Catedrala Creditarii Neamului


       Mea Culpa, Unicredit

 

   Intrucat in ultima saptamana am fost  rautacios, acum cand a inceput postul Pastelui ma caiesc si incerc sa gasesc o solutie pentru ca oamenii din conducerea institutiei dumneavoastra sa nu mai fie nevoiti sa pacatuiasca prin minciuna de dimineata pana seara…

 Stiu ca aveti de recuperat, domnilor bancheri, aproximativ 34 de milioane de euro in urma imprumuturilor abracadabrante pe care le-ati acordat celor de la “Victoria Holding” pentru proiectul City Mall. 

 Trecand zilele astea pe acolo am avut o revelatie pe care care sper sa o luati in considerare dupa ce veti fi constatat ca la prima licitatie nu s-a prezentat nimeni…

 Lucrarile la Catedrala Mantuirii Neamului abia au inceput si proiectul este estimat la mai bine de 400 de milioane de euro.  Dupa cum ati observat, Patriarhul Daniel pare a fi un spirit extrem de intreprinzator si in mod cert ar putea fi facut sa se razgandeasca daca l-ati milostivi cu ceva “cash”.   La ce bun sa construiasca o catedrala cand exista deja una intr-o “locatie” numai buna : intre doua cimitire !!!  City Mall  –  La vest Cimitirul Evreiesc si la Est – Bellu.   Si un “Joint Venture” ar fi bun cu Biserica Ortodoxa…  „Sfintii parinti” nu pierd niciodata  🙂 

Nu, nu va faceti probleme in privinta arhitecturii !  Biserica Ortodoxa Romana este intr-o continua schimbare…  Tocmai s-a transformat in banca si ofera imprumuturi cu “dobanzi dumnezeiesti”.   De ce nu ar face si o schimbare de “look” daca tot a preluat din activitatile dumneavoastra ???   Nu mi-am dat seama pana acum de unde venea denumirea dobanzii ROBOR…  de la Biserica Ortodoxa Romana  !  Cred ca Luther se rasuceste in mormant…  acum preotii nu mai vand ca in secolul XVI “indulgente” pentru iertarea pacatelor ci s-au transformat in IFN… Inalt prea Finantatorii Neamului

http://www.financiarul.com/articol_57666/biserica-acorda-imprumuturi-in-lei–cu-dobanda-dumnezeiasca-6-pe-an.html

Este un moment prielnic pentru un ecumenism extins dincolo de doctrina crestina…  Papa Benedict tocmai i-a absolvit pe evrei de orice responsabilitate vis-à-vis de moartea lui Iisus.  Eu vad City Mall – noua catedrala (sucursala) ca o punte de legatura si la propriu si la figurat intre cele doua cimitire.  Doua pasarele futuriste de o parte si de alta a cladirii ar putea asigura drumul catre “ultima casa” pentru privilegiatii momentului.  (se stie ca un loc de veci la Bellu face cat o garsoniera).  S-ar revigora si sectorul de real estate, sintagmele patrupedelor imobiliare ramanand in principiu cam aceleasi “ alee centrala, vecini celebri, zona linistita, merita vazut ( murit)…”

Macar in viata de apoi, romanii ar putea face pace cu israelienii care le-au dat teapa in proiectele imobiliare „Planorama”, „Vitan Platinum”  etc…  Intelepciunea fundamentala a invataturii religioase „Domnul a dat, Domnul a luat” s-ar transforma in „Prostul a dat, Hotul a luat”

E doar o idee, dragi bancheri.  Incep executarile silite in forta si alternativa pentru cei care vor ramane fara casa de pe pamant ma tem ca va fi casa de sub pamant…   Aaaaaaaa, dincolo era mai ieftin !!!

Ultima ora :   Un comunicat neoficial al Bisericii Ortodoxe Romane – Sucursala City Mall ne informeaza ca in noaptea de inviere indemnul patriarhului Daniel va fi „Veniti de luati credite !”  Pana atunci se va stabili si plafonul total alocat programului „Ultima Casa”.

Absque argento omnia vana…

Trebuie sa cititi si articolul urmator:

https://tavanulfals.wordpress.com/2011/02/09/cadavrul-imobiliar-punct-ro/

Reclame

Posted on 8 martie 2011, in Uncategorized. Bookmark the permalink. 8 comentarii.

 1. esti bun, man! 🙂
  mor de ras!
  bravo!!!

  • @ marius: noi radem, multi plang, unii se bucura dar altii se arunca in gol…
   multumita lacomiei bancilor si intregii mafii imobiliar-bancare.

 2. TF , esti tare am ras de mi-au dat lacrimile.
  Bravo!

 3. Super tare! Tine-o tot asa, poate se mai trezesc ai nostri compatrioti la realitate!

 4. frumos articol! felicitari, sa tinem aproape:)

 5. preafericitul imprumutat

  Esti tare. Aproape ca nu mai ai ce sa adaugi sau sa retragi din articol. Sunt toti unul si unul, indiferent din ce zona vin… religie, politica, armata, toti sunt afectati de bani, coruptie, imbatati de putere. Nu stiu daca era mai bine pe vremuri, dar acum omenirea este, cred, pe cea mai gresita pista.

 6. Felicitari autorului! Inspirat, subtil si inteligent. Natia romana ignoranta si profund imbecilizati mistic, are sansa reabilitarii in plan socio-economic si intelectual, datorita elitei creatoare…activistii acestui forum uimesc prin imaginatia si dinamismul psihic, dar mai ales prin optimism..

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: