu Guvernul, chiar daca PC nu va disparea mediatizarea creata ar putea avea un efect deosebit la nivelul constientizarii ….

   Ce zici, urcam treaba la un nou nivel ?

   • @ Bancherul

    Eu am făcut petiții la BNR și la Guvern vis-a-vis de PC pe care le-am și prezentat aici dar românii așteaptă totul mură-n gură… Abia am reușit să strâng cîteva sute de oferte pentru indicele imobiliar și tu vorbești dspre zeci de mii de semnături ?

    Vali, uită-te mai bine la oamenii din jurul tău !

   • @ TF:

    Stiu ca e un grad mare de pasivitate.

    Sa ne rezumam la a o numi pasivitate.

    Stiu cum sunt oamenii din jurul meu. Dar continui sa caut variante si solutii. O sa ma mai gandesc eu….

    cand ziceam petitie ma refeream la acel site specializat pe deschidere petitii (am uitat site-ul care este dar stiu ca in mail am mai gasit diverse petitii de semnat de pe acelasi site-suport) si trimis pe Y messenger, facebook, orice alta retea pentru semnare … ar fi cred mai mult decat cateva sute, cred ca ar fi mii … daca s-ar invarti in mediul corporatist ar fi mii , poate peste 10.000 …

   • @ Bancherul

    Până găsești tu o soluție, mai pregătesc eu una în scurt timp 🙂 Eu nu pot fi pasiv sub nicio formă… Mă roade șoricelul conștiinței !

  • @ Stefan Ionescu, TF & all:

   trebuie adresata o posibila petitie Guvernului pentru ca de la Guvern a fost implementat programul, sub privirea calda a BNR si ambele institutii cu biciul parintesc al FMI care a impus acest program (Prima Casa)…

   atat mai vroiam sa adaug

   • @Bancherul

    Eu te „tzin” de om cinic si eficient. Crezi tu ca in tara asta merge cu „petitzii” ?

    Sunt egale cu zero ! La fel de „eficient” ar fi sa ne legam carpe albe la bratz sau sa purtam sepcile cu cozoroacele ….la spate.

    Si pentru CE sa petitzionam ?

    Sa se opreasca PC si sa se interzica bancherilor sa mai dea credite ?

    Sau sa se interzica prin lege prostia la romani?

    Vezi ca acu’ apare pe aici vreun kretinete cu:

    „Bai astia de aici, ia dati-mi si mie neshte motive ca sa nu ma bag la Prima Casa!”

   • Ah !

    Am putea face o petitie si la ….FMI …..

   • @Bancherul & BCA

    Viteza de creditare a scazut consistent… se petitioneaza singuri intre ei deja.

   • @ BCA & pkiller : da, realitatea lucreaza de la sine …fara sa fie necesari pasi … astia oricum se indreapta catre caderea in genunchi …e doar o chestiune de viteza, nu de sens de evolutie….

 30. Despre asta s-a tot scris pe aici si prin articolele anterioare. Pe scurt oamenii nu s-au informat suficient de bine inainte sau au fost creduli.

  Cine nu citeste contractul, este ignorant si nu se informeaza inainte de a semna, sau semneaza ca primaru’ pur si simplu isi merita soarta.

 31. Nu trebuie sa uitam ca la creditul PC in valoare de sa zicem 50 000 € pe 30 de ani se plateste comision catre FNGCIMM(fondul de garantare) aproximativ 10 000€ !!! Adica pe langa faptul ca la banca trebuie sa dai 50 000 x 2= 100 000 € aprox (imprumutul+dobanda) + asigurarea(de care oricum nu beneficiezi din moment ce banca asigura portofolii de credite, deci asigurare obligatorie platita de tine dar cesionata bancii)+10.000€ comisionul catre fond + cine stie ce alte comisioane si taxe…nici nu vreau sa fac calculul final…si pt ce,pt ce intreb???
  Nu stiu voi ce parere aveti, dar mie bunica mea imi spunea urmatoarele: la banca sa nu apelezi nici daca mori de foame!!!
  PS: bunica mea avea 7 clase…

 32. radu georgescu

  Azi, indexul imojegliare.ro a aratat pentru cateva ore, 980 de euro/mp … apoi, magic, a revenit la 1.148 …

  Nu inteleg cum la astia pe site, evolutia arat de 1%, 2% .. iar pe norc-imobiliare.ro, puteti vedea cu cat isi schimba ofertele proprietarii, fata de o luna la alta (sau de la cand s-a pus prima oferta si pana la modificarea ei … de obicei maxim o luna)… cifrele pe care le veti vedea sunt de mult mai mari de 2% …

  Verificati singuri, oricum, dupa modificarea de azi si revenirea e clar ca se manipuleaza „manual” formula de calcul .. mi-e scarba!

 33. Pentru BCA de caramida din bolovan

  Hai sa-ti desenez cum am procedat anii astia, ca e grea munca cu capul:

  – pana in prezent am rambursat anticipat cam 60 % din creditul contractat initial;

  – rata pe care o platesc acum in euro e formata din doua cifre;

  – daca lucrurile merg bine, in urmatorii doi ani voi rambursa anticipat si restul creditului si voi mai ramane cu ceva datorii numai in familie pentru inca vreo 2-3 ani;

  – satisfactia locuirii intr-o casa noua: priceless (practic, in conditii de piata extrema am facut tranzitia de la niste cotete vechi si de calitate proasta la o casa noua fara sa ma indatorez excesiv, intr-o prima faza. Ulterior, am reusit sa reduc si mai mult creditul);

  – datorita amplasamentului, valoarea de revanzare a casei in conditiile astea de piata este de cel putin de 180 – 200% fata de banii cheltuiti insemnand: cash, credit, dobanzi.

  Ce nu am facut anii astia (lucrurile sunt valabile pentru cei care au un punct de plecare si un sprijin in familie si care nu vor sa-si ia casa cu 5.000 euro cash si 55.000 euro imprumutati)):
  – nu am stat sa pice para malaiata in gura lui beceatza;
  – am pus mana si am muncit inclusiv fizic;
  – am supravegheat personal muncitorii atat cat s-a putut;
  – am tinut sub control costurile;
  – am negociat;
  – am indepartat la timp escrocii si hahalerele;
  – am pus presiune pe autoritati atunci cand s-au miscat mai greu cu utilitatile (am participat ca factor activ in coalizarea unor echipe in acest sens).

  • @ONANPCSB

   Bine !

   Oare ma intereseaza ?

  • hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha 😛

  • Inca nu am inteles exact care e rostul interventiei tale initiale.
   Ca sa te lauzi acum cum ti-ai aranjat bugetul pe ani de acum inainte? Ca locatia aleasa de tine e fara pret? Ca stai intr-o casa facuta de tine si ca o poti vinde acum cu profit (oare tu crezi bazaconia asta? :D)? Ca ai plantat (probabil) un pom si acum da poame?
   Exact ce ai vrut sa ne transmiti cat de bun esti tu, cat de calculat si iscusit esti si intr-un cuvant cat de minunat esti? Si-l acuzai pe bancher … 😀
   Spune-ne si pe ce venit mizezi in urmatorii 2+3(=5) ani si din ce munca prestata … ca sa transformi schita nefinalizata intr-un desen cat de cat inteligibil.

 34. http://media.imopedia.ro/stiri-imobiliare/agentii-imobiliari-vor-fi-evaluati-pentru-a-fi-declarati-competenti-18946.html?utm_medium=RSS

  Dar ce folos? Acum? E tarziu si doar de paravan!
  Eu inteleg asa: dupa ce lumea i-a identificat ca sunt hoti si prosti, acum deschid o scoala, se autoscolesc, apoi se autoevalueaza si gata, dam iar drumu la treaba.
  Esec….lamentabil!

 35. Bomba cu ceas: Restanţele la credite au atins 5 MILIARDE de EURO

  Citat din Felix – Motanul :

  „În aceste condiţii, consider că este necesară intervenţia rapidă a Guvernului, care, în colaborare cu băncile şi persoanele cu întârzieri la plată, trebuie să reglementeze o soluţie pentru restructurarea datoriilor românilor către bănci, inclusiv prin impunerea unor termene de graţie şi eliminarea penalităţilor şi dobânzilor, în cazul datornicilor de bună-credinţă.”

  articolul integral: http://www.jurnalul.ro/economia/dan-voiculescu-restante-credite-problema-economie-607402.htm

  • Interesant… dar cum bancile nu pierd niciodata, ma intreb de unde vor veni de fapt banii aia de ajutor pentru cei care nu mai pot plati.

   Daca ai raspuns „de la bugetul de stat, care in mod interesant este dopat cu tot mai multe lichiditati in avans”, atunci este foarte posibil sa ai dreptate.

   • Nu exista aceste lichiditati la bugetul de stat. Banii se duc la firmele de partid, si chiar si ele incep sa aiba probleme la incasare.
    Bancile au facut si vor continua sa faca provizioane foarte mari, pt a acoperi pierderile potentiale. Asta e.

  • @ george b: ar face bine securistul ala infect sa nu isi mai bage nasul!!!

 36. Pentru BCA-ul din boltzari,

  De la complex la simplu… Este tris pentru specia umana ca ai inteles abia cand am coborat cu explicatiile la nivel de gradinita (desene pe cartoane). Asa se intampla cand te pozitionezi in graficul inteligentei pe acolo pe unde incepe clopotul lui Gauss…

  Adevarul este ca ai ramas ultima gaina din baterie in postura de Gica Contra. Ti-ai consumat penele din coada, crezand ca-ti vitaminizezi de fapt creierul! Hi! Hi! Hi!

  P.S. M-am inteles cu Tavanul sa-i duc comentariile la articolul asta pana la 300. Acu, daca a inteles pana si Boltaru, ma opresc aici. Astept de la Tavanu marfa proaspata din piata!

 37. Articole si comentarii interesante intr o epoca a cancanului.
  Felicitari autorului!

  Oare PC e facut pentru sustinerea bancilor?
  Oare programul RABLA este si el un fel de PC dar la scara mai mica(durata mai mica de timp si sume mai mici de bani)?
  Ca tot faceati o recapitulare a tepelor de a lungul timpului,iar astazi s a ajuns la astea…deci viitorul este promitator!
  Se mai vorbea si de pretul pe mp inainte de perioada de glorie a imobiliarelor si ca acum ar trebui sa fie la acelas nivel-Atunci nu era CRIZA,deci ca sa raportam la situatia actuala in care toate cheltuielile au crescut si plus faptul ca este o mare criza economica,pretul pe mp ar trebui sa fie mult sub cel afisat inainte de perioada de glorie a imobiliarelor cand toata lumea parca o luase razna-parca s ar fi terminat casele si nu s ar mai fi construit niciodata.
  Se vorbeste de credite pe 30 de ani,cine credeti ca calculeaza(se gandeste) pe 30 de ani,ce pretentii aveti de la generatia PRO care vine din urma-vedeti doar ce se intampla prin scoli,jmekeria e la putere,cu cat esti mai batut in cap cu atat esti mai respectat…asa ca prosti sunt destui care sa duca mai departe programele de genu PC.
  Eventual preturile vor scadea cand bancile vor intra in cacat si vor dori sa si recupereze pagubele(sa scoata la vanzare apartamentele cu sumele ramase de plata din contractul initial de creditare fara sa mai adauge si dobanzile) sau sa si limiteze pierderile vanzand la un pret chiar mai mic decat creditul acordat,ceea ce nu se va intampla niciodata deoarece banca nu este o organizatie nonprofit.
  Prea multe lucruri de spus intr un timp atat de scurt.

  • @Inkorect

   Zi Ghetea ……si trage apa dupa el…

   Eu privesc din alt „unghi”.

   Io vreau sa iau credit dar extraordinar de multe banci nu sunt ….eligibile.

   Am lansat cereri de oferta cu 1% DAE si nu mi-au raspuns decat 8 banci. Dar si alea cu contraoferte …..inacceptabile

   Sorry !

 38. Bancherii (nu tellerii sau alta plevushca) stiau in ce se baga, vorbind de imobiliare. ei stiau si stiu foarte bine ca orice bula se sparge si apoi se incepe constructia unei alte bule.
  dar mai stiau ei 2 lucruri:
  1. cine se apuca sa vanda portofolii de miliarde de dolari risca sa provoace „evenimente”, caci nu poti sa te descotorosesti de sume insemnate fara sa atragi atentia
  2. cel mai important: tranzactiile bursiere si instrumentele de investitii vin cu cumparare de asigurari. de aceea cel mai mare beilaut si cel mai rapid a fost pentru AIG, cel mai mare asigurator si re-asigurator din lume. caci atunci cand a inceput crapelnitza primii care au terminat banii au fost AIG. si americanii au bagat imediat 80-90 miliarde in ei, pt inceput.
  caci daca cadea AIG cadea tot sistemul mondial de asigurari si deci tot sistemul financiar mondial.

  deci bancherii stiau asta si erau linistiti: nimeni nu va lasa AIG sa cada.
  si au avut dreptate. nu sunt prosti baietii…
  deci stiau ca va veni beilautul.
  si asa s-a re-definit: privatizarea profiturilor si socializarea pierderilor.

  deci si pierderile bancilor, inclusiv romanesti, se vor plati de catre toti garibanii, nu numai de catre creditaci.
  baietii importanti din financiare nu sunt prosti.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: