Legea Agențiilor Imobiliare


UPDATE  15 februarie 2012 :  Vă recomand încă un articol din Curierul Național. Reperul sugerat de Adrian Panaite – Piața Imobiliară din USA, este extrem de elocvent în contextul în care la ei criza datează dinainte de 2007…  La noi nu vor fi milioane de executări silite ci câteva zeci de mii…  (Prostănacii Prima Casă vor ajunge pe bandă rulantă la ghilotina executării… judecătorești)

http://www.curierulnational.ro/Opinii/2012-02-15/Coliba+unchiului+Ben

***

După zecile de articole în care am exemplificat în mod clar practicile abuzive ale paraziților societății – agenții imobiliari, după miile de mesaje primite de la cititorii care și-au exprimat dezgustul cu argumente CONCRETE, trântorii din real estate ne-au invadat în ultimele săptămâni victimizându-se ca și cum noi am fi vinovați pentru imaginea lor jalnică. 

Rog toți cititorii blogului Tavanulfals să propună REGLEMENTĂRI clare care să asigure trecerea AGENTULUI  IMOBILIAR  de la statutul de PARAZIT la cel de PRESTATOR DE SERVICII.  

Părerea dumneavoastră este foarte importantă și vă asigur că datele centralizate vor fi trimise la Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului (care are în subordine Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară) și totodată la Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului. 

Eu voi sublinia mai jos câteva condiții SINE QUA NON pe care agentul imobiliar trebuie să le îndeplinească în vederea practicării acestei meserii de o manieră CORECTĂ și LEGALĂ.

 1. Meseria de agent imobiliar poate fi practicată doar de persoane care urmează cursuri de pregătire atestate de Ministerul Muncii.  În vederea formării profesionale, nu mai pot fi folosite personaje de TRISTĂ AMINTIRE din mediile imobiliare din ROMÂNIA.  Un manipulator ordinar, un pretins ”analist” care a tolerat minciuna și JAFUL, un patron de agenție imobiliară nu mai pot impune RESPECT, nu mai pot insufla o conduită morală și profesională când ei înșiși s-au bucurat de tertipurile și ambiguitățile înrădăcinate de ani de zile.  Atâta timp cât școlarizarea va fi contra cost, pot fi aduși specialiști dintr-o piață imobiliară bine reglementată.
 2. Publicarea de anunțuri în care se promovează un bun imobil sau o cerere trebuie să aibă la bază un contract scris între agent și proprietarul/cumpărătorul reprezentat.  Comisionul se presupune a fi asumat de către beneficiarul serviciilor respective, așadar este exclusă perceperea unui tarif suplimentar cetățeanului care sună pentru anunțul postat. 
 3. Conceptul de INTERMEDIERE (in acceptiunea generala a termenului generata de metodele infractionale ale parazitilor sociali)  va deveni astfel NUL.  REPREZENTAREA este singura cale prin care AGENTUL  IMOBILIAR  are voie să își desfășoare activitatea.  ( E imperios necesara existenta unui contract fie ca prestatorul se obliga doar sa gaseasca un client fie ca se va implica inclusiv in formalitatile necesare ducerii la bun sfarsit a tranzactiei. )  In cazul in care nu exista acest CONTRACT SCRIS (nu verbal, obtinut la telefon) singurul tip de publicitate permis este acela prin care agentul se face cunoscut. Ex : „Agentia imobiliara X ofera servicii de calitate celor interesati. Percepem comision de la Y la Z…”
 4. Prețul publicat trebuie să conțină și comisionul pe care agentul l-a stabilit în prealabil cu cel pe care îl reprezintă.  Orice adăugire suplimentară atrage după sine anularea contractului întrucât acest fapt nu mai poate fi considerat un serviciu din moment ce potențialii clienți ar putea fi alungați de valori prea mari/mici. 
 5. Baze de date precum ”Softul Pitagora” trebuie interzise întrucât este o gravă încălcare a dreptului de PROPRIETATE INTELECTUALĂ  (vezi tendințele extinderii acestui termen în contextul social actual). Multiplicarea unui anunț postat de proprietarul de drept al bunului respectiv presupune obstrucționarea acestuia în demersul său de a găsi un cumpărător/vânzător pentru bunul în cauză.  Zădărnicirea unei tranzacții, a întâlnirii directe dintre vânzător și cumpărător nu poate fi considerată PRESTARE  DE  SERVICII.
 6. Toate anunțurile pe care le publică agentul imobiliar trebuie să conțină informația cu privire la calitatea sa de INTERMEDIAR  REPREZENTANT / MANDATAT.  (În orice stat civilizat, BLIND ADVERTISING se pedepsește drastic mergând până la anularea licenței de funcționare.)
 7. Publicitatea MINCINOASĂ (anunțuri false pentru a atrage cumpărători)  sau ABUZIVĂ  (fără contract prealabil) trebuie pedepsită cu amendă considerabilă, avertisment și la repetarea abaterii – cu anularea LICENȚEI.  ( Exemplu – Agenția imobiliară STONEC  cu sediul social lângă Pușcăria Rahova este un exemplu concret de INFRACȚIUNE  ÎN FORMĂ  CONTINUATĂ )
 8. Agentul imobiliar are obligația să vizioneze în prealabil bunul imobil pe care urmează să îl prezinte, să aibă informații cu privire la anul construcției, materialele folosite, modificările ulterioare, suprafața utilă/construită, viciile ascunse sau vizibile, performanța energetică, situația juridică și măsura în care actele sunt pregătite pentru tranzacția propriu-zisă.
 9. Având în vedere că majoritatea intermediarilor imobiliari este alcătuită din persoane provenite din medii profesionale de condiție intelectuală precară ( ospătari, bișnițari, taximetriști, încărcători-descărcători, proxeneți, doamne cu dosare la secția de moravuri ușoare etc. ) este necesar să se impună cel puțin diploma de BACALAUREAT pentru a putea presta această meserie. Pentru că mulți cetățeni s-au plâns de grave probleme de comunicare, este necesar deasemenea un TEST PSIHOLOGIC care să ateste și abilități dincolo de plimbarea cu succes a clientului de la punctul X la punctul Y.  
 10. Din statisticile Ministerului de Finanțe rezultă că  EVAZIUNEA  FISCALĂ  în sectorul Real Estate are proporții alarmante.  Va trebui găsită o soluție în cadrul procesului de autentificare a tranzacției la NOTARIAT sub forma unei declarații pe proprie răspundere a părților cu privire la plata comisionului. Astfel, vom motiva atât vânzătorul cât si cumpărătorul să impună agentului plata taxelor către STAT așa cum și ei suportă onorariile și impozitele aferente contractului respectiv. 

Vă  rog încă o dată să veniți cu propuneri suplimentare pentru a stabili un documnet final – ceea ce șleahta de PARAZIȚI despre care vorbim nu a reușit să facă în toată această perioadă, atrăgându-și pe bună reptate OPROBIUL  PUBLIC.   Pentu a evita dezbaterile inutile și a contracara atitudinea SAMSARILOR care fac pe PROȘTII susținând că nu înțeleg ce avem cu ei, trebuie să finalizăm noi aceste reglementări. Fiecare dintre dumneavoastră s-a lovit de ABUZURILE paraziților sociali și fiți convinși că orice opinie CONTEAZĂ.  Documentul nostru va fi un punct de plecare.  Mulțumesc !

 

Reclame

Posted on 10 februarie 2012, in Uncategorized. Bookmark the permalink. 377 comentarii.

 1. @pkiller : parerea voastra, valoreaza fix nimic pentru mine; nici nu ma obosesc sa fac afirmatii imobiliare pe aici, intru doar de fun de 2 zile, sa mai treaca timpul……Vezi tu, clientii mei, sunt oameni educati, oameni care cunosc valoarea banului si a proprietatii. Motiv pentru care nu isi pierd timpul pe bloguri de 2 bani, asa ca nu ma simt amenintat sub nici o forma de voi. Nici anuntul.ro nu citesc, asa ca….
  Ma enerveaza insa sa vad cum unul care traieste datorita tranzactiilor imobiliare, urla cat il tin plamanii impotriva celor ca el. Dar nu ma enerveaza inca suficient de mult incat sa si fac ceva impotriva lui…..Mai stii, poate demersul asta al vostru chiar are succes! Spor la blogarit!

  • @ Daniel Dobre: numai gura este de tine! Nimic concret. Ca dai poze, ca dai contracte, ca arati nu-stiu-ce diplome…. Acum ai venit cu mizeria asta de 85k la doua camere… Numai vrajeli de 2 lei. Ca majoritatea covarsitoare a bransei voastre de rahat.

   De unde rezulta, inca o data, daca mai era cazul, ca esti un mincinos notoriu.

   Am comentat bland fiind in exprimare. Poate ca vei aprecia asta.

   • @ GM

    Tu îți dai seama cât de prost este acest agent imobiliar – Daniel Dobre ? Nivelul lui intelectual este undeva între școala primară și clasele V – VIII. Îmi amintește de un coleg de clasă din acea perioadă care susținea că bunica lui de la curte are un ELEFANT. De câte ori îl rugam noi ceilalți să ne invite ca să-l vedem, găsea câte o explicație bizară…

    Vă dați seama, stimați prieteni ai blogului, pe cine intervievează gunoaiele din presa economică, televiziunile, portalurile imobiliare ??? Dacă un astfel de CAP PĂTRAT poate emite raționamente cu privire la activități economice – asta spune totul despre lumea bizară în care trăim, despre faptul că am uitat să gândim, să facem diferența dintre un PROST și un om normal la cap…

  • @Dobre

   Pai avand in vedere ceea ce ai spus, faptul ca ai clienti, cu bani si proprietati, este in plus. Avand in vedere ca intri aici doar ca sa te distrezi, faptul ca vinzi apartamente de 2 camere cu 85.000 E (amuzant, intr-adevar), este o informatie inutila, deoarece tu te afli aici, ca sa te distrezi si in nici un caz sa combati o idee. Avand in vedere ca nu ai in fond nici un interes in a combate ideile discutate aici, este oarecum de inteles faptul ca te intorci in continuu aici, aducand anumite informatii, dealtfel triviale si fara pic de corespondent in realitate. Pentru ca ne distram!

   Tot pe motiv ca ce se discuta aici este lipsit de substanta, au venit pe aici zeci de agenti in ultimele 2 saptamani. Este aici un fel de centru de distractie, in care in realitate nimeni nu contesta informatiile de aici, pe motiv ca nu sunt reale. Pentru ca da, daca ar fi contestate, ar trebui aduse argumente impotriva lor, dar cum argumentele lipsesc, este clar ca nimeni nu combate ideile prezentate aici si vorbim in realitate doar de chestiuni triviale, in timp ce esenta celor spuse de florin ramane si este acceptata.

   Adevarat, este bine ca am rezolvat aceasta neintelegere. Putem sa ne intoarcem linistiti la treburile noastre, respectiv la stat degeaba in agentie.

   • @pkiller:

    Cum era treaba aia cu empatia ? Tre sa-i intelegi si pe ei.. daca au prea mult timp si 0 (zero) argumente, cu cam tot atatea tranzactii.. mai intra si comenteza un pic pe aici.. poate le trece frustrarea.

    PS: Interesant cuvant..

  • verigheta lipsa

   mda, argumentul etern, intram aici sa ne distram… Si noi!

   parerea noastra nu conteaza pentru voi… Nici a voastra pentru noi!

   Florin e agent… Foarte bine, macar stie despre ce vorbeste!

   Te enervezi… SI NOI!!!!

  • @Daniel Dobre

   Maestre ( nu maistru, te-as supraevalua) ,lautare, n-ai vrea tu sa canti la alta masa?Alde Popescu si Giulio te asteapta pe blogurile lor. Tineti-va reciproc de urat , da’ nu prea mult ca acusi incep sa creasca preturile si o sa aveti ” rulaj” mare- vorba unui coleg de breasla.

  • prietene lasa nu te mai enerva, sa nu faci atac de cord…

 2. Ce agitati sunteti! :)) Chill! Ca faceti riduri!

  • @Muzicante,

   tu de cand erai pionier, ti-ai dorit sa ajungi emobiliar
   sau te-au indrumat ai tai catre „meseria” asta? macar ei erau constienti ca altceva nu poti face cu 7 clase .

  • Tu nu ai intrat aici sa te distrezi,ci sa ne amuzi.Asa cum au facut-o si colegi tai in ultimul timp

  • Dobre,

   Da’ acu’ ceva concret din piata spui? Da’ ceva concret la poze, diplome, etc. aratai, sau asta a fost numai modalitatea de a intra aici si a te face remarcat?
   Ca ai vandut (de fapt intermediat) la 85k e un vis frumos, ca se poate sa fie adevarat e iarasi posibil, insa un contract datat poti arata, sau e numai „vraja marii”? Stiu ca-ti place sa mergi pe principiul lauda-ma gura ca-ti dau de mancare, se vede si din pozele ce te caracterizeaza. 😀
   Eu STIU ca un nene a cumparat la finalul anului trecut ceva la 650k euro, tratand direct cu proprietarul … deci se poate.

 3. Cafea cu taifas

  Domnule Dobre, dumneavoastra fi se pare profesionist discursul pe care il aveti? Credeti ca asa veti reusi sa normalizati relatiile si perceptia asupra breslei pe care o reprezentati?

  • Domnita, nu am nici cea mai mica dorinta de a normaliza o relatie imposibila, intre niste oameni care isi vad de treaba lor linistiti(da, la agenti imobiliari ma refer) si un grup de oameni manati de o pasiune nemaintalnita pentru distrugerea a orice ei nu sunt capabili sa faca sau macar sa inteleaga.Batalia cu opinia publica, cu cei care noua ne sunt clienti, nu se duce aici. Aici nu sunt clientii agentiilor imobiliare si nu vor fi niciodata.
   Aici am intrat dupa 2 ani de absenta, din plictiseala, sa ma amuz. Atat.
   Cu stima.

   • verigheta lipsa

    Observ o ciclicitate interesanta in vizitele dumneavoastra in acest caz. Acu doi ani era panica la fel de mare pe piata imo ca si acum. Gresesc? 🙂

   • Nu sunt domnita, domnule. 🙂
    Finante Azi e blogul, v-a indus probabil in eroare formatul cafeacutaifas, care acum are o alta tematica.
    Eu cred ca intre cititorii tavanului fals sunt destui potentiali clienti.
    Ma rog, nu este problema mea cum isi contruieste fiecare imaginea.
    Cu toata stima, insa aceasta ocupatie de agent imobiliar a fost dusa in derizoriu de multi dintre colegii dvs., prin: anunturi false pentru atragerea clientelei, mentinerea unor niveluri ridicate ale preturilor (multi au alergat dupa cateva zeci de euro in plus la comision si au pierdut in schimb 1000, fara sa inteleaga ca rulajul este cel important), diletantism in prezentarea apartamentelor si ale facilitatilor zonei, prezentat apartamente pentru care nu aveau nici macar o intelegere prealabila cu proprietarii etc. Nu vreau sa insinuez ca este cazul dvs., caci nu va cunosc.
    Sunt multe de facut pe piata imobiliara, dar cresterea profesionismului majoritatii agentilor e obligatorie.
    De asta spun ca trebuie facute eforturi de toate partile.

 4. @verigheta: sa ma gandesc…acum doi ani, eram inca angajat la Prezident, vindeam la inceputul lui februarie 4 camere pe Mosilor; am avut 3 luni foarte bune(ian, feb, mart), dupa care a urmat plecarea…..hmmm, nu-mi aduc aminte de panica….acum, am propria afacere, care multumesc lui Dumnezeu merge grozav, octombrie, noiembrie, decembrie si ianuarie au fost luni foarte bune, iar pentru februarie tre sa recunosc ca stam mai bine decat unele nume mari….hmmm…iarasi nu vad panica…..dar evident, eu aberez, mint, visez, insel, etc…doar sunt „ajent emo”…..:)) stiu, stiu…ma duc sa ma arunc in fantana! Tavan Rulez!

 5. @cafeacutaifas(apropo, inspirat nick, l-am atribuit unei femei datorita originalitatii{printre atati lake, bula, eu, unu, etc…ceva inteligent mi s-a parut bizar}, imi cer scuze)
  Printre cei care citesc blogul Tavanului, nu se afla clienti, va pot asigura de lucrul acesta. Client este cel care are NEVOIE sa cumpere o proprietate, nu cel care isi doreste, dar nu poate. Evident, la 5.000 de dolari garsoniera, s-ar gasi si aici vreo 10 cumparatori, care atunci ar uita tot ce au scris pe aici si ar da fuga la banca sa faca credite! Pentru ca evident, dansii din salariile dumnealor oneste, nu ar putea sa plateasca cash…
  Un agent imobiliar este un prestator de servicii. Este foarte usor sa ti-l alegi, chiar ai de unde. Mai mult, este la fel de usor(sau poate mai usor!), sa nu te lovesti de un agent imobiliar, daca nu vrei. Nu stiu sa existe vreo lege prin care sa fii obligat sa apelezi la un agent imobiliar. Cei care se incapataneaza sa enunte „‘sunt peste tot, se interpun intre proprietar si client, nu poti ajunge la proprietar pentru ca dai numai de ei”‘, imi permit sa-i consider idioti, fara sa-mi fie frica de duritatea cuvintelor folosite. Asa cum s-a si scris de multe ori aici, exista situri de FSBO, exista situri gen ”Anunturi particulari”‘ unde trimiti un SMS de 10 euro si primesti toate ofertele din ultima luna, pe ce criterii vrei tu, exista posibilitatea de a da un anunt de „‘cumparare”‘ in ziare sau pe net…..La toate acestea, se adauga atotputernicul Google, care iti spune orice!
  Dar evident, idiotii la care fac referire, prefera sa dea un telefon la agentie, agentul sa faca selectia ofertelor potrivite, agentul sa mearga sa vizioneze in locul lor proprietatea, tot el sa verifice actele, agentul sa gaseasca defectele, agentul sa trieze ce e bun, sa ii faca poze, sa scaneze schite….si apoi sa ii ofere pe email toate acestea! Ca in final, ei dobitocii, sa enunte sus si tare „‘ajentii e prosti! ajentii vrea banii mei capatati de la mama! ajentii nu sunt buni….etc”‘
  Clientii nostrii, sunt cei care stiu ca pot pune singuri faianta in baie, dar nu iese la fel de bine ca atunci cand face asta un faiantar. Clientii nostri stiu ca oricat de bine s-ar pricepe la masini, tot nu vor repara motorul ca un mecanic. Clientii nostri sunt cei care au nevoie de noi si apeleaza la serviciile noastre. Si domnule, ei nu se afla aici! Pot sa va garantez!

  • @Dobre

   Dar tu de ce te afli aici ? N-ai aflat ca TAIFAS are propriul blog ?

   Ti-am mai spus si data trecuta: Du-te, si cand n-o sa ne mai descurcam, te chemam noi.

   • Da, BCA, am propriul blog.
    Esti adeptul excluderilor de pe blog? Cand au valoare opiniile unui om – cand le impartasesc doar celor care gandesc la fel, sau cand sunt exprimate in cazul unor discutii, chiar daca contrare?

   • Ti-am mai zis ca de amuzament! Doar atat! Sunteti funny si am petrecut o zi frumoasa cu voi….

   • @cafea

    N-as putea spune ca sunt adeptul excluderilor. Mie imi fac placere discutiile in contradictoriu chiar daca degenereaza in pizduiri. In definitiv ne contram cu ajenti iar nu cu academicieni.
    TF e stapan aici. El stabileste politica.

    Insa trebuie sa intelegi ca am avut fel si fel de idioti gen logofat, rares, dobre, popescu ….etc … care chiar au fost inutili.

  • Da, nu am motive sa va contest afirmatiile, caci nu am lucrat cu dvs. si nici nu fac afirmatii fara sa le verific. Nu puteti totusi sa negati ca ce am spus eu reprezinta o practica intalnita la scala larga. Sunt destui agenti care se substituie neinvitati vanzatorilor, publica anunturi fara sa aiba contract cu acesta.
   Nu stiu daca va apare o lege care sa reglementeze aceasta profesie, dar macar puteti sa o faceti dvs. prin asociatiile de profil. Tine si de agenti sa isi refaca imaginea si credibilitatea.

   • O sa razi, dar Florin stie mai bine decat mine cum e cu asociatiile, cu legile, cu ce vrei sa faci si ce poti sa faci….Dupa ce a incercat in zadar sa schimbe ceva din postura oficiala, a trecut la mizeria asta de blog, in ideea ca va revoltat suficient de multi oameni impotriva „practicilor ilegale din imobiliare”‘, incat va putea comunitarea blogului sa faca ce n-au reusit asociatiile.
    Din pacate, o lege imobiliara nu este pe placul guvernantilor, nici actuali, nici fosti…si poate nici viitori. Diferite proiecte de lege, in diferite forme, se afla pe masa diferitor persoane in masura sa decida in favoarea unei legi imobiliare….Din pacate, o folosesc momentan ca rezerva la hartia igienica.
    Imaginea agentilor imobiliari se va schimba doar prin acelasi mod in care a fost sifonata : calitatea acestora! Cu cat vor fi mai multi agenti imobiliari buni, care sa-si faca treaba bine, cu atat mai putini contestatari vor exista. Din ce in ce mai multi clienti lucreaza doar cu agenti imobiliari recomandati, despre care au primit recomandari sau cu care au mai lucrat. Iar acest lucru triaza agentii in piata, usor dar sigur.
    Ma vad insa nevoit sa repet : imaginea agentilor imobiliari, nu se spala insa pe acest blog! Cum spuneam, fiecare cumparator sau vanzator isi poate alege agentul. Si fiecare agent, isi poate alege clientii. In felul asta, doar cei compatibili vor colabora. Si toata lumea va fi fericita.
    Iar indivizi precum BCA, vor trebui sa caute un blog anti-macelari, pe care sa ii injure de mama focului ca pulpa de porc are prea multa grasime, ca e prea scumpa pentru puterea de cumparare a romanului si ca probabil are si trichineloza! :))

   • Daniele, culca-te !

   • verigheta lipsa

    @DD: am mai spus-o aici, o repet: exista agenti imobiliari onesti, documentati, care isi fac treaba. Problema e ca acestia sunt in minoritate neglijabila, iar marea lor majoritate nu lucreaza pe rezidential. Stiu despre ce vorbesc. Daca dumneavoastra va numarati printre acestia, nu sunteti tinta acuzatiilor noastre. Ba chiar mai mult, in acest caz ar trebui sa va bucurati pentru ca incercam sa va scapam de concurenta neloiala si nedemna din breasla. In acest caz, aceasta discutie nu isi are insa rostul.

    Multumesc.

    PS: referitor la afirmatiile dintr-un comment anterior: nu suntem asa rupti in c*r precum parem. Suntem multi cu venituri care ne-ar permite achizitia unui imobil. In cazul meu de exemplu, cu banii jos peste cateva luni. Faptul ca nu cumpar se datoreaza factorilor subliniati de „aceasta mizerie de blog”, dintre care starea de greata creeata de jucatorii din piata imo e doar una.

  • Stim, draga domn, sunteti indispensabili.

   Dar vai, ce avem noi aici? Sa fie oare cineva care a invatat de la Vanghelie cum sa garanteze?

   O sa renunt sa mai citesc TF, pentru ca vreau sa fiu clientul dumneavoastra, nu vreau sa raman un sarantoc cu salariu onest.

   Ma scuzati ca nu simt NEVOIA sa cumpar cativa metri patrati de beton invechit 30 ani, acu’, pana nu se scumpeste.

   • Nici n-ai avea cum stimabile, nici n-ai avea cum!
    P.S: inainte sa trageti concluzii pripite stimati aplaudaci…eu vand imobile noi…la asta ma refer cand zic ca n-are cum! :))

  • Dvs chiar credeti ce scrieti? Chiar va asteptati ca toti cei de aici de pe site sa fie cu burta lipita de spate si sa nu-si permita decat garsoniere amarate la 5000 usd ?

   Pe de alta parte vorbiti de selectia ofertelor, verificat, actele, gasitul defectelor, poze sau schite de parca s-ar oferii asa ceva la 95% din anuturile date in ziar si care apartin unei agentii. Ati avut macar curajul sa va duceti la o vizionare cu unul din colegii dvs ca sa vedeti pe viu pregatirea „slaba” de care acesta da dovada ?

   Eu cand afirm ca aJentii „e prosti” vorbesc din experienta mea si ma refer la toti cei cu care am relationat pana acum. Si stiti de ce ?

   Pentru ca:
   – Incercau sa para profesionisti dar nu putea sa ofere deloc detalii despre locuinta, anul constructiei sau defectele ascunse.
   – erau neseriosi si dadeau anunturi doar ca sa poata spune ca nu mai este de actualitate, acelasi anunt aparea saptamani la rand pe la diferite agentii.
   – mi se pare culmea tupeului ca atunci cand suni la anunt cu „exclus intermediari” sa auzi ca este agentie.
   – nu ti se spune de la inceput cat este comisionul standard perceput de agentie.
   – nu taie chitanta pentru comision cu toate ca este evaziune fiscala.
   – mint cu nerusinare ca mai au si alte zeci de clienti interesati ca sa te preseze sa cumperi, iar cand nu o faci vezi ca apartamentul mai sta cateva saptamani la vanzare.

   Va suna cunoscute argumentele mele de mai sus ?

   Va dau perfecta dreptate cand spuneti ca noi nu suntem clienti. Repet.. aveti dreptate, noi suntem cumparatori interesati doar ca.. ne-am informat bine inainte si stim si cat este pretul si cum a evoluat acesta din anul 2000 si pana azi.

   In umila mea parere un cumparator informat este mai greu de fraierit si accepta mai greu articole mincinoase menite sa influenteze „gloata”. Totodata el va privii sceptic oferta si o va diseca privind din mai multe unghiuri.

   PS: Azi scriati in celalat articol ca aveti dovezi.. diplome si poze. Va rog sa va luati inima in dinti si sa le publicati, aici sau la dvs pe blog ca sa stim si noi despre ce este vorba.

   La urma urmei ce aveti de pierdut? Ati coborat deja sub nivelul penibilului cand ati incercat sa santajati.. scrieti mesajele cu numele dvs si va cunoastem identitatea, iar motoarele de cautare indezeaza tot. Acum aveti sansa sa ne aratati daca aveti ceva concret sau sa ne demonstrati ca nu aveti nimic.. nici onoare, nici dreptate si nici curaj.

   Restul e can-can !

   • Vedeti dumneavoastra stimabile domn…..eu am o problema cu taximetristii. Cu aia care cand iesi din Cora te intreaba unde mergi…si daca nu-i convine distanta, nu te duce(desi pentru o cursa de 3 lei, ar incasa 10…..), cu aia care cand ploua afara si le bati in geam, se uita la tine ca la un caine si printre geamul intredeschis te anunta ca daca nu dai pardesiul jos, nu te ia, sa nu-i uzi tapiteria….Insa am invata un lucru important : nu ma urc in taxiuri din strada, ci fac comanda! Cand vine la comanda, nu poate refuza cursa, nu ma poate ameninta ca „nu urc in masina ud”‘, etc. Vrei sa cumperi ? Incepe prin a cauta un agent bun, care sa se ocupe de tine. Momentan, inca astepti sa scada preturile, asa ca nu e cazul sa suni de pe acum, dar in doi-trei ani, cand o sa fii multumit de evolutie, iti sugerez sa incepi prin cautarea unui agent.
    In ce priveste pozele, diploma si chiar poza cu mine si cu Florin, ele sunt publice, le poti gasi si singur daca nu mai ai rabdare pana la articol. Si e si eun filmulet pe Youtube cu noi.

   • @ Daniel Dobre

    Mi-am dat cuvântul de onoare că nu am și nu am avut niciodată vreo legătură cu breasla voastră. Ești pe o pistă greșită. Demersul meu este strict PRO BONO PUBLICO, nu am nimic de câștigat de pe urma acestui blog. Poți să persiști în fantasmagorii dar mai ai puțin și atingi abisul penibilului. Habar nu am la cine te gândești dar – repet – m-au văzut colegii tăi agenții imobiliari de la CBIMOBILIARE și încă vreo 2, o serie întreagă de bancheri, executori… Am făcut petiții la BNR, la guvern etc. Ce motive aș avea să fiu meschin și să nu recunosc un trecut imobiliar ? Nu ai nicio dovadă în sensul ăsta pentru că ea nu poate exista decât în mintea ta 🙂 Nu demult, am făcut aici referire la romanul lui Kafka – Procesul. Acuzațiile tale sunt demne de instanța care-l judecă pe Josef K.

   • Domnule Dobre, astea sunt tactici a la KGB. Aveti ceva si ati facut afirmatii, publicati.
    Daca Tavanul Fals a fost agent, de ce s-ar jena cu asta?

   • Sa stiti ca de multe ori ii inteleg pe taximetristi. Au ramas cu acelasi pret de cand benzina costa pe jumatate, trebuie sa dea un plan destul de mare la companie.Cand faceti comanda pentru un drum de 3 lei, ganditi-va ca pe om poate sa il coste mai mult sa vina sa va ia decat cursa in sine.

   • @Daniel Dobre:
    Ati scris 3 raspunsuri pana acum fara sa ne spuneti ceva concret.

    Cine este doamna S ? Este cumva prietena cu d-nul Q din James Bond 007 ? Sau poate cu d-nul Zulu din Star Trek ?

    Este chiar asa de greu sa ne dati un nume complet sau un link direct ? Afirmatiile deja le-ati facut, acuma urmeaza sa ne convingeti de existenta acestor informatii.

    Eu unul sa stiti ca am rabdare si astept articolul dvs, dar sa stiti ca nu suntem simplii cititori si avem pretentii sa fie bine documentat, macar asa cum sustine cu afirmatii Florin articolele de aici. Povesti ca ale d-lui Angheloiu cu testul de sarcina, aJenti indispensabili sau chiar si ala cu ticalosi fara glorie sunt pura fictiune.

    @fainis:
    trece-ma te rog din nou pe caiet pentru dreptul de autor 🙂

  • Domnul Dobre, credeti-ma pe cuvant. Printre cititorii Tavanul Fals sunt oameni cu bani. Dar care au muncit cu adevarat pentru ei si nu doresc sa-i arunce pe o cloaca supraevaluata, fie ea si intr-o zona „buna”. Va rog, nu insistati ca nu ar fi asa, chiar nu vreau sa fac o bravada cu contul meu din banca.

   Cat despre cei care isi doresc dar „nu pot” sa-si cumpere o proprietate…Credeti ca avansul de 5%, amaratele de 2-3 mii de euro reprezinta o cale impotriva solvabilitatii cererii?? Aaa, daca am discuta de o piata imobiliara normala, unde un credit ipotecar s-ar accesa cu avans de 40-50%, atunci da, am putea sa ne gandim ca vulpea nu ajunge la struguri. Dar in acea situatie, multe nu ar mai fi la fel. Am avea mai putine banci, mai putini intermediari interlopi, societatea ar premia munca si nu „curajul” de a plati cu bani din viitor, activele s-ar tranzactiona mai aproape de valoarea lor reala, bunastarea s-ar muta in zona celor care aduc plusvaloare (ca mine si multi altii de aici) dinspre cei care doar o simuleaza, etc, etc. Cu alte cuvinte, toti cei care muncesc cu adevarat ar avea de castigat pentru ca si-ar apropia o viata mai buna.

   Nu mi se pare normal ca unul ca mine care a invatat pe rupte toata viata sa munceasca ca nebunul 9-10h pe zi pentru 2000E pe luna si matale sa pretinzi sa-i faci din 3-4 „vizionari”. Pentru un serviciu de care nu este cu adevarat nevoie, in care de cele mai multe ori nu aduci nici un plus real clientilor. E o situatie ridicola, nu-i asa?

   • Stimabile….nu stiu cu ce te ocupi, dar sesisez ca nu esti multumit de jobul tau. Nu te opreste nimic sa treci de la 2000 de euro, la 3000. Asa, poate o sa te simti ceva mai apreciat. Contul din banca…e gol, la fel ca si buzunarele matale….asta, pot sa bag mana in foc!
    Unul ca dumneata care a invatat pe rupte….inteleg ca cine n-are doua facultati, nu trebuie sa aiba bani ? PAi ce facem atunci cu Bill Gates, ca nici acum n-a terminat facultatea ?!??!?! II confiscam banii, ca nu a stat ca tine prin facultate ? Si cu agentii imobiliari cu facultat, ce facem ? Aia sunt corecti ? Ii lasam in pace ? Ii desfiintam doar pe cei cu liceu ?
    Simt ca te doare ceva si ca nu esti impacat cu tine….Ba nu, sunt doar ridicol, nu ma baga in seama!

   • ntz ntz ntz

    Faceti mistouri de cei cu studii? Nu-i prea elegant, se cam manelizeaza discursul. De parasute si baieti de baieti suntem satui.

   • @Dobre

    Esti penibil, nu ridicol! Stii tu cati bani am eu in cont, agentule? Esti cumva impresarul meu? Da-mi mailul tau si-ti trimit un extras de cont, poate reusesc eu sa-ti schimb parerea despre „ruptii” care posteaza pe tavanul fals.

    Bill Gates a castigat miliardele printr-o idee geniala si extrem de multa munca, chestia asta n-are nici o treaba cu cate facultati ai urmat. Pare-mi-se ca involuntar am atins o coarda sensibila in ceea ce te priveste, dar trecem repede peste.

    Si da, ma opreste ceva sa trec de la 2k la 3k, legea bunului simt si limitarile societatii noastre. Te-ai uitat in jurul tau? Ai vazut in ce tara locuiesti, cum se traieste cu adevarat in Romania? Stiu ca pe tine nu te opreste nimic sa maresti comisionul de la 2 la 3%, singura lege care se aplica in domeniul in care prestezi este legea junglei.

  • „Printre cei care citesc blogul Tavanului, nu se afla clienti, va pot asigura de lucrul acesta. Client este cel care are NEVOIE sa cumpere o proprietate, nu cel care isi doreste, dar nu poate.”

   Eu sunt unul dintre ei. Nu sunt un posibil client pentru agenti imobiliari, e adevarat, pentru ca nu am de gand sa tratez cu ei (voi), insa am bani si dorinta de a cumpara. Mai precis: 30.000 E stransi de mine si prietenul meu, 10.000 de la parinti. Ce zici, ne ajung de un apartament de 2 camere?

   Era cat pe ce sa cumpar nu demult, insa am gasit acest site si m-am abtinut, iar acum ma bucur ca am facut-o. Nu cumparam acum pentru ca:
   1. suntem convinsi ca or sa scada preturile si s-ar putea sa dam 10.000 sau 20.000 in plus degeaba
   2. e posibil sa plecam cu serviciul in Germania o perioada si atunci un apartament cumparat in Bucuresti mai mult ne-ar incurca.

   Toti astia care activati in imolibiliare si ati inceput sa misunati pe aici de la o vreme, sunteti patetici. Daca ne bagati in seama insemna ca v-a ajuns cutitul la os. Vedeti-va de „meseria” voastra, nu mai veniti aici insistand ca lumea are nevoie de voi. In general din ce am observat eu pe lumea asta oamenii destepti stiu ca sunt destepti si nu au nevoie de asigurari in directia asta, si nici nu se lauda in gura mare, nu simt nevoia. Daca lumea are nevoie de voi cu adevarat, nu trebuie sa dovediti nimic nimanui, ar trebui sa va fie suficient faptul ca voi va stiti necesari si utili si ca va castigati painea din asta. Cu cat strigati aici mai mult, cu atat mai mult va faceti de ras.

 6. „Garsoniera dubla situata intr-un imobil evreiesc construit in 1937, ce nu prezinta nici un grad de risc seismic si nu intra sub incidenta niciunei legi de retrocedare.”

  lachei e 🙂

  • ce ma distrez.

   ce face un parazit..pentru cat bah..6% din 40…2400E.. cat castiga un profesor cu vechime in jumate de an.

   nu e vina lui. e vina statului ca nu impozitaza jmenul. lasa toti parazitii sa traiasca prin nemunca. 3 poze si 4 plimbari cu tramvaiu nu inseamna munca.

   • unu, un exemplu care te onoreaza
    Profesorii au niste salarii mizerabile si multora li se pare normal.

   • uite am o idee haioasa, pe care nu cred ca ati mai auzit-o pe undeva. prostalaul ia credit pe 30 de ani, atunci si ajentul sa-si primeasca comisionul tot in 30 de ani. fara dobanda, fractionat in parti egale 🙂

    am sparge jmenul

  • Ma da ce repede ati sarit sa cautati! Nu e pe contul meu filmuletul, e pe contul doamnei S!
   Daca tot facem reclama, pune-l si pe asta :

   Apropo, garsoniera din Rosetti, e o recomandare. Proprietar este una dintre cele mai mari firme din Europa, detinuta de statul german. Au venit recomandati de JLLaSalle si nu am putut sa ii refuz, chiar daca tipul de proprietate nu face parte din targetul meu….

   • vanzari de la stadiul de macheta? 🙂

   • lasa vraja marii.

    era vb despre asta „ce nu prezinta nici un grad de risc seismic” …o cloaca ca noua…de doar…75 de ani.

    poate ai idee cat e durata recomandata de viata a unei constructii. intreaba un constructor eventual.

    aia nu e garsoniera ci cavou. si tu nu esti ajent ci jmenar.

   • @Unu

    Ai vazut ?

    Jnapanul imobiliar Dobre nu-ti mai da niciun raspuns daca il iei la bani marunti despre „lipsa riscurilor seismice la cladiri din ’37”

    Escrocherie tipic imobiliara despre care tot vorbim noi pe aici.

    Poate acum inteleg toti cititorii de ce i-am sfatuit sa ceara parerea oamenilor calificati si sa asculte aberatiile astea ale karnatzilor imo.

    @Cafea

    Ce parere ai ? Ramanem „neutri” si acum cand am prins mistretul ca vinde „cladiri din ’37 fara riscuri seismice” ?

    Sau ii luam „fatza in maini” putin ?

   • @ unu

    nu am ce sa zic
    de obicei se vorbea de risc seismic la cladirile mai vechi de 78
    in cele mai vechi de ’40 era un seismolog, nu mai stiu cine, care zicea ca nici nu ar intra

  • @Unu

   Esti totaaaaaal ….

   Postul asta al tau e „postul zilei”.

   Cum adica „imobil evreiesc” ?

   Locuiesc rabini pe scara ?

   P.S.

   In 1937 in Romania nu existau si nu se foloseau „norme seismice”. Dupa cutremurul din ’40 au inceput constructorii romani si arhitectii sa inceapa sa se …..intereseze.

   Anterior anului 1940 ultimul cutremur foarte tare a fost prin 18?? cand au cazut multe turle de biserica.

   Case n-au prea cazut ca pe vremea aia nu construiau romanii „cu etaj” iar casele aveau in ele mai mult lemn, paianta , …..chestii

   • are la temelie cateva piei evreiesti de pe vremea cand ii haituia hitler. cica ar avea si pin ziduri ceva ane versiunea evreiasca. 🙂

  • Blocul este construit de „comunitatea evreiasca din Bucuresti”‘….sa intelegi si tu de ce i se spune asa. Vezi tu maestre (si voi restul dobitocilor), eu am dat toate informatiile in anunt, am pus poze, am pus video, am dat adresa, am descris proprietatea, va trimit si schita daca vreti…..nu va percep comision…..si totusi, evident, nici asa nu e bine!!! Evident, ca daca era anuntul pus de Fritz neamtul, totul era in regula. Daca Fritz nu vrea sa se ocupe din biroul lui din Berlin, de vanzarea garsonierei din Bucuresti si m-am angajat pe mine pentru asta…..NU E BINE!!!
   SUNTETI PENIBILI!!!
   P.S: daca il angaja pe Florin, era ok ???

   • vai saracutul de tine…dar de ce te-ai enervat asa?!. respira usurel ca te ridezi.

    te facushi presh lui Pirtz neamtul. stim, din obligatie…6%

 7. @cafea : in calitate de agent imobiliar, noaptea sa precizi apocalipsa preturilor, iar ziua sa mergi sa iei banii clientilor, nu cred ca e chiar ok. Florin crede cu tarie ca el e altfel si ca nu castiga el destul de mult, pentru ca el lucrand cinstit, nu face fata hotilor de agenti care il concureaza! Parere gresita, pentru ca desi el vrea sa fie altfel, de fapt e la fel de rau ca ei!
  Acum, cealalta calitate a lui, cea de reformator al sistemului, e mai grava….Dar aveti rabdare pana public articolul..:))

 8. BCA tata, abia acum am vazut comentariul tau! Cat pot sa fii de prost! Exista o evaluare facuta cladirii, de catre primaria Bucurestiului, in urma careia cladirea a trecut toate testele si nu a fost incadrata in nici una dintre cele patru clase de risc seismic. Mai departe, varba colegului tau, e cancan tv! Si caramida….nu eu o vand, ci proprietarul. Nu stiu sa existe vreo lege care sa spuna ca daca o casa e veche, nu poti sa o vinzi. Da’ poate ma insel. Cum de altfel si daca are bulina, sta sa cada, e ruina, etc….poti sa o vinzi linistit. Tu cred ca ai confundat dezvaluirea ce trebuie facuta catre cumparator, in care sa se specifice starea imobilului, situatia juridica, etc, cu imposibilitatea de a vinde o proprietate.
  Deci, eu zic sa ramai impartial, ca te faci naibii de ras.
  P.S: ce fantezii murdare ai! Dar ma astept la orice de la tine! Creierul tau e in pantaloni…

  • Sa inteleg ca Bucurestiul e un fel de Viena, cu cladiri vechi atat de bine renovate si consolidate?

  • http://www.arhiconoradea.ro/Info%20Studenti/Note%20de%20curs/Laura%20Golea/CR%200-2005%20Cod%20proiectare.%20Bazele%20proiectarii%20structurilor.pdf

   Durata de viaţă a structurii/construcţiei pentru proiectare

   Cladiri si structuri obisnuite ani: 50 – 100

   astea-s normativele de azi bai parazitake. trecute prin 2 seisme. tu vinzi…cavouri garantate.

   ca sa dormi bine..dupa 50 de ani bloacele ceausiste trebuie date jos.

  • @Dobre

   Carnatule, cladirea din Maria Rosetti nr. 36 a fost expertizata tehnic de catre expertul autorizat Drimmer.

   Care n-a incadrat-o in vreuna din cele 4 clase de risc seismic ci a incadrat-o in categoria de „urgente pentru consolidare”.

   Despre asta trebuie sa-ti informezi tu clientii carora bineinteles ca poti sa le-o vinzi. Insa clientii trebuie sa stie ca nu merita sa dea pe ea mai mult de 5000 Euro.

   @ Florine

   Am sa-ti trimit pe mail lista cladirilor cu risc seismic din Bucuresti ca s-o pui aici pe blog.

   S-o citeasca toata lumea interesata.

   • Lista cladirilor expertizate seismic poate fi vizualizata aici

    http://www.pmb.ro/servicii/alte_informatii/lista_imobilelor_exp/docs/Lista_imobilelor_expertizate.pdf

    Atentie, faptul ca o cladire nu se afla pe lista nu inseamna ca nu prezinta risc seismic, ci doar ca nu a fost expertizata.

    Maria Rosetti nr 36 este incadrata la U1

   • @Bio

    Asta e lista ! A ta s-ar parea ca e mai noua. Imobilul e la pozitia 882.

    Pe lista pe care i-am trimis-o lui Florin apare la poz.1055.

   • LISTA CLADIRILOR EXPERTIZATE TEHNIC, INCADRATE IN CATEGORII DE URGENTE, CONFORM NORMATIVULUI P100-92 NEINCADRATE IN CLASA DE RISC SEISMIC CORESPUNZATOARE, CONFORM CAP. 11 SI 12

    Notă: Normativul de Proiectare P100-92, în urma expertizei tehnice, încadrează construcţiile din punct de vedere al riscului seismic în categorii de urgenţe:
    – U1, U2, U3

    dupa normativele mai noi, ’96..U1 U2 U3 cred ca devin clase de risc 1 2 si 3…deci asta a fosta catalogata pe vechiul normativ, si acum ar echivala pe clasa 1 de risc seismic daca s-ar reevalua pe noile criterii.

    DD du-te si impusca-te.

    TF, fa-i mascariciului un articol dedicat sa-l trimitem la groapa de kkt a istoriei ajenturilor imobiliarii. asta chiar merita o aroganta. daca tacea cretinul si nu se infiinta pe-aici cu aere de superior n-aveam nimic deosebit cu el…facea parte din gloata. da l-a mancat in cot ca si pe angunoiu.

   • „Modificarea cap. 11 şi 12 din Normativul P100-92 din anul 1996, încadreaza construcţiile în Clase de risc seismic.
    Pentru încadrarea în clasa de risc seismic corespunzătoare, asociaţiile de proprietari / proprietarii se pot adresa expertului tehnic elaborator al expertizei tehnice sau unui alt expert tehnic atestat pentru rezistenţă şi stabilitate de către Ministerul Dezvoltării”

    eu asa inteleg, ca locatarii tre’ sa faca cerere sa li se converteasca U-urile alea in Clase de risc. vedem ca expertiza a fot facuta prin ’93 iar normativele s-au modificat in 96… U1 ar echivala cu Rs 1. gresesc?

   • „Garsoniera dubla situata intr-un imobil evreiesc construit in 1937, ce nu prezinta nici un grad de risc seismic” !!!

    parnaie ba, pinochio!

   • BCA, iarta-ma, am avut treaba. Uite ca in sfarsit suntem si noi pe aceeasi lungime de unda. Intradevar, cladirea a fost experizat de domnul profesor Drimmer. Acelasi care locuieste in apartamentul de 3 camere de langa aceasta garsoniera. Nu, nu vreau sa ma crezi pe cuvant. Poti merge linistit pe Maria Rosetti 36, apartamentul 13, sa te convingi. Acum, evident ca o sa spui ca asta nu conteaza…Ce daca expertul care a facut documentatia sta in blocul despre care afirmi ca sta sa cada….Chiar n-are relevanta! Sau are ???

   • @ Daniel Dobre

    Sunt câteva mii de sinucigași care locuiesc în astfel de imobile. Asta nu înseamnă că maghernițele nu vor cădea. Dumnezeu te ferește el dar până la urmă dracu’ tot te nimerește…

    Faptul că profesorul care a expertizat clădirea nu își părăsește cuibul ar trebui să reprezinte o garanție că vestigiile vor rezista și la al treilea cutremur de intensitate mare ?

    Nu a contestat nimeni factura intelectuală a locatarilor ci faptul că ai mințit ca un samsar ordinar în legătură cu riscul seismic.

   • are aceeasi relevanta precum pozele cu TF. pana la proba contrarie te credem dobroiule…dobre den

   • @Dobre

    Eu te-am „iertat” demult. Nu mai am nicio pretentie.

    Lucrurile sunt clare :

    http://www.google.ro/search?q=cutremurul+din+1977&hl=ro&prmd=imvns&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=eIs_T9z1NYj74QTWl8GSCA&ved=0CDMQsAQ&biw=1280&bih=667

    Nu mai fi talhar si pune mana pe munca.

  • @dAN dIACONESCU

   „Si caramida..nu eu o vand ci proprietarul.”

   bah jegosule,mai sus spuneai ca tu vinzi doar cloace noi.Nu vezi ca te contrazici NEVERTEBRATO?…marshhhh

 9. hai, daca nu un articol, macar la „Feriti-va de … !” escrocul imobiliar Daniel Dobre.

 10. Nea Florine……ori nu stii sa citesti, ori nu stii sa intelegi. Respectiva cladire NU ARE RISC SEISMIC! Este incadrata pe lista U1. De la U1 la una dintre cele 4 clase de risc seismic e distanta mare. Mai mult, incadrarea a fost facuta de un locatar al blocului, in perioada in care incepusera in Bucuresti sa reconsolideze blocurile din zona centrala. Poate gresesc eu atunci cand afirm ca, daca respectiva cladire ar fi avut probleme as cum insinuati voi, cred ca cel putin expertul care a incadrat cladirea, si-ar fi luat masuri de precautie si parasea „‘cloaca””. Curios insa, omul nu pleaca. Mai mult decat atat, locatarii blocului, tocmai au schimbat recent centrala termica a cladirii si instalatiile de incalzire.
  Dar din nou, eu ma insel, tu ai dreptate, eu mint, tu spui adevarul, iarna nu-i ca vara, etc…..

  • @ Daniel Dobre

   Mai nesimtitule,

   Chiar ne iei pe toti de prosti ? In perioada 1992-1996 cand s-a facut expertizarea nu existau coeficientii de risc seismic. Urgenta 1 inseamna risc seismic clasa 1. Tu chiar nu vezi ca pe aici nu poti duce pe nimeni de nas asa cum o faci cu prostanacii carora le vinzi gogosi zilnic ? Cladirea aia este PERICOL PUBLIC asa cum tu esti PERICOL SOCIAL.

   Cat tupeu ordinar poti sa ai !!!

   Vis-a-vis de „parasirea cloacei” cunosc multi oameni care locuiesc central. Se pare ca devine dependenta, omul incepe sa se minta pe el insusi ca imobilul e rezistent si ca nu va pati nimic. Se pare ca nici inginerii nu fac exceptie de la regula. Autosugestia nu a omorat pe nimeni dar ma intreb daca si fundatia aia subreda se autosugestioneaza ca betonul are aceleasi proprietati ca in 1930 toamna…

   Stii cum e cu nebunul internat la Balaceanca pentru ca se credea OS. A urmat un tratament si finalmente la comisie a declarat ca nu mai este OS. Medicii ii fac externarea, iese omul in curtea spitalului sa plece acasa si cand vede un caine fuge repede inapoi in cladire. Medicii se arata mirati : „pai bine, mai omule, nu ai zis ca nu mai esti OS ? El raspunde : Da, dar cainele stie ca eu nu mai sunt OS ?

  • gunoiul Daniel Dobre!

 11. Poanta Priministru

  Da’ tu unde stai??? in asmita gardens? la etajul 15? poate cazi si de acolo, si la astia le sta blocul pe maria rosetti. Prosti dar multi. Du-te singur si cumpara de capul tau si sa vedem atunci ce afacere inteligenta ai facut. Sau stai cu banii la ciorap? Doamne fereste, dar exista posibilitatea sa creasca preturile si poate iti cumperi un tricou cu banii tai aia multi, tinuti la ciorap. Vedeti-va de munca voastra prea imporanta pentru societate, si daca ti se pare ca se castiga prea mult din imobiliarea da-ti demisia si angajeaza-te sa vedem atunci de ce esti in stare. Apropoix, pe premisele voastre, ar trebui sa desfiintam si agentiile de turism, chiar si magazinele, ca se interpun intre noi si producatori. Sau sa nu mai luam o sticla de apa cand suntem insetati si nu avem cum lua o apa mai ieftin de 5 lei, ca ea valoreaza 2 lei. Mori de sete atunci. Gandire de comunisti infecti. Tu crezi ca agentii imobiliari fac preturile? Esti mai prost ca noaptea. Nici eu nici tu nici proprietarii nu fac preturile. Se autoregleaza. Iar daca ai fi avut un apartament, cine stie in ce zona mostenire, tineai cu dintii de pret, ca tu dupa mintea ta crezi ca valoreaza atat. Esti imbecil. Si te mai lamuresc cu ceva. Sunt proprietati la vanzare doar prezentate de cate o agentie, ca asa au dorit proprietarii, sa nu-i deranjeze toti idiotii care au 5mii in buzunar si vor sa-si cumpere si ei casa. Daca vrei sa ai acces la astfel de oferte trebuie sa apelezi la agentii. Daca nu vrei, poti cauta si singur. Si tare mi-e ca de cele mai multe ori nu esti in stare sa negociezi mai mult decat iti negociez eu cu comision cu tot. Daca iesi mai ieftin atunci chiar nu ai nevoie de agent. Dar daca pierzi oportunitati ca nu vrei sa platesti munca cuiva, atunci cauta singur, vinde singur, ocupa-te singur, si vorbim apoi sa vedem ce afacere „inteligenta” ai facut tu. Eu i-am vandut tatalui meu garsoniera si i-am luat comision, ca i-am gasit un client care dadea o mie in plus fata de cat isi gasise el in aceeasi perioada de timp. Am facut mia aia pe din doua, 500 eu 500 el. Win Win. Asta e principul unei afaceri. Daca iesi mai bine decat cu o agentie, atunci mergi singru, si vezi-ti de viata ta. Banuiesc ca daca vrei sa-ti cumperi o masina, la fel faci? Nu? In loc sa delegi un baiat sa ti-o aduca din germania, preferi sa bati tu drumul(2 zile), benzina, si sa mai cumperi si neavizat. Iesi tot acolo cu banii, dar pierzi timp si nervi. In fine. Fiecare cu cat l-a lasat Dumnezeu. Nu-ti convine de un agent lasa-l, cauta altul. Daca nu vrei cu agentie, atunci iti gasesti singur. Si sper sa faci ca majoritatea dintre cei care nu vor sa plateasca din principiu comision pentru munca depusa: sa-ti iei o mare teapa de la proprietar. Poate asa o sa intelegi utilitatea unui agent, si poate atunci o sa realizezi ca mai bine ii dadeam lu’ ala 1000-2000 euro, decat sa piezi 50.000 euro. Ca m-a sunat acu’ doua zile unu’ ca l-a prostit proprietarul cu 10.000 euro, ca de, el era destept, si si-a gasit singur oferta, fara sa plateaasca comision, si s-a dus direct la proprietar.
  Si inca ceva, inainte sa-l jigniti pe Daniel Dobre, mai bine va informati. U1 nu a fost si nu reprezinta Grad 1, ca daca era asa, avea bulina rosie pe el oricum. Dar de, noi suntem prosti, tu esti destept. Si inainte sa-i faci casa omului cavou, sa te uiti la cocioaba ta. Ca nimeni nu stie ce o sa stea in picioare si ce nu. Poate cad blocuri din 80 si ala de pe rosetti ramane in picioare. Unii au murit ca le-au cazut caramizile de la horn in cap. Asa ca orice cladire cu acoperis poate fii numit cavou. Doamne ferste. La cat casta atata face garoniera aia.
  Iar daca nu-ti convine ia-ti tu altceva, ca la bloc nou pe zona aia nu cred ca gasesti mai mult de 15mp. Decizia iti apartine. In plus aia daca sta in chirie 7 ani deja ti-ai recuperat jumatate din investitie, iar daca e sa cada exista asigurari si tot in castig ai iesit. Dar na fiecare gandeste cum vrea. Zi merci ca te luminez.
  Asa dar si prin urmare, nu ai nevoie de agentie de turism, nu apela la ea, du-te singur cauta-ti cazare, fa-ti rezervare, pierde timp, ia-ti singur bilete de avion si ai sa vezi ca nu faci nici o economie fata de cat luai prin agentie sejurul. Ca de ei sunt escroci si tu mai inteligent. Daca esti mai nedescurcaret s-ar putea sa iesi mult mai scump. Cam la fel e si cu agentiile, gasesti tu ceva mai ieftin si mai bun, ia singur. Daca nu, cauta singur( daca nu vrei sa platesti pentru munca pe care o face altul pentru tine). Si inca ceva, daca dai de agenti care publica anunturi false, salveazale numarul cu mincinos1, 2, 3, etc. Si eu ii urasc pe astia, dar cei care vor sa fie reprezentati de o agentie in cumpararea unui apartament, isi gasesc unul-cinci agenti care lucreaza pentru ei. Si crede-ma ca unii platescc putin 3%, avnad in vedere ce economie de timp si bani fac ei ca si clienti ai unei agentii. Pentru ei exitam in piata, si pentru proprietarii care nu au chef de toti saracii sa le calce pragul sa le oferre 30.000 cand ei au oferte de 50.000. Cam asta e piata. Se fac in continuare tranzactii, cu si fara agentii, si sunt in numar mult mai mare cele dezavantajoase facute fara agnetii. NU neg ca sunt si afaceri foarte bune facute fara agentii, dar iti garantez pe date ca numarul lor este mult mai mic decat al celor care au trecut printr-o agentie. In rest toate cele bune, sa avem bani sa ne cumparam toti buncare, sa stam linistiti la cutremur, si sa nu fie la snagov ci in centrul Bucurestiului.
  AAAA, si daca sunteti nemultumiti de salariiile de la locurile voastre de munca, fac angajari. Dar nu angajez pramatii. Va astept daca nu sunteti niste imbecili!!!!

  • @Poanta Priministru

   Daniel Dobre este un prostovan imobiliar la fel ca si tine. Si la fel ca Angheloiu ca sa nu-l uitam si sa fim si corecti.

   Cam mare fomica daca incercati sa escrocati lumea cu ruine demolabile construite prin anii ’30, ’40, ‘ 60 ……

   Unor arheologi de ce nu incercati sa le vindeti ?

   Stiu ca e greu dar va trebui sa-ti cauti un job adevarat. Dupa cum scrii, cred ca profesor de gramatica ti-ar veni ca o manusa.

   Te rog, mai raspunde-mi unei curiozitati !

   Nu-i asa ca esti votant USL ?

  • reactionarul

   mihai c.(a) c.(a)-te si hai e numele tau real.
   iti pierzi timpul pe acest blog daca ai credinta ca gasesti fraieri care sa munceasca pentru tine.
   „fraierii” sau „molustele” cum sunt definiti de breasla mancatorilor de rahat din care faci parte cel mult din mila o sa-ti dea o bucata de pita.
   Alba sau neagra.

  • ionutelDragutel

   ce disperat este si asta !

 12. Domnilor, sunt un umil practicant al acestei meserii sau ocupatii , cum doriti, cu cod caen aferent, cu legitimatie cu poza, carte de vizita cu toate datele, si vreau sa intreb si eu pe cei care au pareri atat de negative despre „ajenti” , de ce oare au apelat(macar o singura data) la un intermediar, oare pentru ca acum sa aibe unde sa-si verse off-ul cau s-au lasat sau au crezut ca au fost pacaliti? oare daca aveti defecte la masina le remediati la dentist sau la cofetar, domnilor nici o meserie sau ocupatie , in Romania, nu se practica perfect, de aceea s-a inventat „progresul” Dupa umila mea parere daca doriti sa va cautati un apartament si sa bateti sute de km mai ales in Bucuresti, este dreptul dumneavoastra, daca ati avut experiente proaste cu „ajenti” este vina unui sistem deficitar, si vina nivelului de educatie si bun simt, dar si vina aptitudinilor celor care v-au pacalit.A nu se intelege ca iau apararea celor care duc in derizoriu aceasta ocupatie, insa nu pot sa nu apar aceasta meserie dar pentru ca o mana de frustrati au fost pacaliti .Nota Bene aceasta meserie nu are cum sa dispara, ci doar sa se reinventeze.
  Subscriu la toate ideile bune .

  • ionutelDragutel

   cretinelule , am cunoscut zeci de agenti , absolut toti sunt niste excroci mincinosi , lenesi si speriati ca nu isi pot castiga painea in mod cinstit.

   Asa ca mai incet cu minciunile , pacaliciule.

 13. Dat fiind faptul ca nu exista un cadru legislativ (vid de legislatie) care sa reglementeze acest domeniu de activitate nu sunt de acord cu functionarea acestor agentii.
  Totodata arat faptul ca agentiile preiau anunturile de acest gen din ziare -rubrica publicitate – chiar daca vinzatorul cere in mod expres „exclus agentie imobiliara” dupa care face publicitate in numele sau si isi permite chiar sa-l abordeze pe vinzator imbrobodindu-l cu fel de fel de avantaje de pe urma asazisei tranzanctii la care agentia chipurile si-ar fi adus un aport substantial.
  Mai mult cer niste comisioane da-ti cade fata, respectiv de la pretul unu Logan in sus de parca ar fi depus un asa de mare efort fizic si intelectual mai ceva ca un salariat dintr-o multinationala care sta la serviciu multe ore peste program si isi mai ia de lucru si acasa.
  DE VINA SUNT GUVERNANTII NOSTRI DRAGI CARE LASA IN CONTINUATRE ACESTE AGENTII SA FUNCTIONEZE DUPA BUNUL PLAC AL UNORA.
  NU CUMVA LA MIJLOC SUNT NISTE INTERESE?

 14. Bai prietene,care e problema ta cu privire la agentiile imobiliare?
  Te apuci tu sa Dai exemple din SUA,si din Europa in ceea ce priveste agentiile imobiliare,mai intai sa ne aliniem noi la acele standarde ale Europei,si apoi sa vi tu cu exemple.Si mai ales sa spui tu care ar fi Etica unui agent imobiliar.Nu sti nimic din ceea ce inseamna o agentie imobiliara si cu ce se mananca si te apuci sa scrii care ce vezi tu pe alte site’uri dupa ce acesezi „Google”.Tu ori urmaresti sa faci specula cu piata imobiliara ori esti vreun „presedinte” al vreunei asociatii imobiliare si ai ca scop ca Totii care lucreaza ca agenti imobiliare sa Isi faca diplome la tine la asociatie.In loc sa stai sa scri in fiecare zi despre agentiile imobiliare,mai bine ti-ai gasi un serviciu,ca din cate vad eu cam tu esti acel Parazit al societatii,care cerseste cateva vizite te acest blog.Si Inca ceva,in tarile civilizate ale lumii,sunt agentii imobiliare care incheie contracte cu vanzatorii si spre surprinderea ta,in pretul de vanzare al casei este adaugat si comisionul din partea cumparatorului,si al vanzatorului,asa ca incearca sa te documentezi mai mult cand scrii anumite lucruri despre ceva,omul de rand care toata ziua Sta pe internet si e praf in ceea ce priveste o lume civilizata iti da dreptate,dar ala care e documentat taci si rade de Persoane ca tine..
  Eu ce cred ca ai patit tu e urmatorul lucru,ai cautat vreun apartament sa cumperi sau ai vandut ceva si o agentie imobiliata ti-a tras vreo teapa,eu alt raspuns nu gasesc la intrebarea ,de ce iti ironesti tu timpul cu acest blog…
  Daca crezi ca poti sa imi Dai un raspuns inteligent scrie-mi pe adresa mea de email:razvanell_19@yahoo.com
  Oricum,iti dau un sfat,nu incerca sa te p.si contra vantului ca o sa te uzi;)

  • Dar cu limba romana ce ai ??

  • ionutelDragutel

   agentii imobiliari sunt toti doar niste excroci prea prosti si prea lenesi ca sa isi poata castiga painea cinstit,

   Parazitii acestora nu le-a placut munca sau scoala , si acum traiesc din furat.

   Iar un disperat care intra aiurea pe forumuri sa apere „meseria” sa imaginata in care nu plateste impozite si nu are vreo raspundere legala… e doar un disperat 😉

 15. Ca idee,astia de vorbiti va invit sa asistati o saptamana intr-un birou de agentie imobiliara si dupa sa vedem noi care mai este PARAZIT.
  Nu ii bagai pe totii in aceeasi oala,dar cu mentalitatea noastra de roman deaia am ajuns sa murim de foame in casa,ca ne uitam mai mult in curtea vecinului decat in a noastra.Exact si cu referendumul impotriva lu’ Basescu,totii erati zmei si ati fi vrut sa luptati in linia intai,dar totul se petrecea dor din fata unui calculator.
  Numai va bateti voi cu pumnii in piept ca faceti ceva cu acest blog,pentru ca este pierdere de timp,nu o sa reusiti nimic,poate doar foarte multa bataie de cap si multi nervi:))
  Si pentru conostinta voastra sunt agent imobiliar,si nu mie rusine/frica sa recunosc.

  P.S.
  Astept acel raspuns cu privirea la intrebarea mea de mai devreme,ce vrei sa obti cu acest blog?
  Sper sa il primesc,daca esti destul de inteligent sa imi dai un raspuns.Mersi.

  • Inca o data, cu limba romana ce ai?? Din curiozitate, ai luat bacul? 🙂

   • Inca de 100 de ori,pentru tine nu am luat bacul!!Daca ai vazut acel email crezi ca am si varsa respectiva?:)))
    Pana la ultimul comm am fost pe telefon si eram si in trafic,domnisoara profesor doctor conferentiar la facultatea de limbi:))

 16. Si inca o adaugare,cel care vinde o casa ,cauta o agentie imobiliara sa il reprezinte,lund in considerare ca majoritatea celor care vand un apartament sunt persoane cu diverse probleme financiare(datorii pe la intretinere,nedezbatute succesiunile,si alte lucruri care tin de partea financiara),si un cumparator cand merge la o vizionare intreaba in primul rand „actele sunt in regula”:))) si cand aude „pai nu am cadastru sau am de plata la intretinere 5000lei,” iti zic eu sigur ca o ea din loc imediat fara sa se mai uite in urma.Asa ca poate intelegeti care e treaba cu o agentie imobiliara care stie sa lucreze cu clienti si care nu urmareste doar banii.
  V-am pupat va las sa continuati acest subiect la nesarsit.

 17. Pune mana si munceste singur!!!(saracule ce nu-ti poti permite sa mergi la o agentie de turism sau agentie de imobiliare, ce nu-ti poti permite sa platesti un mecanic, si-ti repari singur cazanul de logan in fata blocului) Dupa ca o sa faci singur muncile pe care le batjocoresti (si o sa realizezi ca le faci si mai scump si mai prost ca un profesionist, abea atunci sa dai lectii). Ca si mecanicii sunt meseriasi si meseriasi, domenii reglementate sau nu, verificate sau nu. Repara-ti masina la un service in vitan si sa nu te intrebi de ce a crapat motorul. La fel si aici. Cauta-ti profesinisti(probabil nu vei gasi nici unul prin tara asta in nici un domeniu, asa ca fii tu un exemplu) ori fa-ti singur treaba. Incercati sa va civilizati saracilor. Cu mentalitati de saraci nu ai cum sa te imbogatesti. Uita-te dupa 2% si zbatete pentru ei, dar nu uita sa nu iei teapa ca pe urma pierzi 50%sau 100%. Invatati sa platiti serviciile si pe urma blamatile. Duceti-va la dentisti ieftini, si intrebati-va apoi de ce va cad dintii, mancati parizel si intrebati-va apoi de ce va pute pielea. Invatati sa fiti respectousi si invatati sa oferiti inainte sa cereti. Invatati sa va doriti ca cel de langa voi(profesor, politist, informatician etc) sa castige mai mult, si sa va si bucurati de asta, caci numai asa o sa evoluam. Cu Tehnici de ce s aplatim asta, de sa nu renuntam la asta, de ce sa nu ne ocupam noi de asta, o sa ajungem sa nu fecem nimic bine, si asta pentru ca „ne pricepem noi la toate”. Fa-ti treba ta bine si apoi vezi-ti de ale altora. Iar daca nu vrei sa platesti comision, nu apela la agentiile imobiliare. Ocupa-te singur.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: