BCR-ANEVAR aceeaşi mizerie


Nu cred că mai există cineva printre dumneavoastră care să aibă nevoie de incă o confirmare a faptului că MAFIA  EVALUATORILOR  IMOBILARI  actionează in cârdăsie cu MAFIA  BANCARĂ din ROMÂNIA.  

În ultimii ani am tot sesizat abuzurile acestor mizerii de la ANEVAR care au condamnat sute de mii de naivi la muncă silnică pe viată in favoarea BANCHERILOR.  

Astăzi avem dovada clară că aceste două MAFII  actionează CONCERTAT.  Sper să fie limpede pentru toată lumea de ce SINGURA  metodă de evaluare pe care o aplica astăzi nemernicii este « PRIMA  CASĂ »… 

Valoarea unei proprietati imobiliare este dată de suma cu care BANCHERUL  este dispus să il crediteze pe PROSTĂNAC. ( CU GARANTII DE STAT )  –  acesta este singurul principiu pe care escrocul evaluator il aplică in complicatul proces de a pune ștampila pe …timbru.  

Metoda de comparatie directă, metoda de cost si cea de randament  au fost inlocuite de « METODA PRIMA  CASĂ » pentru mentinerea speculei imobiliare.

Marian Petre, șeful departamentului de Management al Garanțiilor  BCR ( BANCA COMERCIALĂ ROMÂNĂa devenit PREȘEDINTELE  EVALUATORILOR  din ROMÂNIA pentru mandatul 2012-2013.

Iată care este STATUTUL  ANEVAR  asa cum reiese de pe site-ul oficial al institutiei :

Asociaţia Naţională a Evaluatorilor din România – ANEVAR – a luat fiinţă în anul 1992, ca o asociaţie profesională, non-profit, neguvernamentală, independentă, care acţionează în interes public (fapt susţinut de recunoaşterea sa ca fiind de utilitate publică prin HG 1447/09.09.2004) şi care promovează metodele şi tehnicile de evaluare prin mijloace specifice.  

http://www.anevar.ro/?q=ro/node/19

Oare activitatea acestor mizerii care luau spagi de la cumparatorii schizoizi ca să evalueze cotetele comuniste la sute de mii de euro are vreo legatură cu INDEPENDENTA  si PROFESIONALISMUL  ???  

Escrocul cu atestat ANEVAR  care a evaluat acest cotet din CONSTANTA 

http://www.adevarul.ro/actualitate/eveniment/Constanta-Licitatie_esuata_la_-Prima_Casa-_executata_silit_0_275972986.html#

a păgubit STATUL  ROMAN  (adica pe noi contribuabilii) cu mai bine de 40.000 de euro.   Aceeași banca – BCR  livrează pentru 2012 un evaluator șef care să tragă sforile astfel incât mizeriile din portofoliile lor sa rămână UMFLATE.  

Deja sunt zeci de executari silite aferente PROGRAMULUI  PRIMA  CASĂ  unde STATUL  ROMÂN  a pierdut sute de mii de euro, bani cu care îi va despagubi pe bancheri.   Dacă după 3 ani de JAF  NATIONAL  activele imobiliare continuă sa se deprecieze, imaginati-vă care vor fi pierderile noastre ale contribuabililor cand se vor varsa in buzunarele bancherilor toate NEPERFORMANTELE garantate de FNGCIMM.  Intarzierile la palta ratelor P.C.  se apropie vertiginos de 1500.  Acesta este cu aproximatie numărul celor care au restante la programul laudat…

Si inca o data mă indoiesc că cititorii Tavanulfals mai au nevoie de precizări suplimentare. Dar, crede cineva ca Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului nu a putut reglementa TAGMA parazitilor societătii – agentii imobiliari ???  

Nici vorbă…   Miile de anunturi cu pret umflat publicate de scursurile intermediare in urma cărora apar indici imobiliari abracadabranti, nu fac altceva decat să mentina iluzia PROSTĂNACULUI care  trebuie sa muncească toată viata pentru MAFIA  POLITICO-BANCAR-IMOBILIARĂ…   

Banul MUNCIT si ECONOMISIT nu mai are NICIO  VALOARE pentru că omul de rând cu greu poate strânge 60.000 de euro.  Totul trebuie să treaca prin labele bancherilor…  Pentru prietenii mai noi ai blogului, reproduc un proverb pe care evreii și-l însușesc încă din primii ani de școală :

Dacă râvnești la acadeaua unui coleg, nu trebuie să i-o furi.  Fă-l să creadă că scopul său în viață este să îți dea ție dulciurile lui…

Așa se întâmplă și cu programul Prima Casă.   Prostănacii cred că scopul lor in viață este să plătească rate la bănci pe toata perioada vieții active…  Halal  popor de IMBECILI !!!

 

Reclame

Posted on 6 martie 2012, in Uncategorized. Bookmark the permalink. 34 comentarii.

 1. Imbecili! Dar multi 🙂 .Tavane, scopul romanului in viata de a fi propritar a fost f bine speculat si s-a stabilit pretul lui: 60.000 euro. Cine are alte scopuri in viata e un pierde vara, neserios si nefamilist 😀

  • Dar apar tot mai multe indicii care arata ca in cateva luni, 99% dintre noi, cumparatorii, vom fi FOARTE neseriosi 🙂

  • Doamneee, cit adevar graiesti. Pai nu ar fi si pacat sa nu profite smecherasii de atitia prosti? Sa fie primit cit de multi mai sunt, si cu diplome chiar, d-alea de le-a eliberat Spiru. Statul, binevoitor, pe toti astia cu diplome cu tot, i-a ajutat sa se angajeze la institutiile statului, „i-a ajutat” sa plateasca rate toata viata pt. cazematele comuniste, etc. Asa te ajuta statul pina iti ies ochii din orbita dupa achizitionarea streangului.

 2. Evolutia castigului salarial mediu in ian 2012 este similara cu cea din ian 2009.

  2009
  Câştigul salarial mediu nominal net a fost de 1355 lei, în scădere faţă de luna precedentă cu 134 lei (-9,0%).

  2010
  Câştigul salarial mediu nominal net a fost de 1426 lei, în scădere faţă de luna precedentă cu 51 lei (-3,5%).

  2011
  Câştigul salarial mediu nominal net a fost de 1424 lei, în scădere faţă de luna anterioară cu 72 lei (-4,8%).

  2012
  Câştigul salarial mediu nominal net a fost de 1467 lei, în scădere faţă de luna anterioară cu 137 lei (-8,5%).

  Mizerie Orgonas vorbeste despre… cresterea economica.

  Așa… poetic, creșterea de 112 lei nu acoperă nici juma’ din scumpirea ajentului… termic 2009 vs. 2012.
  De fapt… a început MAREA FOAMETE!!! 🙂

  Martorii vargas, cezar, craiu… samd sunt chemati la… bară. 😛

 3. Ref: „Prostanacii cred ca scopul lor in viata este sa plateasca rate la banci pe toata perioada vietii active… Halal popor de IMBECILI !!!”

  Tavane, iti revii! Simt ca va fi o luna superba…!

 4. Ai uitat Tavane sa ii taxezi si pt. tarifele de 150-200 de euro per evaluare ca de aldminteri ei ar fi non-profit nuh ?

 5. Mai sunt sperante pentru unii abuzati. Un prim castig al clientilor intr-un proces colectiv.

  http://economie.hotnews.ro/stiri-finante_banci-11680842-bcr-mai-pierdut-batalie-clientii-banca-face-recurs-castiga-asigura-oficialii-celei-mai-mari-institutii-credit.htm

  Paragraf din articol:

  „Pe de alta parte, fiecare dintre debitori mai au de plata catre banca, in virtutea contractului, cel putin 10 ani (pentru unii dintre ei, perioada ramasa este chiar si de 20 de ani). Cumulat, pt acesti 10-20 de ani, acesti debitori vor fi facut o economie de 18.000-36.000 euro. Nu este o suma enorma raportata la fiecare dintre debitor, dar nici neglijabila. Imultiti, va rog, aceste sume de bani cu 600 de persoane (citi reclamanti sunt inca implicati in cele doua procese colective contra BCR). Veti ajunge usor la 10 milioane de euro. Din acest punct de vedere, cred ca alianta procesuala pe care am construit-o, parteneriatul meu cu clientii BCR, a dat roade. Procesele colective sunt eficiente”.

  Sunt convins ca RGG inca isi pastreaza zambetul tamp si superior. Ramane de vazut pentru cat timp.

 6. una bucata articol in dulcele stil classic:
  http://www.capital.ro/detalii-articole/stiri/p-de-la-marea-receptie-la-marea-deceptie-petrecerea-care-a-dat-intregii-lumi-o-serioasa-dure.html

  Cine plânge chiar în acest moment, în drum spre bancă, mâinile sus! Ia te uită ce pădure crepusculară de falange demoralizate.

 7. Ce-mi place ca in unele anunturi se specifica „exclus intermediari”, insa la datele de contact este trecuta tot o agentie.
  Brainz…!

 8. Tocmai vin de la banca, am un salariu maricel si vroiam sa fac credit pt un apartament, pana in 55 000 de euro, cu un avans de 9000 (5% minim + banii mei).

  Printr-o anumita conjuctura am vorbit cu directorul respectivei sucursale/birou, mi-a facut calculul, ajungeam la 240 euro pe luna.

  Am aflat ca daca nu mai platesc ratele si valoarea imobilului scade, diferenta este suportata de mine, tot restul vietii, pana se acopera.

  Mi-a mai sugerat ca nu este un moment bun in care sa cumpar, pt 5400 RON salariu, pot sa strang bani in urmatorii 2 ani si sa-mi iau apartament cu 2 camere, cash. (9 000 + 2 * 10 000) … 30 000 de mii

  Voi va dati seama ? Este exact ce TF spune ca se va intampla, de atata timp …

  Nu stiu de ce mi-a spus astea directorul, a mai mentionat, printre dinti, ca e bine ca ma interesez de toate aspectele, fata de multi altii care sunt vai de ei..

  Concluziile le trageti singuri.

  • Sa ne dam in spate. Directorul bancii a „cam” refuzat sa dea imprumutul? Hmm, daca s-a intamplat asa… impreuna cu faptul ca iar a crescut datoria cu vreo 240 milioane de euro intr-o singura luna, rezulta ca bancile… nu vor mai da credite? Mai deloc?

   Hmm.

   Apropo, la o rata medie de 500 E/ luna, inseamna ca 480.000 de oameni nu au platic. Bine, cred ca sunt si bussiness-urile incluse aici, deci hai sa spunem ca vreo 200.000 de creditaci nu au platit rata in ianuarie… or fi putini ?

 9. Un apartament absolut superb in ansamblu nou

  http://www.imobiliare.ro/inchirieri-apartamente/bucuresti/pipera/apartament-de-inchiriat-2-camere-XV0100G1K

  Din pacate, nu au si preturile de vanzare (care probabil sunt intangibile pentru muritorii de rand in aceasta viata). Oare exista speranta sa devina accesibile astfel de imobile?!

  • @Chloe

   Pai chiria e de 500 E / luna. Deci 6000 E / an. Deci 60.000 E / 10 ani. Asta-i pretul ! Chiria pe 10 ani.

   60.000 …..pentru Pipera ….cam scumputz !

   Dar daca ai oi si vrei sa fii mai aproape de angajati, „se merita”.

   P.S.

   Vezi ca „privelistea” de pe geam e cam tzeapa. Cred ca e luata de la ultimul etaj – 16 (OMG !).

   Apt. insa se afla la et. 1 asa ca ai toate sansele sa privesti pe geam la varfurile palariilor ciobanilor care isi mai fac „de treaba” pe acolo ……cu mioarele ….

   • pe aproape: 180K euro 3 camere 😀

    http://www.proiecte.biz/upground-residence

   • Asta am vrea si noi, chiria pe 10 ani sa fie pretul apartamentului.
    Acum e triplu ! La cum au scazut preturile pina acum 50% in 4 ani ne mai ia doar 8-10. Timp este si el curge in favoarea noastra

   • @vargas

    50% s-au dus in oct 2008 pana in martie 2009 din pretul de oferta.

    Pretul de tranzactionare a continuat sa scada drastic.

    Cand incepe marea petrecere globala, mafia politruc-financiar-bancara nu va mai putea pastra aparentele.

    10k

  • In niciun caz. Luxul piperian se da pe sub mana intre bancheri, adica din mana-n mana pana la executor, dar acolo se opreste.

   La chiria aia, e vreo 50k… mult prea scump pentru Romania… o cloaca in afara orasului.

   Oricum, bine ca ai incercat, daca mai ai si alte intrebari pe portofoliul tau, iti raspund cu maxima celeritate si… placere.

 10. Domnilor, sa ne calmam! Nu am fost, nu sunt si nu voi fi ‘bancherii&ajemo&co’. Sunt la fel de indignata ca domniile voastre de ceea ce se intampla pe piata bancaro-imobiliara. Pur si simplu zapam prin oferta de imobile si am intrezarit ceva agreabil (cel putin in fotografii) fata de imobilele comuniste si gri pe care se cer astazi zeci de mii de euro si, respectiv, indatorarea pe viata! Realizez ca un ansamblu nou nu este solutia calitatii certe si vine la pachet cu pajisti si campuri in spatiul aferent pe care cu greu le parcurgi iarna pana la un mijloc de transport decent. Am vrut doar sa supun atentiei si judecatii prietenilor acestui blog si ‘o altfel de oferta’ care, pana la urma, ar trebui sa fie accesibila publicului larg intr-o societate in care (asa cum se vehicula pe aici) construim cu 300 eur/mp. Nu inteleg de unde certitudinea ca m-as incadra in aceasta categorie denigrata aici pe blog?! Va invit sa fim obiectivi si sa renuntam la fanatism si suspiciuni nefondate!

 11. Nu inteleg de ce i se pare cinic comentariul meu lui Giulio:
  http://www.premierservice.ro/blog/uncategorized/mama-im-coming-home-2

  Raportul dintre cerere si oferta este strans legat de demografie adica de nasteri/decese. Eu zic ca sunt realist si nu mai am mult de asteptat, efectele deja se vad din 2008.

  • Parca, parca ar vrea sa sara peste etapa de depression, direct la acceptance, dar acceptance-ul pe care il vor ei. Intrebarea e, au resurse sa reziste cativa ani? Sa nu concedieze agenti, din care unii fiind mai astropiteci, ar sari prin presa sa se razbune, dand in vileag un ala? Doara unu singur a fost suficient sa intre pe softpedia cu cateva dovezi ca sa faca de kkt un intreg „proiect” rezidential.

   Sau poate doar incearca sa obisnuiasca publicul cu ideea ca va fi rau, astfel incat cand crapa buba, sa fie panica mai mica pe de o parte, iar pe de alta sa aiba minunata ocazie de a spune „i told you so, didn’t I?”

  • verigheta lipsa

   „Oferta de pe piata chiriilor e relativ ridicata si preturile au stagnat, din cauza unei cereri mult mai mici”

   Asta e retardat?

   „Nu vad elemente care sa contribuie la o modificare substantiala nici a ofertei, nici a cererii.”

   Da, este.

   „Programul Prima Casa a fost un program populist si electoral, dupa parerea mea. Nu a fost bazat pe fundamente economice”

   Aoleu.

  • Ce rahat spune Zilisteanu …

   „Ofertele noi de apartamente sunt putine, iar suma ceruta drept chirie este aproximativ aceeasi ca anul trecut, diferenta fiind de cativa euro la pretul mediu. Motivul din spatele acestei situatii este o oferta bogata si o cerere scazuta”, a declarat doctor Ion Radu Zilisteanu pentru Business24.

   Oferta de pe piata chiriilor e relativ ridicata si preturile au stagnat, din cauza unei cereri mult mai mici.

   Eu stiam altceva … dar nu-s doctor in economie si nici analist imobiliar

 12. Hopa, doar ce a fost un mic cutremur. 🙂

 13. Hopa, vineri incepe primul targ imobiliar, Project Expo, pt musterii amatori intrarea este libera…garantam atmosfera de inmormantare. Am zis!!!

 14. http://www.businesscover.ro/07-03-2012-cand-oferta-de-inchirieri-scade-preturile-stau-pe-loc/
  Oferta din ce in ce mai slaba calitativ, preturi pe loc.
  Vreau la 100 euro pe luna in vitan – atat ar fi normal !

 15. 1) Primul lucru care te intreaba un evaluator e „cat cere vanzatorul pe ea”. Daca e sa evalueze dupa criterii specifice, obiective de ce il intereseaza cat cere vanzatorul? El poate cere si 1 milion de euro pe ea, daca criteriile tale spun ca ea face 50.000, la atat o evaluezi (nu la 950.000 ca sa evaluezi in functie de cat cere).
  2) Cand e sa evalueze locuinta pune accent doar pe lucrurile efemere: ce parchet are, are sau nu termopane, are gresie/faianta? Toate aceste lucruri pot disparea in functie de preferinte din secunda 2 de dupa ce se muta cumparatorul, lasand apartamentul la o cu totul alta valorea conform criteriilor lor. Nici un cuvant despre vecinitati, despre prezenta scolilor, a magazinelor, a parcurilor in jur, adica lucruri care nu se mai pot schimba.
  3) Ce responsabilitate au evaluatorii? Daca ei decid cat „face” un apartament, ar trebui sa isi si asume evaluarea. Daca ai evaluat o casa la 150.000 Euro, iar acum nu se mai vinde nici cu 60.000, mi se pare normal ca o parte din vina sa o aiba si evaluatorul, iar banca sa dea in judecata si evaluatorii pentru recuperarea pierderilor.

 1. Pingback: [TF] BCR-ANEVAR aceeaşi mizerie | Locuinta Mea

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: