Prima Casă – Ultimul Calcul


Late Update : Incă un argument SOLID care certifică deprecierea considerabilă a  locuintelor in anii care urmează.  Populatia Romaniei scade vertiginos, imbătraneste si… sărăceste. Suntem tot mai putini (am atins nivelul populatiei din anul 1966 ) si datoriile cresc de la zi la zi:

http://www.zf.ro/eveniment/romania-a-pierdut-3-milioane-de-locuitori-in-10-ani-avem-aceeasi-populatie-ca-in-1966-9200185

http://www.hotnews.ro/stiri-esential-11401623-recensamant-date-preliminare-romania-are-19-042-936-locuitori.htm

***

Întrucât cele 90 de zile pe care Banca Națională a României  le-a acordat bancherilor pentru a se alinia la noile norme de creditare s-au scurs,  ieri, 1 februarie 2012 am intrat în 4 unități bancare din centrul capitalei ca să mă conving și eu de aplicabilitatea acestora..  Nu voi menționa exact sucursalele pentru că funcționarii de la ghișee au fost destul de amabili și nu vreau să le fac probleme.  Păreau efectiv depășiți de întrebările mele legate de REGULAMENTUL  BNR .   Nu sunt ei vinovați pentru mizeria instituțiilor în care își desfășoară activitatea… 

Prima bancă în care am intrat – B R D –  Eu, nebărbierit, cu un pulover așa mai de la țară și cu nasul roșu din cauza gerului, interesat de un credit de nevoi personale pe 10 ANI PENTRU ACHIZIȚIE AUTOTURISM. 

” Teoretic se mai poate accesa un credit de nevoi personale după vechile norme dacă vă grăbiți…  Încă nu știm exact când se schimbă regulamentul…   Act de identitate, adeverință de salariu, copie contract de muncă, certificat căsătorie,  cerere pe care o completați aici…”  Si într-un final domnișoara s-a oprit precum un robot telefonic care epuizează toate opțiunile din meniu. 

Prietenii de la BCR – aceeași mizerie (ca să fiu în ton cu pancartele din Piața Universității).  Credite se dau în continuare fără nicio normă din regulamentul publicat de BNR în Monitorul Oficial la 31 octombrie 2011…  Proști să fie care să se îndatoreze că STATUL are grijă să îi salveze pe bancheri din banii contribuabililor…  fără rate.

Credit Europe Bank – nicio diferență.  Totuși, domnișoara de acolo a utilizat o sintagmă menită să sperie clientul : ” Se mai dau credite pe vechile norme dar nu e OK…”   ce o fi vrut să spună habar nu am pentru că mai apoi când i-am povestit de Monitorul Oficial și cele 90 de zile, vizibil surprinsă de curiozitățile țăranului din fața ei a început să învârtă niște hârtii în semn că e foarte ocupată și o deranjez  🙂   Am plecat cu coada între picioare…

Banca Transilvania – aici parcă nu ajunsese nici măcar accidental vreun zvon legat de noile norme de creditare…  Nici măcar nu mi s-a sugerat să mă grăbesc. 

În afară de ambiguitatea informațiilor primite, toate cele 4 unități bancare în care am intrat mai aveau un numitor comun – erau GOALE…  Bătea vântul mai rău decât afară. 

Oare sunt eu nebun când afirm de fiecare dată că BNR a ajuns cârpa de șters pe jos a BANCHERILOR cu capital străin ?  În regulamentul despre care scriam mai sus, la articolul 18 scrie negru pe alb :

Art. 18. – (1) Imprumutatorii care dispun de reglementari proprii validate de Banca Nationala a Romaniei in baza Regulamentului Bancii Nationale a Romaniei nr. 3/2007 privind limitarea riscului de credit la creditele destinate persoanelor fizice, cu modificarile si completarile ulterioare, transmit modificarile realizate pentru ducerea la indeplinire a dispozitiilor prezentului regulament, aprobate de organele competente, in termen de cel mult 90 de zile de la data publicarii acestuia in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, in vederea validarii, potrivit dispozitiilor prevazute la art. 5.

Nerespectarea dispozițiilor atrage după sine sancțiuni :

Art. 17. – Nerespectarea prevederilor prezentului regulament atrage aplicarea masurilor si/sau a sanctiunilor prevazute la art. 226 si 229 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 99/2006, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 227/2007

Iată ce prevede articolul 229 :

Art. 229.(1) În cazurile prevăzute la art. 228 (b) – nerespectarea măsurilor dispuse de Banca Naţională a României -, BNR poate aplica următoarele sancţiuni:

a) avertisment scris;

b) amendă aplicabilă instituţiei de credit, între 0,05% şi 1% din capitalul social al acesteia;

c) amendă aplicabilă persoanelor prevăzute la art. 108 alin. (1) şi persoanelor desemnate să asigure conducerea sucursalelor instituţiei de credit, între 1-6 salarii medii nete pe instituţia de credit, conform situaţiei salariale existente în luna precedentă datei la care s-a constatat fapta;

Așadar Banca Națională POATE dar NU VREA  să îi amendeze pe amărâții ăștia de bancheri…   La ce bun ?  Să îi sancționeze ca mai apoi să le injecteze niște lichidități ???   Ar fi absurd…   Capitalismul e salvat de capital de stat mai nou.  E noua orânduire socio-economică a Europei și a lumii întregi.  Nu îi amenda, maestre Isărescu !  mai eliberează-le niște PROVIZIOANE !!! 

Revenind la subiectul blogului nostru, disperate că pierd tot mai mult teren, scursurile MAFIEI Bancar-Imobiliare plătesc iar articole în presa slugoilor de serviciu.   ATACUL  PRIMA  CASĂ  este dat în  ZIARUL  FINANCIAR. 

Prostituații de la IMOBILIARE  PUNCT  RO acceptă pentru prima dată OFICIAL  o marjă de negociere de 10 %…   Să nu credeți că au devenit brusc mai REALIȘTI.  Nuuuuu !   Au făcut doar în așa fel încât să reiasă conform calculelor că rata PRIMA CASĂ este mai mică decât chiria:

http://www.zf.ro/banci-si-asigurari/chirie-sau-rata-luati-un-pix-si-o-hartie-s-ar-putea-ca-rata-la-prima-casa-sa-fie-mai-mica-decat-chiria-9197419

Absurdul absolut al acestor calcule rezidă din următoarea frază :

Din datele rezultate, doar pentru cinci tipuri de apartamente, respectiv garsonierele din zona Călăraşilor – Decebal, apartamentele cu două şi trei camere din Berceni, precum şi apartamentele cu trei camere din Colentina şi Rahova, este mai ieftin în prezent să plăteşti chirie lunară decât rata bancară.

Nu trebuie să fii economist sau specialist în statistică pentru a-ți da seama că o astfel de diferențiere frizează nebunia.  Evaluarea unui apartament oferit spre vânzare are sau trebuie să aibă întotdeauna în componență și randamentul din chirie care în București e în jur de 5 %:

http://www.businessinsider.com/europe-property-2011-10#12-bucharest-romania-9

   Un raport din care reiese o diferență atât de mare între chirie și rata bancară  (de la minus 10 % la 40 %) în funcție de zonă și numărul de camere are cu siguranță niște cifre cu totul și cu totul eronate.  E normal să se întâmple așa când la baza calculelor stau prețurile ”CERUTE” fie ele și diminuate cu 10 % pe ultima sută de metri (constrânși de promovarea avantajului Prima Casă).  Prețul cu care cumperi și chiria pe care o poți obține sunt corelate, interdependente. 

După ce că sunteți hoți, mai sunteți și proști !!!   Nu mai păcăliți pe nimeni cu tot sitemul vostru MAFIOT, cu toată presa economică plătită și cu toate calculele care până la urmă dau măsura IMPOTENȚEI voastre intelectuale…  

Și acum – STUDIU DE CAZ –  Să vă demonstrez cât sunteți de PROȘTI sau cat de bine vi se potriveste conditia de Manipulatori ordinari :

10 % negociere, ziceți ?   Păi 10 % e numai umflarea prețului de către cea mai proastă creatură de pe fața pământului – AGENTUL  IMOBILIAR. 

Priviți  o pagină de pe site-ul vostru, mediu virtual care vă asigură sursa de dejecții pentru indicele realizat :

http://www.imobiliare.ro/vanzare-apartamente/bucuresti/sebastian?nrcamere=2

 

Media apartamentelor cu 2 camere situate în zona Sebastian este în jur de 60.000 EURO. 

Priviți acum prețul cu care un coleg de-al vostru, un agent imobiliar, scoate la vânzare un aprtament în aceeași zonă :

http://www.anuntul.ro/anunt/SEBASTIAN_Nasaud_Liberty_Mall_confort_1_decomandat_gresie_faianta_parchet_ter…_4662792

SEBASTIAN, Nasaud, Liberty Mall, confort 1, decomandat, gresie, faianta, parchet, termopan, aer conditionat, contorizat, instalatie individuala de gaz, mobilat modern,10 minute pana la Piata Unirii, toate actele, 01 Feb 15:36
0756.937.819/ 0730.321.943/ 021.424.02.47
Email: stonecimobiliare@gmail.com

Pret 45.000€

 Si pretul cu care se vinde de fapt un cotet cu 2 camere situat in Rahova 39.000 EUR – publicat de mine anul trecut sursa fiind un BIROU  NOTARIAL :

https://tavanulfals.wordpress.com/2011/11/07/apartament-nou-500-eur-m-p/

Diferența dinte media IMOBILIARE PUNCT RO  și  apartamentul din ANUNȚUL  TELEFONIC este de…  25 % !!!  Pana la pretul de vanzare se fac cam 35 de procente.

Atunci despre ce marja de negociere mai vorbim ?  Nu vă e rușine să mai faceți referire la JEGUL ăla de indice imobiliar care reflectă doar nesimțirea voastră ??? 

Concluzie :   PRIMA CASĂ  are și TREBUIE să aibă o rată mai mică decât valoarea chiriei.   Când îți iei pe cap o locuință în care vei locui 30 de ani și nu vei mai scăpa până mori de manelistul de la 3, vei ști cu exactitate orele la care se trezește vecina să facă pipi și vei schimba 7 mijloace de transport pâna la noul JOB (că deh, nu mai ai flexibilitatea oferită de chirie)  e normal să plătești mai puțin…   Când îți plătești singur impozitele, reparațiile prin casă, schimbi instalațiile și când se strică frigiderul nu îl suni pe proprietar ci mergi să îți cumperi altul, repet – e nomal să ai o rată mai mică.  Dar diferența, dragi PROSTITUAȚI imobiliari, nu trebuie să fie atât de minusculă precum rezultă din media calculelor voastre abracadabrante…   (Am ignorat diferența de 40 % din zonele Victoriei, Universitate, Romană – acolo unde imobilele vor cădea la primul cutremur și randamentul va deveni de fapt ZERO) 

        Pentru ca Prima Casă să aibă într-adevăr valoare de PROGRAM SOCIAL, rata trebuie să fie puțin peste 50 % din valoarea chiriei. Dar el nu a fost conceput pentru prostănacii de rând care de fapt NU CONTEAZĂ, ci pentru BANCHERI ca să le mențină valoarea mizeriilor din portofolii .  500 EUR / m.p. ! Acolo se va ajunge foarte curând, vreți sau nu vreți ! Acolo am fi fost astazi daca JAFUL  NATIONAL  PRIMA CASA nu ar fi existat si daca cei 55.000 de oligofreni nu ar fi IGNORAT realitatea de fapt.  Trebuie să vă desenez „trendul descendent” ??? 

Refaceți calculele !!!  

Reclame

Posted on 2 februarie 2012, in Uncategorized. Bookmark the permalink. 228 comentarii.

 1. @Finante

  Sa nu ne apucam !

  Las-o asa cum e !

  E jaaaaale …..

  Cand ii pupi in cur pe alde’ Popescu sau Angheloiu trebuie sa ai in vedere ……jalea financiara iar nu „absenta” prabusirilor apt. de dinainte de ’78

  Daca esti mai de la tzara, romanash verde, probabil ca ai trait momentul cand la capataiul mortului aflat la groapa, toata lumea se prinde cu 2 degete de platouashul cu coliva si preotul canta VESNICA POMENIRE, batzaind coliva in sus si in jos….

  Cam ala e …momentul

  Sorry ! Dar nu-si are rostul o limba calda pe un scrot ….rece.

  Fii demn !

  • Mi se pare normal sa vad toate opiniile, asta nu inseamna ca esti pro un curent sau altul. La fel, poti sa fii de bun simt cu toti oamenii, fara sa ii injuri sau jignesti.
   Aici, din pacate, sunt destui dispusi sa jigneasca daca nu esti de acord cu ei. Asta nu-i OK deloc.

   • Finanțe Azi

    Dacă blogul TF crează o psihoză (așa cum reiese din dialogul tău cu oligofrenul SCHIZOID Popescu) ia fă-ți tu publicitate în altă parte… Partenerul tău pe care-l apreciezi ca fiind un personaj echilibrat este de fapt un mincinos notoriu, un individ care ar trebui pus în cămașă de forță la Spitalul 9. A luat extrase de pe blogul meu și le-a reprodus în afara contextului, a intrat pe aici cu zeci de identități virtuale susținând că e ba profesor mulțumit de rata bancară, ba investitor, ba un spectator dezinteresat de piață etc… ” Blogul lui Popescu”, așa cum spunea cineva mai devreme denigrează numele pe care mii de oameni îl poartă în țara asta… ” Spune-mi cu cine te întâlnești ca să-ți spun cine ești…” Comentează, te rog, mai departe în comunitatea Blogul lui Popescu, nu de alta dar nu vreau să te am pe conștiință dacă devii psihotic. Drum bun !

   • Pacat ca s-a ajuns aici. Apreciam posturile cand scriai pe cafeaua cu taifas scurt si la obiect despre imobiliare.

 2. Prietene, Finante Azi, daca tu afirmi ca in ziua de azi, chiria unei garsoniere in Bucuresti, semicentral este de 250€, te discreditezi. Si atunci te miri ca te jicneste lumea? Pai lumea este satula pana peste cap, de acesti stiutori…, parerea ta nu mai conteaza absolut deloc, nu pt ca nu ai avea dreptul la una ci pentru ca nu esti in stare sa emiti una care sa fie cat de cat apropiata de adevar. Ceea ce afirmi pe blogul tau sunt aberatii!!! Repet aberatii!!! Nu stiu cine esti si ce interese ai, dar in „haznaua” asta nu merge. Du-te vb cu lumea, cu 10 insi tineri,10 familii de nivel mediu si corecteaza aberatia aia, si dupa suntem dispusi sa iti ascultam opinia…eu caut sa ascult chestii adevarate, pulsul starzii, intelegi,adica sa ascult oameni care traiesc zi de zi in chirie si marea majoritate spun ca 100€(garsoniera medie)… Iesi putin afara, vb cu lumea, simte saracia,realul, disperarea(la cei mai invarsta). Cum naiba de nu se vede toata treaba asta???

  • Un pret de inchiriere orientativ pt 2 camere la unirii (apartament de 65 mp) mobilat decent este de 350 de euro, chiar deasupra hotelului Horoscop! si chiar mi-a parut rau ca nu am mai negociat! cu 250 ar trebui sa stai in 2 camere de lux in dristor!

 3. …era si cazu` , multumim Florin! 🙂

 4. Am inceput la mine pe blog seria povestirilor adevarate despre alegeri neinspirate in viata. Seria este dedicata doar alegerilor neinspirate care au de-a face cu credite si iresponsabilitatea celor care s-au ars deja.

  http://www.locuintamea.info/2012/02/04/povestea-lui-ionut-si-a-anei-alegeri-neinspirate-in-viata-partea-i/

  Unele le-am povestit aici prin comentarii, dar altele sunt fresh. 🙂

  • interesante povesti de viata, partial triste in acelasi timp… si eu cunosc un cuplu acum cu un copil, el cadru militar, ea angajata in croitorie, au cumparat un apartament in Cluj-Napoca(Floresti mai exact), credit pe 30 ani in franci elvetieni, asta prin 2007-2008. Nu mai vb de faptul ca atunci erau acele preturi aberante, iar acum rata in ron este dubla,peste toate acestea au trebuit sa se mai mute si in Slobozia(transfer serviciu-desfiintat unitate militara). Asadar trebuie sa si platesca o rata mult mai mare si nici nu stau in el, simpla mutare din Cluj in Slobozia te nauceste.

  • Mai am de adaugat ca s-au ars mai muti si povestea lor trebuie neaparat spusa. Am schimbat doar numele, in rest personajele sunt reale, colegi sau cunostiinte care au facut alegeri proastre.

   Am ales sa scriu eu despre asta pentru ca ei au inchis de mult ochii si s-au izolat in propria carapace. Nu o sa-i auzi niciodata zicand public ca au gresit, decat poate cand sunt intr-un cerc foarte restrans.

   Unii (cei din partea a 3-a care este acum in lucru) inca vad cresteri cu toate ca realitatea ii contrazice.

  • Pai cine stie… omul se consoleaza cu ideea ca poate, vreodata, va mai veni o bula si va da lovitura atunci… ceea ce este posibil peste vre-o 20,25 ani… dar pana atunci trebuie sa privim realitatea, inclusiv Angheloiu spunea ca cei care au cumparat in 2007 si 2008 au luat o mare teapa!

 5. @madeleine:
  mai esti printre noi ? Ai gasit ce cautai ?

  Apreciam ca ne aduceai niste informatii proaspete din piata si foarte pertinente. Pe cand niste comentarii noi ?

 6. Nimic nu se compara cu o vilishoara in apropierea Bucurestiului. Aer curat, liniste, apa curata, flori ..etc

  http://www.evz.ro/detalii/stiri/siberia-de-la-marginea-capitalei-n-avem-apa-incalzim-zapada-in-oala-ca-sa-se-topeasca-9.html

 7. Dragi prieteni ai blogului,
  As dori sa stiu unde sunt acele apartamente cu 500E/mp intr-o zona bunicica a Buc. asa cum am citit pe „fainis.blogspot.ro” s.a.
  Eu de doi ani nu am gasit asa ceva avand in vedere ca vizitez
  siteurile de profi ,cumpar „Anuntul telefonic ” saptamanal dar urmaresc si executarile silite care au cele mai „umflate „preturi.
  Cea mai ieftina varianta este o mansarda (etaj 5/6 ) cu 750 E/mp.Stie cineva daca prezinta siguranta o astfel de locuinta si daca e rentabil ?
  Multumesc,Adriana

  • Draga Adriana, tocmai asta e problema, ca nu au ajuns apartamentele vechi de 30 ani la 500E/mp, insa clar au unde sa mai scada si nu vad sa se imbunatateasca miraculos economia (daca as avea un glob de cristal, poate as putea anunta si eu cresteri de preturi luna de luna LOL).

   In Bucuresti nu am cunoscuti care sa stea la mansarda (doar am citit pe forumuri despre astfel de cazuri), dar am intr-un alt oras, iar situatia acolo este urmatoarea: vara mori de cald, iarna mori de frig.

   Poti cauta pe forumuri care e situatia mansardelor, ce am citit despre unele blocuri mansardate din Bucuresti (nu pot baga mana in foc ca asa este, dar poate chiar au dreptate oamenii respectivi) e ca le ploua efectiv in casa.

   Pot spune sigur ca e supraevaluat pretul. Am mansardat acum 3 ani casa bunicilor (80mp amprenta la sol) si m-au costat scara exterioara, zidurile, acoperisul si izolatia aprox 40k RON, fara finisaje interioare. Asta inseamna sub 150 E/mpu la cursul valutar de atunci.

  • @Adriana

   La ce gasesti prin Anuntul telefonic sau pe aiurea aplici o reducere in cuantum de 30-40 % cat poti negocia in ziua de azi si vei obtine ~ 500.

   Daca in zona pe care o preferi nu gasesti acum acum acum ceva convenabil, atunci va trebui sa mai astepti.

   Dar oare ar fi bine sa mai astepti ?

   Pai numai pentru ca ai asteptat din 2008 pana in prezent probabil ca ai economisit vreo 40000 Euro.

   Intelegi ? E cam 10000 Euro anul de asteptare.

   Acu’ ramane sa-ti mai faci si tu …calculele.

   P.S.

   Te asteptai sa-ti dea cineva vreo adresa fixa ?

 8. Super ocazie, luati beton de 40 ani pana nu se face nisip 🙂

  BERCENI, ocazie, garsoniera confort 1, decomandat, parter/4, 36 metri patrati renovata recent, constructie 1973, dependinta 3 metri patrati imbunatatiri, bloc reabilitat termic, zona linistita, negociabil, 05 Feb 13:26
  0753.030.481 Pret 30.900€

  http://www.anuntul.ro/anunt/berceni-ocazie-garsoniera-confort-1-decomandat-parter-4-36-metri-patrati_4676223

  • 14 anunturi cu acelasi nr de telefon,deci agentie… acum sa ne gandin 30900 pret agentie=27000 pret cerut de proprietar=23 000 pret negociat(pt 73 mult), asta asa la prima vedere

 9. Dar vai azi dimineata ma intrebam de ce nu le mai merge site-ul la premier. Uite ca intre timp si-a revenit din problema tehnica dar a inceput polemica cu furtul intelectual.

  George le explica de ce este bine sa trimiti un prieten la vizionari si sa contactezi apoi proprietarul direct, iar ai mai cu mot sar pe el cum ca fura si ca fraiereste tot sistemul.

  Cum poti sa fii atat de ipocrit si sa te bati in piept ca printr-o asemenea actiune fraudezi sistemul, cand toti agentii imobiliari cu care am avut de-a face, nu au taiat sau nu vroiau sa taie o simpla chitanta pe comisionul incasat?

  Suna cunoscut ? Care bani declarati.. care impozit platit ? care exclusivism cand jos in scara blocului sunt cel putin agenti de la 3 agentii diferite care au trecut pe acolo ?

  Evident ca pentru tranzactie te duci la notar si platesti, dar agentul.. ala nu declara nimic si se mai simte si lovit in aripa vezi domne ca.. tu si prietenul care-i sariti din schema fraudati sistemul.

  Da ! merita sa sari agentul din schema daca vezi ca nu-ti reprezinta interesele. Repet.. nu vorbim de scenariu in care tu te duci la el si-l rogi sa-ti caute ceva ci atunci cand vezi ca nu are nimic (nici habar de dotari sau anul constructiei, nici habar de ce se intampla in zona) si mai vrea si un comision aberant fara sa faca ceva pentru el.

  • Nu am auzit de nicio situatie in Romania (pe rezidential) in care sa vina agentul cumparatorului si sa discute cu agentul vanzatorului, fiecare aparand interesele clientului care-l plateste.

   In plus, ar trebui sa fii cel putin idiot sa ai incredere ca cineva care iti vrea banii si nu poate fi acuzat de inselaciune o sa iti reprezinte cu adevarat interesele. Pentru viciile ascunse raspunde proprietarul, iar pentru problemele legale notarul.

   Agentul pentru ce raspunde?

 10. Va multumesc dragi prieteni ca mi-ati raspuns.
  E adeverat , nimeni nu poate ghici cat si cand vor scadea preturile.Normal ar trebui sa scada brusc conform cresterii /scaderii economiei , dar mafia guverno-imobiliaro-bancara
  tin artificial preturile ridicate ptr. ca sunt implicati cu totii.
  Despre mansarde si eu cred la fel,caci tabla e la fel fata de anotimp.Nu astept sa-mi dea cineva o adresa fixa ,doar ma gandeam ca mai stiti si alte adrese in afara de „tocmai.ro”, „magazinul de case”,Hipermarketul de case”,”vanzari de la perticulari”,ptr. ca toti vorbesc aceeeasi limba(1000E/mp) ,indiferent de vechimea constructiei.
  dak se mai aduna oameni in Piata Universitatii cand va fi vremea buna ,sa stiti ca am deja o pancarda pregatita:SA DISPARA MAFIA IMOBILARO-BANCARA.

  • @Adriana

   Draga noastra prietena, le-am mai spus si altora si iti mai spunem si tie.

   Fixeaza-ti 10 blocuri in care ti-ar placea sa stai.
   Ia legatura cu administratorii acelor blocuri.
   Fa cunostinta cu ei , prezinta-te explica-le ca ti-ai dori sa le fii vecina si roaga-i sa te puna in contact cu cei care vor sa vanda.

   Ia-le numerele de telefon si tine legatura cu oamenii aia.

   Etc.

   Daca te incurci mai intreaba-ne. Refuza orice combinatie cu ajentzii.

   Bafta !

   • Facand asta nu rezolvi problema de fond: aJentii in continuare pot vor incerca sa aiba monopol pe vanzarea de apartamente.

    Solutia e mult mai simpla: sunt sigur ca ai o prietena ca poate fi dispusa sa mearga in locul tau la o vizionare (sa le dam totusi circumstante atenuante si sa alegem doar anunturile unde nu se specifica faptul ca e aJentie si ca se doreste comision), apoi te duci direct la target si discuti cu proprietarul, daca e dispus.

    Daca proprietarul vrea neaparat sa fie reprezentant de un aJent, nicio problema, dar sa-l plateasca el si sa fie doar el reprezentat, nu sa platesti tu daca nu vrei sa fii reprezentata de acelasi aJent.

 11. Aveti dreptate dragi prieteni .
  Cand se va termina cu vremea urata asa voi face.
  Ma voi ruga pentru sanatatea voastra ,caci, nimic nu se compara cu un sfat bun si logic.
  MULTUMESC.

 12. Argumentul asta m-a dat gata:
  http://www.premierservice.ro/blog/imobiliare/ticalosi-fara-glorie#comment-2989

  Se pare ca si-au invatat bine lectia: „Intr-o dezbatere nu trebuie sa dovedesti ca ai dreptate, ci sa-l denigrezi pe adversar, iar gloata te va crede”.

  Nu ma vazut niciun argument pertinent la problema pe care am semnalat-o, au fost doar argumente specifice unui politician, eventual viitor presedinte/premier…

  Sa traiti bine!

  • Am citit si tot ce pot spune este ca ma asteptam la asta. La urma urmei la ce te astepti? Sa admita ca ai dreptate ?

   • Poate nu am dreptate, dar sa ma convinga de asta cu argumente logice. In schimb au reusit sa ma convinga de calitatea de oameni „rationali” a postacilor de serviciu.

    Aveam o parere destul de buna despre Premier (agentia imobiliare, nu Boc…) pana acum cateva luni. Se pare insa ca aparentele inseala.

 13. @ Adriana,

  FMI impune majorarea pretului la electricitate cu vreo 15%, pretul gazelor se va tripla in urmatorii ani si se pare ca in prima instanta cat de curand va avea o prima crestere tot de aprox 15%, etc, etc..

  Perspectiva vietii la bloc nu arata deloc bine, atat din punct de vedere al costurilor cat si al calitatii oamenilor care vor deveni din ce in ce mai angoasati si nevrozati urmare a situatiei financiare. Psihologic vbind majoritatea celor ce stau in bloace in special in buc au un sistem de valori centrat pe plastic comercial, consum si..evident „dezvoltare profesionala”, in curand ii vom vedea in sevraj…cainii aia de latra in spatele blocului vor fi nimic pe langa ei 😉

  esti tanar? in chirie! = mobilitate, flexibilitate si cu siguranta gasesti vreo cunostinta sa prinzi mai eftin ca pretu` pietei.

  esti la a doua tinerete? in chirie! si cu economiile facute iti construiesti casa in regie proprie, mai responsabil e sa-ti cresti copilu` IN CURTE la aer decat in spatele..blocului si la mall.

  ai castigat la loto? atunci cumpara apartament la bloc!
  ai muncit pt banii care i-ai strans? atunci gandeste-te foarte foarte bine ce faci cu viata ta!

 14. Poate vi se pare oarecum forțată legătura pe care o fac între prăbușirea GRECIEI și căderea pieței imobiliare. Rămân la părerea că un astfel de șoc i-ar mai trezi puțin la realitate atât pe bancheri și speculatori cât și pe sclavii sistemului mafiot. Nu poți amâna la nesfârșit un deznodământ vizibil cu ochiul liber. Eu m-am săturat să aud : ”Băncile nu sunt pregătite să înceapă executările silite…” Rostogolirea bulgărelui de zăpadă nu face decât să crească intensitatea avalanșei IMINENTE :

  http://www.athensnews.gr/portal/11/53007

 15. http://www.locuintamea.info/2012/02/05/bogdan-si-dana-alegeri-neinspirate-partea-a-3-a-sau-apartament-2-cam-100-000-euro/, articol scris de Alex(sper ca nu se supara ca am postat adresa), eu in schimb, cum nu am nici un blog, o sa va povestesc o istorie asemanatoare: cuplu tanar proaspat casatorit din Sibiu, el putin cam inganfat(trecem peste 🙂 )aplica la un credit pt apartament, plus o anumita suma pt amenajarea unui bar(in zona destul de rau famata), credit aprobat, cu garantie apartamentul parintilor lui. Au cumparat apartamentul, au deschis barul(gata omul era afacerist), pt o perioada scurta totul ok,spun scurta pt ca barul se inchide in cateva luni(in acel local inchiriat, au incercat f multi dar se pare ca nu se prind, nu este vad, plus ca mai este si bar din acela unde Salamul este si in farfurie cat si la boxe). Dupa o anumita perioada aud ca parintii lui se muta in chirie, in apropierea fabricii unde lucrau. Stupoare, apartamentul este executat de catre banca. La nivelul salarizarii si a sanselor de a schimba job-ul in Sibiu, nici nu este de mirare, ca nu au mai putut sa plateasca rata. Pana la urma sotia a plecat in Angia unde am inteles ca lucreaza ca infirmiera(intern-program destul de ciudat), iar el a ramas in Sibiu, cu intentia de a pleca pana la urma in afara si a ii lasa sa locuiasca pe parinti in apartamentul lor. Oricum o istorie destul de complicata…

  • Mai, de ce spui povesti din astea? Vrei sa se sperie clientii si sa nu mai creasca preturile (la fel de mult 😛 )?.

   In alta ordine de idei, eu am mai spus (pe scurt) povesti din astea. Oamenii respectivi inca nu au pierdut casele (unii au rate mari, dar muncesc pe rupte pentru ele, atii au fost concediati, dar le platesc parintii ratele).

   Iar asta in care parintii platesc ratele este o chestie nasoala, poate unii nu isi dau seama cat de mult se extinde. Am in familie un caz de matusa care are 3 copii si ii plateste unuia ratele , ca el nu mai e in stare (in constanta). Cred ca va dati seama ca ceilalti doi copii (care sunt la 22 si 26) nu au nici un fel de suport din partea parintilor (ideal nici unii din ei nu ar trebui sa aiba, dar lucrurile sunt cum sunt). Ca atare certuri si tensiune si suparari la ei acolo, dar de asemenea nici o perspectiva de rezolvare, daca baiatului mai mare nu ii pica in cap o valiza cu 30000 de E cat mai are din principal (din ce s-a aflat ).

   Oamenii care muncesc de la 8->20.00 sunt sclavi in orice privinta. Nu au decat munca si somn. Dupa cativa ani devii zombi in stilul asta.

  • In momentul in care ai rate mari, esti pierdut. Eu nu cred ca este posibil sa duci rate, gen de la 500 in sus, pe 30 de ani. Asa ceva nu exista, poti sa mergi o perioada de 5 ani pana la 7-8, dar la finalul acestor ani deja esti cu psihicul la pamant. Un om normal trebuie sa se mai bucure din cand in cand de un concediu prin Europa, un city break, o mancare mai buna, o iesire la restaurant, un film, o petrecere…Nu poti sa traiesti doar munca-somn-stres rata si alte taxe. Adica poti pt un timp scurt… dar va dati seama ce soc pt cel care nu a fost obisnuit sa economisesca(ca nu a vrut sau nu a avut de unde)…Eu unul cu siguranta nu as putea sa fac chestia asta, ce folos ca am o casa(necesara desigur), daca pana la 60 ani(nici nu stiu daca traiesc atat) eu nu pot sa traiesc o viata cat de cat normala… pe bune nici copii nu poti sa faci(scoala, excursii, haine, medicamente, jucarii), cum sa ii explici ca nu ai bani pt toate astea???

   • Da si ar trebui sa se vorbeasca mai mult de aspectele astea. Am mai spus-o si eu atunci cand am nimerit aici pentru ca m-a adus batranul google. Oamenii astia uita cel mai important lucru, ca ei trebuie sa TRAIASCA. Este corect si faptul ca sa traiesti cu parintii, eventual dupa ce intemeiezi o familie, este neplacut si chiar stresant. Dar cumva asta s-a facut dintotdeauna, mai ales in societati arhaice ca a noastra. Sa nu spuneti ca nu suntem arhaici :D.. suntem.

    Lumea tinde sa nu se gandeasca la stresul depresiv la care te impinge monotonia. Daca nu esti un individ extrem de potent psihic (ceea ce oricum te scapa de orice probleme, gasesti solutii, in final platesti creditul repede la o adica), totul se rezolva, dar majoritatea oamenilor nu pot suporta un stil de viata format doar din munca si somn. Se dezumanizeaza, ajung la un nivel sub-uman, si sa va explic de ce. Societatea evolueaza, tehnologia avanseaza, totul se schimba. Daca tu nu ai timp sa tii pasul, daca nu iesi in lume sa vezi schimbarile, daca nu ai timp sa citesti si sa te documentezi, sa inveti si sa te adaptezi, ramai in urma, iar din punctul de vedere al societatii evoluate acutale, esti doar o relicva din alte timpuri, un sub-om, mai „prost”. Si nu ma refer la ramanerea in urma ca efect al imbatranirii… nu, ma refer ca oamenii de peste 15 ani te pot vedea pe tine, muncitorul la multinationala care baga tare de dimineata pana seara, un fel de gica franaru de azi. Glumele tale vor fi nefinisate, ceea ce spui nu va fi actual, deci nu va avea valoare si ceea ce e cel mai important, nu vei putea intelege ceea ce se intampla in jurul tau. Si te retragi intr-o cochilie si gata, nu mai existi decat ca sa muncesti.

    Si ai incetat sa existi social.

    Pare dur, apocaliptic si exagerat ce spun? Cata lume oare isi rezerva o ora ca sa invete ceva nou (pura curiozitate gen.. ce e alea gauri negre, sau cum functioneaza ploaia asta de gheata in realitate)? Si cati isi descarca naduful pe un Click si o oana zavoranu?

    Si ca mi-am amintit de angheloiu, scenaristul ala cu cele doua surori. Sa iti pui „ouale fericirii” in cosul „acceptaneti sociale” este probabil cea mai mare cretinatate idioata, tembeloida si retardata pe care un om ar putea sa o faca. Ideea fiecaruia de fericire este proprie si nu trebuie impartita cu restul lumii. Ea trebuie doar sa nu fie respinsa social (ca in cazul celor care sunt fericiti cand omoara alti oameni). Sa faci „share” la intregul sistem de valori si sa il pui in „cloud”, ca tot e la moda in ziua de azi, inseamna ca renunti la tine si accepti ca o entintate externa sa decida cat de fericit vei fi, prin valorile pe care le promoveaza.

    Si ca incheiere, o sa fiti surprinsi peste 10 ani de ce lucruri o sa-i incante pe cei care azi o ard grav pe facebook. Copiii astia au renuntat deja la o mare parte a sistemului propriu de valori. Introspectia insasi a fost inlocuita cu un construct extern, promovat de „reteaua de prieteni”. Ca tot mai apare subiectul cu manipularea din cand in cand. Oare nu stiti voi cu ce e pavat drumul spre iad?

 16. http://www.evz.ro/detalii/stiri/jefrrey-franks-cresterea-salariilor-nici-nu-se-discuta-965043.html ,in schimb cresterea pretului la gaze s-a discutat http://www.wall-street.ro/articol/Companii/103460/Gazele-pentru-companii-se-scumpesc-in-a-doua-parte-a-anului.html ,ceea ce in mod normal ca inseamna o scumpire a produsului finit. Franks a adaugat ca este total nerealist sa se creada ca atunci cand preturile internationale cresc, tari precum SUA, Germania si Japonia vor plati mai mult, iar Romania nu, 🙂 ,pe piata imobiliara avem cresteri( cine nu crede, sa verifice imo…ro) 🙂

 17. Mie mi se pare o analiza pertinenta a celor de la ZF. Desigur in context nu se vorbeste despre scaderea cererii de imobile, insa se deduce cu putin bun simt. Anul acesta vine cu multe surprize. 😉

  http://www.zf.ro/special/recensamant-2011-al-treilea-val-securea-depopularii-va-cadea-abrupt-peste-capul-romaniei-nu-acum-ci-in-10-ani-9208184

 18. http://www.zf.ro/banci-si-asigurari/creditele-in-lei-si-in-euro-sunt-mai-scumpe-decat-in-2010-in-pofida-presiunii-bnr-asupra-bancilor-9208200

  Creditele s-au scumpit fata de acum 2 ani, chiar daca BNR a relaxat politica monetara destul de mult. Un fel de a mentine expunerea austriecilor si francezilor, dar pe banii romanilor. Asa cum s-a mai facut.

 19. Tiranul a fugit! 🙂

  Poate ca odată cu plecarea lui Boc o sa se termine și mizeria de Prima Coasa. Chiar sunt curios cum va evolua situația.

  • @sarpe: imi mentin punctul de vedere exprimat acolo. Avand in vedere ce val a aparut in toamna 2008 putea fi prapad si se putea reitera perioada 1990-1995 (inflatie de 3 cifre, somaj de 2 cifre procentuale, somaj de 2 cifre procentuale etc….) Situatia e ca a luat volanul in mana si a virat la maxim. E de apreciat curajul lui. Stiu ca in acelasi timp datorita lui exista si programul Prima Casa. Asa pare. Asa se vede si in prima pagina a acestui blog (faza cu „evanghlia dupa Boc”…. Inainte sa se dea cu c***t in mine va pun o intrebare : cati dintre voi stiti ca nu lui se datoreaza acest program? Cati dintre voi stiti ca s-a aplicat IDENTIC in alte tari (aruncati un ochi pe cazul Ungariei – si nu e singurul caz!!!). Mai baieti, daca tot e sa corectam ceva hai sa privim radacinile situatiei, nu aparentele imediate… La mijloc e o situatie mult mai bulversanta pentru opinia publica – e vorba de slabirea fiscala a statelor, bancile scapand basma curata – doar un preambul pentru trecerea de la guvernele nationale la un guvern transnational care sa nu mai reprezinte interesele indivizilor , interesele nationale. Meditati la acest aspect – programul Prima Casa – acceptat si promovat de guverne speriate de spectrul falimentarii bancilor in cazul scaderii abrupte a valorii garantiilor creditelor – un fapt cu impact deosebit de negativ pe economia reala (inclusiv jobul tau si salariul tau, Sarpe) e mai mult decat pare …. Cati dintre voi au cunostintele financiare necesare sa observe punctual similitudinile dintre „sub-prime loans” din SUA (vezi criza din 2007- sua) si Prima Casa ??? … Mai omule, sa nu ai curaj sa ma pui intr-o pozitie etichetanta gen „pro-Boc” , „pro-PDL”, „pro-banci” , „pro-ce-mai-vrei-tu” … Analizeaza cat mai lucid TOATE ASPECTELE si nu te grabi sa tragi concluzii pana nu ai destule argumente la indemana ! Actioneaza logic si cu bun-simt , nu da cu etichete! Eu in comentariul de pe Capital am evidentiat momentul prost ales pentru demisie (inca nu s-a inchis situatia pe Grecia si instabilitatea in Romania e usor asociabila nefericitei situatii din Grecia). Gandeste cu capul, nu cu opinii general vehiculate, deci fara prejudecati, te rog!

   • acum presupun ca lumea intelege ca batalia este cu morile de vant.
    multumesc.

   • Sunt in mare parte de acord cu ce spui si constientizez riscurile prabusirii sistemului bancar. Sa zicem ca nu ma deranjeaza atat de mult sa fie oameni care dau in continuare preturi aberante pe apartamentele de 30 de ani, sprijiniti fiind de guvern. E problema lor daca vor sa sustina sistemul.

    Dar vreau sa vad puscariile pline si averile confiscate la cei vinovati.

   • @Bancherul

    „Meditati la acest aspect – programul Prima Casa – acceptat si promovat de guverne speriate de spectrul falimentarii bancilor in cazul scaderii abrupte a valorii garantiilor creditelor – un fapt cu impact deosebit de negativ pe economia reala (inclusiv jobul tau si salariul tau, Sarpe) e mai mult decat pare ….”

    Am meditat !

    Acum spune-ne te rog de ce guvernele si prostovanii de prin banci nu au sesizat in 2004 – 2006 spectrul INGROZITOR al cresterii abrupte nesustenabile a valorilor garantiilor creditelor.

   • @BCA: intrebarea ta e retorica …. mi-e greu sa zic ceva fara sa acuz persoane decidente din BNR …si nu o sa imi permit sa fac asta … constituirea unei bule speculative e o chestiune de manual, incepand de la exemplul bine-cunoscut al bulbilor de lalea din Olanda care ajunsesera sa valoreze mai mult decat o casa boiereasca cu 18 de camere …. era de manual , domnilor din BNR!!! se aude?

   • @ George: 100 % de acord cu tine…. nu mai vreau sa vad condamnari cu suspendare, e nevoie de niste carcera , de multa carcera !

  • @ sarpe: s-a produs o confuzie!!!!!!!!! 🙂 Eu ma refeream la alta postare de-a mea pe capital – la un articol referitor la demisia lui Boc! Acolo nu am postat eu….eu nu postez smechereste gen „Bancheru’ ” si nu „Bancherul” … si nu in ultimul rand e un comentariu neprofesionist acela …. denota o persoana din exteriorul sistemului bancar dupa cum abordeaza problema ….

   uite, eu am postat aici: (sorry de neintelegere 😀 )
   http://www.capital.ro/detalii-articole/stiri/premierul-vrea-sa-demisioneze-160758.html

   • scuze pentru confuzie! …….. ffff interesant raspunsul de la intrebarea retorica generata de meditatia d-lui BCA.

 20. Salut
  Intrebare retorica: de ce MUGUR ISARESCU este de atatia ani la conducerea BNR? Astept si un articol despre acest hot/mason, carpa a FMI-ului.

  • deci, inteleg din articol ca 53% din cei care s-au inscris au accesat, si 35% din cei care s-au inscris au avut probleme. vestea buna e ca nu toti si-au pierdut casa, probabil ca 1% au ramas cu ea. ce kkt de program, in loc sa impulsioneze micile business-uri pentru a da locuri de munca, statul le da case ca sa le piarda. in the end the fucking bank is winning, nu cei pacaliti sa ia credit, nu cei care vor sa faca ceva in cacatul asta de tara.

   • Bine, putem sa o luam invers. Idiotii astia (sa zicem 30% din ei) vor pierde casele si vor fi executati de… stat. Statul le va lua casele (sa zicem.. 20.000 in total). Cu fondul asta de locuinte sociale, daca cineva ar vrea sa faca treaba, s-ar face un buffer in care sa fie mutate familiile prin rotatie si sa se demoleze blocurile vechi pentru a se ridica blocuri noi in loc.

    Dar suntem in romania, deci probabil vor ajunge la niste baieti care ar merita sa fie executati in direct la TV cu cutite ruginite si boante.

   • Mai baieti, citici cu atentie articolul si nu va mai aruncati cu capul inainte la astfel de comentarii.
    Da, este foarte prost scris articolul si nu se specifica deloc faptul ca cei 35% cu dificultati NU sunt neaparat cetateni care au luat casa prin credit Prima Casa, dar logica si istoria ar fi trebuit sa va faca sa realizati asta: PC nu a inceput acum 4 ani!

    Si eu sunt impotriva acestui program, dar sa comentam argumentat, nu sa ne lasam pacaliti de un articol scris in stil libertatea/realitatea.net…

 21. O mica analiza a preturilor din iunie 2009 cu preturile de azi, respectiv chirii.

  http://forum.softpedia.com/index.php?showtopic=558720&st=126#entry11069933

  Interesant evolutia chiriilor. 🙂

 22. 27/28 februarie cand bancile vor trimite BNR-ului conditiile de creditare….ori e o greseala fatala ,caci azi e 6 febr. , ori vor
  sa tegiverseze noile reguli pentru a mai ciuguli inca o luna din vechile reguli BNR.
  Boala lunga =saracia omului ,zice un proverb romanesc.
  Multumesc bogdan80 ptr. raspuns.Ai mare dreptate.

 23. @Bancherul

  Inteleg ca… ai rata.

  In fata unui regim securist, tu imi scoti in fata… stabilitatea unei tari fara economie?

  Mai devreme sau mai tarziu se va duce in balarii… emanatia tristilor care si-au inmormantat banii aici.

  Un politruc demonstrat drept mizeria sistemului financiar-bancar, adica Basescu, trebuie sa plece cat mai repede.

  Textele cu stabilitatea sunt pentru retardati.

  • si cine ne salveaza AC? oamenii lui felix? sau poate imobiliaru fenechiu cu trepadusul lui mai mic rusanu? sau ionel nastasel si negoitii? tripleta care a facut praf in 2008 cea mai mare „crestere economica” lasand un deficit greu, tocand miliardele bcr ca sa sustina maririle sustenabile de pensii si salarii cu care au pierdut alegerile?

   sunt de acord ca cei de acum sunt tot ce vrei tu si ca trebuie sa plece, sau mai bine zis ca nu trebuia niciodata sa conduca nici macar masina personala d-apai o tara. asta fu vrerea poporului de dobitoci, sau nefericirea de a fi pus sa aleaga intre escroci..

   respunsul la vrerea ta e ca va urma rocada hotilor. ceva normal in ultimii 20 de ani.

   si da, noua ne trebuie un stat securistic si politienesc care sa bage spaima macar in jumate din cei care o freaca prin parlament. sa bage zazanie intre escroci care sa se bage alternativ cand ajung la putere, la bulau. linistea fesenistica a dus la binele necesar ca escrocii sa faca averi. toata clica politica trebuie sa aiba telefoanele ascultate!

   sa nu uitam ca cei cinstiti nu vor face nicodata fata escrocimii ce pirateaza statul, dovada fiind singura conducere cinstita din ultimii 22 de ani, cdr care desi sustinuta initial (prin spate) de infecti d-alde sov, a fost redusa repede la nefiinta cand a incercat sa faca ceva bine in tara asta de hoti si prosti.

   btw, cum am mai zis, e pacat ca te inregimentezi politic, cand cu totii vedem cine ajunge in parlament, ce vile, vieti si mai presus de toate, cine sunt escrocii numiti politicieni, si cine e poporul care ii propulseaza sa-l fure. bine..e o carte pe care ai ales sa o joci.

   • Aici este doar vina oamenilor care accepta totul. Nici macar nu ma intereseaza ca si-a dat boc demisia si nici nu ma intereseaza cine vine in loc, nici cine va veni in parlament. Este irelevant.

    In schimb este relevant daca acestia realizeaza ca oamenii s-au saturat si incep sa le arate ca nu se mai poate asa.

   • daca se saturau oamenii ieseau 1 milion in strada si ii trageau in tzepe. oamenii aia de cere se vorbeste ca fac revolutii sunt cativa bugetari din cei 1.2mil ramasi, secati de scaderile salariale tva si inflatie, struniti de sindicat foame si afiliati mai mult su mai putin politic. oare in 2007 romania era pe roze? aveam institutii de stat performante? de ce n-au iesit sa urle atunci la maririle nesustenabile? de ce n-au iesit sa urle ca masiva creditare ii va nenoroci peste 1 an?? i-a durut in pix. 95% nu inteleg mai departe de ce le vine in buzunar la sfarsitu lunii, e bun cine le da credit, cine le dubleaza…restu e rai maica.

    iesi in moluri sa vezi proteste. sa vezi cum se sparg bani in H&M si la cinema-uri. apoi vezi niste penibili cu 3 dinti in gura strigand libertate. strigatu pulimii flamanzite. aia cu credite nici macar de strigat nu pot.

    si ce e mai tragic e ca si mama naibii daca ar veni, tot in cacat ne ducem. dar vitele astea n-au a pricepe vreodata ceva. ei vor vinovatul. care de fapt este cate putin in fiecare din ei.

    scena e ca un meci sportiv din care singurii care castiga sunt escrocii implicati pe teren, restul prostimii find manipulata. cum bine le zice TF:

    „Zecile de mii de spectatori s-au obisnuit atat de tare cu inselatoria incat cred ca asta face parte din spectacol. Eu sunt cel care se ridica si pleaca, dar nu din cauza fotbalistului ci a nevertebratelor de langa mine. „

   • Asa pare la prima vedere, dar basescu nu e prost si realizeaza ca nu e vorba doar de cateva mii de oameni.

    De ce crezi ca a facut tot felul de mici sacrificii si concesii?
    A ajuns sa-i fie teama de eventualitatea cresterii in amploare a protestelor.

    Mai are doar s-o elimine pe udrea din minister (care are o imagine mult mai proasta decat boc), dar nu ar face decat sa confirme teama pe care o are. Prima concesie pe care a facut-o de cand au inceput protestele a fost un mare esec, nu a facut decat sa arate ca se poate obtine ceva protestand.

   • dracul sa-i ia, mie mi-e clar ca de la clasa politica actuala nu poate veni decat rau. nu ai efectiv ce alege si alegatorii propulseaza numai escroci. in 6 luni daca se rupe echilibrul economic general, nici pe actualii opozanti nu-i va scapa nimeni cu anticipatele lor de aia care urla azi jos xxescu. sunt condamnatii propriilor lor actiuni de pe vremea cand au condus responsabil cand se uneau si se imbarligau unii cu altii facand rahatul praf.

    dar hai sa vorbim de emobelari. sunt destui deontologi care iau salarii din bani curati (curatati) ca sa macane pentru unii sau pentru altii, si sa livreze intoxicari pe sufletul omului 🙂

 24. un aspect pe care multi nu-l sesizeaza sau nu au habar de el.

  au dat sclavagism imobiliar pulimii, din focul de paie „economic” clasa politica a dublat salarii si asist social dupa care a luat credit ca sa nu taie la timp si sa tina cursul si acum sistemul bancar ce a facut totul posibil paraziteaza statul 😀 e drept, nu ne-a obligat nimeni sa luam credite, am intrat in hora acum stam cu parazitii pe noi.

  parazitul bancar, un parazit de rang inalt:

  „Şerbănescu: Băncile vor trăi în continuare pe seama statului

  Analistul economic Ilie Şerbănescu considerăcă băncile vor continua să crediteze în principal statul, păstrând în continuare creditarea pentru populaţie în plan secundşi în acest an. ”Băncile nu se vor axape creditare, decât pe cea a statului. Nu vor da bani nici la persoane fizice,nici la firme. E mai simplu cu statul. Nu trebuie să faci verificări de istoric, de bonitate. E mult mai profitabil şi lipsit de risc. Statul plăteşte, el nu are restanţe la bănci. E comod. Dai un împrumut mare şi apoi aştepţi să ţi-l plătească la timp, lucru care se şi întâmplă. Atât timp cât vor putea trăi pe seama statului, băncile nu vor finanţa economiareală”,ne-a declarat analistul.”

  http://www.puterea.ro/articol/bancile_vor_readapta_oferta_de_credite_de_consum

  • putem interpreta si astfel: Prima Casa = ofranda adusa zeului bancher pentru a obtine inbunarea sa intru creditarea deficitului statului. 😉 si asta tot ar fi fost ceva daca zeu’ banker n-ar fi luat tiparitura de la zeusarescu.

 25. scuxe ,corect ar fi fost:
  vorba multa ,saracia omului , sau
  boala lunga,moarte sigura.
  t.rex ,puteai sa-mi atragi atentia ,nu sa ma jignesti.

 26. Respect si apreciez ceea ce vrei tu sa faci aici Florin, insa iti spun din start ca tu si o parte din cei prezenti aici vorbiti din carti. Eu va relatez de la fata locului: preturile nu scad. Dintr-un motiv pe care eu personal nu reusesc sa mi-l explic, preturile cresc. Si acum sa lamuresc: vorbesc strict de ofertele pentru ap de 2 camere. Stiu, o sa-mi spuneti ca 2 camere se incadreaza in plafonul primei case si de aceea sunt mai scumpe si imi veti spune sa-mi indrept atentia spre 3 camere. O sa va raspund inainte: nu am bani de 3 camere.
  Urmaresc ofertele de 2 camere de 1 an pe zona Tineretului si zona Brancoveanu. Vara trecuta vedeam apartamente decomandate in Tineretului la 68 mii, iar acum acesta este pretul pentru cele semidecomandate. In brancoveanu, pretul anul trecut era undeva la 52-55 mii pentru cele decomandate, acum cele semidec din blocurile vechi se vand la acel pret. Am observat o crestere si in zona Dristor, insa n-as putea spune precis care erau preturile in vara trecuta.
  Acum, tu Florin incerci (onorabil de altfel) sa ne arati ca pe portalul celor de la imobiliare se vehiculeaza preturi mai mari decat pe anuntulpunctro. Eu iti spun, din proprie experienta ca jumatate din anunturile existente pe anuntulpunctro sunt puse de florile marului. La fel si cel dat exemplu de tine, crede-ma ce scrie in anunt n-are nicio legatura cu realitatea.
  Doi la mana, de 1 an de zile de cand suntem in cautarea unei case n-am gasit anunturi date de proprietari (cu exceptia a 2-3), am cumparat ziare, l-am intrebat pe d-nul google, zero barat. Am incercat si varianta cu lipit afise in zonele vizate, am dat noi anunt de cumparare, in afara de agenti nu a sunat nimeni.
  Nu stau in strada, nici in chirie, nu imi plang copiii de foame, insa am nevoie sa cumpar acest apartament. Si am un sentiment ca daca nu voi cumpara acum, desi stiu ca valoarea lor nu e nici pe departe aceasta, o sa imbatranesc asteptand sa ma mut.
  Iar in ceea ce priveste achizitia unei locuinte de la executarile silite, eu una nu m-as risca. Si spun doar atat: chiar daca vei castiga licitatia (asa se spune?!?) si vei plati pretul oferit, nimeni, evident in afara de o hotarare judecatoreasca si un scandal monstru cu politie si executori, nu va obliga proprietarul sa iasa din casa. Si tu ramai si … si cu banii dati. Iar daca vreti sa stiti cat dureaza un proces, urmariti la sectiunea „mailuri de la cititori” cum se deruleaza un proces in tara lui papura voda.

  Andreea V

  • @Andreea V.

   „Eu va relatez de la fata locului: preturile nu scad.”

   Asa e Andreea. Am observat si eu. De vreo 3 ani incoa’ preturile nu numai ca nu scad dar chiar si cresc.

   Nu inteleg deloc ce tot vornesc „din carti” Tavanul Fals si baietzii astia de pe aici.

   Chiar nu pot sa inteleg pana la ce nivel vor stagna.

   Nici eu nu „m-as risca” sa cumpar de la executari silite.

   Mai bine ma apuc sa ning decat sa „ma risc”.

   Si nici sa „ma repet” nu-mi place.

   Spiru Haret, Dimitrie Cantemir sau pur si simplu Hyperion ?

  • foame mare huh? nu mai suna nimerica de 2 saptamani de cand dadu viscolu. aveti tot timpu sa va dati clienti sau paraziti onesti pe TF.

  • Andreea ai asteptat un an si iti e frica ca imbatranesti? In cati ani strangi tu 10 k? dar 20k? dar 30k? cat timp aloci munci ca sa strangi acesti bani? pt o casa merita sa astepti 5 ani, 10 ani, merita sa nu iti cumperi daca nu iti permiti s.a.m.d.
   In tineretului intradevar sunt ceva mai scumpe, e o zona placuta, blocuri mai zdravene si de aceea scad mai greu. In drumul taberei o sa scada mai repede cum se si intampla dealtfel, pt ca e o zona mai uratica cu blocuri mai vechi. Nu stiu ce ai vazut tu in teren dar in jurul a 70 k sunt majoriatatea ap de 2 cam din tineretului.
   Stai calma, ai destul timp sa imbatranesti, si cauta incet, nu te grabi, indiferent cat de mult iti doresti acel apartament. E un apartament Andreea nimic mai mult, un loc unde dormi atata tot, si intr-o locatie….Bucuresti…Romania…de ce te grabesti si esti ingrijorata? stii ce iti propun eu, lasai pe toti sa isi cumpere si apoi la urma vezi tu ce ramane :))
   Ai grija….

  • Oamenii care nu vor sa vanda, nu sunt vanzatori. Atata timp cat tu vorbesti la telefon doar cu agenti, auzi doar ce vor ei sa auzi. Baietii aia care au venit pe aici sa spuna ca agentii nu sunt in realitate chiar atat de rai, desi sunt rai, dar parca nu ar fi… doar deturneaza atentia. NU EXISTA, nici un mod, real si coerent, logic si corect prin care un om sa ajunga la un proprietar, chit ca (daca e sa citam din clasicii imobiliari) „risti sa-ti iei teapa”.

   Orice ai face, dai de interpusi.

  • Mai andreea, cum sa ceri frate 70 mii pe 2 camere zona Tineretului?!
   Mi se rupe de piata imo in general dar am studentit in chirie la gazda acolo si aia e o zona veche si naspa. Daca nu ma insel e facuta inainte de cutremur. Stradute meschine, n-ai parcare nici pentru matiz, ceea ce e cool la 20 de ani, ca era mai romantic ratb-ul, camere mici (maxim 45 utili la 2 camere), holuri de bloc meschine, mi-ar fi groaza de-as sta acolo ACUM. Metroul nu compenseaza.
   Iti recomand din toata inima ceva apropiat, daca vrei central, parcul Carol. Sunt ceva proiecte noi acolo la ananghie, cereau 2500 euro/mp acum 4 ani, acum e la jumatate. Dai exact aceasi bani, iei ceva nou si arati ca ti-e mila de batranetile matale si de copilasi (daca-i ai desigur).
   Sau ia-ti la Piata Sudului/Ogregia, ai locuinte mai mari, preturi mai mici si metrou.

 27. @BCA:

  N-am spus ca preturile nu au scazut in ultimii 3 ani, spun doar ce s-a intamplat cu piata apartamentelor de 2 camere din zona Tineretului si zona Brancoveanu in ultimul an (perioada urmarita de mine). Si faptul ca sunt o gramada de apartamente de 70k nu inseamna ca atata merita, chiar si pentru un bloc mai solid.

  Intrebarea ironica din finanul comentariului chiar nu-si avea rostul. Florin are mailul meu, povestea mea este expusa la mailuri de la cititori, acesta este limabjul meu, ar fi frumos sa incercam sa nu luam peste picior pe cei care refuza programul prima casa, dar care in aceste momente total neprielnice sunt nevoiti sa-si cumpere un apartament.

  @Popescu

  Desi in ultimul an am reusit sa punem deoparte bani, asta nu inseamna ca imi convine sa dau acesti bani pe un apartament care nu face nici jumatate din valoare. Ca sa dau un exemplu, zilele trecute am vizionat un apartament pe care vanzatorul ceruse 53k. Noi i-am spus ca dorim sa-l cumparam cu cash, insa domnii au acceptat oferta unora cu PC de 54,5k. Aici vreau sa ajung: chiar daca toata lumea spune ca cine are banii cash in mana, nu e deloc asa.

  • @Andreea V.

   Nu stiu mai Andreea. Asa e ….

   Nu mai pot. Suport greu torzionarii limbii romane.

   Perversiunile astea ….asa …..cu o limba frumoasa ….sodomii …

   Ie greu !

  • Andreea, daca ramai la nivelul cautat pe net si in anuntul telefonic, o sa te plangi in continuare de preturi.
   Am o cunostinta care a vizualizat MINIM 100 de garsoniere in 6 luni. SI-a luat omul concediu din cand in cand, isi programa multe vizionari in weekend, etc. SIGUR ca a fost greu, ca o gramada au fost tepari, etc.
   Dar pana la urma a dat peste un proprietar cu „foame de bani”, care a acceptat o suma cu 40% sub nivelul „obisnuit” al pietei. Desigur, plata a fost integral cash….

 28. @Andreea: citește un pic „întrebările cititorilor” din link-ul asta ca sa vezi cu cine „concurezi”:

  http://media.imopedia.ro/stiri-imobiliare/pasii-pentru-obtinerea-unui-credit-garantat-de-stat-pentru-cumpararea-unei-locuinte-15204.html

  Atâta timp cât astfel de specimene vor avea acces la finanțare cu avans 5%, prețurile vor scădea foarte greu spre nivele normale.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: