2012 Apocalipsa Imobiliară ?


Se termină un an destul de prost pentru români. Concedieri, scumpiri, datorii din ce în ce mai greu de plătit și – deși suntem un popor eminamente creștin – grija zilei de mâine a pus stăpânire pe noi toți. 

Matei 6 /34   Nu va ingrijorati, dar, de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei.  

 Ultimul meu post din 2011 este legat tocmai de această teamă indusă de nemernicii de lângă noi…  De la Evanghelia dupa Matei, s-au scurs aproximativ două milenii, timp în care frica a căpătat nuanțe moderne…  Nu e nici acum mâncare pentru toată lumea, nici casele celor mai mulți nu sunt încălzite cum ar trebui dar noi cei care am depășit din punct de vedere material aceste necesități primare, avem alte probleme care nu ne lasă să ne bucurăm de viața de zi cu zi.   

Dacă blogul meu ar fi avut ca temă principală piața auto, întrebările dumneavoastră s-ar fi concentrat acum pe noua taxă de poluare care începând cu 2012 va fi mai mare decât valoarea de facto a Loganului autohton…    Dar cum eu mi-am propus să fac puțină lumină în piața imobiliară, primesc din ce în ce mai multe mesaje și mail-uri legate de evoluția prețurilor la case în 2012.  

Nu pot face predicții și nici nu vreau.  Pentru asta au fost plătite prostituatele de serviciu ale Mafiei Bancar-Imobiliare – IMOPEDIA  si  IMOBILIARE  PUNCT  RO.  Dacă vreți cifre și argumente inferioare apelați cu încredere la aceste trompete care de când a început criza mondială văd numai stabilizări și creșteri de prețuri…  Nu pot să fac front comun cu acestă tagmă infectă de manipulatori nici măcar prin estimări de sens contrar.   Prefer să privesc piața imobiliară în raport cu nivelul de trai al oamenilor din jurul meu și în funcție de realitatea economică românească, europeană și chiar mondială… 

În calitate de moderator al acestui blog, nu vă sfătuiesc decât să vă uitați la ce s-a întâmplat în ultima perioadă de timp.  Deși Programul Prima Casă a intervenit în vara lui 2009 temperând prăbușirea prețurilor, sensul UNIC către normalitate nu poate fi sub nicio formă modificat.  De la căderi de 5-6 % pe lună am ajuns din cauza acestui program de tip MAFIOT la 10-15 % pe an.   Mobilizarea mafiei Bancare și a celei Imobiliare de ai cărei bani depinde campania electorală a politicienilor din anul în care vom intra în numai câteva ore, nu a făcut altceva decât să amâne deznodământul acestei triste povești de speculă ordinară. 

E trist că majoritatea semenilor noștri nu e capabilă să ignore mesajele otrăvite care ne invadează spațiul cotidian…  Ei nu au înțeles nici până acum ca ”RUȘINE”  este o simplă noțiune de dicționar pentru nemernicii care apar zilnic în mass-media și mint cu nonșalanță.  Fie că e vorba de un escroc cu papion precum Radu Grațian Ghețea – președintele bancherilor din România cu minimul său ”istoric” fie de jurnaliștii prostituați  care se hrănesc cu banii murdari ai mizeriilor de tipul  RGG, de dimineață până seara suntem efectiv bombardați cu minciuni menite să ne transforme în sclavii sistemului lor MAFIOT. 

Va fi anul 2012 un an bun pentru achiziții imobiliare ???   În mod cert va fi mai bun decât 2011, decât 2010, decât 2009, decât 2008, decât 2007 și chiar 2006…    Lumea nu va ajunge la adevăr și la normalitate pentru că pârghiile manipulatorilor sunt întinse peste tot și haosul din ultimii ani nu poate lua sfârșit așa ușor dar constrângerile materiale îi vor face pe români să fie mai prudenți.  Există din păcate și păsările Pluvian de pe lângă crocodilii bancheri si dezvoltatori  – agenții imobiliari care inundă piața cu anunțuri cu prețuri fantasmagorice, și evaluatorii – această tagmă de nenorociți care joacă exact cum cântă bancherii situându-se în afara oricărei deontologii profesionale…  Când un astfel de vierme evaluează un apartament înaintea executării silite la 70.000 de euro și se vinde la a 3-a licitație cu 40.000 înseamnă că putreziciunea sistemului a atins cote alarmante. 

Dar în ciuda acestei armate de barbari moderni, realitatea economică va continua să cearnă sita iar noi ne vom adapta noilor condiții de supraviețuire.  În zadar vă spun eu acum că în maxim 2-3 ani cotețele astea insalubre de pe marile bulevarde bucureștene se vor deprecia cu mai bine de 50 % pentru că nu voi fi crezut…  Ăsta e și motivul pentru care v-am invitat să priviți anul care vine pin prisma trecutului apropiat…  Să faceți diferența dintre minciunile nemernicilor și realitatea de fapt. 

Noile condiții de creditare vor face ca împrumuturile să fie din ce în ce mai greu de obținut…  Programul Prima Casă și-a cam epuizat dobitocii…   Dacă rămânem cu ceva bun în urma acestui JAF NAȚIONAL, este faptul că acum știm care sunt cei mai proști concetățeni.  Nu aș avea nimic împotrivă dacă atunci când vor intra în incapacitate de plată statul va decide să-i folosească pentru experimente genetice – eventual să le implanteze câțiva neuroni de la un BOU și să ne prezinte ulterior un grafic cu evoluția lor prin intermediul Institutului Național de Statistică… 

Să învățăm, stimați prieteni și cititori ai blogului Tavanulfals, că mai important decât ”CALIFICAREA” pentru un CREDIT  este banul pe care îl strângem. El dă valoarea lucrurilor pe care ni le permitem. Să înțelegem că orice sistem de creditare în afară de dobânda care dubleaza prețul menține și specula astfel încât bunul ”cumpărat” ajunge să coste de 4 ori mai mult decât valoarea lui REALĂ și să ne facă viața un calvar.

Ăsta e răspunsul meu pentru cei care m-au întrebat cum văd evoluția pieței imobiliare în anul următor.  Nu va fi apocalipsa imobiliară în 2012 dar neputința ne va aduce pe toți cu picioarele pe pământ.  Nu mă întrebați pe mine nimic; vorbiți cu un prostănac care a apelat la MIZERIA  PRIMA CASĂ  în 2009 și a plătit pentru un coteț cu 2 camere 60.000 euro, coteț care astăzi se vinde prin același program cu 40-45.000 euro.   Cele 15-20.000 pe care le-au pierdut înseamnă 10-15 ani de muncă în folosul escrocimii bancar-imobiliare.   Ce va fi după PRIMA CASĂ ? – prăpăd !!!   Dar până atunci legea junglei promovată de Emil Boc și Mugur Isărescu va mai pune pe tava mafiei câteva mii de naivi care nu văd, nu aud, nu gândesc decât cu … 5 % din creier ( deși cred că procentul e mult mai mic decât avansul plătit ) .  Ei reprezintă de fapt condiția sine-qua-non a existenței escrocilor… 

Încă o dată – La mulți ani !!! 

 

Reclame

Posted on 31 decembrie 2011, in Uncategorized. Bookmark the permalink. 53 comentarii.

 1. La multi ani urez si eu tuturor prietenilor blogului! Sa speram ca anul care vine ne aduce mai multă intelepciune in tara…

 2. La multi ani, Florine!
  Sunt de acord cu cele prezentate de tine. Mafia nu va lasa osul din gura asa usor…vor continua sa manipuleze populatia sperand ca multi tineri sa cada in plasa Primei Case…numai inrautatirea conditiilor de trai ne mai poate aduce asteptata scadere in pret a imobilelor…!
  Asa sa ne ajute Dumnezeu!

 3. „La multi ani tuturor indiferent de sex,religie sau culoare politica…! E timp suficient dupa 02.01.2012 sa ne spunem parerea in legatura cu piata imobiliara din tara noastra.Pana atunci…iubiti-va mult!”

 4. @tavanulfals….scuza-mi deranjul,sunt poate cel mai nou de pe acest blog…dar acest motiv nu ma impiedica sa ma alatur voua,celor care gandesc pozitiv si vad realitatea cu ochiul liber.Multumesc tie si nu numai,ca ai avut aceasta idee de a lumina putin mintea”intunecata” a multor romani…Pacat,suntem un popor foarte muncitor dar si foarte naivi….Eu sper ca Imnul Romaniei va trezi mai multi romani in Noul An….

  • @ Virgil & all

   Aici nu sunt nici prieteni noi nici vechi. Sunt doar oameni care gândesc. Le mulțumesc și eu cu această ocazie pentru prezență și pentru gândurile bune formulate de-a lungul timpului.

 5. La multi ani si de la mine!!!!!

 6. La multi ani!

  virgile, nu lucrezi in imobiliare, nu? 🙂

 7. La multi ani tuturor (inclusiv si creditacilor, desi pt ei numai multi ani de rata nu cred ca-si mai doresc…), iar pt cei care au luat credit in 2008, 2009, 2010 si mai stiu eu cand la preturi de „ocazie” exista vorba aia: prost sa fii, noroc ca esti!
  Sa ne vedem cu bine in 2012.

  • Pentru creditaci diminetile sunt mai grele…La Multi Ani Romania si sa traim bine…schimbari or sa fie incepand cu 2012, conditii inasprite de creditare si moartea PC, deci…motive de bucurie si voie buna lume, lume…

 8. La multi ani tuturor ,un an nou cu bine !

 9. http://www.evz.ro/detalii/stiri/cum-se-vedea-2012-din-anii-de-boom-959876.html, ratele cu 27% mai mici, crestere economica de 5,7%,5,2 milioane locuri de munca… poate pe la jumatatea anului asa 🙂

 10. Stie cineva care este data de la care bancile trebuie sa se conformeze la noua metodologie de creditare ?
  Nu gasesc nimic concret pe internet

 11. La multi ani tuturor! sa va dea dzeu intelepciune si echilibru in toate!

 12. „vorbiți cu un prostănac care a apelat la MIZERIA PRIMA CASĂ în 2009 și a plătit pentru un coteț cu 2 camere 60.000 euro, coteț care astăzi se vinde prin același program cu 40-45.000 euro”
  … mai degraba 45-50.000, cel putin dupa cat au platit diversi oameni din anturajul meu in vara/toamna asta. In plus romanii isi iau veniturile in lei, si daca scadem efectul cursului vedem ca scaderea din 2009 incoace a fost minuscula, in ciuda dezastrului economic din ro. Ceea ce e alarmant in sine, pentru ca se pot prevedea socuri in viitorul apropiat.

 13. Draga Tavanasule si voi, toti cei buni si increzatori, sunteti minunati pentru ca existati si pentru ca unii dintre voi au calitatea rara de a se implica in mod dezinteresat in sustinerea unor cauze sociale de mare impact.
  Incepem anul cu o mare speranta si cu visul ca dupa PC nu va mai urma inca un n PC.Poate ca asta depinde si de voi, ca si de neobositul catalizator de vise care este Tavanulfals.

 14. La multi ani” citesc si eu acest blog de ceva vreme, va multumesc pentru ce faceti ,as vrea si eu un sfat,detin un apartament cu doua camere cf 2 si as dori sa/l schimb cu un apartament cu 3 camere cf1,mai detin suma de 25000euro voi ce ati face in aceasta situatie|

  • vinde-l pe cel cu 2 camere cf2 cu vreo 20, 25k .. daca poti:D .. cu 50 k iti faci casa cu 4, 5 camere sigur (evident intre timp stai cu chirie) .. sau iei ap cu 4 camere cf1

  • O parere pertinenta pentru 2012 de la un producator de materiale pentru construcţii. Inteleg din acest articol ca tot mai multi oameni incep sa isi costruiasca singuri casele.

   http://www.capital.ro/detalii-articole/stiri/daniel-guzu-producatorii-care-vor-astepta-un-nou-boom-in-constructii-vor-avea-doar-de-pierdut.html

  • Modul in care este prezentata stirea poate induce in eroare. Poate in 2008 erau 36.000 de oferte, era inca bula si efervescenta. Intr-o perioada de declin ca aceasta, cresterea numarului de scoateri la vanzare cred ca ar trebui tradusa prin lipsa de tranzactii suficiente in 2010, la apartamentele ramase adaugandu-se un numar de apartamente in 2011.

   • O observatie corecta.
    Mediu economic ostil in 09/10/11 – putine oferte de vanzare (in lipsa oportunitatilor de a folosi ulterior pretul vanzarii), multe ramase fara a se intalni cu cererea si amanate anul urmator.
    Ce este imbucurator pentru prezumtivii cumparatori in 2012 este continuarea fenomenului de anul trecut : crestere numar oferte la preturi din ce in ce mai mici (de aici – si a numarului tranzactiilor, din care partajarile si dezmembrarile sunt ca numar la fel ca in anii trecuti, da ? 🙂 ).

 15. La multi ani Tavane! La multi ani tuturor prietenilor acestui blog!

 16. Liviu (de la cj) :))

  La multi ani tuturor, si in special lui Florin(tavanu”)!!! Eu am curaj sa fac prognoze, si cred ca preturile la locuinte vor scadea si in acest an cu 15-20% Leul va ramane stabil fata de euro la un curs de 3.9-4.3(nu ca ar fii leul, nu stiu ce valuta), pentru ca europenii(germania, italia , franta, spania) isi vor devaloriza moneda, ca sa poata sa isi plateasca mai usor datoriile.Pentru majoritatea romanilor va fii un an mai greu, mai ales pentru cei cu credite.
  Sanatate!!!

 17. http://www.capital.ro/detalii-articole/stiri/158961.html

  7 ani + 2012 = 2019…wf?

  2008-2018…suna cunoscut???
  cam da….

 18. Ca fapt divers ca am schimbat prefixul..grila notariala pe 2012 o are careva? Exista asa ceva ?

 19. http://stirileprotv.ro/stiri/economie/prima-pauza-din-an-pentru-prima-casa-afla-ce-se-intampla-cu-programul.html vesti bune anul are…sa dispara de tot, cel mai nenoroocit program, a mentinut preturile super evaluate si a afacut si o gramada de creditaci ca re or sa ramina pe drumuri

  • filmul e in 2010 🙂

   • well, final 2010 inceput 2011 adica acum 1 an. dar tare manipularea cu intreruperea programului. e special conceputa pentru a baga spaima-n creditaci. se creeaza dopuri de prostalai care la redeschidere vor genera o cerere mare motiv pentru escrocimea imobiliara sa incerce o saltare de pret. va dati seama, una e sa ai un flux constant, alta e sa ai 5mii de dobitoci cu dosarele depuse care sa umble prin oras cautand si intreband in asteptarea deblocarii.

   • adevarat, am crezut ca e de acum, opps eroare…

 20. Ia uite, se pare ca lucrurile merg din ce in ce mai bine, nu stiu de ce ziceti ca e criza si scad preturile la locuinte… Dupa mine, gata cu scaderea, de acuma, numai in sus…

  http://ro.news.yahoo.com/unicredit-vinde-ac%C5%A3iuni-cu-discount-43-pentru-face-104403780.html

  • Corect, cerul este limita. Dar nu pentru preturi, ci pentru noi toti. Si ce spun aici nu are nici o legatura cu Efectul Coanda.

 21. ce a facut patronul mafiei bancare, isarila din creditul national: http://www.zf.ro/banci-si-asigurari/banca-austriei-ii-scoate-pe-romani-fruntasi-pe-regiune-la-restantele-la-credite-9125704

  acum salvati camatarii legali cu banii prostilor!

 22. hahaha a scazut indicele sub 1000eruro/mp in Bucuresti
  Cica in Ploiesti ar fi 871euro/mp cand bate spre 550-600

  http://www.money.ro/s-a-intamplat–preprc-c8prc-9burile-locuinprc-c8prc-9belor-au-scazut-sub-1-000-euro-mp-la-nivel-naprc-c8prc-9bional_1207951.html

  • da, prostituata erimescu a sarit repede la interval. sunt curios cum explica spurcaciunea sa diferenta flagranta dintre scaderea de 7,5% data de INS pe prima jumate din 2011 si cresterile fantasmagorice 5% ale cloacelor bucurestene statuata de indicele sau tunat:

   „Valoarea înregistrată de indicele imobiliare.ro în Bucureşti în luna decembrie a fost de 1.179 euro/mp util. Cea mai mică valoare, în Capitală, a fost atinsă la începutul anului, în ianuarie, 1.157 euro/mp util, apoi preţurile au crescut uşor până în aprilie-mai, când au fost înregistrate cele mai mari preţuri din an la apartamente, 1.189 euro/mp util. Situaţia se prezintă însă diferit pe cele două segmente, nou şi vechi.”

   • „Totuşi, REMARCABIL este faptul că pentru prima dată de la începutul crizei, indicele preţului cerut calculat la nivel naţional a coborât sub pragul de 1.000 euro/mp util, valoarea înregistrată în decembrie 2011 fiind cea mai mică din 2008 încoace”

    iti dai palme ce poate sa scoata pe gura prostituata erimescu.

   • omu are in fisa postului „mancat cacat” si la asta se si pricepe foarte bine.

    Istoric sau neistoric pretuile scad!

 23. Pana una alta, indicele lunar, imobiliare.ro este pe decembrie pentru prima data sub valoarea de 1000€, 991€ mai exact http://www.imobiliare.ro/indicele-imobiliare-ro (traim vremuri istorice de vreme ce in fiecare luna asistam la un nou minim istoric 🙂 )

 1. Pingback: [TF] Va fi in 2012 Apocalipsa imobiliara ? | Locuinta Mea

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: