Bâlciul Imobiliar


Late Update: Adrian Panaite de la Curierul Național reiterează mesajul meu din articolul ” Bancherii Amenință”.  El o face cu ceva mai multe… eufemisme dar concluzia este aceeași – Radu Grațian Ghețea – președintele bancherilor din România trebuie să meargă la PUSCĂRIE !!!

http://www.curierulnational.ro/Opinii/2012-03-08/Pe+cand+inchisoarea+pradalnicilor%3F

***

În acest wek-end Sala Palatului va intra în carantină din cauza FOCARULUI  DE  INFECȚIE  alcătuit din bancheri, dezvoltatori, agenți imobiliari patogeni și mâncători de căcat de tipul IMOPEDIA sau IMOBILIARE  PUNCT  RO.  

Eu nu îmi permit să vă spun ce să faceți în timpul liber. Eu pot doar să sugerez ce NU trebuie să faceți.  Primul târg imobiliar din acest an – PROJECT  EXPO va fi un nou prilej pentru MAFIA  BANCAR – IMOBILIARĂ de a evidenția ”INTERESUL  CRESCUT” al bucureștenilor pentru proiectele rezidențiale și apartamentele intermediate de paraziți. În acest sens, organizatorii au recurs la strategia ”intrare liberă” ( de regulă se percepea o taxă de 5 RON )  pentru ca numărul vizitatorilor pierde vară și nu numai să dea evenimentului o dimensiune… cosmică. 

Până la cer sunt doar prețurile cu care aceste jigodii penale încearcă de 4 ani încoace să vândă monumnetele prostiei ridicate în anii de BOOM.   Aceleași lozinci și reclame mincinoase, aceleași afișe cu copii și cățeluși fericiți pe un gazon verde impecabil care în realitate este doar un teren viran cu faună aflată în diverse stadii de evoluție – de la mormoloc la broască râioasă. 

” Numai pe perioada târgului puteți beneficia de reduceri de 5 %…”

”Cumpărătorii unui apartament de 3 camere vor primi cadou mobila de bucătărie…”

”Se va organiza o tombolă cu premii constând în mărțișoare, măcinici și arici pogonici…”

Stimați prieteni ai blogului, scriu acum având convingerea că cele câteva mii de bucureșteni care accesează zilnic mediul nostru virtual vor afla de aici despre existența acestui eveniment.  Scopul meu nu este să le aduc vizitatori acestor triste emanații ale capitalismului de hazna dar după cum bine știți, oamenii în general fac exact ceea ce le spui să nu facă.  Îmi asum acest demers utopic. 

Dacă prostănacii Prima Casă nu ar fi pus botul la vrăjelile mizerabilului BOC care le mulțumea bancherilor că au acceptat să dea credite cu risc ZERO (!!!) , dacă târgurile imobiliare ar fi fost goale și scursurile societății și-ar fi prezentat reciproc ofertele ca într-un team building, atunci situația ar fi fost alta…  

Nu v-ați săturat să auziți după fiecare târg imobiliar aceeași frază ?  ” Evenimentul a fost un REAL  SUCCES.  Mii de tineri s-au arătat interesați de proiectele noastre, s-au semnat precontracte și este clar de acum că piața imobiliară își revine…” 

Mizeriile astea trebuie tratate doar cu IGNORANȚĂ !!!   Atmosfera de la acest eveniment ar trebui să fie precum cea pe care v-am prezentat-o în ianuarie la licitația organizată de BCR.  Fiecare gură-cască va fi privit ca un potențial urs păcălibil de vulpile din sistem … 

Mai exista varianta extremă de a merge la fiecare tarabă și atunci când vi se comunică prețul în euro să întrebați mirați dacă nu cumva e vorba de lei românești…  Pentru asta trebuie să știți să faceți fața aia de prost, de mirat…  ”Câââââââât ?  50.000 de euro în Popești Leordeni la bloc ???  cu banii ăștia cumpăr  și teren și ridic P+1… ”  Și apoi murmurați așa ca pentru sine dar suficient de clar încât să audă mesajul –  ”  ’R-ați ai dreaq de nenorociți !!! ”

Nu uitați, stimați prieteni, că escrocii Mafiei Bancar-Imobiliare se bazează tocmai pe lipsa de coeziune a celor mulți și proști.  Ei s-au constituit în grupuri infracționale bine organizate – Asociația Agențiilor Imobiliare,  Asociația Română a Băncilor,  Asociația Dezvoltatorilor Imobiliari, Asociația Evaluatorilor   etc…    

Noi avem aici asociația oamenilor liberi de credite, a celor care nu au uitat să gândească si refuză în mod constant aneantizarea spiritului.  

Îmi  vine în minte o imagine ușor anarhică din marele Emil Cioran – ”Munții să se clatine, apele să se învolbure și nimeni să nu mai voiască să facă nimic…”     Dacă vreme de 2-3 luni dobitocii Prima Casă ar refuza să accepte cadoul otrăvit al SISTEMULUI  MAFIOT  GENERALIZAT,  dacă în week-endul ăsta Sala Palatului ar rămâne doar cu organizatorii falimentari, lucrurile s-ar schimba.  Nimeni să nu mai voiască statutul de victimă, de păcălit, de papagal dus de nas… 

Când mă gândesc că e nevoie doar de un pic de atitudine…   Dacă o să vedeți pe acolo, la Sala Palatului, un nebun cu lumânarea aprinsă în plină zi căutând un vertebrat, să știți că eu sunt ăla… 

 

Reclame

Posted on 8 martie 2012, in Uncategorized. Bookmark the permalink. 196 comentarii.

 1. off toppic dar la fel de important :În februarie, Petrom a anunţat pentru 2011 un profit net record de 887 de milioane de euro, în creştere cu 72% față de câștigul din 2010. Cifra de afaceri a Petrom a fost anul trecut de 5,3 miliarde de euro.
  În urma majorării de pe 23 februarie a pretului carburantilor compania motiva astfel scumpirea: “Modificările de preţuri vin pe fondul evoluţiilor internaţionale ale prețului ţiţeiului și ale prețurilor produselor petroliere.
  …multi si prosti mai suntem!!!

  • ref: „…multi si prosti mai suntem!!! ” – de acord cu tine. de aia unii o duc bine spre excelent in ro in timp cu plebea (75% din popolatie) traieste in mizerie.

 2. la ce pret se contruieste:

  CONSTRUIM CASE LA ROSU 120 EURO/MP(MANOPERA+MATERIALE INCLUSE) LA CHEIE 280 EURO/MP(MANOPERA+MATERIALE INCLUSE)PROFESIONALISM,GARANTIE,TERMEN EXECUTIE SCURT!MAI EXECUTAM :RENOVARI CASE,APART LA CELE MAI MICI PRETURI ! 11 Mar 08:46
  0735 390 490

  http://www.anuntul.ro/anunt/construim-case-la-rosu-120-euro-mpmanoperamateriale-incluse-la-cheie-280_4798670

  nu va suparati dar pana la 1000e/mp e cale lunga

  • @ b3t1983 : da, astea sunt preturi reconfortante 🙂 … ma bate gandul sa imi iau un teren sau direct un teren cu casa demolabila …o dau jos si ridic alta …utilitatile sunt deja acolo 🙂 …

 3. sariti fratilor..ca maine e mai scumpt =))
  http://www.anunturiimobiliare.ro/anunt/tei-bucuresti/25464084

  … bai retardatilor, cum drq puteti, bai ordinarilor sa cereti atatia bani – defapt PUTETI .. va recomand macar un dus ceva, … :D,

 4. http://www.b1.ro/stiri/economic/primul-targ-imobiliar-al-anului-deschis-la-sala-palatului-locuin-e-cu-masini-incluse-in-pret-apartamente-mobilate-si-gradini-amenjate-23247.html

  Esential:

  „BANUTI CASH NU PREA EXISTA, DAR AVEM NOROC CU PRIMA CASA si ALTE CREDITE IPOTECARE”.

  Oare ce fel de masini dau incluse in pret ? 🙂

  • chevrolet aveo!

  • Banuti nu sunt, si nu vor fii pentru mult timp…
   si PC le face vanzarile alea care mai sunt, dupa ce dispare o sa caute cumparatori cu lumanarea …

  • @ Alexx : dau Chevrolet Aveo …. isi permit ca au marja de castig de unde sa dea masina…. eu ma uit siderat la cat de putine credite se dau pe dobanzi aflate la minime istorice …. cand o sa inceapa sa creasca dobanzile atunci sa vad eu cine se mai baga la credite … si acum putini se baga , atunci o sa fie si mai putini ….

   Eu ma simt satisfacut de situatia actuala … asa, de amorul artei si cunoasterii …. iti dai seama Alex?

   Unii citesc in carti despre bula speculativa a bulbilor de lalea din Olanda, altii o traiesc …. Noi traim dezumflarea bulei specualtive imobiliare si abia astept sa se duca si mizeria asta de program Prima Casa (si se va duce fie datorita disparitiei clientilor fie datorita intrarii statului intr-o situatie care va chema eliminarea acestui program asistential-social adresat agentilor imobiliari, dezvoltatorilor si (da!) bancherilor) …..
   In legatura cu Grecia sunt de acord cu tine, nenea americanu’ cu Nobel stie ce zice … ce e mai dur e ca eu raman la ideea mea …Grecia a fost de test … urmeaza apoi Portugalia care va infecta Spania) si Italia (care va infecta Franta si Austria)….

   Ghiciti boieri dumneavoastra ce tari sunt conectate financiar la Franta si Austria…. Cumva Romania si Ungaria (ca si Cehia si celelalte) ?

   Imi e realmente mila de atatia tineri fara cap care se tot arunca la Prima Casa …daaarrrr…. orice lectie de viata costa …unele mai mult altele mai putin!

   Tineri fara cap, inca nu ati invatat ca ce e in mana nu e minciuna ? Inca nu ati invatat de la intelepciunea parintilor si bunicilor care pastrau si inmulteau ce aveau, nu „prosperau” pe datorie ?

   Tineri fara cap ….

   • @Bancherul

    Am mai vorbit pe aici …..

    Tinerii de azi care au intre 25 – 35 de ani au parintii in varsta de ~ 50 – 60 de ani.

    2012 minus 50-60 de ani ne da 1962 – 1952.

    Deci parintii tinerilor de azi ii pot invata pe copiii lor CEL MULT capitalismul lui Gheorghe Gheorghiu Dej, Ceausescu, I.G. Maurer, Patilinetz ……etc.

    Stii tu …..”In cartea comunista scrie ca asuprirea va pieri…”

    Ca alt capitalism ei nu au invatat la scoala si in viata.

    Este musai ca tinerii de azi sa „sara” peste o generatie si sa incerce sa acceseze …..bunicii …..aia de au mai apucat „interbelicu’.

    Sau sa se documenteze serios din arhive si biblioteci.

    Nici nu-ti poti inchipui cati kretyney corporatisti isi imagineaza ca „creditul ipotecar” – imobiliar a fost „adus” in Romania, PENTRU PRIMA OARA prin anii 2003, de catre „bancile straine” .

    Acest tip de produs neexistand in Romania pana prin ….2003 cand ne-am „civilizat” si …..noi.

    Daca s-ar interesa de „interbelic”, tinerii de azi ar fi ULUITZI de ceea ce ar descoperi.

   • @ BCA: da, da, da …mi-aduc aminte ca am mai vorbit …. de citit si luat aminte la tinerii corporatisti cu opiniile lor ca bancile ne-au civilizat aducand creditele din 2003 incoace

    http://www.zf.ro/finante-personale/o-poveste-romaneasca-veche-de-100-de-ani-dar-actuala-si-astazi-pe-care-nu-o-gasesti-pe-google-credite-doar-cu-semnatura-de-la-banca-furnica-8736689

   • @Bancherul

    …..dupa rascoala ….eheee….

    Interesant si comentariul lui „Razvan”

   • Salut!
    Tot ce e posibil – daca Grecia e asa cum e… s-ar putea sa urmeze si Portugalia… si Spania… etc.

    Nu as vrea sa fac predictii totusi, pt ca mi se pare un pic dubios feeling-ul „pietelor” de bonduri si asigurari de default. Adica.. daca citesti articole din Nov 2011… din toata presa economica… ai impresia ca Apocalipsa e gata programata, isteria si haosul cresc, extinctia ne asteapta pe toti 🙂

    Toata treaba mi se pare un pic falsificata… poate un overshoot pt ca in 2007-2008 doar o mica parte din presa/comentatori economici au intuit amploarea dezastrului, iar acum il umfla mai mult decat trebuie pt a compensa… Sau… poate ca intr-adevar sunt niste baieti cu bani enorm de multi, care dicteaza miscarile presei… si ale pietelor…

    Structural, fundamental, nu vad sa se fi schimbat nimic in economia Europei sau a vreunei tari membre in ultimele 3 luni. Si totusi, tonul articolelor, al TUTUROR articolelor, s-a temperat MUUUULT. De ce ?

    Iar noi pe aici.. Combinam lipsa de capital autohton cu furtul si incompetenta… Reteta perfecta pt dezastru 🙂

  • Iau luat lui Giulio interviu (realitatea) zi zicea ca la el venea lumea la targ cu 30000-50000 cash ca sa cumpere.

 5. Falimentele de pe piata imobiliara continua si in 2012
  Au trecut doar doua luni din 2012 si avem deja trei cereri de insolventa in piata imobiliara, in randul dezvoltatorilor. Lista esecurilor va continua, potrivit analistilor chestionati de Business24.

  Alia Apartments a intrat oficial in insolventa, dupa ce judecatorii Tribunalului Bucuresti au acceptat cererea spaniolilor de la Alia Inmobiliaria.

  Este cel de-al treilea ansamblu rezidential care intra in insolventa doar in acest an, dupa Laguna Residence si Citadella Titan, iar lista esecurilor in industria imobiliara va continua in 2012, potrivit analistilor.

  La lansarea proiectului Alia Apartments, in 2010, dezbvoltatorii au anuntat ca 45% din cele 124 de apartamente sunt deja contractate. Cu toate acestea, vanzarile au inceput sa scada tot mai mult, astfel incat in 2011, au vandut doar 11 locuinte.

  Inca un an de cumpana pentru dezvoltatori

  Nu sunt insa singurii dezvoltatori loviti de criza imobiliara. Doar in ultimul an 10 ansambluri rezidentiale din Bucuresti au intrat in procedura insolventei, printre care amintim Asmita Gardens cu 800 de apartamente, Green Lake Residence cu 38 de vile si 118 apartamente sau Vitan Platinum Tower, cu 312 apartamente.

  „Cereri de intrare in insolventa vom mai vedea pe parcursul anului 2012, deja avem cateva exemple”, este de parere analistul imobiliar, Dr. Ioan Radu Zilisteanu.

  Citeste mai multe despre Falimentele de pe piata imobiliara continua si in 2012 intr-un articol realizat de Business24.mai mult

  Marti, 28 Februarie 2012, ora 15:02

  sursa: http://www.ziare.com/articole/piata+imobiliara+2012

  De unde rezulta si cresterea preturilor …..a inceput sa bubuie economia tarii …..nu-i asa….???

  • Zilisteanu, ala ar trebuii sa se spele cu sapun, ca a mancat anii trecuti numai rah$at cu polonicu…

  • @ Anne: eu nu m-as bucura atat de insolventele astea ale dezvoltatorilor si de faptul ca nu se mai construieste si implicit livreaza apartamente pe piata…

 6. Zilisteanu,sa manince sapun ca sa se curete de rahatu mancat pana acum …ca si ceilalti speculatori ordinari…

  la groapa istoriei cu voi

 7. Muzee o sa ramana foarte mult timp …

 8. intr-un comment facut de curind aici pe blog vorbeam de rezolvarea crizei printr-o „resetare financiara prin hiperinflatie” si mentionam ca „inca e king cash-ul, dar nu pentru prea mult timp”.

  pentru prima data in Romania vad pusa pe tapet si mentionata problema super-lichidatii (banii printati „fara numar, fara numar”) si o posibila „inflatie moderata si stabila”:
  http://www.hotnews.ro/stiri-opinii-11723133-buna-inflatie-mai-mare-eviti-capcana-lichiditatii-sau-scapi-din.htm

  ma rog, nu am inteles foarte multe din articol, n-am pregatirea economica necesara sa inteleg pasareasca autorului, care vorbeste cam in „cimilituri” pentru un profan ca mine… cred ca mai mult vorbeste pentru „cine trebuie” si „cine cunoaste”… oricum, sint sigur ca vom avea articole in viitor pe aceasta tema. o sa mai studiez articolul, poate o sa pricep ce vrea sa spuna.

  legatura cu imobiliarele: nu stiu cit de mult pot astepta proprietarii fara sa scada preturile, dar nici de cumparatori nu stiu cit timp mai pot fi siguri de valoarea cash-ului…

  PS: NU sint agent si NU incerc sa bag „strimbe” ca sa cumparati imobile. sint un posibil cumparator si un posesor de cash care se preocupa de valoarea banilor strinsi.

  • @david

   In legatura cu chestiunea „inflatiei” trebuie sa ne uitam la „ce doresc” statele din liga mare. Jupanii !

   Au nevoie Germania, Franta, tarile nordice de o inflatie masiva, de o devalorizare obscena a euro ca sa-si rezolve „problemele” financiare ? Sau nu ?

   Care „probleme” financiare ?

   Isi doreste Germania cu „disperare” un puseu inflationist ? Ca sa rezolve CE cu el ?

   Sa ne aducem aminte de rata inflatiei anuale a marcii germane, cand marca inca exista. Iti trebuia un microscop atomic ca s-o poti „observa”.

   Probabil ca „inflatia” este visul erotic al fetelor urate gen Grecia, Portocalia, …..etc

   P.S.

   In legatura cu Grecia lucrez la un proiect cu Alexx ca sa descoperim ramurile „industriei grescesti” . S-ar putea sa fie nevoie sa angajam detectivi particulari.

   Supraproductia de branza Feta si de ulei de masline NU va creea …… inflatie.

  • Salut David,

   Nici eu nu am experienta sau functia D-lui Croitoru, dar mi s-a topit creierul citindu-i propunerile.
   Sunt sigur ca Japonia l-ar primi ca un adevarat Mantuitor, avand in vedere ca se afla de aproape 20 de ani intr-o liquidity trap din care nu prea se intrevede o iesire.

   Cateva dintre datele problemei japoneze:
   – populatie in scadere usoara
   – preturi la imobiliare in scadere lenta, continua, de 17 ani
   – somaj in crestere lenta, in ultimile 2 decenii
   – crestere lenta a datoriei publice ca % din PIB (a ajuns pe la 225% parca)

   Vi se pare asemanator cu alte probleme pe care le-am discutat pe aici… ?

 9. completare:
  in orice caz, imobiliarele nu mai sint de mult o investitie si cred ca vor ajunge sa fie printre ultimele probleme pe lista de prioritati a romanilor. amintiti-va anii ’90, de dupa „Revolutie”… asa ca proprietarii si agentii n-au de ce sa se bucure. nici creditacii.

  • Nu cred ca va veni inflatie mai mare de 3-4%/an nici la EUR nici la USD.

   Sunt prea multe averi ale unor super-bossi pastrate sub forma lichida, iar inflatia le-ar reduce pe tacute. Hiperinflatia le-ar distruge de-a binelea…

   Dupa cum zicea BCA acum cateva saptamani – e nevoie de monede de referinta. In ce se vor face schimburile internationale de petrol ? In camile / baril ? Nu prea cred… E nevoie de monede stabile, care sa isi pastreze valoarea pe termen lung…

   • As adauga la asta, ca parerea mea de umil profan in d-astea este aceea ca prima care da drumu la inflatie (UE sau SUA) o sa fie cea care pierde ciolanul mondial. Asa ca e o lupta de asteptare, unde presiunea este data de austeritatea la care e supusa populatia. Sa nu ne imaginam ca in SUA lucrurile stau bine. Este an electoral si la ei. Iar somajul a scazut pentru ca multi au renuntat sa mai caute de munca si au iesit astfel din statistici.

    Dealtfel in SUA a fost deja o miscare ampla de protest, iar aliatii lor din UE, Marea Britanie, s-au confruntat cu lupte de strada in toata regula. Comparativ, protestele din Grecia au fost ca un bairam.

    Daca vor aparea tensiuni si violente si in SUA, vor fi luate masuri dure pentru a linisti apele, iar iluzia de patrie a tuturor posibilitatilor se va spulbera. Increderea multora se va narui si UE va iesi mai bine. Pe de alta parte, in UE, caracterul statal (acelasi care pune probleme pe partea economic-financiara), este cel care poate absorbi socuri de genul protestelor. Nu poti spune, sunt proteste in UE. Dar poti spune, sunt proteste in Grecia. Sau Spania. Sau Portugalia. Dar cumva, pana nu vor fi proteste in Germania, pun pariu ca nimeni nu se va speria prea tare.

   • @pkiller

    Asa da ! ….Germania ….

    Sa nu uitam ca PIB-ul landului Rhenania de Nord Westfalia este fix EGAL cu cel al intregii…….maica Rasiiaaa …

    Doar PIB-ul acelui land

 10. Uite aici:

  http://www.libertatea.ro/detalii/articol/4-sfaturi-ca-sa-vinzi-casa-la-cel-mai-bun-pret-383066.html

  Educarea proprietarului spre a apela la animalul abisal in gandire, cunoscut de specialisti ca ajentus vulgaris.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: